Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: TOP 10
Na itt a listám srácok, lesz több olyan album is ami szerintem csak nálam toplistas, remélem találtok benne erdekessegeket. Az alapján állítottam össze a TOP10emet hogy melyik cuccokat hallgattam idén a legtöbbszor, mik maradtak meg bennem a leginkabb.. Erős év volt nagyon, nem volt nehéz dolgom. 1.Yelawolf & Shooter Jennings – Sometimes Y Számomra az év albuma. Ezt a lemezt hallgattam idén a legtöbbször.. Yelaert már 10eve rajongok és ahogy dogg is írta elmennek érte Ausztriaig is ha jön turnézni.. Az egész album az elejétől a végéig tökéletes annak ellenére hogy a rock egyáltalán nem az én műfajom.. Make Me a Believer a kedvencem Róla 2.Kendrick Lamar Mr Morale and The Big Steppers Kendrick zseni. Imádom. 3.Snoop Dogg BODR Hatalmas meglepetés lett nekem hogy ez mennyire jó lemez lett, Snoop igazán sok energiát fektetett bele, igazi oromzene tőle, ha ilyen cuccokat fog kiadni mint új DR tulaj, az hatalmas öröm lesz nekem.. Nagy kérdés hogy mihez kezd ténylegesen A Death Rowval, hogyan kormányozza a kiadót.. De ez a jövő zenéje 4.Westside Boogie More Black Superheroes A deluxe verzió az év vége felé jött ki, nekem ő nagy kedvencem, imádom a nyugodt rapjet, nem is volt kérdés a TOP 10 már az első hallgatás után sem 5.Ab-Soul Herbert 6.Loyle Carner Hugo UK rapper, az idei év egyik legkellemesebb meglepetesevel... Nagyon jó szövegek, nyugodt alapok, engem az egész lemez megvett kilóra.. Nagyon ajánlom az összes tracket az albumról, de ha ajánlanom kellene egyet, ez a kedvencem az albumról, zseniális! :Speed of Plight https://youtu.be/ZsmjLWopz1o7.Fivio Foreign BIBLE Külön öröm hogy általam lett ismert itt a fórumon.. A City of Gods az egyik kedvenc notam idenrol.. Nem tartom kiemelkedő rappernek de ez az album annyira rendben van hogy muszáj volt helyet szorítanom neki a Listámon. 8.Kanye West Donda 2 Tudom sokan meglepodtok hogy a listán szerepel de én egy igazi zseninek tartom, számomra hatalmas hatása van a zeneinek. Lehet őt utalni és imádni a magánéleti megnyilatkozásai miatt de elvitathatalan érdemei vannak a zenében és a divat világában.. 9.Nas King's Disease III Mindig is szerettem Nas-t, ő az számomra aki sohasem fog csalódást okozni valószínűleg (kivéve ha van egy jegyem a koncertjére, aztán nem lép fel..) 10.Pusha T Its Almost Dry
|
2023.01.07. 10:36 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Köszi, ez is nagyon frankó! És mondtam, hogy mindig veled szokott lenni a legtöbb átfedésem.  Most is 10-ből 6 album közös a listáinkon, és lehetne akár 7 is, ha Yelát ráraktam volna a listámra. Külön ugye megemlítettem, de nem akartam összehasonlítani a raplemezekkel. Az egyébként komoly, hogy egy hip-hop fórumon két embernél is egy rocklemez lett az év albuma.  (És még akár nálam is lehetett volna.) dogg-nál számítottam rá, de nálad nem. Loyle Carner: nem ismertem a srácot, meghallgattam a számot, amit linkeltél. Zeneileg tényleg frankó, de én ezt az angol akcentust nem fogom tudni megszokni rapszámokban, úgyhogy nem fogok úgy rácuppanni, mint Fivio Foreign-re. De a BIBLE tippért továbbra is örök hála! Kanye: én teljesen egyetértek azzal, amit írsz róla, mint előadóról, csak a Donda 2 nem jött be. Ugye Kanye tipikus zseniként vagy nagyon be szokott találni nálam, vagy nagyon nem. Most a nagyon nem jött be: ezzel a Donda 2-vel megint nagyon innovatív akart lenni szerintem, de csak egy katyvasz jött ki belőle. És túlságosan érződik rajta a mentális megborulása is. (Ehhez képest Pusha T albumára szintén idén zseniális zenéket csinált...) De ezek szerint neked bejött. A Mount Westmore albumra számítottam még a listádon, de nincs ott. Az nem jött be neked, vagy csak nem fért be?
