Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.30. 00:55

Hozzászólás a témához  [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 180  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Zoli, MP írta:
fokusz plusz marcius 11.Az utolso bejatszas lesz .

Köszi, megnéztem. Nem is lett rossz riport. Nyilván egy ilyen műsorban csak felszínes információkra van tér, de ezen a szinten adott egy egész tűrhető betekintést a laikusoknak a hip-hop aktuális trendjeiről. Komoly szakmai tévedést én se fedeztem fel benne.

Más: Lesz egy komoly rapbuli júniusban: https://www.facebook.com/events/915183408656449/
Felvonul egy csomó nagyöreg (kivétel a Slow Village, akik nem olyan rossz arcok) a magyar hip-hop szcénából a Budapest Parkban, nagyzenekaros kísérettel. Line-up: Akkezdet Phiai, Bankos+Zsolaa, Bootsie, Busa, DSP, Hősök, Irie Maffia, Sena, Siska Finuccsi, Slow Village, Sub Bass Monster, Tkyd.
Szimpatikus kezdeményezés.

Megint más: https://www.facebook.com/notes/sixfeet/ ... 533684764/
Sixfeet barátunk tett közzé egy kitűnő írást a Kirakat underground videojának egy éves évfordulójára. Ezzel most teljes mértékben szimpatizálok, és simán elhiszem, hogy ilyen durván manipulálják itthon a YouTube nézettségeket. Régóta érvelek is azoknak, akik fetisizálják a YouTube nézettséget, hogy ez egy nagyon rossz mutató. (Más okokból is, de a manipulálhatóság az egyik legfőbb gyengéje.) Ezzel együtt is azért kicsit ledöbbentem, hogy vannak, akik ezt ilyen "ipari" méretekben művelik.

2018.03.22. 22:36

Talán még annyit érdemes itt viszonylag zártabb körben megjegyeznem, hogy nyilván vannak olyan videók mint a Majkának a Belehalok, vagy a Fluor Mizuja ami jóval túlhaladta már a 10 milliót, többször is megnézik az adott zenét és az ismételt lejátszás nyilván kettőnek számít bizonyos intervallum után (ennek a hátterét nem tudom biztosan, részletkérdés és technikaiság).

Az ő esetüket pont amiatt vehetjük talán valósnak, mert érződött mindenki bőrén az a hatás, hogy tunkolták agyba-főbe és tényleg éreztük azt, hogy ezek a zenék bizony a könyökünkön jöttek ki: ergo generálta maga köré azt, hogy beszédtéma legyen, ne csak egy hallgatóság hallgassa önmagában.

Persze ebbe is bele lehet kötni, és amiatt se mondok feltétlen neveket, mert a YouTube statisztikailag korlátolt, míg régebben lehetett akár azt is látni, hogy melyik országból nézték meg az adott videót - ami már önmagában ordító jel lenne ha valami gagyi szolgáltatást használ valaki - ma a nézettség alakulásán túl nem nagyon lehet, így csak körülményes esetekből lehet következtetéseket levonni, de azokból is van ám azért bőven.

Itt ha valakinek felébredt az érdeklődése, két kategóriája van az összehasonlítani való videóknak amikkel ténylegesen objektívan lehet mondani hogy probléma van: első az amikor két ugyanabban az időben megjelent friss videót próbál az ember hasonlítani (itt olyan durván 2 hetes különbség szerintem nagyjából a reális), a második amikor visszamenőleg régebbi videókat próbálunk elemezni. Ha a két zenének nem volt semmilyen olyan múltja ami miatt utólag megugorhatott a nézettség - és ezt meg is lehet nézni a nézettség alakulásán szerencsére még - akkor egy fél éves különbség ami szerintem még optimális lehet.

Lényeg a lényeg, a Belehalok már a 7-8 milliós nézettséget is úgy érte el, hogy minden rádió túlszaturált volt vele, erre tisztán emlékszem. Az említett 11 milliós videó reakció videójának kommentszekciójában nagyobb a visszajelzés mint az eredeti videóban, és nem csak más videókhoz hasonlítva.

Amiatt érzem veszett helyzetnek ezt az egészet amúgy, és amiatt nem akartam külön videót szánni ennek, mert az már tényleg szerintem shadowban státuszt szerezne a csatornámnak az alapján hogyan kezelik ezeket külföldön (bár simán lehet megkapom így is, tudja a fene). Nekem volt egy megérzésem - és bizonyos források alapján nagyon az a gyanúm hogy abszolút nem valószerűtlen a feltételezésem - ebbe hogy ezeket az üzleteket elnézzék egyszerre vannak benne a hazai nagy influencer ügynökségek, de nagyvalószínűséggel akár a hazai YouTube/Google kirendeltség is. (ez utóbbit csak arra az elfogultságra alapozom miszerint egy nemzetközi cég nem feltétlen nemzetközi mentalitással fog viselkedni adott ország területén, hanem úgy ahogyan az adott országban azzal bebetonozhatja saját fenntarthatóságát)

2018.03.22. 23:59

http://www.ezrap.hu/2018/02/pecsi-dzsii ... len-tamad/

idevag a youtube topikhoz.

