Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
A zene és a klip szerintem is jó, a szöveg viszont nem annyira jön be, de én általában se vagyok egy Killakikitt fan. Lil' G szerintem csak azért van jelen, hogy beszédtémát szolgáltasson, más funkciója nincs, viszont azt kijelenthetjük, hogy ez a legjobb dal, aminek valaha szerepelt a klipjében.  Az AC - Takarítónő remix viszont zeneileg kimondottan jó lett szerintem, Triek zenéit mindig nagyon szerettem. Az persze sajnálatos, hogy az AC továbbra is már csak a múltjából tud megélni.
|
2020.09.21. 22:23 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Némi szünet után újra rákattantam a YouTube-ra újonnan felkerülő régi Saláta adások újrahallgatására, és találtam egy újabb gyöngyszemet. Saláta 2006.06.07. vendég: Kamikaze (Interfunk, Mr. Busta) https://www.youtube.com/watch?v=S_eErQZL4C0Érdekes, hogy az adás mindhárom szereplője (Fanka, Funk, Busta) ma már egyaránt kitaszítottnak számít a magyar hip-hop közeg szemszögéből, de mindhárom teljesen más jelleggel kitaszítottak, sőt még egymással rosszban vannak. Talán Funk és Busta között nincs explicit beef a régi idők miatt, de azért látványosan tartják egymástól a távolságot évek óta. Ebben a 2006-os adásban viszont rendkívül jól elbeszélgetnek egymással, és a poénkodások mellett elhangzik néhány máig igaz nagy megfejtés a magyar hip-hopról, amelyekben tökéletesen egyetértenek. Olyan szinten egy hullámhosszon vannak egymással, hogy felfoghatatlan számomra, hogy tudtak kb. 5 évvel később eljutni odáig, hogy kölcsönösen totális fasírtba került mindenki mindenkivel. Ebből a szempontból mindenképp nagyon érdekes visszahallgatni az adást.
|
2020.09.24. 22:38 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2020.09.28. 21:21 |
|
 |
Dogg-Pound
|
|
2020.09.29. 08:40 |
|
 |
Yodaragorn
|
Nagyon ütős lett a beatje ennek az új Hibrid nótának! A klipet rendezte: Papa Jo  Scratch: DJ Dugó Jó, hogy lehet még ilyen neveket olvasni egy új klip leírásában. 
|
2020.09.29. 18:02 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Nagyon ütős lett a beatje ennek az új Hibrid nótának! A klipet rendezte: Papa Jo  Scratch: DJ Dugó Jó, hogy lehet még ilyen neveket olvasni egy új klip leírásában.  ebbe nem lehet belekotni. a szkreccs meg..ritkan hallani ilyen jo szkreccset MO-n  csipem ezt a stilust.
|
2020.10.01. 08:41 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: ebbe nem lehet belekotni. a szkreccs meg..ritkan hallani ilyen jo szkreccset MO-n  csipem ezt a stilust. Igen, általában is kikopóban van valamiért a scratch, pedig trapre is nagyon jól tud szólni szerintem. Felüdülés volt hallani.
|
2020.10.01. 18:33 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: ebbe nem lehet belekotni. a szkreccs meg..ritkan hallani ilyen jo szkreccset MO-n  csipem ezt a stilust. Igen, általában is kikopóban van valamiért a scratch, pedig trapre is nagyon jól tud szólni szerintem. Felüdülés volt hallani. ugy ertettem, hogy hangzasra tetszik ez a szkreccs. nem tudom mashogy kifejezni. ez egyszeru, de pontos szep sikamika
|
2020.10.01. 21:58 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: ebbe nem lehet belekotni. a szkreccs meg..ritkan hallani ilyen jo szkreccset MO-n  csipem ezt a stilust. Igen, általában is kikopóban van valamiért a scratch, pedig trapre is nagyon jól tud szólni szerintem. Felüdülés volt hallani. ugy ertettem, hogy hangzasra tetszik ez a szkreccs. nem tudom mashogy kifejezni. ez egyszeru, de pontos szep sikamika Értettem, csak gondolom, hozzáteszem, hogy nem csak "ilyen jó" scratchet lehet ritkán hallani mostanában, hanem bármilyen scratchet is.  (mínusz azok a számok, amikhez köze van DJ Premier-nek)
|
