Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.26. 03:16

Hozzászólás a témához  [ 42 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3
 2024.06.02. Budapest @Akvárium Klub - DJ Premier (USA) 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: 2024.06.02. Budapest @Akvárium Klub - DJ Premier (USA)
Yodaragorn írta:
rapguruz88 írta:
Yodaragorn írta:
Sváb származásomból adódóan rám is jellemző a spórolás, de amikor arról van szó, hogy ki tudja, lesz-e még valaha ilyen könnyű lehetőségem 50 Cent-et, Busta Rhymes-t vagy DJ Premiert élőben látni, akkor ezt el tudom engedni. Nyilván ha minden hónapban elköltenék ennyi pénzt koncertre, az már zavarna engem is, de évi 1-2-szer azért belefér, ez még nem rengeti meg a büdzsét. :)

Zoli, ha példát akarok hozni a diákjaimnak, hogy miért rossz leírása a valóságnak a közgazdaságtan racionális emberképe, aki az élet minden szituációjában költség-haszon elemzést végez, és nem csapja be a mérlegelését az infláció, akkor téged foglak említeni. :D

(No offense, mert azt is tanítjuk, hogy mindenkinek a saját preferenciáitól függ, hogy mi lesz a racionális döntése, és ha más preferenciák alapján gondolkodsz, akkor más racionális döntésre fogsz jutni a koncerteken való részvételt illetően, mint én, és ez tök oké. :) )

Köszönöm, így már érthető! :D
A svábok sporolosak lennének??

Ha szépen akarunk fogalmazni, akkor igen, spórolósak. Ha keményebben, ahogy dogg tette, akkor zsugoriak. :D
Anyám egy 100%-ban sváb lakosságú faluból származik, úgyhogy vannak bőven tapasztalataim, amik alátámasztják, hogy igaz a sztereotípia. :)

Onnan ered egyébként, hogy a svábokat is eléggé megtépázta a történelem. Mária Terézia áttelepítette őket a mai Németország területéről a mai Magyarország területére, 1945 után az oroszok visszatelepítették sokukat, akiket nem, azoknak bujkálniuk kellett, de közülük is sokan elvesztették a házukat, vagyonukat. Ezek a történelmi tapasztalatok megtanították a svábokat arra, hogy spórolni kell, mert bármikor érheti őket olyan sorscsapás, amikor szükség lehet a tartalékokra.

2024.05.11. 06:57

Kép

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.05.28. 10:08

Én igyekszem ott lenni már 7 körül: fasza lesz a felvezetés is, kár lenne kihagyni. :)

2024.05.28. 20:41

livetweet:

Na, majdnem utolsó pillanatban (20:10), de itt.
A sok lusta autós miatt alig találtam parkolót...

Nks felére érhettem ide kb.
Elvileg nincs, nem lesz csúszás.
Az első lemezükről játszanak gyakorlatilag.

Azt viszont a közönség kamázza.
Olyan háromnegyed ház lehet.
Kellemesen el lehet férni az akváriumban.

Innen már friss, nem csiripeltem közben, utána még:

Befejezték időre, majd laza 15 perce csúszással jött Premier.

Inkább érdekes volt, semmint jó.
A hely jó volt, a hangosítás se rossz, a közönség nagyon jól akarta érezni magát ezekre nem lehet panasz.

Premier viszont.
Jött és színpadon volt másfél órát, de nem volt jó a buli.
Inkább, mintha egy dmc verseny, vagy valami dj iskolai vizsga lett volna, és minden számmal a közönség/zsűri/kritikusoknak akart volna bizonyítani, megmutatni, hogy mit tud.

Minden szám után szünet volt kábé, 2 számot összemixelni a másfél órában kétszer tette.
Egyébként meg mindegyik elé csinált valami dj-s trükkel intrókat, meg skiteket, de szünetekkel azokat is. Használt acapellákat csupaszon, meg instrukat magukban is a zenék előtt alatt akár. Volt azonban nem egy olyan trükk amit szerintem túlhasznált.
Mint mikor a gyerek megtanul valami újat és addig mutogatja, mire a szülő megunja kb.
A setlisteje egyébként nem lett volna rossz, főleg az utolsó 20 perc a gang starr blokk volt erős a mire a közönség ugrott!A csávó egyébként party dj-nek nem lehetett rossz sose, mert a közönséggel való kapcsolat, a hypoltatás megy neki nagyon. De egy mc-t hozhatott volna mindenesetre.

