Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 18:39

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Ez a Rímbiózus cucc nekem se adja, pedig ezek a swinges minták bejönnek, de igen, bpm, mulatós érzés.... Szóval nekem se jött át.

2015.09.26. 17:21

https://www.youtube.com/watch?v=q_6AiMB8dhc
AC koncert tavalyról
43. perctől MINDENKI.
Pár emberen meglepődtem:)

2015.10.11. 13:46

Hú, ezért nagy köszönet! Az első srác, aki bejön a színpadra, kicsoda? A többi megvan, nagy extra volt az ART-ot újra teljes felállásban a színpadon látni! :)
Azért utána az Északon, délen se semmi! A Hősök a régi 4 fős felállásban, Gabó, Noryka... :) Geriskillzt is jó volt látni, de elég hülyén reppelt, és kár, hogy a Ryzo meg a Liga nélkül.

2015.10.11. 17:49

Nonsense csapatból az egyik srác.
Volt egy ep-jük. Még anno kazin meg is vettem a syndicateben, de nem voltak túl erősek és a hangjuk is elég irritáló nekem:)

2015.10.11. 19:44

Na, őket nem ismertem. Kösz az infót!
Az igazi durranás amúgy az lett volna, ha pl. a Mindenki alatt egyszerre lett volna a színpadon 2014-ben a Dopeman meg a Firma. :D

2015.10.12. 19:44

Ezer éve nem hallgattam őket, volt rossz, nálam végigment. Egy számot áttekertem, a háttérben dolláresős szám nekem hallgathatatlan volt.

2015.10.14. 05:15

LL Junior, Fatima
https://www.youtube.com/watch?v=ucKD93zfjtM

A maga stílusában jó szám nagyon.
A refrén pazar lett.

Sativus - Robotok
https://www.youtube.com/watch?v=V1F8AlsYbC8
Végre jó ritmika....nem AA BB CC

2015.10.26. 20:13

Úúú, Junior-Fatima! Nagy köszönet! Tényleg nagyon jó a refrén! De kár, hogy a Beat meg a Junior nem hajlandóak együtt dolgozni, ebben a stílusban egy új Fekete Vonat lemez nagyon ütne. Csak a Juniornak kéne kicsit normálisaban rappelni. :)
Ezt a Sativust meg már hallgattam: tényleg van egy stílusuk, nem rossz a zene, szöveg, de nekem valahogy nem adja. Nehéz megmondani, miért. Mintha olyan unott lenne a flow...

szerk.: A Junior-Fatima klip kapcsán azért felmerült bennem, hogy is van az, hogy kb. ugyanebben a "városban" játszódott az Irie Maffia & AKPH - Livin' It Easy és az AKPH - Miért most? klipje is? :D

2015.10.27. 14:32

Mi a beef Juni es Beat kozott?

A helyszin egy MO studio resze.USA style.Szoval ha a klippturizmusra szant penz nem eleg NYC-re ide mennek forgatni.

2015.10.27. 19:09

Zoli, MP írta:
Mi a beef Juni es Beat kozott?

Pontosan nem tudom, de elég valószínű, hogy anno miattuk ment szét a Fekete Vonat, és nem a Fatima miatt. És ugyebár beszédes, hogy a visszatérése óta a Fatima dolgozott már együtt a Juniorral és a Beattel, de olyan nem volt, hogy hárman együtt, vagy hogy a Junior és a Beat ketten. Ráadásul arról is szó volt a Fatima visszatérésekor, hogy jó lenne, ha újra összeállna a Fekete Vonat, mégse lett belőle semmi. Pedig nagyon megérné mindenkinek: lenne belőle szenzáció, médiafelhajtás, közönség kajálná, és jó pénzt is keresnének belőle. Ennek ellenére nem jött össze, amiből én csak arra tudok gondolni, hogy a régi konfliktus még mindig meglehet a Beat és a Junior között, nem rendezték azóta sem. De hogy pontosan, mi az, azt nem tudom...

Zoli, MP írta:
A helyszin egy MO studio resze.USA style.Szoval ha a klippturizmusra szant penz nem eleg NYC-re ide mennek forgatni.

