Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
https://youtu.be/u-QRpOl9DEYMinimal dob.mar-mar drumless.elso magyar ilyen nota amit hallok, perszr nem jelenti azt h az elso itthon.
|
2023.04.15. 21:04 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8702 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
@Dogg-Pound: A Xia x Veterán azért elég jó szerintem. Jó volt Veteránt egy kicsit más alapon hallani, mint amilyeneket Luigi szokott alá pakolni. A Drú x Hibrid tracknek pedig Élő Márton csinálta a zenéjét: úgy rémlik, mintha ő lenne az Irie Maffiás csávó, aki a Sena férje. Na, viszont a hétvége fő zenei élménye számomra ez: Punnany Massif - Fel Nem2016, vagyis 7 év után jelent meg új Punnany album (ha a 2018-as live lemezüket, a PMXV-t nem számítjuk), és féltem tőle, hogy csalódás lesz, de basszus, nem! Megint megcsinálták, és a Rendben Máté továbbra is egy zseni! Ugye a Punnany Massif olyan nekem Magyarországon, mint nemzetközi szinten a Dr. Dre: ők az abszolút kedvenceim. Így nyilván vártam, hogy adjanak már ki végre egy új lemezt, de voltak rossz előjelek: a 2018-as PMXV live lemez lezárta a zenekar életének csúcsidőszakát, és utána új utakat kezdtek keresni. Ezt alapvetően nagyon nagyra becsültem: nem akartak belekényelmesedni a bevált receptbe, belátták, hogy abból a hangzásvilágból, amit 2011-18 között képviseltek, kihoztak mindent, ezért muszáj valami újat csinálniuk, ha relevánsak akarnak maradni. Próbálkoztak is, csak nem nagyon sikerült: kirúgták a trombitás Szekit és DJ R-Noldot, amivel úgy éreztem, hogy a gyereket is kiöntötték a fürdővízzel együtt. A scratch központi szerepe a számokban a Punnany védjegye volt a kezdetektől, és a 2010-es években a trombita is komoly stílusjegyükké vált. Mindeközben érkezett Heilig Tomi a csapatba, aminek nagyon örültem, mert ő egy nagyon tehetséges jazz zenész, aki könnyűzenében, hip-hopban is otthonosan mozog. Az igazi nagy újítás viszont a Junkie Jack Flash nevű pécsi rockzenekarból igazolt Pető Szabi lett, akire nagyon rákattant a Máté művészi értelemben, de én úgy éreztem, kilóg a stílusa a csapatból, ráadásul sajnáltam, hogy Meszit kicsit háttérbe szorította énekesként. 2019-től mostanáig kevés Punnany szám jött ki, max. évi 1-2, vegyes sikerrel. Volt, amivel nagyon mellélőttek, volt, ami jobban sikerült, de az egyértelmű volt, hogy nem találják az új hangjukat. Egyértelműen átjött, hogy nem akarják azt csinálni, mint addig, ami tök jó, de nem tudják, mi legyen helyette. Éppen ezért én kicsit el is könyveltem magamban, hogy a Punnany ideje lejárt (valószínűleg így is van: a fiatalok már nem őket hallgatják). Arra gondoltam, hogy be kéne állniuk az öreg westcoast rapperek által folytatott taktikára: mivel újat már úgyse tudnak kitalálni, csinálják azt, amit régen, koncertezzenek a régi számokkal, ezzel ki fogják tudni szolgálni a törzsközönségüket, de a menő előadók körébe már nem fognak tudni visszajutni. Na, hát ilyen előzmények után csattanós választ kaptam. A várakozásokkal ellentétben nem a FEL trilógia 3. darabjával, a FEL 3-mal jelentkeztek, amit azért sajnálok, mert a FEL 1-2 borítója úgy volt megcsinálva, hogy aki megveszi mindhárom részt, az a végén ki tud rakni belőlük egy posztert. Hát, ennek a poszternek úgy tűnik, lőttek... FEL 3 helyett ugyanis Fel Nem címmel jött az album, amely címet a tematika maximálisan indokol. A Máté úgy tűnik, akkor tud nagyot alkotni, ha valami lelki gondja van. A Shen Kick - Sun Kick időszaka is ilyen volt számára, amikor csomó családtagját elvesztette, a közelmúltban pedig a szerekről próbált lejönni, ami nyilván felvetette benne a felnőtté válás problémáját így 40 év környékén.  