Ami nagyon tetszett, hogy talán 3 alkalommal is meglátott olyat aki a bakelitborítót felemeli, akkor kiszólt, hogy az megvan neki, felhívta maga mellé a tulajt, lejátszotta a számot és aláírt ott a pult mögött.

Laptopról és keverőpultról játszott, bár volt neki valami vasa amin tudott szkreccselni, de az sztem ilyen modern számítógépes cucc volt, mert lemezt egyszer nem cserélt rajta.

Összességében azért nem bántam meg, de Drandmaster Flesh sokkal jobb bulit csinált ha már úckúl, vagy DJ Nu-Mark ha valaki fiatalabb hiphop/rap dj-ről beszélünk.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2024.06.03. 09:13

Dogg-al együtt követtük a bulit, és nagyjából egyet is értek a kritikai megjegyzéseivel, ahogy közben is beszéltünk róla, de bennem összességében azért pozitívabban csapódott le. Jó volt ez, én elveztem, de tény, hogy lehetett volna jobb is.

Én előbb érkeztem, mint dogg. 7-re volt kiírva a warm-up kezdete Kool Kasko-val, nagyjából 7-re ott is voltam, de eléggé leakadtam a bejárat előtt, ugyanis már az Akvárium teraszán nagyon kellemes hangulat volt. Volt egy kinti DJ pult is, ahol egy számomra ismeretlen csávó pakolta a zenéket, de ott volt még DJ Nara is a pult mögött, előtte ő zenélt. Az asztalok tele voltak, laza vasárnap esti hangulatban ment a spanolás. Én Márkypapával futottam össze, váltottam vele néhány szót, de ha balra néztem, Saiid és Zenk cigiztek, ha jobbra, akkor Györemixet vettem észre, de ott volt Füstös is.
Kb. 19:25-kor eszméltem, hogy basszus, már 25 perce el kellett volna kezdődnie a műsornak, ekkora csúszás van...? Ekkor mondja a Márkypapa, hogy szerinte amúgy be lehet menni. :) Én full abban a hitben voltam, hogy azért van kint mindenki, mert még nem nyitották ki a kaput, erre kiderült, hogy rohadtul nyitva van, csak a jó hangulat miatt nem nagyon indult be a nép.
Na, én viszont erre föl bementem, és bent már tényleg nyomta Kasko, szóval nem volt itt semmi csúszás. Néhány ember lézengett ekkor még csak bent szegény Kasko alatt.

19:45-re volt kiírva az NKS, és halálpontosan kezdtek. Minden átmenet nélkül egyébként: Kasko lekeverte az utolsó számát, és már tette is fel a Dealerek álmát, amire érkezett Nospa és Zenk a színpadra. Valamilyen érthetetlen oknál fogva én soha nem láttam még élőben az NKS-t, úgyhogy nagyon örültem, hogy láthattam őket végre. Jók is nagyon élőben! Ideális választás voltak bemelegítésnek, tudnak hangulatot csinálni. Nem úgy, mint a Bankosék egy éve az Onyx előtt. :) Mire elkezdték, azért már többen voltunk bent, de ahogy dogg is írta, átlagosan olyan háromnegyed ház lehetett, a fellépésük végére telt csak meg so-so a terem.
Bár a közönség nagy része kamázta az NKS-t, így is meg kellett küzdeniük a warm-up fellépők átkával, vagyis azzal, hogy a közönség nem miattuk jött, ezért mérsékelt volt a lelkesedésük. De nagyon szimpatikus volt, hogy ezzel maximálisan tisztában vannak, ők is mondták, hogy nagyon várják Preemo-t, és a legkisebb minimal tapsot is nagyon megköszönték, nem csesztették a közönséget, ha nem voltak elég lelkesek.
Ahogy haladtunk előre, azért egyre inkább megérkezett a közönség hangulata. Ebben sokat segített, hogy a Territórium-hoz kihozták Bankost, a +/--hoz pedig Saiid-ot a színpadra. Nagyrészt az első lemezről toltak számokat, és töményen jöttek egymás után a legnagyobb klasszikusaik: tudták, hogy ez a hozzáértő közönség mit értékel tőlük. :) A második lemezről volt még egy-két szám (a Dealerek álma mellett az Oh La La 2 és a Rest Cash Attack Betörök), a harmadikról csak a Vegyetek jót, ha tudtok, de azalatt volt a legnagyobb buli természetesen.

