Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
doggfather írta: dopeman interjú: https://www.youtube.com/watch?v=FoWgOBxwbHgAz első fele nagyon jó, a művészi érésről, hogy ismét akar zenélni, de nem azt akarja mondani, mint régen. hogy hogyan ért meg. aztán a 20 éves évfordulója az országház fantomjának. 1. húsz éves már!  2. ezt még sosem hallottam, eddigre dopeman nem érdekelt annyira. (igazából az első 2 lemez volt meg azokat hallgattam sokáig utána semmit) szerk.: elkezdtem hallgatni ha már szóba hoztam. 30 percet bírtam. A zenére nincsenek szavaim, kurva jó, tele hangszerrel, szóval ha erre figyelek mikor kijött lehet egyik kedvence lemezem lett volna, de ma már öreg vagyok én ehhez a szarhoz. Dope rappjei egyszerűen kínosak na. Akkor nem volt, de ugye én is egy 20assal fiatalabb voltam, mint most meg ő is. Nekem az Orszaghaz Fantomja az egyik elso raplemezeim között volt.. Iszonyatosan sokat hallgattam, Dope Az egyik kedvencem volt
|
2022.02.25. 14:48 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
DopeMan - A strici visszatér . Egy lemez a pináról. Ha ezt hallom mikor kijön tuti veretem hónapokig, mert nagyon strici, nagyon laza, nagyon kemény lettem volna én is, meg dopeman is. Ma, majdnem 40 évesen, először hallgatva nagyon ciki a cucc. Nem akarom elhinni, hogy ezt komolyan gondolta, és kiadta. Azt simán, hogy így élt, hogy ez volt a rocknroll élete akkor (és kicsit irigylem is érte), de, hogy ebből lemezt csinált?!
1. Így most hallgatva gimis korom lemezeit kegyetlen, hogy mi lehetett volna, ha nem a hiphophead életet, hanem valami rappelőt választottam volna. Mi lett volna ha érzéseim vannak rendesen, de késő bánat...
2. Durva menekülés nekem ma ez a sok ganxsta-dopeman, mert az egész ukrán helyzet lenyom nagyon.
|
2022.02.25. 15:28 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: DopeMan - A strici visszatér . Egy lemez a pináról. Ha ezt hallom mikor kijön tuti veretem hónapokig, mert nagyon strici, nagyon laza, nagyon kemény lettem volna én is, meg dopeman is. Ma, majdnem 40 évesen, először hallgatva nagyon ciki a cucc. Nem akarom elhinni, hogy ezt komolyan gondolta, és kiadta. Azt simán, hogy így élt, hogy ez volt a rocknroll élete akkor (és kicsit irigylem is érte), de, hogy ebből lemezt csinált?!
1. Így most hallgatva gimis korom lemezeit kegyetlen, hogy mi lehetett volna, ha nem a hiphophead életet, hanem valami rappelőt választottam volna. Mi lett volna ha érzéseim vannak rendesen, de késő bánat...
2. Durva menekülés nekem ma ez a sok ganxsta-dopeman, mert az egész ukrán helyzet lenyom nagyon. Kicsit off leszek, de felteszem a kérdést neked dogg Szted ebből az ukrán helyzetből lesz világháború?
|
2022.02.25. 16:00 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Szerintem az lesz, mint a Krím félsziget volt. Az oroszok annektálják,a többiek csöndben tűrik.
