Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.01. 09:46

Hozzászólás a témához  [ 2701 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Zoli, MP írta:
Jo otlet

https://www.youtube.com/watch?v=ZTz8cXx_i9k
SativuS - Hip-hop töri / OFFICIAL MUSIC VIDEO /

A számot már ismertem, egyik legjobb a legutóbbi lemezükről. Örülök, hogy kapott egy klipet, és azt is hasonlóan ötletesen megcsinálták, mint a számot. Kitűnő példája, hogy ha van egy jó ötlet, akkor kis költségvetésből is lehet jó klipet csinálni.

2018.10.17. 23:23

https://www.youtube.com/watch?v=RMXk_RiZ-90
Hibrid - Rohanunk km. Imir & White (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

2018.10.22. 22:40

Hibridet nagyon bírom!!Utolsó Simítások EP ami tavaly jött ki,minden egyes száma szerintem tökéletes lett az albumon!!! Jó közremüködökel..Ez is fasza vidi lett!!!!!

Viszont amin csodálkoztam az ez: Rendező asszisztens : Papa Jo ?!?
Papa Jo a Ruthless bandájával kezdte még a 90-es években,még az A.C. Mindenki itt van klipjébe is szerepeltek,aztán MC Ducky volt a szomszédja aki segített neki egy picit,így beszált a VSOP-ba,onnan meg Papp Gergő (PG a producer :D ) mellé csapódott,és a Peaches and Cream buliján MC-ként nyomja Papa Joe..(A bulik tökéletesek,színvonalas hely,rengeteg jó külföldi csajjal) Közbe bele kezdet a szólóba is Papa,most meg már rendező is :) Sok oldala van Papának :D
Mohamen (RIP) Nagyon le akarta vadászni Papát még anno :)

Amúgy a klipje is színvonalas,de akkor is mindig egy beképzelt forma marad!!

PAPA JO & P.G. - "MAJD HA NAGY LESZEL!" (OFFICIAL MUSIC VIDEO '14)

https://www.youtube.com/watch?v=8zalgL85P0A

Aki meg esetleg nem ismerné :)

Mohaman - Papagáj

https://www.youtube.com/watch?v=vyL9E9P7ypE

2018.10.23. 10:50

Nem rossz ez a Hibrid nóta, valóban. Vele nekem egy gondom volt mindig: a westcoast stílus nekem Magyarországon mindig olyan furán hatott, közegidegennek érzem itthon. Pedig az amerikai hip-hopot tekintve a westcoast a szívem csücske, de mindig azt vallottam, hogy Magyarországon magyar hip-hopot kell csinálni, nem az amerikait másolni. Nyilván a magyar hip-hop eleve csak egy amerikai eredetű stílus adaptálása lehet, de a westcoastot szerintem nem nagyon lehet a magyar viszonyokra adaptálni, sokkal nehezebb a saját szánk ízére formálni, mint pl. az eastcoastot. Szerintem a westcoast-hoz annyira hozzátartozik a californiai feeling, a fekete nők, a lowriderek, a pálmafák, hogy magyarul nem tud úgy működni. Ezért aztán hiába van egy-két olyan figura itthon, mint a Hibrid, akik tényleg tehetségesen, tiszteletre méltó módon próbálkoznak a westcoasttal, nálam mindig plafonba fognak ütközni.
Ez a száma viszont nem annyira westcoast, ezért jobban is tetszik! A zenéből így is kicsit hiányolom az egyediséget, a szöveg az viszont ebben a stílusban teljesen frankó.

2018.10.23. 17:45

Micsoda sztory Papa Jo-rol es Moharol.
A peaches and cream meg megy?

97-98 korul kaptam egy Ruthless Gangsters demo-t. 4-5 track lehetett rajta, de nem az akkor ismert daluk voltak rajta ( Az egyik verze elejet meg kivulrol tudom)

Hibrid?
https://www.youtube.com/watch?v=aMbN30Uf880
Professor S - a bűn rabszolgája( k. Hybrid) (no.06) kb 97-es. Eredetiben vettem meg anno :)

Anno az elso Minimal Project bulira akartunk meg vkit a "kozonsegcsalogato" szeretunk es nem lep fel sokszor....Elhivtuk Hibridet. Full haz volt. Sena es Busa Pista is jott vele :shock: ..2003-rol beszelek.

2018.10.23. 20:54

Zoli, MP írta:
Micsoda sztory Papa Jo-rol es Moharol.
A peaches and cream meg megy?

97-98 korul kaptam egy Ruthless Gangsters demo-t. 4-5 track lehetett rajta, de nem az akkor ismert daluk voltak rajta ( Az egyik verze elejet meg kivulrol tudom)

Hibrid?
https://www.youtube.com/watch?v=aMbN30Uf880
Professor S - a bűn rabszolgája( k. Hybrid) (no.06) kb 97-es. Eredetiben vettem meg anno :)

Anno az elso Minimal Project bulira akartunk meg vkit a "kozonsegcsalogato" szeretunk es nem lep fel sokszor....Elhivtuk Hibridet. Full haz volt. Sena es Busa Pista is jott vele :shock: ..2003-rol beszelek.

