Szerző |
Üzenet |
Sixfeet
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nincs eu-s penz  Az a durva, hogy még lehet is benne valami.  Mondjuk az NKA-nak elvileg nem onnan van forrása, de a fesztiválszervezők közül lehet, hogy van, akit rosszul érint. Hülyéskedünk, de tényleg ilyesmi lehet benne: az energiaválság miatt rengeteg helyen befagyasztották a kulturális finanszírozást. Apolitikusság amíg jön a közpénz, aztán ha elfogy indulhat a copypaste a Telex/444 kommentszekciójáról.
|
2022.11.23. 12:18 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Három jó kis hazai vidi!! Király Viktort nem kamázom de ebben a trackben egész jó  Young G x Király Viktor x Curtis - Örvényben https://youtu.be/lyqcrzVdZNgTeswér - Jóbarát (Official Music Video) https://youtu.be/4wz-SkPuykgBigmek - Ha máshogyan lenne (Official Music Video) https://youtu.be/VvNP4wGiR1kMajka az új számával egész héten a címplapokon volt.. Nem volt olyan újság, médiafelület ahol ne eset volna szó róla!! Én úgy tudom (de javítsatok ki ha tévedek) hogy a rap-hez "tartozik" az hogy ha nem vagyunk megelégedve Pl a rendszerrel, miniszterekkel, politikusokkal, akkor ezt szóvá is teszik.. Nyilván itthon nem olyan gyakori dolog ez, de ott volt Tupac, aki nem egy számában, interjúban, vállalta a véleményét, vagy ott volt Snoop amikor a klipjében "fejbelövi" Donald Trumpot, és ez csak két előadó...Naphosszat lehetne sorolni a többieket is!! Szóval nem értem miért lett felkapott és ennyire téma az új száma... Ezt kéne a hazai médiának elemeznie, cikkezni, ami a mai napig is aktuális és jobb mint a Majkás (szerintem) https://youtu.be/cMGS7Ctihbkés még van pár hazai akik keményebben neki mennek, mentek a rendszernek, Dop aki az Orbán fejét rugdosta.. Mondjuk Ő saját magát köpte szemen, mikor Orbán mellett állt ki...
|
2022.11.27. 14:48 |
|
 |
YoungLife
|
4TRESS - FEJ VAGY ÍRÁS FT. FIATAL VETERÁN (OFFICIAL MUSIC VIDEO) https://www.youtube.com/watch?v=ZVbSgF3H0fM
|
2022.11.27. 19:42 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8712 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Dogg-Pound írta: Majka az új számával egész héten a címplapokon volt.. Nem volt olyan újság, médiafelület ahol ne eset volna szó róla!! Én úgy tudom (de javítsatok ki ha tévedek) hogy a rap-hez "tartozik" az hogy ha nem vagyunk megelégedve Pl a rendszerrel, miniszterekkel, politikusokkal, akkor ezt szóvá is teszik.. Nyilván itthon nem olyan gyakori dolog ez, de ott volt Tupac, aki nem egy számában, interjúban, vállalta a véleményét, vagy ott volt Snoop amikor a klipjében "fejbelövi" Donald Trumpot, és ez csak két előadó...Naphosszat lehetne sorolni a többieket is!! Szóval nem értem miért lett felkapott és ennyire téma az új száma...
