Szerző |
Üzenet |
Dogg-Pound
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
|
2022.09.15. 22:08 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Jó, a Lotfi Beginek van köze a Fradihoz, az oké. Ő budapesti (talán még ferencvárosi is?), és régóta tudni róla, hogy Fradi-szurkoló. A Hősök viszont amennyire tudom, sose nyilvánult meg fradistaként: ettől még persze lehet, hogy azok, de egyrészt veszprémiek, másrészt korábbi focis megnyilvánulások hiányában kézenfekvő azt feltételezni, hogy csak ráugrottak a felajánlott a lóvéra ezzel a számmal valódi Fradi-kötődés nélkül. De Zoli biztos meg tudja mondani, mekkora foci fanok az Ecküék. 
|
2022.09.16. 20:07 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Beton.Hofi - Citromail Gang Első Országos Találkozó (Budapest Park, 2022. szeptember 15.)Tegnap este magyar hip-hop történelem íródott a Budapest Parkban, és baromira örülök, hogy a részese lehettem. Papíron ez egy Beton.Hofi koncert lett volna, de valójában nem az volt, hanem a magyar újvonalas hip-hop monumentális népünnepélye, könnyűzenei hatalomátvétele. Úgy is mondhatnám, hogy a magyar újvonalas hip-hop Up In Smoke Tour-ja, hiszen mindenki a színpadon volt legalább rövid ideig a magyar hip-hop új generációjából, aki kicsit is számít. És ezt túlzás nélkül állítom, alább igyekszem indokolni azzal, hogy a koncertkritikámban többször is előveszem majd az Up In Smoke Tour analógiát. Nyilván annyira nem volt a magas a színvonal, mint az Up In Smoke Tour-on, de azt viszont gondolom, hogy annyival emelkedett ki ez a rendezvény a hazai hip-hop koncertek sorából, mint az Up In Smoke Tour a nemzetközi hip-hop koncertek sorából. Ekkora showt magyar rapelőadó szerintem még soha nem csinált, bár hozzá kell tenni, hogy a Parkban vagy az Arénában sose voltam Punnany koncerten, de jó sok más Punnany koncerten voltam: eddig azok vitték nálam a prímet, de ez most megváltozott. Helyszín: nem akarom túlragozni, ismerjük a Budapest Parkot. Most is tökéletes volt minden, optimális helyszín egy ilyen rendezvénynek. Nagyon jó helyen voltam a keverőpult közelében, ami a warm-up előadók alatt ideális volt, a főattrakció, Beton.Hofi kezdetére viszont akkora tömeg lett körülöttem, hogy szinte mozdulni nem tudtam. Ez rontott valamennyit az élményen, de egy teltházas Budapest Park koncerten nem nagyon lehet mit kezdeni ezzel. Néhány haverral lettünk volna együtt, de őket nem érdekelte a warm-up, ezért én egyedül odamentem előbb, és úgy volt, hogy a Beton.Hofi előtt találkozunk: na, ez esélytelen volt - én nem tudtam hátramenni, ők nem tudtak előrejönni, úgyhogy egyedül nyomtam végig az egészet.  Egyébként brutál eső volt előtte, ezért az utolsó pillanatig vártam a döntéssel, hogy menjek-e: végül kegyes volt hozzánk az időjárás, mert pont a rendezvény kezdetére állt el az eső. Közönség: mint írtam, telt ház volt a Parkban, moccanni nem lehetett. Főként egyetemista korúak voltak + tizenévesek, de akadtak olyan tizenpár évesek is, akik szülői kísérettel voltak.  Én a magam 31 évével az idősebbek közé tartoztam, öregnek is éreztem magam kicsit.  Elképesztő, hogy ezek a fiatalok mennyire rajta vannak az újvonalas hip-hopon: nem is gondoltam, hogy ennek ekkora közönsége van. Nagyon értő közönség is voltak: kívülről fújtak minden szöveget még a warm-up előadók alatt is, sokkal jobban képben voltak, mint én. Ugyanakkor elkezdtem aggódni a fiatalságért: ha ennyire magukénak érzik a trap sokszor depresszív, drogos világát (a stílus szeretete egyértelműen átjött az öltözködésből, a hangulatból), az veszélyes lehet a mentális egészségükre... De arra nem lehetett panasz, hogy hatalmas hangulatot csinált a közönség! Már a warm-up alatt is hatalmas buli volt, és Beton.Hofi