Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.04. 03:07

Hozzászólás a témához  [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 181  Következő
 Hazai előadók zenéi. 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hazai előadók zenéi.
Oké, ez nekem magamtól nem tűnt fel, de tényleg van benne valami. :lol:

Ettől én amúgy még nem érzem koppintásnak: attól, hogy van benne egy-két olyan zenei elem, ami hasonlít (főként ez a csilingelős hang, nem tudom, hogy hívják szakszerűen :) ), ez még egy érdemben másik zene. Funkysabb, westcoastosabb, mint a Busta Rhymes - Mariah Carey. Abban pl. szerintem nincs ez a funky gitárdallam, vagy legalábbis nem ilyen hangsúlyos. Más az ütem, más a basszus. A refrén felépítésében is vannak hasonlóságok, de azért különböző dallamokról van szó: a Mariah Carey énekében én biztos nem éreztem ezt a cigányos, nótázós beütést, ami a Teswér számok egyediségét adja.

Szóval inspirációként valószínűleg hatott rájuk a Busta Rhymes - Mariah Carey nóta, de én ezt nem érzem olyan vészesnek, hogy csökkentsen a szememben a dal eredetiségén. Aztán lehet, hogy nincs igazam. :)

És melyik számuk emlékeztet a G-Unitra? A Vallomás a legújabb, annál nekem egyáltalán nem tűnik fel G-Unit koppintás. (Más kérdés, hogy maga a szám talán a leggyengébb, amit hallottam tőlük.)

2020.02.16. 15:36

Ez csak annyira koppintás hogy szerintem ha Amerikában csinálná meg ezt valaki és híressé válna a zene, akkor pereskedés lenne belőle. Jogosan.

2020.02.16. 15:48

bocs nem tudtam, hogy kijott egy uj nota
https://www.youtube.com/watch?v=ea1nuyqotsE
TESWÉR - A KÖR (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Azt nem tudom, hogy mennyire lenne ebbol per.
Nekem ezek ugy tuntek fel, hogy nem a hibat keresem a notakban. Persze, mindenkit inspiralt vmi, de itt a notak torzse nagyon hasonlo, persze at lett dolgozva, de nem a fotema miatt lett ez az erzesem hanem az egesz hangulat/ hangzas miatt, ugy az "eredetit" hasznaltak terkepnek.

Mint majka, dolgok :)

Ezt mar kifejtettem, hogy en tavol tartottam magam mindig attol, hogy egy ismertebb mintan dolgozzak, nem velem gagyisgnak, de szeretek vmi uj dolgot "alkotni".
De itt az egesz erzes olyan, mint a busta rhymes nota.

Ugyanezt erzem Burai-val is, hogy a 10 evvel ezelotti timba es neptunes dolgokhoz nyul 1-2 notaban es az erzesre megy ra es nem arra, hogy az adott stilust valahogy tovabb vigye/dolgozza

Remelen erthetoen fejeztem ki magam.

Kedvenc peldam:
https://www.youtube.com/watch?v=p0ZI49-uEN4
Emdee- Lelkek tükre közr. Mentha & Gabó

https://www.youtube.com/watch?v=ZRxKtQH68ZU
Kool Shen feat Toy - United We Stand ( Clip )

2020.02.16. 16:38

Teljesen érthető, és fejet is hajtok, ha én vagyok az egyetlen, aki szerint nem koppintás a Teswér, mert akkor nagyon valószínű, hogy velem van a baj. :) Lehet, hogy azért van, mert egyszerűen elfogult vagyok a zenei stílussal szemben: sose volt titok, hogy hozzám az a zenei stílus áll a legközelebb, amit a Teswér csinál.

A Kör az szerintem szintén nagyon jó szám, és igen, egyértelműen a G-Unit feelinget hozza, de nem jut eszembe egy G-Unit nóta se, amit konkrétan koppintana. (Lehet, hogy az emlékezetemmel van a baj.)

