Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Francia hip hop
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: igen , kanadai. onnan tudod megkulonboztetni a franciatol , hogy a "kanadaifranciaban" nagyon USA style minden "diszlet"  Ja, az feltűnt, de ma már annyira globalizálódott az "USA style", sőt, vannak, akik kimennek Európából az USA-ba forgatni, hogy nem éreztem garanciának.  jogos, viszont a franciak annyira sajat kulturat epitettek h sajat ruhamarkajuk is van/volt na mind1. tulbeszeltuk 
|
2022.09.12. 20:57 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: igen , kanadai. onnan tudod megkulonboztetni a franciatol , hogy a "kanadaifranciaban" nagyon USA style minden "diszlet"  Ja, az feltűnt, de ma már annyira globalizálódott az "USA style", sőt, vannak, akik kimennek Európából az USA-ba forgatni, hogy nem éreztem garanciának.  jogos, viszont a franciak annyira sajat kulturat epitettek h sajat ruhamarkajuk is van/volt na mind1. tulbeszeltuk  Jójó, ennyire nem vagyok képben a franciákkal, de tény, hogy van egy sajátos francia stílus. 
|
2022.09.12. 21:06 |
|
 |
Zoli, MP
|
nem akarok offolni.. ugye feljott a dob nelkul zene. par eves: itt nem beatmakerek hanem zeneszek dolgoztak. szep zene , bar a vegen van dob. szep es uzenettel teli klipp https://www.youtube.com/watch?v=VLw3_DzAFuYSINIK - Le réveil (Clip Officiel) hasonlo felepites. teny mondjuk egy ilyen lemez lehet sok lenne https://www.youtube.com/watch?v=NviwWIRj-1cSinik - Cicatrices (Clip Officiel)
|
2022.10.09. 09:21 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Egyetértek, ezek is jó példák: egy-egy számként hallgatva őket nagyon jók, és egy album egy számaként kifejezetten különlegesnek hatnak, talán még az album legjobbjai közt is megemlíteném őket. De ha nagyon sok szám hasonló az albumon, vagy általában, nagyon divatba jönnek a dob nélküli zenék, akkor az unalmas tud lenni szerintem.
|
2022.10.09. 20:29 |
|
 |
rapguruz88
|
|
2022.12.03. 18:38 |
|
 |
YoungLife
|
|
2023.05.24. 13:55 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2023.05.25. 08:47 |
|
 |
kz funkadelic
|
Rekta -Keep it real Tracklist: 01. Intro (Réalité Rap) 02. Gangsta Holiday (feat Roscoe DPG & Choc Mic) 03. My Flame (feat Techniec & Butch Cassidy) 04. This Is How We Do It (feat Jayo Felony & Blaqthoven) 05. So Damn Fly (feat MC Eiht, Nhale & Mofak) 06. Blaze Up (feat The Dove Shack, Domino & Monfort) 07. My Money (feat Yung Zeke & Mofak) 08. Still On A Mission (feat Dirty Red & Lil Eazy-E) 09. Nuthin’ To Prove (feat Tha Chill (CMW) & Squeak Ru (All Frum Tha I)) 10. Raised In The 90’s (feat Baby Eazy-E) 11. Still The Same (feat Da 5 Footaz) 12. Keep It Real (feat Uncle Sean & Mofak) 13. OG Toker (Skit) (feat Toker (Brownside)) 14. Système D (feat Taro OG, K-West OG & Mbombo Yah) 15. Hustle To Survive (feat Marvaless & Choc Mic) https://wayshare.cc/f84bofoekkl3
2023.08.10. 19:43 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yoda athozom ide "@Zoli: hát igen, ahogy kz funkadelic-nek is írtam, IAM-et kéne pótolni. A francia rap történetéről szóló doksiban, amit néztem, azt mondják, hogy nekik is ugyanúgy 1998-ban jelent meg a legnagyobb klasszikusuk, mint az NTM-nek, szóval ez ilyen francia sajátosság lehet.  Mennyire lehetnek amúgy gazdagok ezek a francia rapsztárok? Valahol az amerikaiak és a magyarok között? Nyilván ettől függ, hogy mennyire elismerésre méltó az, hogy nem szállnak el maguktól." IAM etalon, kb , mint az NTM az elso lemezuk 91-es es a 3. 97-es a legjobb cuccuk " Other sources tell of 1,500,000 copies. The album is officially certified diamond (1,000,000 copies at the time)" 2000 elejen lett egy kozosuk method mannel es redmannl, egszerre, van vide, hogy egyutt vettek fel, de ha jol tudom a 97-es lemez egy resze is NY-ban keszult amugy meg parizs es marseille kb la es ny, tok mas eletstilus a ketto. az NTM inkabb utca, az iam talan okosabb. 