Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8708 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Dogg-Pound írta: A Fekete Vonatnak 20-éves évfordulója van,ennek alkalmából újra összeálltak!! Én ennek személy szerint örülök,viszont annak már nem hogy a Halott Pénzt,DR BRS,Monkeyneck (soha nem halottam az utóbbi kettőről eddig),ilyenek vannak benne..Inkább Juniornak kellet volna "rappelnie" a Halott Pénz helyett.... Fatinak brutál hangja van!! Imádom!! Beat is érzi,de meglátszik rajta a sok cucc sajnos..... Mindenesetre jó lenne egy új Fekete Vonat Album!! DR BRS X Fekete Vonat feat. Halott Pénz, Monkeyneck - Hol van az a lány (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=TjRrnyyJZLAÉn is épp akartam linkelni, örültem neki én is, mert a semminél jobb.  De azért nem új szám, csak feldolgozás, úgyhogy lehetne több is. Vártam én is, hogy összeálljanak, és jó is őket együtt állni, de ilyenekért inkább ne álljanak össze. Nincs sok értelme lehúzni a régiről még egy bőrt... Akkor lenne értelme összeállni, ha egy tök új lemezt csinálnának, ami méltó a régiekhez, és át tudja ültetni egy modernebb köntösbe. Junior közelmúltbeli próbálkozásai nem kimondottan irányadók ebből a szempontból, viszont Fatima legutóbbi szólólemeze, meg a Beat 2014-es Ritmuskrisztus című szólója teljesen rendben voltak, azzal az iránnyal lehetne próbálkozni. Beat meg tényleg ennyire rajta van a narkón? A Ritmuskrisztus LP alapján nekem ez nem jött át, az inkább egy istenfélő családos ember képét közvetítette, persze jól nyomja a kamut, szóval nem lepne meg semmi.  A nap másik szenzációja: Kate McKinnon az Animal Cannibals - Yozsefváros című számát rapeli a Jimmy Fallon Show-ban a The Roots kíséretérehttps://www.facebook.com/FallonTonight/ ... 837823896/Ez valami elképesztő!  Nem is csak az, hogy ez a csaj megtanulta a szöveget, és hogy AC szöveg szól Jimmy Fallon-nál, hanem az, hogy a Roots Animal Cannibals zenét játszik! Ez nem kis elismerés Qka-éknak...
|
2018.08.02. 14:41 |
|
 |
Dogg-Pound
|
A tegnap Reggeli Balázsék műsorába mutatták be a dal premiert,és meg is voltak hívva a műsorba!! Beatnek ez volt az első szólódala,Ő írta 20-éve ezt a számot,és emiatt álltak csak össze... (Én is most hallgattam vissza a tegnapi adást) Eddig nem is voltak jóban,nem is beszélt egymással Junior meg Beat..Beat nemrégiben a TV2-es reggeli műsorban arról beszélt hogy újra összehozná a Fekete Vonatot!! Junior le is reagálta másnap hogy ez felejtős...Most meg megy a nyalás Juniorék felől...Amúgy a Halott Pénz meg a másik két forma helyett Pl Bárót tettem volna bele,vagy Dopemant,vagy olyanokat akiknek köze volt a Fekete Vonathoz....Többet szerepelnek a számban mint a Fekete Vonat tagjai  Akit érdekel az interjú az meghallgathatja 1:38:30-tól https://www.youtube.com/watch?v=3J2DIl3N2ko
|
2018.08.02. 15:35 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8708 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Köszi, meg fogom hallgatni! Azt nem vágom ebben a sztoriban, hogy ha a Beat meg a Junior tényleg ennyire rosszban vannak, és emiatt tényleg felejtős, hogy összeálljanak, akkor erre az egy számra ugyan miért álltak össze?? Mégis van az a pénz, amire a Junior azt mondta, hogy ez az egy nóta mehet, bármennyire is utálom a Beat-et? Eléggé elvtelennek tűnik ez így. Az amúgy tiszta sor, hogy rosszban vannak, ezért nem állnak össze, ilyet láttunk már sokat. De akkor úgy lett volna korrekt, ha erre az egy számra se állnak össze. Az pedig meglepett volna, ha a Dopeman-el összeálltak volna, tőle is elég nagy beefben váltak el anno. 
