Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
https://www.youtube.com/watch?v=EFJG6jUizNMMiért Nincs Scratch a Zenékben? | DJ Vitafórum | Rapterápia Live
|
2018.09.14. 20:47 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8713 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Sixfeet írta: Alapvetően kicsit az ilyen Adult Swim-es műsorok, egy nagyon picit az Eric Andre Show inspirálta amik ilyen Public Access TV feelingű baromságokat csinálnak. Annyira durva irányban nem mentem el mint ők, viszont ez az NWA-s párhuzam ez olyan hogy eszembe nem jutott amikor csináltam hogy az inspirálta volna, de így utólag belegondolva tudat alatt tuti ezek inspiráltak. Egyrészt Biggietől a Playa Hater meg az összes NWA-hez fűződő gyökérkedéseket imádtam, nem beszélve hogy azután hogy az NWA filmmel kapcsolatban azzal érveltem hogy pont ezt a marháskodást hiányoltam a filmből, szinte már felesleges is lenne tagadni a párhuzamot.  Igen, azért is jutott eszembe, mert az NWA film kapcsán annak idején említetted ezeket a marháskodásokat.  Gondoltam, hogy nem tudatosan inspirált, max. tudat alatt, pont ezért tudott jól elsülni, és ezért nem lett koppintás szaga. Zoli: Ez a DJ-s Rapterápia adás nagyon jóra sikeredett, szerintem az egyik legjobb adás a műsor történetében! Ajánlom mindenkinek: egy nagyon jó hangulatú beszélgetés keretében nagyon jó dolgokat mondott a magyar DJ kultúráról a négy vendég, Kispeppino, Ghozth, O'Neal és Arre. Nem mellékesen elég sok kommentemet beolvasta műsor közben a Dávid, aminek külön örültem.  Egyedül O'Neal sértett meg nemi identitásomban, amikor azt hitte, Niki vagyok, nem pedig Miki... 
|
2018.09.15. 16:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli: Ez a DJ-s Rapterápia adás nagyon jóra sikeredett, szerintem az egyik legjobb adás a műsor történetében! Ajánlom mindenkinek: egy nagyon jó hangulatú beszélgetés keretében nagyon jó dolgokat mondott a magyar DJ kultúráról a négy vendég, Kispeppino, Ghozth, O'Neal és Arre. Nem mellékesen elég sok kommentemet beolvasta műsor közben a Dávid, aminek külön örültem.  Egyedül O'Neal sértett meg nemi identitásomban, amikor azt hitte, Niki vagyok, nem pedig Miki...  Kedves Niki Jo volt a musor, mert az ug-bol es a mainstreambol is voltak ervek ellenervek. Mivel 4-en voltak szinte, minden kerdesre tudtak ugy valaszolni, hogy kimaxoltak a lehetosegeket. 4 kulonbozo szemsog. Az , hogy regen minden jobb volt...mi ezt mondjuk a gyerekeink meg azt fogjak mondani, hogy az o gyerekkoroukban volt jobb. ezen at kell lendulni Szoba jott Dobee: Na neki tenyleg olyan gyujtemenye van, hogy beszaras. Az egesz minimal crew joban van vele, szkreccselt is nekunk. Voltak atzenelt ejszakak. Elhivott magahoz es pakolta a muzsikakat es nem tudtunk olyat mondani ami ne lett volna meg neki. Beszaras! Regen tenyleg volt olyan, hogy Te Higany, Dobee vagy Kasko jatszik mennjunk le, hallgassuk meg. Tudtuk, hogy mit kaphatunk toluk. Volt stilusuk (ezzel nem azt mondom, hogy pl akik szerepeltek a musorban nekik nincs. Oket nem is hallottam meg) Ok harman nem azt pakoltak amit kb mindenhol: Dj premier premier hatan, meg krs one....stb.. 15-20 evvel ezelotti elet. Ugyebar nehezebb volt zenekhez hozzajutni, ekkor tajt egy dj nem feltetlenul ismert minden albumot az elejetol a vegeig. Leginkabb maxikat vettek. Viszont így idonkent hozzajutottak exkluziv trackkehez remixekhez. pl refletcion eternal - the blast (full version ) vagy a reflection eternal - train of thought (bakker a cimado dal csak egy bakeliten jelent meg  ) A dj-nek nagyon kell erezni mi lehet a jo vagy mi nem es persze kozonseg fuggo is.
|
2018.09.16. 19:06 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8713 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Kedves Niki Na, menj a fenébe. Jók ezek a sztorik amúgy. Lehet mondani, hogy csak a keserűség beszél belőlem, hogy "régen minden jobb volt", de ahogy látom, te is elismered, hogy a DJ-nek régen sokkal nagyobb volt a respektje. Ti is azért jártatok le a Higany, a Kasko meg a többiek bulijaira, mert tőlük hallhattátok a menő új zenéket. Ma meg az van, amit az O'Neal is sztorizott a műsorban, hogy a kiscsajok odamennek hozzá egy hip-hop / RnB bulin, és odaadják a telójukat, hogy erről játssza már le az XY popslágert. Ez azért megalázó szitu szerintem egy DJ-nek. Tehát teljesen átbillent a mérleg nyelve. Azt én sem gondolom, hogy ez ellen bármit lehetne tenni, ez az internet terjedésének egy negatív mellékhatása, amivel valószínűleg együtt kell élni, de attól még nem jó. Ez pedig lehet, hogy kicsit ciki kérdés lesz, mert illene tudnom, de nem vagyok benne teljesen biztos: a DJ Higany ugyanaz az az ember, mint a DJ Hmad? 
