Szerző |
Üzenet |
dub7
Adminisztrátor
|
 Képregények
A képregények és a hip hop számos kapcsolata fellelhető a stílus kialakulása óta - lévén XX. századi divatos művészeti ágak. Mind a képregény mind a hip hop a gyors, direkt és hatásos kifejezés eszközei. Hip hop előadók merítettek kultikus képregényekből témákat vagy adott esetben azonosultak karakterekkel (pl. Wu-Tang Clan tagok), képregényes elemeket használtak lemezborítóknál, esetenként komplett miniképregényt mellékeltek hanghordozókhoz. De ugyanúgy a hip hop is visszahatott a képregény világára akár a graffitit vesszük (természetesen oda-vissza hatás) akár a képregények nyelvezetének változását tekintjük...
|
2012.08.05. 18:47 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
 Re: Képregények
egy érdekesség a témában: 
|
2012.08.05. 18:48 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Tényleg nem akarom minden második kommentembe beleírni, de hát ez a topik nem lenne teljes nélküle:) Secret Wars part1(van part2 is) Nagyon régen a Transformers képregényeket imádtam olvasni, majd később a Spawn-t vettem, illetve az Alienseket (de azokat mai napig már csak könyvben olvasok, a képregények is az alapján készültek), és azt a pár megjelent Lobo-t. Később digitális változatban, de már angolul a Hellboy és BPRD-képregényeket olvastam, olyan 3 évvel ezelőttig minden részt elolvastam folyamatosan ahogy jelentek meg. Jó volt látni a rejtett utalásokat a filmekben is. Tetszik Mignola rajzolása, először hányadék az egész, de ha jobban megnézi az ember, meglátja benne a művészetet. Már felhagytam ezek olvasásával.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2012.08.05. 20:31 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Mike Mignola nekem is favorit. Hatásosak nagyon a rajzai. A Cosmic Odyssey volt amivel megismertem - az is egy jó kis munka. A BPRD viszont még nem volt meg.
A gyerekkori képregénylázam után nekem kábé másfél-két éve jött vissza ez a képregényesdi - akkor csináltam az angol középfokot és összekötve a kellemest a hasznossal keresgettem angol nyelvű kiadványokat, így jöttek a képregények is ismét. Rádöbbentem mekkorát változott ez és "rajtamaradtam".
|
2012.08.05. 20:45 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
dub7 írta: Mike Mignola nekem is favorit. Hatásosak nagyon a rajzai. A Cosmic Odyssey volt amivel megismertem - az is egy jó kis munka. A BPRD viszont még nem volt meg.
A gyerekkori képregénylázam után nekem kábé másfél-két éve jött vissza ez a képregényesdi - akkor csináltam az angol középfokot és összekötve a kellemest a hasznossal keresgettem angol nyelvű kiadványokat, így jöttek a képregények is ismét. Rádöbbentem mekkorát változott ez és "rajtamaradtam". Nekem egy brutál időhiány miatt hagytam abba anno, ami nemrég ért véget. Viszont most már elriaszt, hogy mennyi mindenről lemaradtam. Ha a Hellboyt ismered, akkora BPRD-t is, ez az a szervezet, aminél dolgozik, saját képregényt kapott, de HB maga kilépett belőle. az első pár rész után. Így a BPRDban martad Abe, Liz, Johann (filmekben voltak) Roger(meghalt már szegény, pár képkoca erejéig látszott első filmben), illetve változott a csapat összetétele, de olyan 5-6 emberes volt mindig. Sosem Mignola rajzolta (kivéve coverek), storyt is csak ritkán írta. Viszont emészthetőbb volt HBnál, nem volt annyira elvont, tulajdonképpen jobban is szerettem, mint a HB képregényt. (de képi világa nem veszi föl a versenyt Migonlával) Amikor Roger meghalt BPRDben, akkor a búcsúzás jeleneteire a képregény utolsó kb 6 oldalán átváltott az egész képregény Migona rajzolásra, és elég meghatóra sikeredett, mind kép és szöveg részről. Továbbá nagyon bírtam az egész saga-ban Lobster Johnson karakterét, illetve Karl Ruprecht Kroenen-ét. Bár a comic-okban korántsem annyira badass, mint a filmben. A filmben eszméletlen jóra megcsinálták a karakerét. (de ezek valószíűleg csak azoknak mondanak valamit, akik olvastak már a képregényeket. De lehet majd beleolvasok, hogy mi a helyzet ma, lekapom a cbr readert:) ) (ha tetszik migonla stílusa, akkor ettől odaleszel: http://www.mwctoys.com/REVIEW_042606a.htmle a kalappala készítője előtt, ez már tényleg művészet volt (szöveget is olvashatod)) Hirtelen pár mignola: http://www.unwinnable.com/wp-content/up ... rtrait.jpghttp://24.media.tumblr.com/tumblr_m1q58 ... o1_500.gifhttp://www.hypergeek.ca/wp-content/gall ... edv3p3.jpg
