Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
A Ketioz-os Aftert én is a napokban hallgattam meg, nekem is nagyon tetszett. Ketioz érezhetően egyszerű ember, mondhatni kicsit suttyó benyomást kelt.  A beszélgetést felületesen hallgatva nem is mondanám nagyon intelligensnek, de becsapós a látszat, mert egyrészt tök jókat mond, másrészt meglepően képben van az irodalomban, másrészt nem tudna ilyen színvonalú szövegeket írni technikailag intelligencia nélkül. A Hibrid "kiadatlanokat" pedig nagyon köszi!  Bár ezek közül szerintem csak a Szárnyaim az, ami tényleg kiadatlan: tök jó volt egy új Teswér számot hallani, bár lehet, hogy nem minden csapattag örül neki, hogy ezt csak úgy kirakta Hibrid YouTube-ra... Beat mintha megjövendölné a későbbi sorsát a refrénben, nagyon durva... A Phirav dévlám az gyakorlatilag a Rendben lesz című számuk egy alternatív, cigány nyelvű refrénnel, aminek a dallama ráadásul azonos a Hajszolom a szerencsémet refrénjéével. A Fatimával közös track pedig eszméletlen jó, nagyon tetszik! Ilyen számoknak kéne ömleniük a hazai rádiókból egy ideális világban! Viszont úgy látom, ez is felkerült már YouTube-ra hivatalos formában bő egy hete, szóval ezt se értem, miért kiadatlan. Itt az official verzió Késő címmel: https://www.youtube.com/watch?v=YoUKY11R4LM
|
2024.07.18. 21:49 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Fiatal Veterán - DEF ( Clip Officiel )https://www.youtube.com/watch?v=bvxAWOsHwMcAz új, Cbenbeats-es zenei vonalból. Frankó ez is.
|
2024.07.21. 20:30 |
|
 |
Yodaragorn
|
NKS, Siska Finuccsi, Vicc Beatz, Hibrid & Szilver - Kertem, 2024. július 19.Ne csak külföldi fellépők meg Beton.Hofi legyen mindig: elmentem pénteken egy rendes magyar UG rapbuliba is.  Helyszín a Kertem, Könyves Kálmán körút. Konkrétan egy kerthelység: ahogy Ketioz többször is felhívta rá a figyelmet a fellépés közben, jól érzi magát a "fák, lombkoronák és tuják" között. Ezzel én is így voltam, de lehet, hogy más értelemben.  Azért a környezet rontja az összképet: egy kőbányai gyár-/raktárépület kertjéről van szó, mellette megy el a vasút az egyik oldalán, másik oldalán pedig ugye a körúti forgalom. De maga a kerthelység tényleg kellemes. Nagy közönség nem is férne el benne, de nem is arra hajtanak. A hangosítás korrekt volt: szólhatott volna jobban, de azért komoly panaszra sincs ok. Hátrány, hogy szabadtéri helyszín lévén szigorúan 10-kor be kellett zárni a bazárt, ami a végén meghiúsította az NKS visszatapsolását. Pedig a közönség határozottan követelte az elmaradt Piromániát, illetve Nospa és Zenk is szívesen elnyomták volna, de le lettek tiltva. A közönség szuper volt: max. párszázan lehettünk, de mindenki nagyon hozzáértő volt, igazi magyar raprajongók. Családias feeling, jó hangulat, mindenki szeretett mindenkit: jó volt megtapasztalni, hogy van még ilyen hamisítatlan magyar UG hip-hop feeling valahol. Az is tetszett, hogy életkorban a fiatalabbak közé tartoztam: érezhetően a '90-es és a 2000-es évek magyar hip-hopján szocializálódott a többség. Az érettebb életkorból is következhet, hogy viszonylag kulturált volt a bulizás: nem mondom, sokan berúgtak, és terjengett masszívan a fűszag, de mindenki a határokat betartva módosította a tudatát, nem volt vállalhatatlan senki. Én mondjuk nem fogyasztottam semmit. DJ Kool Kasko volt a "házigazda": az összes fellépőnek ő tolta a zenét, sőt már a warm-up is az övé volt. Le a kalappal, hogy végigbírt 3,5 órát! Persze hozzátartozik, hogy a warm-upot és Hibridéket még ülve hozta le, hogy kimélje magát, a Vicc Beatz-től kezdve állt fel. 18:30-tól tolta a zenéket, én kb. 18:40-kor értem oda. 19:00-ra volt kiírva Hibrid és Szilver, és kb. 5 perc késéssel kezdtek is. Langyos volt ekkor még a hangulat: este 7-kor csak szállingóztak az emberek, de a fanatikusabbak azért már ekkor is lelkesek voltak. 