alatt ez csak még tovább fokozódott. Vendégelőadók: az Up In Smoke Tour nem egy Dr. Dre & Snoop Dogg koncert volt. Köréjük szerveződött, de mindenki ott volt a színpadon, aki számított az akkori westcoast hip-hopban. Az "előzenekarok", Eminem és Ice Cube mellett Xzibit, Nate Dogg, Kurupt, MC Ren, Mack10, WC, a D12, Truth Hurts, Devin the Dude, stb. is szerepeltek hosszabb-rövidebb ideig. Hasonlóan, a Citromail Gang Első Országos Találkozó nem egy Beton.Hofi koncert volt. Köré szerveződött, de mindenki ott volt a színpadon, aki számít a mai újvonalas magyar hip-hopban. Eminem és Ice Cube szerepében Lil Frakk & Kapitány Máté, valamint 6363 (Gege), illetve a Slow Village tűntek fel előzenekarként. Utóbbi nem újvonalas, de azért elég menők manapság. Beton.Hofi fellépése közben pedig az ÖSSZES közreműködős számát úgy nyomta el, hogy ott volt a közreműködő is a színpadon!  Ez azt jelenti, hogy hosszabb-rövidebb ideig fellépett Realisztik, Gyuris, Ajsa Luna, Miller Dávid, és visszatért a színpadra Lil Frakk, Kapitány Máté, Gege, valamint Goulasch. A közönség pedig akkor robbant fel legjobban, amikor az utolsó előtti szám, az Offwhite végén Krúbi személyesen énekelte el a maga részét. Bónusz szereplők: Pogány Induló nem reppelt, de többször is felbukkant a színpadon Beton.Hofi mögött. A végén Beton.Hofi örök klipkészítő partnere, Miki357 is ott volt mögötte, illetve Kamának is volt egy kis szerepe a Mary Popkids-ből, amire még visszatértek.  Warm-up előadók: rájuk érdemes külön is kitérni. Lil Frakk & Kapitány Máté duója kezdett, az utolsó két számukra értem oda. Nem az én stílusom, de már akkor meglepően nagy buli volt, amikor még csak szállingózott a nép. A törzsgárda persze már ott volt a színpad előtt. Gege folytatta: na, őt már nagyon kedvelem, de nem tudtam elképzelni, hogy fog működni, hiszen ő nem bulizenéket csinál. De működött, kihozta a maximumot a számaiból, és nagyrészt annak köszönhető, hogy még Gege alatt is nagy buli volt, hogy nagyon értő közönség volt: még Gege komplex, intelligens szövegeit is kívülről fújták, így a kevésbé pörgős számok alatt is nagy hangulat tudott lenni. Mind Lil Frakk és Kapitány Máté, mind Gege kb. fél órát nyomták, ezután jött a Slow Village, akik már egy órát szerepeltek. Érdekes, itt kicsit leült a buli, pedig ekkor már nagyon sokan voltunk, de a Slow Village kilógott a sorból. Ők nem újvonalasok, ezért a közönség nem volt annyira vevő rájuk, kevésbé voltak képben a számaikkal. Na, baj azért itt se volt: nagyon tisztességesen lenyomta a csapat a műsort, és itt is jó volt a hangulat, csak nem annyira kimagasló, mint a többi előadó alatt. DJ-k: Lil Frakk és Kapitány Máté, valamint Gege DJ-e D.Coms volt, a Slow Village-nek természetesen DJ Slow és DJ One-AB húzta, Beton.Hofi-nak pedig Txy. Hozták, amit kellett, scratchel csak Slow és One-AB próbálkozott. Zenekar: az alapvetően nem volt, de végülis nem volt az Up In Smoke Tour-on se.  Kivétel, hogy Beton.Hofi alatt volt a színpadon egy gitáros (elektromos), illetve három szám erejéig a Jazzbois zenélt nagyon színvonalasan. Nyilván a közös számukat, a Backseat Boist nyomták el, illetve meglepő módon a Balkaan Freestyle alatt is a Jazzbois zenélt. Nagyon jól, de az a szám jobban szól szerintem a trapes alapjával, mint a jazzel. A harmadik szám nem is tudom már, hogy mi volt. Színpadkép: innentől csak Beton.Hofi fellépéséről írok, ami kb. 90 perc volt, mint írtam, rengeteg vendégszereplővel. Az Up In Smoke Tour-on a liquor store, a marihuána levél, a tagek és a lowrider idézték meg Dr. Dre és Snoop Dogg világát. Itt egy műanyagszékes focilelátó volt Beton.Hofi mögött a színpadon, amin a legjobb személyes haverjai foglaltak helyet, és bulizták végig a színpadon az egész koncertet Citromail Gang feliratú pólóban. A színpad jobboldalán egy hatalmas párducfej, Bagirára utalva, a bal szélen pedig olyan történt, ami BP Park koncerten még sose: bográcsoztak.  