|
2022.02.25. 16:02 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Szerintem is. Ezek a Dopeman és Ganxsta lemezekről írt vélemények pedig érdekesek, nem lep meg, hogy nem pozitívak.  Én bevallom, sose hallottam egyetlen lemezüket sem, mindkét előadótól csak a nagyobb slágereket ismerem, amiket játszottak a zenetévék, és azok bőven elegendőek voltak ahhoz, hogy ne legyen kedvem meghallgatni a lemezeiket.  Hozzá kell tenni, hogy én Az Országház fantomja idején ismertem meg Dopemant, vagy talán még picit később. Igazán komolyan akkortájt kezdtem rapet hallgatni, mikor a Majkával nyomult. Ha már korábban megismerem őt, akkor lehet, hogy másként vélekednék, mert pl. a Fordul a kocka című első lemezéről a Nyolcadik kerületi mese az nagyon bejön. És nem csak azért, mert Fatima brutál a refrénben, hanem mert Dopeman is teljesen jó - akkori mércével mindenképp. Úgyhogy azon már gondolkodom egy ideje, hogy a Fordul a kockát meg kéne hallgatni teljes egészében, de még nem vitt rá a lélek. Az jutott még eszembe erről, hogy én egy jó ideig azt hittem, hogy magyar nyelven nincs jó rap.  2002-ben kezdtem rapet hallgatni, amikor szinte csak az itt emlegetett figurákat játszotta a zenetévé a magyar hip-hopból + AC és Sub Bass. Az AC-ért se voltam oda, egyedül a Sub Bass fogott meg, de biztos voltam benne, hogy ő a kivétel, és rajta kívül nincs jó magyar rapper. Aztán kb. 1 év múlva, 2003-ban tévedtem fel a hiphop.hu-ra, és nem értettem, hogy mi van: csak ismeretlen neveket láttam az oldalon, amiből arra következtettem, hogy ez egy teljesen komolytalan honlap...  Aztán valahogy csak letöltöttem MC Gőz - Szóló EP-jét, és a szavam elakadt, hogy ilyen minőségű rap van Magyarországon. Utána pedig már habzsoltam a többit: Artoscsaba, Raptorz, Fanka, Hősök, stb. Szóval ízlések és pofonok, de a Ganxstát és a Dopemant én már a 2000-es évek elején is nagyon gyenge rappereknek tartottam, amikor még nem is nagyon ismertem más magyart rajtuk kívül. Aztán szerencsére találtam jobbakat itthonról. 
|
2022.02.25. 20:56 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Szerintem is. Ezek a Dopeman és Ganxsta lemezekről írt vélemények pedig érdekesek, nem lep meg, hogy nem pozitívak.  Én bevallom, sose hallottam egyetlen lemezüket sem, mindkét előadótól csak a nagyobb slágereket ismerem, amiket játszottak a zenetévék, és azok bőven elegendőek voltak ahhoz, hogy ne legyen kedvem meghallgatni a lemezeiket.  Hozzá kell tenni, hogy én Az Országház fantomja idején ismertem meg Dopemant, vagy talán még picit később. Igazán komolyan akkortájt kezdtem rapet hallgatni, mikor a Majkával nyomult. Ha már korábban megismerem őt, akkor lehet, hogy másként vélekednék, mert pl. a Fordul a kocka című első lemezéről a Nyolcadik kerületi mese az nagyon bejön. És nem csak azért, mert Fatima brutál a refrénben, hanem mert Dopeman is teljesen jó - akkori mércével mindenképp. Úgyhogy azon már gondolkodom egy ideje, hogy a Fordul a kockát meg kéne hallgatni teljes egészében, de még nem vitt rá a lélek. Az jutott még eszembe erről, hogy én egy jó ideig azt hittem, hogy magyar nyelven nincs jó rap.  2002-ben kezdtem rapet hallgatni, amikor szinte csak az itt emlegetett figurákat játszotta a zenetévé a magyar hip-hopból + AC és Sub Bass. Az AC-ért se voltam oda, egyedül a Sub Bass fogott meg, de biztos voltam benne, hogy ő a kivétel, és rajta kívül nincs jó magyar rapper. Aztán kb. 1 év múlva, 2003-ban tévedtem fel a hiphop.hu-ra, és nem értettem, hogy mi van: csak ismeretlen neveket láttam az oldalon, amiből arra következtettem, hogy ez egy teljesen komolytalan honlap...  Aztán valahogy csak letöltöttem MC Gőz - Szóló EP-jét, és a szavam elakadt, hogy ilyen minőségű rap van Magyarországon. Utána pedig már habzsoltam a többit: Artoscsaba, Raptorz, Fanka, Hősök, stb. Szóval ízlések és pofonok, de a Ganxstát és a Dopemant én már a 2000-es évek elején is nagyon gyenge rappereknek tartottam, amikor még nem is nagyon ismertem más magyart rajtuk kívül. Aztán szerencsére találtam jobbakat itthonról.  en anno sokat porgettem zolee elso lemezet es a masodikat, aztan ahogy kezdtem jobban megismerni a repppet rajottem, hogy na azert ezt ne. dopeman-t soha nem porgettem, ellenben a 8. keruleti mese sztem top magyar notak egyike. ha a magyar reppet nezzuk en nekem sok ug kazim volt. klikk, hangtalan kialtas, professor s (nala hallottam eloszor hybridet ), de porget sokat sub bass elso lemeze es a fekete vonat debutalas is. Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Ez a hip hop eletet ne ugy kepzeld el h mindenki mindenhol bogatyaban maszkalz.