7 körül futott be Nos'Chez és Siska is: előbbi sokáig a közönség soraiban nézte a fellépőket a feleségével/élettársával, utóbbi készségesen fotózkodott, majd bement a backstage-be, ahol a Vicc Beatz már jelen volt. Faszán lehetett látni mindent a backstage-ből, mert gyakorlatilag a színpad mellett iszogattak a fellépők, mögé nem tudtak bemenni.  Egy idő után Bankos is befutott, aki nem is volt meghirdetve: gondoltam, milyen rendes, hogy eljön megnézni a haverjait. Aztán persze kiderült, hogy az NKS felvitte a színpadra is.  Szóval Hibrid és Szilver: Szilver egy 15 éves cigánygyerek, akit nemrég talált Hibrid egy tehetségkutatón. Ő volt a hypeman, majd tolt egy saját blokkot is, amire majd kitérek még. Hibrid állapota nagyon szépen alakul: már nem tolószékben volt, hanem a saját lábán totyogott a színpadon. Reppelés közben persze főként egy helyben állt. Magáról a színpadról bottal ment le végén. Mint írtam, a korai időpont miatt nem tudott nagy bulit csinálni, de aki figyelt, az értékelte. Főleg a közelmúltbeli számait nyomta (pl. Whoo, A világ változik), és volt egy Teswér blokk is, aminek Teswér fanként nagyon örültem, most először hallottam élőben ezeket a számokat.  De persze az rontott az élvezhetőségen, hogy csak Hibrid része ment le mindegyikből. Na, és Hibrid után Szilver átvette a színpadot: én most hallottam róla először, de elképesztő a srác! Alacsony, sovány kis 8. kerületi cigánygyerek, de elképesztő energia van benne, hatalmas a pofája, tudja csinálni a hangulatot. Technikailag nagyon jól reppel, és bár tartalmilag kicsit primitívek, keménykedősek a szövegek, van néhány olyan punchline-ja, ami nagyon szórakoztatóvá teszi. Igazi őstehetség, szerintem már kb. 5 évesen is reppelhetett, zsigerből jön neki. Ja, és jól is énekel! Ha nem cseszi el, sikeres karrier állhat előtte. A leginkább azon mosolyogtam, hogy a Siska mennyire odavolt érte.  Szerintem is most hallotta először: a színpad széléről lenyúgözve figyelte a srácot, közben odahívta magához Hibridet, láthatóan arról kérdezgette, hogy hol találta Szilvert, ki ez a srác. Két szám között hangosan felkiabált a Siska a színpadra, hogy "kurvajól nyomod"!  Ezt le is fotóztam. Egy Hibird - Szilver közös számmal zárult a blokk. Vicces volt, hogy a végén, miután lementek a színpadról, Hibrid odanyomta Szilver kezébe a gázsiját készpénzben.  Majd beült egy fa alá, ahol roma asszonyok vették körbe: akkor respektje van Hibrid-nek a köreikben, mint valami vajdának.  Vicc Beatz: na, itt már beindult a buli! Többen is voltunk, és miattuk már érezhetően többen jöttek, mint Hibridék miatt. Én nem annyira ismerem a Vicc Beatz-et Ketioz kivételével, nem is mindenkiről tudom, hogy hívják, de nagyon szimpatikus kollektíva. Kb. 5-en voltak a színpadon, és tényleg látszott, hogy ők nem csak egy rapcsapat, hanem egy baráti társaság. Kb. a sörözést megszakítva jöttek fel a színpadról, ahol lazán reppelgettek, óriási dumákat nyomtak közben, ugratták egymást, megnevettették a közönséget, és nagyon jókat reppeltek. Ketioz elszúrta az egyik új számának a szövegét, nem tanulta még meg rendesen, de azt is tök lazán poénra vették, miközben Ketioz azért nagyon szimpatikusan elnézést kért a közönségtől. Rambo viszont nem volt a színpadon, ő egyébként is eléggé el van tűnve