Konkrétan Kama a Mary Popkids-ből és még egy csávó elkezdtek főzni a koncert elején egy bogrács gulyást, és a koncert végére el is készültek.  Nyilván a közönségtalálkozó feelinget erősítette a bográcsozás: a számok között pihenésként néha nyomon követtük, hogy állt a gulyás, Ádám viccesen kommentálta is.  Egyedül a 8. kerületi utalásokat hiányoltam a színpadról, viszont az összekötő szövegeiben bőven beszélt a kerületről Beton.Hofi. Szóba került a Keleti, a 24-es villamos, az Orczy Kert és az Orczy ABC, stb.  Összekötő szövegek és kommunikáció: Beton.Hofi élt, mint hal a vízben. Nem látszott rajta megilletődöttség első Budapest Park-os koncertjén, végig vigyorgott, szórta a poénokat, standupolt a számok között. Viszont többször is elérzékenyült, meghatódott a szeretetcunamitól, amit kapott. És én talán még nem láttam olyan előadót, aki ekkora szeretettel és barátsággal kommunikált volna a közönségével természetes, nem megjátszott módon. Tényleg mindenkivel próbálta éreztetni, hogy ez egy baráti közönségtalálkozó, egy nagy közösség. Miközben a többiek arra buzdítottak, hogy őrüljünk meg, ő többször is mondta, hogy vigyázzunk egymásra, segítsünk, ha valaki rosszul van. Le a kalappal az alázata előtt! Highlightok: a comis sins lemez a Day 01-nal indul, a Playbánia a Day 1000-rel végződik. Itt fordítva volt: a Day 1000 nagyon hatásos kezdése volt a fellépésnek, a ráadás pedig a Day 01 acapella elreppelésével zárult. Volt egy külön blokk Realisztikkel (Anakonda, Peru, Tom Hanks), és mint már említettem, a Jazzbois-al is volt egy. Szinte az összes szám elhangzott mind a comic sins-ről, mind a Playbániáról. Kiemelkedett még minőség és/vagy a hangulat szempontjából a Goulasch-al közös Fáradt és az Ajsa Luna-val közös Tiszalök. A legnagyobb megőrülés viszont a végén volt. Az utolsó előtti reguláris szám az Offwhite volt, ami szerintem a legjobb Beton.Hofi szám, és élőben is óriási volt Lil Frakkal és Krúbival kiegészülve. Az utolsó reguláris szám a Bagira volt: na, ott olyan pogó ment a teljes közönségben, hogy én komolyan féltem közben, hogy összenyom a tömeg... A ráadás pedig a Hard Reset volt szintén elég komoly hangulatban, végül a Day 01 acapellában. Az Offwhite-tól kezdve szinte minden előadó együtt volt fent a színpadon + a Citromail Gang, tehát a színpadon is nagy buli volt. A végén a félmeztelen Beton.Hofi a comic sins bekeretezett aranylemezét a magasba emelve vonult ki a színpadról vastaps közepette. Összegzés: egy haverom írta Twitteren: "az offwhite végén, ahogy ott állt a Krubi-Lilfrak-Hofi hármas egy kvázi teltház park előtt teljesen az volt az érzésem, hogy akkor most ezek a srácok elküldték a Wellhello-Punnany-Halottpénz korszakot nyugdíjba". - Nagyon jó megfogalmazás, nekem is kb. ez jutott eszembe. Könnyűzenei hatalomátvétel volt tegnap: ezeket a fiatalokat már ez érdekli, nem a Wellhello-Punnany-Halottpénz. Illetve az ugrott még be, hogy ami az én generációmnak a (kicsivel berobbanás előtti) Punnany, az AKPH, NKS, stb. volt, az ezeknek a fiataloknak a Beton.Hofi, Gege, Lil Frakk, stb. Csak az a különbség, hogy ők sokkal többen vannak, mint mi voltunk anno.  Felkerült néhány egész jó minőségű felvétel a koncertről, mindenképp ajánlom megtekinteni, valamennyire átjön belőlük a hangulat: - Tiszalök: https://www.youtube.com/watch?v=AM5mLfVcjaw- Balkaan Freestyle: https://www.youtube.com/watch?v=sSWU6J_YoC8- Offwhite: https://www.youtube.com/watch?v=8Opw4KNphRg- Bagira: https://www.youtube.com/watch?v=VKZwShJOKjoFőleg az utolsó kettőt ajánlom.
