Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=F-KhgovM1Ow Aza & Kasko Vol.1 | Az Igazi Kezdet, Wu-Tang, Wacuum, Scarcity, Sampling | Podkasko #8 Nem bírom Aza és a Killakikitt zenéit, de ez az interjú nagyon kellemes meglepetés volt, az egyik legjobb Podkasko rész eddig. Nagyon jók a sztorik: a 2002-es (vagy 2003-as?) RZA koncertről én már csak legendákat hallhattam, de azt nem gondoltam, hogy ennyire amatőrként szervezte le Aza.  Azt se tudtam, hogy a Wacuum Airs hogyan "esett szét" a 2000-es évek második felében: most derült ki erről minden, de legalább néhány infót kaptunk. Várom a második részt! Más: 2020 egyik legjobb magyar rapszáma jött ki tegnap szerintem. Nálam legalábbis hibátlan. Bigmek - Gyávák fegyvere (közr. 4tress, DSP)https://www.youtube.com/watch?v=by2UJal ... azOfficialNekem sem a kedvencem az SCB zeneileg es szovegileg sem, de ahogy az interjukban is emondjak ott adjak ki a feszultseget...
|
2020.11.12. 19:56 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Nekem sem a kedvencem az SCB zeneileg es szovegileg sem, de ahogy az interjukban is emondjak ott adjak ki a feszultseget... Igen, ezt én is hallottam már tőlük, és valahol meg is lehet érteni, de ettől még szerintem sok jobb módja van a feszültség kiengedésének. Nem azokra a számaikra gondolok most, amik szimpla marhulások (a Krúbi számai szerintem főleg ilyenek azzal együtt, hogy tud tartalmasat is írni), hanem azokra, amik tele vannak öncélú agresszióval és káromkodással. Nem azt mondom, hogy nem lehet agresszió meg káromkodás rapszámokban, de meg kell találni a helyét, hogy hogyan szolgálhatja azt, hogy legyen mellé valami értékes mondanivaló is. Amíg nincs ilyen, és öncélú az egész, addig károsnak gondolom, főleg azokra a tizenévesekre, akik kritikátlanul ráugranak ezekre a számokra, mert menőnek tartják, ahogy végigállatkodja a Killakikitt a dalait.
|
2020.11.13. 15:26 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2020.11.13. 22:55 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: https://offmedia.hu/aztaaa/mintha-az-internetes-posztmodernnek-is-a-vege-fele-kozelednenk-es-most-jonne-valami-uj-zavada-peter-interju-hiphoprol-slam-poetryrol-szinhazrol-es-politikarol Ujonc P interju  Köszi szépen, nagyon jó! Durva, hogy mennyire képben van még mindig mind a magyar, mind a külföldi hip-hoppal, annak ellenére, hogy ő maga nem műveli már. Ez egy meglepő mondat rögtön az elején tőle: "Sok lett, hogy bármilyen alapot hallok, mindig ugyanaz a trapes, triolás ritmus köszön vissza." - mondja ezt az, aki 4 és fél éve a trAnzKaPHka-val elsők közt honosította meg itthon a trapes hangzást - bár később mondja ő is, hogy az azért nem egy trap anyag, de az is "ugyanaz a trapes, triolás ritmus". Én azért még naivan reménykedek, hogy hátha egyszer még hallunk tőle egy raplemezt, de könnyen lehet, hogy ez csak egy álom fog maradni a részemről...
