Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Német hip-hop
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Tényleg nagyon jó ez is! Azad se fáradt el még mindig. Nem sokan vállalnak be manapság egy ilyen hosszú scratch betétet, mint ami ebben a számban van. nem is ertem miert tunik el a szkreccs a mai zenekbol. hallgattam a notat mondom a vegere betehetnenk szkreccset..erre  . Én se értem, miért tűnt el. Kicsit offtopik, de szerintem az újvonalas, trapes zenékben is tök jól hangzik a scratch. Mégse használják. Egy példa itthonról (Luke Benz): https://www.youtube.com/watch?v=sqzWkrNkhBIEgy példa külföldről (Yelawolf): https://www.youtube.com/watch?v=8mzl1tLJPtUMindkettőben a szám végén van a scratch. Bennem fel sem merul, hogy trapre nem lehet szkreccselni, csak a tempo mas, szoval aki profi az tud mindenre..
|
2019.05.22. 17:08 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Én is így gondolom, csak mégse nagyon szoktak valamiért...
|
2019.05.22. 22:22 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ismét egy jó kis új Sido nóta. Sido - Das Buch (prod. by DJ Desue & X-plosive)https://www.youtube.com/watch?v=CvSvx3cBCUgMondjuk azt nem egészen értem, hogy ha az új album címe "Ich und keine Maske", akkor miért maszkban reppel... 
|
2019.05.25. 19:04 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sido feat. Luciano - Energie (Prod. by DJ Desue & X-plosive)https://www.youtube.com/watch?v=T2gxd14NzTsNagyon komoly a beat! 
|
2019.07.17. 15:48 |
|
 |
Yodaragorn
|
Sido - Ich und kein Maske (Full Album)https://newmusicreleases.org/74-sido-ic ... -2019.htmlLehet, hogy csak engem érdekel, de azért ajánlom mindenkinek az új Sido albumot.  Talán a legjobb lemeze az elmúlt 10 évben. A Das goldene Album volt még hasonló színvonal, de az gyakorlatilag egy nosztalgikus album volt boombap hangzással, ez viszont teljes mértékben korszerű hangzásvilág, ebből a szempontból talán többet ér. Nagyon egyben van az anyag, egységes a hangzás: nem találtam producerlistát, de nem lennék meglepve, ha DJ Desue csinálta volna az összes zenét. Sido ugyanattól zseniális, amitől Eminem és Jay-Z: újra és újra meg tudja újítani a hangzását úgy, hogy közben hű marad a régi önmagához is. Érződik az albumon, hogy egy klasszik, régi vonalas figura csinálta, de nagyon elegánsan behoz újvonalas, időnként trapes elemeket minden számba, és így szervesen egybeolvad a régi és az új. Van egy-két poposabb szám a rádiónak, ami kicsit kilóg, de ezen kívül nem tudok negatívumot mondani. A közepén a Beste Zeit - High - Energie hármas a legjobb része az albumnak.
|
2019.10.12. 14:50 |
|
 |
Reggie
|
Yodaragorn írta: Sido - Ich und kein Maske (Full Album)https://newmusicreleases.org/74-sido-ic ... -2019.htmlLehet, hogy csak engem érdekel, de azért ajánlom mindenkinek az új Sido albumot.  Talán a legjobb lemeze az elmúlt 10 évben. A Das goldene Album volt még hasonló színvonal, de az gyakorlatilag egy nosztalgikus album volt boombap hangzással, ez viszont teljes mértékben korszerű hangzásvilág, ebből a szempontból talán többet ér. Nagyon egyben van az anyag, egységes a hangzás: nem találtam producerlistát, de nem lennék meglepve, ha DJ Desue csinálta volna az összes zenét. Sido ugyanattól zseniális, amitől Eminem és Jay-Z: újra és újra meg tudja újítani a hangzását úgy, hogy közben hű marad a régi önmagához is. Érződik az albumon, hogy egy klasszik, régi vonalas figura csinálta, de nagyon elegánsan behoz újvonalas, időnként trapes elemeket minden számba, és így szervesen egybeolvad a régi és az új. Van egy-két poposabb szám a rádiónak, ami kicsit kilóg, de ezen kívül nem tudok negatívumot mondani. A közepén a Beste Zeit - High - Energie hármas a legjobb része az albumnak. Én meg pont most lettem vele úgy, hogy van egy úgynevezett Sido kaptafa. Ha meghallom a nevét akkor már tudom, hogy kb. mire számítsak.(papa ist da, wie papa, massafaka...stb.) Nincs ezzel baj, Bushido már kb az elektro ghetto utántól ugyan olyan számokat csinál. Nekem ez a Sido lemez kicsit túl rádióbarát lett. De amúgy kellemes.
