Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.03. 23:51

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta:
Reggie írta:
nezezon írta:
Reggie veletek mi van, eltek meg? :D

O basszus, nem is számítottam ilyen kérdésre! :lol: Amúgy igen, igazából nem titok, csak senki nem kérdez felőlünk. Januárban összeültünk, csináltunk egy új dalt/klipet. Aztán olyan jól éreztük magunkat újra együtt, hogy ezt még követte vagy 8(ha az intro-t is annak vesszük). Pár számot, olyan Dogg Pound-osan, régebbről mellé raktunk és most folyik a keverése a komplett lemeznek. 12 dal lesz rajta. A klipet addig nem akarjuk kirakni, amíg nincs meg a borító(Fork Imi rajzolja, aki a Slow Village - úton artwork-ért is felelős volt). Szóval ha megvan a cover, jön a klip, a lemez megjelenési dátumával. Egy második klip már félig leforgott, csak elmosta az eső...de hamarosan befejezzük. Közben meg már egy harmadik klipre készülünk. :D Számunkra is szokatlan, hogy tartogatjuk a dolgokat, mindig inkább mindent az utolsó pillanatra hagytunk.

Az igen, nem gondoltam, hogy ennyire pörögtök! Én is kíváncsian várom a lemezt. :)

Reggie,
a zene amit ti nyomtok nem az en stilusom, de sztem nem is veszed ezt zokon,de annak nagyon orulok, hogy jon ki uj lemezetek, mert izzig-verig oromzene lesz, kvazi megkotes nelkul, ami feludules lesz az biztos!

2021.08.24. 20:30

nyitok egy uj vitatemat.

en meg szoktam nezni a pop-repper klippeket is... es BSW, mint jelenseg elkpeszto.
teny mocsok ug-val kezdtek es raleltek erre a vonalra ami elkepsztoen megy nekik, attol fuggetlenul, hogy az osszes nota evek ota ugyanugy van felepitve. Profi ugy ahogy van, megcsinaltak. Gaben sztem ritmikailag, flowban jo, tetszik, DEEE
es itt nem az irigyseg beszel belolem, de kurva idegesito, hogy minden interjuban, szamban meg van emlitve, hogy most van zse....ezt a mentalitas ertem, akinek nem volt sok es van akkor mutatja, mondja, de tok gaz, hogy valahogy mindig feljon a "janizas" es hogy amit nyomnak, az a rap amerikaban.

fluor-t vehetnek peldanak, o is baromira megcsinalta, de vhogy soha nem jon elo a penz, ellenben az egyik mostani klippjuk, kb arrol szol, hogy huuude bebaszunk ami ha a rajongokat megnezzuk, nem biztos, hogy felellosegteljes.

na kijott belolem..vitatindito.

2021.08.24. 20:36

Én odavezetem ezt az egészet vissza, hogy a magyar rapben van egy csak rá specifikus tendencia szerintem. Nagyon sok alapkoncepciót bizonyítottan úgy adaptált a magyar rap, hogy kilúgozta belőle a társadalmi-ellenkulturális vonatkozásokat. Nyilván itt azért politikai hovatartozástól független mindenkinek változik annak a ténye, hogy ez mennyire jogos vagy sem, például én valamelyik nap amikor mutatták nekem, hogy az Árral Szemben-es Benszki rábólintott Wolfie-ra hogy "black lives matter, de inkább all lives matter", azt hittem egy másodpercre hogy hülyét kapok mert én ismerem a kontextusát annak, hogy azért van a BLM-nek létjogosultsága mert ha minden élet számítana akkor a statisztikákban nem a fekete halálozások meg elítélési százalékok lennének a legmagasabbak Amerikában, de utána kapcsoltam, hogy itthon történelmileg a konzervatív túlsúly miatt mindig beletorkollott a nettó közép-jobb állásfoglalásokba a rap, nem beszélve, hogy itt a fórumon is vannak bőven akik ehhez így állnak.

