Szerző |
Üzenet |
Reggie
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
⚔BMB - Régi vágás ⚔ Megjelent az új nagylemezünk és az új klippünk, a címadó dalból. A teljes album és a videoklip is elérhető a youtube csatornánkon. Füleljétek be srácok! Jöhetnek a vélemények. Borító/Visual: Fork Imre https://youtu.be/RpH-_ddtOqQ
|
2021.12.20. 18:00 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
dub7 írta: Jaja, a scratchet is. All in one vagyok Most két ilyen ep szerűség áll össze (nem mintha ez nagy vizet zavarna bárhol is  ), a kettő között lesz kontraszt. Ezen lesznek a "monoton" hangulatú ütemek, a másikon több dallam lesz. Persze csak önmagamhoz képest. Respekt a scratchért, és akkor a "dallamosabb" anyagot várom.  @Reggie: hoppá, az igen! Hatalmas nagy lett ez a Régi vágás (annak ellenére, hogy a zene eléggé innovatív és újszerű  ): a dal is, és a klipje is! Szerintem az egyik legjobb BMB szám evör. Az ütem egyszerre bólogatós és újvonalas, a hangzás tök egyedi, egyszerre van benne egy fülbemászós, dallamos refrén és igazi kemény reppek. Nagyon igényesen fel van építve a zene, van neki íve, vannak jól kitalált átkötések. És a szöveget is jól pörgetitek: abban érzek kis kontrasztot, hogy a szöveg végig arra megy rá, hogy ti vagytok a "régi vágás" a hip-hopban, de közben a zene nagyon nem ezt támasztja alá, és ezt pozitív értelemben mondom.  Ha ilyen az egész lemez is, akkor csak jó lehet, jelentkezem majd, ha meg tudtam hallgatni. De egyelőre le vagyok nyűgözve ettől a nótától, és nem azért mondom, hogy a seggedet nyaljam. 
|
2021.12.20. 22:55 |
|
 |
Reggie
|
Yodaragorn írta: dub7 írta: Jaja, a scratchet is. All in one vagyok Most két ilyen ep szerűség áll össze (nem mintha ez nagy vizet zavarna bárhol is  ), a kettő között lesz kontraszt. Ezen lesznek a "monoton" hangulatú ütemek, a másikon több dallam lesz. Persze csak önmagamhoz képest. Respekt a scratchért, és akkor a "dallamosabb" anyagot várom.  @Reggie: hoppá, az igen! Hatalmas nagy lett ez a Régi vágás (annak ellenére, hogy a zene eléggé innovatív és újszerű  ): a dal is, és a klipje is! Szerintem az egyik legjobb BMB szám evör. Az ütem egyszerre bólogatós és újvonalas, a hangzás tök egyedi, egyszerre van benne egy fülbemászós, dallamos refrén és igazi kemény reppek. Nagyon igényesen fel van építve a zene, van neki íve, vannak jól kitalált átkötések. És a szöveget is jól pörgetitek: abban érzek kis kontrasztot, hogy a szöveg végig arra megy rá, hogy ti vagytok a "régi vágás" a hip-hopban, de közben a zene nagyon nem ezt támasztja alá, és ezt pozitív értelemben mondom.  Ha ilyen az egész lemez is, akkor csak jó lehet, jelentkezem majd, ha meg tudtam hallgatni. De egyelőre le vagyok nyűgözve ettől a nótától, és nem azért mondom, hogy a seggedet nyaljam.  Tudom én és köszönöm szépen, hogy szánsz rá időt!  Örülök, ha ilyennek hallod a beat-et, nem volt szándékos.  Nekem ami az első 2 verze alatt szól, az ilyen 2000-es évek eleje, Dre&Eminem type of beat volt, arefibe meg kicsit Quasimoto-t szándékoztam belevinni. A lemez címén agyaltunk is, hogy ez legyen-e...mert talán az emberek boombap-re számítanak, ha meghallják, de végülis meg tudom indokolni, hogy miért ez lett, ha nagyon kell. 
