Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.02. 11:47

Hozzászólás a témához  [ 2703 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Köszönöm a visszajelzéseket, örülök ha bejön.
Zoli, MP írta:
Soha rosszabbat. A rap kicsit daralos emiatt neha picit "eroltetni" kellett a fulemet, hogy atjojjon minden

A szövegnek a hangerejét más is mondta hogy nem annyira érthető, sanszos hogy amiatt mert a videó alá az album bakelit verziójáról felvett hangot raktuk.
Yodaragorn írta:
Két fiatal lány, akiknek a Youtube megváltoztatta az életét
https://index.hu/video/2018/12/27/lil_g ... cR0J7FgXVE

A két "csóró" csaj rags to riches-el bevegyített "ez kell a népnek sajnos meg kell élnünk" történetéből csak az maradt ki, hogy Nemazalány ezelőtt Trashkat néven zenélt a Busta mellett.

Nettó demagógia és parasztvakítás hogy egyszerűen a semmiből két akármilyen kapcsolatokkal és összeköttetéssel nem rendelkező előadó olyat csinál amit másnapra már az utcán nyomnak a középiskolások. Főleg annak a tudatában hogy a Busta táborából jön a 10 milliós nézettséges Hiro meg AK26 akik szintén mostanság "csodával határos módon" túlszárnyalták egykori mentorukat nézettségben.

Nincsenek véletlenek. Jó ideje mondom már ezt, és rég bebizonyosult hogy a Busta haszonleső, igénytelen, mindenféle minőséget, produkciós értéket és integritást mellőző mentalitása nem ért véget azzal hogy ő háttérbe szorult, hanem a vele valaha együtt dolgozó előadók akik úgymond a "Busta iskoláját" végezték el, egytől egyig ugyanúgy fertőzik tovább, rothasztják és teszik tönkre azt ami maradt itthon a rap zenéből.

Nekik lehet adni a hálát hogy idejutottunk.

2018.12.31. 00:01

Sixfeet írta:
Köszönöm a visszajelzéseket, örülök ha bejön.
Zoli, MP írta:
Soha rosszabbat. A rap kicsit daralos emiatt neha picit "eroltetni" kellett a fulemet, hogy atjojjon minden

A szövegnek a hangerejét más is mondta hogy nem annyira érthető, sanszos hogy amiatt mert a videó alá az album bakelit verziójáról felvett hangot raktuk.
Yodaragorn írta:

A két "csóró" csaj rags to riches-el bevegyített "ez kell a népnek sajnos meg kell élnünk" történetéből csak az maradt ki, hogy Nemazalány ezelőtt Trashkat néven zenélt a Busta mellett.

Nettó demagógia és parasztvakítás hogy egyszerűen a semmiből két akármilyen kapcsolatokkal és összeköttetéssel nem rendelkező előadó olyat csinál amit másnapra már az utcán nyomnak a középiskolások. Főleg annak a tudatában hogy a Busta táborából jön a 10 milliós nézettséges Hiro meg AK26 akik szintén mostanság "csodával határos módon" túlszárnyalták egykori mentorukat nézettségben.

Nincsenek véletlenek. Jó ideje mondom már ezt, és rég bebizonyosult hogy a Busta haszonleső, igénytelen, mindenféle minőséget, produkciós értéket és integritást mellőző mentalitása nem ért véget azzal hogy ő háttérbe szorult, hanem a vele valaha együtt dolgozó előadók akik úgymond a "Busta iskoláját" végezték el, egytől egyig ugyanúgy fertőzik tovább, rothasztják és teszik tönkre azt ami maradt itthon a rap zenéből.

Én azt mondom utolsó mondatodra reflektalva hogy rég rossz ha ilyen emberek bármiféle hatással lehetnek itthon bármiféle zenei kultúrára..

2018.12.31. 01:31

Sixfeet írta:
Yodaragorn írta:

Ezek nagy igazságok, valóban. Busta kialakított nekik egy közönségbázist, ahonnan el lehet indulni, aztán maguktól vitték tovább ugyanazokat a módszereket. Ebből a riportból annyit tudtunk meg, hogy ez szerintük is gáz (legalább is Lil' G és Nemazalány szerint), de úgy tűnik, azért lóvé fontosabb, mint hogy mennyire gáz az, amit csinálnak.

2018.12.31. 17:56

Volt a 70-es években Amerikában egy kampány, a "síró indián". A lényege érthető akkor is ha nem beszélsz angolul.
https://www.youtube.com/watch?v=j7OHG7tHrNM

A síró indián kampány meglehetősen releváns, főleg hogy mostanában itthon is azt vélem felfedezni hogy a műanyag kapcsán egyre több embernek jut eszébe a környezettudatosság kérdése.
Ezzel a kampányvideóval a legnagyobb probléma hogy a kampányt készítő szervezetet pontosan azok a cégek finanszírozták akiknek nem a környezettudatosságra való felhívás volt az indítékuk, hanem az anyagi profit maximalizálása. Átváltottak egy újrahasznosítási rendszerrel az eldobható műanyag csomagolásokra/palackokra, hiszen az számukra olcsóbb volt.