|
2018.08.03. 16:09 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Yodaragorn írta: Köszi, meg fogom hallgatni! Azt nem vágom ebben a sztoriban, hogy ha a Beat meg a Junior tényleg ennyire rosszban vannak, és emiatt tényleg felejtős, hogy összeálljanak, akkor erre az egy számra ugyan miért álltak össze?? Mégis van az a pénz, amire a Junior azt mondta, hogy ez az egy nóta mehet, bármennyire is utálom a Beat-et? Eléggé elvtelennek tűnik ez így. Az amúgy tiszta sor, hogy rosszban vannak, ezért nem állnak össze, ilyet láttunk már sokat. De akkor úgy lett volna korrekt, ha erre az egy számra se állnak össze. Az pedig meglepett volna, ha a Dopeman-el összeálltak volna, tőle is elég nagy beefben váltak el anno.  Pénz! Ki tudja hogy mennyit ajánlottak fel Juniornak...Amúgy is kevesebb a bevétele mióta lefarolt Nótár Mary..Megkötözte Junior vagy mi volt az a balhé Dopemant azért írtam mert úgy tudom hogy a Fatimával és Junioral nincsenek már rosszba..Közösen is zenéltek egy picit.. Beatel nem tudom milyen a viszonya DopeMan&KicsiDope, L.L. Junior & Fatima & Kökény Attila: Hol van az a lány (Tábortűz verzió)https://www.youtube.com/watch?v=CNKRLnRYgmIDopeMan&KicsiDope, L.L. Junior & Emilio: Sunny Freestylehttps://www.youtube.com/watch?v=y7VYKFyDPkU
|
2018.08.03. 18:44 |
|
 |
Yodaragorn
|
Hm, ezek szerint akkor Dopeman lehetett volna, mint a szám eredeti producere, persze nem tudjuk, Beattel hogy vannak. Viszont meghallgattam most, hogy miket mondtak a Balázséknál. Ebből nekem úgy jön át, hogy se a Beat, se a Junior nem zárkózik el attól, hogy újra összeálljon a Fekete Vonat, sőt azt mondják, hogy remélik, lesz valami. Aztán, hogy ez mennyire kamuszöveg, mennyire a pénzen múlik, azt csak ők tudják, de még az se kizárt, hogy lesz valami. Nagyon kíváncsi lennék, milyen új számokat írnának.  Simán lehet amúgy, hogy az van az egész mögött, amit te mondasz, hogy a Junior megszorult kicsit anyagilag, aztán így mindjárt békülékenyebb lett hirtelen. 