|
2021.12.21. 09:56 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Reggie írta: Yodaragorn írta: dub7 írta: Jaja, a scratchet is. All in one vagyok Most két ilyen ep szerűség áll össze (nem mintha ez nagy vizet zavarna bárhol is  ), a kettő között lesz kontraszt. Ezen lesznek a "monoton" hangulatú ütemek, a másikon több dallam lesz. Persze csak önmagamhoz képest. Respekt a scratchért, és akkor a "dallamosabb" anyagot várom.  @Reggie: hoppá, az igen! Hatalmas nagy lett ez a Régi vágás (annak ellenére, hogy a zene eléggé innovatív és újszerű  ): a dal is, és a klipje is! Szerintem az egyik legjobb BMB szám evör. Az ütem egyszerre bólogatós és újvonalas, a hangzás tök egyedi, egyszerre van benne egy fülbemászós, dallamos refrén és igazi kemény reppek. Nagyon igényesen fel van építve a zene, van neki íve, vannak jól kitalált átkötések. És a szöveget is jól pörgetitek: abban érzek kis kontrasztot, hogy a szöveg végig arra megy rá, hogy ti vagytok a "régi vágás" a hip-hopban, de közben a zene nagyon nem ezt támasztja alá, és ezt pozitív értelemben mondom.  Ha ilyen az egész lemez is, akkor csak jó lehet, jelentkezem majd, ha meg tudtam hallgatni. De egyelőre le vagyok nyűgözve ettől a nótától, és nem azért mondom, hogy a seggedet nyaljam.  Tudom én és köszönöm szépen, hogy szánsz rá időt!  Örülök, ha ilyennek hallod a beat-et, nem volt szándékos.  Nekem ami az első 2 verze alatt szól, az ilyen 2000-es évek eleje, Dre&Eminem type of beat volt, arefibe meg kicsit Quasimoto-t szándékoztam belevinni. A lemez címén agyaltunk is, hogy ez legyen-e...mert talán az emberek boombap-re számítanak, ha meghallják, de végülis meg tudom indokolni, hogy miért ez lett, ha nagyon kell.  Nem azt mondom, hogy a legújvonalasabb zene, amit valaha hallottam, de azért innovatív, nem erre asszociál az ember a "Régi vágás" cím alapján. Az jó kérdés, hogy a 2000-es évek eleje hangzást lehet-e már "régi vágás"-nak nevezni, miért ne lehetne, de én is inkább a boombapre, a '90-es évekre asszociálok, ha meghallom ezt a kifejezést. Mindenesetre a 2000-es évek elejéhez képest is újabbnak érzem ezt a hangzást. De nem fogunk ezen összeveszni, a lényeg, hogy jó a track. 
|
2021.12.21. 19:31 |
|
 |
Zoli, MP
|
Reggie írta: ⚔BMB - Régi vágás ⚔ Megjelent az új nagylemezünk és az új klippünk, a címadó dalból. A teljes album és a videoklip is elérhető a youtube csatornánkon. Füleljétek be srácok! Jöhetnek a vélemények. Borító/Visual: Fork Imre https://youtu.be/RpH-_ddtOqQ nem az en vilagom, de kurva jo hogy ennyi ido utan megvalosult ez az album. Oromzene. Artoscsabi featert meg kulon pacsi.remelm nem 5 eve lett felveve 
|
2021.12.21. 19:42 |
|
 |
Reggie
|
Zoli, MP írta: Reggie írta: ⚔BMB - Régi vágás ⚔ Megjelent az új nagylemezünk és az új klippünk, a címadó dalból. A teljes album és a videoklip is elérhető a youtube csatornánkon. Füleljétek be srácok! Jöhetnek a vélemények. Borító/Visual: Fork Imre https://youtu.be/RpH-_ddtOqQ nem az en vilagom, de kurva jo hogy ennyi ido utan megvalosult ez az album. Oromzene. Artoscsabi featert meg kulon pacsi.remelm nem 5 eve lett felveve  Köszönjük!  Tényleg öröm volt, készíteni is.  Csabi verzéje teljesen friss. Visszakerestem, február 6-án vette fel. 
|
2021.12.22. 00:31 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=AD2Z7sAtMIEGently da Spittah' - On the Top (Official Music) O magyar
|
2021.12.24. 22:40 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=AD2Z7sAtMIE Gently da Spittah' - On the Top (Official Music)
O magyar Köszi, nem hallottam még róla. Kellemes zene.
