Szerző |
Üzenet |
Sixfeet
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
Yodaragorn írta: Háát, sokaknál maximálisan megértem, hogy mi baja van Funk-nak velük, de itt olyanok kaptak beefet, akikről fogalmam sincs, miért kapták. Az eleje rögtön egy Artoscsaba dissel indul...? Tudtommal ő mondogatta mindig, hogy a Pet Shop Boys volt a nagy kedvence. Nem emlékszem, hogy valaha is bárkinek eszébe jutott volna beoltani a Csabát, ráadásul miért? Évek óta nem is aktív, nem is hallani róla. Vagy pl. Mocskos Márka, Soul A New, akik feltörekvő új tehetségek, alig ismeri őket valaki azokon kívül, akik behatóbban foglalkoznak a magyar underground rappel. El nem tudom képzelni, hogy ők mit csinálhattak, ami okot ad a dissre.  Szóval az nekem már sok, de legalább igényes a kivitelezés. Serrano válaszáról viszont ugyanez nem mondható el, nem is értem, hogy adhatott ki a kezei közül egy ennyire igénytelen cuccot. Az Artoscsaba lehet stretch, Funk azért akiket beolt az albumon azokra egyrészt nem közvetett módon utalgatott mint ahogy az itthon megszokott, hanem végig egyenesbe hogy a lehető legnyilvánvalóbban magukra tudják venni. Vannak igazából ilyen 80-as évekbeli synth pop meg funk zenék amiket én is szeretek, viszont mint olyannak aki a millennial meg a Z generáció határára esik, a referenciám meg a felfogásom a Pet Shop Boysról az az hogy abszolút ilyen entry level eurodance átfedésben lévő new wave/synth pop ami egyrészt hip-hop hallgató világával messze nem az a kategória ami az elektronikus vonulatba beleilleszkedett volna még akár 10 vagy 20 évvel ezelőtt is szemben az olyanokkal mint pl. egy Kraftwerk, vagy Mantronix vagy Egyptian Lover ami azért tényleg átfedésben volt ezzel a Zulu Nation-ös electro funk meg electro hip-hop dolgot szem előtt tartva, arról nem is beszélve hogy így 2020-ban ha Pet Shop Boys-tól én meghallom az It's a Sin-t, nekem instant egy vidéki dohány és vizeletszagú kocsma jut eszembe ahol valami retro rádió megy ahonnan instant távozhatnékom lesz. Ezzel szemben a Geto Boys a 90-es évek egyik legkarakteresebb csapata volt egyedi hangzással és baromi hangulatos magas produkciós színvonallal, ahonnan kikerült a Mike Dean aki az előző tíz év legmeghatározóbb producere és hangmérnöke lett a populárisabb rapperek között. A Mocskos Márka esetében a Bloose Broavaz-os szál lehet az ok amúgy. Funkkal csináltak közreműködést majd a későbbiekben azt lehetett látni, hogy a digitális terjesztés meg a fellépseik azok elkezdtek a Bloose Broavaz-hoz kötődni, mindezzel párhuzamosan a 4tress nemrég csinált zenét a Deegoval is. Nekem mondjuk személy szerint a zenei megközelítésük az oldschoolozás klisé semmilyenségét hordta a legelejétől fogva. Az N-Dee az kb. megmaradt ilyen ODB kópiának (valamiért amúgy ez az ODB másolás a hazai rappen belül az oldschool cosplayelésben nagyon jellemző volt az előző 10 évben, a Ketioz még ennek a nagy példája), de a másik 2 tag kb. a "Mocskos Márkaságát" full kiárusította: a Masta K-nek a trap próbálkozásai iszonyat gázak amiket szarrá dislikeolnak mert az oldheadeknek nem jön be miközben a trappen belül is igénytelen produkciós minőségre nem adó önparódia és saját maga karikatúrája, miközben a 4tress az előző években Essemm igen magas költségvetéses és produkciós értékre igényt adó, de szemben felszínes és tartalmatlan semmilyen konkrét dologba belemenni nem próbáló rap formuláját kb. így lecsente a futószalagról cselesen és csinált magának egy erre alapuló teljesen tucat szóló karriert. Ezt a részét igazából Funktól nem is kérdezném saját tudásom miatt sem mert a saját tapasztalatom meg ösztönöm is azt mondja hogy az ilyen figurák általában olyan rendszerességgel cserélik a narratíváikat, az elveiket és a vonalvezetéseiket mint az alsóneműiket, és a konfliktus emiatt egy olyan előadóval mint a Funk gyakorlatilag garantált. A Soul a New-ot nem teljesen vágom én sem, meg kicsit az amit én is feleslegesnek éreztem kontextus nélkül, főleg úgy hogy nekem ők ilyen hobbi személyiség nélküli kaptafa rappet csináltak mindig. Elmegy a háttérben de amúgy egyik srác produkciója sem tartalma nem az a szint amire azt mondanám hogy valami élvezetet vagy pluszt hozna a hallgatása.