mostanában. Tőlük csak egy-két nagyobb slágert ismerek: azok le is mentek, meg valószínűleg az összes többi is, amire hörgött rendesen a közönség. Az új Ketioz lemezről kb. 3 szám mehetett le, alapvetően a klipes nóták. Siska Finuccsi: Siska egyedül tolta végig a szettjét, csak egy Ketioz-zal közös számukra jött fel maga Ketya a színpadra. Le a kalappal, hogy hypeman, side MC nélkül olyan hangulatot tudott csinálni Siska, hogy nem hiányzott mellőle senki! Már 2 éve a Fővárosi Rapcirkuszon is kellemes meglepetés volt, hogy mekkora lelkesedéssel, energiával tol végig egy fellépést a többi hazai MC-hez képest, most se volt másképp. Szinte csak a slágerekre koncentrált, alapvetően a 2007-es Dühkór lemeztől kezdve, amiről a Meg van írva volt az utolsó előtti szám. Annál korábbit nem nyomott, pedig a Halott Finuccsit szívesen meghallgattam volna, de megértem, hogy nem akarja most már Checket / El Magicot szidni a színpadon.  Természetesen a Jön a Tré volt a zárószám, a legnagyobb megőrüléssel. Siska alatt nyilván még nagyobb hangulat volt, mint a Vicc Beatz alatt, pedig a Vicc Beatz alatt se volt már rossz. Kartell számok nem voltak, itt csak a klasszik Siska szóló ment. Volt viszont az AC Északon-délen posse trackjéből Siska része + a refrén. NKS: természetesen a főattrakció alatt volt a legnagyobb a hangulat. A 2019-es Mélyen a város felett albumuk introja, a Bedrop tökéletes kezdés fellépésen is. Egyébként náluk is a régebbi lemezek domináltak, ők is arra mentek rá, hogy a legnagyobb slágereik menjenek le. A DJ Premier előtti fellépésükhöz képest viszont nem csak az 5 csillagra koncentráltak, hanem amellett a TDI-ről és a Mélyen város felettről is volt azért több szám, bár utóbbiról a Bedrop-on kívül csak a Vegyetek jót most (az volt a zárás) és a Gucci. Furcsa, hogy a legújabb, Jupiter című számuk nem volt, de nem is hiányolta a régi magyar UG hip-hopon nevelkedett közönség. A nagy slágerek közül csak a Pirománia maradt ki, amit hiányolt is a közönség, mint írtam, de már nem volt idő ráadásként elnyomni, pedig szívesen megtették volna. Volt, aki a Mijjafontos?-t is hiányolta, de arra mondta is Zenk a srácnak, hogy nem lesz: érthető, az azért még kicsit kezdetleges szám a későbbi életművükhöz képest. A legrégebbi szám, amit elnyomtak, az a Territórium volt a Rapmotel-ről, amihez fel is jött Bankos a színpadra, jó volt őket együtt látni. Összességében sokkal nagyobb élmény volt most látni őket, mint DJ Premier előtt, hiszen itt nem ők voltak a warm-up, hanem ők voltak a főfellépők, akiknek a többiek melegítettek be, így értelemszerűen sokkal nagyobb volt a hangulat. És tényleg nagyon tud bulit csinálni az NKS! Szívük-lelkük benne, nagy energiával vannak jelen a színpadon. A legjobban pedig az tetszik, ahogy kommunikálnak a közönséggel: minden tapsért nagyon hálásak, többször is kiemelik, hogy mennyire szeretnek minket, és ez őszintének is tűnik. Végső soron sokkal jobb hangulatot lehet így csinálni, mint a "nem hallom"-ozásokkal, a "hangosabban"-ozásokkal és a közönség hasonló lecseszéseivel. És valahogy enélkül is úgy éreztem, hogy tudnak hype-olni rendesen. Összességében tehát nagyon örülök, hogy elmentem egyedül is, egy igazi hamisítatlan magyar rapbuli volt. A Kertem csinál egyébként ilyeneket: volt már ugye egy MC Gőz, Artoscsaba, Funktasztikus, Bobakrome buli, amit kihagytam, és augusztusban lesz egy Saiid, SÉF, Barbárfivérek kombináció, amire nem fogok tudni menni, de csak ajánlani tudom. Tök jó, hogy van egy hely, ami fontosnak tartja életben tartani a magyar UG rapbulik szellemiségét.
