Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: TOP 10
koszi yoda, nem olvastam vegeig viccelek. a multkor neztem egy videot alchemistrol es volt ra pelda h menniyre otvozi par elemet a trapnek de kozben boombap marad. volt egy nota a tempo kb 61 bpm volt amit ha duplazol dobbal akkor mar 130bpm-nel vagy csak h ertsd a house vagy elektro van kb 140 bpm-nel. es a cineket is trappesen rakja ossze de megis bologatsz ra es nem banszolsz. szerk: itt is van a video https://www.youtube.com/watch?v=2ad_v5rfjew4:34-nel a tip3 illetve tegnap porgott le egy mykill miers cucc ami azert klaszikusabb hangzas, de volt ahol a basszus klasszik trap 808 volt.
|
2022.12.31. 22:00 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Yoda, tényleg lett átfedés nem is kevés az én listammal!
De azé külömbség is van rendesen. Már úgy értem ami nem ugyanaz az nagyon különböző az enyémektől. A maradék na.
|
2022.12.31. 23:44 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: koszi yoda, nem olvastam vegeig viccelek. a multkor neztem egy videot alchemistrol es volt ra pelda h menniyre otvozi par elemet a trapnek de kozben boombap marad. volt egy nota a tempo kb 61 bpm volt amit ha duplazol dobbal akkor mar 130bpm-nel vagy csak h ertsd a house vagy elektro van kb 140 bpm-nel. es a cineket is trappesen rakja ossze de megis bologatsz ra es nem banszolsz. szerk: itt is van a video https://www.youtube.com/watch?v=2ad_v5rfjew4:34-nel a tip3 illetve tegnap porgott le egy mykill miers cucc ami azert klaszikusabb hangzas, de volt ahol a basszus klasszik trap 808 volt. Köszi, pontosan erre gondoltam, amikor arra gondoltam, hogy a trap vagy a drill önmagában unalmassá tud válni, de a klasszikus hip-hoppal ötvözve nagyon izgalmas dolgok tudnak kisülni belőle. Az Ab-Soul albumon egyébként vannak hasonló ütemű beatek, mint a videoban bemutatott Alchemist alap. De a legjobb példa talán Grip - I Died for This!? albuma tavalyról, amin sportot űztek a producerek a trap és a boombap keveréséből. @dogg: Igen, nekem is ez jutott eszembe, hogy a listánk egyik fele tök ugyanaz, de a másik fele tök más.  Meg azért ami ugyanaz, azon belül is eléggé más a sorrend. Viszont te is írtad, hogy rég volt ennyire westcoast-dominálta listád. Ez szerintem rám is igaz: a 10-ből 6 nyugati lemez, aminek nagyon örülök. Igaz, ezek közül csak 1, max. 2 klasszik westcoast.
|
2023.01.01. 13:26 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Továbbra is bennem én a 2-3 évvel ezelőtti 40 percnyi linkekkel teletűzdelt listám kifagyása, így már megfáradtan csak "beböfögök" pár nekem tetsző dolgot tavalyról. Amúgy is más az ízlésem, mint itt az átlagnak  (Ja igen, van csomó, ami nem 2022-ben jelent meg, csak annyit jelent, hogy nem ismertem korábban, de hát ez az én 2022-es évem mégis  ) Bár nem szokásom rangsorolni, lehet a legkafább nekem Snak The Ripper - Let It Rip albuma lett. De kb úgy kompletten. Aztán szintén nagyon fahin volt a Danger Mouse x Black Thought - Cheat Codes is. Abszolút legfülbemászóbb kitörölhetetlen dallamú muzsika egyértelműen: Fatlip x Blu - Hollywood Celebrity (honnan ez az ének?) Meg itt pár random, amiket szerettem. Ezek azért szerintem jó számok, tiszteljétek meg azzal, hogy nem pötyögtök bele, tudom milyenek vagytok! Pusha T - Diet Coke Valamiért ez nekem jól elkapta a bólogatómirigyemet. Con Brio & Lyrics Born - Sundown Ez mé nem lett az évek alatt világhírű, és miért van levágva az én fileomnak a vége? :/ Run The Jewels - Ooh LA LA mehikói remix Jó kis spanyolos, nem tudom miért nem hagytam meg egészben a CU4TRO-t... Sol Messiah - GOD CMPLX Akinek ez se jön be, nem jár ide. Viccelek Wildchild - PTSD Ez olyan időszakban kapott el, hogy nagyon megérintett, bár nem a versszak része... Jungle Brothers - What "U" Waitin' "4"? Szégyelljétek magatokat, hogy évtizedekig titkoltátok előlem ezt Can You Dance - KRS-One Lehet köpködni a szokásos albuma miatt és én is teszem, de ez akkor is bejön. CZARFACE - Big em Up Nem szégyen, ha ver a lábad, miközben hallgatod. Ab-Soul - Do Better Ez az album tudom tetszett többeteknek is, ha nem is ez a szám a kedvencetek. Bugsy Da God - Reign Supreme Ez is hatással van a mirigyemre. C Rayz Walz - 11 3 Card Molly Hááá, ez csak most lett meg 'hámhúszba, pár éve ezt imádom, betettem megint nektek. Taje feat. Crooked I & Mike Ant - Have You Ever Seen Ezt se tudtam levenni egy darabig az ismétlésből. Mobb Deep - Hunger Pangs ft. Ca$h Bilz Szép szám. Lil Wayne - Sorry 4 The Wait Hát ezt azért nem fogják irodalomórán tanítani. KXNG Crooked - Cornflakes Csak a magyar minta miatt, ezt említettem is akkor. Ras Kass - Gotten By On My Own Lehet ez a vinnyogás valakit nagyon idegesít, nekem zeneileg ez nagyon bejött, asse tudom miről szól. Smoke DZA - Rush The Bar A hanghullámok lökése a dobhártyámon apró izomösszehúzódásokat okoz. Apollo Brown - Catching Moments Egy kis chill a végére. Természetesen nem minden, de ennyi "munka" egyszerre elég nekem  Köszi, hogy meghallgattátok 
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2023.01.01. 23:59 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
[n/a]k!ngp1n írta: Ezek azért szerintem jó számok, tiszteljétek meg azzal, hogy nem pötyögtök bele, tudom milyenek vagytok!