|
2018.08.04. 15:13 |
|
 |
Yodaragorn
|
A napokban volt szerencsém két új magyar mainstream rapszámhoz. Egyiknek az előadói sem tartoznak a kedvenceim közé enyhén szólva sem. Mondjuk Essemm-nek a flowja elég jó, de amúgy az ő szövegei is kimondottan átlagosak szerintem. Viszont mindennek ellenére mindkét szám annyira ütős zeneileg, hogy kész vagyok tőlük.  Szóval elgondolkodtam, hogy is van ez, hogy szívesen hallgatom olyan előadóknak a zenéit, akiket egyébként nem bírok, és arra a megfejtésre jutottam, hogy a mainstream magyar hip-hop 10-15 éves csúszással mostanra jutott el oda, hogy olyan zenéket tudjon stabilan produkálni, amilyenek a 2000-es évek első felében külföldön voltak. És ez baromi jó nekem, mert a zenei hangzást illetően az az időszak volt a kedvencem, a kedvenc zenéim mind akkoriak. Szóval a magyar hip-hop mostani időszaka zenei aranybánya nekem, csak két dolog miatt van felemás szájízem. 1. Jó lenne, ha jobb rapperek nyomatnák ezekre a kitűnő zenékre. 2. Jó lenne, ha nem a 10-15 évvel ezelőtti külföldi zenék magas színvonalú másolása történne, hanem lenne benne valami egyedi, ami csak a magyar hip-hopra jellemző. A két említett nóta: Essemm - Szemétládahttps://www.youtube.com/watch?v=VsNC2K9XyEEMajka X Curtis X Király Viktor - Füttyöshttps://www.youtube.com/watch?v=3MGqYCjP73AÉs egy teljesen más kategóriájú újvonalas szám klipje, ami az egyik legjobb, ha nem a legjobb magyar szám, amit idén hallottam. Itt a szöveg legalább olyan magas, ha nem magasabb színvonalú, mint a zene. A zene pedig nemzetközi szinten is progresszív lenne. Luke Benz - No Skoolhttps://www.youtube.com/watch?v=sqzWkrNkhBI
|
2018.08.06. 14:30 |
|
 |
Zoli, MP
|
Majkas notarol pont ugyanez jutott eszembe..a hangzasa korai 2000-es evek. Eleg sok "celeb" ytuber volt most a nyugati parton. Deniz, Magyarosi Csaba, Majkaek... regen a jorgos travel altal csinaltak gorogben klippeket  Amugy Majka megtanult reppelni. Osszehasonlitjuk az elso notaival akkor ott katonas reppek hallhatoak, de az elmult 5-6 evben jo flowt rak kb mindig. Viszont szegeny Doglegy meg visszafejlodott.
|
2018.08.06. 22:58 |
|
 |
Yodaragorn
|
Igen, Majka lényegesen jobb, mint a pályafutása elején volt. Zeneileg toronymagasan jobb, ez persze nem az ő érdeme, hanem a producereié. De szövegben is valóban jobb, bár azért én még mindig nem helyezném átlag fölé, sőt talán inkább picit alá. Extrát nem mutat semmiben, de most már legalább bőven vállalható.
Ganxsta Döglégy Zolee-ban viszont én ma pont ugyanúgy nem értem, hogy mi olyan jó, mint régen. A 2000-es évek végéig szinte a komplett magyar hip-hop közeg azt hangoztatta, hogy mennyire szar a Ganxsta, és én nagyjából egyet is értettem ezzel. Aztán pár éve hirtelen mindenki elkezdte isteníteni, korszakalkotó legendaként emlegetni. Hogy is van ez? Nem tudok másra gondolni, mint hogy csináltak néhány közös számot a Ganxstával, amiből gondolom, jött is lóvé bőven, aztán a pénz egyszer csak felnyitotta a szemeket, hogy mennyire tehetséges ez a Zoli. Lehet, hogy csak rosszhiszemű vagyok, de más ésszerű magyarázatot nem találtam.
|
2018.08.07. 14:41 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Yodaragorn írta: Igen, Majka lényegesen jobb, mint a pályafutása elején volt. Zeneileg toronymagasan jobb, ez persze nem az ő érdeme, hanem a producereié. De szövegben is valóban jobb, bár azért én még mindig nem helyezném átlag fölé, sőt talán inkább picit alá. Extrát nem mutat semmiben, de most már legalább bőven vállalható.