|
2023.01.07. 15:32 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Köszi, ez is nagyon frankó! És mondtam, hogy mindig veled szokott lenni a legtöbb átfedésem.  Most is 10-ből 6 album közös a listáinkon, és lehetne akár 7 is, ha Yelát ráraktam volna a listámra. Külön ugye megemlítettem, de nem akartam összehasonlítani a raplemezekkel. Az egyébként komoly, hogy egy hip-hop fórumon két embernél is egy rocklemez lett az év albuma.  (És még akár nálam is lehetett volna.) dogg-nál számítottam rá, de nálad nem. Loyle Carner: nem ismertem a srácot, meghallgattam a számot, amit linkeltél. Zeneileg tényleg frankó, de én ezt az angol akcentust nem fogom tudni megszokni rapszámokban, úgyhogy nem fogok úgy rácuppanni, mint Fivio Foreign-re. De a BIBLE tippért továbbra is örök hála! Kanye: én teljesen egyetértek azzal, amit írsz róla, mint előadóról, csak a Donda 2 nem jött be. Ugye Kanye tipikus zseniként vagy nagyon be szokott találni nálam, vagy nagyon nem. Most a nagyon nem jött be: ezzel a Donda 2-vel megint nagyon innovatív akart lenni szerintem, de csak egy katyvasz jött ki belőle. És túlságosan érződik rajta a mentális megborulása is. (Ehhez képest Pusha T albumára szintén idén zseniális zenéket csinált...) De ezek szerint neked bejött. A Mount Westmore albumra számítottam még a listádon, de nincs ott. Az nem jött be neked, vagy csak nem fért be? Nem fért bele a TOP10Be sajnos, pedig mennyire szerettem volna... Ott tényleg úgy éreztem Hogy Ice Cube kispadon van, annyira nem volt előtérben... Azt elfelejtettem leirni hogy a Legjobb dal nekem idén a City Of Gods és a DJ KHALED Jay -Z-s Rick Ross Lil Wayne John Legend :God Did. A Fivionak örülök tényleg hogy ennyire tetszett és nincsen mit! 
|
2023.01.07. 17:04 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
há, velem csak 4 az átfedés! 
|
2023.01.07. 19:07 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: Köszi, ez is nagyon frankó! És mondtam, hogy mindig veled szokott lenni a legtöbb átfedésem.  Most is 10-ből 6 album közös a listáinkon, és lehetne akár 7 is, ha Yelát ráraktam volna a listámra. Külön ugye megemlítettem, de nem akartam összehasonlítani a raplemezekkel. Az egyébként komoly, hogy egy hip-hop fórumon két embernél is egy rocklemez lett az év albuma.  (És még akár nálam is lehetett volna.) dogg-nál számítottam rá, de nálad nem. Loyle Carner: nem ismertem a srácot, meghallgattam a számot, amit linkeltél. Zeneileg tényleg frankó, de én ezt az angol akcentust nem fogom tudni megszokni rapszámokban, úgyhogy nem fogok úgy rácuppanni, mint Fivio Foreign-re. De a BIBLE tippért továbbra is örök hála! Kanye: én teljesen egyetértek azzal, amit írsz róla, mint előadóról, csak a Donda 2 nem jött be. Ugye Kanye tipikus zseniként vagy nagyon be szokott találni nálam, vagy nagyon nem. Most a nagyon nem jött be: ezzel a Donda 2-vel megint nagyon innovatív akart lenni szerintem, de csak egy katyvasz jött ki belőle. És túlságosan érződik rajta a mentális megborulása is. (Ehhez képest Pusha T albumára szintén idén zseniális zenéket csinált...) De ezek szerint neked bejött. A Mount Westmore albumra számítottam még a listádon, de nincs ott. Az nem jött be neked, vagy csak nem fért be? Nem fért bele a TOP10Be sajnos, pedig mennyire szerettem volna... Ott tényleg úgy éreztem Hogy Ice Cube kispadon van, annyira nem volt előtérben... Azt elfelejtettem leirni hogy a Legjobb dal nekem idén a City Of Gods és a DJ KHALED Jay -Z-s Rick Ross Lil Wayne John Legend :God Did. A Fivionak örülök tényleg hogy ennyire tetszett és nincsen mit!  Akkor nekem azért jobban tetszett a Mount Westmore, de abban egyetértünk, hogy Cube nem volt eléggé előtérben, szóval valószínűleg nem különbözik drasztikusan a véleményünk ezzel kapcsolatban se.  Mint ahogy mindkettőnk szerint a City of Gods volt az év száma. Én mondjuk a God Did-et nem tenném mellé, de tény, hogy az is a legjobbak között volt. Sajnos azon a címadó dalon és a Use This Gospel Remixen kívül a Khaled album értékelhetetlen volt számomra.