Ez elég ihlet volt egy kiváló albumhoz, ami valóban a felnőtté válás, soha fel nem növés kérdésköre körül forog. Ráadásul nagyszerű gondolati íve van az albumnak: az elejét a bulizós, felelőtlen fiatalkort idéző számok dominálják. Az album felénél van a tetőpont a Nem növök fel I.-II. című számokkal, amikben kicsúcsosodik az album tematikája. Majd miután a felnőtté válás ellen küzdő zenekari tagok kiordították magukat, hogy "nem nőnek fel", a végére csak belátják, hogy nincs más választásuk, és a Vissza jövőbe című számban szemléletet váltanak, és megtalálják a lelki békéjüket abban, hogy felelősséget kell vállalniuk. Végül a Te vagyok én már egy kifejezetten érett dal az album végén, ami az elmúlásról, a felnőtt ember világon hagyott örökségéről szól. A szövegvilág tehát egyértelműen a legérettebb, legkomolyabb az összes Punnany album közül. Ez persze 40 év körüli emberektől teljesen normális is. A Körkorkép és valamennyire a Shen Kick időszakát idéző bravúros reppelés már régóta nem jellemző Wolfie-ra. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének igényesek technikailag a szövegek, sőt! Csak míg az első két albumon voltak olyan számok, amelyekben tényleg háttérbe szorult a mondanivaló a minél bravúrosabb rímek javára, addig most már mindig a mondanivalóé a prioritás, amit itt-ott fűszerez néhány kiemelkedő rím, vagy más technikai megoldás. A zenék terén pedig végre megtalálták az új stílusukat. Ehhez kicsit vissza kellett lépni a klasszikus, 2011-18 közötti Punnany hangzáshoz: visszatértek a nagyívű, fesztiválokon jól énekelhető dallamok a refrénekben. Hála Istennek visszahozták DJ R-Noldot, így újra van scratch, igaz, közel sem annyi, mint régen. És a zenék alapja még mindig a régi, hamisítatlan, Punnany-féle hip-hop. Ami persze rengeteg különböző csavart kap. Bár kicsit visszaléptek a klasszikus stílusukhoz, mégis meg tudták oldani, hogy ne önmagukat ismétéljék: ebben kulcsszerepe van Pető Szabinak, akinek végre megtalálták a helyét, végre bele tudott simulni a rockos stílusával is a zenekarba. Így aztán ez a valaha volt legrockosabb Punnany lemez, ez komoly újdonság. Másrészt DOÓR-t kell még kiemelni, aki elég menő producer lett mostanság, és az összes számot producerként jegyzi a Mátéval közösen. Vagyis most először engedte a Máté, hogy valaki más is beleszóljon a produceri munkába rajta kívül, és nagyon jól is tette, ugyanis DOÓR egyértelműen be tudta hozni azt az újszerű hangzást a zenébe, aminek köszönhetően nem kell a Punnany-nak beállnia még a múltjukból élő zenekarok sorába, hanem továbbra is ott tud lenni a hazai könnyűzenei élvonalban. Feat a Supernem van: Papp Szabi már a FEL 2-n a Partizánban is nagyon jól működött együtt a Punnany-val, most sincs másképp. A zárószámban pedig kellemes meglepetésként Bankos és Zsola featel a régi reppesebb Punnany időket idézve - legalábbis a nevek szintjén, mert zeneileg egyáltalán nem tartozik a reppesebb számok közé a nóta. A 2019-ben megjelent Bankossal közös Punnany szám (Towább) egyébként jobb volt szerintem. Jól mutatja az album színvonalát, hogy legszívesebben szinte az összes számot kiemelném róla. A Cipőfűző című nyitószámot megmutatnám mindenkinek példaként, hogy így kell jó szerelmes rapet írni. A Páratartalom magával ragadó a nagyívű refrénjével. A Szegény anyám népdalfeldolgozás szívbe facsaró, és nagyon jól sikerült találniuk egy olyan népdalt, ami illik a felnőtté válás tematikájába. Az Elnézést kívánok már ismert volt őszről: végre egy társadalomkritikus Punnany szám hosszú idő után. A Nem növök fel I.