|
2022.09.16. 23:19 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Jó, a Lotfi Beginek van köze a Fradihoz, az oké. Ő budapesti (talán még ferencvárosi is?), és régóta tudni róla, hogy Fradi-szurkoló. A Hősök viszont amennyire tudom, sose nyilvánult meg fradistaként: ettől még persze lehet, hogy azok, de egyrészt veszprémiek, másrészt korábbi focis megnyilvánulások hiányában kézenfekvő azt feltételezni, hogy csak ráugrottak a felajánlott a lóvéra ezzel a számmal valódi Fradi-kötődés nélkül. De Zoli biztos meg tudja mondani, mekkora foci fanok az Ecküék.  sportrol ne mnafgyon beszeltunk igy nem tudom h ki milyen drukker vagy szeretik-e a focit,
|
2022.09.17. 16:20 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Beton.Hofi - Citromail Gang Első Országos Találkozó (Budapest Park, 2022. szeptember 15.)Tegnap este magyar hip-hop történelem íródott a Budapest Parkban, és baromira örülök, hogy a részese lehettem. Papíron ez egy Beton.Hofi koncert lett volna, de valójában nem az volt, hanem a magyar újvonalas hip-hop monumentális népünnepélye, könnyűzenei hatalomátvétele. Úgy is mondhatnám, hogy a magyar újvonalas hip-hop Up In Smoke Tour-ja, hiszen mindenki a színpadon volt legalább rövid ideig a magyar hip-hop új generációjából, aki kicsit is számít. És ezt túlzás nélkül állítom, alább igyekszem indokolni azzal, hogy a koncertkritikámban többször is előveszem majd az Up In Smoke Tour analógiát. Nyilván annyira nem volt a magas a színvonal, mint az Up In Smoke Tour-on, de azt viszont gondolom, hogy annyival emelkedett ki ez a rendezvény a hazai hip-hop koncertek sorából, mint az Up In Smoke Tour a nemzetközi hip-hop koncertek sorából. Ekkora showt magyar rapelőadó szerintem még soha nem csinált, bár hozzá kell tenni, hogy a Parkban vagy az Arénában sose voltam Punnany koncerten, de jó sok más Punnany koncerten voltam: eddig azok vitték nálam a prímet, de ez most megváltozott. Helyszín: nem akarom túlragozni, ismerjük a Budapest Parkot. Most is tökéletes volt minden, optimális helyszín egy ilyen rendezvénynek. Nagyon jó helyen voltam a keverőpult közelében, ami a warm-up előadók alatt ideális volt, a főattrakció, Beton.Hofi kezdetére viszont akkora tömeg lett körülöttem, hogy szinte mozdulni nem tudtam. Ez rontott valamennyit az élményen, de egy teltházas Budapest Park koncerten nem nagyon lehet mit kezdeni ezzel. Néhány haverral lettünk volna együtt, de őket nem érdekelte a warm-up, ezért én egyedül odamentem előbb, és úgy volt, hogy a Beton.Hofi előtt találkozunk: na, ez esélytelen volt - én nem tudtam hátramenni, ők nem tudtak előrejönni, úgyhogy egyedül nyomtam végig az egészet.  Egyébként brutál eső volt előtte, ezért az utolsó pillanatig vártam a döntéssel, hogy menjek-e: végül kegyes volt hozzánk az időjárás, mert pont a rendezvény kezdetére állt el az eső. Közönség: mint írtam, telt ház volt a Parkban, moccanni nem lehetett. Főként egyetemista korúak voltak + tizenévesek, de akadtak olyan tizenpár évesek is, akik szülői kísérettel voltak.  Én a magam 31 évével az idősebbek közé tartoztam, öregnek is éreztem magam kicsit.  Elképesztő, hogy ezek a fiatalok mennyire rajta vannak az újvonalas hip-hopon: nem is gondoltam, hogy ennek ekkora közönsége van. Nagyon értő közönség is voltak: kívülről fújtak minden szöveget még a warm-up előadók alatt is, sokkal jobban képben voltak, mint én. Ugyanakkor elkezdtem aggódni a fiatalságért: ha ennyire magukénak érzik a trap sokszor depresszív, drogos világát (a stílus szeretete egyértelműen átjött az öltözködésből, a hangulatból), az veszélyes lehet a mentális egészségükre... De arra nem lehetett panasz, hogy hatalmas hangulatot csinált a közönség! Már a warm-up alatt is hatalmas buli volt, és