De amivel lehet jobban egyetértetek: egy Ice Cube/Public Enemy vonulatnál hogy a quiet stormot fikázták miközben tombolt a crack korszak nem lehet egy kalap alá venni azt, hogy nálunk meg echte szerelmes rap bojkott van meg kajliság a mai napig. Nyilván nálunk is van egy árnyalat, hogy adott ponton a Children of Distance meg egyéb ilyen csöpögős Anno Domini Beats-es igénytelen internet rappereknek a 2000-es évek végén a Hekii-éktől a Dzsiizáékon át óriási virágzás volt. De miközben ez a 90-es évekbeli bojkott már rég kiavult a diskurzusból nyugaton, virágzik jelenleg az alternatív R&B Brent Faiyaz-el meg Tyler the Creatorrel amit a legszövegorientáltabb rapperek is elismernek, még egy vicces sztereotípia is van a feketék között arról, hogy a legnagyobb gyilkosok az oldheadek közül azok a formák akik Barry White-ot meg Teddy Pendergrass-t hallgatnak. Ez amiatt egy fontos pont, mert régebben itt a fórumon is említette valaki, hogy a régi fekete soul-al (amikben a szívfájdalomtól a párkapcsolati dolgokon át minden volt) konkrétan nem azonosulnak a hallgatók még hangzásban sem, mindezt úgy hogy a hip-hopnak - csakúgy mint a jazz meg a funk - a DNS-ében volt.

Társadalmi alakulások miatt van ez így. Egyszerűen nem azért változnak meg ezek a fogalmak, mert valami félresiklott és az egyének haszonlesőbbek lettek volna: szabályszerűség hogy a magyar rapben úgy veszünk át dolgokat, hogy a társadalmi vonatkozásokba nem merünk beleállni mert az vitatott diskurzusokat indít, miközben a legnagyobb probléma ezzel, hogy ez egy dominó effektust indít el: egy olyan műfajban aminek minden apróságának szövetében ez jelen van, és mégis úgy másolják és sajátítják ki kulturálisan, hogy ezt mindig félreteszik, karikaturisztikus képzavarokat, a nemzetközi szinten gagyiságokat, de még a saját országunk közegében is csak ilyen diskurzusokat indítunk el, hogy "basszus ez vajon hol romolhatott el" miközben a válasz előttünk volt, csak nem akartunk róla beszélni mert kellemetlen-kényelmetlen-személyesebb-tabusított dolgokat érint, már pedig a hip-hopnak (a nyugatinak legalábbis) pont mindig a szólásszabadság meg a maszkulin territoriális jellege miatt volt meg az, hogy volt "fasza" beleállni a személyeskedésbe, és a tabu témákba.

Talán ez már a Fenyőnél meg a Gesztinél is jelen volt, de a szélsőségesen megbotránkoztatóságot - tehát azt, amit pl. piaci szempontból az Interscope se csinált máshogy Eminemmel meg Marilyn Mansonnal, csak Eminem ezt az aspektust sose hanyagolta botrányhősködéssel ellentétben - elindult a Ganxsta Zolee-val, kicsúcsosodott a Mr. Bustával, online most a Lmen Pralával működik.

Személyszerint én reduktív kisajátításnak hívom mivel a kulturális kisajátításra/cultural appropriation-re épül, de közben mégis lekanyarint és kihagy belőle, a fent említettek miatt, és utána csinál belőle valami teljes szubkulturális képzavart, agyrémet, ami a szubkultúrát annak értékközösségében szétzilálja, a piac értékközösség kovácsoló ereje meg ugyebár történelmileg mindig véges és bosszús.

Rátérve Zoli meglátására, a jelenség 2010 után terjedt el. A BSW-hez és Fluorékhoz én még hozzáraknám az USNK-t, az AK26-ot, a Lil G/Nemazalány duót, King BJ-t, T Danny-t vagy akár Lmen Prala is illik ide valamelyest, bár ő az előbbi nagyon szélsőséges kategóriája már személyre is, a többiek nem ennyire totem állatok, hanem a fősodratú zenepiaci viszonyokkal konformálódó figurák. Érdemes megnézni a kommenteket ennél a posztnál ami alatt a "Tesó, nem akartam ilyen szar zenét csinálni, de beleszartam" sornak a filozófiai és társadalomkritikai jelentőségét próbálják taglalni.