Lehet, hogy csak próbálom racionalizálni az elfogultságomat, de Zolival ellentétben szerintem nem baj az, ha egy előadó valaki másnak a stílusában alkot, inspirálódik mások által - addig, amíg hozzá tud tenni valami saját pluszt. Ezek szerint pl. a 2Pac - All About U az Ice Cube - You Know How We Do It koppintása? Mindkettő ugyanaz a stílus, mindkettőnek a dallama funky gitáron meg ezen a sípolós G-Funk dallamon alapul, ugyanazok a hangszerek, ugyanazok a hangszínek. Mégis egyértelmű, hogy két különböző dalról beszélünk.
Ráadásul a hip-hopnak mindig sajátossága volt a nagy elődök munkáihoz való visszanyúlás, azok újraértelmezése, neadjisten a sampling. Ha megnézzük, hogy pl. a Notorious BIG - Juicy, a 2Pac & Dr. Dre - California Love, vagy a Dr. Dre & Snoop Dogg - The Next Episode mennyire minimális továbbgondolással alkalmazza az eredeti samplet, akkor ahhoz képest a Teswér szerintem a zenei kreativitás netovábbja. Félre ne értsetek, hatalmas kedvencem a Juicy, a California Love és a Next Episode, mindegyik megérdemelten tartozik minden idők legnagyobb hip-hop himnuszai közé, mert az a kevés, amit a producer és az a sok, amit az előadók hozzátettek a sample-höz dobott annyit a mintán, hozzátett annyi pluszt, hogy tudjam értékelni.
Na most ehhez képest a Teswér még csak nem is mintázott, egyszerűen csak inspirálódott: hasonló stílusban alkot, hasonló hangzásokkal, de nem újrahasznosít, hanem teljesen újat alkot, ami szerintem nagyobb zeneszerzői munka, mint az említett három sample-alapú hip-hop himnusz esetén. (Még akkor is, ha a végeredmény nem biztos, hogy jobb. Sőt, nyilván nem jobb.)

Szerintem mind a sample, mind a más stílusából való inspirálódás akkor gáz, ha nulla továbbgondolással történik, érdemi plusz hozzáadása nélkül. A Majka - Dolgok az pl. szerintem is ilyen. A zenei alap egy az egyben lenyúlva, az előadók stílusa amennyire lehet, lenyúlva, és még a szöveg is kb. tükörfordítás.
Én a Teswér esetében nem érzem, hogy erről lenne szó. Már eleve az előadók flowja, karaktere (főleg Beaté és Fiatal Veteráné) van annyira egyedi, hogy az már önmagában megoldja ezt a problémát. Sőt, Imir hangja is Magyarországon szerintem egyedülálló. Az Oda kell figyelni című nótában a zenei inspirációval együtt is egy érdemben új zenei alapot kapunk, amire írtak egy olyan dallamot, ami szerintem még csak nem is emlékeztet a Busta Rhymes számra, van egy tök egyedi magyaros beütése, ami az előadók karakterével és szövegvilágával együtt egy érdemben új ízt ad annak a zenei stílusnak, amiből inspirálódtak.
A Körnél kevésbé egyértelmű a kérdés, abban én is kicsit kevesebb egyediséget érzek annak ellenére, hogy nagyon jó számnak gondolom. De szerintem azok az egyedi stílusjegyek, amiket az Oda kell figyelni kapcsán említettem, a G-Unit stílust is megfűszerezik annyira, hogy ne kelljen koppintásról beszélni.

Próbáltam alátámasztani, hogy talán nem vagyok teljesen hülye: nem tudom, sikerült-e. :)

2020.02.17. 23:04

Yodaragorn írta:
Teljesen érthető, és fejet is hajtok, ha én vagyok az egyetlen, aki szerint nem koppintás a Teswér, mert akkor nagyon valószínű, hogy velem van a baj. :) Lehet, hogy azért van, mert egyszerűen elfogult vagyok a zenei stílussal szemben: sose volt titok, hogy hozzám az a zenei stílus áll a legközelebb, amit a Teswér csinál.

