Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Jaja, eléggé átfogó összegzés a legkülönbözőbb stílusokból, vannak jobbak, szarabbak is közte, érdemes átfutni. Mint ahogy ezt is: Top 10: a magyar raptörténet mélypontjaihttps://www.youtube.com/watch?v=L_8oVmhuUgUZseniálisan összerakták ezt a listát, jobban nem is lehetett volna!  Óriásiak a szövegek is hozzá. Volt néhány, amit nem ismertem: pl. a Hiro nótát végigröhögtem, nagyon gáz.  De az Escobar se semmi.
|
2018.05.11. 14:29 |
|
 |
Reggie
|
Krúbiról amúgy mi a véleményetek? Beszélgetek vele, mióta kijött a Pesti est, szerintem zseniális egy fazon. Fiatal, vicces, polgárpukkasztó, de mindemellett reppelni is nagyon tud! Nekem olyan Kendrick Lamarba oltott Eminem. Ma jelent meg amúgy az albuma, a Universal gondozásában. Krúbi - Nehézlábérzés https://youtu.be/k30jhPBscoo
|
2018.05.11. 20:02 |
|
 |
Sixfeet
|
Kendrickhez semmiképpen, Eminemhez helyenként (2018-ban nagyon túljáratott dolog sokadik Eminemnek lenni mondjuk). Inkább egy emészthetőbb Mikee Mykanichez hasonlítanám. Utóbbi már amúgy is túljáratta az iszonyat unalmas anyázós vicceket a hazai rapben. Ettől függetlenül nem akarom elvenni tőle a szellemességét mert az megvan, de amennyire próbál morzsákat elrejteni arról hogy mekkora raprajongó, annál jobban azt érzem hogy magán a kiadott produktumokon nem érződik az, hogy rap zenét akarna készíteni - ezt pl. az Eminem megkapta a Revival miatt nemrég.
A Mikee pl. erősebb volt még a Vijjumináti idején mert meg tudta az egész hülyéskedést közelíteni úgy, hogy megmaradt rapnek, míg a Krúbi témai megközelítéseiben van egy ilyen tenyérbemászó jópofáskodás meg bugyutaság valahol, Disney rajzfilmzenét parodizál meg mémrappet csinál. Meg se lep hogy a Universalhoz szerződött, mert valahol itthon továbbra is ebben látják a műfajt sajnos. Önazonosnak tök önazonos a srác, de inkább valami youtuber szerep illene rá ahol ki tudja ezeket élni, kevésbé lenne karakteridegen a műfajtól.
|
2018.05.12. 13:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Reggie írta: Krúbiról amúgy mi a véleményetek? Beszélgetek vele, mióta kijött a Pesti est, szerintem zseniális egy fazon. Fiatal, vicces, polgárpukkasztó, de mindemellett reppelni is nagyon tud! Nekem olyan Kendrick Lamarba oltott Eminem. Ma jelent meg amúgy az albuma, a Universal gondozásában. Krúbi - Nehézlábérzés https://youtu.be/k30jhPBscooAz első szám, amit hallottam tőle, az az "Orbán, verd ki a Ferinek!" című magnum opus volt.  És be kell valljam, nekem az annyira nem tetszett, hogy utána mást már meg se hallgattam tőle. Ezek szerint lehet, hogy kéne, és nem egy számból kéne megítélnem. De szerintem az a szám annyira gáz meg prosztó volt, hogy elment tőle a kedvem. Pedig kimondottan szeretem, ha mernek politizálni a hazai repperek, azt meg különösen szeretem, ha kormánykritikusak, de Krúbi ezt annyira infantilis és prosztó módon tette meg, hogy az nekem már nem adta be. Lehet, hogy csak én vagyok túl földhözragadt, de ezt ennél magasabb intellektuális színvonalon kéne csinálni szerintem. Azt éreztem rajta, hogy ezt tudatosan csinálja, meg azt is éreztem, hogy alapvetően tehetséges, és van stílusa, de még így se... Viszont Reggie, neked adok a szavadra, szóval ha azt mondod, hogy jó, akkor utánanézek egy-két számának. (Most ezt a Nehézlábérzést nem tudom meghallgatni, de majd meg fogom.)
|
2018.05.12. 14:51 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nekem nem a vicces, hanem a "vicces akar lenni" kategória. Egy középiskolás osztálykiránduláson a jó családból való gyerekek az ilyen zenék hallgatásával teljesítik be a lázadókorszakukat és kábé ennyi. Erőltetett, unalmas, stílusidegen. Egy másodpercig nem éreztem azt, hogy nekem szólna.