Beton.Hofi alatt ez csak még tovább fokozódott. Vendégelőadók: az Up In Smoke Tour nem egy Dr. Dre & Snoop Dogg koncert volt. Köréjük szerveződött, de mindenki ott volt a színpadon, aki számított az akkori westcoast hip-hopban. Az "előzenekarok", Eminem és Ice Cube mellett Xzibit, Nate Dogg, Kurupt, MC Ren, Mack10, WC, a D12, Truth Hurts, Devin the Dude, stb. is szerepeltek hosszabb-rövidebb ideig. Hasonlóan, a Citromail Gang Első Országos Találkozó nem egy Beton.Hofi koncert volt. Köré szerveződött, de mindenki ott volt a színpadon, aki számít a mai újvonalas magyar hip-hopban. Eminem és Ice Cube szerepében Lil Frakk & Kapitány Máté, valamint 6363 (Gege), illetve a Slow Village tűntek fel előzenekarként. Utóbbi nem újvonalas, de azért elég menők manapság. Beton.Hofi fellépése közben pedig az ÖSSZES közreműködős számát úgy nyomta el, hogy ott volt a közreműködő is a színpadon!  Ez azt jelenti, hogy hosszabb-rövidebb ideig fellépett Realisztik, Gyuris, Ajsa Luna, Miller Dávid, és visszatért a színpadra Lil Frakk, Kapitány Máté, Gege, valamint Goulasch. A közönség pedig akkor robbant fel legjobban, amikor az utolsó előtti szám, az Offwhite végén Krúbi személyesen énekelte el a maga részét. Bónusz szereplők: Pogány Induló nem reppelt, de többször is felbukkant a színpadon Beton.Hofi mögött. A végén Beton.Hofi örök klipkészítő partnere, Miki357 is ott volt mögötte, illetve Kamának is volt egy kis szerepe a Mary Popkids-ből, amire még visszatértek.  Warm-up előadók: rájuk érdemes külön is kitérni. Lil Frakk & Kapitány Máté duója kezdett, az utolsó két számukra értem oda. Nem az én stílusom, de már akkor meglepően nagy buli volt, amikor még csak szállingózott a nép. A törzsgárda persze már ott volt a színpad előtt. Gege folytatta: na, őt már nagyon kedvelem, de nem tudtam elképzelni, hogy fog működni, hiszen ő nem bulizenéket csinál. De működött, kihozta a maximumot a számaiból, és nagyrészt annak köszönhető, hogy még Gege alatt is nagy buli volt, hogy nagyon értő közönség volt: még Gege komplex, intelligens szövegeit is kívülről fújták, így a kevésbé pörgős számok alatt is nagy hangulat tudott lenni. Mind Lil Frakk és Kapitány Máté, mind Gege kb. fél órát nyomták, ezután jött a Slow Village, akik már egy órát szerepeltek. Érdekes, itt kicsit leült a buli, pedig ekkor már nagyon sokan voltunk, de a Slow Village kilógott a sorból. Ők nem újvonalasok, ezért a közönség nem volt annyira vevő rájuk, kevésbé voltak képben a számaikkal. Na, baj azért itt se volt: nagyon tisztességesen lenyomta a csapat a műsort, és itt is jó volt a hangulat, csak nem annyira kimagasló, mint a többi előadó alatt. DJ-k: Lil Frakk és Kapitány Máté, valamint Gege DJ-e D.Coms volt, a Slow Village-nek természetesen DJ Slow és DJ One-AB húzta, Beton.Hofi-nak pedig Txy. Hozták, amit kellett, scratchel csak Slow és One-AB próbálkozott. Zenekar: az alapvetően nem volt, de végülis nem volt az Up In Smoke Tour-on se.  Kivétel, hogy Beton.Hofi alatt volt a színpadon egy gitáros (elektromos), illetve három szám erejéig a Jazzbois zenélt nagyon színvonalasan. Nyilván a közös számukat, a Backseat Boist nyomták el, illetve meglepő módon a Balkaan Freestyle alatt is a Jazzbois zenélt. Nagyon jól, de az a szám jobban szól szerintem a trapes alapjával, mint a jazzel. A harmadik szám nem is tudom már, hogy mi volt. Színpadkép: innentől csak Beton.Hofi fellépéséről írok, ami kb. 90 perc volt, mint írtam, rengeteg vendégszereplővel. Az Up In Smoke Tour-on a liquor store, a marihuána levél, a tagek és a lowrider idézték meg Dr. Dre és Snoop Dogg világát. Itt egy műanyagszékes focilelátó volt Beton.Hofi mögött a színpadon, amin a legjobb személyes haverjai foglaltak helyet, és bulizták végig a színpadon az egész koncertet Citromail Gang feliratú pólóban. A színpad jobboldalán egy hatalmas párducfej, Bagirára utalva, a bal szélen pedig olyan történt, ami BP Park koncerten még sose: bográcsoztak.  