Az előző 5 évben folyamatosan az pörög a trendingben, hogy az újvonalas mainstream trap előadók csinálják a karikaturisztikusan rossz, silány, kiábrándító üzenettel rendelkező trap zenéket aminél az a helyzet hogy még Young Thug vagy Future ennél naívabb és impulzívabb trap zenéi is úgymond kedvesebbek és őszintébbek. "nem érted a kritikájukat", de közben Riff Raff-et megszégyenítően élik ki azt, hogy a mindennapi életben, a sajtóinterjús megnyilvánulásukban igazából a pankrációban ismert kayfabe-et amúgy tökre magukévá teszik. Röviden a laikus számára, "hol van abban a kritika, ha ezek már-már tök önazonosan tűnnek ekkora visszataszító seggfejeknek a való életben is mint amit a zenéikben mutatnak magukról?"

Sehol. A kritika fogalma mint olyan ki lett üresítve a rap új generációja számára: van a Funktasztikusi szélsőségesen "minigunnal a kisegérre (vagy épp mindenkire)" típusú, meg van a fősodratú piaci narratívaként felhozott fura maszlag, amely magát kritikának hívja, és amikor számonkérik, hogy "bocsi de mi jogon?" akkor mindig lehet jönni azzal hogy "olyan savanyúak nem akarunk lenni mint a Funk" félretéve a Kendricket, meg a Killer Mike-ot, meg a jelenlegi queer orientált hyperpop mozgalmat, vagy akár azt hogy shitpost rapperekben is van annyi hogy beköpik hogy "free Palestine": attól még hogy Funktasztikus kritizál, és a kritikát vele társítják miközben az "észszerű" kritika a totál piackonform elidegenedett önmagából karikatúrákat készítő trending-core, az sokkal inkább árulkodik szerintem a magyar rapben a kritikának meg a diskurzusnak de akár a szólásszabadságnak meg az észszerűségnek a teljes hiányáról, és az eköré épülő kultúráról.

A Wellhello Apu Vedd Meg 1-2 konkrétan a friss diplomás burzsoázia főcímdala jelenleg a pesti életben. Pont Ariana Grande-ról beszéltünk nemrég, hogy milyen visszataszítóan hat egy ilyen, tradicionálisan alulról jövő műfajban az, ha valaki expliciten olyan dolgokkal próbál menőzni ami a felsőközéposztály giccsét villogtatja.

Tényleg van ezekben a művekben Kendrickhez mért Pulitzer-díjra jelölendő mélység a kritikájukban? Egy mű ugyebár külön életet kezd el élni miután kiadod a kezedből, de valamiért Kendricknek az albumait a TPAB-n túl még a DAMN. esetében is folyamatosan elemezgetik, ő pedig szépen ráhagyja a közönségre, hogy az tegye a dolgát és beszéljen, amivel életben tartja az azt övező diskurzust. Egy kritikai műnél ha nem is előremozdítónak, de valami diskurzusnak el kéne kezdenie alakulnia általában. Elemzi bárki a BSW, az AK26, az USNK, a Wellhello zenéit bárki ily módon?

Nem lehet, hogy amikor minden mainstream előadónak a műve "fricska", melynek a "kritikai" hozzáállásához hozzátartozik hogy megkérdőjelezhetetlenül állnak bele a pöffeszkedésbe, furcsa skizoid elmeállapotokat kreálva, nem lehet, hogy ez a magyar társadalomra jellemző piackonformitásnak a tökéletes megtestesülése? De nem azért, amit ők beletesznek a zenéjükbe, meg amiatt amit ők művészetnek hívnak: hanem amiatt amilyen módon kollektívan ez az egész egy zeneipari sztenderddé alakult, hogy hogyan tök ugyanazokat a sallangokat mondják egymástól függetlenül, hogy hogyan alakult az egész strukturálisan, és milyen bevett diskurzusok alakultak ki nem csak a hallgatóságuk, de az egykori magyar rap közegen belül is.