A Kör az szerintem szintén nagyon jó szám, és igen, egyértelműen a G-Unit feelinget hozza, de nem jut eszembe egy G-Unit nóta se, amit konkrétan koppintana. (Lehet, hogy az emlékezetemmel van a baj.)

Lehet, hogy csak próbálom racionalizálni az elfogultságomat, de Zolival ellentétben szerintem nem baj az, ha egy előadó valaki másnak a stílusában alkot, inspirálódik mások által - addig, amíg hozzá tud tenni valami saját pluszt. Ezek szerint pl. a 2Pac - All About U az Ice Cube - You Know How We Do It koppintása? Mindkettő ugyanaz a stílus, mindkettőnek a dallama funky gitáron meg ezen a sípolós G-Funk dallamon alapul, ugyanazok a hangszerek, ugyanazok a hangszínek. Mégis egyértelmű, hogy két különböző dalról beszélünk.
Ráadásul a hip-hopnak mindig sajátossága volt a nagy elődök munkáihoz való visszanyúlás, azok újraértelmezése, neadjisten a sampling. Ha megnézzük, hogy pl. a Notorious BIG - Juicy, a 2Pac & Dr. Dre - California Love, vagy a Dr. Dre & Snoop Dogg - The Next Episode mennyire minimális továbbgondolással alkalmazza az eredeti samplet, akkor ahhoz képest a Teswér szerintem a zenei kreativitás netovábbja. Félre ne értsetek, hatalmas kedvencem a Juicy, a California Love és a Next Episode, mindegyik megérdemelten tartozik minden idők legnagyobb hip-hop himnuszai közé, mert az a kevés, amit a producer és az a sok, amit az előadók hozzátettek a sample-höz dobott annyit a mintán, hozzátett annyi pluszt, hogy tudjam értékelni.
Na most ehhez képest a Teswér még csak nem is mintázott, egyszerűen csak inspirálódott: hasonló stílusban alkot, hasonló hangzásokkal, de nem újrahasznosít, hanem teljesen újat alkot, ami szerintem nagyobb zeneszerzői munka, mint az említett három sample-alapú hip-hop himnusz esetén. (Még akkor is, ha a végeredmény nem biztos, hogy jobb. Sőt, nyilván nem jobb.)

Szerintem mind a sample, mind a más stílusából való inspirálódás akkor gáz, ha nulla továbbgondolással történik, érdemi plusz hozzáadása nélkül. A Majka - Dolgok az pl. szerintem is ilyen. A zenei alap egy az egyben lenyúlva, az előadók stílusa amennyire lehet, lenyúlva, és még a szöveg is kb. tükörfordítás.
Én a Teswér esetében nem érzem, hogy erről lenne szó. Már eleve az előadók flowja, karaktere (főleg Beaté és Fiatal Veteráné) van annyira egyedi, hogy az már önmagában megoldja ezt a problémát. Sőt, Imir hangja is Magyarországon szerintem egyedülálló. Az Oda kell figyelni című nótában a zenei inspirációval együtt is egy érdemben új zenei alapot kapunk, amire írtak egy olyan dallamot, ami szerintem még csak nem is emlékeztet a Busta Rhymes számra, van egy tök egyedi magyaros beütése, ami az előadók karakterével és szövegvilágával együtt egy érdemben új ízt ad annak a zenei stílusnak, amiből inspirálódtak.
A Körnél kevésbé egyértelmű a kérdés, abban én is kicsit kevesebb egyediséget érzek annak ellenére, hogy nagyon jó számnak gondolom. De szerintem azok az egyedi stílusjegyek, amiket az Oda kell figyelni kapcsán említettem, a G-Unit stílust is megfűszerezik annyira, hogy ne kelljen koppintásról beszélni.