Nyilván nem erre gondoltam.  De nem látom, hogy lennének ilyen heti rendszerességű hip-hop bulik, amiket említesz régről. Nem látom azt se, hogy Kasko, Higany vagy bármilyen nevesebb DJ zenélgetne valahol esténként. Külföldi rapkoncertek nyilván a covid miatt nincsenek, de hazaikról sincs nagyon tudomásom, max. elvétve. Aztán lehet, hogy mégis vannak ilyenek, csak nem tudok azokról a kommunikációs csatornákról, amiket figyelni kéne, ezért nem jut el hozzám az infó. ja fun fact. dj budai aki techno dj az egyik mixtapejebe dj premiert kevert be a moment truth -rol. "Underground will live forever, baby: we just like roaches, never dyin’, always livin’. And on that note, let’s get back to the programme…"
|
2022.02.25. 21:11 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Szerintem is. Ezek a Dopeman és Ganxsta lemezekről írt vélemények pedig érdekesek, nem lep meg, hogy nem pozitívak.  Én bevallom, sose hallottam egyetlen lemezüket sem, mindkét előadótól csak a nagyobb slágereket ismerem, amiket játszottak a zenetévék, és azok bőven elegendőek voltak ahhoz, hogy ne legyen kedvem meghallgatni a lemezeiket.  Hozzá kell tenni, hogy én Az Országház fantomja idején ismertem meg Dopemant, vagy talán még picit később. Igazán komolyan akkortájt kezdtem rapet hallgatni, mikor a Majkával nyomult. Ha már korábban megismerem őt, akkor lehet, hogy másként vélekednék, mert pl. a Fordul a kocka című első lemezéről a Nyolcadik kerületi mese az nagyon bejön. És nem csak azért, mert Fatima brutál a refrénben, hanem mert Dopeman is teljesen jó - akkori mércével mindenképp. Úgyhogy azon már gondolkodom egy ideje, hogy a Fordul a kockát meg kéne hallgatni teljes egészében, de még nem vitt rá a lélek. Az jutott még eszembe erről, hogy én egy jó ideig azt hittem, hogy magyar nyelven nincs jó rap.  2002-ben kezdtem rapet hallgatni, amikor szinte csak az itt emlegetett figurákat játszotta a zenetévé a magyar hip-hopból + AC és Sub Bass. Az AC-ért se voltam oda, egyedül a Sub Bass fogott meg, de biztos voltam benne, hogy ő a kivétel, és rajta kívül nincs jó magyar rapper. Aztán kb. 1 év múlva, 2003-ban tévedtem fel a hiphop.hu-ra, és nem értettem, hogy mi van: csak ismeretlen neveket láttam az oldalon, amiből arra következtettem, hogy ez egy teljesen komolytalan honlap...  Aztán valahogy csak letöltöttem MC Gőz - Szóló EP-jét, és a szavam elakadt, hogy ilyen minőségű rap van Magyarországon. Utána pedig már habzsoltam a többit: Artoscsaba, Raptorz, Fanka, Hősök, stb. Szóval ízlések és pofonok, de a Ganxstát és a Dopemant én már a 2000-es évek elején is nagyon gyenge rappereknek tartottam, amikor még nem is nagyon ismertem más magyart rajtuk kívül. Aztán szerencsére találtam jobbakat itthonról.  