2021.08.25. 11:46

Dogg-Pound írta:
MARIO x Kálo Bone x BURAI - Kardnyelők /OFFICIAL MUSIC VIDEO 4K/
https://youtu.be/CZI4xYTRBUk

Hú, ez egy nagyon érdekes dal/klip lett... Egyrészt az üzenet, az attitűd, ami sugárzik a klipből, az bennem szekunder szégyenérzetet váltott ki. Másrészt viszont Burai zenei alapja top színvonal! Azt legszívesebben újrahallgatnám még egyszer, csak sajnos akkor újra kéne hallgatnom a szöveget is... :) Annak örülök, hogy Kálo Bone eljutott egy olyan produkcióba, ami masszív nézettségre számíthat YouTube-on: ő egy nagy tehetség, egyedi karaktere a magyar hip-hopnak, ezért bőven megérdemelte már, hogy szélesebb közönséghez eljusson. Más kérdés, hogy sajnos ő is az egyik leggyengébb rapet produkálta ebben a számban, amit valaha hallottam tőle...

Zoli: nem nagyon tudok hozzászólni a BSW-hez, mert nem követem őket, ugyanis nem tetszik, amit csinálnak. Egy-két produkciót hallottam tőlük az új stílusukból (ami most már nem is annyira új, de a régi UG BSW-hez képest az): én kizártnak tartom, hogy nekik tetsszen, amit csinálnak. Aki valaha csinált olyan rapszámokat, mint régen a BSW, annak nem tetszhet az, hogy "csöcsök és segg, a kurvaélet".

Fluorért se vagyok oda, de ő még tényleg jobb eset ebből a szempontból. Viszont ha már említed, hogy nála nem szokott szóba kerülni a pénz: nézd meg a Wellhello legújabb, "Nemszámítapénz" című klipjét, és akkor látni fogod, hogy mennyire nem kerül szóba. :) Hozzá kell tenni persze, hogy ez se egy szélsőséges eset, hiszen ez a dal elvileg a paródiája, a kritikája annak a veretős, újgazdag életformának, amit azok a fiatalok folytatnak, akik alá apu mindig odatolt mindent. Ugyanilyen volt az Apuveddmeg című Wellhello szám is. Szóval ezeknek a számoknak szerintem van értékelhető, azonosulható üzenete, csak az a baj, hogy a Fluor és a Diaz olyan stílusban adják elő ezeket, hogy azok is képesek legyenek rá szórakozni, akiknek elvileg a kritikájáról szólna a szöveg! Sőt, még az is előfordul, hogy egy olyan Wellhello dalra folytatják a veretést, ami elvileg ironizál a veretéssel, de így pont a célját veszíti el az egész dal. Persze a kritika valószínűleg csak látszólagos cél: valójában azt valószínűsítem, hogy direkt úgy írják meg a Fluorék ezeket a számokat, hogy mindenkinek el lehessen adni őket. A gazdag gyerekek tudják rá veretni, akinek pedig ez nem tetszik, annak azt mondják a Fluorék, hogy "na de bocs, ez csak egy ironikus kritika!", és így minden társadalmi réteg igénye ki van elégítve.
Ugye Sixfeet is utalt erre az előző postban, és úgy érzem, ebben most egy véleményen vagyunk. Egyébként az Ariana Grande "7 Rings" című száma szerintem rosszabb, mint a Wellhello, mert abban még irónia és kritika sincs. Az tényleg nem több, mint egy gátlástalan veretés, amit még azzal se lehet mentegetni, hogy "hát de ez csak kritika", mert nem az, és még csak meg se próbál annak látszani.
Zoli nem a Nemszámítapénz, hanem a "Csoda, hogy még élünk" című Wellhello nótát említette szerintem, az szól a piálásról. Az más műfaj szerintem, mert abban nincs se irónia, se kritika, azt ők teljesen komolyan gondolják, és illeszkedik is a Wellhello imidzsébe. Ha visszatekintünk Fluor régi reppes munkásságára, szerintem rábukkanhatunk ennél sokkal durvább piázós számokra is. :)

