Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.26. 03:14

Hozzászólás a témához  [ 2698 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.

Köszi!

2025.05.04. 15:11

Yodaragorn írta:

Köszi!

nalam lement
abszolut jo es nem az a hallottuk mar ezt a beszelgetest ezerszer. persze van benne olyan resz ami nem uj.

elkepeszto latni, hogy milyen tavol vannak mar egymastol, mennyit valtoztak vagy nem peti vs said?!

azt a reszet ertem h nem tud azonosulni a korai szovegeivel es a szinpad nem erdekli, de h a rap az a mufaj amit le kell rakni x idosen. sztem lehet a korral haladni, aktualisnak maradni (nem zeneileg ertem) es nem szegyen akar 60evesen is reppelni a szinpadon.

biggie is meglepte ezert van angy valtozas az elso es a masodik lemeze kozott es ami te voltal az is te voltal.

s

2025.05.05. 08:12

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

Köszi!

nalam lement
abszolut jo es nem az a hallottuk mar ezt a beszelgetest ezerszer. persze van benne olyan resz ami nem uj.

elkepeszto latni, hogy milyen tavol vannak mar egymastol, mennyit valtoztak vagy nem peti vs said?!

azt a reszet ertem h nem tud azonosulni a korai szovegeivel es a szinpad nem erdekli, de h a rap az a mufaj amit le kell rakni x idosen. sztem lehet a korral haladni, aktualisnak maradni (nem zeneileg ertem) es nem szegyen akar 60evesen is reppelni a szinpadon.

biggie is meglepte ezert van angy valtozas az elso es a masodik lemeze kozott es ami te voltal az is te voltal.

s

Az utolsó 20 percet még nem hallottam, de az eddigiek alapján teljesen egyetértek azzal, amit írsz! Én is azzal nem értettem egyet, hogy ne lehetne reppelni öregen. Eminem-nek is jól áll 50 felett is. Legalább is az új számai jól állnak neki, a régiek nem mindig. Tehát abban igaza lehet szerintem is Újoncnak, hogy a 20 évesen írt szöveget nem biztos, hogy jó ötlet 40 felett reppelni, de igenis lehet olyan új szövegeket írni, amik jól állnak 40 felett is a színpadon.

A beszélgetés első 20 perc, amelynek során az új Závada kötetről meg a One Code fesztiválról beszélnek, unalmasabb volt, de nyilván ezt kérték az interjúért cserébe. Utána viszont az AKPH történelem rendkívül szórakoztató, és tényleg le a kalappal a Sajó előtt, hogy tudott újakat kérdezni.
Annak különösen örültem, hogy megkérdezte azt, amiről itt a fórumon is szoktunk vitatkozni elsősorban Sixfeet felvetései nyomán, hogy mégis mennyire hiteles értelmiségi családból, jó környékről származó "jógyerekekként" a pesti éjszakáról/alvilágról reppelni, és magukra ölteni az underground hip-hop külsőségeket. Mennyire hiteles ez, és hogy lehet az, hogy a hátterük ellenére ekkora respektre tudtak szert tenni azoknak a hazai repparcoknak a körében, akik pedig tényleg panelből, külvárosból, szar körülmények közül származnak. Nem lövöm le, hogy mit válaszoltak, de számomra nagyon szimpatikus volt a válaszuk. Sixfeet, neked különösen ajánlom.

Korábban itt a fórumon párhuzamot vontam az AKPH és az Outkast között: mindkét duónak az egyik tagja (Big Boi, Saiid) megmaradt a régi vonalas hip-hopnál, a másik (André, Újonc) pedig elment valami tök más irányba, kitágítva a művészetének a kereteit. Nagyon örültem, hogy a beszélgetésben maga Saiid is megvonta ugyanezt a párhuzamot. :)

Illetve voltak persze olyan kérdések is, amiket már megkaptak csomószor más interjúkban, de még azokat is élveztem, mert külön-külön ugyan már hallottam rájuk a válaszaikat, de így együtt, hogy volt lehetőségük rögtön egymásra is reagálni, még soha. És ez önmagában adott egy pluszt.