20:30-ra volt kiírva Preemo, pár perccel előtte vonult le az NKS a színpadról, és kb. 20:40-20:45 körül érkezett Premier. Kicsit furán, mert maszkban jött be: azt hitte, nem vesszük észre, hogy ő az...? :) Előkészült, majd amikor rendesen elkezdett zenélni, akkor dobta le a maszkot. A színpadkép gyakorlatilag nulla: semmi díszlet, még vetítés sem volt. Az NKS alatt dizájnosabb volt a színpad, mert akkor legalább ki volt vetítve egy fancy NKS logo a háttérben. Ehhez képest emlékszem, amikor Grandmaster Flash-en voltam, ott gondosan megtervezett látványvetítés volt szinte minden számhoz, minden blokkhoz specifikusan illusztrálva azt.
Másfél órát nyomta, de nem volt másfél órás a szett, mert ahogy dogg is írta, rengeteg volt benne az üresjárat. Egy-két kivétellel mindegyik szám után megállt, és vagy technikai szünetet tartott a pultnál, vagy hergelte a közönséget. Utóbbiban egyébként jó, tudta fokozni a hangulatot a szövegeivel, de egyetértek dogg-al, hogy jól jött volna egy MC segítség neki, mert túlságosan leköti a DJ figyelmét, ha ennyit kell beszélnie. A fő baj tehát az volt, hogy széttördelte a bulit: mire beindult a hangulat egy szám alatt, rögtön le is ült a következő előtt, mert Preemo megállt... Pedig nyomni kellett volna tovább szünet nélkül a következő tracket. A szerencse az, hogy a közönséget ez érezhetően nem zavarta dogg-on és rajtam kívül: ők tomboltak, amikor a szünetek alatt beszélt Preemo, tomboltak egy új szám elején, tomboltak a végén, tehát gyakorlatilag mindegy is volt, hogy széttördeli-e Preemo a bulit vagy sem. :)
Szintén hozzájárult a buli tördeléséhez az eredeti minták bejátszása jónéhány szám előtt. Egyszer-kétszer egyébként ez tök jó ötlet, és ha nem egy buliban, hanem egy hip-hop történeti előadáson lettünk volna, akkor én nagyon értékeltem is volna ezt, hogy először bejátssza a DJ a mintát, majd utána küldi rá a rapszámot, aminek a zenéje használja a mintát. De itt, a buliban ez megint csak megtörte a lendületet, mert egy tombolós szám után jött egy jellemzően egyáltalán nem bulihangulatú minta.
Ami még nem tetszett: minden egyes számban, amit lejátszott, fel volt pitchelve a rap... Mindenki kicsit Mickey egér hangon reppelt. Nem tudom, hogy ez szándékos volt-e vagy csak technikai hiba, de engem kicsit zavart. Először arra gondoltam, hogy a bulizósabb ritmus kedvéért felgyorsította kicsit a számok tempóját, de a zenéken nem vettem észre ezt a felgyorsítást, csak a rapeken.

Ami miatt viszont mégis tetszett a buli: mint írtam, tud hangulatot csinálni az öreg. Amikor szólt a zene, akkor óriási volt a hangulat, és a közönség is nagyon erős volt. (Btw, pár sorral mögöttem felfedeztem Wolfie-t a közönségben. :) ) Egyetértek dogg-al, hogy jó ötlet volt felhívni pár arcot a közönségből, akinél ott volt vynilen az aktuális szám, amit éppen játszott. Ők be is állhattak a pult mögé, és Preemo dedikálta nekik a lemezt. Mondjuk amikor másodjára csinálta meg ezt az akciót, akkor kicsit úgy éreztem, hogy ez is csak tördeli a bulit, de amúgy szimpatikus gesztus volt.
A setlist is jól volt összerakva. Gyakorlatilag csak saját produkciókat játszott, durva, hogy össze tud csak saját produkciókból rakni egy ilyen bulit. Voltak a Nas slágerek (NY State of Mind, Nas Is Like, de az új Define My Name is), KRS-One-tól az MCs Act Like They Don't Know, volt Biggie blokk, és a végén valóban a Gangstarr blokk volt a korona, amibe gyakorlatilag az összes nagy slágerük bekerült.
Kisebb hiányérzeteim még így is maradtak: pl. azt nem hiszem el, hogy Biggie-től a Kick In the Door nem fért bele sehogy se, és Big L-től se volt semmi, csak a Full Clip elején annyi, hogy "rest in peace". Pedig a Platinum Plus című Big L szám zenéje az egyik kedvenc Preemo alapom. Illetve nem volt semmi a PRhyme-tól! Pedig az egy olyan duó, aminek Preemo a tagja, ugyanúgy, mint a Gangstarr-nak, mégse érezte fontosnak... (Bár a Boom volt, azzal indult a buli, de az még Royce szólóként jelent meg, nem PRhyme trackként.)
A scratchelős betétei nekem tetszettek. Igaza van dogg-nak, hogy bizonyos trükköket túltolt, voltak olyan lemezek, amiket túl sokáig "akasztott meg", de voltak olyan technikai bravúrjai is, amik engem kompenzáltak ezért, és nagy élmény volt ilyeneket látni élőben magától DJ Premier-től.