Talán azért, amit te is írsz: nálunk közel sem olyan gyakori dolog ez, mint külföldön, ezért nagyobb durranás, ha az ország legnépszerűbb rappere előjön egy ilyen szöveggel. Illetve hozzátartozik az is, hogy míg 2Pac szájából hiteles volt a politikai mondanivaló, addig Majka szájából nem hiteles a kormányellenesség. Egyébként elég szép a hétvégi termés, köszi a linkeket! Király Viktor: én mindig bírtam őt zeneileg (ha emberileg nem is), nagyon jó a hangja, igényes számokat csinál. A Majkával közös számát is ő vitte a hátán, ha már szóba került.  Ez a nóta se lenne ennyire jó nélküle. Teswér: na, vártam már Hibrid visszatérése óta, hogy mikor már lesz új Teswér!  Jó volt hosszú idő után újra együtt látni őket. (Persze Beat nagyon hiányzik.) Flexet se láttam az utolsó teswéres szereplése óta. Fiatal Veterán pedig meglepően jó: többnyire úgy szoktam érezni, hogy a Teswérben nem hoz olyan jó szövegeket, mint szólóban, de most nem ez a helyzet, ezt a számot ő vitte el nálam. Nagyon jó kis nóta: ha ez lenne az első Teswér dal, amit hallok, akkor el lennék kábulva, de így sokadjára azért hozzá kell tenni, hogy ez is ugyanolyan séma, mint a többi. Jó lenne a visszatérés kapcsán megújulni kicsit, megtartva az alapvető stílusjegyeket. Roma rap kategóriában ugyanis engem mostanában jobban izgat, hogy mivel áll még elő a Fekete Vonat. Bigmek is hozza a szintet egy újabb frankó D26 alapra, mint ahogy a 4tress - Fiatal Veterán track is D26 zene. Rendben van az is, de a Bigmek számhoz kicsit jobbat csinált. A 4tress - Fiatal Veterán duó pedig nagyon passzol: a Semper Fidelis című közös számuk nagy kedvencem, időnként meg szoktam hallgatni. Ez nem éri el annak a szintjét, de nincs vele baj, és Veterán ebben is csúcsformában van. szerk.: Én is bedobnék egy újdonságot: MC Gőz - Újabb este (Official Lyrics Video)https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... roductionsNe olyat várjatok, mint az eGotéria EP, ami klasszikus Gőz stílus volt. Ez nem az: Luigit régi producer partnerére, Krajczár Péterre cserélte Gőz, aminek nem örülök. Krajczár profi producer, a New Level Empire elektropop stílusában tök jó dolgokat tud csinálni, de a hip-hopban outsider. Ez érzödött már Gőz Number albumán is, amin néhányszor sikerült betalálni, de összességében végig érződött rajta, hogy olyasvalaki próbál hip-hopot csinálni, aki nem ebből a szcénából jön. Most is ez a benyomásom. Ráadásul Gőz szövege is semmilyen, fantáziátlan. De annak önmagában örülök, hogy vannak új MC Gőz számok. 
|
2022.11.27. 21:56 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8712 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Úgy tűnik, a Patkányz tagjai visszatértek a kaptafához (legalábbis átmenetileg biztos). Kíváncsi voltam, lesz-e még új Stereo Kollektiv és új 3,14 szóló: lett. Stereo Kollektiv - Fekete Péntekhttps://www.youtube.com/watch?app=deskt ... ktivStereo3,14 - Hadoválás romonhttps://www.youtube.com/watch?v=t7DB4VPUsGk
|
2022.11.28. 21:29 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Dogg-Pound írta: Majka az új számával egész héten a címplapokon volt.. Nem volt olyan újság, médiafelület ahol ne eset volna szó róla!! Én úgy tudom (de javítsatok ki ha tévedek) hogy a rap-hez "tartozik" az hogy ha nem vagyunk megelégedve Pl a rendszerrel, miniszterekkel, politikusokkal, akkor ezt szóvá is teszik.. Nyilván itthon nem olyan gyakori dolog ez, de ott volt Tupac, aki nem egy számában, interjúban, vállalta a véleményét, vagy ott volt Snoop amikor a klipjében "fejbelövi" Donald Trumpot, és ez csak két előadó...Naphosszat lehetne sorolni a többieket is!! Szóval nem értem miért lett felkapott és ennyire téma az új száma...