97-98-99 vmi zsenialis evek voltak az iamnek, kozos lemez, shurkin szolo es jott a freeman szolo is.elkepszto milyen jo lemezek. en iam parti vagyok. az elso francia teljes albumot toluk hallottam a 97-est ami teny. ntm iam stb zenekarok a mainstream resze. gondolj bele, hogy ilyen real repp cuccok ott a koztudatban vannak hatter/zene/szoveg/. showkba hivjak oket, politikai musorban beszelgetnek stb.. mennyit kaphatnak? mihez kepest? jay-zhez kepest sztem lofaszt, de nem lehet ezt igy beloni. teny international sztarok is a nyelv miatt. eszak-afrika (magreb - https://hu.wikipedia.org/wiki/Magreb, illeve mas afrikai orszagok frranciaul beszelnek. sok klipp forog ott. west indies - https://en.wikipedia.org/wiki/West_Indies és kanada francia resze. van hol eladni a terméket. illetve ezek a sportcsarnokos bulik ahol kb 1000-10000 ember lehet kb minden varosban , szoval nem kell felni, hogy ha lerohad minden elektromos cuccok a hazban siman tudnak venni beloluk uj keszulekeket. teny shen vmi atlag autoval jott,de majd linkelek be kesobb iam klippek, ott sem bling bling van eloterben Itt egy pelda Oxmo puccino az egyik legnagyobb lirikusnak tartjak az egyeduli lelek szamat gyerekek elott eloben eloadja.nem tudo milyen musor ez de brutal.a csaj aki a refrenbe segit o diams nem tudom miert van ott. https://youtu.be/qZJziNwfAxMEs itt az eredeti klipp, csekk h milyen minosegu video, kepek https://youtu.be/d40sUi3oW_oEs ha mar diams, ma france.mi klipp es tortenet.es igen ok "poprepp" ha ugy nezzuk es megis.mennyivel jobb lenne egy ilyen itthon mint.. https://youtu.be/aU0qq4_3jGYEs..diams marine.beszelgetos musorban eloadja a marine notat ami kb mari lepen(politikus, nagy jobb oldali).csak egy zongora kiseri.az eredetiben van dob https://youtu.be/xUUCeYTgghM
|
2023.08.10. 22:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Jó, hogy áthoztad ide, köszi! Példányszámok alapján akkor jól gondoltam, hogy az amerikai és a magyar szint között vannak, de persze ez elég tág intervallum.  Arra nem is gondoltam, hogy nekik más francia nyelvű országok is piacot jelentenek, de valóban. (Pedig mintha olvastam is volna, hogy az NTM is a 2008-as vagy a 2018-as reunion során fellépett Genfben is.) Leginkább a lemezeladásokból meg a koncertlátogatottságokból lehet ítélni szerintem: a profi klipek még nem feltétlenül jelentenek nagy bevételt, mint ahogy a bling bling hiánya se jelenti azt, hogy nem kőgazdag az előadó: lehet, hogy csak szerény. Az a durva, hogy Freemantől már hallgattam albumot, de nem tudtam, hogy ő IAM tag. Ez a Diam's pedig nem rossz, de én nem tudnám összehasonlítani az itthoni poprappel, nagyon más.  A zene reppesebb, a szöveg komolyabb, egyértelműen más a célja. Én nem is biztos, hogy poprapnek nevezném, de ha az, akkor olyan poprap, ami inkább rap. Itthon a Halott Pénz meg a Wellhello viszont olyan poprap, ami inkább pop.
|
2023.08.11. 13:03 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Jó, hogy áthoztad ide, köszi! Példányszámok alapján akkor jól gondoltam, hogy az amerikai és a magyar szint között vannak, de persze ez elég tág intervallum.  Arra nem is gondoltam, hogy nekik más francia nyelvű országok is piacot jelentenek, de valóban. (Pedig mintha olvastam is volna, hogy az NTM is a 2008-as vagy a 2018-as reunion során fellépett Genfben is.) Leginkább a lemezeladásokból meg a koncertlátogatottságokból lehet ítélni szerintem: a profi klipek még nem feltétlenül jelentenek nagy bevételt, mint ahogy a bling bling hiánya se jelenti azt, hogy nem kőgazdag az előadó: lehet, hogy csak szerény. Az a durva, hogy Freemantől már hallgattam albumot, de nem tudtam, hogy ő IAM tag. Ez a Diam's pedig nem rossz, de én nem tudnám összehasonlítani az itthoni poprappel, nagyon más.  A zene reppesebb, a szöveg komolyabb, egyértelműen más a célja. Én nem is biztos, hogy poprapnek nevezném, de ha az, akkor olyan poprap, ami inkább rap. Itthon a Halott Pénz meg a Wellhello viszont olyan poprap, ami inkább pop. A nemeteknek is piac ausztia, svajc...de a francikanak ott van belgium.... A profi klippek azt mutatjak h van/volt benne penz.nem az van mint mostanaban h kis pista ajfonnal felvesz klippet es faszan megvagja mert letolti a nem tudom milyen progit. 90es evek vege amikor kb csak "filmesek" csinaltak videokat. Freeman nagyob szoros iam affiliate vagy mi.de nem 100%tag ha jol tudom a klasszik lemezukon csak alig vagy nem is reppel. A popreppet ugy ertem h tvben van es nem a hangzasra.mert hangzasra repp 100%hiphop. Barcsak ilyeb lenne lett volna itthon is es nem dopeman, szabi ,ac haromszog..ami mind lefed vmit de nem teljes a kep. De ahogy a francia-magyar haverom mondta h ahh mainstream, jobb az ug. Nalam ez a top francia nota ever https://youtu.be/0urvGc6t7j83:36nal abszolut hidegrazos..es milyen klipp mar, fasza erzelemdus kepek A beke napja
|
2023.08.11. 23:22 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: A nemeteknek is piac ausztia, svajc...de a francikanak ott van belgium....