A szemét újrahasznosítása probléma volt, voltak akik kampányoltak azért hogy visszaállítsák a régi rendszert, de ehelyett hogy visszaállították volna, futtattak egy marketingkampányt ami elterelte a felelősséget róluk, helyette arra terelte hogy az emberek szemetelnek, úgyhogy az ő hibájuk hogy szemetelnek. A szemetelés nyilván rossz dolog, egyúttal a víz nedves és a pápa lakóhelye a Vatikán.

Egy dolog a tömegekre való mutogatás, hogy erre van igény és ők is pénzből élnek meg.

Itt viszont az elejétől a végéig szándékosan és ösztönösen csináltak szemetet, és utána a közönségre hárítják azt a felelősséget hogy szemetet csinálnak, miközben mind a közönséghez való eljuttatás manipulatív eszközökkel történt, csak úgy ahogy ez a sajnálat és empátia kicsikarására szolgáló történet manipuláció.

2018.12.31. 19:33

Erről van szó, nagyon jó az analógia.

Zoli: a Kemonnal csak barátilag fociztál, vagy talán az MTK ellen volt szerencséd játszani? :)

Más téma: Itt avvégzet, itt avvégzet... Hivatalosan is feloszlott Akkezdet Phiai. :(
https://www.facebook.com/akkezdet/posts ... __tn__=K-R

Ha az általános konszenzust vesszük, akkor azt kell mondani, hogy a magyar hip-hop történetének legmeghatározóbb csapata fejezi be ezzel tevékenységét. Csak két albumot adtak ki (igaz, a második dupla), mégis akkora hatást gyakoroltak a hazai szcénára, mint szerintem senki más.
Nagyon sajnálom, hogy nem készülhetett el a régóta ígért harmadik album.

2019.01.01. 18:19

Az akph évek óta said és frekvent volt, nem?
Nem is értem miért húzták ilyen sokáig ezt a szakítást.
Peti művész úr lett, mi?

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.01.01. 20:50

Sixfeet levezeteset ertem, de messzebb mennek es nem konkret neveket mondanek hanem altalonositanek.

Alapvetoen mindenhol a konnyen fogyaszthato zenek mennek es vmilyen szempontbol megertem, hogy az emberek kikapcsolodni akarnak es nem gondolkodni mikor zenet hallgatnak...de az a baj, hogy az elet mas teruleten is elojon az, hogy az emberek mit hallgatnak es a vilag azert is tart ott ahol. Persze ellenpelda van es remelem ertitek mire akartam kilyukadni :shock: :)

2019.01.01. 21:41

Yodaragorn írta:

Zoli: a Kemonnal csak barátilag fociztál, vagy talán az MTK ellen volt szerencséd játszani? :)

Más téma: Itt avvégzet, itt avvégzet... Hivatalosan is feloszlott Akkezdet Phiai. :(
https://www.facebook.com/akkezdet/posts ... __tn__=K-R

Serdulo es ifjusagi eveim alatt kb minden ismert magyar csapat utanpotlasa ellen jatszottam, szoval Kemon ellen is :)

2019.01.01. 22:50

doggfather írta:
Az akph évek óta said és frekvent volt, nem?
Nem is értem miért húzták ilyen sokáig ezt a szakítást.
Peti művész úr lett, mi?

Neeem, az AKPH az Saiid és Újonc, fellépéseken kiegészülve Frequenttel. A 2018-as év második felében volt csak, hogy a Saiid és a Frequent külön léptek fel, de azt nem AKPH néven tették, hanem mint Saiid szóló. De pl. júniusban a Fishing on Orfűn még rendes AKPH fellépés volt, amin az Újonc is részt vett. Szóval max. fél évig húzódott csak ez, az utóbbi fél évben viszont már valóban valószínű volt, hogy ez lesz a vége.
Petit meg valóban beszippantotta ez a művész közeg. Sokáig mondogatta, hogy kitűnően megfér egymás mellett a kettő, de megváltoztak a motivációi, ez van.
Vicces volt már a BP Undergroung filmben is, hogy jól öltözött irodalmárként, igazi kultúrértelmiségiként beszélt a hip-hopról és az AKPH-ról, közben meg vágták be a régi fotókat, amikor még bőgatyás trógerként bandázott az utcán a Wacuum Airs-es arcokkal. :lol:

Zoli: hm, ezek szerint a Kemon mikor idekerült, eleinte ifiben játszott. Azt hittem, egyből a felnőtt csapatba került. Így minden tiszta. :)

2019.01.02. 22:14

Prédikátor - Patrióta (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=w-_n_B6cuUc

Kíváncsi vagyok, ehhez mit szóltok. :)

