Szerző |
Üzenet |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Nem volt olyan gagyi játék, aranyos volt.  Ezt én is kívülről fújom, megérdemelte a reloadolást.... Lehet ez tetszene jobban, ha ezt hallom először, de így nem.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2018.11.01. 16:14 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8713 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Sixfeet írta: A Dopeman számomra egy óriási enigma. Mostanában amikor néha politikai meg közéleti témákban nyilvánul meg azt veszem észre hogy igazából néha még meglepően jól lát dolgokat, plusz egy csomó helyről emlegették a Fordult a kockát amit kíváncsiságból meghallgattam először. Függetlenül attól hogy helyenként vannak benne elég nagy nyúlások rap zenékből (mondjuk a 90-es években Magyarországon főleg szóló első lemezként simán el lehet ettől tekinteni), Dopeman abszolút jól rappel rajta, és ha a 90-es években hallgattam volna g-funkot, meg nyugati parti rappet, és valaki megmutatta volna a Fordult a kockát, szerintem simán azt mondtam volna hogy a maga idejében ez lehetett a legközelebbi próbálkozás arra hogy valaki úgymond jól hozza be ezt a vonalat Magyarországra. Ha csak nem más producerálta/vocal coach-olta az egészet és más írta neki a szövegeket is úgy általában, feltehetőleg magától ráérzett arra, hogy hogyan hozza ezt a stílust magyar kontextusban.
A soron következő albumokon viszont egyszerűen borzasztó, és olyan durván minőségbeli esés, meg akármilyen minőségbeli törekvésnek a teljes hiánya tükröződik rajta. Nagyon durva az éles váltás, mind tartalmilag mind technikailag ordító módon gyakorlatilag ég és föld az első albuma és gyakorlatilag minden más amit onnantól kiadott.
Az előbb említett videóban meg még inkább erősíti bennem azt, hogy egyszerűen nem tudok rajta kiigazodni. Egyik pillanatban valahol érzek egy érett hozzáállást amit rá pár másodpercre összetör szekunder szégyent kiváltó megnyilvánulásokkal. Szívemből szóltál teljes mértékben! Alapvetően nem szimpatizáltam sose Dopeman-el: gyenge rappernek tartom a mai napig, egyedül a Fordult a kockáról hallottam én is jó számokat, bár teljes egészében még sosem hallgattam meg azt a lemezt sem. Közéleti kérdésekben is mindig prosztó, számomra antipatikus módon nyilvánult meg. Ehhez képest az utóbbi időben folyamatosan érnek a kellemes csalódások vele kapcsolatban. Ugye ebben a Helldorado videóban is említi, hogy spirituális változás ment végbe az életében, ami nála nem tudom, mennyire komolyan vehető, meg láthatóan nem sikerült ezt a változást teljesen összehangolnia a meglévő karakterével, de azért érezhető a változás. Beleszaladtam egy-két videójába az utóbbi időben, és néha-néha már szándékosan is rákattintok. Közéleti-politikai témákban kimondottan jókat tud mondani mostanában. Többször értek vele egyet, mint nem. Ráadásul tök kulturált stílusban tudja kifejteni a véleményét. Rapperként nem lett sokkal jobb, viszont érdemes meghallgatni pl. az új számát (Így Yo): https://www.youtube.com/watch?v=v4LkoME2AOMZeneileg szerintem baromi jó. A szöveg tartalmilag tök szimpatikus, jól átjön belőle, hogy változott a hozzáállása az élethez. Technikailag sajnos pont ugyanolyan gyenge, mint régen, de már a tartalmi színvonal javulása is hatalmas előrelépés.
|
2018.11.01. 17:53 |
|
 |
Dogg-Pound
|
|
2018.11.13. 10:26 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8713 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Szóba került a film ebben a topikban is emlékeim szerint a nyári premier környékén. Én nagyon kíváncsi vagyok már rá, a trailer nagyon felhype-olt.  Várom, hogy felkerüljön a netre. Illetve ebben a videóban azt mondja az egyik alkotó hölgy, hogy készülnek valami vidéki turnéra a filmmel, úgyhogy remélem, jönnek Pécsre is. Az meg külön plusz, hogy ezek szerint szakmai elismeréseket is kap a film, le a kalappal!