|
2019.10.12. 21:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
https://www.youtube.com/watch?v=OV4pElNKH8ADJ Desue - Art of War (Full Album) ez megvan gonodolom nem? megy a regi zenek koze a link
|
2019.10.13. 20:23 |
|
 |
Yodaragorn
|
Reggie írta: Yodaragorn írta: Sido - Ich und kein Maske (Full Album)https://newmusicreleases.org/74-sido-ic ... -2019.htmlLehet, hogy csak engem érdekel, de azért ajánlom mindenkinek az új Sido albumot.  Talán a legjobb lemeze az elmúlt 10 évben. A Das goldene Album volt még hasonló színvonal, de az gyakorlatilag egy nosztalgikus album volt boombap hangzással, ez viszont teljes mértékben korszerű hangzásvilág, ebből a szempontból talán többet ér. Nagyon egyben van az anyag, egységes a hangzás: nem találtam producerlistát, de nem lennék meglepve, ha DJ Desue csinálta volna az összes zenét. Sido ugyanattól zseniális, amitől Eminem és Jay-Z: újra és újra meg tudja újítani a hangzását úgy, hogy közben hű marad a régi önmagához is. Érződik az albumon, hogy egy klasszik, régi vonalas figura csinálta, de nagyon elegánsan behoz újvonalas, időnként trapes elemeket minden számba, és így szervesen egybeolvad a régi és az új. Van egy-két poposabb szám a rádiónak, ami kicsit kilóg, de ezen kívül nem tudok negatívumot mondani. A közepén a Beste Zeit - High - Energie hármas a legjobb része az albumnak. Én meg pont most lettem vele úgy, hogy van egy úgynevezett Sido kaptafa. Ha meghallom a nevét akkor már tudom, hogy kb. mire számítsak.(papa ist da, wie papa, massafaka...stb.) Nincs ezzel baj, Bushido már kb az elektro ghetto utántól ugyan olyan számokat csinál. Nekem ez a Sido lemez kicsit túl rádióbarát lett. De amúgy kellemes. Én a 30-11-80 és a VI albumoknál voltam így, hogy jó, jó, de kiszámítható, egy kaptafa. Ezért is örülök annyira, hogy most nem ezt érzem (egy-két poposabb szám kivételével), ezt én most egy friss Sido hangzásnak érzem. A Das goldene Album se volt szerintem egy kaptafa, csak az meg ugye retro. Bushidot meg pont ezért nem hallgatok már régóta: aki hallotta az Elektro Ghettot, az hallott mindent...  Zoli: hallottam már ezt a Desue albumot, de sose árt ismételni.  Örülnék nagyon, ha lenne újra valami hasonló.