Talán azért, amit te is írsz: nálunk közel sem olyan gyakori dolog ez, mint külföldön, ezért nagyobb durranás, ha az ország legnépszerűbb rappere előjön egy ilyen szöveggel. Illetve hozzátartozik az is, hogy míg 2Pac szájából hiteles volt a politikai mondanivaló, addig Majka szájából nem hiteles a kormányellenesség. Egyébként elég szép a hétvégi termés, köszi a linkeket! Király Viktor: én mindig bírtam őt zeneileg (ha emberileg nem is), nagyon jó a hangja, igényes számokat csinál. A Majkával közös számát is ő vitte a hátán, ha már szóba került.  Ez a nóta se lenne ennyire jó nélküle. Teswér: na, vártam már Hibrid visszatérése óta, hogy mikor már lesz új Teswér!  Jó volt hosszú idő után újra együtt látni őket. (Persze Beat nagyon hiányzik.) Flexet se láttam az utolsó teswéres szereplése óta. Fiatal Veterán pedig meglepően jó: többnyire úgy szoktam érezni, hogy a Teswérben nem hoz olyan jó szövegeket, mint szólóban, de most nem ez a helyzet, ezt a számot ő vitte el nálam. Nagyon jó kis nóta: ha ez lenne az első Teswér dal, amit hallok, akkor el lennék kábulva, de így sokadjára azért hozzá kell tenni, hogy ez is ugyanolyan séma, mint a többi. Jó lenne a visszatérés kapcsán megújulni kicsit, megtartva az alapvető stílusjegyeket. Roma rap kategóriában ugyanis engem mostanában jobban izgat, hogy mivel áll még elő a Fekete Vonat. Bigmek is hozza a szintet egy újabb frankó D26 alapra, mint ahogy a 4tress - Fiatal Veterán track is D26 zene. Rendben van az is, de a Bigmek számhoz kicsit jobbat csinált. A 4tress - Fiatal Veterán duó pedig nagyon passzol: a Semper Fidelis című közös számuk nagy kedvencem, időnként meg szoktam hallgatni. Ez nem éri el annak a szintjét, de nincs vele baj, és Veterán ebben is csúcsformában van. szerk.: Én is bedobnék egy újdonságot: MC Gőz - Újabb este (Official Lyrics Video)https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... roductionsNe olyat várjatok, mint az eGotéria EP, ami klasszikus Gőz stílus volt. Ez nem az: Luigit régi producer partnerére, Krajczár Péterre cserélte Gőz, aminek nem örülök. Krajczár profi producer, a New Level Empire elektropop stílusában tök jó dolgokat tud csinálni, de a hip-hopban outsider. Ez érzödött már Gőz Number albumán is, amin néhányszor sikerült betalálni, de összességében végig érződött rajta, hogy olyasvalaki próbál hip-hopot csinálni, aki nem ebből a szcénából jön. Most is ez a benyomásom. Ráadásul Gőz szövege is semmilyen, fantáziátlan. De annak önmagában örülök, hogy vannak új MC Gőz számok.  Picit grumpy vagyok. Ez az uj 4tress miben mas mint az eddigi? Tok ugyanolya nekem..zeneileg picit mas. Illetve ennyire nincs producer? D26 eleg sok mindenkinek csinal notat foleg klippest. A pop rapnek smith dobalja a muzsikokat. A black friday nekem izzadtsag szagu a szoveg miatt, a tema jo Pi sem rossz de mintha hallottam volna mar.
|
2022.11.30. 09:15 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=15m9U_FIinQAndalúzia 3 - Miért hívnak egy várost RONDÁNAK?! erdekessegek: sub bass monstert hivjak a videoban..ketszer az ovakodj utokor bevagva a videoba lesz decemberben sub bass-es video a csatornan csaba es robi anno indult a fila rap jam-en (ezt par evvel ezelott meseltek) nem erdekesseg: itt eltem evekig, jo kis nosztalgia,de a hideg kiraz a hazaktol es a spanyol telt-ol 
|
2022.11.30. 16:37 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Picit grumpy vagyok. Ez az uj 4tress miben mas mint az eddigi? Tok ugyanolya nekem..zeneileg picit mas. Illetve ennyire nincs producer? D26 eleg sok mindenkinek csinal notat foleg klippest. A pop rapnek smith dobalja a muzsikokat.