Egyébként ha valaki hitelesen és igényesen szeretné kritizálni a burzsuj fiatalok veretését, akkor annak szerintem Újonc P. "Kodein" és "Szupercella" című számairól kéne példát vennie, amik a trAnzKaPHka EP-n vannak, nem a Wellhelloról. (Igaz, a Kodeinre voltak, akik partyztak, de az szerintem a magyar raprajongó közönség szövegértési képességeit minősíti: nem jött át nekik, hogy miről is szól a szám. Abban biztos vagyok, hogy az Újonc nem partyzásra szánta.)

2021.08.25. 14:49

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Reggie írta:
nezezon írta:
Reggie veletek mi van, eltek meg? :D

O basszus, nem is számítottam ilyen kérdésre! :lol: Amúgy igen, igazából nem titok, csak senki nem kérdez felőlünk. Januárban összeültünk, csináltunk egy új dalt/klipet. Aztán olyan jól éreztük magunkat újra együtt, hogy ezt még követte vagy 8(ha az intro-t is annak vesszük). Pár számot, olyan Dogg Pound-osan, régebbről mellé raktunk és most folyik a keverése a komplett lemeznek. 12 dal lesz rajta. A klipet addig nem akarjuk kirakni, amíg nincs meg a borító(Fork Imi rajzolja, aki a Slow Village - úton artwork-ért is felelős volt). Szóval ha megvan a cover, jön a klip, a lemez megjelenési dátumával. Egy második klip már félig leforgott, csak elmosta az eső...de hamarosan befejezzük. Közben meg már egy harmadik klipre készülünk. :D Számunkra is szokatlan, hogy tartogatjuk a dolgokat, mindig inkább mindent az utolsó pillanatra hagytunk.

Az igen, nem gondoltam, hogy ennyire pörögtök! Én is kíváncsian várom a lemezt. :)

Reggie,
a zene amit ti nyomtok nem az en stilusom, de sztem nem is veszed ezt zokon,de annak nagyon orulok, hogy jon ki uj lemezetek, mert izzig-verig oromzene lesz, kvazi megkotes nelkul, ami feludules lesz az biztos!

Köszönjük szépen! Dehogy veszem zokon! Ugyan azt a stílust szeretjük, csak más-más az irány. ;) Ahogy a lemez egyik rég nem hallott közreműködője is rappeli:
"Nem tűnünk el, nincs alkotói kényszer.
Sokkal többet érsz el, mert az örömzene ékszer." :D

2021.08.25. 18:43

""Bőven megérdemelte már, hogy szélesebb közönséghez eljusson""
Igen,de sajnos valamiért nem akar "befutni" az Elemek..Mióta zenélnek én azóta hallgatom és követem őket..Gyurmát és Kálot is egy nagy tehetségnek tartom..Amikor még nem volt ennyire népszerű a Youtube,asszem a Duna Tv csinált velük egy jó kis "doku" filmet,amit nagyon sokáig játszott a tv..

(Márió,Goore,Gyurma,Kálo,Jancsika egymás szájából veszik ki a szót egy ecetfáktól árnyékos, romos belső udvarban)
GYPSY SIDE (2006,TELJES!)
https://youtu.be/dgWgLl3rEbM

Aztán jött a Gálvölgyi film a Rap Revü Romeo amiben ugye szerepeltek az elemek...Tysonnal,Curtisel is zenéltek már..Ganxstáék is megcsinálták velük a Csibész kutyák második részét,és valahogy nem kapták fel őket..Hiába a tv a zenészek,nem tudom sajnos miért nem érnek már célba...Goore akivel együtt nőttek fel,vagy Mário,akik már milliókat keresnek..A doku filmben Gyurma mondja hogy Márioék lenyúlták akkoriban az elemek szövegeit meg alapjait,azzal studioztak...Mário már évek óta ismert,minden klipjében a barátnője szerepel,ahogy a mostaniba is..Helyette az Elemekkel kellett vagy kellene inkább nyomnia hiszen együtt kezdték,együtt tanulták ki,és sok Weszélyes Elemek számban benne van Márió amikor még a kutya se ismerte...