2018.03.23. 10:33

Nem szép dolgok ezek, és ezért hatalmas gond szerintem, hogy manapság a zeneiparban már szinte minden a YouTube nézettségeken múlik. És én többek közt ezért sem foglalkozok vele. Meg azért sem, mert:
1. A régebbi videoknak nyilván több esélyük volt egy nagyobb nézettséget összeszedni, mint az újabb videoknak. Tehát én eleve csak a feltöltés óta eltelt napok számára jutó nézettséget engedném nézni, de persze még az is torz.
2. Ahogy írta is Sixfeet: ha én 1000-szer egymás után megnézek egy videot, akkor az 1000-es nézettséget fog jelenteni akkor is, ha rajtam kívül senki se nézte meg. Tehát a nézettség 1000, de csak 1 ember látta a videot: én.

Ha hozzávesszük a könnyű manipulálhatóságot is, akkor azt gondolom, hogy ilyen körülmények közt súlyos felelőtlenség a YouTube nézettségekre szűkíteni egy előadó népszerűségének a megítélését.

2018.03.23. 22:33

Akartátok valaha hallani a "tavaszi szél vizet áraszt" dallamát Jay-Z: Big Pimpin-jének Tesco Value változatán? Én sem, de ezt már én sem bírtam ki szó nélkül. Az meg hogy ezt pont Ogli G-től halljuk, az annyira tragikomikus hogy valahol már találó is egyben.

Ogli G - Kispesti mese
https://www.youtube.com/watch?v=yu7Xv1q0PCg

2018.03.29. 01:06

Sixfeet írta:
Akartátok valaha hallani a "tavaszi szél vizet áraszt" dallamát Jay-Z: Big Pimpin-jének Tesco Value változatán? Én sem, de ezt már én sem bírtam ki szó nélkül. Az meg hogy ezt pont Ogli G-től halljuk, az annyira tragikomikus hogy valahol már találó is egyben.

Ogli G - Kispesti mese

:lol: :lol: :lol: Aztamindenit...
Amúgy a kommentek alapján úgy látom, hogy ez régi szám, csak most került fel YouTube-ra. Ugye az új, német nyelvű vonalba nem is illeszkedik. :D

2018.03.29. 14:57

Yodaragorn írta:
Sixfeet írta:

Ogli G - Kispesti mese

:lol: :lol: :lol: Aztamindenit...
Amúgy a kommentek alapján úgy látom, hogy ez régi szám, csak most került fel YouTube-ra. Ugye az új, német nyelvű vonalba nem is illeszkedik. :D

Ez feljott Nekem is ajanlottkent...egybol leesett, hogy big pimpin'.

A mai napig nem ertem azt a trendet, hogy ha van vmi ami slager , trendi stb.. azt egybol at kell ultetni magyarba, sot 1 az 1-ben "lenyuljak" (persze ez nem csak magyar sajatossag)
Nem csak raprol beszelek, hanem pop, rock, techno....Neveket nem irok, mert mindenki tudja ezeket az eloadokat, csapatokat.

Nalam az egyszer "elott" minta is tabu. Ha vki megcsinalta akkor nagyon max, jol atszabva adom ki a kezeim kozul.

2018.03.29. 19:03

Teljesen egyetértek. Nekem hirtelen egyetlenegy ilyen feldolgozás jut eszembe, ami szerintem jobb, mint az eredeti. (De sokan nem értenek velem egyet.) Ez pedig a Jay-Z feat. Beyoncé - '03 Bonnie & Clyde, ami szerintem jobb, mint a 2Pac - Me & My Girlfriend, amit feldolgoztak. Pedig az is elég pofátlan feldolgozás, mert a zenén és a refrénen alig változtattak valamit. Mégis ez a kis változtatás elég volt ahhoz, hogy letisztultabbá váljon a zene. És Beyoncé nagyon sokat dobott a dalon.
De ezen az egyen kívül tényleg nem jut eszembe semmi, és szerintem vannak itt olyanok, akik még ebben az egyben se értenek velem egyet. :)

2018.03.30. 16:03

Big Pun & Fat Joe-tól a Twinz. A Deep Cover alapja, mégis míg a Deep Coverben a refrén az ami megmaradt az embereknek (és sokan ráadásul csak 187 on a mf cop-nak hívják ergo a címét se tudják rendesen), úgy a Twinzben nem csak Fat Joe-nak vannak elég erős quotable-jei, de Big Pun-nak a dead in the middle... szövegrésze szerintem legendásabb az eredeti Deep Covernél.