Konkrétan Kama a Mary Popkids-ből és még egy csávó elkezdtek főzni a koncert elején egy bogrács gulyást, és a koncert végére el is készültek.  Nyilván a közönségtalálkozó feelinget erősítette a bográcsozás: a számok között pihenésként néha nyomon követtük, hogy állt a gulyás, Ádám viccesen kommentálta is.  Egyedül a 8. kerületi utalásokat hiányoltam a színpadról, viszont az összekötő szövegeiben bőven beszélt a kerületről Beton.Hofi. Szóba került a Keleti, a 24-es villamos, az Orczy Kert és az Orczy ABC, stb.  Összekötő szövegek és kommunikáció: Beton.Hofi élt, mint hal a vízben. Nem látszott rajta megilletődöttség első Budapest Park-os koncertjén, végig vigyorgott, szórta a poénokat, standupolt a számok között. Viszont többször is elérzékenyült, meghatódott a szeretetcunamitól, amit kapott. És én talán még nem láttam olyan előadót, aki ekkora szeretettel és barátsággal kommunikált volna a közönségével természetes, nem megjátszott módon. Tényleg mindenkivel próbálta éreztetni, hogy ez egy baráti közönségtalálkozó, egy nagy közösség. Miközben a többiek arra buzdítottak, hogy őrüljünk meg, ő többször is mondta, hogy vigyázzunk egymásra, segítsünk, ha valaki rosszul van. Le a kalappal az alázata előtt! Highlightok: a comis sins lemez a Day 01-nal indul, a Playbánia a Day 1000-rel végződik. Itt fordítva volt: a Day 1000 nagyon hatásos kezdése volt a fellépésnek, a ráadás pedig a Day 01 acapella elreppelésével zárult. Volt egy külön blokk Realisztikkel (Anakonda, Peru, Tom Hanks), és mint már említettem, a Jazzbois-al is volt egy. Szinte az összes szám elhangzott mind a comic sins-ről, mind a Playbániáról. Kiemelkedett még minőség és/vagy a hangulat szempontjából a Goulasch-al közös Fáradt és az Ajsa Luna-val közös Tiszalök. A legnagyobb megőrülés viszont a végén volt. Az utolsó előtti reguláris szám az Offwhite volt, ami szerintem a legjobb Beton.Hofi szám, és élőben is óriási volt Lil Frakkal és Krúbival kiegészülve. Az utolsó reguláris szám a Bagira volt: na, ott olyan pogó ment a teljes közönségben, hogy én komolyan féltem közben, hogy összenyom a tömeg... A ráadás pedig a Hard Reset volt szintén elég komoly hangulatban, végül a Day 01 acapellában. Az Offwhite-tól kezdve szinte minden előadó együtt volt fent a színpadon + a Citromail Gang, tehát a színpadon is nagy buli volt. A végén a félmeztelen Beton.Hofi a comic sins bekeretezett aranylemezét a magasba emelve vonult ki a színpadról vastaps közepette. Összegzés: egy haverom írta Twitteren: "az offwhite végén, ahogy ott állt a Krubi-Lilfrak-Hofi hármas egy kvázi teltház park előtt teljesen az volt az érzésem, hogy akkor most ezek a srácok elküldték a Wellhello-Punnany-Halottpénz korszakot nyugdíjba". - Nagyon jó megfogalmazás, nekem is kb. ez jutott eszembe. Könnyűzenei hatalomátvétel volt tegnap: ezeket a fiatalokat már ez érdekli, nem a Wellhello-Punnany-Halottpénz. Illetve az ugrott még be, hogy ami az én generációmnak a (kicsivel berobbanás előtti) Punnany, az AKPH, NKS, stb. volt, az ezeknek a fiataloknak a Beton.Hofi, Gege, Lil Frakk, stb. Csak az a különbség, hogy ők sokkal többen vannak, mint mi voltunk anno.  