-II. a lemez kicsúcsosodása annak közepén: energikusak, igazi koncertslágerek. A 2. rész funky dallamvilága különösen közel áll hozzám. Az Amilyen kedvem van című számot régóta játsszák koncerteken, végre készült belőle stúdióverzió is: hihetetlen jó a dallama és a szövege is, az egyik legjobb szám a lemezen. A Kultúrszakkör egy frankó bulizós trógerkedés a Supernemmel. A Vissza a jövőbe és a Te vagy én pedig mint írtam, az album ívének lezárásai, a mondanivaló megkoronázásai, és ezen kívül zeneileg is eszméletlen igényesek, egyedi dallamvilággal. Utóbbiban csak a két énekes (Szabi, Meszi) szerepel, rap nincs. A Bankos-Zsola feat-es Tesó című nóta pedig csak ráadás, örömrap. Egyedül a Szép című szám lóg ki lefelé, annak sablonos a refrénje, a szöveg is kicsit bugyuta a többihez képest. De ennyi belefér. Összességében arra a polcra nem tenném az albumot, mint az első két Punnany lemezt (Körkorkép, Shen Kick), amik a magyar hip-hop történelem legjobb albumai szerintem. Azok még ösztönösek voltak, mindenféle megfelelési kényszer nélkül. Ez az album viszont profi: amivel semmi baj nincs, mert ez valahol garancia a minőségre, csak ha profivá válik egy előadó, akkor pont az a belülről jövő plusz fűszer veszik el a zenéjéből, ami igazán különlegessé tudja tenni a korai munkáit. Azt a szintet viszont simán hozzá a lemez, mint a 2011 óta megjelent Punnany lemezek (Sun Kick, FEL 1-2). A FEL 2-nél biztos jobb, de lehet, hogy a másik kettőnél is: még emésztgetnem kell ahhoz, hogy ezt el tudjam dönteni. És hogy hip-hop-e a Punnany? Én eddig azt vallottam, hogy a Halott Pénzzel és a Wellhelloval ellentétben a Punnany még mindig hip-hop, mert náluk sokkal inkább dominálja a rap és a hip-hop ütemek a számokat. Ezen a lemezen ez már kevésbé van így: több olyan szám is van, amit nem biztos, hogy hip-hopnak neveznék. De van több olyan szám is, ami színtiszta hip-hop vita nélkül. És van sok olyan is, amiről fene tudja... Szóval nem tudnék most válaszolni a kérdésre, de végülis mindegy is a válasz, mert jó a zene.  Az biztos, hogy a legutóbbi 2016-os Punnany lemez óta egyetlen olyan magyar előadó volt, aki ehhez mérhető zenei élményt tudott adni nekem: a Beton.Hofi. Úgyhogy az a zenei élmény, amit ez az új Punnany album adott, nagyon egyedülálló, évekig kell várni rá, hogy egy ilyet kapjon az ember. Éppen ezért keresztül is húzta a számításaimat az album erre a hétvégére: eléggé le vagyok maradva a friss raplemezekkel, jópárat be akartam pótolni ezen a hétvégén. De mégse fogok, mert most nem nagyon tudok mást hallgatni, mint a Punnanyt. 
|
2023.04.15. 21:53 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8702 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: https://youtu.be/u-QRpOl9DEY
Minimal dob.mar-mar drumless.elso magyar ilyen nota amit hallok, perszr nem jelenti azt h az elso itthon. Tényleg érdekes.  Csak az eleje drumless, másfél perc körül jön a dob. Onnantól kezdve a Griseldát idézi a zene a nyekergős dallamával és a bólogatós ütemével.