na?! milyenek?
|
2023.01.02. 11:10 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Há' belepötyögősök! Mint én 
|
2023.01.02. 12:42 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
@[n/a]k!ngp1n: Köszi! A Fatlipet meghallgattam, érdekelt, hogy miért emelted ki ennyire.  Tényleg frankó nóta fülbemászó refrénnel, bár én nem érzem annyira kiemelkedőnek, amennyire te kiemelted, de ez már csakis ízlés kérdése. Egyelőre a Danger Mouse x Black Thought, a Pusha T és az Ab-Soul lemezek azok, amik mindenkinél előjöttek, úgyhogy a fórum közösségének egésze szerint talán ezek tűnnek a legjobb 2022-es lemezeknek. Persze kicsi a minta, és remélem, még fog nőni.  A Sol Messiah - God Cmplx-et amúgy én is említettem azok a lemezek közt, amik tetszettek, de nem top 10-esek, tényleg nagyon jó az egész album.
|
2023.01.02. 15:17 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
|
Yodaragorn írta: [...] A Fatlipet meghallgattam, érdekelt, hogy miért emelted ki ennyire.  Tényleg frankó nóta fülbemászó refrénnel, bár én nem érzem annyira kiemelkedőnek, amennyire te kiemelted, de ez már csakis ízlés kérdése. [...] Jól sejted, nekem is csak a refrén karaj, a többi az elég közepes, de a képzeletbeli fülbemászás díját egyértelműen ez a refrén vitte.  Amúgy félve jegyzem meg, 5-6 idei album volt az, ami nekem egészben megmaradt. És ebből egyet asszem valaki véletlenül tett föl  (BluntOne - EXPEDITion (chill instru))
|
2023.01.02. 17:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
[n/a]k!ngp1n írta: Továbbra is bennem én a 2-3 évvel ezelőtti 40 percnyi linkekkel teletűzdelt listám kifagyása, így már megfáradtan csak "beböfögök" pár nekem tetsző dolgot tavalyról. Amúgy is más az ízlésem, mint itt az átlagnak  (Ja igen, van csomó, ami nem 2022-ben jelent meg, csak annyit jelent, hogy nem ismertem korábban, de hát ez az én 2022-es évem mégis  ) Bár nem szokásom rangsorolni, lehet a legkafább nekem Snak The Ripper - Let It Rip albuma lett. De kb úgy kompletten. Aztán szintén nagyon fahin volt a Danger Mouse x Black Thought - Cheat Codes is. Abszolút legfülbemászóbb kitörölhetetlen dallamú muzsika egyértelműen: Fatlip x Blu - Hollywood Celebrity (honnan ez az ének?) Meg itt pár random, amiket szerettem. Ezek azért szerintem jó számok, tiszteljétek meg azzal, hogy nem pötyögtök bele, tudom milyenek vagytok! Pusha T - Diet Coke Valamiért ez nekem jól elkapta a bólogatómirigyemet. Con Brio & Lyrics Born - Sundown Ez mé nem lett az évek alatt világhírű, és miért van levágva az én fileomnak a vége? :/ Run The Jewels - Ooh LA LA mehikói remix Jó kis spanyolos, nem tudom miért nem hagytam meg egészben a CU4TRO-t... Sol Messiah - GOD CMPLX Akinek ez se jön be, nem jár ide. Viccelek Wildchild - PTSD Ez olyan időszakban kapott el, hogy nagyon megérintett, bár nem a versszak része... Jungle Brothers - What "U" Waitin' "4"? Szégyelljétek magatokat, hogy évtizedekig titkoltátok előlem ezt Can You Dance - KRS-One Lehet köpködni a szokásos albuma miatt és én is teszem, de ez akkor is bejön. CZARFACE - Big em Up Nem szégyen, ha ver a lábad, miközben hallgatod. Ab-Soul - Do Better Ez az album tudom tetszett többeteknek is, ha nem is ez a szám a kedvencetek. Bugsy Da God - Reign Supreme Ez is hatással van a mirigyemre. C Rayz Walz - 11 3 Card Molly Hááá, ez csak most lett meg 'hámhúszba, pár éve ezt imádom, betettem megint nektek. Taje feat. Crooked I & Mike Ant - Have You Ever Seen Ezt se tudtam levenni egy darabig az ismétlésből. Mobb Deep - Hunger Pangs ft. Ca$h Bilz Szép szám. Lil Wayne - Sorry 4 The Wait Hát ezt azért nem fogják irodalomórán tanítani. KXNG Crooked - Cornflakes Csak a magyar minta miatt, ezt említettem is akkor. Ras Kass - Gotten By On My Own Lehet ez a vinnyogás valakit nagyon idegesít, nekem zeneileg ez nagyon bejött, asse tudom miről szól. Smoke DZA - Rush The Bar A hanghullámok lökése a dobhártyámon apró izomösszehúzódásokat okoz. Apollo Brown - Catching Moments Egy kis chill a végére. Természetesen nem minden, de ennyi "munka" egyszerre elég nekem  Köszi, hogy meghallgattátok  koszi ezt is!