Felkerült néhány egész jó minőségű felvétel a koncertről, mindenképp ajánlom megtekinteni, valamennyire átjön belőlük a hangulat: - Tiszalök: https://www.youtube.com/watch?v=AM5mLfVcjaw- Balkaan Freestyle: https://www.youtube.com/watch?v=sSWU6J_YoC8- Offwhite: https://www.youtube.com/watch?v=8Opw4KNphRg- Bagira: https://www.youtube.com/watch?v=VKZwShJOKjoFőleg az utolsó kettőt ajánlom. vhol nem meglepo h ennyi fellepo volt vele. ez vmi atomnagy koncert volt kvazi evzaro vagy ilyesmi. kulonfoldon ezekre is leszervezik a spanokat stb...de a hosok eves koncertje is brash, deego siska kombo alap. egy-egy fesztivalra nincs erre "ido" tobb dome-os francia koncerten voltam ahol pont ez volt a forgatokonyv. Sinik-nel meg james blunt-ot is elhoztak egy refren miatt  a kozos szamukat adtak elo , de ott volt soprano is akinek egy szama sem volt sinikkel de a showba beleepitettek, de sorolhatnam meg.. ugybear soprano marseille es parizsban jelent meg szoval nem az a beugrok , mert miert ne, amugy orulo, hogy ilyen jol erezted magad. es igen. a 31-gyel eleg idos vagy itt a forumon is. en 22-en leszek 22 pont 
|
2022.09.17. 16:28 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: es igen. a 31-gyel eleg idos vagy itt a forumon is. en 22-en leszek 22 pont  Tehát amikor a Kupin reppeltél, akkor olyan 3-4 éves voltál? Ahhoz képest egész jól nyomtad.  Abban biztos igazad van, hogy mások is kihozzák a spanjaikat a jelentősebb koncertjeiken, de ez több okból is különlegesebb volt szerintem: - Itt nem csak arról volt szó, mint a Hősök példádban, hogy néhány jelentős rappert kihoznak a színpadra a saját közegükből. Itt konkrétan mindenki ott volt a színpadon a magyar újvonalas hip-hop krémjéből. - Nem csak a fő előadó koncertje közben bukkantak fel ezek a vendégelőadók a színpadon, hanem Lil Frakk és Kapitány Máté, Gege, valamint a Slow Village saját jogukon is adtak bemelegítésként egy 30, 30, illetve 60 perces koncertet. Az összesen 2 órányi bemelegítő koncert olyan előadóktól, akik saját maguk is nagyon komoly nevek. - Az előző postomban részletezett körítés, show is olyan volt, ami a magyar mezőnyben kiemelkedő. Bár nem voltam Hősök nagykoncerten, szóval lehet, hogy tévedek, de nem tudom elképzelni róluk, hogy ekkora showt csináltak volna valaha is. Egyébként nem ez volt a Park évzáró: a hónap végén biztosan lesz Punnany, talán az lesz az. Illetve itt a 444 is beszámol a koncertről: https://444.hu/kepek/2022/09/16/citroma ... P4p2KfYsak
|
2022.09.17. 20:15 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: es igen. a 31-gyel eleg idos vagy itt a forumon is. en 22-en leszek 22 pont  Tehát amikor a Kupin reppeltél, akkor olyan 3-4 éves voltál? Ahhoz képest egész jól nyomtad.  Abban biztos igazad van, hogy mások is kihozzák a spanjaikat a jelentősebb koncertjeiken, de ez több okból is különlegesebb volt szerintem: - Itt nem csak arról volt szó, mint a Hősök példádban, hogy néhány jelentős rappert kihoznak a színpadra a saját közegükből. Itt konkrétan mindenki ott volt a színpadon a magyar újvonalas hip-hop krémjéből. - Nem csak a fő előadó koncertje közben bukkantak fel ezek a vendégelőadók a színpadon, hanem Lil Frakk és Kapitány Máté, Gege, valamint a Slow Village saját jogukon is adtak bemelegítésként egy 30, 30, illetve 60 perces koncertet. Az összesen 2 órányi bemelegítő koncert olyan előadóktól, akik saját maguk is nagyon komoly nevek. - Az előző postomban részletezett körítés, show is olyan volt, ami a magyar mezőnyben kiemelkedő. Bár nem voltam Hősök nagykoncerten, szóval lehet, hogy tévedek, de nem tudom elképzelni róluk, hogy ekkora showt csináltak volna valaha is. Egyébként nem ez volt a Park évzáró: a hónap végén biztosan lesz Punnany, talán az lesz az. Illetve itt a 444 is beszámol a koncertről: https://444.hu/kepek/2022/09/16/citroma ... P4p2KfYsakertem arra akartam kiterni, hogy ez hofinak egy bizonyos allomas volt az uj lemez kapcsan es ezert gyult ossze mindenki igy egy nagy bumm-ra ami kurva jol szokott elsulni. a korites biztos top-volt hanem a legjobb ahogy irtad. en a kozremukodre irtam.
