Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8708 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Mint Kendrick Lamar, aki comptoni, mégse a gangsta vonalat nyomja, mégse volt se crip, se blood. Persze a 8kert kicsit erős Compton-hoz hasonlítani. 
|
2018.06.29. 15:32 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=lexsvZZvrGQ „Én vagyok az eredeti nyolc kerületi” | 24.hu Jó volt nézni. Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=lexsvZZvrGQ „Én vagyok az eredeti nyolc kerületi” | 24.hu ... valószínűleg kicsit többet gondolnak magukról ahhoz képest, ami indokolt lenne, de lelkesek,... Ez így igaz, de szerintem ha valaki tényleg megéli a hip-hopot, akkor nem is annyira fontos, hogy mekkora közönsége van neki. Nagyon sok rossz példa van sajnos, akik a sikerért leszartak mindent, túl sok nevet sorolhatnék fel.. Peppinoék tényleg autentikusak, ha magyar hip-hopot kéne reprezentálni, rajtuk keresztül sokkal hitelesebb lenne, mint ez a sok lájkvadász szerencsétlen. Szóval hajrá Nagyvilág!
|
2018.06.30. 16:00 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: ... a 8-ban cseperedtem fel meg sem vagyok gengszter.  Á ez gyanús. Aki gengszternek kiáltja magát, az általában valami kissebbségikomplexumos hülyegyerek. Aki meg tagadja, na azok a nagyhalak! 
|
2018.06.30. 16:04 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8708 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
dub7 írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=lexsvZZvrGQ „Én vagyok az eredeti nyolc kerületi” | 24.hu ... valószínűleg kicsit többet gondolnak magukról ahhoz képest, ami indokolt lenne, de lelkesek,... Ez így igaz, de szerintem ha valaki tényleg megéli a hip-hopot, akkor nem is annyira fontos, hogy mekkora közönsége van neki. Nagyon sok rossz példa van sajnos, akik a sikerért leszartak mindent, túl sok nevet sorolhatnék fel.. Peppinoék tényleg autentikusak, ha magyar hip-hopot kéne reprezentálni, rajtuk keresztül sokkal hitelesebb lenne, mint ez a sok lájkvadász szerencsétlen. Szóval hajrá Nagyvilág! Adom teljes mértékben! Nekem is bőven pozitív a véleményem azzal együtt is, amit írtam.
|
2018.06.30. 16:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Mit szóltok ehhez az új Bankos nótához? Kezdjük ott, hogy minden tiszteletem az övé, hogy folyamatosan meg tud újulni. Ez a trapes vonal sose lesz igazán az én stílusom, de ha már feltétlenül át akarjuk venni Magyarországon is, akkor szerintem most itt egy kitűnő példa (Luke Benz után végre valaki mástól is), hogy hogyan kéne. Bankos - Pyro / feat. Zsolaa · Laca · Rorschach Raw · Drilladeltorohttps://www.youtube.com/watch?v=pnexXkQ ... ture=share
|
2018.07.01. 14:36 |
|
 |
Sixfeet
|
Szerintem mondjuk full gagyi. A Luke-al egy lapon emlegetni elég nagy hülyeség, mert azonkívül hogy a Luke tényleg egy jó szövegíró, neki ahhoz is megvan az érzéke hogy milyen produkcióra illik a trap. A Mocskos Márkás Make it Blaze-en keresztül a Tibbah Most Busters projektjén át egészen a Gegéig kb. mindenhol azt érzem hogy megvan akadva a trap annál hogy a Lex Luger korabeli trappet próbálják leutánozni EDM vonásokkal amit már megcsináltak szerintem ezeregyszázan, plusz tartalmilag szándékosan ezt a közhelyes félironikus "nyomATOM @ cä$h-t" feelingű full gagyi semmitmondó szart tolják.
Vagy az legyen meg hogy tartalmilag üssön és ne azzal a kifogással jöjjünk már hogy "de hát ez trap ezt így kell csinálni", vagy ha azt se tudjuk akkor legalább a produkciós értéke legyen olyan hogy legalább akkor ha bulizenének érzik akkor bulizeneként legyen valami ami miatt megmarad a zene.
|
2018.07.01. 18:31 |
|
 |
Yodaragorn
|
A Luke-al csak olyan szempontból említettem egy lapon, hogy szerintem ez is jó, meg az is jó, de amúgy nyilván tök más. Nem értek különösebben a traphez, nem is az én stílusom. Azért postoltam, mert kívülállóként szerintem ez egész jó, legalábbis itthon nem sokat hallottam ebben a stílusban, ami hasonlóan tetszene. De azt sikerült megtudnom a reakciódból, hogy akik nálam jobban értenek hozzá, azok szerint ez nem egy nagy szám.  Ez fontos info volt.
|
2018.07.02. 14:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2018.07.02. 15:18 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: https://offmedia.hu/hiphop/magyar-hiphop-posse-valog
A mestereket beletettem volna. A Mesterek mindenképp kellett volna, nem is értem, hogy maradt ki. Mert azt leszámítva viszont eléggé teljeskörű a lista, nekem nem jutott eszembe semmi lényeges, ami kimaradt. Talán a Raplife válogatáslemez Wacuum Airs által prezentált introja kerülhetett volna még bele, de az nem olyan nagy létszámú posse track, mint a többi.