|
2023.04.15. 21:56 |
|
 |
Dogg-Pound
|
TIRPA - LÁGYULNI KÉNE (OFFICIAL MUSIC VIDEO) https://youtu.be/dnVWYtZkNL8Ganxsta Zolee És A Kartel - Dögzilla (Official Music Video) https://youtu.be/2oCfYJq2jWsLEON - Bosszúvágy - HIBRID X Joper LA X Giorgio /OFFICIAL MUSIC VIDEO/ https://youtu.be/rzxjOFNL2WUMRW Feat Gotti-Jaksa-KisPapo-TiVe- W.E.S. Banditos Official Music Video 2023 (YT verzio) https://youtu.be/KxokbGiGWCAMRW-t és Gotti-t azóta "követem" mióta elkezdtek rappelni... Kiváncsi voltam mit produkál két idősebb csávó, akikről azelőtt nem lehetett hallani.. 1-2-évet figyelgettem Őket de akkor még elég kezdetlegesek voltak, aztán Gotti-t valami politikai dolog miatt lecsukták, (ha jól emlékszem) és innen valahogy elfelejtettem Őket... Viszont meghallgatva ezt a zenéjüket azt kell mondjam hogy fejlődtek, pedig azt hittem elfognak tűnni... Joper-ről is ezt gondoltam, és szerintem az évek alatt ő is fejlődött!!! MRW-nek van egy jó kis kocsmai freestyle párbaja: https://youtu.be/626Rw1owmMwitt meg a 20. fonogram díj nyertesei: https://www.blikk.hu/sztarvilag/zene/fonogram-dijatado-nyertesek-lista/cjn8fg0
|
2023.04.30. 19:40 |
|
 |
Yodaragorn
|
Muszáj volt a Beton.Hofi mellett a Majkának is odaadni a hip-hop kategóriát...  Lehet, hogy a Beton.Hofi ezt is kirakja a Manna ABC polcára, mint a múltkorit. 
|
2023.04.30. 21:49 |
|
 |
Yodaragorn
|
csnts x Tink a Mulató Azték & Doktor Monoton - Napnyugta (OFFICIAL VIDEO)https://www.youtube.com/watch?v=Da4ai0D ... terRecordsJó kis nóta.
|
2023.05.02. 20:20 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Ezt a felállást, az alapot, a szöveget mind eltalálták!! Nyilván mindegyik előadónak volt már jobb szövege, de ez egy frankó zene lett és még a klip is jó!! Stephco -1TONNA RAP (Killt, Kondor, Deego, Essemm, Smith, 4tress, Tibbah, Busa Pista, Bigmek, Zsola) https://youtu.be/tbcwiT5-pPU
|
2023.05.12. 19:26 |
|
 |
Yodaragorn
|
Dogg-Pound írta: Ezt a felállást, az alapot, a szöveget mind eltalálták!! Nyilván mindegyik előadónak volt már jobb szövege, de ez egy frankó zene lett és még a klip is jó!! Stephco -1TONNA RAP (Killt, Kondor, Deego, Essemm, Smith, 4tress, Tibbah, Busa Pista, Bigmek, Zsola) https://youtu.be/tbcwiT5-pPUKöszi! Én Deego-t, 4tress-t és Essemmet kihagytam, és akkor tényleg csak dagi rapperek lettek volna a számban, az úgy tök jó koncepció lett volna.  Mondjuk Tibbah elég sokat fogyott, úgy látom, szóval már ő is kezd kikerülni a körből, Artoscsaba pedig már be se fért.  Abból a szempontból egyébként nem hagynám ki Deego-t és 4tress-t, hogy ez a két jamaikai feelingű szöveg jött be a legjobban. Stephco-nak respekt azért, hogy fontosnak érzi időnként összehozni egy-egy ilyen posse tracket: persze sose ezek lesznek a világ legjobb számai, mert senki se tud igazán kibontakozni bennük, de egy jó koncepció képes lehet emlékezetessé tenni őket. Pl. a rapapukás posse trackje nagyon jó ötlet volt, és itt is ötletes lett volna a dagi rapper koncepció, csak kicsit elszúrták egy-két olyan résztvevővel, akik jó formában vannak fizikailag. 