|
2023.01.02. 20:41 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: @[n/a]k!ngp1n: Köszi! A Fatlipet meghallgattam, érdekelt, hogy miért emelted ki ennyire.  Tényleg frankó nóta fülbemászó refrénnel, bár én nem érzem annyira kiemelkedőnek, amennyire te kiemelted, de ez már csakis ízlés kérdése. Egyelőre a Danger Mouse x Black Thought, a Pusha T és az Ab-Soul lemezek azok, amik mindenkinél előjöttek, úgyhogy a fórum közösségének egésze szerint talán ezek tűnnek a legjobb 2022-es lemezeknek. Persze kicsi a minta, és remélem, még fog nőni.  A Sol Messiah - God Cmplx-et amúgy én is említettem azok a lemezek közt, amik tetszettek, de nem top 10-esek, tényleg nagyon jó az egész album. Abs-oul lement. nalam nem fer ra a listara es a masik ketto sem amiket emlitetttel 
|
2023.01.02. 20:42 |
|
 |
Yodaragorn
|
[n/a]k!ngp1n írta: Yodaragorn írta: [...] A Fatlipet meghallgattam, érdekelt, hogy miért emelted ki ennyire.  Tényleg frankó nóta fülbemászó refrénnel, bár én nem érzem annyira kiemelkedőnek, amennyire te kiemelted, de ez már csakis ízlés kérdése. [...] Jól sejted, nekem is csak a refrén karaj, a többi az elég közepes, de a képzeletbeli fülbemászás díját egyértelműen ez a refrén vitte.  Ja, akkor végülis egyetértünk.  @Zoli: hát, sajnálom, de azért örülök, hogy meghallgattad őket. Szándékosan nem úgy fogalmaztam, hogy ezt a 3 lemezt mindenki említette, hanem úgy, hogy a "többség". dogg és k!ngp1n véleményét is beszámítva 3:1 az arány azok javára, akik említették ezt a 3 cuccot 2022 legjobbjai közt: ez még belefér a "többség" fogalmába.  (Persze még változhat.)
|
2023.01.03. 15:12 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Elég tartalmas értékelések születtek eddig, akár megérné a külön publikálást is. Az enyém még formálódik, nehéz 10-be sűríteni. Illetve szemezgetek az eddigi top10-esekből, sok kimaradt, más vonalon füleltem idén is. Pusha T és Ab-Soul lemezek tényleg elég erősek.
|
2023.01.04. 20:02 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Elég tartalmas értékelések születtek eddig, akár megérné a külön publikálást is. Az enyém még formálódik, nehéz 10-be sűríteni. Illetve szemezgetek az eddigi top10-esekből, sok kimaradt, más vonalon füleltem idén is. Pusha T és Ab-Soul lemezek tényleg elég erősek. Na, kellemes meglepetés, hogy te is kiemelsz két ilyen mainstream albumot.  Ha nem fér bele minden a 10-be, csináld azt, amit én: felsoroltam azokat a lemezeket is, amik tetszettek, de nem fértek be.
|
2023.01.05. 15:01 |
|
 |
rapguruz88
|
Kész a listám srácok nagyjából, 3 albumot pótolok a héten tavalyról és ha azokkal megvagyok akkor publikálom a saját listamat.. Kíváncsian várom majd a véleményeiteket! 
|
2023.01.06. 01:32 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Kész a listám srácok nagyjából, 3 albumot pótolok a héten tavalyról és ha azokkal megvagyok akkor publikálom a saját listamat.. Kíváncsian várom majd a véleményeiteket!  Mi meg a listát! 
|
2023.01.06. 16:05 |
|
 |
|