|
2021.12.25. 15:20 |
|
 |
Yodaragorn
|
BMB - Régi vágásUgyanannyira pozitív a véleményem a teljes lemezről, mint a címadó dalról és a klipjéről. Ez a legjobb anyag, amit a BMB eddig letett az asztalra, úgyhogy le a kalappal, Reggie! (És persze Kártinak és Dénesnek is!) Mindig is bírtam a BMB-t, de úgy, hogy voltak számok, amik nagyon bejöttek (mint pl. két nagy kedvencem, a Bólints és az Artoscsaba Régi védjegy lemezén a feat), és voltak, amik egyáltalán nem fogtak meg. Ez a lemez viszont az elejétől a végéig adja, sikerült egy egyenletesen magas minőséget hozni úgy, hogy közben változatos is maradt a lemez, és mégis van egy nagyjából egységes hangzásvilága. Azért csak nagyjából, mert a régebben (2016-17-18) környékén készült dalok kicsit kilógnak a sorból. Jók azok is, de azok tetszenek a legkevésbé: úgy érzem, hogy akkor még nem állt össze teljesen Kártmennél az a hangzásvilág, ami az újabb dalokat meghatározza. Az új dalok ugyanis baromira egyben vannak zeneileg: sikerült megtalálni egy optimális határmezsgyét a hip-hop hagyományok és a popularitás között, sikerült úgy megmaradni "régi vágásúnak", hogy közben újat is mutatnak a zenék, és tényleg igényesen össze vannak rakva: nem csak a verzék és a refrén követik egymást monton módon, hanem van íve a daloknak, jók a bridge-ek, fülbemászóak a dallamok. Szóval Kártmen szerintem mostanra érett be zeneileg. A szövegek terén nem érzek ekkora fejlődést, de nem is feltétlenül volt szükség rá. A BMB nem az a csapat, akiktől akár technikailag, akár tartalmilag bravúrszövegeket várnék, ilyenek most sem születtek. Viszont a zenei világ nem is igényel ennél többet: ezt a könnyedebb, feelgood vonalat nagyon jól hozza a három MC, kiválóan kiegészítve a zenék hangulatvilágát. Az album címe ("régi vágás") egyébként sokkal inkább a szövegekben, mint a zenékben nyilvánul meg: persze nem a legeslegújvonalasabb zenékről beszélünk, de nekem azok túl újszerűek ahhoz, hogy "régi vágásnak" tituláljuk. A szövegek terén viszont tényleg azt a hozzáállást hozzák a srácok, mint régen: érződik, hogy ez igazi örömreppelés megfelelési kényszer és üzleti célok nélkül, ebből szempontból tényleg maximálisan régi vágású. Kedvenc számaim: Régi vágás (ez a legjobb szerintem, jó választás volt ehhez csinálni a klipet), Csak ennyi kell (tőlem is megy a respekt, hogy sikerült Artoscsabát rávenni egy feat-re, majdnem kiugrottam a bőrömből, olyan jó volt újra reppelni hallani őt  ), Lábnyom, Emlékkönyv. Reggie, csak YouTube-on és a streaming platformokon lehet hallgatni a lemezt, vagy van arra mód, hogy közvetlenebbül is magamévá tegyem?  Akár mp3-ban, akár fizikai formátumban. Jobban szeretek úgy zenét hallgatni.