2021.08.26. 10:10

Dogg-Pound írta:
Igen,de sajnos valamiért nem akar "befutni" az Elemek..Mióta zenélnek én azóta hallgatom és követem őket..Gyurmát és Kálot is egy nagy tehetségnek tartom..Amikor még nem volt ennyire népszerű a Youtube,asszem a Duna Tv csinált velük egy jó kis "doku" filmet,amit nagyon sokáig játszott a tv..

(Márió,Goore,Gyurma,Kálo,Jancsika egymás szájából veszik ki a szót egy ecetfáktól árnyékos, romos belső udvarban)

Aztán jött a Gálvölgyi film a Rap Revü Romeo amiben ugye szerepeltek az elemek...Tysonnal,Curtisel is zenéltek már..Ganxstáék is megcsinálták velük a Csibész kutyák második részét,és valahogy nem kapták fel őket..Hiába a tv a zenészek,nem tudom sajnos miért nem érnek már célba...Goore akivel együtt nőttek fel,vagy Mário,akik már milliókat keresnek..A doku filmben Gyurma mondja hogy Márioék lenyúlták akkoriban az elemek szövegeit meg alapjait,azzal studioztak...Mário már évek óta ismert,minden klipjében a barátnője szerepel,ahogy a mostaniba is..Helyette az Elemekkel kellett vagy kellene inkább nyomnia hiszen együtt kezdték,együtt tanulták ki,és sok Weszélyes Elemek számban benne van Márió amikor még a kutya se ismerte...

Ezt a filmet nagyon köszi! Nem ismertem, de mindenképp meg fogom nézni.
Hogy miért nem jött össze nekik, jó kérdés... Nyilván nem tudom a választ, de a tippem az, amin múltkor Sixfeettel vitatkoztunk, és én továbbra is tartom azt, amit akkor írtam: aki ilyen körülmények közül jön, mint pl. a Weszélyes Elemek, azoknak nagyon sok minden más leköti a figyelmét: eleve a napi megélhetésért küzdenek kőkeményen, emellett elmélyülten foglalkozni alkotómunkával, stúdióba eljutni, az nem egyszerű. Főleg ha mindenféle balhékba, függőségekbe is belecsúszik mellette az ember. Illetve tartom, hogy az is benne lehet, hogy nem kaptak otthonról olyan mintákat, amelyek révén megtanulhatták volna a szocializációjuk során, hogy hogyan kell kitartóan megdolgozni valamilyen célért, hogyan kell a társadalom kapcsolatrendszerében navigálni ahhoz, hogy sikeres rapelőadó lehessen az emberből. Nyilván ezek csak tippek a részemről, de én ezeket a tényezőket olyan akadályoknak érzem, amiket nehéz lehet leküzdeni a nehéz körülmények közül érkező rappereknek, hiába tehetségesek.

2021.08.26. 14:11

Nem Rap de szép megemlékezés Csóré Bélára...

L.L. Junior x Burai x Csóré Béla - Én nem tudom (Hivatalos videoklip)
https://youtu.be/ZZDM8h9NFwg

2021.09.01. 17:40

Márkypapa X Sylla - KINCSEM (OFFICIAL MUSIC VIDEO 2021) Prod. MRG Beats
https://youtu.be/Dp8VkukY8FE

2021.09.02. 18:31

Dogg-Pound írta:
Nem Rap de szép megemlékezés Csóré Bélára...