|
2024.07.21. 21:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
Tibes x Artoscsaba x Norba - 3MC1M (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=0hNX2FLt_cMRitkán reppel már Tibes ilyen bólogatós alapokra, de most alkalmazkodott a nagyöregekhez.  Jó hallani ezt a triót együtt, és jól is nyomják!
|
2024.07.24. 15:30 |
|
 |
Yodaragorn
|
Tkyd - Ozora [Videóklip]https://www.youtube.com/watch?v=08HZSFtNwZ0Tkyd egy Shiduro-féle trapalapon, ami nem az én stílusom, de a szöveg erős tartalmilag.
|
2024.07.26. 14:01 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Tibes x Artoscsaba x Norba - 3MC1M (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=0hNX2FLt_cMRitkán reppel már Tibes ilyen bólogatós alapokra, de most alkalmazkodott a nagyöregekhez.  Jó hallani ezt a triót együtt, és jól is nyomják! jo latni csabit ujra nem neztem vegig de ez erdekes tibestol https://youtu.be/fzYDBeit8RQ?si=IAnn-uv8ZnpZXN6des igen,dmx,eminem,nagyon sok elado "beallt" a sorba...
|
2024.07.26. 17:24 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yoda,
rich zed interju a hh.hu facebookoon? mit szolsz hozza? birtad oket, night childosak voltak ok is.
|
2024.07.29. 22:05 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yoda,
rich zed interju a hh.hu facebookoon? mit szolsz hozza? birtad oket, night childosak voltak ok is. Hát, ők azért kilógtak a Night Child-ból, ahogy az interjúban is mondja a Ricsi, szóval ők nem voltak annyira kedvenceim, mint a többi NC-s. Túl elvontak voltak nekem. Nem kizárt amúgy, hogy mai fejjel jobban értékelném a munkásságukat, mint 14-15 évesen, újra meg kéne hallgatni egy-két Srácok számot. Rich-Zed-nek viszont volt 2006-ban a Rich-Zed Ex Machina című szólója, na azt nagyon szerettem! Az "rendes" hip-hop volt, könnyebben emészthető zenékkel, mint a Srácok. A szövegek persze mindig nagyon színvonalasak, értelmiségiek voltak: ebből a szempontból nincs különbség a Rich-Zed szóló és a Srácok között, csak a zenék miatt nem szívesen hallgattam a Srácokat. Nagy köszönet egyébként, hogy felhívtad a figyelmem az interjúra!  Kb. 15 éve nem hallottam Ricsiről, jó tudni, hogy újra aktiválta magát. Meg kéne majd hallgatni ezt az új anyagát. És micsoda véletlen egybeesés: 1-2 hete elkezdtem folytatni a régi Saláta adások hallgatását, ami pár éve félbeszakadt, és az utolsó, amit hallgattam, pont a 2006. augusztusi Rich-Zed-es adás volt, amit a Rich-Zed Ex Machina felvételét követő napon rögzítettek. Erre most meg itt ez a friss interjú!  Jó volt egyébként az a Saláta is, szimpatikus figurának tűnik belőle emberileg Rich-Zed. Ami kicsit furcsa volt vele kapcsolatban, hogy a sok intellektuális rap és korát meghaladó zenei megoldások mellett hogy tudott olyan dolgokat csinálni, mint a Pixával és Fluorral közös Club Pokol, ami totál elütött minden mástól, amit csinált. 