Ganxsta Döglégy Zolee-ban viszont én ma pont ugyanúgy nem értem, hogy mi olyan jó, mint régen. A 2000-es évek végéig szinte a komplett magyar hip-hop közeg azt hangoztatta, hogy mennyire szar a Ganxsta, és én nagyjából egyet is értettem ezzel. Aztán pár éve hirtelen mindenki elkezdte isteníteni, korszakalkotó legendaként emlegetni. Hogy is van ez? Nem tudok másra gondolni, mint hogy csináltak néhány közös számot a Ganxstával, amiből gondolom, jött is lóvé bőven, aztán a pénz egyszer csak felnyitotta a szemeket, hogy mennyire tehetséges ez a Zoli. Lehet, hogy csak rosszhiszemű vagyok, de más ésszerű magyarázatot nem találtam. Aki a 90-es években rapet hallgatott,az biztos nem mondta rá hogy szar!! Zolee jó rappelési technikával rendelkezik,jó hanggal,és jó szövegeket is írtak!!!!95-ben mikor kijött az Egyenesen a Gettóból,első hazai "gengszter rap" album,mindenki tátott szájjal hallgatta a szövegeket,hogy ugye jól hallottuk a káromkodásokat? Mikor a Tv játszotta akkoriban a Boom a fejbe klipet,a tv előtt is tátott szájjal ültünk hogy milyen lazák,és elért hozzánk is a gengszterség  Home Boy naci,lánc az oldalán,kockás pulcsi,és szólt a Kartel a walkmanből  Előtte a Geszti volt,de Ő nem ezt a stílust csinálta..Meg a Megasound System volt még 89-től 93-ig!!! Amit csak piacokon,vagy barátoktól szerezhettél be,agyonmásolt kazikon..Ők probálkoztak ilyen undergroundos gengszter rap félével!!!Szóval a Zoli akkoriban egy új stílust hozott be,ami 2000-ig hibátlan volt (szerintem)!! Akkoriban volt a TKO,és akkoriban voltak a jó Dopeman albumok is!!! Más tudtommal akkortájt nem nagyon próbálkozott ezzel a műfajjal!! G-play max 2000-után meg egyre csövesebb albumokat adtak ki..Kezdtek el rockosodni!! Szétvált a brigád,és már nem azt a műfajt követték sajnos mint előtte!! Dopeman ugye ott hagyta őket,aztán Zolee elküldte Sámsont,meg Stevet is,így most maradt Big Daddy meg visszatért Lory-B!! Se a Zolee se Dopeman már nem a régi!!! (sajnos) Ahogy Zoli is írta visszafele fejlődőt Zolee és Dopeman is!!! Utolsó albumuk a K.O ami aranylemez is lett tavaly,azon találni olyan számokat ahol Zolee hasonlóan nyomja mint a 90-es években!!! Lory Magyarország egyik legtehetségesebb rappere "volt"..Remélem megtalálja régi önmagát..A K.O albumon lehetett érezni már hogy kezd vissza szokni Lory a raphez!!!Rengeteg turnéjuk van most,Amerikában is fellépnek pár helyen a Kartelal!!! Zolee-t meg elfogadták mára!! 90-es évekbe sok szülő fogta a fejét mitt hallgat a gyerekük,de a sok interjú,stb,láthatták az emberek hogy nem egy hülye gyerek,nem beképzelt,és tud normálisan is komunikálni!!! Igen,tehetséges a Zolee!! Akik meg felkérik featre azok a neve miatt meg a múltja miatt teszik!! De ahogy írtad itt is lehet pénz a háttérben,mint most a Fekete Vonatnál!!! Más ilyen műsort se csinált akkoriban!!! Rapedtsarok c.müsor Top tv.https://www.youtube.com/watch?v=HS0sgzHFJvUÉs a végén a Dope freestyle angolul mindent visz 
|
2018.08.08. 19:26 |
|
 |
Yodaragorn
|
Na, ezt megnézem majd, köszi.  Én alapvetően a magyar UG közösségre gondoltam, akik régen szidták a Ganxstát, most meg nem győzik dicsérni. Azokra gondolok, akik a '90-es években velük párhuzamosan a Fila Rap Jam-en tűntek fel, de nem sikerült (olyan gyorsan) bekerülniük a mainstream médiába. Abban az időben hangoztatott küldetésük volt, hogy megmutassák a magyar népnek milyen az igazi rapzene, mert a Ganxstáék csak kamu szart csinálnak. Most konkrét példát nehezen tudok mutatni, de pl. a Wolfie, a Siska, a Hősök, az AKPH a 2000-es években még kimondottan oltották a Ganxsta Zolee-t. Nem feltétlenül a számaikban, inkább egyéb megnyilvánulásaikban. Ma meg mit látunk? A többségük közös számokat csinál vele, együtt lépnek fel, nem győzik dicsérni, stb. Én egyébként, aki 2002-3 körül csatlakoztam be a műfajba, valószínűleg máshogy látom a dolgot, mint te. Ha már a '90-es években hallgattam volna rapet, akkor lehet, hogy nekem is nagy durranás lett volna, hogy a Ganxstáék magyarul rappelnek. Viszont amikor én belecsöppentem a dologba, akkor már volt bőven színvonalasabb magyar választék, ami mellett nekem a Kartell gagyinak tűnt. Akkor is azt gondoltam, hogy a Zoli csak az öncélú trágárkodásra építi a szövegeit, technikailag nagyon gyenge, a rímek bénák, tartalmilag van egy sajátos világa, amit el kell ismerni, de különösebb mélysége nincs. Úgyhogy az egyedi stílusán kívül mást akkor sem értékeltem már benne, és ez a véleményem azóta se változott. De ez csak az én véleményem, tudom, hogy sokan máshogy gondolják. 