en anno sokat porgettem zolee elso lemezet es a masodikat, aztan ahogy kezdtem jobban megismerni a repppet rajottem, hogy na azert ezt ne. dopeman-t soha nem porgettem, ellenben a 8. keruleti mese sztem top magyar notak egyike. ha a magyar reppet nezzuk en nekem sok ug kazim volt. klikk, hangtalan kialtas, professor s (nala hallottam eloszor hybridet ), de porget sokat sub bass elso lemeze es a fekete vonat debutalas is. Akkor Dopemannel ugyanúgy vagyunk.  Te egyrészt idősebb vagy, másrészt budapesti: valószínűleg mindkettő megkönnyítette, hogy a '90-es évek hazai UG cuccai eljussanak hozzád. Bár Baján is volt egy ROD, de akkor én még kicsi voltam. Amikor elkezdtem rapet hallgatni, akkor pedig a Delegáció volt Baján, de ők azért közel se voltak akkora durranás, mint a budapesti underground (vagy akár előttük az ROD). Rajtuk kívül pedig gyakorlatilag semmi, szóval biztos nehezebb volt véletlen beleszaladni a műfajba, mint BP-n.
|
2022.02.25. 21:25 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Szerintem is. Ezek a Dopeman és Ganxsta lemezekről írt vélemények pedig érdekesek, nem lep meg, hogy nem pozitívak.  Én bevallom, sose hallottam egyetlen lemezüket sem, mindkét előadótól csak a nagyobb slágereket ismerem, amiket játszottak a zenetévék, és azok bőven elegendőek voltak ahhoz, hogy ne legyen kedvem meghallgatni a lemezeiket.  Hozzá kell tenni, hogy én Az Országház fantomja idején ismertem meg Dopemant, vagy talán még picit később. Igazán komolyan akkortájt kezdtem rapet hallgatni, mikor a Majkával nyomult. Ha már korábban megismerem őt, akkor lehet, hogy másként vélekednék, mert pl. a Fordul a kocka című első lemezéről a Nyolcadik kerületi mese az nagyon bejön. És nem csak azért, mert Fatima brutál a refrénben, hanem mert Dopeman is teljesen jó - akkori mércével mindenképp. Úgyhogy azon már gondolkodom egy ideje, hogy a Fordul a kockát meg kéne hallgatni teljes egészében, de még nem vitt rá a lélek. Az jutott még eszembe erről, hogy én egy jó ideig azt hittem, hogy magyar nyelven nincs jó rap.  2002-ben kezdtem rapet hallgatni, amikor szinte csak az itt emlegetett figurákat játszotta a zenetévé a magyar hip-hopból + AC és Sub Bass. Az AC-ért se voltam oda, egyedül a Sub Bass fogott meg, de biztos voltam benne, hogy ő a kivétel, és rajta kívül nincs jó magyar rapper. Aztán kb. 1 év múlva, 2003-ban tévedtem fel a hiphop.hu-ra, és nem értettem, hogy mi van: csak ismeretlen neveket láttam az oldalon, amiből arra következtettem, hogy ez egy teljesen komolytalan honlap...  Aztán valahogy csak letöltöttem MC Gőz - Szóló EP-jét, és a szavam elakadt, hogy ilyen minőségű rap van Magyarországon. Utána pedig már habzsoltam a többit: Artoscsaba, Raptorz, Fanka, Hősök, stb. Szóval ízlések és pofonok, de a Ganxstát és a Dopemant én már a 2000-es évek elején is nagyon gyenge rappereknek tartottam, amikor még nem is nagyon ismertem más magyart rajtuk kívül. Aztán szerencsére találtam jobbakat itthonról.  