|
2024.07.30. 18:14 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yoda,
rich zed interju a hh.hu facebookoon? mit szolsz hozza? birtad oket, night childosak voltak ok is. Hát, ők azért kilógtak a Night Child-ból, ahogy az interjúban is mondja a Ricsi, szóval ők nem voltak annyira kedvenceim, mint a többi NC-s. Túl elvontak voltak nekem. Nem kizárt amúgy, hogy mai fejjel jobban értékelném a munkásságukat, mint 14-15 évesen, újra meg kéne hallgatni egy-két Srácok számot. Rich-Zed-nek viszont volt 2006-ban a Rich-Zed Ex Machina című szólója, na azt nagyon szerettem! Az "rendes" hip-hop volt, könnyebben emészthető zenékkel, mint a Srácok. A szövegek persze mindig nagyon színvonalasak, értelmiségiek voltak: ebből a szempontból nincs különbség a Rich-Zed szóló és a Srácok között, csak a zenék miatt nem szívesen hallgattam a Srácokat. Nagy köszönet egyébként, hogy felhívtad a figyelmem az interjúra!  Kb. 15 éve nem hallottam Ricsiről, jó tudni, hogy újra aktiválta magát. Meg kéne majd hallgatni ezt az új anyagát. És micsoda véletlen egybeesés: 1-2 hete elkezdtem folytatni a régi Saláta adások hallgatását, ami pár éve félbeszakadt, és az utolsó, amit hallgattam, pont a 2006. augusztusi Rich-Zed-es adás volt, amit a Rich-Zed Ex Machina felvételét követő napon rögzítettek. Erre most meg itt ez a friss interjú!  Jó volt egyébként az a Saláta is, szimpatikus figurának tűnik belőle emberileg Rich-Zed. Ami kicsit furcsa volt vele kapcsolatban, hogy a sok intellektuális rap és korát meghaladó zenei megoldások mellett hogy tudott olyan dolgokat csinálni, mint a Pixával és Fluorral közös Club Pokol, ami totál elütött minden mástól, amit csinált.  r zed erti a repet,zeneileg es szovegileg is. nekem is tul sokak voltak ot. szemelyesen nem is de icq meg msn-en beszelgettunk.kuldott zeneket stb..
|
2024.07.31. 07:51 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yoda,
rich zed interju a hh.hu facebookoon? mit szolsz hozza? birtad oket, night childosak voltak ok is. Hát, ők azért kilógtak a Night Child-ból, ahogy az interjúban is mondja a Ricsi, szóval ők nem voltak annyira kedvenceim, mint a többi NC-s. Túl elvontak voltak nekem. Nem kizárt amúgy, hogy mai fejjel jobban értékelném a munkásságukat, mint 14-15 évesen, újra meg kéne hallgatni egy-két Srácok számot. Rich-Zed-nek viszont volt 2006-ban a Rich-Zed Ex Machina című szólója, na azt nagyon szerettem! Az "rendes" hip-hop volt, könnyebben emészthető zenékkel, mint a Srácok. A szövegek persze mindig nagyon színvonalasak, értelmiségiek voltak: ebből a szempontból nincs különbség a Rich-Zed szóló és a Srácok között, csak a zenék miatt nem szívesen hallgattam a Srácokat. Nagy köszönet egyébként, hogy felhívtad a figyelmem az interjúra!  Kb. 15 éve nem hallottam Ricsiről, jó tudni, hogy újra aktiválta magát. Meg kéne majd hallgatni ezt az új anyagát. És micsoda véletlen egybeesés: 1-2 hete elkezdtem folytatni a régi Saláta adások hallgatását, ami pár éve félbeszakadt, és az utolsó, amit hallgattam, pont a 2006. augusztusi Rich-Zed-es adás volt, amit a Rich-Zed Ex Machina felvételét követő napon rögzítettek. Erre most meg itt ez a friss interjú!  Jó volt egyébként az a Saláta is, szimpatikus figurának tűnik belőle emberileg Rich-Zed. Ami kicsit furcsa volt vele kapcsolatban, hogy a sok intellektuális rap és korát meghaladó zenei megoldások mellett hogy tudott olyan dolgokat csinálni, mint a Pixával és Fluorral közös Club Pokol, ami totál elütött minden mástól, amit csinált.  r zed erti a repet,zeneileg es szovegileg is. nekem is tul sokak voltak ot. szemelyesen nem is de icq meg msn-en beszelgettunk.kuldott zeneket stb.. Akkor egyetértünk.  NC-ből én elsősorban a Fanka, Gőz, ArtosCsé triót bírtam nagyon + Suppah, Wherdee. Később talán Deniz, de őt inkább másodvonalnak éreztem. A többiek nem voltak a legnagyobb kedvenceim, Siskáért se voltam oda már NC-s korában se. (Punnanyt azért nem írom, mert ők kb. semmit se adtak ki rövid NC-s időszakuk alatt.) Illetve nagyon szerettem a hip-hophoz szövegileg és/vagy zeneileg, de legalábbis szellemiségben hasonlóan viszonyuló magyar előadókat. Ilyenek voltak pl. ti, Deego, Landi. Kicsit más szempontból, de Raptorz, Testament Rec. Nagyjából ez az a vonal, amin én leginkább mozogtam a 2000-es évek közepén.