A black friday nekem izzadtsag szagu a szoveg miatt, a tema jo
Pi sem rossz de mintha hallottam volna mar. 4tress: nem írtam egy szóval sem, hogy olyan hűde kiemelkedő nóta lenne. Annyit írtam róla, hogy "rendben van", de hozzátettem, hogy a Bigmek szám jobban tetszik. Ez azt jelenti, hogy tetszik a 4tress, jó szám, de én is úgy gondolom, hogy ugyanolyan, mint az összes többinek. Zeneileg szerintem is más: D26 azért nem egysíkú, ő tud még mindig újat mutatni azzal együtt is, hogy van egy jól beazonosítható hangzásvilága. Ezért szeretem annyira a zenéit. De ez közel sem a legjobb teljesítménye. A Black Friday érdekes, nekem pont a szöveg miatt tetszik, zeneileg annyira nem.  3,14-vel kapcsolatban egyetértünk: ez a megszokott stílus tőle, ezerszer hallottuk már szólóban is és a Patkányz keretei közt is. Producerhiány: én nem érzem úgy, hogy az lenne. Van sok jó producer, de mindenkinél megvan egy szűk köre a rappereknek, akikkel együtt dolgoznak. D26 pl. sok zenét csinál 4tress-nek, Bigmek-nek és mostanában Essemm-nek is, de másnak nem nagyon. Luigi a Teswér-nek és a csapat tagjainak csinálja a zenéket, de másnak nem nagyon (Gőz tavalyi EP-je kivétel). A Smith-féle poprappel annyira nem vagyok képben. De pl. az újvonalas arcoknak (Beton.Hofi, Lil' Frakk, Realisztik, stb.) D.Coms és Kapitány Máté csinál sok zenét, mostanában Hundred Sins is nagyon felkapott. Gegének Lusta Geri a standard partnere. A Hősöknek továbbra is ott van Joeker. Szóval szerintem van sok menő és színvonalas producer, csak erősen specializálódtak a rapperek egy szűk körére, ezért tűnhet úgy, amikor kijön egy 4tress szám, hogy "na, már megint D26...". Abból a szempontból jogos észrevétel, hogy 4tress tényleg mindig D26-tal dolgozik, de abból a szempontból szerintem nem, hogy nincs sok más olyan előadó, aki kapna tőle zenéket.
|
2022.11.30. 22:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
BÁR TURNÉ I Slow Villagehttps://www.youtube.com/watch?v=7In_ciu ... 3GY%C3%81RA Patkányz-nak a pécsi István Pincébe felvett produkciója után a Slow Village is egy kocsmában reppel, konkréten a Roots Budapest-ben. Én egyszer voltam a Roots-ban, mióta felköltöztem Pestre: nagy várakozásaim voltak a hellyel szemben, mert azt hallottam, hogy ez a nagy reppes törzshely most a fővárosban. Ez lehet, hogy így is van, viszont maga a hely szerintem semmi extra, egy átlagos kocsma. A falakon lévő koncertplakátok persze adnak neki egyfajta hip-hop feelinget, de amúgy sok jobb kocsma van a városban.
|
2022.12.01. 23:20 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Picit grumpy vagyok. Ez az uj 4tress miben mas mint az eddigi? Tok ugyanolya nekem..zeneileg picit mas. Illetve ennyire nincs producer? D26 eleg sok mindenkinek csinal notat foleg klippest. A pop rapnek smith dobalja a muzsikokat.