en anno sokat porgettem zolee elso lemezet es a masodikat, aztan ahogy kezdtem jobban megismerni a repppet rajottem, hogy na azert ezt ne. dopeman-t soha nem porgettem, ellenben a 8. keruleti mese sztem top magyar notak egyike. ha a magyar reppet nezzuk en nekem sok ug kazim volt. klikk, hangtalan kialtas, professor s (nala hallottam eloszor hybridet ), de porget sokat sub bass elso lemeze es a fekete vonat debutalas is. Akkor Dopemannel ugyanúgy vagyunk.  Te egyrészt idősebb vagy, másrészt budapesti: valószínűleg mindkettő megkönnyítette, hogy a '90-es évek hazai UG cuccai eljussanak hozzád. Bár Baján is volt egy ROD, de akkor én még kicsi voltam. Amikor elkezdtem rapet hallgatni, akkor pedig a Delegáció volt Baján, de ők azért közel se voltak akkora durranás, mint a budapesti underground (vagy akár előttük az ROD). Rajtuk kívül pedig gyakorlatilag semmi, szóval biztos nehezebb volt véletlen beleszaladni a műfajba, mint BP-n. A syndicate, gyoremix legendas boltja 10 percre volt tolunk. Trogaz rap jam "nyert" lemezet elsokent vettem meg anno,szemelyesen.1-2 orat kestek de ott alltam megallithatatlanul
|
2022.02.25. 21:40 |
|
 |
doggfather
|
a fila rap jam, AC táborból kinőtt generáció nekem kvázi kortárs volt mind, 2-5 éve ide vagy oda. Na nekem ők ezért nem jöttek be sose. kölök volt mind.
|
2022.02.25. 22:13 |
|
 |
Sixfeet
|
Én alapvetően sosem értettem a Dopeman kultuszt amíg nem hallottam a Fordult a kockát. Már a tény meglepett hogy van ütemérzéke, flowja, tényleg jól hozta át a nyugati parti rapnek a hanghordozását és hanglejtését. Nyilván az egész egy Bay meg nyugati part majmolás magyar kontextusban, de a 90-es évek közepén a magyar rap akkori fapados kis állapotában ez azért abszolút nem kis dolog, szemben pl. a Ganxstáékkal akik gyakran egy az egybe műfordítást nyomtak, és hozzájuk képest a karakter is kicsit hihetőbbnek érződött. A nyugat majmolással együtt a Dopeman belerakott olyan dolgokat amik hazaivá meg helyi vonatkozásúvá tették, tök elfogadható és hallgatható a maga módján, még ha helyenként néha tényleg a korából adódóan gusztustalanul buta is. (ne csináljunk úgy mintha a 90-es amcsi rap nem lett volna helyenként az pl. amikor kollektívan azt hitték hogy a baszós nyögős skitek menők)
Az embernek magát a pályáját nem értettem sosem, számomra enigma. Bár lehet említettem ezelőtt ezt itt, de azután az album után mintha teljesen kikopott volna az ütemérzéke, a rappelési stílusa gyakorlatilag a Fordult a kocka után vállalhatatlanul szar lett, mintha saját maga eltúlzott karikatúrájává vált volna. Ahhoz képest hogy a Zoleenak a részei számomra hallgathatatlanok a Fordult a kockán és tovább kell rajta lépnem, a Helldorado album idejére Dopeman rappelési stílusa annyira szar lett, hogy hozzá képest Zolee érződik türhetőnek. Akikkel beszéltem ezt, azt mondták hogy kicsit egy ilyen belvárosi roma archetípust/sztereotípiát próbált volna a Dopeman megtestesíteni és beleelegyíteni a Fordult a kocka után a perszónájába, meg próbált kísérletezni az ütemérzékkel.