|
2024.08.01. 18:39 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=iXIrV7E_iBEStephco - Boomer Bomaye [Videóklip] Szöveg: KillT, Stephco, Hibrid, Eckü, Dub, Quest, Antal, Fura Csé, Bigmek, Mentha, Dipa, MC Gőz, ArtosCsaba, Fluor, TM, Barhx, Kilo, Nick Name, Fakapoe, Day, Young G, Bom, Ryzo, Tibbah, Deniz, Roley Dutch, Busa Pista Scratch: Dj B.A.S.S., Dj Gerysson, Györemix, Dj Zefil Zene, mix, master: Smithmusix Klip: Karácsonyi Bence (Zero Pixel), Horváth Csaba 'Csirke'
|
2024.08.03. 20:14 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=iXIrV7E_iBE Stephco - Boomer Bomaye [Videóklip]
Szöveg: KillT, Stephco, Hibrid, Eckü, Dub, Quest, Antal, Fura Csé, Bigmek, Mentha, Dipa, MC Gőz, ArtosCsaba, Fluor, TM, Barhx, Kilo, Nick Name, Fakapoe, Day, Young G, Bom, Ryzo, Tibbah, Deniz, Roley Dutch, Busa Pista Scratch: Dj B.A.S.S., Dj Gerysson, Györemix, Dj Zefil Zene, mix, master: Smithmusix
Klip: Karácsonyi Bence (Zero Pixel), Horváth Csaba 'Csirke' Köszi, végre kint van! Lehetne jobb, de nem vártam jobbat, úgyhogy elégedett vagyok vele. Az furcsa, hogy arról reppelnek, hogy ők a boomberek, de közben egy viszonylag újvonalas alapra reppelnek: gondolom, ez akart lenni a poén. De ettől függetlenül jobban állt volna nekik valami boombap. Amit kiemelnék, az a refrén és a scratchek: ez a KillT kicsoda a refrénben, mit kell róla tudni? Biztos az én tájékozatlanságom, hogy nem vágom őt.  Először azt hittem, a hangja alapján, hogy Deego, de aztán ránézésre láttam, hogy valaki más. Azért pedig külön respektet, hogy előszedtek egy Zefil scratch-et, hogy ő se maradjon ki! A rapek változó színvonalúak: vannak gyengébbek, de vannak olyanok is, akik nagyon jól elkapták a zenét és a témát. Hibrid, Dipa és Ryzo tetszettek a legjobban, de Gőz is jól nyomta. Artoscsabit jó volt látni/hallani, de hihetetlen, hogy egy ilyen trapes lüktetése alapon is ugyanazzal a flowval és ritmikával nyomja, mint 2003-4-ben A penge élén és Az MC dolga EP-ken. Még egy pozitívum: jó volt Quest-et és TM-et, valamint Ryzo-t és Geriskillz-t egy klipben látni: ezek szerint béke van köztük. (Mondjuk a Fürkésző Elemekben inkább Landi és Quest között volt a konfliktus, TM és Quest között nem biztos.) Geriskillz amúgy nem értem, miért nem reppelt, ha már ott volt a klipforgatáson: remélem, jól láttam, és nem kevertem össze valakivel. Ketten kilógtak a sorból: Young G egész más közegben mozgott régen, nem is értem, hogy került ide. Illetve a végén ez a Roley Dutch nem tudom, kicsoda, de nagyon gyenge, és egyáltalán nem a boomer stílusban nyomja... Kicsit meglepett Barhx, Kilo, Nick Name és Fakapoe is: ők kicsit később voltak aktívak, mint a többi résztvevő, ráadásul népszerűségben és jelentőségben is kicsit másodvonal hozzájuk képest. Mondom ezt azzal együtt, hogy a PoeNick munkásságát kifejezetten kedveltem. Összességében ez az, amit várni lehet egy ilyen posse tracktől: a világot nem fogja megváltani, de jó egy kicsit nosztalgiázni - közönségnek és az előadóknak egyaránt.