A profi klippek azt mutatjak h van/volt benne penz.nem az van mint mostanaban h kis pista ajfonnal felvesz klippet es faszan megvagja mert letolti a nem tudom milyen progit. 90es evek vege amikor kb csak "filmesek" csinaltak videokat.
Freeman nagyob szoros iam affiliate vagy mi.de nem 100%tag ha jol tudom a klasszik lemezukon csak alig vagy nem is reppel.
A popreppet ugy ertem h tvben van es nem a hangzasra.mert hangzasra repp 100%hiphop. Barcsak ilyeb lenne lett volna itthon is es nem dopeman, szabi ,ac haromszog..ami mind lefed vmit de nem teljes a kep.
Ja, ezt így adom teljes mértékben! Ez a 113 szám pedig tényleg baromi jó!
|
2023.08.12. 14:05 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: A nemeteknek is piac ausztia, svajc...de a francikanak ott van belgium....
A profi klippek azt mutatjak h van/volt benne penz.nem az van mint mostanaban h kis pista ajfonnal felvesz klippet es faszan megvagja mert letolti a nem tudom milyen progit. 90es evek vege amikor kb csak "filmesek" csinaltak videokat.
Freeman nagyob szoros iam affiliate vagy mi.de nem 100%tag ha jol tudom a klasszik lemezukon csak alig vagy nem is reppel.
A popreppet ugy ertem h tvben van es nem a hangzasra.mert hangzasra repp 100%hiphop. Barcsak ilyeb lenne lett volna itthon is es nem dopeman, szabi ,ac haromszog..ami mind lefed vmit de nem teljes a kep.
Ja, ezt így adom teljes mértékben! Ez a 113 szám pedig tényleg baromi jó! so zenet lehet mutatni illetve beszelni meg. vmikor belinkelem az iam es ntm lemezeket amiket erdemes meghallgatni..... aztan majd eldoltond kell/e meg, mert pl nekem rengeteg zenem van...
|
2023.08.13. 12:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: A nemeteknek is piac ausztia, svajc...de a francikanak ott van belgium....
Ja, ezt így adom teljes mértékben! Ez a 113 szám pedig tényleg baromi jó! so zenet lehet mutatni illetve beszelni meg. vmikor belinkelem az iam es ntm lemezeket amiket erdemes meghallgatni..... aztan majd eldoltond kell/e meg, mert pl nekem rengeteg zenem van... Köszi, idő kéne hozzá leginkább... Az NTM utolsó lemezét végighallgattam múlt hétvégén YouTube-ról, írtam is róla a "régi zenék" topikba. Persze jó lenne a másik három lemezt is pótolni, az IAM-től meg leginkább a '97-est.
|
2023.08.13. 12:55 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: A nemeteknek is piac ausztia, svajc...de a francikanak ott van belgium....
Ja, ezt így adom teljes mértékben! Ez a 113 szám pedig tényleg baromi jó! so zenet lehet mutatni illetve beszelni meg. vmikor belinkelem az iam es ntm lemezeket amiket erdemes meghallgatni..... aztan majd eldoltond kell/e meg, mert pl nekem rengeteg zenem van... Köszi, idő kéne hozzá leginkább... Az NTM utolsó lemezét végighallgattam múlt hétvégén YouTube-ról, írtam is róla a "régi zenék" topikba. Persze jó lenne a másik három lemezt is pótolni, az IAM-től meg leginkább a '97-est. Az irasodat potoltam. Nekem pont ket olyan track tetszik ami nem klippes A respire es aHardcore sur le beat, freestyle. Amugy a taxi 1 filmet lattad? Petivel anno moziban lattunk.marseilleben jatszodik a filmzenet az iam keszitette par marseilli csapattal.petivel azt sem tudtuk kik ezek, de a feliratot vegigneztuk mert ilyan baromi jo volt a zene alatta..kb itt kezdodott a francia imadat. A filmben megjelenik az ikonikus iam album egy poszteren is. Itt a teljese film ingyen https://youtu.be/mPBhYMH403MEt meg az egyik betetdal https://youtu.be/4Vyij7k-GTw
|
2023.08.13. 22:08 |
|
 |
|