|
2018.08.09. 14:59 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Yodaragorn írta: Na, ezt megnézem majd, köszi.  Én alapvetően a magyar UG közösségre gondoltam, akik régen szidták a Ganxstát, most meg nem győzik dicsérni. Azokra gondolok, akik a '90-es években velük párhuzamosan a Fila Rap Jam-en tűntek fel, de nem sikerült (olyan gyorsan) bekerülniük a mainstream médiába. Abban az időben hangoztatott küldetésük volt, hogy megmutassák a magyar népnek milyen az igazi rapzene, mert a Ganxstáék csak kamu szart csinálnak. Most konkrét példát nehezen tudok mutatni, de pl. a Wolfie, a Siska, a Hősök, az AKPH a 2000-es években még kimondottan oltották a Ganxsta Zolee-t. Nem feltétlenül a számaikban, inkább egyéb megnyilvánulásaikban. Ma meg mit látunk? A többségük közös számokat csinál vele, együtt lépnek fel, nem győzik dicsérni, stb. Én egyébként, aki 2002-3 körül csatlakoztam be a műfajba, valószínűleg máshogy látom a dolgot, mint te. Ha már a '90-es években hallgattam volna rapet, akkor lehet, hogy nekem is nagy durranás lett volna, hogy a Ganxstáék magyarul rappelnek. Viszont amikor én belecsöppentem a dologba, akkor már volt bőven színvonalasabb magyar választék, ami mellett nekem a Kartell gagyinak tűnt. Akkor is azt gondoltam, hogy a Zoli csak az öncélú trágárkodásra építi a szövegeit, technikailag nagyon gyenge, a rímek bénák, tartalmilag van egy sajátos világa, amit el kell ismerni, de különösebb mélysége nincs. Úgyhogy az egyedi stílusán kívül mást akkor sem értékeltem már benne, és ez a véleményem azóta se változott. De ez csak az én véleményem, tudom, hogy sokan máshogy gondolják.  2000-töl jöttek a szar Kartel albumok!! Szóval nem csodálkozom hogy nem fogtak meg már 2002-ben  Ha a 90-es években lett volna rendes net,youtube,stb,nem csak a Kartel lett volna felkapva!!! Siskára emlékszem hogy leszólta Zoliékat annó..Aztán Siska csinálta meg az "Oh Yeah (Ganxsta Tribute)" számot,klippel... Én most ugyanezt látom az AK26-nál!! Bele hallgattam pár trackjükbe mikor Bustával voltak..És most is meghallgattam pár trakcjüket Busta nélkül...Egy forintot nem ér a zenéjük szerintem,és most hogy eljöttek Bustátol mindenki velük featel,vagy velük akar featelni,youtube vlogosok velük csinálnak riportot...."mindenhol ott van" ez a két madár  Bustánál nem voltak ilyen felkapottak!!! Vagy a Magyar "Suge" rövid pórázon fogta őket,vagy pont miatta nem foglalkoztak az Ak-val.... Amúgy Rühelem az egész RTM-et...Pixát viszont bírom!! Nagyon tehetséges srác,és annó jó zenéket is csinált!! Mint alap,mint szöveg,és megvan hozzá a hangja is!! De ez a PIXA X HIRO vidi is mi? PIXA ilyet mond hogy Hiro megvert mindenkit Rap-ben,Pop-ba,most meg a Clubzene  És az a vicc hogy majdnem 4milliós megtekintésük