|
2022.09.17. 20:31 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: es igen. a 31-gyel eleg idos vagy itt a forumon is. en 22-en leszek 22 pont  Tehát amikor a Kupin reppeltél, akkor olyan 3-4 éves voltál? Ahhoz képest egész jól nyomtad.  Abban biztos igazad van, hogy mások is kihozzák a spanjaikat a jelentősebb koncertjeiken, de ez több okból is különlegesebb volt szerintem: - Itt nem csak arról volt szó, mint a Hősök példádban, hogy néhány jelentős rappert kihoznak a színpadra a saját közegükből. Itt konkrétan mindenki ott volt a színpadon a magyar újvonalas hip-hop krémjéből. - Nem csak a fő előadó koncertje közben bukkantak fel ezek a vendégelőadók a színpadon, hanem Lil Frakk és Kapitány Máté, Gege, valamint a Slow Village saját jogukon is adtak bemelegítésként egy 30, 30, illetve 60 perces koncertet. Az összesen 2 órányi bemelegítő koncert olyan előadóktól, akik saját maguk is nagyon komoly nevek. - Az előző postomban részletezett körítés, show is olyan volt, ami a magyar mezőnyben kiemelkedő. Bár nem voltam Hősök nagykoncerten, szóval lehet, hogy tévedek, de nem tudom elképzelni róluk, hogy ekkora showt csináltak volna valaha is. Egyébként nem ez volt a Park évzáró: a hónap végén biztosan lesz Punnany, talán az lesz az. Illetve itt a 444 is beszámol a koncertről: https://444.hu/kepek/2022/09/16/citroma ... P4p2KfYsakertem arra akartam kiterni, hogy ez hofinak egy bizonyos allomas volt az uj lemez kapcsan es ezert gyult ossze mindenki igy egy nagy bumm-ra ami kurva jol szokott elsulni. a korites biztos top-volt hanem a legjobb ahogy irtad. en a kozremukodre irtam. Ja oké, akkor viszont maximálisan egyetértünk.  Persze, apropó kellett neki (a lemezmegjelenés), az Up In Smoke Tour-nak is a Chronic 2001 album volt az apropója, csak hogy maradjak az analógiámnál. 
|
2022.09.17. 21:04 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2022.09.22. 21:05 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://youtu.be/sgduMDSX3Es Dowachalike 30 Az komoly, hogy összehoztak egy ilyen számot, viszont a második csávónak (ő lenne Yomagam a leírás alapján?) nagyon megkopott a raptudása. Vagy inkább úgy mondanám, hogy megragadt a '90-es években. Stephco korrekt, hozza amit megszoktunk tőle, és a Smithmusix alap is frankó.
|
2022.09.22. 23:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Kb. 10 éve nem volt ennyire társadalomkritikus a Punnany. Egyértelműen hip-hop a nóta, bár zeneileg semmi különös az ő szintjükön, de a szöveg csillagos ötös. Punnany Massif - Elnézést kívánokhttps://www.youtube.com/watch?v=CU2W9sR ... nanyMassifA 24.hu-n beszélnek is róla, meg a hazai zenészek társadalmi felelősségéről: https://24.hu/kultura/2022/09/23/punnan ... kcHS2FFQfc
|
2022.09.23. 17:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
ez taps.kivancsi leszke mennyi fellepesuk lesz... bar fluor is kritizalja a rendszert es nincs semmi gubanc ebbol. Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://youtu.be/sgduMDSX3Es Dowachalike 30 Az komoly, hogy összehoztak egy ilyen számot, viszont a második csávónak (ő lenne Yomagam a leírás alapján?) nagyon megkopott a raptudása. Vagy inkább úgy mondanám, hogy megragadt a '90-es években. Stephco korrekt, hozza amit megszoktunk tőle, és a Smithmusix alap is frankó. sztem ez igy nem jo sajnos. minden respekt nekik
|
2022.09.23. 19:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: ez taps.kivancsi leszke mennyi fellepesuk lesz... bar fluor is kritizalja a rendszert es nincs semmi gubanc ebbol. Fluor civilben, a nyilatkozataiban szokott kritikus lenni, de a Wellhello elindulása óta szerintem nem csinált ennyire közéleti témájú számot. Én is kíváncsi vagyok, hogy fogja-e ez befolyásolni a Punnany fellépések számát: júliusban egyébként még felléptek az MCC Feszten, ami egy kimondottan kormányközeli esemény volt.  Ilyenekre lehet, hogy már nem annyira fogják hívni őket, de azért van még bőven lehetőség fellépni máshol is. (És ugye a kormánypártinak nem mondható Quimby is fellépett pár éve Tusnádfürdőn, szóval nem törvényszerű semmi.)
|
2022.09.24. 13:45 |
|
 |
Yodaragorn
|
L'Soviet - ManóRude (Video)https://www.youtube.com/watch?v=8ZQ0e4V ... el=LSovietEgy nagyon érdekes formáció: Curta, ZiZi, Francis, Bokor, Mentha Nem tudom, hogy csak erre az egy számra álltak-e össze, vagy lesz folytatás is, de ez mindenesetre nagyon kellemes rapzene!
|
2022.10.02. 22:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2022.10.02. 22:31 |
|
 |
|