A black friday nekem izzadtsag szagu a szoveg miatt, a tema jo
Pi sem rossz de mintha hallottam volna mar. 4tress: nem írtam egy szóval sem, hogy olyan hűde kiemelkedő nóta lenne. Annyit írtam róla, hogy "rendben van", de hozzátettem, hogy a Bigmek szám jobban tetszik. Ez azt jelenti, hogy tetszik a 4tress, jó szám, de én is úgy gondolom, hogy ugyanolyan, mint az összes többinek. Zeneileg szerintem is más: D26 azért nem egysíkú, ő tud még mindig újat mutatni azzal együtt is, hogy van egy jól beazonosítható hangzásvilága. Ezért szeretem annyira a zenéit. De ez közel sem a legjobb teljesítménye. A Black Friday érdekes, nekem pont a szöveg miatt tetszik, zeneileg annyira nem.  3,14-vel kapcsolatban egyetértünk: ez a megszokott stílus tőle, ezerszer hallottuk már szólóban is és a Patkányz keretei közt is. Producerhiány: én nem érzem úgy, hogy az lenne. Van sok jó producer, de mindenkinél megvan egy szűk köre a rappereknek, akikkel együtt dolgoznak. D26 pl. sok zenét csinál 4tress-nek, Bigmek-nek és mostanában Essemm-nek is, de másnak nem nagyon. Luigi a Teswér-nek és a csapat tagjainak csinálja a zenéket, de másnak nem nagyon (Gőz tavalyi EP-je kivétel). A Smith-féle poprappel annyira nem vagyok képben. De pl. az újvonalas arcoknak (Beton.Hofi, Lil' Frakk, Realisztik, stb.) D.Coms és Kapitány Máté csinál sok zenét, mostanában Hundred Sins is nagyon felkapott. Gegének Lusta Geri a standard partnere. A Hősöknek továbbra is ott van Joeker. Szóval szerintem van sok menő és színvonalas producer, csak erősen specializálódtak a rapperek egy szűk körére, ezért tűnhet úgy, amikor kijön egy 4tress szám, hogy "na, már megint D26...". Abból a szempontból jogos észrevétel, hogy 4tress tényleg mindig D26-tal dolgozik, de abból a szempontból szerintem nem, hogy nincs sok más olyan előadó, aki kapna tőle zenéket. nem rad reflektaltam, hanem altalanossagban irtam. az inhouse producer resz az meg ok, de ha kijon vmi top ug cucc akkor d26 a producer. leszamitva az inhouse-os cuccokat
|
2022.12.01. 23:45 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: nem rad reflektaltam, hanem altalanossagban irtam. az inhouse producer resz az meg ok, de ha kijon vmi top ug cucc akkor d26 a producer. leszamitva az inhouse-os cuccokat Ja bocs, azt hittem, kérdőre vonsz, hogy minek linkeltem ezt.  Abban egyetértünk, hogy D26 csinál top cuccokat mostanában, de amennyire vissza tudok emlékezni, csak 4tress-nek, Bigmek-nek és Essemm-nek. Nem tudom, neked eszedbe jut-e más, akinek csinált mostanában D26 valami nagyobb számot, nekem hirtelen nem ugrik be senki.
|
2022.12.02. 22:13 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nem rad reflektaltam, hanem altalanossagban irtam. az inhouse producer resz az meg ok, de ha kijon vmi top ug cucc akkor d26 a producer. leszamitva az inhouse-os cuccokat Ja bocs, azt hittem, kérdőre vonsz, hogy minek linkeltem ezt.  Abban egyetértünk, hogy D26 csinál top cuccokat mostanában, de amennyire vissza tudok emlékezni, csak 4tress-nek, Bigmek-nek és Essemm-nek. Nem tudom, neked eszedbe jut-e más, akinek csinált mostanában D26 valami nagyobb számot, nekem hirtelen nem ugrik be senki. miert tennek ilyet persze kicsit beat project erzesem h amit a ytube ajanl magyar rap az egy idoben bitproject volt most d26 ha jol tudom dolgozott egyutt tirpaval is ytube csekk utan: "HIP HOP BEATMAKER FROM HUNGARY. Referenciák : 4tress, Bigmek, Essemm, Tirpa, DSP, Zenk (NKS), BIO, Laza Laca" van lejatszasi lista: ridler, gian, kkevin, knozah,manki, para-dox, d fress https://www.youtube.com/watch?v=ZVbSgF3 ... yXHY6lWxrr
|
2022.12.02. 23:42 |
|
 |
Sixfeet
|
Én 14 évesen kezdtem el rappelni, 16 évesen kezdtem zenéket csinálni, kvázi szükségből meg dacból. "Saját szóló zene" helyett 14-15 éves koromban jóval szívesebben csináltam bootlegeket, mert amikor még zenélni se tudtam, ennek a hangzásnak az élvonalasainak a zenéitől (Triek, Snip, Bandezan, Bitprojekt) a frász kerülgetett, és semmit nem váltott ki belőlem egyik sem lényegében hangulatiság szempontjából.