|
2019.10.14. 21:16 |
|
 |
Zoli, MP
|
Curse – Einblick Zurück! Mixtape Classic Cuts 1996-2006 (2006) 01. Curse - Intro 02. Curse - Tag Eins 03. Curse - Soulmusik 04. Curse - Hassliebe 05. Curse - Sonnenwende 06. Spiritual Warriors - Grüner Tee 07. Curse - Scheiß Auf Curse 08. Azad - Rappresentieren 09. Plattenpapst Jöak - Immer Wieder Wir 10. Curse - Licht und Schatten 11. Curse - Wahre Liebe 12. La Familia - Harte Zeiten 13. Curse - Doppeltes Risiko 14. Plattenpapst Jöak - Verständnis 15. Wu-Tang Clan - Careful (Click, Click) (Alles Real Mix) 16. Curse - Rap 17. Curse - Hand Hoch 18. Taz / Greis / Claud / Curse - Bewegig / Stillstand 19. Xavier Naidoo - Wenn Ich Schon Kinder Hätte 20. DJ Desue - Unfuckwitable 21. Roey Marquis II. - Tschukka 22. Curse - Genauso Wie du 23. Curse - Entwicklungshilfe 24. Curse - Sufis 25. Curse - Nichts Wird Mehr So Sein Wie 26. Curse - Enttäuschung 27. Curse - Und Was Ist Jetzt 28. Curse - Hoffnung 29. Taz / Greis / Claud / Curse - Für Uns (Boom!) 30. I.L.L. Will - Feuchte Aussprache 31. Curse - Viel Leichter 32. Curse - Soulfood 33. Curse - Goldene Zeiten 34. Curse - Widerstand 35. Curse - Warum Nicht? 36. Curse - Denk an Mich 37. DJ Tomekk - Ich Lebe Für Hip Hop 38. Curse - Lass Uns Doch Freunde Sein 39. Curse - Outro 40. Curse - Zehn Rap Gesetze 41. Curse - Ich Fang Grad Erst an https://mega.nz/#!gkhRkRDS!QCQo5GT3T3BK ... bRpNHwDO0IEgy jo kis mixtape egy nagy nemet kedvencemtol. Volt szerencsem eloben latni es talalkozni is vele. Kozvetlen figura.
|
2020.01.18. 21:48 |
|
 |
Zoli, MP
|
Tudtok olyan oldalt ahonnan le lehet szedni nemet hip hop cuccokat? 
|
2020.04.11. 18:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Tudtok olyan oldalt ahonnan le lehet szedni nemet hip hop cuccokat?  Itt elég sok minden fent van: https://freealbums.biz/rap-and-hip-hop-music/Én is tavaly találtam ezt az oldalt. Most, hogy rámentem a főoldalra, fedeztem fel, hogy pár hete jelent meg Fler új lemeze Atlantis címmel, akit ugyan rég nem követek, mert szerintem túl nagy mennyiségben ad ki zenéket, és nekem unalmas, de az új albumon van egy Sido feat, amit az Aggro Berlin nosztalgia miatt nem tudtam kihagyni.  Ha van még régi Aggro fan rajtam kívül, annak ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=eeqnVz_SrUMUgyanaz az Enya sample van a dalban, mint a Fugees Ready or Not című klasszikusában. Azt meg a franc se tudja már követni, hogy Sido és Fler mikor vannak éppen beef-ben és mikor vannak jóban. 
|
2020.04.12. 14:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Tudtok olyan oldalt ahonnan le lehet szedni nemet hip hop cuccokat?  Itt elég sok minden fent van: https://freealbums.biz/rap-and-hip-hop-music/Én is tavaly találtam ezt az oldalt. Most, hogy rámentem a főoldalra, fedeztem fel, hogy pár hete jelent meg Fler új lemeze Atlantis címmel, akit ugyan rég nem követek, mert szerintem túl nagy mennyiségben ad ki zenéket, és nekem unalmas, de az új albumon van egy Sido feat, amit az Aggro Berlin nosztalgia miatt nem tudtam kihagyni.  Ha van még régi Aggro fan rajtam kívül, annak ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=eeqnVz_SrUMUgyanaz az Enya sample van a dalban, mint a Fugees Ready or Not című klasszikusában. Azt meg a franc se tudja már követni, hogy Sido és Fler mikor vannak éppen beef-ben és mikor vannak jóban.  azta kurva. koszi ujra ragyurok a nemetre es hogy toltesz le innen? fizetos? regisztralos? elsoe nem jottem ra, mert 14 napig free ajanlat van. utana uj e-mail cim vagy hogy?