L.L. Junior x Burai x Csóré Béla - Én nem tudom (Hivatalos videoklip)
https://youtu.be/ZZDM8h9NFwg

Nem hallottam eddig Csóré Béláról, de halálában is leénekli Juniort és Burait, egy igazi ösztönös tehetség lehetett. Nagyon jó dal, több kéne ebből a stílusból a roma előadóktól. Junior szerintem énekelt már jobban, ő a leggyengébb láncszem a dalban, de a zenét megint nagyon színvonalasan összerakták. Gondolom, ez Burai érdeme. Ez egy sokkal értékesebb produkció lett most tőle, mint a múltkori Márióval és Kálo Bone-nal közös.

Más:

Busa Pista kzr. Holczy: Véleményem szerint!
https://www.youtube.com/watch?v=ApHPEJN ... =BUSAPISTA

2021.09.04. 17:03
Adminisztrátor

Dogg-Pound írta:

Láttam már többször ezt a filmet, most megint megnéztem, köszi. Az nekem új volt, hogy az akkor még kiskölykök mára már "hivatalos" előadóművészek. Most kerestem rájuk és meglepődtem a többszázezres nézettségű klippeken. Ebből is látszik, hogy mennyire nem az én világom ez az iránya a rapnek.
A film tényleg egy értékes produktum a szememben és hiteles korlenyomat. Nem az egész hazai hip-hopnak, hanem annak a szegmensnek, amit bemutat. A cigány rap (félreértések elkerülése végett, ezt semmiféleképpen ne értse senki sértő szándékúnak), a Fekete Vonat után indult be igazán. Akkor érezte sok fiatal cigánygyerek, hogy ez valahol nekik is adhat teret, a kreativitás, tehetség ezen formájában ők is tudnak érvényesülni. És ez teljesen pozitív dolog. Az sajnos tipikus magyar valóság, hogy a hip-hop közeg mennyire nem fogadta be ezeket a kezdeményezéseket, ugyanúgy, ahogy a mai napig a cigány rap egy külön világ. Ez sok mindenen múlik, nagy társadalmi megfejtésekbe nem akarom elvinni a témát, számomra az lett volna érdekes, ha ilyen tehetséggel és technikával rendelkező fiatal összeakad valakivel, aki úgy igazán bemutatja neki a hip-hop mélységeit, értékeit (mondjuk volt ilyen, de nem működött). Persze lehet, hogy ugyanúgy ez a bazseválós, haknizós izé lett volna a vége, de szerencsés esetben születhettek volna maradandó cuccok is.

2021.09.04. 18:47
Adminisztrátor

Zoli, MP írta:
nyitok egy uj vitatemat.

en meg szoktam nezni a pop-repper klippeket is... es BSW, mint jelenseg elkpeszto.
teny mocsok ug-val kezdtek es raleltek erre a vonalra ami elkepsztoen megy nekik, attol fuggetlenul, hogy az osszes nota evek ota ugyanugy van felepitve. Profi ugy ahogy van, megcsinaltak. Gaben sztem ritmikailag, flowban jo, tetszik, DEEE
es itt nem az irigyseg beszel belolem, de kurva idegesito, hogy minden interjuban, szamban meg van emlitve, hogy most van zse....ezt a mentalitas ertem, akinek nem volt sok es van akkor mutatja, mondja, de tok gaz, hogy valahogy mindig feljon a "janizas" es hogy amit nyomnak, az a rap amerikaban.

fluor-t vehetnek peldanak, o is baromira megcsinalta, de vhogy soha nem jon elo a penz, ellenben az egyik mostani klippjuk, kb arrol szol, hogy huuude bebaszunk ami ha a rajongokat megnezzuk, nem biztos, hogy felellosegteljes.

