Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: YouTube-on már hallgattam ezt az M-Squad lemezt, nekem csalódás. Régen is nagyon sablonosnak tartottam Tibbah beatjeit, viszont Rizkay-el összeállva a Beatmaking videokban folyamatosan kellemes meglepetéseket okoztak nekem. Mertek kísérletezni, megmaradtak a saját stílusuknál, de sokkal több kreativitást éreztem bennük, mint régebben. Ezért is vártam ezt az albumot. Ehhez képest most megint azt érzem, hogy az összes zene ugyanaz a sablon az egész lemezen. Lehet, hogy csak arról van szó, hogy kiragadva (mint a Beatmaking videokban) ütősek a beatek, viszont egy albumnyi hosszúságban unalmassá válnak, nem tudom... Meghallgattam a rapterapias musort a 4by4-rol. Kifejezetten 90-es evek/boombap hangzast akartak. Ezert lett olyan amilyen ez a lemez. A videok nekem is jobban tetszenek. Sokkal sokszinubb. A refren oriasi. Igazi trendi:)
|
2017.04.28. 19:57 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Igen, én is pont tegnapelőtt hallgattam az M-Squad-os Rapterápiát, így már érthetőbb számomra is, hogy miért ilyen az album hangzásvilága. Más kérdés, hogy ez így nekem kevésbé adja a Beatmaking videokhoz képest, de ezek szerint te is így vagy vele.
Az AC szám és a klip is nagyon ötletes, kellemes meglepetés volt tőlük egy ilyet hallani. A szöveg minden szempontból nagyon bejön. A zene nem az én stílusom, de ötletes az is.
|
2017.04.29. 16:13 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Az új Beatmaking videohoz megint egy nagyon jó, nem sablonos beatet rakott össze az M-Squad: https://www.youtube.com/watch?v=QBHB2N9 ... pp=desktopTovábbra is sajnálom, hogy nem ezt a vonalat vitték az albumon.
|
2017.05.01. 18:16 |
|
 |
Sixfeet
|
Mondjuk szerintem meg ez a sablonos. Ez a kvázi tipik magyar "underground boombap", amit a Killakikitt is meg főleg a Barbárfivérek csinálnak. Az elmúlt 7 évben alig változott egy centit a hangzásuk (vagy amikor a Tibbah megpróbál trappet csinálni az ilyen közép-európai budget EDM-rap lesz mint ténylegesen kinti trap hangzású zene) Kb. hasamra ütök és elmondom neked hogy melyik az a 3-4 dobkit amitől varázslatosan megcsinálsz ugyanolyat amilyet ők csinálnak - bár ez még mindig jobb mint az Aza aki konkrétan egy darab dobkitet használ évek óta. Odakint azért a mai napig inkább így űzi az Alchemist, a Statik Selektah, az Apollo Brown, meg úgy alapvetően a régi hip-hopos hozzáállásnak ez a drumbreak keresősdi kulcseleme. Főleg ilyenek miatt tud kicsit bosszantani hogy itt beszélnek a kultúra életben tartásáról, meg arról, hogy real meg ők nem csinálnak mást, miközben ha régit ha újat csinálnak az eléggé ilyen whitewashed version-be torkollik szerintem.
|
2017.05.02. 20:30 |
|
 |
Yodaragorn
|
Egyetértünk, azért ez is elég tipikus boom-bap, de egyrészt Tibbah-éknak ez a stílusa, olyan drasztikusan mást ne várjunk tőlük. Ha már kicsit eltávolodnak tőle, az már dicséretes. Azért hoztam ezt pozitív példaként, mert az M-Squad albumon szerintem még ennél is sablonosabb zenék vannak, és az nem is tetszett. Itt legalább belevittek egy-két olyan dallamot, hangszínt, ami nem megszokott, és erre én már azt mondom, hogy nem rossz. De tény, hogy ha valaki megkérdezi, hogy miért tetszenek a Beatmaking videok, akkor nem ezt a Bio-s videot fogom belinkelni neki. Hanem inkább ezt: https://www.youtube.com/watch?v=2cTnmnqe-Fw (Szikra) Ezt: https://www.youtube.com/watch?v=H2cdojeW5I4 (BSW) Vagy ezt: https://www.youtube.com/watch?v=_WMvZ2vJb2E (Phat) Ugyebár én nagyon nem szerettem a Bloose Broavazt, és a mai napig se vagyok hívük többek közt éppen azért, mert a Tibbah-ék zenéi sablonosak, és hiányzik belőlük az újító, kísérletező hajlam. Pont ezért jelentettek kellemes meglepetést nekem a Beatmaking videok, mert végre elkezdtek kicsit kísérletezni a Tibbah-ék, ami a három linkelt videoban jól látszik. Persze okosan csinálják, túlzásba nem viszik, így azért a gyökereikhez is hűek maradnak. És szerintem ez a fontolva haladás egész jó zenéket eredményez: magukhoz képest mindenképp. Ez a kellemes csalódás után lombozott le az M-Squad album, ahol sajnos megint ugyanazt tolják, mint régen. És azért linkeltem ezt az új Bio-s videot, mert még egy ilyen, erősen konzervatív Beatmaking videoban is több fantáziát látok, mint a kockázatkerülő és sablonos 4 by 4 című M-Squad albumban.