|
2020.04.12. 18:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Tudtok olyan oldalt ahonnan le lehet szedni nemet hip hop cuccokat?  Itt elég sok minden fent van: https://freealbums.biz/rap-and-hip-hop-music/Én is tavaly találtam ezt az oldalt. Most, hogy rámentem a főoldalra, fedeztem fel, hogy pár hete jelent meg Fler új lemeze Atlantis címmel, akit ugyan rég nem követek, mert szerintem túl nagy mennyiségben ad ki zenéket, és nekem unalmas, de az új albumon van egy Sido feat, amit az Aggro Berlin nosztalgia miatt nem tudtam kihagyni.  Ha van még régi Aggro fan rajtam kívül, annak ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=eeqnVz_SrUMUgyanaz az Enya sample van a dalban, mint a Fugees Ready or Not című klasszikusában. Azt meg a franc se tudja már követni, hogy Sido és Fler mikor vannak éppen beef-ben és mikor vannak jóban.  azta kurva. koszi ujra ragyurok a nemetre es hogy toltesz le innen? fizetos? regisztralos? elsoe nem jottem ra, mert 14 napig free ajanlat van. utana uj e-mail cim vagy hogy? Na, ezek jó kérdések, én azt hittem, full ingyenes. Én kb. 2-3 albumot töltöttem innen, azokat se egymás után, hanem több hónap eltéréssel. Mindegyik gond nélkül lejött. De ha többet akartam volna rövid időn belül letölteni, lehet, hogy gond lett volna, ezt nem tudom.
|
2020.04.13. 14:54 |
|
 |
Zoli, MP
|
Picit elmerultem gyerekkorom nemet rapjebe.98-2006-ig bezarolag.
A nemeteknel a nagy bumm sok usa featet hozott, a franciak kevesbe hasznaltak "fel" oket, jo persze volt nas, sunz of man es odb feat, de kb ennyi.
A nemeteknel tomekknek koszonhetoen, krs, flavor flaq, gza, de volt amugy guru, junior reid,cocoa brovaz, blahzay blahzay, ll cool j, de dj desue albumat ne is emlitsuk. Jo persze volt francia nemet kozos is, pl massive tone, iam / freeman.
Illetve megfigyelheto, hogy az ug-bol tortek fel a "mainstreambe", ami itthon nem feltetlenul igaz, csak nemi valtoztatas aran, zenei, formacio stb.. Persze erte kritika pl az Absolute Beginner-t anno h a bambule kicsit emeszhetobb, de utana azert a kesobbiekben visszatertek a kritikusabb repphez.
(pl erdekes teny h azad es d-flame egy crew-t alkottak, aztan milyen mas utat jartak be, de pl Torch sem mai gyerek volt mikor nagyobb "teret" kapott.)
En valahol az agro berlin-nel szalltam ki, mert ez a lakotelepi, melegitos, gyuros reppek ekkor tajt indultak be, kicsit mr busta hozta ezt a stilust MO-ra nem?
Szoval marad a nosztalgia. Volt par nemet cd-m ami aztan vagy gyoremixnel kotott ki vagy elcserelgettem. Azad-on kivul, az absolute beginner bambule/boombule lemeze van meg.
|
2020.05.06. 12:25 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: En valahol az agro berlin-nel szalltam ki, mert ez a lakotelepi, melegitos, gyuros reppek ekkor tajt indultak be, kicsit mr busta hozta ezt a stilust MO-ra nem?
Hát, azért az Aggro Berlin minden elképzelhető szempontból magasabb minőség, mint a Mr. Busta, ez szerintem nem kérdés.  Még jellegében se nagyon hasonlítanám a kettőt egymáshoz. Ha valamihez, akkor leginkább a G-Unit-hoz hasonlítanám az Aggrot: nagyjából egy időben futottak be, stílusban érződik az inspiráció, de azért adaptálták a német viszonyokra (Pl. egy Mein Block amerikai viszonyok között a Sido által létrehozott formában biztos nem születhetett volna megy. Vagy egy B-Tight - Ghettostar.) Meg az Aggro tagjai szerintem jobb rapperek, mint a G-Unit tagjai, mindenképp egyedibbek. És abból a szempontból mindenképp jó a G-Unit párhuzam szerintem, hogy mindkét kiadó rendes minőségi hip-hop zenéket csinált, csak szélesebb tömegek számára is befogadhatóbb formában. De nem poprapet vagy elektronikusat, semmi ilyesmi. És ahogy a G-Unitot is sok UG arc fikázta annak idején csak azért, mert divat volt, úgy az Aggro Berlint is. Nyilván azzal semmi baj nincs, ha valakinek nem jön be ez a stílus, de szerintem kapott mindkét kiadó jogtalan kritikákat is. Ahogy a mai populáris rapzenék között már szinte real UG hip-hopnak hat a G-Unit, úgy az Aggro Berlinről is elmondható ugyanez. 
|
2020.05.06. 13:54 |
|
 |
|