Végül igen, elmentek nagyon más irányba, de egyrészt örülök, hogy láthatóan jóban vannak, örülök, hogy Újonc elvállalt egy ilyen beszélgetést hosszú idő (az nem derült ki, hogy miért pont most, és mi változott a hozzáállásában az eddigiekhez képest, pl. tavaly, a 20 éves jubileumkor miért nem vállalta még), és azt is jó volt hallani, hogy ugyan most már nagyon másban vannak, a régi időkkel kapcsolatban nagyon hasonlóak az emlékeik, a megéléseik, gyakorlatilag ugyanúgy gondolnak vissza az AKPH évekre.

2025.05.05. 15:28

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

Köszi!

nalam lement

s

Az utolsó 20 percet még nem hallottam, de az eddigiek alapján teljesen egyetértek azzal, amit írsz! Én is azzal nem értettem egyet, hogy ne lehetne reppelni öregen. Eminem-nek is jól áll 50 felett is. Legalább is az új számai jól állnak neki, a régiek nem mindig. Tehát abban igaza lehet szerintem is Újoncnak, hogy a 20 évesen írt szöveget nem biztos, hogy jó ötlet 40 felett reppelni, de igenis lehet olyan új szövegeket írni, amik jól állnak 40 felett is a színpadon.

A beszélgetés első 20 perc, amelynek során az új Závada kötetről meg a One Code fesztiválról beszélnek, unalmasabb volt, de nyilván ezt kérték az interjúért cserébe. Utána viszont az AKPH történelem rendkívül szórakoztató, és tényleg le a kalappal a Sajó előtt, hogy tudott újakat kérdezni.
Annak különösen örültem, hogy megkérdezte azt, amiről itt a fórumon is szoktunk vitatkozni elsősorban Sixfeet felvetései nyomán, hogy mégis mennyire hiteles értelmiségi családból, jó környékről származó "jógyerekekként" a pesti éjszakáról/alvilágról reppelni, és magukra ölteni az underground hip-hop külsőségeket. Mennyire hiteles ez, és hogy lehet az, hogy a hátterük ellenére ekkora respektre tudtak szert tenni azoknak a hazai repparcoknak a körében, akik pedig tényleg panelből, külvárosból, szar körülmények közül származnak. Nem lövöm le, hogy mit válaszoltak, de számomra nagyon szimpatikus volt a válaszuk. Sixfeet, neked különösen ajánlom.

Korábban itt a fórumon párhuzamot vontam az AKPH és az Outkast között: mindkét duónak az egyik tagja (Big Boi, Saiid) megmaradt a régi vonalas hip-hopnál, a másik (André, Újonc) pedig elment valami tök más irányba, kitágítva a művészetének a kereteit. Nagyon örültem, hogy a beszélgetésben maga Saiid is megvonta ugyanezt a párhuzamot. :)

Illetve voltak persze olyan kérdések is, amiket már megkaptak csomószor más interjúkban, de még azokat is élveztem, mert külön-külön ugyan már hallottam rájuk a válaszaikat, de így együtt, hogy volt lehetőségük rögtön egymásra is reagálni, még soha. És ez önmagában adott egy pluszt.

Végül igen, elmentek nagyon más irányba, de egyrészt örülök, hogy láthatóan jóban vannak, örülök, hogy Újonc elvállalt egy ilyen beszélgetést hosszú idő (az nem derült ki, hogy miért pont most, és mi változott a hozzáállásában az eddigiekhez képest, pl. tavaly, a 20 éves jubileumkor miért nem vállalta még), és azt is jó volt hallani, hogy ugyan most már nagyon másban vannak, a régi időkkel kapcsolatban nagyon hasonlóak az emlékeik, a megéléseik, gyakorlatilag ugyanúgy gondolnak vissza az AKPH évekre.

pont ezaz 40 evesen is eltolthatod a 20 evesen irt szoveget, mert itt nem feltetlenul csak magadat kell nezned hanem a kozonseget, de itt jon kepbe Ujonc azon kijelentese, hogy nem erzi jol magat a szinpadon alapbol.

a masik , hogy nem "kotelezoen" nyomorbol kell jonni h reppet tolj. mennyi pelda van arra, hogy nem onnan jottek.
common, kanye, kweli, de biggie sem halt ehen.

szamomra nehezen ertheto, hogy csak saidek ertettek az usa reppeket, masok is ertettek, de vagy a kepesseg vagy a hajlam nem volt arra, hogy szofacsarot irjanak.