|
2020.01.02. 17:33 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nem is tudtam errol,igaz pop, de, hogy DMC feat a klippben is. persze van az a penz, https://www.youtube.com/watch?v=WMeo5wYk2CsViktor Király Running Out Of Time Official music video ft DMC
|
2020.01.02. 18:22 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Még beszéltünk is szerintem anno róla. Akkor is elég ambivalens érzéseim voltak, most is.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2020.01.03. 08:49 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Ez nekem nagyon bejött. Elkapott rendesen. Ha nem is sok új cucc van rajta, akkor is jó na.
|
2020.01.03. 11:54 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Sixfeet írta: Yodaragorn írta: Háát, sokaknál maximálisan megértem, hogy mi baja van Funk-nak velük, de itt olyanok kaptak beefet, akikről fogalmam sincs, miért kapták. Az eleje rögtön egy Artoscsaba dissel indul...? Tudtommal ő mondogatta mindig, hogy a Pet Shop Boys volt a nagy kedvence. Nem emlékszem, hogy valaha is bárkinek eszébe jutott volna beoltani a Csabát, ráadásul miért? Évek óta nem is aktív, nem is hallani róla. Vagy pl. Mocskos Márka, Soul A New, akik feltörekvő új tehetségek, alig ismeri őket valaki azokon kívül, akik behatóbban foglalkoznak a magyar underground rappel. El nem tudom képzelni, hogy ők mit csinálhattak, ami okot ad a dissre.  Szóval az nekem már sok, de legalább igényes a kivitelezés. Serrano válaszáról viszont ugyanez nem mondható el, nem is értem, hogy adhatott ki a kezei közül egy ennyire igénytelen cuccot. Az Artoscsaba lehet stretch, Funk azért akiket beolt az albumon azokra egyrészt nem közvetett módon utalgatott mint ahogy az itthon megszokott, hanem végig egyenesbe hogy a lehető legnyilvánvalóbban magukra tudják venni. Vannak igazából ilyen 80-as évekbeli synth pop meg funk zenék amiket én is szeretek, viszont mint olyannak aki a millennial meg a Z generáció határára esik, a referenciám meg a felfogásom a Pet Shop Boysról az az hogy abszolút ilyen entry level eurodance átfedésben lévő new wave/synth pop ami egyrészt hip-hop hallgató világával messze nem az a kategória ami az elektronikus vonulatba beleilleszkedett volna még akár 10 vagy 20 évvel ezelőtt is szemben az olyanokkal mint pl. egy Kraftwerk, vagy Mantronix vagy Egyptian Lover ami azért tényleg átfedésben volt ezzel a Zulu Nation-ös electro funk meg electro hip-hop dolgot szem előtt tartva, arról nem is beszélve hogy így 2020-ban ha Pet Shop Boys-tól én meghallom az It's a Sin-t, nekem instant egy vidéki dohány és vizeletszagú kocsma jut eszembe ahol valami retro rádió megy ahonnan instant távozhatnékom lesz. Ezzel szemben a Geto Boys a 90-es évek egyik legkarakteresebb csapata volt egyedi hangzással és baromi hangulatos magas produkciós színvonallal, ahonnan kikerült a Mike Dean aki az előző tíz év legmeghatározóbb producere és hangmérnöke lett a populárisabb rapperek között. A Mocskos Márka esetében a Bloose Broavaz-os szál lehet az ok amúgy. Funkkal csináltak közreműködést majd a későbbiekben azt lehetett látni, hogy a digitális terjesztés meg a fellépseik azok elkezdtek a Bloose Broavaz-hoz kötődni, mindezzel párhuzamosan a 4tress nemrég csinált zenét a Deegoval is. Nekem mondjuk személy szerint a zenei megközelítésük az oldschoolozás klisé semmilyenségét hordta a legelejétől fogva. Az N-Dee az kb. megmaradt ilyen ODB kópiának (valamiért amúgy ez az ODB másolás a hazai rappen belül az oldschool cosplayelésben nagyon jellemző volt az előző 10 évben, a Ketioz még ennek a nagy példája), de a másik 2 tag kb. a "Mocskos Márkaságát" full kiárusította: a Masta K-nek a trap próbálkozásai iszonyat gázak amiket szarrá dislikeolnak mert az oldheadeknek nem jön be miközben a trappen belül is igénytelen