Pajor Tamás örökre beírta magát a magyar hip-hop történelemkönyveibe azáltal, hogy az első között volt, akik magyar nyelven rapszöveget írtak. (Lásd pl. a Neurotic Brék című klasszikusát.) Persze egyértelmű, hogy ő a mai napig úgy reppel, hogy nem a hip-hop stílust képviseli, ezzel együtt szerintem tök ötletesek a szövegei, nekem tetszenek.
A lényeg, hogy most összehozott egy olyan számot, amiben a legkülönfélébb előadók reppelik a szövegeit, pl. Wolfie, Deniz, FankaDeli és Geszti Péter. A refrén éneklésére pedig olyan arcokat gyűjtött össze, mint pl. Mohamed Fatima, Oláh Gergő, Szikora Robi, Varga Miklós.
Eléggé furcsa névsor első ránézésre, de szerintem pont ez az értéke, hogy olyan emberek rapelnek/énekelnek Magyarország szeretetéről, akik gyökeresen eltérő világnézetűek. Ezzel példát mutatnak: fontosabb az, ami közös bennünk, mint ami elválaszt. Azt pedig sosem gondoltam volna, hogy a Night Child körüli balhék után a Fankát, a Denizt és a Wolfiet még valaha egy számban fogom hallani. :) Szóval nekem nagyon tetszik ez a nóta.

2019.01.27. 17:26

Yodaragorn írta:
Prédikátor - Patrióta (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=w-_n_B6cuUc

Kíváncsi vagyok, ehhez mit szóltok. :)

Pajor Tamás örökre beírta magát a magyar hip-hop történelemkönyveibe azáltal, hogy az első között volt, akik magyar nyelven rapszöveget írtak. (Lásd pl. a Neurotic Brék című klasszikusát.) Persze egyértelmű, hogy ő a mai napig úgy reppel, hogy nem a hip-hop stílust képviseli, ezzel együtt szerintem tök ötletesek a szövegei, nekem tetszenek.
A lényeg, hogy most összehozott egy olyan számot, amiben a legkülönfélébb előadók reppelik a szövegeit, pl. Wolfie, Deniz, FankaDeli és Geszti Péter. A refrén éneklésére pedig olyan arcokat gyűjtött össze, mint pl. Mohamed Fatima, Oláh Gergő, Szikora Robi, Varga Miklós.
Eléggé furcsa névsor első ránézésre, de szerintem pont ez az értéke, hogy olyan emberek rapelnek/énekelnek Magyarország szeretetéről, akik gyökeresen eltérő világnézetűek. Ezzel példát mutatnak: fontosabb az, ami közös bennünk, mint ami elválaszt. Azt pedig sosem gondoltam volna, hogy a Night Child körüli balhék után a Fankát, a Denizt és a Wolfiet még valaha egy számban fogom hallani. :) Szóval nekem nagyon tetszik ez a nóta.

Szep a tema , erdekesek a kozremukodok, de ebben a formban itt-ott hallgathatatlan.

2019.01.27. 20:16

A témának az alapgondolatával nem lenne feltétlen bajom, függetlenül hogy sosem voltam az a nagy hazafi alkat, de szerintem is elég rossz ez. A zene és az előadók baromi giccsesen nyilvánulnak meg, míg a videoklipnek a képi világa ahhoz képest hogy azért ennyi közreműködővel úgy sejtem erre is lehetett volna büdzsé, főleg hogy ráadásul lemezkiadós támogatás van mögötte, ezeknek a tükrében egyenesen fantáziátlan és igénytelen.

2019.01.27. 20:20

Szerintem inkább ötletes a szöveg, mint giccses. Pont azért tetszik, mert nem azok a közhelyek jönnek, mint egy átlag popszámnál. Mert ez ugye popszám, nem hip-hop. Hip-hop számként számomra is értékelhetetlen, mert nem az, hiába rapelnek benne. A popszámok között viszont szerintem a legjobbak közé tartozik.

De magamon kívül eddig csak egy haverommal találkoztam, akinek tetszett, úgyhogy lehet, hogy velünk kettőnkkel van a baj. :lol:

2019.01.28. 23:02

Ryzo x Stephco km. Dj B.A.S.S. - MOLOTOV (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=nGgvdW4 ... B-iBJFx1zU

Két nagyöreg, akik még mindig jól nyomják. Főleg Ryzo, aki szerintem az egyik legalulértékeltebb hazai rapper. Nagyon örülök, hogy a mai napig aktív.

2019.02.18. 22:09

Stephco sose nyomta jól, tehetségtelen. Nem mindig mérvadó a nézettség, de abban az esetben igen amikor azt látja az ember hogy a csávó leperkálta a pénzeket a közreműködésekért minden kisebb és nagyobb fővonalbeli magyar hip-hop előadóhoz, és ennyi idő után is ha úgy ad ki egy szólót hogy egyedül közreműködők nélkül, akkor a büdös életbe nem hallgatja senki mivel abszolút semmilyen és hallgathatatlan a rapje egymagában.

Ennek a tetejében meg a hab a tortán hogy az összes zenéjét a Smith csinálja, ő meg odahint pár helyre egy "co-producer" feliratot. :lol:

A csávó a pénzes alternatívája annak a közhelynek amikor egy ismertebb kinti rappernek leperkál egy teljesen raptől idegen figura adott összeget a közreműködésért. (mint pl. ennél)

2019.02.18. 23:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2703 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 181  Következő