|
2023.05.12. 20:42 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Nekem ez teljesen új, pedig emlékszek a régi nem rap számokra is amik ebben az időben jöttek ki, de erre a kettőre nem: 1995-ben – még az Egyenesen a gettóból őszi megjelenése előtt – Ganxsta Zolee a producer, Pierrot felkérésére két slágerben is vendégrappelt, de aztán már bölcsen egyiknek a klipjében sem tűnt fel. Ha minden igaz, az első a Pa-Dö-Dő Einstand című lemezének Várom a leveled című száma volt, amiben 2:05-től nyomja az eurodance-rapbetétet (a klipben a rendező, Plitz Husi tátog): PA-DÖ-DŐ - Várom a leveled (Offisöl Video) https://youtu.be/2GXz7s0pdtcA másik korai, nem igazán vállalt megjelenés Sipos F. Tamás Táncolj Playboy! című, szintén 1995-ös lemezéről a Mindenkinek van keresztje című számban volt (2:36-tól): Sipos F. Tamás : Mindenkinek van keresztje https://youtu.be/GFsQWLcGMPEMás: Essemm - Zavar a fény (Official Music Video) https://youtu.be/qk-4UNXz-bgAz "új" előadoknál látom mostanában ezt a símaszk, pufi kabát, "golyóálló", szetteket, nem gondoltam volna hogy Essem is felkap ilyeneket 
|
2023.05.22. 19:58 |
|
 |
Yodaragorn
|
Dogg-Pound írta: Essemm - Zavar a fény (Official Music Video) https://youtu.be/qk-4UNXz-bgAz "új" előadoknál látom mostanában ezt a símaszk, pufi kabát, "golyóálló", szetteket, nem gondoltam volna hogy Essem is felkap ilyeneket  Hát a drill sztílóhoz próbál illeszkedni az öltözködésével. Úgy néz ki ugyanis, hogy D26 és Essemm is felültek a drill vonatra. És természetesen top minőségű produkcióval álltak elő, ahogy azt megszokhattuk, és nagyon szeretem is az ilyen zenéket. Mégse tudom annyira értékelni, mint a korábbi együttműködéseiket, ugyanis hiányzik belőle az egyediség. D26-nak van egy senkiével össze nem téveszthető saját stílusa, ami nyomokban itt is érződik, de összességében nem tett mást, mint lemásolt egy jól menő nemzetközi trendet. Profin, magas színvonalon, csak közben elvesztette a saját stílusát. Essemm pedig kb. ugyanúgy reppel, mint szokott: hiába új stílusú zene, amilyenre nem reppelt még soha, mégse érzek tőle jelentős innovációt. A korai Ganxsta feat-ek meg nagyon viccesek, nem tudtam róluk eddig, úgyhogy köszi!  Különösen vicces, hogy a Pa-Dö-Dö klipben másvalaki tátogja a szövegét. Más: Atis és Imir Hibrid és Luigi nélkül. ATISxIMIR - SEGÍTŐKÉZ (OFFICIAL MUSIC VIDEO)https://www.youtube.com/watch?v=-Fv84z_ ... =ATISxIMIRAtisért sose voltam oda, de így, hogy énekelni próbál, még rosszabb. Imir viszont nagyon jó ismét, és a zene is korrekt, bár nem Luigi szint, ő hiányzik nagyon mögülük.
|
2023.05.22. 21:44 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Dogg-Pound írta: Essemm - Zavar a fény (Official Music Video) https://youtu.be/qk-4UNXz-bgAz "új" előadoknál látom mostanában ezt a símaszk, pufi kabát, "golyóálló", szetteket, nem gondoltam volna hogy Essem is felkap ilyeneket  Hát a drill sztílóhoz próbál illeszkedni az öltözködésével. Úgy néz ki ugyanis, hogy D26 és Essemm is felültek a drill vonatra. És természetesen top minőségű produkcióval álltak elő, ahogy azt megszokhattuk, és nagyon szeretem is az ilyen zenéket. Mégse tudom annyira értékelni, mint a korábbi együttműködéseiket, ugyanis hiányzik belőle az egyediség. D26-nak van egy senkiével össze nem téveszthető saját stílusa, ami nyomokban itt is érződik, de összességében nem tett mást, mint lemásolt egy jól menő nemzetközi trendet. Profin, magas színvonalon, csak közben elvesztette a saját stílusát. Essemm pedig kb. ugyanúgy reppel, mint szokott: hiába új stílusú zene, amilyenre nem reppelt még soha, mégse érzek tőle jelentős innovációt. A korai Ganxsta feat-ek meg nagyon viccesek, nem tudtam róluk eddig, úgyhogy köszi!  