mas magyar neves brigad a kriminal leginkabb a berlini / nemet vonalon voltak

2025.05.06. 19:05

Zoli, MP írta:
pont ezaz 40 evesen is eltolthatod a 20 evesen irt szoveget, mert itt nem feltetlenul csak magadat kell nezned hanem a kozonseget, de itt jon kepbe Ujonc azon kijelentese, hogy nem erzi jol magat a szinpadon alapbol.

a masik , hogy nem "kotelezoen" nyomorbol kell jonni h reppet tolj. mennyi pelda van arra, hogy nem onnan jottek.
common, kanye, kweli, de biggie sem halt ehen.

szamomra nehezen ertheto, hogy csak saidek ertettek az usa reppeket, masok is ertettek, de vagy a kepesseg vagy a hajlam nem volt arra, hogy szofacsarot irjanak.

mas magyar neves brigad a kriminal leginkabb a berlini / nemet vonalon voltak

El lehet tolni 40 évesen is a 20 évesen írt szöveget, persze, de egyénfüggő, hogy ezt ki hogy éli meg. Én megértem a Saiid-ot is, aki szívesen elnyomja a régi szövegeit - még akkor is, ha ma már másban van, de úgy van vele, hogy az is az énjének egy szelete, amit nem szégyell. És megértem az Újoncot is, aki meg kellemetlennek érzi, ha olyan szövegeket kell mondania, amikkel ma már nem tud azonosulni. Szerintem sok múlik azon, hogy mennyire változtál meg a 20 éves önmagadhoz képest: Saiid nem változott olyan nagyon sokat, ezért neki nem állnak rosszul ma se a régi szövegei. Újonc viszont nagyon sokat változott, ezért neki rosszabbul állnak.

Azzal pedig teljesen egyetértek, hogy lehet jó szociális körülmények közül érkezve is reppelni - én mindig is ezt az álláspontot képviseltem itt a fórumon is az ezzel kapcsolatos vitákban. :)

2025.05.06. 21:51

BETON.HOFI - BE VAGYOK ZÁRVA
https://www.youtube.com/watch?v=vU1NVfT ... =BETONHOFI

Hibátlan a szöveg, hibátlan a zene, hibátlan a klip! Reppesebb, mint az előző lemeze, és végre újra érthetően, artikuláltan reppel. Ha ez az irány, nekem jobban be fog jönni, mint a 0, pedig azt is nagyon dicsértem.
Pogány Induló cameo a klipben.

A kezdődallam egyébként kb. ugyanaz, mint ebben a 2005-ös német klasszikusban:

Fler - Papa ist da
https://www.youtube.com/watch?v=_KPvMcn ... l=AGGRO.TV

Nem tudom, ugyanaz-e a minta, vagy csak véletlen egybeesés.

2025.05.06. 22:44

Mikee Mykanic - Kutyadokis [Official Music Video]
https://www.youtube.com/watch?v=pN4eewn ... keeMykanic

Nagyon erős ez is az elcsépelt minta ellenére.

2025.05.08. 21:22

Yodaragorn írta:

az elozo szerelmes szama pl ugyanaz a minta mint will smith just cruisin - ami baromi jo alap egy jo notahoz.

a BETON HOFI meg profi!

2025.05.10. 16:19

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

az elozo szerelmes szama pl ugyanaz a minta mint will smith just cruisin - ami baromi jo alap egy jo notahoz.

a BETON HOFI meg profi!

Tudtam, hogy ismerős volt valahonnan a szerelmes számban a minta, de nem vágtam, hogy Will Smith, köszi!

Abban meg nem vagyok biztos, hogy a "profi" minősítés Beton Hofinak egyben azt is jelenti-e, hogy bejön a szám/klip, de önmagában is dicséret, aminek örülök. :)

2025.05.10. 22:03

DJ Dobee - 15 perces kis egyveleg

https://djdobee.bandcamp.com/track/intr ... ries-vol-4

"DJ Dobee, active since 1993, is a vinyl devotee known for soulful hip-hop, funk, and breakbeat sets. With roots in a musical family, he’s built a 12,000-strong vinyl collection focused on rare 7”s. Performing across Hungary and now Dublin, he delivers deep, analog-rich mixes for true music lovers and crate diggers. "

Yoda pu-ben is irtam

2025.05.11. 19:39

Zoli, MP írta:
DJ Dobee - 15 perces kis egyveleg

https://djdobee.bandcamp.com/track/intr ... ries-vol-4

"DJ Dobee, active since 1993, is a vinyl devotee known for soulful hip-hop, funk, and breakbeat sets. With roots in a musical family, he’s built a 12,000-strong vinyl collection focused on rare 7”s. Performing across Hungary and now Dublin, he delivers deep, analog-rich mixes for true music lovers and crate diggers. "

Yoda pu-ben is irtam

Hm, köszi! És ez tök friss mix! :o Már az into első fél perce nagyon fasza! Régen nagy divatja ezeknek a scratchelős mixtrackeknek, sajnálom, hogy kikopott ez a műfaj.