produkciós minőségre nem adó önparódia és saját maga karikatúrája, miközben a 4tress az előző években Essemm igen magas költségvetéses és produkciós értékre igényt adó, de szemben felszínes és tartalmatlan semmilyen konkrét dologba belemenni nem próbáló rap formuláját kb. így lecsente a futószalagról cselesen és csinált magának egy erre alapuló teljesen tucat szóló karriert. Ezt a részét igazából Funktól nem is kérdezném saját tudásom miatt sem mert a saját tapasztalatom meg ösztönöm is azt mondja hogy az ilyen figurák általában olyan rendszerességgel cserélik a narratíváikat, az elveiket és a vonalvezetéseiket mint az alsóneműiket, és a konfliktus emiatt egy olyan előadóval mint a Funk gyakorlatilag garantált. A Soul a New-ot nem teljesen vágom én sem, meg kicsit az amit én is feleslegesnek éreztem kontextus nélkül, főleg úgy hogy nekem ők ilyen hobbi személyiség nélküli kaptafa rappet csináltak mindig. Elmegy a háttérben de amúgy egyik srác produkciója sem tartalma nem az a szint amire azt mondanám hogy valami élvezetet vagy pluszt hozna a hallgatása. Artoscsabától azt hallottam többször is, hogy mielőtt találkozott volna a hip-hop műfajjal, azelőtt volt a Pet Shop Boys a kedvence. Hogy utána átértékelte-e magában őket, azt nem tudom, de azt gondolom, ezzel így semmi baj nincs. Nekem is életem első kazettája a Mr. Presidenttől volt, mert kissrácként csíptem a Coco Jumbot. Aztán persze idővel levágtam, hogy egy igénytelen szar, de ettől még nem tudom nem szeretni: a nosztalgiafaktor miatt a mai napig örülök, ha meghallom a Coco Jumbot.  De ezek szerint lehet, hogy nem is Artoscsabát akarta bekóstolni a Funk. A lényeg, hogy ha mégis, akkor szerintem nem gáz, ha nagyon régen Pet Shop Boyst hallgatott.  A Mocskos Márka és a Soul a New esetében pedig értem, amit írsz, hogy ezekből az okokból lehet nem szeretni őket. Csak az még szerintem nem indok a beefre, hogy valakinek nem tetszik a zenéje: rengeteg rapper van a világon, akinek rengeteg másik rapper produktuma nem tetszik, mégse beefelnek. Ahhoz kell valami plusz. Pl. ha valakit azért oltasz, mert nem tetszik, amit csinál, akkor legalább legyen egy ismert előadó, aki sokak ízlésére hat, ezért fontosnak érzed, hogy a közízlés befolyásolása érdekében beoltsad. De itt marginális jelentőségű figurákról van szó, akik nem sok vizet zavarnak még a magyar hip-hop berkein belül se: a Soul a New esetében ez egyértelmű, a Mocskos Márkából a 4tress valóban ismertebb, de azért ő se egy Essemm vagy egy Majka. A másik kettő tag esetében be kell valljam, én nem is tudtam róla, hogy vannak szólószámaik, pedig azért követem a hazai szcénát. Szóval nem látom értelmét, hogy miért hívjam fel a figyelmet arra, hogy valaki szerintem szar zenét csinál, ha nem hallgatják őt tömegek. De úgy látom, a Soul a New esetében nincs is vita köztünk ezt illetően, a Mocskos Márkán belül pedig 4tresst (de csak őt) illetően én is kicsit megértőbb vagyok. Egyébként meg akkor látnám még értelmét a beefelésnek, ha Funk-nak valami személyes konfliktusa lenne az adott előadóval, vagy ha valami olyat tenne, ami Funk szerint erkölcsileg kifogásolható, pl. NKA pénzt vesz fel. Az említett előadók esetén tudtommal egyikről sincs szó. (4tress lehet, hogy vett fel NKA pénzt, de nem lennék abban se biztos. Jó, a Bloose Broavaz-os kapcsolata lehet indok, de az meg nagyon áttételes, ő nem BB tag.) Így viszont szerintem öncélúvá, komolyan vehetetlenné válik a beef. Ami azért baj, mert amikor legközelebb akar majd Funk egy tényleg indokolt, komolyan vehető disstracket csinálni, azt se fogja komolyan venni senki, mert hogy "áh, a Funk úgyis mindig mindenkit beolt, hagyjuk...". Amúgy vannak a Rezonancia lemezen jó számok, amik tetszenek, minőségi album, de az említett dolgokkal nehezen tudok mit kezdeni.