Amennyire ki volt egy időbe akadva mindenki, hogy a trap időszakban mind kint mind itthon uniformizálódtak a beatek, (amiben valamennyi igazság van is de) senkit sem hallottam hangoztatni, hogy ezt megelőzve Magyarországon ezek a jogdíjmentes kell-a-műsoromba-egy-rap-betét típusú fűszerezetlen steril sótlan sorozat gyártott 5-10 ezer forintos tápos csirke "underground" boombap beatek jóval hamarabb megalapozták a magyar rapnek hangzás szempontjából a teljesen tucattá, karakter nélkülivé, kvázi minden eredetiségtől mentessé válását.
|
2022.12.03. 09:56 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: nem rad reflektaltam, hanem altalanossagban irtam. az inhouse producer resz az meg ok, de ha kijon vmi top ug cucc akkor d26 a producer. leszamitva az inhouse-os cuccokat Ja bocs, azt hittem, kérdőre vonsz, hogy minek linkeltem ezt.  Abban egyetértünk, hogy D26 csinál top cuccokat mostanában, de amennyire vissza tudok emlékezni, csak 4tress-nek, Bigmek-nek és Essemm-nek. Nem tudom, neked eszedbe jut-e más, akinek csinált mostanában D26 valami nagyobb számot, nekem hirtelen nem ugrik be senki. miert tennek ilyet persze kicsit beat project erzesem h amit a ytube ajanl magyar rap az egy idoben bitproject volt most d26 ha jol tudom dolgozott egyutt tirpaval is ytube csekk utan: "HIP HOP BEATMAKER FROM HUNGARY. Referenciák : 4tress, Bigmek, Essemm, Tirpa, DSP, Zenk (NKS), BIO, Laza Laca" van lejatszasi lista: ridler, gian, kkevin, knozah,manki, para-dox, d fress https://www.youtube.com/watch?v=ZVbSgF3 ... yXHY6lWxrrKöszi szépen! A DSP-vel tudtam, hogy dolgozott, a többit nem. Ahogy elnézem a lejátszási listát, az utóbbi időből csak 4tress, Bigmek és Essemm szerepel rajta, szóval az alap megérzésem nem volt rossz. De korábban ezek szerint valóban dolgozott másokkal is. Persze, azzal mindenképp egyetértek, hogy eléggé megy a szekér mostanában D26-tal, és domináns szereplő itthon. Csak arra próbáltam rámutatni, hogy vannak rajta kívül más hazai producerek is, akik jól mennek mostanában, és ők olyan előadókkal dolgoznak együtt, akikkel D26 egyáltalán nem. Szóval azt túlzásnak érzem, hogy minden D26 lenne mostanában itthon. A Bítprojekt valóban hasonlóan pörgött egy időben, mint most a D26. De ő is főként az Essemm-mel közös munkái révén ment nagyot, másokkal elszórtan dolgozott együtt, amennyire tudom. (Mondjuk most pont a második Beton.Hofi lemezen van egy tök jó Bítprojekt alap.) @Sixfeet: A D26 és a Triek szerintem tök egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílus. A Triek alapjai nagyon hiányoznak is nekem, olyan sajátos hangzású dallamokat használt, amiket nem is tudnék most kifejezően leírni. A Bítprojekt és a Bandezan tényleg kicsit tucatabb boombap, őket valóban nem nevezném egyedinek, de nekem azért bejött, amit csináltak. 
|
2022.12.03. 22:28 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Nem rossz "feldolgozás" de nem is egy 10\10-es track, meg szerintem Busa helyére más kellett volna betenni.. Nincs vele semmi gondom de nem illik hozzá ez a track (szerintem) Márkypapa X Busa Pista X Márkó - MÁR NEM FÁJ (OFFICIAL MUSIC VIDEO 2022) Prod. DosE https://youtu.be/CqAP4pmvd5IATIS - DRAMÁ7ICO (OFFICIAL MUSIC VIDEO) https://youtu.be/2E2yjSFY_4A
|
2022.12.05. 17:13 |
|
 |
|