Különösen vicces, hogy a Pa-Dö-Dö klipben másvalaki tátogja a szövegét. Más: Atis és Imir Hibrid és Luigi nélkül. ATISxIMIR - SEGÍTŐKÉZ (OFFICIAL MUSIC VIDEO)https://www.youtube.com/watch?v=-Fv84z_ ... =ATISxIMIRAtisért sose voltam oda, de így, hogy énekelni próbál, még rosszabb. Imir viszont nagyon jó ismét, és a zene is korrekt, bár nem Luigi szint, ő hiányzik nagyon mögülük. A pa do do a home boy rohakkal durvan toltak. Amugy anno a tancosaiknak volt egy maxija vagy albuma.a klipp vmi kakos notahoz keszult.aki azt eloturja nekem orok eletet kap tolem
|
2023.05.24. 08:25 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Dogg-Pound írta: Essemm - Zavar a fény (Official Music Video) https://youtu.be/qk-4UNXz-bgAz "új" előadoknál látom mostanában ezt a símaszk, pufi kabát, "golyóálló", szetteket, nem gondoltam volna hogy Essem is felkap ilyeneket  Hát a drill sztílóhoz próbál illeszkedni az öltözködésével. Úgy néz ki ugyanis, hogy D26 és Essemm is felültek a drill vonatra. És természetesen top minőségű produkcióval álltak elő, ahogy azt megszokhattuk, és nagyon szeretem is az ilyen zenéket. Mégse tudom annyira értékelni, mint a korábbi együttműködéseiket, ugyanis hiányzik belőle az egyediség. D26-nak van egy senkiével össze nem téveszthető saját stílusa, ami nyomokban itt is érződik, de összességében nem tett mást, mint lemásolt egy jól menő nemzetközi trendet. Profin, magas színvonalon, csak közben elvesztette a saját stílusát. Essemm pedig kb. ugyanúgy reppel, mint szokott: hiába új stílusú zene, amilyenre nem reppelt még soha, mégse érzek tőle jelentős innovációt. A korai Ganxsta feat-ek meg nagyon viccesek, nem tudtam róluk eddig, úgyhogy köszi!  Különösen vicces, hogy a Pa-Dö-Dö klipben másvalaki tátogja a szövegét. Más: Atis és Imir Hibrid és Luigi nélkül. ATISxIMIR - SEGÍTŐKÉZ (OFFICIAL MUSIC VIDEO)https://www.youtube.com/watch?v=-Fv84z_ ... =ATISxIMIRAtisért sose voltam oda, de így, hogy énekelni próbál, még rosszabb. Imir viszont nagyon jó ismét, és a zene is korrekt, bár nem Luigi szint, ő hiányzik nagyon mögülük. A pa do do a home boy rohakkal durvan toltak. Amugy anno a tancosaiknak volt egy maxija vagy albuma.a klipp vmi kakos notahoz keszult.aki azt eloturja nekem orok eletet kap tolem Mikor olvastam nekem ez ugrott be (már ha kakaóra gondoltál) H.T.N. (Három Tökéletlen Nő) Kakaó 1999 https://youtu.be/hjBIBhMEyUkitt meg az album: https://easyupload.io/ql8kps
|
2023.05.24. 10:41 |
|
 |
Yodaragorn
|
Jéézusom, nem gondoltam volna, hogy ezen a fórumon ilyen klipek linkjeivel fogok sorozatban találkozni... Egyébként viccen kívül: gondoljon bárki bármit róla, szerintem az nagy érdeme a '90-es évek második felében és a 2000-es évek első felében működő magyar underground hip-hop mozgalomnak, hogy ezeket a végtelenül igénytelen, sokszor nyálas hazai popzenéket sikerült kiirtani a mainstream médiából, sikerült cikivé tenni. Nem állítom, hogy ez kizárólag a magyar UG hip-hop érdeme, de szerintem van benne része annak, hogy az össze valamirevaló hazai rapper konzisztensen szembement ezzel a műfajjal akkoriban. És bárki bármit gondoljon a mai magyar popzenéről, tuti biztos, hogy klasszisokkal jobb, mint ami a '90-es években ment: Pa-Dö-Dö, VIP, Shy Guys, Baby Sisters, stb. Mennyivel jobb, hogy ma a Halott Pénz, a Follow the Flow meg a Wellhello szól a rádióból, és nem ezek a szarok...