Nekem mindig az jut eszembe róla, hogy amúgy ráadásul azontúl hogy közéleti dolgokban ordas nagy baromságokat tud mondani, tud néha tanúbizonyságot tenni arról bizonyos pillanatokban hogy amúgy nem feltétlenül romlott volna széjjel az intellektusa, nem minden esetben hülye. Viszont amikor hülyeségeket mond, olyankor tényleg omladozik felette a plafon akkora ordas baromságok hagyják el a száját.
|
2022.02.26. 09:27 |
|
 |
doggfather
|
Ganxsta az egyetlen honi önazonos rock'n'roll sztár. Hiteles, mert civilben pont olyan , mint a színpadon. Annyi, hogy szereti a rappet. Tudja ahogy tudja, de szereti. És ez átjött már a gettobol is. Nem színésznek mondanám, bár rendesen rájátszott az egészre, mert tényleg így élt, él.
És őt soha senki nem tudta ezért utálni, ezért kapta a savat régen, hogy lopja a zenét, szarok a rappjei, holott akik szarozták azok is lopták a stílust, szöveget, zenét. Aztán eltelt 20 év a sok savazó öreg lett és jött a felismerés, hogy a zolee nem változott. És jött a haversag, meg zolee rehabilitáció. De ez a rehab nem zolee miatt kellett, nem ő változott, hanem mindenki körülötte.
Ezért van, hogy ma sem ciki, mint a Lukács Laci a csapdából, vagy bármelyik egyszer volt ug rapper, vagy ezért volt ciki első perctől vv majka.
|
2022.02.26. 09:46 |
|
 |
Sixfeet
|
A 90-es évek rap közegében kapcsolódóan inkább történt az, hogy a veréb mondta a verébnek hogy veréb.
Nyilván meg tudsz maradni ugyanaz az önazonos "rock'n'roll sztár" 20 éven keresztül ha nem kell aggódnod az anyagi háttér miatt hogy mi a szar lesz ha véletlenül kihúzzák alólad a talajt. Egyrészt sok rocksztárság nincs abban amikor az osztályháttér kisegít amikor szorul a hurok, másrészt a rock and roll-al szemben azért a hip-hopban mindig is jobban számított hogy milyen mélyről érkezett valaki, illetve hogy mennyire van köze ahhoz amiről beszél.
Alapvetően a magyar rapnek a szegénységi tanúsítványa hogy a legtöbb emberről ez nem mondható el, és nem is próbálkoztak ebbe az irányba tendálni, de a helyzet hogy Ganxsta Zolee volt a túlzott lebutított karikatúrájával meg ezzel a rock'n'roll sztár baromsággal, plusz a zeneipar azzal hogy őt rakták be első precedensnek hogy nálunk ilyen csicska képzavaros irányba mentek a dolgok.
|
2022.02.26. 11:24 |
|
 |
doggfather
|
Hát szerintem a rapülők, meg a kannibálok hülyegyerek stílusa sokkal többet ártott a rap hazai megítélésének, mint a kartel.
A kínos szóviccek, meg kínrímek, ami akkor is ciki volt mikor kijött,és belőtte a rappet, mint stílust a 12-14 éves kiskamaszok szintjére és vagy 10-15 évre ott tartotta.
Akkor már inkább a kartel aki mondjuk a tini fiúk,15-17 évesek szintjén tolták...
És így összesen meg ott tartunk 2022-ben, hogy engem aki meghallja, hogy mit hallgatok ki röhög, savaz, hogy olyan szart?! Mert ezeket ismeri.
Olyan, hogy felnőtt rap meg nem létezik, itthon nem tudnak róla.
|
2022.02.26. 16:53 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Hát szerintem a rapülők, meg a kannibálok hülyegyerek stílusa sokkal többet ártott a rap hazai megítélésének, mint a kartel.
A kínos szóviccek, meg kínrímek, ami akkor is ciki volt mikor kijött,és belőtte a rappet, mint stílust a 12-14 éves kiskamaszok szintjére és vagy 10-15 évre ott tartotta.
