Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Hazai előadók zenéi.
A Hármas Harmóniában a Busta az a Busta, ezt én tudtam.  Viszont zenét sose hallottam tőlük, megköszönöm, ha valaki tud mutatni.
|
2020.01.15. 22:32 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: A Hármas Harmóniában a Busta az a Busta, ezt én tudtam.  Viszont zenét sose hallottam tőlük, megköszönöm, ha valaki tud mutatni. Mar nincs meg a kazi De a rapterben ott van egy szoveguk/interju ami a "kis zold emberrol" szol aka foldonkivuli(ek) Viszont azt mondhatom, hogy nem olyan volt a szovegvilag , mint most. Erdekes a 2000-es evek elejen meg elegge jo temak voltak es az UG leginkabb nem arrol szolt , hogy fake mc-k.
|
2020.01.16. 15:26 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: A Hármas Harmóniában a Busta az a Busta, ezt én tudtam.  Viszont zenét sose hallottam tőlük, megköszönöm, ha valaki tud mutatni. Mar nincs meg a kazi De a rapterben ott van egy szoveguk/interju ami a "kis zold emberrol" szol aka foldonkivuli(ek) Viszont azt mondhatom, hogy nem olyan volt a szovegvilag , mint most. Erdekes a 2000-es evek elejen meg elegge jo temak voltak es az UG leginkabb nem arrol szolt , hogy fake mc-k. Abban az időben is voltak sablonok, mint pl. az "arról reppelünk, hogy reppelünk, és ez mennyire jó" tematika, vagy ehhez hasonlóan az "itt vagyunk, nyomjuk és jók vagyunk" téma, ami azóta már kiegészült azzal, hogy "ti meg szarok vagytok", vagy ahogy írod, "fake-ek", de akkoriban az utóbbi része még kevésbé volt hangsúlyos.  (Ide sorolható pl.: Hátshow Sor - Maradjunk ennyiben, Bankos & NKS - Territórium, Connections & Hősök - Honfoglalók... Ezek tök jó számok, félre ne értsetek, de azért valahol mégiscsak sablonos témákon alapulnak.) Minden sablonosságával együtt én is azért szerettem jobban az akkori szövegeket, mert sokkal őszintébbek voltak, kevésbé szóltak az ellenségeskedésről, és bár amatőrebbek voltak, mint ma, de legalább nem akartak többnek látszani annál, amik ténylegesen voltak. A Hármas Harmóniát meg sajnálom, meghallgatnék egyszer tőlük egy számot.  Amúgy úgy tudom, a Busta-nak volt még egy csapata a Da Flava előtt Wérszívók néven.
|
2020.01.18. 17:55 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: A Hármas Harmóniában a Busta az a Busta, ezt én tudtam.  Viszont zenét sose hallottam tőlük, megköszönöm, ha valaki tud mutatni. Mar nincs meg a kazi De a rapterben ott van egy szoveguk/interju ami a "kis zold emberrol" szol aka foldonkivuli(ek) Viszont azt mondhatom, hogy nem olyan volt a szovegvilag , mint most. Erdekes a 2000-es evek elejen meg elegge jo temak voltak es az UG leginkabb nem arrol szolt , hogy fake mc-k. Abban az időben is voltak sablonok, mint pl. az "arról reppelünk, hogy reppelünk, és ez mennyire jó" tematika, vagy ehhez hasonlóan az "itt vagyunk, nyomjuk és jók vagyunk" téma, ami azóta már kiegészült azzal, hogy "ti meg szarok vagytok", vagy ahogy írod, "fake-ek", de akkoriban az utóbbi része még kevésbé volt hangsúlyos.  (Ide sorolható pl.: Hátshow Sor - Maradjunk ennyiben, Bankos & NKS - Territórium, Connections & Hősök - Honfoglalók... Ezek tök jó számok, félre ne értsetek, de azért valahol mégiscsak sablonos témákon alapulnak.) Minden sablonosságával együtt én is azért szerettem jobban az akkori szövegeket, mert sokkal őszintébbek voltak, kevésbé szóltak az ellenségeskedésről, és bár amatőrebbek voltak, mint ma, de legalább nem akartak többnek látszani annál, amik ténylegesen voltak. A Hármas Harmóniát meg sajnálom, meghallgatnék egyszer tőlük egy számot.  Amúgy úgy tudom, a Busta-nak volt még egy csapata a Da Flava előtt Wérszívók néven. kb 97-ben kapcsolodtam bele a magyar rap-be, mint hallgato es akiket en hallgattam szerencsere egesz jo temakrol irtak, persze. 2000 korul jottek a reppelek arrol h reppelek meg fake-ek vagytok. egyik elso magyar rappes kazim https://www.youtube.com/watch?v=yMdJWV0nKywEger Valós Oldal - Egy Hip Hop Klasszikus (Teljes Album, 1997) Amugy nagy Klikk rajongo voltam
|
2020.01.18. 20:15 |
|
 |
Yodaragorn
|
A '90-es évekkel kapcsolatban valószínűleg igazad van: egyrészt azzal kevésbé vagyok képben, másrészt nem is jutnak most eszembe nagyon sablonos témák a komolyabb UG előadók háza tájáról. Csak ugye az előző postodban azt írtad, hogy a 2000-es évek elején még eléggé jó témák voltak: ez már nem feltétlenül igaz szerintem.  Erről az Eger Valós Oldalról pedig még sose hallottam, gyors belehallgatás után elég kezdetlegesnek tűnik. 