A lezárás kicsit kurta-furcsára sikerült: az utolsó Gangstarr szám után berakott egy beatet, kijött a színpad elejére meghajolni, és elkezdte aláírogatni az első sorokban lévők lemezeit, sapkáit, pólóit. Közben ment a zene, ezért bizonytalanok voltunk, hogy vége van-e a bulinak, vagy most mi van... Aztán olyan sokáig írogatott alá, hogy elkezdtünk gyanakodni, hogy valószínűleg vége... Majd amikor az emberei lehalkították a zenét, és elkezdtek pakolni, akkor vált egyértelművé, hogy tényleg vége. De Preemo ekkor még mindig aláírt, pedig már háromszor elmondta, hogy csak "one more". :) Mi közben úgy döntöttünk, hogy lelépünk.
De ez így kicsit bénán lett lezárva, visszatapsra, ráadásra így is esély se volt. (Persze nyomta eleget anélkül is.)

Összességében: jó buli volt, nagy élmény volt élőben látni DJ Premier-t (meg előtte az NKS-t), de egyetértek dogg-al, hogy Grandmaster Flash-nek nem ért a nyomába. Flash jobban vezényelte a bulit, kidolgozottabb koncepció szerint volt összerakva a szettje, látványosabb volt a vizuálja, nem tördelte a bulit, hanem mindig úgy fokozta, ahogy a közönség igényelte. Ugyanakkor ő nem tud csak a saját produkcióiból összerakni egy másfél órás bulit, amiben minden dal partytrack, Preemo viszont igen. :)

szerk.: Most látom, hogy Kool Kasko postolt Facebookon közös képet Preemo-val. :) Nosi, Saiid meg még páran mások is rajta vannak.

2024.06.03. 21:39

Direkt kisebb elvárásokkal is mentem, hogy oké, valószínű lesznek kellemetlen pillanatok, veletek ellentétben nem is a szakmázás és a történetezésben láttam a problémát emiatt, hanem a kivitelezés, alapvető keverés, átmenetek, számok sorrendje és a szett milyenségével volt a probléma. Olyan bakik mint pl. hogy nem tudott mit csinálni a 1,2 Pass It-nél hogy hogyan csináljon átmenetet ezért beloopolta és mindenki nézett egymásra, a Return of the Crooklyn Dodgers intróját behozta majd valamiért átváltott az Afu-Ra Defeat-be, az Unbelievable-ből egy Kick in the Door átváltást mintha konkrétan elfelejtett volna behozni vagy útközben meggondolta magát, a Nas dalokban semmi értelme nem volt a Re:generation intró lejátszásának, az új Define My Name kifejezetten egy szar zene, a Classicnél konkrétan Kanye részét játszotta le amit a magyar közönség szerintem abszolút nem szeret.

De aki tényleg baromi jól ismeri a régebbi live szettjeit és tudja hogy a tetőponton Premier a szakmázás meg történetezést jól tudta csinálni sokáig, olyan módon hogy az ne törje meg ennyire a flow élményt hanem show elemként legyen beépítve és inkorporálva az egész, az tisztában van azzal hogy először '13-14 után kezdtek a placementjei borzalmas szarokká válni, majd az élő DJ-zésben a Fatman Scoop-ozással elkezdett túlkompenzálni az európai közönség előtt ami a szettek rovására ment, nem beszélve hogy azért elkezdett a kor is látszódni rajta, így jó pár évvel már a szakmai csúcsának a tetején.

