Re: 2024.01.23. Delinquent Habits & Sick Jacken @Dürer Kert
20.50 Ojjektumban!
Szellős félház van eddig.
Pedig elvileg 10 perc múlva kezdés.
Van viszonylag gazdag mercs 5-6 tétel, psycho realm cuccok. Még 45-öst is láttam!
Rawmatik teker és jó számokat pakolt fel amit hallottam.
Még nem volt big daddy l szpot, pedig vele minden delinquent koncerten összefutottam eddig (most nem, a végén sem.

).
Volt csúszás, 21.25kor léptek színpadra, és toltak 80 percet, energikusan, frissen. Egyszerre volt megszokott mégis új! A második szám után Ives Irie bemutatta a tagokat a szokásos DJ Invinciblet illete az új tagot Sick Jackent. Kemo The Blaxican máshogy képzelte a jövőjét, kérte, hogy hallgassuk a zenéjét, de a bandának mennie kell, ezért kérte fel Jackent és kész is volt, nem foglalkoztunk többet a tagcserével. (én igen, de ezt később). A banda neve se Delinquent Habits hanem DH Experience, illetve ahogy én nevetgéltem magamban hazafelé Delinquent Habits ExperiencE így nagy e-vel, és kimondva, hogy jó spanyolos legyen.
Az új tag új setlistet is hozott magával, szóval annak se volt unalmas aki volt már DH bulin és az újaknak is bejött ahogy hallottam.
Szóval tagcsere.
Ez kicsit ilyen egyedül mentem a buliba, majd onnan haza, volt időm gondolkozni, szóval ha unod nemkell végigolvasni.
warm upnak feltette a dj a cypresstől a rock superstart, és Everlast mondta benne, hogy its a cool job, but still a job... Illetve talán a ganxsta mesélte egyszer, hogy míg dobos volt egy koncerten a basszerossal azt beszélték fellépés közben, hogy unja, mint a szart és ezt egy rajongó később visszamondta, hogy látta, hallotta. Azóta bánja (szóval lehet mégse a zana zoli volt... Lehet a Tankcsapda mesélte, fene se emlékszik), mondván, hogy unhatja ő, de aki eljött az szórakozni jött, illetve nem heti 3x nyomja le, hanem egyszer egy évben akarja meghallgatni a kedvencét ő meg, mint előadó nem tehetei meg, hogy unja...
Szóval megértem, hogy Kemo megunta, nem akarta újra végighaknizni az EU-t ugyanazzal a setlist-tel, mint 5 éve mindig.
Mert a show ugyanaz minden alkalommal, illetve ugyanaz volt eddig mindig mikor megnéztem...
Nóták, közönség itatás, dj szett cypress zenékkel, nóták, freestyle (állítólag, de ugye ezt ki tudja), itatás, nóták, itatás, nóták és vége. Meg lehet ezt unni előadói oldalon is, főleg ha valaki csak side, mint Kemo...
Ebbe került bele most Jacken, és a setlist kiegészült kb 20% psycho realm nótával ami jót tett a sónak! Nem egyben nyomta le, hanem 3-4 alkalommal kérdezte, hogy tolhat e számot és persze tolhatott.
És akkor most Jacken! A csávót láttam már kétszer sajátot tolni és simán elvisz egy bulit. Láttam a House Of pain-nel, mikor Danny Boyt helyettesítette és tényleg csak hype man volt, illetve most, mikor úgy volt side rapper, hogy tolt saját cuccokqt is, amikor pedig Ives Irie azonnal side-ba, Big Duke-ba ment át és tudta a verzéket, refréneket, szóval gyakorolt só volt ez, hiába az első fellépés, a turné kezdete így ebben a felállásban.
Szóval Jacken ilyen húzásai is tökéletes művészi, előadói megoldásnak tűnnek nekem a kiégés ellen, hogy simán elmegy mással fellépni, másokat tolni a sajátjai mellett. Nem unatkozik sose ő se.
Évkezdő bulinak tökéletes volt az este, ha jönnek még meg fogom őket nézni újra. lapból csíptem a bandát, ez az új felállás azonban még jobban, kifejezetten bejön. Nem tudom mennyire lesz végleges vagy ideiglenes, mindenképpen jól jártunk mi koncertlátogatók.