|
2018.09.18. 18:20 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Kedves Niki Na, menj a fenébe. Jók ezek a sztorik amúgy. Lehet mondani, hogy csak a keserűség beszél belőlem, hogy "régen minden jobb volt", de ahogy látom, te is elismered, hogy a DJ-nek régen sokkal nagyobb volt a respektje. Ti is azért jártatok le a Higany, a Kasko meg a többiek bulijaira, mert tőlük hallhattátok a menő új zenéket. Ma meg az van, amit az O'Neal is sztorizott a műsorban, hogy a kiscsajok odamennek hozzá egy hip-hop / RnB bulin, és odaadják a telójukat, hogy erről játssza már le az XY popslágert. Ez azért megalázó szitu szerintem egy DJ-nek. Tehát teljesen átbillent a mérleg nyelve. Azt én sem gondolom, hogy ez ellen bármit lehetne tenni, ez az internet terjedésének egy negatív mellékhatása, amivel valószínűleg együtt kell élni, de attól még nem jó. Ez pedig lehet, hogy kicsit ciki kérdés lesz, mert illene tudnom, de nem vagyok benne teljesen biztos: a DJ Higany ugyanaz az az ember, mint a DJ Hmad?  En mar akkor kerultem ennyire bele, mikor volt kabeltevem es/vagy netem, szoval ismertem mar eloadokat notakat, csak nehezebb volt hozzajuk jutni. sot becsbe is jartam ki rendszeresen, ott meg belehallgathattal barmilyen albumba idokorlat nelkul. DE Higany - aki ma mar Hmad neven fut -ismertetett meg jobban a group home-mal, jeruval es az ntm-mel,de persze en/mi is mutattunk ujat neki. Illetve volt egy cd bolt kozel a gimimhez, ahol lehetett kapni rappet. Volt, hogy ingyen kiadta a srac pl roots manuva elso lemezet, de volt, hogy celofanos rawkus classics valogatast is kolcsonadta, hogy irjam at. Szerencses voltam akkor Szoval egy-egy kasko, hmad, dobee szett nem sok ujdonsagot tudott nekunk adni, igazabol, azert mentunk el, hogy a kedvenc notainkat hallgassuk sorozes, bulizas es beszelgetes kozben. Amugy a lustasag meg mindig jelen van. Az emberek nem kutatnak..en sajna meg mindig kutatok es erdeklodok, ezert van rengeteg zenem, de keves idom hallgatni oket. kutatasi folyamat: pl. The roots feat bahamadia, no ki az a bahamadia, aztan neki van featje rasco-val es planet asiaval, no nezzuk meg kik ok es igy tovabb.
|
2018.09.18. 21:23 |
|
 |
Yodaragorn
|
Világos, jók ezek a sztorik. Nekem sajnos ennek az aranykornak csak a vége volt meg, az is nagyon fiatalon. Meg hát vidéken közel sem voltak ilyen jó lehetőségek boltok, bulik terén. Viszont ami jó, hogy a kutatást ma se nagyon lehet megúszni, amikor az ember ismerkedik a műfajjal. (Meg hát nem is kell megúszni, mert szórakoztató.  ) Nálam ez gimis koromban ment nagyon intenzíven, azóta ahogy fogy a szabadidőm, egyre kevésbé, szóval nem csak lustaság kérdése ez... Új előadóknak ma már nagyon komoly át kell ütniük az ingerküszöbömet, hogy olyan szinten elkezdjek foglalkozni velük, mint a régi kedvenceimmel.
|
2018.09.19. 20:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Bobafett - Peppinohttps://www.youtube.com/watch?v=5i4ij2r16SwBobafett dobja a respektet Peppino-nak.  Feelinges klip a 8-ból.