2025.05.11. 21:14

Fiatal Veterán - Örökké (Clip Officiel) (Prod. by D26)
https://www.youtube.com/watch?v=4oEhz0T ... ter%C3%A1n

Nagyon rendben van a zene és a rap is.

Hegedűs Józsi X 6363 - Nem akartam
https://www.youtube.com/watch?v=GbJ58wh ... J%C3%B3zsi

Nem tudom, ki ez a Hegedűs Józsi, de ez a modern szövegvilágú roma zene óriási! :)
Gege meg hozza a tőle megszokott magas színvonalat. Nagyon meglepő zenei kombináció, de működik.

2025.05.13. 21:49

És megint Gege:

6363 - NEM VAGYOK NORMÁLIS!!! (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=U1cuVeG ... annel=6363

Szokásos magas színvonal a zene, a szöveg és a klip is. A Besenyő Pista bácsi sample-t különösen nagyra értékeltem az elején. :)

2025.05.14. 21:49

Hibrid esténként (most is) élőzik tiktokkon!! Be lehet hozzá menni mert most valami Botka Dominikkel tehetségeket keresnek tiktokon :)
Nagyon vissza szeretné hozni a Teswér csapatott, ami szerinte sikerülni is fog, meg ma egy éve hogy meghalt az anyukája, ezért ki is adott egy emlék tracket:

Hibrid - Úgy Fáj(Drága Szüleim) Km.Nagy Nócy

https://youtu.be/yO1-1AaOTuA?si=frHQQCL0bd95d40q

Busa Pista zenéit bírom viszont az életével meg hogy honnan indult nem voltam képbe!! Mondjuk most se de 27-év után ma tudtam meg hogy az Animal Cannibals - Mindenki számában benne van :lol:
Annó fiatalon az egyik kedvenc részem az övé volt, de ott soványka kopasz srác volt, így nem is gondoltam később se hogy ő az

2025.05.15. 20:17

Dogg-Pound írta:
Hibrid esténként (most is) élőzik tiktokkon!! Be lehet hozzá menni mert most valami Botka Dominikkel tehetségeket keresnek tiktokon :)
Nagyon vissza szeretné hozni a Teswér csapatott, ami szerinte sikerülni is fog, meg ma egy éve hogy meghalt az anyukája, ezért ki is adott egy emlék tracket:

Hibrid - Úgy Fáj(Drága Szüleim) Km.Nagy Nócy

https://youtu.be/yO1-1AaOTuA?si=frHQQCL0bd95d40q

Busa Pista zenéit bírom viszont az életével meg hogy honnan indult nem voltam képbe!! Mondjuk most se de 27-év után ma tudtam meg hogy az Animal Cannibals - Mindenki számában benne van :lol:
Annó fiatalon az egyik kedvenc részem az övé volt, de ott soványka kopasz srác volt, így nem is gondoltam később se hogy ő az

Köszi a Hibrid tracket, szép! Jó kis Luigi beat.

Jó lenne, ha összeállna újra a Teswér, de ha össze is jön, akkor is nagyon meglepne, ha Beat benne lenne. Persze Atissel és Imirrel is komoly konfliktus volt...

Busa Pista pedig így van, de ő hogy került most elő? :) Szigetszentmiklósi baptista srácként indult, onnan ment el nagyon más irányba. Párszor voltam én is a szigetszentmiklósi baptista gyülekezetben kívülállóként, mert az egyik legjobb barátom annak a tagja. Ráadásul hip-hop fan is a barátom, de fogalma sincs, kik lehetnek a Busa Pista szülei, sose találkozott velük. Pedig elvileg ugyanaz a gyülekezet kéne, hogy legyen.

2025.05.15. 21:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2698 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180  Következő