Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.04. 01:05

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Igen, a kritikad keltette fel az erdeklodesemet es meghallgattam a notat, majd atpotyogtem az albumot, de igy nem hiteles a velemenyem.

Klippekkel kepben vagyok, megjelenesekkel is, de teljes albumot nem is tudom miota nem hallottam ha magyar reppet nezem.

Kb miota nem vagyok "aktiv" vhogy nem kelti fel az erdeklodesemet a cuccok.

De pl stephco rapfateros notaja nagyon betalalt es sokszor meghallgattam.

2019.12.18. 22:03
Adminisztrátor

Yodaragorn írta:
dub: Érdekes, amit írsz az 5 csillag zenei világáról. Nem úttörő, nem kimagasló szerintem se, de van egy tök egyedi pesti utcai hangzásvilága az albumnak, ami megkülönböztethetővé teszi más lemezektől. Ez szerintem önmagában is becsülendő még akkor is, ha egyébként tényleg nem hallani nagy zenei újdonságot az albumon. Szóval én kellően színvonalasnak érzem zeneileg is, de értem, amit írsz.

Nem lehúzni akarom, abszolút ugyanez a véleményem, ahogy írtam is ez az egyik általam legtöbbet hallgatott magyar album.
Csak pár példa:
Tha Alkaholiks - It Out

RJD2 - De L'alouette

Az eredeti minta SophyLocuras - Tengo De Ti, de szerintem innen mintázták, nem volt nagy munka.

Smoothe Da Hustler Hustler's Theme

Nem is a loopolás zavar, hanem az, hogy ezek már ellőtt dolgok rapslágerekben. Én szeretem, ha kicsit nagyobb fantáziával mennek neki egy mintának vagy legalább olyasmihez nyúlnak, amit még nem hallottunk.
A legdurvább az És +. Az egy mintákat áruló oldal ingyenesen letölthető demópakkjában volt elérhető. Egy az egyben a 3-4 loop kiállásokkal, kompletten. Lényegében azokat csak egymás után pakolták.

2019.12.19. 07:14

2002ben hallgattam utoljára őket a gyilkosság rt volt az utolsó lemez ami lement, most ezt frissen hallgattam, szinte ismeretlenként.
Ami feltűnt, hogy a zene nagyon jó. Érezni, hogy zenekarra lett írva, hogy lépnek fel rendesen velük, mert nem gépi, mint a régi pierrot-s zenéik voltak.
A szövegek a szokásosak, nem fejlődött egyikük se semmit az elmúlt 17 évben, de nem is romlottak.
Erős nosztalgia faktor mellet azt mondom, hogy okés cucc.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2019.12.19. 12:11

dub7 írta:
Yodaragorn írta:
dub: Érdekes, amit írsz az 5 csillag zenei világáról. Nem úttörő, nem kimagasló szerintem se, de van egy tök egyedi pesti utcai hangzásvilága az albumnak, ami megkülönböztethetővé teszi más lemezektől. Ez szerintem önmagában is becsülendő még akkor is, ha egyébként tényleg nem hallani nagy zenei újdonságot az albumon. Szóval én kellően színvonalasnak érzem zeneileg is, de értem, amit írsz.

Nem lehúzni akarom, abszolút ugyanez a véleményem, ahogy írtam is ez az egyik általam legtöbbet hallgatott magyar album.
Csak pár példa:
Tha Alkaholiks - It Out

RJD2 - De L'alouette

Az eredeti minta SophyLocuras - Tengo De Ti, de szerintem innen mintázták, nem volt nagy munka.

Smoothe Da Hustler Hustler's Theme

Nem is a loopolás zavar, hanem az, hogy ezek már ellőtt dolgok rapslágerekben. Én szeretem, ha kicsit nagyobb fantáziával mennek neki egy mintának vagy legalább olyasmihez nyúlnak, amit még nem hallottunk.
A legdurvább az És +. Az egy mintákat áruló oldal ingyenesen letölthető demópakkjában volt elérhető. Egy az egyben a 3-4 loop kiállásokkal, kompletten. Lényegében azokat csak egymás után pakolták.

Köszi a linkeket!
Az Alkoholiks nótában lévő mintát ismertem, bár én innen: https://www.youtube.com/watch?v=7nWjh35zOhI
(Scarface, Dr. Dre, Too Short, Ice Cube - Game Over)

A másik kettőre meg azt mondom, hogy valóban nem vall nagy fantáziára ezeket így bemintázni, de ha 1-2 ilyen van egy lemezen, az szerintem még belefér. Ha az egész album ilyen, az nagyobb baj. Hozzátartozik, hogy az Isten tuggya mé kivételével a többi szám esetében nem ismertem az eredeti mintát, így fogalmam sem volt, hogy mennyire nagy kreativitással lettek átdolgozva.