Próbáltam alátámasztani, hogy talán nem vagyok teljesen hülye: nem tudom, sikerült-e. :)

Lehet felreertheto voltam.
Szugezzuk le, magaval a formacioval SINCS bajom. Nem mondtam, hogy G-unit copy a formacio. Es Igen egyetertek, egyedi eloadok egy kupacban.

Az altalam emlitett ket nota az ami rogton eszembejutatott ket usa notat es ennyi.
Az nem mondtam, hogy hasonlo stilusban miert ne lehetne alkotni, amiket te mondtal, persze jogosak.
Ugyanazt a mintat is boven meg lehet csinalni, nincs tiltva.

En csak annyit mondtam, hogy az a ket nota erosen emlekeztet vmikre es nem stilusaban, hanem erzesre, hangulatra. ha ugyanaz a ket minta ha ujrafeljatszott.
:)

pl ez soha nem emlekeztett a regulate-ra, pedig a minta tok ugyanaz es nate dogg is benne van.
https://www.youtube.com/watch?v=3f5GzcrAGtI
Jadakiss ft. Nate Dogg - Kiss Is Spittin'

De sztem tulbeszeltuk :)

2020.02.18. 11:19

Belemegyek egy kicsit jobban, mert ez az All About U/You Know How We Do It párhuzammal akkora kavarodás van meg relativizálás mind a hip-hop különböző korszakait illetően az adott kor hangzása, és zenei technikai sajátosságait illetően, mind igazából alapvető mintázási és műfaji összemosásokat illetően ami kicsit eléggé laikus meglátásokba - nem sértésből mondom.

Egyrészt az All About U-nak és a You Know How We Do It-nak semmi köze nincs egymáshoz. Más zenéket mintáznak, és teljesen más a hangulatuk.

Arról nem is beszélve, hogy amúgy majdnem az összes példa amit említesz, azontúl hogy a 90-es éveknek a legkreatívabb hangválasztásaira a példa sokszor. (talán a Juicy kivételével mert Puffy egyrészt amiatt használta azt mert valószínű nem akarta leperkálni Pete Rocknak a pénzt a beatért amit csinált úgyhogy csak megcsináltatta lustábban a saját producereivel beloopolva a dalt)

Bizonyos esetben ugyanúgy jelen volt a különböző, egymáshoz közük nem lévő daloknak az egy zenébe történő minta kollázsolása a g-funkban mint ami miatt pl. a Bomb Squadot vagy Large Professort dicsérték a keleti parton. Ez egyrészt a 90-es években sokkal többet számított mert ezek mind lemezekről származták, nem lehetett Spotifyról meg YouTuberól berippelni egy dalt, arról nem beszélve hogy sokan YouTuberól meg Spotifyról se feltétlen tudják manapság se ezt visszahozni, mert egyrészt ehhez is amúgy kell egy érzék és egy hallás.

De mindezek felül, ami miatt baromira alulértékelt, és ami miatt 10 évvel ezelőtt is kb. értelmezhetetlennek tartottam a fikázását a g-funknak, csak úgy mint ahogy sok esetben kb. le van tudva a semmivel az, hogy mintáztak egy loopot, azon kívül baromira figyelmen kívül hagyják sokan, hogy az ízléses nyugati parti produkciók a hip-hopos minta kollázsoláson és újraértelmezésen túl gyakran nem szimplán csak beloopoltak egy adott zenét hanem újrarögzítették a dal adott szegmensét session zenészekkel, ízléses produkciós szinttel, amihez foghatót kb. egy kezemen meg tudnám számolni hogy hány magyar zenész és producer tudott hozni a magyar rap előző 20-30 évében úgy hogy az alapvetően ne csak amerikai sláger benyúlása legyen, hanem egy olyan újraértelmezési ötlet ami megállta volna a helyét nemzetközi viszonylatban is.