|
2020.11.14. 18:35 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://offmedia.hu/aztaaa/mintha-az-internetes-posztmodernnek-is-a-vege-fele-kozelednenk-es-most-jonne-valami-uj-zavada-peter-interju-hiphoprol-slam-poetryrol-szinhazrol-es-politikarol Ujonc P interju  Köszi szépen, nagyon jó! Durva, hogy mennyire képben van még mindig mind a magyar, mind a külföldi hip-hoppal, annak ellenére, hogy ő maga nem műveli már. Ez egy meglepő mondat rögtön az elején tőle: "Sok lett, hogy bármilyen alapot hallok, mindig ugyanaz a trapes, triolás ritmus köszön vissza." - mondja ezt az, aki 4 és fél éve a trAnzKaPHka-val elsők közt honosította meg itthon a trapes hangzást - bár később mondja ő is, hogy az azért nem egy trap anyag, de az is "ugyanaz a trapes, triolás ritmus". Én azért még naivan reménykedek, hogy hátha egyszer még hallunk tőle egy raplemezt, de könnyen lehet, hogy ez csak egy álom fog maradni a részemről... Amugy vicce, mert nem reg nezegettem regi fotokat, amin o is rajta volt. Hatalmas bonadrag, 6xl-es kabat.. ( igaz kb 20 eves kepek) honnan hova. Szerintem nem durva  attol h nem muveli siman kepben lehet. Regi old school csapataokkal beszelgetve akik mar 10+ 20+ even nem zenelnek ok is kepben vannak
|
2020.11.15. 08:56 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
|
2020.11.15. 16:37 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://offmedia.hu/aztaaa/mintha-az-internetes-posztmodernnek-is-a-vege-fele-kozelednenk-es-most-jonne-valami-uj-zavada-peter-interju-hiphoprol-slam-poetryrol-szinhazrol-es-politikarol Ujonc P interju  Köszi szépen, nagyon jó! Durva, hogy mennyire képben van még mindig mind a magyar, mind a külföldi hip-hoppal, annak ellenére, hogy ő maga nem műveli már. Ez egy meglepő mondat rögtön az elején tőle: "Sok lett, hogy bármilyen alapot hallok, mindig ugyanaz a trapes, triolás ritmus köszön vissza." - mondja ezt az, aki 4 és fél éve a trAnzKaPHka-val elsők közt honosította meg itthon a trapes hangzást - bár később mondja ő is, hogy az azért nem egy trap anyag, de az is "ugyanaz a trapes, triolás ritmus". Én azért még naivan reménykedek, hogy hátha egyszer még hallunk tőle egy raplemezt, de könnyen lehet, hogy ez csak egy álom fog maradni a részemről... Amugy vicce, mert nem reg nezegettem regi fotokat, amin o is rajta volt. Hatalmas bonadrag, 6xl-es kabat.. ( igaz kb 20 eves kepek) honnan hova. Szerintem nem durva  attol h nem muveli siman kepben lehet. Regi old school csapataokkal beszelgetve akik mar 10+ 20+ even nem zenelnek ok is kepben vannak Ja, teljesen igazad van, csak abból a szempontból volt meglepő számomra, hogy az alkotói tevékenysége ennyire átforult a raptől az irodalom irányába, sőt ő maga is bevallja, hogy nem foglalkoztatja már a reppelés, hallgatóként mégis követi az aktualitásokat. Nem gondoltam, hogy ez még belefér az idejébe az érdeklődés ilyen jelentős változása mellett. Mert igaz, hogy pl. a Fluor is képben van annak ellenére, hogy elment pop irányba, de azért a Fluor mégiscsak reppel a Wellhello számokban is, szóval nála közel sem volt annyira éles a váltás, mint az Újoncnál. Azon amúgy én is röhögtem, hogy pl. a BP Underground-ban ilyen kifinomult, már-már feminin költő stílusában nyiltakozik az Újonc a hip-hopról, közben meg bevágták a régi fotókat, amin kőkemény bőgatya, fullcap, meg emlékeim szerint a beszédstílusa is más volt. 