|
2023.05.24. 21:34 |
|
 |
Zoli, MP
|
Dogg-Pound írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Dogg-Pound írta: Essemm - Zavar a fény (Official Music Video) https://youtu.be/qk-4UNXz-bgAz "új" előadoknál látom mostanában ezt a símaszk, pufi kabát, "golyóálló", szetteket, nem gondoltam volna hogy Essem is felkap ilyeneket  Hát a drill sztílóhoz próbál illeszkedni az öltözködésével. Úgy néz ki ugyanis, hogy D26 és Essemm is felültek a drill vonatra. És természetesen top minőségű produkcióval álltak elő, ahogy azt megszokhattuk, és nagyon szeretem is az ilyen zenéket. Mégse tudom annyira értékelni, mint a korábbi együttműködéseiket, ugyanis hiányzik belőle az egyediség. D26-nak van egy senkiével össze nem téveszthető saját stílusa, ami nyomokban itt is érződik, de összességében nem tett mást, mint lemásolt egy jól menő nemzetközi trendet. Profin, magas színvonalon, csak közben elvesztette a saját stílusát. Essemm pedig kb. ugyanúgy reppel, mint szokott: hiába új stílusú zene, amilyenre nem reppelt még soha, mégse érzek tőle jelentős innovációt. A korai Ganxsta feat-ek meg nagyon viccesek, nem tudtam róluk eddig, úgyhogy köszi!  Különösen vicces, hogy a Pa-Dö-Dö klipben másvalaki tátogja a szövegét. Más: Atis és Imir Hibrid és Luigi nélkül. ATISxIMIR - SEGÍTŐKÉZ (OFFICIAL MUSIC VIDEO)https://www.youtube.com/watch?v=-Fv84z_ ... =ATISxIMIRAtisért sose voltam oda, de így, hogy énekelni próbál, még rosszabb. Imir viszont nagyon jó ismét, és a zene is korrekt, bár nem Luigi szint, ő hiányzik nagyon mögülük. A pa do do a home boy rohakkal durvan toltak. Amugy anno a tancosaiknak volt egy maxija vagy albuma.a klipp vmi kakos notahoz keszult.aki azt eloturja nekem orok eletet kap tolem Mikor olvastam nekem ez ugrott be (már ha kakaóra gondoltál) H.T.N. (Három Tökéletlen Nő) Kakaó 1999 https://youtu.be/hjBIBhMEyUkitt meg az album: https://easyupload.io/ql8kpsKoszi...beszarok h megtalaltad.essss rajottem h a klippet a hajlando cimu notajukkal keverten. Yodaragorn írta: Jéézusom, nem gondoltam volna, hogy ezen a fórumon ilyen klipek linkjeivel fogok sorozatban találkozni... Egyébként viccen kívül: gondoljon bárki bármit róla, szerintem az nagy érdeme a '90-es évek második felében és a 2000-es évek első felében működő magyar underground hip-hop mozgalomnak, hogy ezeket a végtelenül igénytelen, sokszor nyálas hazai popzenéket sikerült kiirtani a mainstream médiából, sikerült cikivé tenni. Nem állítom, hogy ez kizárólag a magyar UG hip-hop érdeme, de szerintem van benne része annak, hogy az össze valamirevaló hazai rapper konzisztensen szembement ezzel a műfajjal akkoriban. És bárki bármit gondoljon a mai magyar popzenéről, tuti biztos, hogy klasszisokkal jobb, mint ami a '90-es években ment: Pa-Dö-Dö, VIP, Shy Guys, Baby Sisters, stb. Mennyivel jobb, hogy ma a Halott Pénz, a Follow the Flow meg a Wellhello szól a rádióból, és nem ezek a szarok... Akkor mas volt a trend es most konnyebb is csinalni barmit.jobban ki tud bontakozni egy 11 eves is aknek gepe van es tehetsege.
|
2023.05.25. 08:51 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Akkor mas volt a trend es most konnyebb is csinalni barmit.jobban ki tud bontakozni egy 11 eves is aknek gepe van es tehetsege. Igen, természetesen más tényezők is közrejátszottak, mint ahogy írtam is. De bármi is legyen az ok, én annak mindenképp nagyon örülök, hogy sokkal jobb ma a magyar popzene, mint 20-25 éve volt. 
|
2023.05.25. 20:23 |
|
 |
|