Ezzel szemben az, amikor a Teswér esetében nem hogy a hangulat hasonló, de kb. ugyanolyan, mivel a beatmakerüknek 100% hogy ki lett osztva, hogy csináljon hasonlót ezért replikálta az eredetit úgy, hogy a tempó ugyanaz, a doboknak, a pergőnek a karaktere kb. egy az egybe ugyanúgy rétegelte hogy ugyanúgy hangozzon az egész, az egész hangszerelés és hangszerválasztás 80%-ban ugyanazt a dalt idézi, csak hogy ne legyen egyenes koppintás ezért más dallamot játszottak újra, rap zenéről rap zenére, finoman gagyi, ötlettelen, mellőzi az egyediséget, vagy az egyedisége talán abban van hogy magyar megközelítéssel csinálja az egészet úgy, hogy valamennyire szerintem az eredmény tényleg tematikailag inkább csak sufni amerikázásba megy át.

Hibrid egyrészt a Busta iskolájából származik, az ott lévő előadók sportszerűen loptak amcsi számokat az előző 10 évben hasonló módon vagy ennél feltűnőbben is akár, és Hibridtől sem ez az első hogy ilyen módon hallottam volna hogy replikált amerikai zenéket, úgyhogy nem vagyok abszolút meglepődve.

Az ilyesmi miatt Amerikában azért eléggé le van hurrogva manapság a Logic is olyankor amikor éppen Kendrick vagy Travis Scott számoknak a teljes dobütemét és hangulatát nyúlja le, csak kb. rosszabbul. Itthon mondjuk ez baromira működik, mint ahogy a Pamkutya is az Aranybulás zenéjéhez az egész ötletével lenyúlta egészen az átvezető szövegekig a Lonely Island "Jack Sparrow" című számát. Ez ilyen amerikai műfordítás meg műfaj dzsentrifikáció, hogy pont a kreativitás, pont a rapre jellemző újraértelmezés hiányzik belőle. A 90-es években talán aranyos volt amikor néha csináltak ilyet, de ma már ez ebben a formában kissé gáz. Lehet egyedinek nevezni, de kb. szerintem ez annyira lesz egyedi, mint amennyire a "tegyük sóskiflibe a gyrost Erős Pistával, és attól lesz majd magyaros" logika, ami igazából nem éppen a legízlésesebb megközelítés.

2020.02.18. 12:31

Nincs most nagy vita köztünk szerintem. Zolival egyáltalán nincs: ezek szerint félreértettelek, bocs. Én azt hittem, azt akarod mondani, hogy az említett két Teswér szám lenyúlásnak számít. Az teljesen egyértelmű szerintem is, hogy van hasonlóság az említett külföldi számokkal, ezen kár lenne vitatkozni.

Sixfeet: nagyjából azzal is egyetértek, amit te írsz, csak egyszerűen máshogy érzékeljük a valóságot. Ami nem először fordul elő, de ilyen szubjektív megítélésű dolgoknál, mint a zene, bőven benne a pakliban. :)
Az All About U és a You Know How We Do It szándékosan rossz példa volt: nyilván nem ugyanolyan a két szám, azért hoztam fel őket példaként. Lehet, hogy megerőltethettem volna magam, és kereshettem volna két olyan G-Funk számot, amik jobban hasonlítanak, de azt akartam csak érzékeltetni, hogy attól, hogy két szám ugyanabból a zenei stílusból származik, és vannak bennük hasonló hangszerek, zenei elemek, még nem lesz egyik a másiknak a koppintása.

Az egyértelmű, hogy a Teswér - Oda kell figyelni és a Busta Rhymes & Mariah Carey - I Know What You Want jobban hasonlít egymásra, mint a példámban felhozott két szám, de abból a szempontból szerintem hasonló a helyzet, hogy egyszerűen csak hasonló hangszerekkel, zenei elemekkel dolgoznak, amik alapján két egyértelműen különböző szám született. Nem úgy, mint pl. a Majka - Dolgok esetében, ahol módosítás nélkül, kritikátlanul vették át az eredetit.