|
2020.11.15. 20:13 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://offmedia.hu/aztaaa/mintha-az-internetes-posztmodernnek-is-a-vege-fele-kozelednenk-es-most-jonne-valami-uj-zavada-peter-interju-hiphoprol-slam-poetryrol-szinhazrol-es-politikarol Ujonc P interju  Köszi szépen, nagyon jó! Durva, hogy mennyire képben van még mindig mind a magyar, mind a külföldi hip-hoppal, annak ellenére, hogy ő maga nem műveli már. Ez egy meglepő mondat rögtön az elején tőle: "Sok lett, hogy bármilyen alapot hallok, mindig ugyanaz a trapes, triolás ritmus köszön vissza." - mondja ezt az, aki 4 és fél éve a trAnzKaPHka-val elsők közt honosította meg itthon a trapes hangzást - bár később mondja ő is, hogy az azért nem egy trap anyag, de az is "ugyanaz a trapes, triolás ritmus". Én azért még naivan reménykedek, hogy hátha egyszer még hallunk tőle egy raplemezt, de könnyen lehet, hogy ez csak egy álom fog maradni a részemről... Amugy vicce, mert nem reg nezegettem regi fotokat, amin o is rajta volt. Hatalmas bonadrag, 6xl-es kabat.. ( igaz kb 20 eves kepek) honnan hova. Szerintem nem durva  attol h nem muveli siman kepben lehet. Regi old school csapataokkal beszelgetve akik mar 10+ 20+ even nem zenelnek ok is kepben vannak Ja, teljesen igazad van, csak abból a szempontból volt meglepő számomra, hogy az alkotói tevékenysége ennyire átforult a raptől az irodalom irányába, sőt ő maga is bevallja, hogy nem foglalkoztatja már a reppelés, hallgatóként mégis követi az aktualitásokat. Nem gondoltam, hogy ez még belefér az idejébe az érdeklődés ilyen jelentős változása mellett. Mert igaz, hogy pl. a Fluor is képben van annak ellenére, hogy elment pop irányba, de azért a Fluor mégiscsak reppel a Wellhello számokban is, szóval nála közel sem volt annyira éles a váltás, mint az Újoncnál. Azon amúgy én is röhögtem, hogy pl. a BP Underground-ban ilyen kifinomult, már-már feminin költő stílusában nyiltakozik az Újonc a hip-hopról, közben meg bevágták a régi fotókat, amin kőkemény bőgatya, fullcap, meg emlékeim szerint a beszédstílusa is más volt.  Ujoncban sztem mindig is benne volt mindket vonal, de vhogy o inkabb a reppet a "Street" vonal fele vitte el. Monjduk mikor hallom fluort nyilatkozni es feljon a tema akkor minidg vmi popularis cuccot emlit. a youtube app ajnal tiktok videokat is es veletlenul ramentem egyre majd vhogy bejott PIXA aki eppen jay dilla napot tartott  meglepodtem.
|
2020.11.15. 22:53 |
|
 |
Zoli, MP
|
Azt kell, hogy mondjam, hogy jo! A zenek abszolut eredetiek.
|
2020.11.15. 22:54 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: Azt kell, hogy mondjam, hogy jo! A zenek abszolut eredetiek. Köszönöm!
|
2020.11.16. 08:26 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez megint egy nagyon jó Tr3ndgang-es video. 3PONTOS ┆ Saiid ┄ Dopeman - Káoszhttps://www.youtube.com/watch?v=aRAbmuj ... =TR3NDGANGÉn eddig bele se gondoltam, de most ez a video tényleg ráébresztett, hogy a Dopeman-nek mennyire egyedi stílusa van! Simán fel lehet ismerni, hogy ő írta a szöveget. Ez nem jelenti azt, hogy általában jól reppelne, de az egyedi stílus az megvan, ezt meg kell hagyni. És azt hiszem ez az első "3PONTOS" video a csatornán, amiben a szereplő eltalálta, hogy ki írta a szöveget.  (Kiss Ádámnak múltkor már majdnem megvolt a Majka, de menet közben módosította a jó tippet.)