|
2017.05.03. 20:20 |
|
 |
Reggie
|
Új motyó tőlünk, ha valaki kíváncsi rá.  BMB - Ábránd https://youtu.be/77CsC_LxJFoVigyázat, közel sem boom-bap!
|
2017.05.10. 00:08 |
|
 |
Yodaragorn
|
Épp akartam linkelni.  Jól összeraktátok, az én ízlésemnek már kicsit túlságosan nem boom-bap (pedig nem vagyok boom-bap párti  ), de a maga a műfajában profi. Külön gratuláció a klipért, ötletes, igényes.
|
2017.05.10. 19:50 |
|
 |
Zoli, MP
|
Tipikus BMB, a vedjegyetek ez a gyorsabb utem. Nem mai cucc: Savage Brothers - Beat The Case ft Diggieman (Prod by Slicenberg) OFFICIAL AUDIO - Goon MuSick https://www.youtube.com/watch?v=dtBNK9m ... e=youtu.be
|
2017.05.11. 20:18 |
|
 |
Zoli, MP
|
DSP konyv ,vagyis Bom irt egyet. Itt olvashato par reszlet. http://writesomeshit.blog.hu/2017/01/27 ... ol_a_tiplinekem az irasmod nem adja (Miert = mér , "mindenhova kell legalább egy angol nyelv." stb...). a tortenetrol nem tudok nyilatkozni.
|
2017.05.18. 21:01 |
|
 |
Sixfeet
|
A témának a záró videója. Kirakat Underground: Mi a baj a magyar hip-hoppal?https://www.youtube.com/watch?v=PiGvEMLVj5E
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sixfeet 2017.05.26. 19:07-kor.
|
2017.05.25. 16:25 |
|
 |
Zoli, MP
|
Megneztem, de nem a videora szeretnek reagalni. Fuggetlenul a velemenyemtol, ami eszembe jutott, hogy tul sok idot oltel/olsz bele. Mindeamellet, hogy ertem mi vezerel. Szerintem ennyit nem er egy olyan dolog sem ami nincs kihatassal az ember kozvetlen eletere. Ahogy mondani szoktam ettol nem lesz olcsobb a kenyer es nem is leszel egeszsegesebb. Ezt az idot inkabb fordits olyan dologra/dologba ami elorebb visz Teged. Lehet, hogy nem "real" a hozzaallasom, de a hip hop-sem- er nekem ennyit. Nyugodtan aludnek akkor is ha teszem azt KRS ONE house zenere reppelne, hogy mennyi not tosz meg. De a hip hop behelyettesitheto mas dologgal is.
|
2017.05.26. 14:10 |
|
 |
Sixfeet
|
Hozzáállás kérdése. Lehetne kihatással ha jól kezelnénk. Pont az irritál a legjobban, hogy szokták mondani "ha nem foglalkozol a politikával, a politika kezd el foglalkozni veled". Nem itthon képzelem el a jövőmet sem - és bár sajnos ez a világ legnagyobb szélmalomharca, hiszen látszódik a végkifejlet, és ez a hozzáállás a hazai műfaj bélyegévé fog válni -, de kurvára senki nem szólal fel ez ellen a téma ellen. Az egyedüli dolog amibe ki tudom magam fejezni jól, amit lehetne faszán csinálni, de hogy ebbe is sikerült beleszivárognia ezernyi dolgon túl a magyar politikának, annál nálam betelt a pohár. Emiatt csináltam az első videót, és ezt is, meg persze amiatt, mert nekem legalább tiszta a lelkiismeretem hogy nem csak ültem a seggemen, nyavalyogva hogy milyen rossz ez, hanem elmondhatom hogy felszólaltam ellene.