|
2021.12.30. 13:08 |
|
 |
Yodaragorn
|
Évbúcsúztató track Busa Pistától jazzdobos ütemre: Busa Pista - Látásmódhttps://www.youtube.com/watch?v=yjIERvyUp6Q
|
2021.12.31. 20:18 |
|
 |
Reggie
|
Yodaragorn írta: BMB - Régi vágásUgyanannyira pozitív a véleményem a teljes lemezről, mint a címadó dalról és a klipjéről. Ez a legjobb anyag, amit a BMB eddig letett az asztalra, úgyhogy le a kalappal, Reggie! (És persze Kártinak és Dénesnek is!) Mindig is bírtam a BMB-t, de úgy, hogy voltak számok, amik nagyon bejöttek (mint pl. két nagy kedvencem, a Bólints és az Artoscsaba Régi védjegy lemezén a feat), és voltak, amik egyáltalán nem fogtak meg. Ez a lemez viszont az elejétől a végéig adja, sikerült egy egyenletesen magas minőséget hozni úgy, hogy közben változatos is maradt a lemez, és mégis van egy nagyjából egységes hangzásvilága. Azért csak nagyjából, mert a régebben (2016-17-18) környékén készült dalok kicsit kilógnak a sorból. Jók azok is, de azok tetszenek a legkevésbé: úgy érzem, hogy akkor még nem állt össze teljesen Kártmennél az a hangzásvilág, ami az újabb dalokat meghatározza. Az új dalok ugyanis baromira egyben vannak zeneileg: sikerült megtalálni egy optimális határmezsgyét a hip-hop hagyományok és a popularitás között, sikerült úgy megmaradni "régi vágásúnak", hogy közben újat is mutatnak a zenék, és tényleg igényesen össze vannak rakva: nem csak a verzék és a refrén követik egymást monton módon, hanem van íve a daloknak, jók a bridge-ek, fülbemászóak a dallamok. Szóval Kártmen szerintem mostanra érett be zeneileg. A szövegek terén nem érzek ekkora fejlődést, de nem is feltétlenül volt szükség rá. A BMB nem az a csapat, akiktől akár technikailag, akár tartalmilag bravúrszövegeket várnék, ilyenek most sem születtek. Viszont a zenei világ nem is igényel ennél többet: ezt a könnyedebb, feelgood vonalat nagyon jól hozza a három MC, kiválóan kiegészítve a zenék hangulatvilágát. Az album címe ("régi vágás") egyébként sokkal inkább a szövegekben, mint a zenékben nyilvánul meg: persze nem a legeslegújvonalasabb zenékről beszélünk, de nekem azok túl újszerűek ahhoz, hogy "régi vágásnak" tituláljuk. A szövegek terén viszont tényleg azt a hozzáállást hozzák a srácok, mint régen: érződik, hogy ez igazi örömreppelés megfelelési kényszer és üzleti célok nélkül, ebből szempontból tényleg maximálisan régi vágású. Kedvenc számaim: Régi vágás (ez a legjobb szerintem, jó választás volt ehhez csinálni a klipet), Csak ennyi kell (tőlem is megy a respekt, hogy sikerült Artoscsabát rávenni egy feat-re, majdnem kiugrottam a bőrömből, olyan jó volt újra reppelni hallani őt  ), Lábnyom, Emlékkönyv. Reggie, csak YouTube-on és a streaming platformokon lehet hallgatni a lemezt, vagy van arra mód, hogy közvetlenebbül is magamévá tegyem?  Akár mp3-ban, akár fizikai formátumban. Jobban szeretek úgy zenét hallgatni. Bármennyire is vérzik a borító miatt a szívem, de nem lesz belőle sajnos fizikai formátum...egyszerűen túl kicsi halak vagyunk mi ahhoz, hogy megérje. Ami még szintén hihetetlen lehet, hogy nekem sincs meg mp3-ban, spoti-n hallgatom, de ncore-ra valaki felrakta, ha esetleg torrentezel. Ha nem akkor valahogy megoldom, hogy eljusson hozzád!  Köszönöm, hogy szántál rá időt, hogy végighallgasd és köszönöm a véleményed. Kb én is így érzek a lemezzel és magunkkal kapcsolatban.  A következő klip akkor kicsit csalódás lesz neked(Rímbazár), de a Lábnyommal majd kiköszörüljük a csorbát.  Az előbbi teljesen leforgott és már a 2/3 kész, az utóbbi kb fele le van forgatva, de még egy napot rá kell majd szánnunk. Jönnek majd sorban a klipek, mert sajnos azok nélkül, teljesen elsikkadnak a zenék.