És akkor ezen a ponton válik folytathatlanná a vita, mert innentől kezdve különbözik a valóságérzékelésünk. Te úgy érzed, hogy a Teswér szám 80%-ban ugyanaz, mint a Busta Rhymes-éké. Ha tényleg így érzed, maximálisan megértem, hogy lopásnak tartod, én is annak tartanám. Én viszont úgy érzem, hogy kb. olyan 20% körül van a hasonlóság a két szám között. Nem tudom egzaktul megfogalmazni, hogy miért: meghallgatom egymás után a két számot, és egyszerűen azt hallom, hogy nem ugyanaz a kettő. Nyilván inspirálódott a Teswér a Busta Rhymes dalból (ezért érzem én is a 20%-ot), de más a zene, más az énekdallam, más a szöveg, stb.

Ezzel szerintem is túltárgyaltuk a témát. :)

Még egy az előző témától független reakció: a Hibrid már jóval azelőtt zenélt, hogy a Bustához bármi köze lett volna, a 2003-as Hip-Hop Mission-ön is ott volt már. Lehet, hogy volt a pályájuknak egy közös metszete, de alapvetően a Bustától függetlenül mozgott. Zeneileg szerintem klasszisokkal jobb a Bustanál, a szövegei nem tartoznak az élvonalba, de a Bustaénál azok is egyértelműen jobbak szerintem, úgyhogy én nem említeném egy lapon őket.

2020.02.18. 19:08

Ha mar hybrid:
90-es evek vege.
https://www.youtube.com/watch?v=aMbN30Uf880
Professor S - a bűn rabszolgája( k. Hybrid) (no.06)

WestCoast.
Anno ez is megvolt eredetiben :)
Ilyeszto ez a fekete szerko.

https://www.youtube.com/watch?v=hfZy24Gi6JY
Professor S - szimpatikus rosszak (k. Twigy) (no.04)

2020.02.18. 20:30

"Hibrid már jóval azelőtt zenélt, hogy a Bustához bármi köze lett volna"
Ez így igaz!!

Hibrid ha jól tudom indult vagy a 98-as vagy a 99-es Fila Rap Jam-en,aztán volt egy bandája 2000 körül,amibe Busa Pistával és még két sráccal nyomták...Utána kijött a Jó reggelt Magyarország klipje,amit anno elég sokat játszott a tv.... Akkoriban Young-G-vel is nyomult,mivel majdnem szomszédok voltak Szentendrén..Valamin összevesztek,és mindketten üzengetni kezdtek egymásnak trackekben...Young-G kiadott akkor egy olyan tracket amibe szintén oltja a Hibridet,de ebben a számban szerepel Masta Gii-is..
2007-2008-ban jóba lett Papa Jo-val és a V.S.O.P.-többi tagjával,így a Tracksound-stúdióba befejezte az Eleget Vártam című szóló lemezét,és még ebben az évben megalakult Bedlam Records,ahol a V.S.O.P.-új lemezén besegített Hibrid,mind szövegileg,mind Mc-ként pár számban.... 2011-be került be a Real Trill-hez..2-3-évet volt ott,és akkoriban ő írt sok Busta szöveget is...Végére pedig jött az elválás Bustától...Még mikor a kiadóhoz tartozott Hibrid,találkozott Young-G-vel,megbeszélték a régi dolgokat,(azóta több közös trackjük is van) és Hibrid akkor rá kérdezett hogy ki volt az a Masta Gii,akivel annó oltották őt!! Young-G meg csak nevetett és mondta hogy egy kiadóba vagy vele,csak most Giajjenno néven fút..Busta fel lett kérdezve hogy miért nem szóltak neki,hisz egy brigádba tartoztak..Ez volt az egyik fő pont amiért ott hagyta Hibrid Bustat...
(Nekem pl Hibridnek a Bustás korszaka nem jött be)
Utána jött hogy segített Pajáéknak,meg még pár előadónak a felvételbe,keverésbe,és egy két számban fel is tűnt...
Hibridnek az utolsó albuma ami 2017-ben jött ki,Utolsó Simítások címmel,nálam nagy favorit a mai napig..Jó közreműködőkkel,jó alapokkal,és szövegekkel..Én egy nagyon jó előadónak tartom őt,tehetséges szerintem!! Mind szövegileg mind alapgyártásban..Így vagyok a Teswér formációval is amit Hibrid hozott össze...Paja emlékére is egy olyan számot írt mint itthon szerintem korábban senki,mármint megemlékezés kép....