Bár a témához visszatérve ez nem annyira vág ide szerintem. Remixet lehet nyilván csinálni egy zenéből vagy újra hozzányúlni szerintem ha valaki úgy csinálja hogy hoz bele valami újat, legalább annyira hip-hop mint a mintázás, arról nem is beszélve hogy kicsit azért az is kell ezekben az esetekben hogy az eredetihez felérjen az ha valaki felhasználja az alapot, valahol a kompetitív szellemiségben.

Az '03 Bonnie & Clyde-al amúgy pont nem értek egyet amúgy. Bár a Me and My Girlfriend meg a Makaveli albumnak pont az volt a specialitása hogy kicsit Pac jobban R&B-vel dolgozó producerekkel akart együtt dolgozni, addig szerintem kompenzálta az egészet úgy, hogy tartalmilag meg szonikusan pont amiatt tetszik sok zene róla mert mocskosabb váltás az All Eyez on Me-ről (valahol pont a karakterváltásnak betudván).

Ezzel szemben a Bonnie & Clyde full pop szintre viszi az egészet, a Me and my Girlfriendnek pont az volt a lényege, hogy párkapcsolatnak álcázott zene, és nincs kimondva benne teljesen, de igazából a fegyverről szól. Többek között emiatt vádolták Nas-t, hogy bemásolta ezt a koncepciót az I Gave You Power-en, csak ő lelőtte a poént már az elején ami valahol low effort húzás. Ez meg pop újrahangszereléssel az, hogy mennyire power couple Jay meg Bey. Nem hogy nem hat meg, de kicsit a mögötte lévő kontextussal még gagyibb is kissé.

2018.03.31. 03:40

Sixfeet írta:
Big Pun & Fat Joe-tól a Twinz. A Deep Cover alapja, mégis míg a Deep Coverben a refrén az ami megmaradt az embereknek (és sokan ráadásul csak 187 on a mf cop-nak hívják ergo a címét se tudják rendesen), úgy a Twinzben nem csak Fat Joe-nak vannak elég erős quotable-jei, de Big Pun-nak a dead in the middle... szövegrésze szerintem legendásabb az eredeti Deep Covernél.

Bár a témához visszatérve ez nem annyira vág ide szerintem. Remixet lehet nyilván csinálni egy zenéből vagy újra hozzányúlni szerintem ha valaki úgy csinálja hogy hoz bele valami újat, legalább annyira hip-hop mint a mintázás, arról nem is beszélve hogy kicsit azért az is kell ezekben az esetekben hogy az eredetihez felérjen az ha valaki felhasználja az alapot, valahol a kompetitív szellemiségben.

Az '03 Bonnie & Clyde-al amúgy pont nem értek egyet amúgy. Bár a Me and My Girlfriend meg a Makaveli albumnak pont az volt a specialitása hogy kicsit Pac jobban R&B-vel dolgozó producerekkel akart együtt dolgozni, addig szerintem kompenzálta az egészet úgy, hogy tartalmilag meg szonikusan pont amiatt tetszik sok zene róla mert mocskosabb váltás az All Eyez on Me-ről (valahol pont a karakterváltásnak betudván).

Ezzel szemben a Bonnie & Clyde full pop szintre viszi az egészet, a Me and my Girlfriendnek pont az volt a lényege, hogy párkapcsolatnak álcázott zene, és nincs kimondva benne teljesen, de igazából a fegyverről szól. Többek között emiatt vádolták Nas-t, hogy bemásolta ezt a koncepciót az I Gave You Power-en, csak ő lelőtte a poént már az elején ami valahol low effort húzás. Ez meg pop újrahangszereléssel az, hogy mennyire power couple Jay meg Bey. Nem hogy nem hat meg, de kicsit a mögötte lévő kontextussal még gagyibb is kissé.

a feldolgozas , remix az egy dolog.Ogli G notaja se nem remix se nem feldolgozas kategoria.Kb feljatszottak a konturt amirol leri h igazabol big pimpin.Ugy mint majka dolgok notajanal az utolso ket hang mas es tararam.:)

2018.03.31. 10:13

Honnantól tekinthetünk remixnek valamit? Mert pl. a Sixfeet által említett Twinz című nótában még annyi módosítás sincs az eredeti Deep Cover-hez képest, mint ebben az Ogli G trekkben. Sőt, szerintem még az '03 Bonnie & Clyde-ban is kevesebb újdonság van, mint Ogli G-nél. Más kérdés persze a minőség. Hiába a kevesebb módosítás, a Twinz és az '03 Bonnie & Clyde minőségi feldolgozások, az Ogli G szám pedig nagyon nem az.
Nem tudom, hogy ti meg tudjátok-e nálam jobban ragadni a határvonalat. Nálam az összes említett szám feldolgozás, a határvonalat pedig ott húzom meg, hogy valamelyik jó feldogozás, valamelyik meg szar feldolgozás.