Moha szét kapta Papát egy trackbe!! Papa nem is reagált :)
Igen megy,csak ugye a hajógyáriról át került a nagymezőbe!! Bár mióta megvan a Gózsdu udvar azóta szerintem visszább esett a bulizók száma...
Viszont ezt megnéztem volna élőben!!! Lowrider,csajok,pezsgők,és egy kisebb tömeg a színpadon!!! Nem hiszem hogy azóta lett volna ilyen a hazai előadó aki egy lowridert vitt volna színpadra :)

RUTHLESS SHOW 2000

https://www.youtube.com/watch?v=5cLqYu3JwTg

Hazaiak közül nagyon bírom a Vsop-t!! Mikor vissza tértek,Ők is fel léptek a Peaches and Cream be,sokszor ott lógtak a srácok a bulikon..Akkor még a Mamutba volt..PG volt a "Producerük",aztán PG meg Papa Jo "robbantotta szét" a Vsop-t,és be is fejezték!!! Papa meg maradt a "producerrel"..

2018.10.24. 10:26

Aztamindenit, erről a Fila Rap Jam-ről pedig a fellépések nagy részét láttam már, de ezt valamiért még nem. Nem gondoltam, hogy abban az időben volt olyan hazai underground előadó, aki ilyen műsort tudott csinálni, nem semmi. Elég nagy a kontraszt, ha összevetjük pl. az ugyanezen a Fila Rap Jam-en elkövetett Idő Urai fellépéssel. :D

2018.10.24. 14:26

Yodaragorn írta:
Vele nekem egy gondom volt mindig: a westcoast stílus nekem Magyarországon mindig olyan furán hatott, közegidegennek érzem itthon. Pedig az amerikai hip-hopot tekintve a westcoast a szívem csücske, de mindig azt vallottam, hogy Magyarországon magyar hip-hopot kell csinálni, nem az amerikait másolni. Nyilván a magyar hip-hop eleve csak egy amerikai eredetű stílus adaptálása lehet, de a westcoastot szerintem nem nagyon lehet a magyar viszonyokra adaptálni, sokkal nehezebb a saját szánk ízére formálni, mint pl. az eastcoastot. Szerintem a westcoast-hoz annyira hozzátartozik a californiai feeling, a fekete nők, a lowriderek, a pálmafák, hogy magyarul nem tud úgy működni. Ezért aztán hiába van egy-két olyan figura itthon, mint a Hibrid, akik tényleg tehetségesen, tiszteletre méltó módon próbálkoznak a westcoasttal, nálam mindig plafonba fognak ütközni.
Ez a száma viszont nem annyira westcoast, ezért jobban is tetszik! A zenéből így is kicsit hiányolom az egyediséget, a szöveg az viszont ebben a stílusban teljesen frankó.

Amugy valamilyen szempontbol atemelheto a west coast ugy, mint az east coast ,csak hanyagolni kene a "kliseket" amik hiteltelenne teszik itthon.Nem kene pl mutogatni a W-t a klippekben meg visitani hogy vesssszajd

2018.10.24. 18:36

Ja, lehet, hogy meg lehetne csinálni, csak még nem láttam rá jó példát.
Az east coast átformálására szerintem nagyon jó példa itthon a telepi rap. (Tudom, azt is elcsépelték már, de alapból jó ötlet volt.) Az zeneileg a klasszikus keleti ütemekre épített, de kivette belőle azt a sötét, nyers feelinget, rakott a helyére egy lájtosabb, dallamosabb hangzást. A szövegvilágban megmaradt a blokkházak világa, de a sötét, veszélyes utcai valóság helyett a posztkádári, gulyáskommunista utánérzésekre épülő tespedtség, bandázás, naplopás, stb. tematikája jelent meg.
Valahogy így kell szerintem magyarra formálni egy külföldi stílust, de westcoast vonalon még nem hallottam ilyet. Vagy csak mechanikus másolásokat hallottam, vagy ha valaki próbálkozott a stílus "magyarításával", annak nem volt meg az átütő ereje.

2018.10.25. 18:50

Puzsér Robi felrakott egy rövid videót, amiben felbukkan a hazai előadók közül Hiro, Lil' G és Nemazalány, külföldről pedig Lil' Pump. Megmondja benne a véleményét ezekről a mai trash hip-hop és mumble rap előadókról. (Ő trashpopnak nevezi, lehet, hogy helyesebben.) Szerintem tök jól megragadja a probléma lényegét, valóban ez a legnagyobb baj ezekkel a szövegekkel.
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... kEOeaj6Vdk

2018.10.31. 20:05

Kép

1. A Jó A Rossz És A Kartel (Reloaded)
2. A Való Világ (Reloaded)
3. Ez Itt Nem Az (Reloaded)
4. Angyalföld A Hely (Reloaded) Featuring – Ambrus Rita
5. A Szerb Határ Felé (Reloaded)
6. Bérgyilkosok (Reloaded)
7. Helldorado (Reloaded)
8. Szűzoltók (Reloaded)
9. A Sötét Oldal (Reloaded)
10. Mexico Kid 50 (Vadonatúj Dal)
11. Dög És A Többiek (Reloaded) Featuring – Siska Finuccsi
12. Nincs Az A Csaj (Reloaded)
13. Blow-Feld (Vs. O.J. Bond) (Reloaded) Featuring – O.J. Sámson