Akkor már inkább a kartel aki mondjuk a tini fiúk,15-17 évesek szintjén tolták...
És így összesen meg ott tartunk 2022-ben, hogy engem aki meghallja, hogy mit hallgatok ki röhög, savaz, hogy olyan szart?! Mert ezeket ismeri.
Olyan, hogy felnőtt rap meg nem létezik, itthon nem tudnak róla. en nekem neha 50 cent es ja rula es hasonlo eloadok miatt is "egett" a fejem, mert naluk sem olyan erteku zenek/szovegek voltak amire buszken mondhattam volna na igen ez hip hop, eminemmel is igy voltam, hogy a klippes notak nagy resze "bolondos" volt. anno kerdeztek , kit hallgatok, mondom jeru, de szepen artikulalva mondtam, hogy jeru nehogy veletlenul ja rule-lal aznositsak 
|
2022.02.26. 21:59 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: A syndicate, gyoremix legendas boltja 10 percre volt tolunk.
Az igen, így azért valóban könnyebb... Irigykedem.  Szívesen megnéztem volna, milyen volt az a bolt. @Sixfeet: köszi a véleményt a Fordult a kockáról, egyre inkább úgy érzem, hogy meg fogom hallgatni, ha lesz rá időm.  Dopeman ugyanilyen enigma számomra is: mind zeneileg, mind a közéleti megnyilvánulásait tekintve. Néha nagyon jókat mond, néha hatalmas baromságokat. Meg azt is nehéz hova tenni, hogy az Orbán szobor fejének rugdosása után hogy lehet, hogy mostanában meg kritikátlanul dicséri őt... (Egyik véglet se szimpatikus számomra.) Ganxsta Zolee ügyben inkább Sixfeet felé húzok, de dogg-al is egyetértek abban, hogy ő valóban ugyanazt nyomja ma is, mint a '90-es években, ami respektálható. Más kérdés, hogy nekem akkor se tetszett, meg most se. Viszont én nemrég jöttem rá, hogy a Zolee sokkal intelligensebb ám, mint amilyennek mutatja magát: ez a Ganxsta Zolee karakter szerintem egy hatalmas nagy szerep a részéről. Persze azt tudtam, hogy egy színházi kultúrközegből származik, de akkor esett ez le igazán, amikor megnéztem a Kadarkai Endre műsorában a Ganxstát, ahol Csányi Vilmos etológussal közösen volt vendég: https://www.youtube.com/watch?v=QDBoCW2QFjcLe voltam döbbenve, hogy mennyire értelmesen el tud beszélgetni a Csányival. Persze, amikor róla volt szó, akkor hozta a szerepét, de amikor a Csányira fókuszált a beszélgetés, akkor voltak olyan pontok, ahol mintha leesett volna Zolee-ról az álarc, és szinte azt éreztem, hogy ő ugyanabból az értelmiségi közegből származik, mint a Csányi Vilmos. Aztán lehet, hogy rosszul érzem, de a benyomásom határozottan az volt, hogy ez az ember közel sem olyan bunkó, és közel sem az az örök rock n roll rapper, akinek (alapvetően hitelesen) előadja magát. Ma reggel is pont néztem a Sport TV-n a Heti helyzetet, ahol vendég volt, és három abszolút kultúremberrel (Gundel Takács Gábor, Spiller István, Ágai Kis András) beszélgetett úgy sportról, hogy teljesen megvolt a közös hang. (Persze ott is játszotta azért magát időnként.) @dogg: Nagyon érdekes az a mondat, amit írtál a Fila Rap Jam generációról, én most értettem meg, hogy te miért nem vagy oda a magyar UG rapért.  Valóban a saját kortársai rapjeire nem tud akkora áhítattal tekinteni az ember, mint a nála idősebbekére. Hozzám képest azért 10-15 évvel idősebbek ezek az előadók, úgyhogy nekem volt ilyen gondom velük.
|
2022.02.26. 22:51 |
|
 |
|