|
2012.08.05. 21:07 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
A Hellboy tetszik. A három kötet ami magyarul is megjelent megvan. Az időhiány ami miatt én sem tudok naprakész lenni képregényes témában, de ha épp rá vagyok hangolódva és van rá időm azért szemezgetek. Ha magyar nyelven akkor a Cartaphilus kiadó által megjelentetett dolgok a favoritok (Watchmen, Sandman, Hellboy), ha kinti akkor legfőképp a Vertigo cuccai között van olyan ami felkelti az érdeklődésem. A Vertigo a DC-hez tartozik és felnőttképregényekre összpontosít. A DMZ-ből jó párat olvastam, kifejezetten jónak tartom, a 100 Bullets, Loveless, Scalped sorozatok is jók csak hát amint említettem nálam is az időhiány...
|
2012.08.05. 22:15 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
|
Yep, nekem a harmadik HB kötet hiányzik, drágállom amúgy őket. (na nem mintha lenne mihez hasonlítani az árukat) Viszont nagyon örülök, hogy ebben az országban is saját nyelvemen olvashatom. Meglepett. De ami még jobban, hogy nem maradt abba az első kötet után. Persze ezeket a köteteket a TPB megjelenése előtt olvastam angolul a 16 oldalas verziókban, de nem akartam kihagyni a magyar nyelvű TPB-t (ráadásul mint te is láthatod, nagyon jó minőségű a kivitelezésük). A filmek is megvannak eredetiben, és a harmadik TPB-t (remélhetőleg nem utolsó) is meg akarom venni majd valamilyen akcióban. (digitálisan megvan összes hb és bprd 3 évvel ezelőttig minden, de ez is olyan, hogy ha egy filmet szeretek, megnézem többször, értékelem a munkát benne, akkor megtisztelem azzal, hogy megveszem amikor nekem elfogadható áron árulják, de ez más téma)
|
2012.08.05. 22:34 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Hát én is akkor veszek ilyesmit amikor akciósan találok. A Cartaphilus tényleg nagyon szép kivitelben adja ki a dolgokat (+az Alexandrában rendszeresen szoktak tartani akciót). Digitálisan nekem is van egy csomó minden, de még egyet sem olvastam úgy végig. Ezzel is úgy vagyok mint a lemezekkel - szeretem kézbe venni a dolgokat... [n/a]k!ngp1n írta: ... ha egy filmet szeretek, megnézem többször, értékelem a munkát benne, akkor megtisztelem azzal, hogy megveszem amikor nekem elfogadható áron árulják, de ez más téma) Jaja, ezresért lehet venni egy csomó jó filmet. Képregényfilmek közül is szinte mindent.
|
2012.08.05. 22:45 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
én is így vagyok vele, rengeteg képregényt olvasok digitálisan (főleg amcsi szuperhősőket), de origiben az igazi.
|
2012.08.06. 09:16 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: én is így vagyok vele, rengeteg képregényt olvasok digitálisan (főleg amcsi szuperhősőket), de origiben az igazi. láttam a blogodon, hogy képregényes témában te egyenesen szaktekintélynek számítasz.
|
2012.08.06. 09:26 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
nah ez így nem igaz. 20 éve olvasok képregényeket az biztos, de "csak", illetve főleg amcsit, és főleg szuperhősöst (marvel, dc). Annyi képregény van ezeken kívül, hogy szakértőtől messze vagyok.
|
2012.08.06. 10:29 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
|
2012.08.07. 09:35 |
|
 |
doggfather
|
hét végén képregénybörze, ha esetleg érdekel valakit.
|
2013.03.07. 14:01 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
valószínű, hogy kinézek én is
|
2013.03.07. 14:38 |
|
 |
doggfather
|
megvolt a börze és nagyon jó volt az új helyszínen, vettem is 1-2 dolgot, majd csinálok képeket.
|
2013.03.11. 12:49 |
|
 |
|