Re: Slum Village @ Turbina 2022. május 16.
2020 óta nem voltam koncerten, szóval meglehetősen éhesen érkeztem tegnap este valamivel 20:00 után a Turbinába ahol már az előzenekar a slow village játszott.
(mindent elmond, hogy mennyire hiányzott már a légkör, a buli, hogy még a magyarok is teszettek, de ahogy mondtam már párszor ott tartok, hogy fásizsülikére is veretném lassan csak buli legyen, de ennyi elég is az előzenekarról, mert azé a hírnevemre is vigyázni kell na)
Szóval réges régen, K.E. (korona előtt), mikor még voltak bulik, mindig úgy írtam, hogy milyen volt a hely, a közönség és maga a buli.
A hely:
Voltam már a Turbinában, de nem koncerten, hanem képregényes rendezvényen, de nem hagyott bennem mély nyomot, annyira nem, hogy mikor beértem ugrott be, hogy jártam már itt korábban.
Kellemes, nem túl nagy hely, úgy kell elképzelni, mint a Dürer nagytermének egyharmada (ejj, hogy hiányzik a Dürer, mennyire jó hely volt az, és mennyi bulit toltunk végig benne...) és ami különösen bejött, hogy a hangosítás rendben volt. A rapbulik első 5-10 perce általában azzal megy el, hogy turn the mic up, meg give more to the sound meg ilyenek. Na itt nem volt ilyen, rövid beállás a dj-től, és minden ment, minden szólt rendesen. Soha rosszabb helyszínt, és remélem lesz még koncert itt máskor is.
A közönség:
Na ez kicsit rosszul esett, nem azé, mert ne lett volna értő, és jófej a nép, mert tolták a szövegeket, értették mikor szóltak hozzá, nem volt lökdösés. De a koruk! Ejj! Volt régen, mikor bulikba jártunk, hogy néztünk furán a vén hülyékre, hogy mit keresnek itt. Na ez most én (is) voltam. Annyira, hogy láttam olyan sorstársat aki a gyerekeit hozta! (Feleségem jóindulatúan azt modta ma reggel, hogy biztos az unokaöccsei voltak, de nem hiszem...)
Volt aki idősebb volt nálam, de a többség szemtelenül fiatal.
(Erre meg azt mondta a nejem, hogy ez jó, ha ismerték, a banda kedvéért mentek nem csak random bulira fiatalok, mert azé lássuk be a Slum se éppen ma éli fénykorát...)
A koncert:
Volt mercs! Igaz, hogy csupán a fan-tas-tic bakelitje 15ezeré, meg 3 fullcap sapka, de volt valami, végig a színpad mellett árulta a "road".
21:00-as kezdés ígértek még a pénztárnál is, a magyarok nem is csúsztak, de azé volt átállás, 21:15-kor érkezett meg a dj aki tolt egy j dila tribute szettet mintegy 10 percben, majd jött a detroiti duó és játszottak 50+10 percet visszatapssal.
De az milyen óra volt! Semmi, illetve minimális hypoltatás (voltam már olyan hip hop buli ami kb abból állt ugye), sok sok dilla tribute (ez ugye érthető), de folyamatos zenélés egyik számból a másikba ugrottak, tolták a szöveget rendesen, nem alibiztek el semmit. Young RJ tolt 2 számot az új idén Griseldánál megjelenő world tour lemezéről (amit egyébként kúerkóddal le lehetett szedni a buli előtt alatt ingyen a mercsasztalnál ami tök jófejség, de mint gyűjtő sírt a szívem...). Energikusak voltak, ők is éhesek, a végén megköszönték aki eljött, külön azoknak akik először. (Én se voltam korábban, pedig már voltak Pesten vagy három(?) alkalommal is)
(jah, egyébként a slow village is megköszönte, sőt meghajolt a közönség előtt ez annyira szimpatikus volt, hogy nem is találok rá szavakat)
Ennyi volt a buli, éjfélre otthon is voltam, szóval gondoltak a matinékezdéssel az öregekre is...