|
2017.05.26. 17:14 |
|
 |
Yodaragorn
|
Szerintem csináld nyugodtan, ha ettől jobban érzed magad, tök jó, hogy valaki csinál ilyeneket. (Persze én se szánnék rá ennyi időt, de én nem te vagyok.) Igazából a korábbi videohoz kapcsolódó mondandóhoz nem sok újat tudok fűzni, azzal továbbra se nagyon értek egyet. Számomra értelmezhetetlen, mikor arról beszélsz, hogy a hip-hopnak nem kell jól szólnia, legyen nyers, és tulajdonképpen legyen ma is ugyanolyan, mint a '80-as években. Persze szerintem is van sok album, ami szólhatna jobban, mégis jobb, mint rengeteg rohadt jól kikevert album. De ebből ne azt szűrjük le, hogy meg kell állítani a fejlődést. Ha tudunk igényesebb klipeket, zenei hangszerelést, keverést csinálni, akkor igenis csináljunk, és ehhez bizony pénz kell. Nem ettől lesz önmagában jó egy rapprodukció, de sokkal jobb lesz tőle. Említed Doncseb kirúgását is. Szerintem pont ez jelzi kitűnően, hogy eddig az NKA szakmai működésében egyáltalán nem jelentek meg kormányzati szempontok, vagyis az eddig pályázókkal szemben nem nagyon lehet ebből a szempontból kifogást tenni. Sajnos azt is jelzi, hogy a jövőben valószínűleg meg fognak jelenni a Fidesz szempontjai, ezért innentől kezdve én is kritikusabban tekintek az NKA-ra. Van egy jelentős része a videonak, ami elkülönül ettől az NKA témától: Aza kiosztása + egy általános fejtegetés a magyar hip-hop állapotáról (UG vs. mainstream, stb.). Na, ezzel a résszel viszont maximálisan egyetértek, megy a nagy pacsi! 
|
2017.05.27. 08:22 |
|
 |
Sixfeet
|
De nem is ezzel van a bajom, aki szereti a zenét, többek között mint én, az idővel fektetni fog ebbe az egészbe pénzt, pont a zene szeretete miatt. De a jó minőség meg az igényes erőbefektetéssel, utánanézéssel, odafigyeléssel készülő zene, nem jár kéz a kézben. Lásd Bustát aki veszi a zenéket a stúdióban, meg csinálja a magas költségvetésű videókat megállás nélkül, és a minőség mégis szar. Nekem ez az egész arra felszólítás, hogy ne akarjon mindenki rappelni. Dolgozzon addig amíg ezt megérti rendesen, fektessen bele időt energiát, inkább kezdjen el valaki később rappelni úgy, hogy utánanéz a dolgoknak és dolgozik azon, hogy érdekes legyen, tartalmas és igényes, ahelyett hogy minden gyerek egyből azt veszi le, hogy nyomás a stúdióba. Picit túlzás, de a következő lépés szerintem innen már az államilag finanszírozott autóbérlés rap videókba. Bár amennyi túlzást éreztem szerintem egy év leforgása alatt, azon se csodálkoznék ebben az országban ha ez megtörténne és az emberek ezt is támogatnák. 
|
2017.05.27. 10:52 |
|
 |
Yodaragorn
|
Egy ideális világban/országban ez tényleg úgy menne, ahogy te írod: kezdje el csinálni az ember, eleinte még lehet, hogy gyengébben fognak szólni a cuccai, nem lesznek fullos klipjei, de ha elég jó, akkor egy idő után úgyis befut, és lesz annyi pénze, hogy ne okozzon gondot számára megfizetni a minőséget. De ez egyrészt ott bukik meg, hogy manapság ha nem szól jól a zenéd, meg se hallgatnak, teljesen mindegy, hogy egyébként jó vagy-e. Tetszik, nem tetszik, ez van, innentől kezdve nehéz továbblépni. Másrészt ott bukik meg a dolog, hogy nagyon kevesen vannak ebben az országban, akik meg tudnak élni a rapből, és így gond nélkül kifizetik a minőségi stúdiót, videoklipet, stb.-t. Sőt, aki a zenéből él és ki tudja fizetni (pl. Punnany), azt gondolom, hogy az se él olyan luxusszínvonalon, hogy ne jönne jól neki egy kis támogatás, ha van rá lehetőség.
|
2017.05.28. 17:24 |
|
 |
|