|
2020.11.18. 17:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Ez megint egy nagyon jó Tr3ndgang-es video. 3PONTOS ┆ Saiid ┄ Dopeman - Káoszhttps://www.youtube.com/watch?v=aRAbmuj ... =TR3NDGANGÉn eddig bele se gondoltam, de most ez a video tényleg ráébresztett, hogy a Dopeman-nek mennyire egyedi stílusa van! Simán fel lehet ismerni, hogy ő írta a szöveget. Ez nem jelenti azt, hogy általában jól reppelne, de az egyedi stílus az megvan, ezt meg kell hagyni. És azt hiszem ez az első "3PONTOS" video a csatornán, amiben a szereplő eltalálta, hogy ki írta a szöveget.  (Kiss Ádámnak múltkor már majdnem megvolt a Majka, de menet közben módosította a jó tippet.) Igen, dopeman egyedi, ez teny. az megvan, hogy wolfie egyik reagens videojat toroltek keresre...a kommentekben irtak.
|
2020.11.18. 17:50 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Ez megint egy nagyon jó Tr3ndgang-es video. 3PONTOS ┆ Saiid ┄ Dopeman - Káoszhttps://www.youtube.com/watch?v=aRAbmuj ... =TR3NDGANGÉn eddig bele se gondoltam, de most ez a video tényleg ráébresztett, hogy a Dopeman-nek mennyire egyedi stílusa van! Simán fel lehet ismerni, hogy ő írta a szöveget. Ez nem jelenti azt, hogy általában jól reppelne, de az egyedi stílus az megvan, ezt meg kell hagyni. És azt hiszem ez az első "3PONTOS" video a csatornán, amiben a szereplő eltalálta, hogy ki írta a szöveget.  (Kiss Ádámnak múltkor már majdnem megvolt a Majka, de menet közben módosította a jó tippet.) Igen, dopeman egyedi, ez teny. az megvan, hogy wolfie egyik reagens videojat toroltek keresre...a kommentekben irtak. Tényleg? Nem vágtam.  Pedig a Reagensben tudják, hogy kinek a produkcióját véleményezik, tehát ott valamivel több lehetőség van átgondolni, hogy mit mondanak, mint a 3Pontosban.
|
2020.11.19. 15:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=VriDHQI ... rt_radio=1Essemm - MINDEN RENDBEN (Official Music Video) sztem a legjobb essemm track. tipikus a track felepitese..essemes, de az egeszben van egy dog, duh, eles es a vegen a szemelyes vonal is kitarulkozo. es sorstars 
|
2020.11.19. 20:09 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=VriDHQI7E0g&list=RDVriDHQI7E0g&start_radio=1 Essemm - MINDEN RENDBEN (Official Music Video) sztem a legjobb essemm track. tipikus a track felepitese..essemes, de az egeszben van egy dog, duh, eles es a vegen a szemelyes vonal is kitarulkozo. es sorstars  Nem tudom, miért, de nem gondoltam, hogy szoktál Essemmet hallgatni.  Én általában meghallgatom, ha kijön valami új nótával, de ambivelensek az érzéseim. Nagyon profi, igényes számai vannak, de számomra valahogy mind ugyanolyan. Erről is ugyanez a véleményem. Ha ez lett volna az első Essemm szám, amit valaha hallok, szerintem eldobtam volna az agyam, hogy mennyire jó. De így sokadjára már nem kapom fel a fejem annyira. Ezek a Bítprojekt alapok, amikre nyomja, nagyon jól össze vannak rakva, de egy idő után már ezek is hasonlóak. Szövegek terén pedig minden dalban ugyanaz a téma: én még mindig ugyanaz vagyok, aki voltam, ugyanúgy nyomom, mint régen. A szarból jöttem, de megcsináltam, és most én vagyok a király. Közben a régiek kikoptak, az újak pedig nyomomba se érnek. Ennyi. Egy-két ilyen nóta tök oké, de amikor mindben ugyanerről van szó, akkor nekem már unalmas, és sajnos ebben a Minden rendben című számban is ugyanerről van szó. Egyébként milyen szempontból sorstárs? 
|
2020.11.20. 16:01 |
|
 |
|