|
2020.01.18. 22:07 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: A '90-es évekkel kapcsolatban valószínűleg igazad van: egyrészt azzal kevésbé vagyok képben, másrészt nem is jutnak most eszembe nagyon sablonos témák a komolyabb UG előadók háza tájáról. Csak ugye az előző postodban azt írtad, hogy a 2000-es évek elején még eléggé jó témák voltak: ez már nem feltétlenül igaz szerintem.  Erről az Eger Valós Oldalról pedig még sose hallottam, gyors belehallgatás után elég kezdetlegesnek tűnik.  Azert nem vagyok nagy tudos a magyar "90-esben", Dub tobbet tud talan mondani. jaaaa https://www.youtube.com/watch?v=t2qfEyPqDGYBoom Da Bip: Az erő Wolfie, Zsigaba ....
|
2020.01.18. 22:36 |
|
 |
Yodaragorn
|
Boom Da Bip-et természetesen vágtam, tőlük fel lehet lelni még-egy két dolgot YouTube-on, pl.: Pécs Represent: https://www.youtube.com/watch?v=Ao82NGou3Z0Fellépésük az utolsó Fila Rap Jam-en: https://www.youtube.com/watch?v=lV-sNCB_ZkcAzt nem tudod esetleg, hogy Wolfie és a Zsigabá mellett a másik két tagot hogy hívják? Más: A 24.hu csinált Saiid-dal egy interjút, amiben olyan szinten megnyílik Akkezdet Phiai feloszlásának okairól, mint korábban sehol. Bár nagy meglepetéseket nem mond, legalább jelentős részben tisztázza, hogy mi történt. https://24.hu/kultura/2020/01/18/suveg- ... h1DUsDYee0
|
2020.01.19. 16:08 |
|
 |
Zoli, MP
|
Durva "kitarulkozas". Ismeros ez a UG hozzaallas, igaz minket "csak" a viva hip kornyekezett sokaig, de mindig nemet mondtuk 
|
2020.01.20. 17:15 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Durva "kitarulkozas". Ismeros ez a UG hozzaallas, igaz minket "csak" a viva hip kornyekezett sokaig, de mindig nemet mondtuk   Pedig azért a Viva Hipet nem mondanám egy különösebben mainstream műsornak, hiába Viva, azért az átlag Viva nézők közül szerintem nem sokan követték.  Még az AKPH is volt a Viva Hipben, azt nem is említette Saiid: https://www.youtube.com/watch?v=08S6YZyqw8EAmúgy szerintem nem volt rossz stratégia, hogy nem engedték játszani a klipjeiket (bár én a Zenebuddhizmust szerintem párszor láttam az MTV-n, az valami Red Bull által finanszírozott klip volt, nyilván része volt a dealnek, hogy néhányszor lejátsszák az MTV-n), ez szerintem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy rendszeres fesztiválfellépő létükre végig meg tudtak maradni idézőjeles "UG sztárnak". Szóval szerintem ez jól állt nekik, nem értem, miért bánja utólag a Saiid, annak idején ő is mellszélességgel kiállt a döntés mellett - legalábbis a szavak szintjén biztos. Az sincs ellenemre, ha valaki úgy dönt, hogy játsszák a klipeket minél többfelé, az is lehet jó stratégia, de egy teljesen más pálya következett volna belőle az AKPH számára, ami lehet, hogy nem lett volna ilyen jó.