|
2024.08.05. 15:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=iXIrV7E_iBE Stephco - Boomer Bomaye [Videóklip]
Szöveg: KillT, Stephco, Hibrid, Eckü, Dub, Quest, Antal, Fura Csé, Bigmek, Mentha, Dipa, MC Gőz, ArtosCsaba, Fluor, TM, Barhx, Kilo, Nick Name, Fakapoe, Day, Young G, Bom, Ryzo, Tibbah, Deniz, Roley Dutch, Busa Pista Scratch: Dj B.A.S.S., Dj Gerysson, Györemix, Dj Zefil Zene, mix, master: Smithmusix
Klip: Karácsonyi Bence (Zero Pixel), Horváth Csaba 'Csirke' Köszi, végre kint van! Lehetne jobb, de nem vártam jobbat, úgyhogy elégedett vagyok vele. Az furcsa, hogy arról reppelnek, hogy ők a boomberek, de közben egy viszonylag újvonalas alapra reppelnek: gondolom, ez akart lenni a poén. De ettől függetlenül jobban állt volna nekik valami boombap. Amit kiemelnék, az a refrén és a scratchek: ez a KillT kicsoda a refrénben, mit kell róla tudni? Biztos az én tájékozatlanságom, hogy nem vágom őt.  Először azt hittem, a hangja alapján, hogy Deego, de aztán ránézésre láttam, hogy valaki más. Azért pedig külön respektet, hogy előszedtek egy Zefil scratch-et, hogy ő se maradjon ki! A rapek változó színvonalúak: vannak gyengébbek, de vannak olyanok is, akik nagyon jól elkapták a zenét és a témát. Hibrid, Dipa és Ryzo tetszettek a legjobban, de Gőz is jól nyomta. Artoscsabit jó volt látni/hallani, de hihetetlen, hogy egy ilyen trapes lüktetése alapon is ugyanazzal a flowval és ritmikával nyomja, mint 2003-4-ben A penge élén és Az MC dolga EP-ken. Még egy pozitívum: jó volt Quest-et és TM-et, valamint Ryzo-t és Geriskillz-t egy klipben látni: ezek szerint béke van köztük. (Mondjuk a Fürkésző Elemekben inkább Landi és Quest között volt a konfliktus, TM és Quest között nem biztos.) Geriskillz amúgy nem értem, miért nem reppelt, ha már ott volt a klipforgatáson: remélem, jól láttam, és nem kevertem össze valakivel. Ketten kilógtak a sorból: Young G egész más közegben mozgott régen, nem is értem, hogy került ide. Illetve a végén ez a Roley Dutch nem tudom, kicsoda, de nagyon gyenge, és egyáltalán nem a boomer stílusban nyomja... Kicsit meglepett Barhx, Kilo, Nick Name és Fakapoe is: ők kicsit később voltak aktívak, mint a többi résztvevő, ráadásul népszerűségben és jelentőségben is kicsit másodvonal hozzájuk képest. Mondom ezt azzal együtt, hogy a PoeNick munkásságát kifejezetten kedveltem. Összességében ez az, amit várni lehet egy ilyen posse tracktől: a világot nem fogja megváltani, de jó egy kicsit nosztalgiázni - közönségnek és az előadóknak egyaránt. a mivan hiphop csatornan vannak interjuk errol. stepcho mondja h direkt ilyen atmenet zenet csinaltak.boombap, trap,drill. az uzenet elegge megoszto de a cel az volt h az oregek meg itt vannak es jok.
|
2024.08.05. 17:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: a mivan hiphop csatornan vannak interjuk errol.
stepcho mondja h direkt ilyen atmenet zenet csinaltak.boombap, trap,drill. az uzenet elegge megoszto de a cel az volt h az oregek meg itt vannak es jok. Néztem több interjút is, de a Stephco-sat még pont nem láttam, csekkolom majd.
|
2024.08.06. 11:49 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2024.08.06. 23:06 |
|
 |
|