2019.12.21. 16:56
Adminisztrátor

a 3-as pakk, 0:30-nál :lol:

én még annó le tudtam tölteni

2019.12.21. 23:22

Kijött Funk Rezonancia albuma, pár zenében besegítek rajta. Két új videó róla:

Funktasztikus - Lent a föld mélyében
https://www.youtube.com/watch?v=2Q5ZJRgNfSI

Funktasztikus - Sírásó vagy közmunkás
https://www.youtube.com/watch?v=ntJiuAWHBq4

Linkek a streaming platformokhoz:
https://album.link/s/5cLN4ICneZe3SAD3QLJzXt

2019.12.23. 19:28

https://hu-hu.facebook.com/events/2428383950715595/
BP Underground dvd party

:D

2019.12.23. 22:59

dub7 írta:
a 3-as pakk, 0:30-nál :lol:

én még annó le tudtam tölteni

Hú, ez tényleg nagyon kritikátlan nyúlás... :lol: Nem is gondoltam, hogy ilyenek vannak azon a lemezen.

Zoli: én is 1-2 napja futottam bele az infóba, hogy van BP Underground DVD. Ha tudtam volna, már előbb megrendelem, hogy karácsonyra meglegyen. Így sajnos csak tegnapelőtt tudtam megrendelni, feltehetően csak januárban lesz meg, de örülök, hogy végre megjelent: ez komoly ereklye egy magyar hip-hop rajongónak. :) Nagyon minőségi dokumentumfilm, érdemes megvenni.

2019.12.24. 13:49

DSP - Útravaló

Ez még jobb, mint az NKS lemez! A DSP az egyik kedvenc magyar rapcsapatom, a Telepszemlével stílust teremtettek, a Társadalomklinika ott van a valaha volt 10 kedvenc magyar raplemezem között, de az Elmezajt is nagyon szerettem, amin gyakorlatilag kimaxolták a telepi rapet, mint stílust, abban utána az addigi formájában már nem volt potenciál. Az Elmezaj után 2012-ben nagyon sokat dolgoztak együtt Diazzal, aki szerintem abban az időben csinálta a legjobb zenéit - még nem poposodott el, de már nagyon professzionális volt. Akkor úgy éreztem, hogy Diazzal sikerül a DSP-nek egy magasabb szintre emelniük a telepi rapet, ami már nem is annyira volt ezáltal telepi (lásd pl. a Már megint és a Több-kevesebb című nótákat), ezért nagyon vártam a következő lemezüket, amitől azt vártam, hogy a DSP addigi legjobbja lesz, sőt még egy korszakalkotó magyar klasszikust is benne éreztem a pakliban. Ehhez képest a 2013-as Rímnapló csalódás volt: sokkal kevesebb Diaz alap került rá, mint gondoltam, és amik rákerültek, azokban se volt annyi fantázia, mint számítottam rá. Úgy általában azt éreztem, hogy az Elmezajon tényleg ellőtték a telepi rap minden puskaporát, és a Rímnaplóra sablonossá váltak, elfogyott az ötlet, az útkereső számok pedig esetlegesek voltak, nem volt határozott koncepciójuk.
Mindezt a srácok is érezték, ezért a Rímnapló után 180 fokos fordulatot vettek, és tiszta újvonalas zenékkel kezdtek előállni, amikkel meg az volt a baj, hogy egyáltalán nem következett az addigi munkásságukból, hiányzott a szerves fejlődés a régebbi cuccaikból kiindulva. Amikor ezt is megérezték, csináltak egy-két zenét a régebbi stílusukban is, variálták az újvonallal. Itt már született néhány nagyon erős alkotás (pl. Szenveday), de továbbra is katyvasznak éreztem azt, amit a DSP csinált.

És ez a sokéves útkeresés ért végre véget az Útravaló című albumon, ahol végre megtalálták a határozott új stílusukat, ami tök egyedi, innovatív, soha senki nem csinált még ilyet, mégis szervesen következik a régi telepi rapes munkásságukból. Nem véletlen, hogy most érezték úgy 6 év után, hogy megértek egy új album kiadására.
Az új stílus elsősorban Bad Pete (régebbi nevén Frog) érdeme, aki a zenék többségéért felel, akárcsak az Elmezajon, és aki a régi telepi hangzásvilág megalapozásából is nagyban kivette a részét. Nagyon kevesen tudnak ilyen gyökeresen, mégis ilyen szervesen megújulni, mint Frog, minden tiszteletem az övé! Az ütemekben visszaköszön a régi boombap világ, ami a telepi hangzást is megalapozta, de vegyül modernebb, itt-ott trapes elemekkel. A dallamokban pedig ilyen tök egyedi, sötét, futurisztikus hangzásokat alkalmaz, amit itthon biztos nem hallottam még senkitől se. Így egyszerre van klasszik hip-hop és újvonal flesse az embernek az album hallgatása közben, kitűnően ötvöződik az új és a régi, és mindig az ilyesmiből sülnek ki a legjobb dolgok.
Bom és Dipa tökéletesen alkalmazkodnak ehhez a zenei stílushoz a szövegeikkel: technikailag is megugorják a lécet, a szövegek ritmikája bravúrosabb, mint valaha. Tematikában is alkalmazkodnak ehhez a futurisztikus, sötét hangzásvilághoz, aktuális társadalmi problémákat feszegetnek (lásd Fekete tükör, vagy az online világ kitűnő, társadalomkritikus bemutatása a Hologram című számban), de mindeközben érződik a szerves kapcsolódás a régi telepi énjükhöz is pl. a Tanárok, az Új nap, a Mindent a bandámért, vagy a Tipli című számokban. Ezek már nem telepi rapszámok, inkább azt mutatják be, hogy egy telepi gyökerű, de onnan már kiszakadt srác hogyan gondolkodik a világról, hogyan gondol vissza a telepre, hogyan hagyott nyomot a szemléletén, miként határozza meg a telepi múlt az új élethelyzethez való hozzáállását. Így végre megvalósítja azt Bom és Dipa, amit évekig nem sikerült nekik: a régi szerves átmenetét az újba.