Mindenki akivel beszéltem úgy volt, hogy a klasszikusokért megyünk amikbe próbált olyasmit erőltetni amit a közönség nem biztos hogy annyira szeretett, de még ennek a tudatában is úgy vagyok vele, hogy a legtöbben azért jöttek hogy egy Gang Starr szekciót lássanak élőben, amit szakmai hiányosságok egy öreg motorostól ide vagy oda, azért mégis csak Premier ahogyan a Gang Starrt játssza, ennyit szubjektíven nekem még akkor is megért ha többi olyan jó nem is volt.

2024.06.04. 00:52

vhol szomoru ezt olvasni.
en kb 04-05-ben lattam, ott nem emlekszem ilyen keveresi dolgokra, teny nem a mixekrol hires preemo.
ami megmaradt, hogy akkor szepen felvezette az eredeti mintakat, elmondta, hogy ezeken nott fel es bla bla...

preemo nem party dj az teny.

2024.06.04. 15:17

Zoli, MP írta:
en kb 04-05-ben lattam, ott nem emlekszem ilyen keveresi dolgokra, teny nem a mixekrol hires preemo.
ami megmaradt, hogy akkor szepen felvezette az eredeti mintakat, elmondta, hogy ezeken nott fel es bla bla...

Pedig itt elsősorban a partyzásra ment rá, lehet, hogy ez volt a baj?

Nyilván nekem nincs viszonyítási alapom, hogy milyen volt régen egy szettje, de ha valóban csökkent a színvonal, akkor mi lehet az oka szerintetek? Egyszerűen a kor? Én azt gondolom, hogy az nem kéne, hogy számítson, a DJ skillek nem gondolnám, hogy megkopnak a korral, főleg ha folyamatosan gyakorlatban van az ember. Ráadásul Grandmaster Flash még idősebb, és nála nem jelentkeztek ilyen problémák.

Az is sokat elmond egyébként a hazai közönségről, hogy miközben mi itt kritikusak vagyunk (én a legkevésbé, de még én is), a helyszínen a közönség többségének gyakorlatilag tök mindegy volt, hogy mit csinál Preemo, ők minden megmozdulására tomboltak. :)

2024.06.04. 20:29

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Nyilván nekem nincs viszonyítási alapom, hogy milyen volt régen egy szettje, de ha valóban csökkent a színvonal, akkor mi lehet az oka szerintetek? Egyszerűen a kor? Én azt gondolom, hogy az nem kéne, hogy számítson, a DJ skillek nem gondolnám, hogy megkopnak a korral, főleg ha folyamatosan gyakorlatban van az ember. Ráadásul Grandmaster Flash még idősebb, és nála nem jelentkeztek ilyen problémák.

Az is sokat elmond egyébként a hazai közönségről, hogy miközben mi itt kritikusak vagyunk (én a legkevésbé, de még én is), a helyszínen a közönség többségének gyakorlatilag tök mindegy volt, hogy mit csinál Preemo, ők minden megmozdulására tomboltak. :)

az en definiciom szerint o nem party dj , hallgattam par liveot tole .
pl jazzy jeff az, tartja a tetopontot hamar valt nincs uresjarat.nalam ez a party dj

2024.06.09. 09:17

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

pl jazzy jeff az, tartja a tetopontot hamar valt nincs uresjarat.nalam ez a party dj

Értem, és egyet is értek. Csak ha nem party DJ, akkor nem kéne party DJ-ként fellépnie.

2024.06.09. 17:14

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Értem, és egyet is értek. Csak ha nem party DJ, akkor nem kéne party DJ-ként fellépnie.

kotekedes nelkul party dj-kent szerepel a flyeren?

korabbi mixtapjei sem azert voltak jok, mert jol kevert.
o tenyleg az, hogy baromi jo producer, dj (szkreccs) ert a kevereshez. ot jo latni mint a gang starr egyik tagja aki felpakolja azokat a notakat amiket o csinlat

2024.06.09. 23:16

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

kotekedes nelkul party dj-kent szerepel a flyeren?

Nem, de egyértelműen party DJ-ként lépett fel, party DJ próbált lenni a fellépés közben.

2024.06.10. 14:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 42 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3