Letöltés:

http://www.oriaslevel.hu/files/get/QQopXl1fRP/helldorado-ujratoltve.zip

Egyik kedvenc Kartel albumom a Helldorado,ha jól emlékszem a cd-n még egy pc-s játék is volt!! Ki lehetett választani hogy melyik Kartel karakterrel mész lövöldözni..Elég gagyi minősége volt a játéknak :D
Ezt a Reloaded albumot max szar alapokkal tudták volna elrontani!! Nekem olyan a hangzása mintha a régi alapokra rá nyomtak volna egy-egy kis "akusztikus hangszerelést"..Mintha nyugisabb lenne az egész album!! Lassabb rappelések,alapok,olyan chill féleség lett (szerintem)
Nekem tetszik ez a megújult Helldorado!! Az egész albumot újra vették,egy két helyen más-más rímeket használva!!Normálisan ki is lett keverve,nem úgy mint az előző KO albumjuk,ahol néha hangosabb volt az alap mint a szöveg!!
Inkább ilyen albumokat adnának ki.. ;) Zolee rappelése semmit nem változott!! Mint a régi időkben,úgy nyomja!!
Viszont: Zolee nemrégiben azt nyilatkozta hogy Steve-vel jó viszonyba váltak el,és tarják is a kapcsolatot.. Mégse szerepel az albumon!!
Lory-n még hallani hogy nemtért még igazán vissza,de közzel jár már hozzá..Van egy két szám amit elkapott,de van olyan is amit jobb ha más rappelt volna fel!!!
Big Daddy-nek az új száma jobb mint a régi,és ezen az albumon még egész tűrhetően rappelget..
Amit sajnálok hogy csak 13 trackes lett,a régi 22 helyett,(amiből pár intro volt csak)
Ez is biztos arany lemez lesz,ugyan úgy meg lehet vásárolni a cd-t a Mol benzinkutakon is :D

Ezen a videón viszont csodálkoztam!! Nem kérték fel Dop-ot hogy szerepeljen az albumon,mégis tök korrektül áll a dologhoz..

DTV Vlog: Ganxsta Zolee & a Kartel: #helldorado #reload

https://www.youtube.com/watch?v=9vyPezmEJ8k

2018.10.31. 20:26

Legtöbbször ezt a lemezt hallgattam, de a legjobb a jégre teszlek.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2018.11.01. 09:55

doggfather írta:
Legtöbbször ezt a lemezt hallgattam, de a legjobb a jégre teszlek.

A jegre teszlek szerintem a csucspontjuk volt. Az nalam is porgott, eredeti kazettan.
A fekete lo volt a kedvencem 8-)

2018.11.01. 11:09

Vazze, a fekete ló egy sex action nóta.

Nekem a stricik és kurvák volt a kedvencem. 13-14 voltam, kemények voltunk na.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2018.11.01. 12:32

A Dopeman számomra egy óriási enigma. Mostanában amikor néha politikai meg közéleti témákban nyilvánul meg azt veszem észre hogy igazából néha még meglepően jól lát dolgokat, plusz egy csomó helyről emlegették a Fordult a kockát amit kíváncsiságból meghallgattam először. Függetlenül attól hogy helyenként vannak benne elég nagy nyúlások rap zenékből (mondjuk a 90-es években Magyarországon főleg szóló első lemezként simán el lehet ettől tekinteni), Dopeman abszolút jól rappel rajta, és ha a 90-es években hallgattam volna g-funkot, meg nyugati parti rappet, és valaki megmutatta volna a Fordult a kockát, szerintem simán azt mondtam volna hogy a maga idejében ez lehetett a legközelebbi próbálkozás arra hogy valaki úgymond jól hozza be ezt a vonalat Magyarországra. Ha csak nem más producerálta/vocal coach-olta az egészet és más írta neki a szövegeket is úgy általában, feltehetőleg magától ráérzett arra, hogy hogyan hozza ezt a stílust magyar kontextusban.

A soron következő albumokon viszont egyszerűen borzasztó, és olyan durván minőségbeli esés, meg akármilyen minőségbeli törekvésnek a teljes hiánya tükröződik rajta. Nagyon durva az éles váltás, mind tartalmilag mind technikailag ordító módon gyakorlatilag ég és föld az első albuma és gyakorlatilag minden más amit onnantól kiadott.

Az előbb említett videóban meg még inkább erősíti bennem azt, hogy egyszerűen nem tudok rajta kiigazodni. Egyik pillanatban valahol érzek egy érett hozzáállást amit rá pár másodpercre összetör szekunder szégyent kiváltó megnyilvánulásokkal.

2018.11.01. 14:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2701 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 181  Következő