Ez úgy jellemző volt mindig is a hiphopban. Még a legnagyobbaknál is. A kezdetekben jellemző volt ez a hirtelen meggazdagodást bizonygató gecinagy fuxokban pózolás. Run DMC, Rakim (aki utána The Master meg minden), Slick Rick, Biz Markie, LL Cool J... szóval nagyon az elejétől megvolt ez folyamatosan. Ez ilyen utcai kivagyiság kultusz. Annak idején persze részemről is "fuvazze" meg minden (még nagyon kicsi koromban :lol: ), később érdektelenség, ma meg már inkább cink ami az attitűdöm ezzel kapcsolatban.
Erről a legtöbb rapper beszél azért, valahol a sikeresség fokmérője a pénz is a mai világban. Persze, ha csak erről van szó, akkor az egy üres semmi, inkább gáz, ha csak ezt tudjuk elmondani, vagy ez tud megnyugtatni a saját produktumunkkal kapcsolatban.
A BSW nekem úgé korában se volt annyira meggyőző (ösztönösen kihallom a nemrílséget :lol: ), (bár sokat nem hallgattam 1-2 szám után véleményeztem). Ha ezt az utat választották, járják. Különösebben nem tudom felbaszni már magam ilyeneken. + ha élik azt a zenét, akkor inkább azt csinálják, mint erőltessék a nagy úgé megmondót, ha az már nem az ő világuk.

2021.09.04. 19:24

A nagy fuxok nem a kivagyisag, hanem a bűnöző életmódot mutatja.

Amcsiban ha letartóztatták a népet ami nála, rajta van ahhoz nem nyúlhatnak a rendőrök. A pénz ugye bizonyíték lehet,de a fuxx nem.

Ugyanekkor az aranyból a zálogos pénzt tud csinálni bármikor ovadekra.

Ezt olvastam egyszer, hogy innen a kilós nyaklánc divat.
A striciktol vették át.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2021.09.04. 20:18

Magyarországon az első helyen van most a felkapottak közt ez a Junior klip...Csóré Béla olyan volt mint a Nagy Grofó vagy a Bodi Guszti..Múlatósban és a cigány körökben nagyon ismert volt...Koronába halt meg sajnos...Ezt a számot még Juniorral készítették:
https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/ll-junior-csore-bela-emlek/vgcyhkp

Márióék klipje az 5. felkapott...Máriónál és Goorénál milliós nézettség van..A Gipsy Side-ba Márió tizenévesen már háziörizetben volt,a fáig nem mehetett volna el,még rá is szólnak benne...Ronda cigány gyerek volt,most meg szinte "minden" Nő kedvence... És a zenéből,fellépésekből,rengeteg milliót bezsebelt...

2021.09.04. 21:23

dub7 írta:
Zoli, MP írta:
nyitok egy uj vitatemat.

Ez úgy jellemző volt mindig is a hiphopban. Még a legnagyobbaknál is. A kezdetekben jellemző volt ez a hirtelen meggazdagodást bizonygató gecinagy fuxokban pózolás. Run DMC, Rakim (aki utána The Master meg minden), Slick Rick, Biz Markie, LL Cool J... szóval nagyon az elejétől megvolt ez folyamatosan. Ez ilyen utcai kivagyiság kultusz. Annak idején persze részemről is "fuvazze" meg minden (még nagyon kicsi koromban :lol: ), később érdektelenség, ma meg már inkább cink ami az attitűdöm ezzel kapcsolatban.
Erről a legtöbb rapper beszél azért, valahol a sikeresség fokmérője a pénz is a mai világban. Persze, ha csak erről van szó, akkor az egy üres semmi, inkább gáz, ha csak ezt tudjuk elmondani, vagy ez tud megnyugtatni a saját produktumunkkal kapcsolatban.
A BSW nekem úgé korában se volt annyira meggyőző (ösztönösen kihallom a nemrílséget :lol: ), (bár sokat nem hallgattam 1-2 szám után véleményeztem). Ha ezt az utat választották, járják. Különösebben nem tudom felbaszni már magam ilyeneken. + ha élik azt a zenét, akkor inkább azt csinálják, mint erőltessék a nagy úgé megmondót, ha az már nem az ő világuk.

bevallom sixfeet resze nem nagyon jon at :oops:
tobbet kene olvasnom ;)

de igen, ahogy irtam ez az attitud sok szegenysegbol jott emberre jellemzo...

2021.09.04. 21:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 181  Következő