|
2018.07.03. 20:34 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Kezdetektől fogva követem,és várom/vártam minden hónapban az M-Squad - Beatmaking videókat!!! De az utóbbi hónapokban nagyon gyengére sikerültek szerintem!! Itt az új vidi,Mikee Mykanic-al!! Hiába az új helyszín,a Breakesek,nekem nagyon nem adja...Mikee Mykanic is többre képes ennél... M-Squad - Beatmaking Deluxe (közr. Mikee Mykanic)https://www.youtube.com/watch?v=SUzBOYZ2iEsÉs egy interjú: Bobafett: „Egy percet sem leszek külön Jancsitól, ez a legfontosabbhttps://www.youtube.com/watch?v=9eJmXtxIJV8
|
2018.07.20. 20:30 |
|
 |
Yodaragorn
|
Nekem is ez volt az elmúlt napok két legmeghatározóbb videoja magyar hip-hop fronton.  A Beatmaking sorozattal kapcsolatban hasonló a véleményünk, az elején nekem is nagyon tetszett, de az utóbbi időben rendkívül ellaposodott, szarabbnál szarabb produkciók jöttek egymás után. Ezzel az új Mikee Mykanic-es résszel kapcsolatban viszont nem értünk egyet, nekem ez nagyon kellemes meglepetés! A sok szar után végre egy igazán színvonalas részt raktak össze. A zenét nem tudom, mennyire mondhatjuk újvonalasnak, mert külföldön ez azért már nem új vonal, de itthon szerintem annak számít, és tök jól összerakták. Nekem Mikee is nagyon adja. Igen, tud ő jobbat, de a Beatmaking-ben senki se hozta soha a legjobb formáját, mert nem alkalmasak rá a keretek. Ahhoz képest ez a szöveg nagyon rendben van szerintem. "Music makes me high, Mihály makes music" - ez a sor pl. zseniális.  Ami viszont a legjobb, az a klip: tök feelingesre megcsinálták, jól nyomják a break-es srácok. Nem egy tipikus break-es zene, meg nem tudom, hogy maguktól szoktak-e ilyesmi zenékre break-elni, de hogy odatették magukat, az biztos. A Bobafett meg óriási figura.  Én mindig azt hittem, hogy a számaiban kicsit rájátszik a suttyóságra, de nem, ő tényleg ennyire suttyó.  Ennek tükrében különösen minden tiszteletem az övé, hogy ennyire ötletes és tartalmas szövegeket tud kitalálni.
|
2018.07.21. 17:28 |
|
 |
Yodaragorn
|
BP UNDERGROUND HIP HOP (OFFICIAL TRAILER 2018)https://www.youtube.com/watch?v=QDxHjHK ... e=youtu.beHát srácok, ez a film lehet, hogy az elmúlt évek legszínvonalasabb produkciója lesz, ami a magyar hip-hop területén bármilyen műfajban kijött! Én nagyon durván ráhájpolódtam a trailer alapján.  Artoscsaba milyen durván lefogyott!  Alig ismertem rá. Hétvégén mutatják be, BP-n lesz látható néhány moziban, ami nekem természetesen annyira nem jó, de remélem, minél előbb elérhető lesz majd online. (Csináltak az alkotók egy filmet a hardcore rockzenei közegről is, azt már lehet nézni a honlapjukon.)
|
2018.07.26. 21:38 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Yodaragorn írta: BP UNDERGROUND HIP HOP (OFFICIAL TRAILER 2018)https://www.youtube.com/watch?v=QDxHjHK ... e=youtu.beHát srácok, ez a film lehet, hogy az elmúlt évek legszínvonalasabb produkciója lesz, ami a magyar hip-hop területén bármilyen műfajban kijött! Én nagyon durván ráhájpolódtam a trailer alapján.  Artoscsaba milyen durván lefogyott!  Alig ismertem rá. Hétvégén mutatják be, BP-n lesz látható néhány moziban, ami nekem természetesen annyira nem jó, de remélem, minél előbb elérhető lesz majd online. (Csináltak az alkotók egy filmet a hardcore rockzenei közegről is, azt már lehet nézni a honlapjukon.) Erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Az ilyen átfogó témákhoz nagy óvatossággal kell hozzányúlni, remélem jó lesz.
|
2018.07.27. 20:53 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Az ilyen átfogó témákhoz nagy óvatossággal kell hozzányúlni, remélem jó lesz. Hát ja, ismerve a magyar hip-hop közeget, még a legprofibb feldolgozás esetén is tuti lesz, aki szerint "az nem úgy volt", meg aki ki lesz akadva, hogy ő miért nincs benne, meg hogy lehetett kihagyni ezt vagy azt... De a trailer alapján nagyon ígéretes szerintem.
|
2018.07.30. 19:07 |
|
 |
Dogg-Pound
|
A Fekete Vonatnak 20-éves évfordulója van,ennek alkalmából újra összeálltak!! Én ennek személy szerint örülök,viszont annak már nem hogy a Halott Pénzt,DR BRS,Monkeyneck (soha nem halottam az utóbbi kettőről eddig),ilyenek vannak benne..Inkább Juniornak kellet volna "rappelnie" a Halott Pénz helyett.... Fatinak brutál hangja van!! Imádom!! Beat is érzi,de meglátszik rajta a sok cucc sajnos..... Mindenesetre jó lenne egy új Fekete Vonat Album!! DR BRS X Fekete Vonat feat. Halott Pénz, Monkeyneck - Hol van az a lány (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=TjRrnyyJZLA
|
2018.08.02. 01:19 |
|
 |
|