|
2018.11.13. 19:17 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Szóba került a film ebben a topikban is emlékeim szerint a nyári premier környékén. Én nagyon kíváncsi vagyok már rá, a trailer nagyon felhype-olt.  Várom, hogy felkerüljön a netre. Illetve ebben a videóban azt mondja az egyik alkotó hölgy, hogy készülnek valami vidéki turnéra a filmmel, úgyhogy remélem, jönnek Pécsre is. Az meg külön plusz, hogy ezek szerint szakmai elismeréseket is kap a film, le a kalappal! "Hírek szerint eddig tíz város csatlakozott a vetítéssorozathoz, Budapest után Pécsett, az Apolló moziban folytatódik a muri december 6-án, csütörtökön." https://offmedia.hu/film/orszagjaro-tur ... ntumfilmje
|
2018.11.13. 20:19 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=zLVn0afYumADatkid x Turan Khan x Sadomas - Kustoms [The Red Album] (Prod. DJ Propo)
|
2018.11.14. 11:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Szóba került a film ebben a topikban is emlékeim szerint a nyári premier környékén. Én nagyon kíváncsi vagyok már rá, a trailer nagyon felhype-olt.  Várom, hogy felkerüljön a netre. Illetve ebben a videóban azt mondja az egyik alkotó hölgy, hogy készülnek valami vidéki turnéra a filmmel, úgyhogy remélem, jönnek Pécsre is. Az meg külön plusz, hogy ezek szerint szakmai elismeréseket is kap a film, le a kalappal! "Hírek szerint eddig tíz város csatlakozott a vetítéssorozathoz, Budapest után Pécsett, az Apolló moziban folytatódik a muri december 6-án, csütörtökön." https://offmedia.hu/film/orszagjaro-tur ... ntumfilmjeÓóó, de jó, köszi az infót! A szomszéd utcában fogják vetíteni, nem kell messzire mennem.  A Thuran Khan-ék száma meg egész jó, köszi azt is! Kik ezek, akikkel reppel, és hova valók? Csak a Nospát ismerem közülük.
|
2018.11.14. 21:45 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Szóba került a film ebben a topikban is emlékeim szerint a nyári premier környékén. Én nagyon kíváncsi vagyok már rá, a trailer nagyon felhype-olt.  Várom, hogy felkerüljön a netre. Illetve ebben a videóban azt mondja az egyik alkotó hölgy, hogy készülnek valami vidéki turnéra a filmmel, úgyhogy remélem, jönnek Pécsre is. Az meg külön plusz, hogy ezek szerint szakmai elismeréseket is kap a film, le a kalappal! "Hírek szerint eddig tíz város csatlakozott a vetítéssorozathoz, Budapest után Pécsett, az Apolló moziban folytatódik a muri december 6-án, csütörtökön." https://offmedia.hu/film/orszagjaro-tur ... ntumfilmjeÓóó, de jó, köszi az infót! A szomszéd utcában fogják vetíteni, nem kell messzire mennem.  A Thuran Khan-ék száma meg egész jó, köszi azt is! Kik ezek, akikkel reppel, és hova valók? Csak a Nospát ismerem közülük. Vedd fel telora is toltsd fel a dokut Egy valogatas lesz,amit angolok szerveztek, de ez tobbet mond minden szonal: https://www.youtube.com/watch?v=qDa25mxNs1sThe Red Album [Trailer] Akit kiemelnek az Verb T, nagy kedvencem.
|
2018.11.14. 22:07 |
|
 |
Yodaragorn
|
Hm, ez elég komoly! Kíváncsi lennék, hogy találtak rá pont a Nospára tőlünk. A telós felvételemmel meg nem biztos jól járnátok.  De BP-n többször is vetítik (vetítették is) a filmet, úgyhogy te könnyebben meg tudod nézni. 