Még Sixfeetre reagálva: Egyetértünk, szerintem is lehet nyugodtan remixelni, simán összefér a hip-hop szellemiségével. És vannak is tök jó feldolgozások, említettünk is most egyet-kettőt. De ezzel együtt én nem nagyon tudok olyat, ami felérne az eredetinek a színvonalához. A téma meg úgy vág ide, hogy szerintem az említett Ogli G szám is feldolgozás (csak szar), és erről eszembe jutott, hogy végülis a külföldiek se nagyon szoktak olyan feldolgozásokat csinálni, ami lenne olyan jó, mint az eredeti. (Persze ők azért közelebb szoktak hozzá jutni, mint Ogli. :lol: )
A Twinz-t illetően egyébként azt gondolom, hogy az tényleg egy jó feldolgozás, sőt a szöveg sok szempontból jobb, mint az eredeti. Viszont nekem a Deep Cover-hez annyira hozzátartozik Dre és főleg Snoop flowja, és eleve akkora klasszikus az eredeti verziójában, hogy nekem fura másokkal hallani, hiába reppel egyébként jól Big Pun és Fat Joe.
Az '03 Bonnie & Clyde-al pedig gondoltam, hogy nem fogsz egyetérteni. :) Abban amúgy egyetértünk, hogy a 2Pac-féle eredetinek sokkal jobb a szövege. De a Jay-Z féle verzióban a kis csiszolás a zenén + Beyoncé hozzáadása dobott akkorát zeneileg, hogy nálam az kompenzálta a szöveg színvonalcsökkenését. Ezek ilyen totál szubjektív elemek, hogy kinek mi a fontosabb. És az is bejátszhat, hogy egyrészt én eleve jobban kedvelem a populárisabb hip-hopot, másrészt én már az a generáció vagyok, aki sajnos előbb ismerte a Jay-Z féle verziót, mint a 2Pac félét...

2018.03.31. 14:34

https://www.youtube.com/watch?v=3yb2vT3xr3s
Kállay Saunders x Joe Dean - Talk That Sh%t

TRAP!

2018.04.10. 20:23

Ha nem haragszol ezután inkább terelnék. :lol:

Az újabb kétharmad alkalmából.

Sixfeet & Kannabiznisz - Értéktelen létezés
https://www.youtube.com/watch?v=aVPJaPPM5cE

2018.04.10. 20:43

Sixfeet írta:
Ha nem haragszol ezután inkább terelnék. :lol:

Az újabb kétharmad alkalmából.

Sixfeet & Kannabiznisz - Értéktelen létezés
https://www.youtube.com/watch?v=aVPJaPPM5cE

megertem.

a notad igazi rap.a vegere egy kis szkreccs belefert volna ;)

2018.04.11. 00:10

Sixfeet írta:

Ogli G - Kispesti mese

Igen,ez egy régi Ogli szám!! 19.kerület,Kispest,Sting klub.. Kétszer is volt lövöldözés!!! Mind a két esetben meghaltak!! Az egyik esetnél a támadó,egy szolgálaton kivüli rendőr volt!!! Mind a két esetbe jó srácok haltak meg!!! Az alap nekem se jön be,de a szöveggel nincs semmi gond szerintem...Egy megemlékezős Track...Azt csodálom hogy Mohaman a szakmába volt..Jó albumokat csinált,és mégse emlékezet meg róla senki egy számmal... Se Game,se a Vsop,vagy "Bukta" akik nekik köszönhetik karrierjüket...
Ogli amúgy egy értelmes,tanult,normális ember!! Most kint van németbe,ott probálja a karrierjét épitgetni!! Van még egy Ogli-szám,aminek az instruja Snoop - Boss Playa!! Klippes verzió nem annyira jó,de van még egy verzió,amibe ugyanugy mint a Boss Playaba csajok is nyomják..

Ogli G - Szerelmes leszel

https://www.youtube.com/watch?v=L76bPu0sYuo

Ogli Németbe

https://www.youtube.com/watch?v=lluyGB5G6l8

Itt meg pár "újabb" klip:

Ogli G - Ez a város

https://www.youtube.com/watch?v=Cq64oRTDeAI

Ogli G - Nem lehet megunni

https://www.youtube.com/watch?v=1lEZu5tQ24Q

Ogli G - Mesél az alvilág 2015 (Ez a város LP - 2015)

https://www.youtube.com/watch?v=2GWVJabjaqs

És most jöhet a leszólás,meg minden,de nekem ez is bejön :D Egy picit visszahozza a régi Dopemant!!

DopeMan km Dőke: Ez a #nyolcker (Rázzad bébi)

https://www.youtube.com/watch?v=8qb7AXmNP0s

2018.04.11. 18:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2699 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 180  Következő