Nem emelnék ki egy számot se, végig egyenletesen magas színvonalú az anyag, szerves egységet alkot. Egyedül a Felhők között és a Nincs kontroll lóg ki kicsit, azokon erőteljesebben belekóstoltak a srácok a trap stílusba, ami nekem annyira nem jött be. Különösen sajnálom, hogy a Nincs kontrollban az egyik kedvenc magyar rapperem, Suppah, akit olyan ritkán hallani, autotune-nal eltorzítva szólal meg, tönkrevágva azt a betonbiztos, határozott flowját, ami miatt annyira kedveltem...

Összegezve tehát a DSP sokéves útkeresés után végre révbe ért, számomra ez az album a 2019-es év legjobb magyar hip-hop produkciója. A nemrég tárgyalt NKS albumhoz képest a zenék egyértelműen sokkal jobbak, a szövegek Nospa szövegeit verik, Zenk szövegeit nem, de így is nagyon színvonalasak.

2019.12.26. 22:16

Saiid csepegtet
https://www.youtube.com/channel/UCOlgLE ... VuA/videos

2019.12.29. 23:16

Jaja, gondoltam, addig nem linkelem, míg nem jön ki a mixtape 1-én, de már beindult a csatornája. :) A Kijött vissza elég frankó lett szerintem: a mondanivalója nekem nem teljesen áll össze azon kívül, hogy tényleg "visszajött". :) Viszont ötletesek a rímek szokás szerint, illetve a zene is profi nagyon: nem olyan, mint a régi klasszikus Saiid zenék, de jól áll neki.
Klipet is nézem majd. Biztos jó lesz a mixtape, bár egy albumnak jobban örülnék.

szerk.: A klipes nóta még jobb lett! https://www.youtube.com/watch?v=5hfwOjM9IKY
Ez nem annyira új hangzás, de azért frissen hat. Nagyjából azt a hangzást hozza a nóta, amit az AKPH élőben csinált az Amoeba-val. A zenét az a Heilig Tomi szerezte, aki a Punnany basszusgitárosa és nem mellesleg jazz zenésznek is kiváló. A refrén Idő Urai parafrázis, az is tetszett, nagyon egyben van az egész.

2019.12.30. 13:29

És akkor még egy nóta a mixtape előtt:

Saiid - RapipaR
https://www.youtube.com/watch?v=pp8Wp1d ... 81WDsF7qzo

Ez a régi AKPH stílus újragondolva, saját alap, frankó lett ez is.

2019.12.31. 14:56

Az ev utolso beefje

http://kozertes.hu/2019/12/31/raphaboru ... o-vs-funk/

2019.12.31. 19:48

Háát, sokaknál maximálisan megértem, hogy mi baja van Funk-nak velük, de itt olyanok kaptak beefet, akikről fogalmam sincs, miért kapták. Az eleje rögtön egy Artoscsaba dissel indul...? Tudtommal ő mondogatta mindig, hogy a Pet Shop Boys volt a nagy kedvence. Nem emlékszem, hogy valaha is bárkinek eszébe jutott volna beoltani a Csabát, ráadásul miért? Évek óta nem is aktív, nem is hallani róla. Vagy pl. Mocskos Márka, Soul A New, akik feltörekvő új tehetségek, alig ismeri őket valaki azokon kívül, akik behatóbban foglalkoznak a magyar underground rappel. El nem tudom képzelni, hogy ők mit csinálhattak, ami okot ad a dissre. :)
Szóval az nekem már sok, de legalább igényes a kivitelezés. Serrano válaszáról viszont ugyanez nem mondható el, nem is értem, hogy adhatott ki a kezei közül egy ennyire igénytelen cuccot.

2020.01.02. 16:12

Yodaragorn írta:
És akkor még egy nóta a mixtape előtt:

Saiid - RapipaR
https://www.youtube.com/watch?v=pp8Wp1d ... 81WDsF7qzo

Ez a régi AKPH stílus újragondolva, saját alap, frankó lett ez is.

Kint a mixtape is: https://www.youtube.com/watch?v=GTlFCqXoQgI

Még nem hallottam, de a tracklistet böngészve kellemes meglepetés, hogy az előzetesen kiadott 3 single track közül csak egy került rá a mixtape-re, az is csak bonus track formájában. Úgyhogy ezek a single nóták lehet, hogy már a közelgő albumot alapozták meg.

2020.01.02. 16:14
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 181  Következő