|
2020.01.20. 22:00 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Durva "kitarulkozas". Ismeros ez a UG hozzaallas, igaz minket "csak" a viva hip kornyekezett sokaig, de mindig nemet mondtuk   Pedig azért a Viva Hipet nem mondanám egy különösebben mainstream műsornak, hiába Viva, azért az átlag Viva nézők közül szerintem nem sokan követték.  Még az AKPH is volt a Viva Hipben, azt nem is említette Saiid: https://www.youtube.com/watch?v=08S6YZyqw8EAmúgy szerintem nem volt rossz stratégia, hogy nem engedték játszani a klipjeiket (bár én a Zenebuddhizmust szerintem párszor láttam az MTV-n, az valami Red Bull által finanszírozott klip volt, nyilván része volt a dealnek, hogy néhányszor lejátsszák az MTV-n), ez szerintem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy rendszeres fesztiválfellépő létükre végig meg tudtak maradni idézőjeles "UG sztárnak". Szóval szerintem ez jól állt nekik, nem értem, miért bánja utólag a Saiid, annak idején ő is mellszélességgel kiállt a döntés mellett - legalábbis a szavak szintjén biztos. Az sincs ellenemre, ha valaki úgy dönt, hogy játsszák a klipeket minél többfelé, az is lehet jó stratégia, de egy teljesen más pálya következett volna belőle az AKPH számára, ami lehet, hogy nem lett volna ilyen jó. Azert banhatja, mert elteltek evek, tapasztaltabb lett es ugy erzi most , hogy az egy rossz dontes volt vmilyen szempontbol, ugy, hogy akkor ugy hitte az a legjobb.
|
2020.01.20. 23:04 |
|
 |
Sixfeet
|
Valamilyen szempont = pénzügyi. Annak idején amikor még ezek a zenecsatornás TV-s levetítések még számítottak valamit (2010-es évek eleje), két legyet ütött az ember velük egy csapásra azzal hogy nagyobb közönséghez juthatott el a zene miközben a videoklipek TV-ben történő sugárzása után elég jó jogdíjak is jártak.
|
2020.01.21. 14:31 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Azert banhatja, mert elteltek evek, tapasztaltabb lett es ugy erzi most , hogy az egy rossz dontes volt vmilyen szempontbol, ugy, hogy akkor ugy hitte az a legjobb. Ezt értem, nyilván, csak én ezzel együtt sem bánnám a helyében, mert ha más döntést hoztak volna akkor, könnyen lehet, hogy ma nem lenne ilyen kultikus státusza az AKPH-nak.
|
2020.01.21. 22:00 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Ogli G aka BigBoy x MRW - Én Intézem Az Aftert | OFFICIAL MUSIC VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=UQm-MPH0XRIESCOBAR - MIT AKARSZ AZ ÉLETTŐL Km. RHINO (OFFICIAL MUSIC VIDEO)https://www.youtube.com/watch?v=3VYlzNykynoYOUNG G x GWM - WHOOP WHOOP│ OFFICIAL MUSIC VIDEO │https://www.youtube.com/watch?v=3ABREcnZ07MYOUNG G x MISSH - Végeztem veledhttps://www.youtube.com/watch?v=ZKe8TzQ6kwg
|
2020.01.31. 16:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Megjelent a Slow Village második nagylemeze: https://index.hu/kultur/zene/2020/01/31 ... V_pbn7ZcywKözreműködik többek közt: Hősök, Gege, Vanis, Phat, a Speiz Boiz, valamint Oriza és Balek. Érdekes, hogy azt írják, hogy több producerrel is dolgoztak a lemezen. Így kérdéses, hogy valid-e még a Slow Village elnevezés, hiszen DJ Slow hozta össze a csapatot, és eddig ő csinálta kizárólag a zenéket. Az új lemezen ezek szerint vannak olyan számok, amikhez Slow-nak semmi köze. (Nem hallgattam még meg egyébként.)
|
2020.01.31. 19:43 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Most volt az m2-n a BP Underground. Jó kis film ez. Nyilván nem teljes, de amit ki lehetett hozni belőle, az meglett.
|
2020.02.02. 23:45 |
|
 |
|