|
2018.09.20. 20:32 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Jó az alap,és jók a szövegek,ez az igazi Bloose Brovaz!! Szívesen ott lettem volna a forgatáson...Biztos mentek az állatkodások Amúgy a Beatmaking helyett most lehetne egy olyat csinálni hogy minden hónapba kidobnak egy ilyen közös cuccot..Biztos nehéz lenne mindenkivel egy közös időpontot találni,egyeztetni,de nagy sikerük lenne szerintem!! Bloose Broavaz - Banda Bloose (Bootleg Video 2013)https://www.youtube.com/watch?v=Jxv3VNtWdoAKözben ezt találtam a leírásban :"Elkezdtünk dolgozni az új Bloose Broavaz bandalemezen! Még idén szeretnénk megjelenni, hogy teljes legyen a 20 éves örömünnep! Hamarosan több infót is dobunk a munkálatokról! Hogy gyorsabban teljen az idő a lemez elkészültéig, folyamatosan megosztunk veletek eddig soha nem látott, a fiókban lapult videókat, felvételeket, koncerteket az elmúlt 20 évből! Elsőnek egy 2013-ban forgatott, de idő hiányában befejezetlen klipet. A BB15 lemezről a Banda Bloose című tracknek készült volna anno egy klip, de nem volt elegendő időnk a felvételre és leálltunk. A Bloose riportfilm kapcsán előkerült az akkori, kezdeti stádiumban tartó verzió. Flesseltük, így megmutatjuk! Bootleg, befejezetlen anyagról van szó, így értendő a klip minőség is" Királyság  Ez meg egy rakás sz*r  17-évesen fegyverrel hadonászik símaszkos formákkal a háttérben,Bmw,"aranyóra" és neki nem parancsolhat senki!!! Hogy a retekbe van ez a felkapottak közt? Huszonéves Amerikai néger csaj rappereket próbálja utánozni.... LIL G - Manipuláció (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=efQJ8Bspx-4
|
2018.10.08. 19:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
Lil G tényleg egyre gázabb sajnos... A Petőfi Sándornál meg a Malibu-nál még értékeltem az iróniát, de nincs több ötlet, kifogytak: ugyanazt ismételgetik, csak egyre botrányosabb tálalásban, hogy fenntartsák a figyelmet, ez így már semmit sem ér. Bloose Broavaz-tól meg dicséretes, hogy ki mernek adni ilyen befejezetlen, régi projekteket. Lenne a kívánságlistámon egy-két hasonló projekt. 
|
2018.10.08. 21:37 |
|
 |
Kriminalface
|
Nem igazán HIP-HOP de hallgassátok, mert nagyon jó, egy kis uj hangzás: https://www.youtube.com/watch?v=lyNiUBeGdfM
|
2018.10.08. 22:14 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez zseniális, nagyon köszi! Gabó még mindig nagyon alulértékelt: nem csak a komplett hazai zenei közeg által, mint énekes, hanem még a hip-hop szcénán belül is. Jazz énekesek is megirigyelnék ezt a hangot.
|
2018.10.09. 18:06 |
|
 |
Yodaragorn
|
A Klipszemle alkalmából kijött Újonc trAnzKaPHka projektjéről a legnépszerűbb nóta, a Kodein klipje: https://www.youtube.com/watch?v=cihvy1u1-CwNem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha valaki sok év múlva meg fog kérni, hogy mutassam meg azt az egy magyar rapszámot, ami a 2010-es évek közepének magyar hip-hop zenéjét a legszínvonalasabban képviseli, akkor valószínűleg ezt a számot fogom megmutatni. A zene és a szöveg is maximálisan innovatív, és a klip is méltó lett a dalhoz: jobban kihangsúlyozza a szöveg valódi mondanivalóját. (Amit szerintem amúgy sokan nem értenek - elnézve, hogy az AKPH fellépéseken a közönség nagy része mennyire tombol erre a számra. Nekem sok minden eszembe jut erről a szövegről, de bulizni pont nem szokott kedvem támadni tőle.)
|
2018.10.13. 18:28 |
|
 |
Yodaragorn
|
Postolgatom itt sorban a klipeket, de vannak érdekességek bőven.  Egy trapszám Funktasztikustól! Funktasztikus - Pénz (Official Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=nbWwuQHDG0ISok mindenre számítottam Funktól, de arra, hogy nem trap alapra fog valaha is reppelni. És milyen jól csinálja! Egyik legjobb magyar trapszám, amit valaha hallottam. Tartalmas, technikás, fricskázós. Klip is baromi ötletes. És Sixfeet barátunk is nagyon profi alapot pakolt alá. Akinek nem világos, mit akar üzenni a szám, az olvassa el a leírást. Mondjuk én Funk helyében nem rágtam volna ennyire a hallgató szájába az üzenetet, hallja ki belőle mindenki, amit gondol. De lehet, hogy sajnos ilyen szinten van a hallgatóság, hogy muszáj szájbarágni...
|
2018.10.14. 15:00 |
|
 |
Zoli, MP
|
Jo otlet https://www.youtube.com/watch?v=ZTz8cXx_i9kSativuS - Hip-hop töri / OFFICIAL MUSIC VIDEO /
|
2018.10.17. 20:11 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Nem tudom ki nézte a mostani X-faktort..Már ott is Nemazalány volt benne,aki a Petőfivel tovább is jutott,a hang nélküli Lilike meg kintről drukkolt neki!! Lupo-t 5 másodperc után meg lefújták..Nem jött be Gáspár Lacin kivül senkinek se a produkciója..Inkább Ő jutott volna tovább... Kicsi Nyúl interjú:https://noizz.hu/terepcsere/dukai-regina/az-orszag-egyik-legsikeresebb-enekes-zeneszerzojenek-nem-mindennapi-eletutja-exkluziv/01rzb2r
|
2018.10.17. 20:31 |
|
 |
|