Nyilván erre próbáltam utalni én is. :)

2015.10.28. 15:14

Nem rég volt a Billboard top 10 all time rappers listája, emiatt, Jadakiss Top 5 Dead or Alive albuma miatt, meg általában amiatt hogy mostanában elég felkapott a téma gondoltam megemlítem itt.
Az oka annak hogy nem a külföldi részhez írom ezt nyilván egyértelmű: közhelyes lenne, elfogultak, szubjektívak lennénk. Viszont a magyar hip-hophoz sokkal kritikusabban állok (esetleg állunk), emiatt gondoltam hogy nem is biztos hogy felesleges lenne, sőt lehetne valami érdekeset kihozni ebből a témából.
Az egésznek a lényege tényleg azt nézni hogy melyik itthoni MC hogyan bánik a mikrofonnal, mennyire sokoldalú a szövege, szójátékok, csattanók, vagy éppen abból szempontból hogy hogyan tud elmesélni egy történetet a zenén keresztül, és hangsúly az hogy objektívan, ha félretesszük a személyes preferenciánkat akkor kik azok akik itthon a műfajt a legmagasabb szinten képviselik.

Ezek alapján én ezt az egészet az alábbi öt névvel kezdeném, kötetlen sorrendben:
Saiid, Funktasztikus, Zenk, Mikee Mykanic, Busa Pista.

Mit gondoltok erről az összeállításról, és ki szerintetek a Top 5?

2015.12.07. 22:01

Nagyon jó a téma! A listád szerintem nagyjából rendben is van, egyedül Busa Pista lóg ki szerintem kicsit a sorból, én őt mindig kicsit erőltetettnek éreztem rímeket illetően, tartalmilag meg sose adott nagy extrát. Persze amúgy nem rossz ő se.

Nálam valahogy így fest a top 5 magyar MC kb. sorrendben:
Újonc, Saiid, Suppah, Bankos és az utolsó meglepő lesz: FankaDeli 2004-2007 között (technikailag nem volt egy nagy szám, de tartalmi mélységét illetően azóta se hallottam ahhoz foghatót Magyarországon).
Ez amúgy nem jelenti azt, hogy ők lennének a kedvenc magyar előadóim (bár van átfedés), de ők tudnak a legjobban szövegelni szerintem.

2015.12.08. 00:40

Busa Pista tényleg erőltetettnek tűnhet, de pl. Suppah-hoz képest sokkal magasabban van. Lehet Suppah-t azért nem tudom nagyon megérteni mert régebbi dolgait nem hallgattam, de amit hallottam tőle közreműködéseken azokon mindenhol csak egy átlag MC-nek tűnt, sosem adott semmit a zenéje, meg az előadás módja is olyan tunya szerintem. Nem mintha Busa P-hez nem kellene nyitottabbnak lennie az embernek, de Suppah-ra ez mégjobban igaz. Fankadeliről meg nagyon régen dumáltam valakivel, és tényleg az volt a téma tárgya hogy ő nem rappel hanem versel. A témái igazából sose fogtak meg úgy, de abban a korszakban amit mondtál, abszolút nem rapre jellemző flowval nyomta, manapság meg igazából ebben a tekintetben beállt a sorba de sokkal egyedibbet nem nagyon hozott vele.

2015.12.08. 08:04

Abban egyetértünk, hogy Fankának nincs és nem is volt egy erős flowja, se technikája, én szigorúan a szövegei tartalma miatt tettem bele a listába.
A Suppah - Busa összehasonlításban azt adom, hogy pl. tartalmilag lehet, hogy jobb a Busa. De Suppah szerintem flow-ban verhetetlen, Magyarországon az egyik legbiztosabb flow-ja van, ami kitűnő technikával párosul. Érdekes módon szerintem ponthogy a régebbi cuccai nem voltak olyan jók, pl. a Hátshow Sor számokban semmivel sem tűnik jobbnak pl. a Gőznél. Csakhogy azóta rengeteget fejlődött, a Gőz meg visszafejlődött... Én először a 2007-es Suppah+Wherdee LP kapcsán kaptam fel a fejem Suppah-ra, és azóta még jobb lett. Igaz, hogy az utóbbi néhány feat-je/száma nekem se jött be annyira, lehet, hogy visszafordult a tendencia. De pl. a Hot 16 Challenge-en ő volt az egyik legjobb, ezen még mindig kész vagyok. :D https://www.youtube.com/watch?v=UiNCroKDKEw

2015.12.08. 21:21

Erdekes tema...en nem tudok 5 embert mondani.
Ahogy korabban kifejtettem itt egy siku a legtobb, abszolut kiszamithato.

Ime a listam.Ok technikasak.Nem tudni milyen lesz a kovetkezo soruk.Illetve szovegileg is rendben vannak:
Zenk
Ujjonc
Said
Minimal Csabi

2015.12.09. 23:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 180  Következő