Hybrid26 - Kamu vagy

https://www.youtube.com/watch?v=0xyabiv46SA

Young-G - Kamu vagyok!

https://www.youtube.com/watch?v=DmCwL1G9lZA

(sajnos a Giajjenos verzió már nincs fent sehol)

Beat véleménye Dopeman-ről és a TESWÉR formációról

https://www.youtube.com/watch?v=OtMuLiblKHs

off:

Ogli G aka BigBoy x MRW - Én Intézem Az Aftert | OFFICIAL MUSIC VIDEO | 4K

https://www.youtube.com/watch?v=UQm-MPH0XRI

ESCOBAR - MIT AKARSZ AZ ÉLETTŐL Km. RHINO (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=3VYlzNykyno

Rugós Beke - 2pac can't c me (cover)

https://www.youtube.com/watch?v=GtbHDruemgY

:D

Itt meg a 3-részes Ábrahám Róbert Vlog,aki kitalálta Bekének ezt a számot :)

https://www.youtube.com/watch?v=YYh5IZAIIt0

2020.02.19. 09:52

Dogg-Pound írta:
"Hibrid már jóval azelőtt zenélt, hogy a Bustához bármi köze lett volna"
Ez így igaz!!

Hibrid ha jól tudom indult vagy a 98-as vagy a 99-es Fila Rap Jam-en,aztán volt egy bandája 2000 körül,amibe Busa Pistával és még két sráccal nyomták...Utána kijött a Jó reggelt Magyarország klipje,amit anno elég sokat játszott a tv.... Akkoriban Young-G-vel is nyomult,mivel majdnem szomszédok voltak Szentendrén..Valamin összevesztek,és mindketten üzengetni kezdtek egymásnak trackekben...Young-G kiadott akkor egy olyan tracket amibe szintén oltja a Hibridet,de ebben a számban szerepel Masta Gii-is..
2007-2008-ban jóba lett Papa Jo-val és a V.S.O.P.-többi tagjával,így a Tracksound-stúdióba befejezte az Eleget Vártam című szóló lemezét,és még ebben az évben megalakult Bedlam Records,ahol a V.S.O.P.-új lemezén besegített Hibrid,mind szövegileg,mind Mc-ként pár számban.... 2011-be került be a Real Trill-hez..2-3-évet volt ott,és akkoriban ő írt sok Busta szöveget is...Végére pedig jött az elválás Bustától...Még mikor a kiadóhoz tartozott Hibrid,találkozott Young-G-vel,megbeszélték a régi dolgokat,(azóta több közös trackjük is van) és Hibrid akkor rá kérdezett hogy ki volt az a Masta Gii,akivel annó oltották őt!! Young-G meg csak nevetett és mondta hogy egy kiadóba vagy vele,csak most Giajjenno néven fút..Busta fel lett kérdezve hogy miért nem szóltak neki,hisz egy brigádba tartoztak..Ez volt az egyik fő pont amiért ott hagyta Hibrid Bustat...
(Nekem pl Hibridnek a Bustás korszaka nem jött be)
Utána jött hogy segített Pajáéknak,meg még pár előadónak a felvételbe,keverésbe,és egy két számban fel is tűnt...
Hibridnek az utolsó albuma ami 2017-ben jött ki,Utolsó Simítások címmel,nálam nagy favorit a mai napig..Jó közreműködőkkel,jó alapokkal,és szövegekkel..Én egy nagyon jó előadónak tartom őt,tehetséges szerintem!! Mind szövegileg mind alapgyártásban..Így vagyok a Teswér formációval is amit Hibrid hozott össze...Paja emlékére is egy olyan számot írt mint itthon szerintem korábban senki,mármint megemlékezés kép....