2020.10.02. 16:09 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ezt külön postba írom, mert új téma. Nem vagyok otthon az angol hip-hopban, és különösen a grime, garage meg ki tudja milyen műfajokban, amik az angoloktól származnak, és az elektronikus zenét ötvözik a hip-hoppal. Azt pláne nem gondoltam, hogy vannak, akik Magyarországon is komolyan művelik ezt a műfajt. Nem tudom, hogy ti ismertek-e komolyabb magyar neveket erről a grime vonalról, mindenesetre én felhívnám a figyelmeteket egy csapatra. Egy volt gimis osztálytársam még érettségi előtt 1-2 évvel kezdett el zenélgetéssel foglalkozni illrock néven, aztán felkerült Pestre egyetemre, ahol egész sokra vitte (mármint a zenélésben, az egyetem döcögősebb volt neki  ), többek közt Bigmek-nek, Mikee Mykanic-nek is csinált már zenéket. 5 éve csatlakozott a Madting nevű csapathoz, akikkel grime bulikat csinálnak a fővárosban, ennek keretében főként mások zenéit játssza DJ-ként, de néha a sajátjait is. MC-k is vannak a csapatban, akik feldobják a bulikat: Defcon, Rya és MC Fantom. (Előbbi kettő a csapat alapító tagjai, ők DJ-znek is. Legalábbis Rya biztos.) Azért írtam le ezt az egészet, mert a napokban felkerült a YouTube-ra egy komplett egyórás szettjük: https://www.youtube.com/watch?v=2hZ-ZQrQ7LYKb. 31:30-nál áll a pult mögé illrock spanom, és onnantól kezdve végig kizárólag a saját zenéit játssza. Defcon és Rya reppelnek rá. Nem mondom, hogy az én stílusom, amit csinálnak, de mégis nagyon beszippantott. Topigényes, kimunkált zenék, nagyon progresszív, jövőbe mutató. Ha már feltétlenül új irányba akarjuk vinni a hip-hopot, akkor szerintem sokkal inkább ez lenne a gyümölcsöző vonal, mint a trap és a mumble rap. Abban nem vagyok biztos, hogy hosszabb távon is le tudna-e ez kötni engem, vagy ha meghallgatnék még egy ilyen szettet, akkor már úgy érezném, hogy ugyanaz ismétlődik.
|
2020.10.02. 16:22 |
|
 |
Yodaragorn
|
Deego x Hősök - Mozaikok (Prod. by Mr. Joeker & Beatlogic)https://www.youtube.com/watch?v=sl-_rl2YqYsSzoktam kritizálni a Hősöket, de ez most egy nagyon jó kis nóta lett. Persze a legjobb verze azért Deego-é. 
|
2020.10.04. 18:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Lesz egy ilyen TR3NDGANG című műsor YouTube-on: https://www.youtube.com/watch?v=1kXD5SX ... =TR3NDGANGHazai rapperek fognak szövegeket elemezni benne. Nekem úgy jött át, hogy elsősorban saját szövegeket, de nem kizárt, hogy másokét is. Lesz benne mindenfél előadó: Saiid, Wolfie, Siska, Bom, Lil' Frakk, Filius Dei, Tiah... Az ötlet szerintem jó, kíváncsi vagyok mennyire fog működni megvalósítva.
|
2020.10.05. 21:00 |
|
 |
Zoli, MP
|
Trendgang szerk: https://www.youtube.com/watch?v=XafOL1sqbuEAhogy irtak kommentben is.par ilyen video es megabeef lesz itt. Az ug/ real arcokat osszedobni a pop reppel. U.i. wolfie leheta punnanyval popposabb vizekre evezett de iszonyat er a rephez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoli, MP 2020.10.12. 19:44-kor.
|
2020.10.11. 21:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=Qaj-psl ... trk0h00410SPNFRE Radio | Dj Dobee Vinyl Only Special | 10.09.2020 ej dobee.... tessek meghallgatni 
|
2020.10.12. 19:44 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Trendgang szerk: https://www.youtube.com/watch?v=XafOL1sqbuEAhogy irtak kommentben is.par ilyen video es megabeef lesz itt. Az ug/ real arcokat osszedobni a pop reppel. U.i. wolfie leheta punnanyval popposabb vizekre evezett de iszonyat er a rephez. Jajj, ezt akartam én is linkelni, lehidaltam ettől a videotól pozitív értelemben. Minden tiszteletem a Wolfie-é, hogy ebbe így beleállt, és miután megtudta, hogy BSW, utána se tiltotta le, hogy közzétegyék a videót. És szakmailag is tényleg jókat mond. Mondjuk a stílust én kicsit visszafogtam volna, de tartalmilag 5*. Érdemes még megnézni a csatornán a Saiid "Trónok harca" szövegelemzését: ennek az embernek tényleg minden sora mögött van valami háttérsztori. Siska "Jön a tré" szövegelemzése kevésbé magvas, de szórakoztató az is.  Saiid-nak is van amúgy egy hasonló videója, mint a Wolfie-féle BSW-s video: ő egy Day szöveget kapott. Ő szolidabban kritizál, de jókat mond nagyon ő is. Az újvonalas arcok videóira viszont nem vitt rá a lélek... Egyedül azt néztem meg, amiben Tiah véleményezi egy új boombapes arc (3,14) klipjét, de olyan szinten nem tudott hozzátenni semmit a csaj, hogy a többi újvonalas arc videójától el is ment a kedvem...
|
2020.10.12. 21:09 |
|
 |
|