|
2022.01.03. 10:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Megértem sajnos, hogy nem éri meg a fizikai formátum, ilyen világ van... Ha tudsz küldeni mp3-at, nagyon megköszönöm.  nCore sajnos nem segít, mert kb. 1 éve kirúgtak, ugyanis nem léptem be 8 hétig... (Valószínűleg pont a 9.-en akartam volna.) Az egyébként feltűnt nekem is YouTube-on, hogy a klipes nótáknak összehasonlíthatatlanul nagyobb a nézettségük, mint a klip nélkülieknek. De nem bánom, ha ez arra ösztönöz, hogy több klipet csináljatok.  Annak különösen örülök, ha a Lábnyomhoz lesz, de a Rímbazárral sincs bajom: nem emeltem ugyan ki az album legjobb dalai közt, de teljesen rendben van, különleges a keleties hangzásával.
|
2022.01.03. 15:13 |
|
 |
YoungLife
|
Yodaragorn írta: Megértem sajnos, hogy nem éri meg a fizikai formátum, ilyen világ van... Ha tudsz küldeni mp3-at, nagyon megköszönöm.  nCore sajnos nem segít, mert kb. 1 éve kirúgtak, ugyanis nem léptem be 8 hétig... (Valószínűleg pont a 9.-en akartam volna.) Az egyébként feltűnt nekem is YouTube-on, hogy a klipes nótáknak összehasonlíthatatlanul nagyobb a nézettségük, mint a klip nélkülieknek. De nem bánom, ha ez arra ösztönöz, hogy több klipet csináljatok.  Annak különösen örülök, ha a Lábnyomhoz lesz, de a Rímbazárral sincs bajom: nem emeltem ugyan ki az album legjobb dalai közt, de teljesen rendben van, különleges a keleties hangzásával. https://krakenfiles.com/view/Y4AXaMYiXn/file.html
|
2022.01.04. 18:45 |
|
 |
Yodaragorn
|
YoungLife írta: Yodaragorn írta: Megértem sajnos, hogy nem éri meg a fizikai formátum, ilyen világ van... Ha tudsz küldeni mp3-at, nagyon megköszönöm.  nCore sajnos nem segít, mert kb. 1 éve kirúgtak, ugyanis nem léptem be 8 hétig... (Valószínűleg pont a 9.-en akartam volna.) Az egyébként feltűnt nekem is YouTube-on, hogy a klipes nótáknak összehasonlíthatatlanul nagyobb a nézettségük, mint a klip nélkülieknek. De nem bánom, ha ez arra ösztönöz, hogy több klipet csináljatok.  Annak különösen örülök, ha a Lábnyomhoz lesz, de a Rímbazárral sincs bajom: nem emeltem ugyan ki az album legjobb dalai közt, de teljesen rendben van, különleges a keleties hangzásával. https://krakenfiles.com/view/Y4AXaMYiXn/file.htmlOh, magyar fronton nem is számítottam rád.  Illetve nem mertem a segítségedet kérni az mp3-hoz tudva, hogy az egyik előadó aktívan olvassa a fórumot...  De természetesen nagyon köszönöm! 
|
2022.01.04. 20:46 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Pár "apróság"!! Mikor hallgattam annó a TKO-t (90-es-2000-es) évek, soha nem gondoltam hogy a Tyson ilyen intelligens..Azóta kiolvastam két könyvét, és így vissza hallgatva már "felnőtt" fejjel a a zenéit,nem lehet azt mondani rá hogy egy buta cigány gyerek,de ez látszik is a "mostani" interjúba... Teljesen jól látja a mai zenéket,és a világot!! LEGJOBB KICSI TYSON interjú -"Ez egy hitelt igénylő szakma" - Tupac, Battle Aréna, Magyar Rap https://youtu.be/6v9nuAbqHssTyson - Itt az alkalom 2022 https://youtu.be/78_YtC5DGVYTKYD Nagyon régi dalszövegeiből válogattunk, hogy mit tud befejezni! - Fejezd be! | Reakció https://youtu.be/maxFYVc3OkYLL. Junior-nak van egy új műsora,szerintem egy forintot nem ér,de a mostani adásba újra együtt a Fekete Vonat. Kimaradás showműsor L.L. Juniorral, 3. epizód, Vendég: Fekete vonat https://youtu.be/eyBmuPY076c
|
2022.01.05. 19:53 |
|
 |
|