van...Pixa már tele lehet lével  A Mizú,a Búlibáró,hajadismijen,stb,most ez,és még DJ is a Rádió 1-en PIXA X HIRO - PAPARAZZI (OFFICIAL MUSIC VIDEO)https://www.youtube.com/watch?v=E3qDBeR1C4sAkik nagyon nem szimpik még az a két "tini" picsa.. Lil G és Nemazalány..Nemazalány is ha jól tudom Busta felfedezetje.. Lil g NEMAZALÁNY KONCERT Minket nem az autotune tett azzá akik vagyunk https://www.youtube.com/watch?v=DOln0L1tm70"Nem a pénzért élnek,nem azért csinálják,és nem az autotune tette őket azzá akik"  Közönség éneklésével jól megmutatták hogy "tudnak énekelni".. Rajmund is ki? RAJMUND - MILLIOMOS feat. NEMAZALÁNY, LIL G (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=3mGl-u2AKSY
|
2018.08.10. 21:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
Pixa őstehetség, minden idők egyik legjobb magyar hip-hop producere volt a 2000-es években. Aztán elment egy olyan irányba, ami nekem már nem adja, de azt is profin csinálja. A Nemazalány - Lil' G duó érdekes.  Meg kell mondjam, szerintem az első 1-2 számuk szórakoztató volt.  (Petőfi Sándor, Malibu) Nyilvánvalóan szar, de direkt az, szándékosan csinálnak trasht, direkt nem veszik magukat komolyan. Tehát van egy kis paródia jellege a produkciónak, és mint ilyen, egész jó. Nemazalánynak szerintem a flowja is jó, meg jól is néz ki. Fülbemászók a refrének, van egy-két ötletes sor. A baj az vele, hogy ez a stílus max. 1-2 szám erejéig tud érdekes lenni, aztán kifullad. Kijött azóta is néhány új számuk, mint pl. ez a Milliomos, de semmi újat nem tudnak mutatni a Petőfi Sándorhoz és a Malibuhoz képest. Úgyhogy amekkora hype volt körülöttük tavasszal a Petőfi Sándor és a Malibu kapcsán, pár hónappal később már alig beszél róluk valaki. És ez így is van rendjén, többet nem is ér a produkció.
|
2018.08.11. 20:28 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Végre egy jó kis hazai!!(Like) Tibbah - Érzem, hogy élek (közr. Essemm, Phat, Dj Fegz)https://www.youtube.com/watch?v=XWiW1ajty98
|
2018.08.16. 19:09 |
|
 |
Yodaragorn
|
Igen, Tibbah-ék most a könnyebb utat választották, ebben nagyon nem lehet mellélőni, kajálja is a nép.  Én olyan nagyon nagyra nem értékelem, mert a szöveg ugyanaz a "mi jók vagyunk, ti szarok" típusú duma, amit már ezerszer hallottunk tőlük, a zene meg szintén nem rejteget sok újdonságot. Viszont tényleg olyan jól össze van rakva a beat meg a scratch, hogy az azért adja nekem is.  Az biztos, hogy sokkal jobb, mint a Beatmaking sorozat utolsó részei (kivéve a Mikee Mykanic-et) meg a Hiro-val közös popos próbálkozásuk. De izgalmasabbak nekem azok, amikben valami újat próbálnak hozni, és véletlenül sikerül is. Mint pl. a múltkori Mikee Mykanic-es Beatmaking.
|
2018.08.17. 14:21 |
|
 |
Dogg-Pound
|
|
2018.08.23. 10:13 |
|
 |
|