|
2018.05.12. 21:45 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Ha valakit esetleg érdekel: holnap (szerda) este 7-kor a Rapterápiában fogok okoskodni Bíró Dávid, Peety és Márkypapa társaságában. Vitafórum lesz néhány aktualitás hip-hoppal kapcsolatos témában, én természetesen a hallgatói oldalt fogom képviselni a vitában.  Itt lehet majd nézni: https://www.youtube.com/watch?v=252yuWnV7BkFelvelrol meg fogom hallgatni. Köszi, szerintem jól sikerült, jót beszélgettünk. Végére punnyadt be talán picit a dolog az utolsó vitapontnál, de annyi talán belefért. Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd hozzá.  Az elso tiz percet meg tudtam nezni....a tobbit vmikor ha lesz idom...az nem mostan lesz, de irok majd velemenyt.  Oké.  Tény, hogy jó hosszú, több részletben nézős. A kezdemenyezes abszolut jo, foleg, hogy 4 teljesen mas karakter ult az asztalnal.
|
2018.05.13. 07:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Nekem nem a vicces, hanem a "vicces akar lenni" kategória. Egy középiskolás osztálykiránduláson a jó családból való gyerekek az ilyen zenék hallgatásával teljesítik be a lázadókorszakukat és kábé ennyi. Erőltetett, unalmas, stílusidegen. Egy másodpercig nem éreztem azt, hogy nekem szólna. Ezt nagyon jól megfogalmaztad, egyetértek. Most meghallgattam ezt a Nehézlábérzést, és nem lett jobb a véleményem. Tehetséges a srác, van stílusa, de mégis ilyen magamutogatásnak érzem én is a produkciót. Próbálja hozta ezt a korai Eminem stílust, de nem áll össze. Arra törekszik csak, hogy minél meredekebb rímekkel pakolja tele a szöveget, hogy felkapd rá a fejed, de valójában nincs mögötte semmilyen üzenet, amit közvetíteni szeretne. Szerintem. Kár érte, mert ezt a tehetséget sokkal jobban is lehetne kamatoztatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Yodaragorn 2018.05.15. 18:25-kor.
|
2018.05.13. 14:26 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: dub7 írta: Nekem nem a vicces, hanem a "vicces akar lenni" kategória. Egy középiskolás osztálykiránduláson a jó családból való gyerekek az ilyen zenék hallgatásával teljesítik be a lázadókorszakukat és kábé ennyi. Erőltetett, unalmas, stílusidegen. Egy másodpercig nem éreztem azt, hogy nekem szólna. Ezt nagyon jól megfogalmaztam, egyetértek. Most meghallgattam ezt a Nehézlábérzést, és nem lett jobb a véleményem. Tehetséges a srác, van stílusa, de mégis ilyen magamutogatásnak érzem én is a produkciót. Próbálja hozta ezt a korai Eminem stílust, de nem áll össze. Arra törekszik csak, hogy minél meredekebb rímekkel pakolja tele a szöveget, hogy felkapd rá a fejed, de valójában nincs mögötte semmilyen üzenet, amit közvetíteni szeretne. Szerintem. Kár érte, mert ezt a tehetséget sokkal jobban is lehetne kamatoztatni. Főleg a Nehézlábérzésnél lett határozott a véleményem.
|
2018.05.15. 09:53 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
|
2018.05.26. 11:06 |
|
 |
Yodaragorn
|
Jaja, nekem is nagyon beadta. Örülök, hogy nyomja még szólóban is a Bigmek, ez egy másfajta feelinget hoz, mint a Theshow Crew, de mindkettő nagyon jó.
|
2018.05.26. 17:28 |
|
 |
Yodaragorn
|
Egy tök jó interjú Benski-vel (Az Árral Szemben) a régi időkről, meg kicsit az újakról is, hátha érdekel valakit: https://rapegylet.com/magazin-benski/
|
2018.05.31. 17:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
Múltkor kritizáltam a Funktasztikust, de ettől még egy istenadta zseni! Álomszerű ez a kollaboráció Bobafettel, nincs még két figura a magyar szcénában, akik egyszerre lennének ennyire tehetségesek és ennyire autonómak. Nagyon komolyan odatették magukat. Funktasztikus és Bobafett: BobaFunkhttps://www.youtube.com/watch?v=tRdC8Y1Ec20
|
2018.06.01. 14:41 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: Múltkor kritizáltam a Funktasztikust, de ettől még egy istenadta zseni! Álomszerű ez a kollaboráció Bobafettel, nincs még két figura a magyar szcénában, akik egyszerre lennének ennyire tehetségesek és ennyire autonómak. Nagyon komolyan odatették magukat. Funktasztikus és Bobafett: BobaFunkhttps://www.youtube.com/watch?v=tRdC8Y1Ec20Nagyon ott van ez a trekk. Bobafett nagyon állat.
|
2018.06.02. 09:12 |
|
 |
Sixfeet
|
|
2018.06.13. 16:16 |
|
 |
Unda
|
Slow Village letöltő linket nem tudnátok adni!
|
2018.06.14. 18:08 |
|
 |
|