|
2020.01.03. 12:14 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Ez nekem nagyon bejött. Elkapott rendesen. Ha nem is sok új cucc van rajta, akkor is jó na. Hoppá, dogg dicsér egy magyar hip-hop cuccot, ezt is megéltük!  Kellemes meglepetés, örülök, hogy tetszik. Én rendesen még nem tudtam meghallgatni, csak az elejébe hallgattam bele, de az alapján frankónak tűnik. Saiid a saját zenéivel megmaradt annál a hangzásvilágnál, amit mindig is képviselt, de szerintem tudott szintet lépni, egyértelműen fejlődött a sokéves csend alatt. Aminek során valószínűleg dolgozott ő, csak úgy tűnik, az Újonc miatt nem jelenhetett meg semmi újdonság az AKPH-tól. Mással nem tudom magyarázni, hogy lehet az, hogy évekig semmi, aztán egyszer csak elkezdi ontani magából Saiid az új anyagokat.
|
2020.01.03. 12:20 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ne már a kartel új lemezt is dícsértem. 
|
2020.01.03. 12:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: ne már a kartel új lemezt is dícsértem.  Bocs, valóban.  Viszont azt lehetett tudni rólad, hogy magyar frontról a Kartell kb. az egyetlen csapat, ami közel áll hozzád. Az nagyobb meglepetés, hogy egy ilyen underground gyökerekkel rendelkező figurát is dicsérsz, mint a Saiid, ilyenre nem emlékszem.
|
2020.01.03. 12:35 |
|
 |
doggfather
|
nem ám. nem is szoktam hallgatni ilyeneket. ezt is csak azért csekkoltam, mert saidot többször láttam idén is fellépni, és mindig akph szettel, kíváncsi vagyok, hogy saját cuccal tud e fog e valaha, vagy megmarad akph tribute zenekarnak, fellépőnek?
|
2020.01.03. 12:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: nem ám. nem is szoktam hallgatni ilyeneket. ezt is csak azért csekkoltam, mert saidot többször láttam idén is fellépni, és mindig akph szettel, kíváncsi vagyok, hogy saját cuccal tud e fog e valaha, vagy megmarad akph tribute zenekarnak, fellépőnek? Azt nyilatkozta, hogy a 2019-es év kísérlet volt a számára, hogy tud-e egyedül fellépni, jól érzi-e így magát a színpadon. Ehhez jobb híján csak a régi AKPH számokat tudta felhasználni, mert nem volt más. Aztán mikor úgy érezte, hogy jó lesz szólóban, akkor elkezdett rá törekedni, hogy legyen új szólóanyag, amivel fel tud lépni. A cél pedig az, hogy egyre inkább a saját nóták menjenek a fellépéseken, és egyre kevésbé AKPH számok.
|
2020.01.04. 16:52 |
|
 |
Dogg-Pound
|
|
2020.01.08. 14:32 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Igen, megy a kontra több irányból is. Rapterápia reakció
|
2020.01.08. 19:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2020.01.14. 16:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: http://www.hiphopmuzeum.com/
Sztem jo kezdemenyezes. Nagyon jó! Még akkor láttam a honlapot, amikor nagyon kezdetleges állapotában volt, de sokat fejlesztettek rajta azóta, le a kalappal! Be is kellett zárnom gyorsan, mert nem bírnám ki, hogy ne böngészgessem most azonnal pár órán keresztül, de ami késik, nem múlik. 
|
2020.01.14. 19:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: http://www.hiphopmuzeum.com/
Sztem jo kezdemenyezes. Nagyon jó! Még akkor láttam a honlapot, amikor nagyon kezdetleges állapotában volt, de sokat fejlesztettek rajta azóta, le a kalappal! Be is kellett zárnom gyorsan, mert nem bírnám ki, hogy ne böngészgessem most azonnal pár órán keresztül, de ami késik, nem múlik.  http://www.hiphopmuzeum.com/hip-hop-kiadvanyok/Rapter 1-2, anno a syndicate-ben vettem meg. Aztan eltunt.. 1x ev utan jo elolvasni. Regi csapatokkal intejruk, szovegek: pl suhanc elet, rizkay, tkyd, fekete vonat ES a mai napig nem tudom, hogy a 3-as Harmonia ami esztergomi csapat volt az egyik tagjuk Busta neven futott. Na az o? Anno, mikor repperesedtem szinte csak magyar ug cuccot hallgattam, 3-as harmoniatol egeszen klikk-ig, megvettem mindent  (stop in da name, professor s stb ) Az arral szemben 2. demoja, mar BK logo-val. a trogaz rap jam gyozelem utani elso lemezet pesten en vettem meg eloszor, mivel 1-2 orat vartam rajuk a syndicateben, hogy mikor jonnek. Volt egy olyan kazim is ami a "hangtalan kialtas"neven futott es az utolso track egy reszlete megmaradt: 'itt van 1-2 meg nem ertett ember akiknek a kialtasa hangtalanul vesz el" Fuu de reg volt ez es hova tuntek ezek a kazettaim?! 
|
2020.01.14. 19:36 |
|
 |
|