|
2018.11.15. 21:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2018.11.15. 22:21 |
|
 |
Yodaragorn
|
Én először azt hittem, valami poénvideó lesz, de jobban utánajárva: szerintem ez komoly...! Nagyon durva... Mondjuk a videóban leginkább egy ilyen lecsúszott uzsorás benyomását kelti.  Kíváncsi lennék, hol van a lehúzás a dologban. Meg hogy honnan van forrása neki? Ahhoz, hogy hitelezni tudjon az ember, valahonnan betétet is kéne gyűjteni. Azt meg nehezen hiszem el, hogy akkora a vagyona, hogy zsebből megoldja.
|
2018.11.17. 15:17 |
|
 |
Reggie
|
Ha valaki ráfülelne, új dallal/klippel jelentkeztünk. BMB - Fel! km. Karai Anna https://youtu.be/F9Ns3qbHqSw
|
2018.11.17. 18:53 |
|
 |
Yodaragorn
|
Na tessék, jól el voltatok tűnve pedig! Nem rossz nóta, bár őszintén szólva számomra a refrénnek túlságosan ilyen 2000-es évek eleji csajrock (Avril Lavigne, Zanzibar, stb.) feelingje van.  A verzék viszont adják. Ja és jól látom, hogy a Kártmen eléggé sokat fogyott? 
|
2018.11.18. 16:59 |
|
 |
Reggie
|
Yodaragorn írta: Na tessék, jól el voltatok tűnve pedig! Nem rossz nóta, bár őszintén szólva számomra a refrénnek túlságosan ilyen 2000-es évek eleji csajrock (Avril Lavigne, Zanzibar, stb.) feelingje van.  A verzék viszont adják. Ja és jól látom, hogy a Kártmen eléggé sokat fogyott?  Kárti fogy, mi meg hízunk. Ez az anyagmegmaradás törvénye.  Igazából egy csomó minden porosodik a fiókban, néha összeszedjük magunkat és kihozunk valamit. Nagyon hobbi szinten van már nálunk a zene. Dénes megnősült, nemrég lett egy pici fia. Én a nyáron nősültem. Nem a zene az, amiből kenyeret tudunk rakni az asztalra...sajnos. Az utóbbi másfél évben sok Limp Bizkit, POD, Papa Roach, Korn pörgött nálunk és kedvünk lett egy ilyen trekkhez, az Anna meg partner volt ebben és szerintem 100%-ig beleillik a képbe.  Igazából így, hogy csak hobbi, csak magunknak kell megfelelnünl, eléggé nagy szabadságérzést ad. Aztán ha ezt mások is szeretik rajtunk kívül, az csak plusz. 
|
2018.11.18. 17:38 |
|
 |
Zoli, MP
|
Reggie írta: Yodaragorn írta: Na tessék, jól el voltatok tűnve pedig! Nem rossz nóta, bár őszintén szólva számomra a refrénnek túlságosan ilyen 2000-es évek eleji csajrock (Avril Lavigne, Zanzibar, stb.) feelingje van.  A verzék viszont adják. Ja és jól látom, hogy a Kártmen eléggé sokat fogyott?  Kárti fogy, mi meg hízunk. Ez az anyagmegmaradás törvénye.  Igazából egy csomó minden porosodik a fiókban, néha összeszedjük magunkat és kihozunk valamit. Nagyon hobbi szinten van már nálunk a zene. Dénes megnősült, nemrég lett egy pici fia. Én a nyáron nősültem. Nem a zene az, amiből kenyeret tudunk rakni az asztalra...sajnos. Az utóbbi másfél évben sok Limp Bizkit, POD, Papa Roach, Korn pörgött nálunk és kedvünk lett egy ilyen trekkhez, az Anna meg partner volt ebben és szerintem 100%-ig beleillik a képbe.  Igazából így, hogy csak hobbi, csak magunknak kell megfelelnünl, eléggé nagy szabadságérzést ad. Aztán ha ezt mások is szeretik rajtunk kívül, az csak plusz.  Mintha magukrol olvastam volna Reggie sorait, persze a neveket kicserelhetnek illetve par " jelzot", csak Ti aktivabbak vagytok, mint mi 
|
2018.11.19. 19:48 |
|
 |
|