Hybrid26 - Kamu vagy

https://www.youtube.com/watch?v=0xyabiv46SA

Young-G - Kamu vagyok!

https://www.youtube.com/watch?v=DmCwL1G9lZA

(sajnos a Giajjenos verzió már nincs fent sehol)

Beat véleménye Dopeman-ről és a TESWÉR formációról

https://www.youtube.com/watch?v=OtMuLiblKHs

off:

Ogli G aka BigBoy x MRW - Én Intézem Az Aftert | OFFICIAL MUSIC VIDEO | 4K

https://www.youtube.com/watch?v=UQm-MPH0XRI

ESCOBAR - MIT AKARSZ AZ ÉLETTŐL Km. RHINO (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=3VYlzNykyno

Rugós Beke - 2pac can't c me (cover)

https://www.youtube.com/watch?v=GtbHDruemgY

:D

Itt meg a 3-részes Ábrahám Róbert Vlog,aki kitalálta Bekének ezt a számot :)

https://www.youtube.com/watch?v=YYh5IZAIIt0

Koszi az infot Dogg-Pound :)
Tiszta Joban rosszban sztory.

Anno az elso kiadvanyunk bemutatojat a La Ventura-ba szerveztuk (Pest) ahova el akartunk hivni egy olyan eloadot , akit kedvelunk es nem elcsepelt, tehat nem lep fel mindennap. Hybridhez kaptunk kontaktot.
Full haz volt a buli, miatta is jottek boven. Vannak videoim Hybrid fellpeserol amin Busa es Sena is kozremukodott. Igy kozel 20 ev tavlatabolt nem semmi kincs/emlek ez :)

2020.02.19. 15:34

Én mindkettőtöknek köszönöm az infókat! :) Sok mindennel képben voltam Hybriddel kapcsolatban, de azt pl. nem tudtam, hogy az RTM-ből miért szállt ki, meg azt se tudtam, mi volt a 2003-as Hip-Hop Mission előtt. Én annak kapcsán találkoztam vele és a Jó reggelt Magyarország! című nótájával először.
Illetve azzal kb. egyidős lehet a Fists című nóta Sena első lemezéről, amiben Hybrid mellett Funk, Bobakrome, Rapa és Busa Pista is featel. Ezeknél korábbit nem hallottam tőle, de most már Zolinak köszönhetően meghallgathattam ezt a Professor S nótát. Nem nagy kár, hogy eddig kimaradt. :) (Persze abban az időben biztos nagyobb durranás volt.)

Az amúgy érdekes, hogy a 2000-es évek első felében ezekkel a Gimmeshot-os arcokkal mozgott Hybrid. Az azért egy nagyon más, "undergroundabb" közeg volt, mint amikben azóta látni lehet.

2020.02.19. 21:38

saiid interjú: https://recorder.blog.hu/2020/02/19/saiid_interju

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.02.20. 11:04

doggfather írta:

Köszi! :) Jó interjú, de sok újdonság nincs benne a közelmúltban adott interjúihoz képest.

2020.02.20. 18:48

Yodaragorn írta:
doggfather írta:

Köszi! :) Jó interjú, de sok újdonság nincs benne a közelmúltban adott interjúihoz képest.

Igen volt benneolyan, amit mar elmondott, de szamomra volt olyan info is ami uj volt illetve az iras resze is tetszett, marmint, hogy mikent ir.

2020.02.24. 19:19

MC Ducky X Fatima (DopeDivák): Ducky visszatér produced by DopeMan&KicsiDope

https://www.youtube.com/watch?v=W1aEa3njFfo

Székelyföldre ment rajoskodni a "rapper", behúztak neki egyet

https://kuruc.info/r/6/208731/

2020.02.26. 11:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 181  Következő