|
2023.01.08. 13:21 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: Köszi, ez is nagyon frankó! És mondtam, hogy mindig veled szokott lenni a legtöbb átfedésem.  Most is 10-ből 6 album közös a listáinkon, és lehetne akár 7 is, ha Yelát ráraktam volna a listámra. Külön ugye megemlítettem, de nem akartam összehasonlítani a raplemezekkel. Az egyébként komoly, hogy egy hip-hop fórumon két embernél is egy rocklemez lett az év albuma.  (És még akár nálam is lehetett volna.) dogg-nál számítottam rá, de nálad nem. Loyle Carner: nem ismertem a srácot, meghallgattam a számot, amit linkeltél. Zeneileg tényleg frankó, de én ezt az angol akcentust nem fogom tudni megszokni rapszámokban, úgyhogy nem fogok úgy rácuppanni, mint Fivio Foreign-re. De a BIBLE tippért továbbra is örök hála! Kanye: én teljesen egyetértek azzal, amit írsz róla, mint előadóról, csak a Donda 2 nem jött be. Ugye Kanye tipikus zseniként vagy nagyon be szokott találni nálam, vagy nagyon nem. Most a nagyon nem jött be: ezzel a Donda 2-vel megint nagyon innovatív akart lenni szerintem, de csak egy katyvasz jött ki belőle. És túlságosan érződik rajta a mentális megborulása is. (Ehhez képest Pusha T albumára szintén idén zseniális zenéket csinált...) De ezek szerint neked bejött. A Mount Westmore albumra számítottam még a listádon, de nincs ott. Az nem jött be neked, vagy csak nem fért be? Nem fért bele a TOP10Be sajnos, pedig mennyire szerettem volna... Ott tényleg úgy éreztem Hogy Ice Cube kispadon van, annyira nem volt előtérben... Azt elfelejtettem leirni hogy a Legjobb dal nekem idén a City Of Gods és a DJ KHALED Jay -Z-s Rick Ross Lil Wayne John Legend :God Did. A Fivionak örülök tényleg hogy ennyire tetszett és nincsen mit!  Akkor nekem azért jobban tetszett a Mount Westmore, de abban egyetértünk, hogy Cube nem volt eléggé előtérben, szóval valószínűleg nem különbözik drasztikusan a véleményünk ezzel kapcsolatban se.  Mint ahogy mindkettőnk szerint a City of Gods volt az év száma. Én mondjuk a God Did-et nem tenném mellé, de tény, hogy az is a legjobbak között volt. Sajnos azon a címadó dalon és a Use This Gospel Remixen kívül a Khaled album értékelhetetlen volt számomra. Így van én csak azt a két számot tartottam meg róla..
|
2023.01.09. 09:27 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Így van én csak azt a két számot tartottam meg róla.. Akkor még ebben is egy hullámhosszon vagyunk. 
|
2023.01.09. 14:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nem tudok 10 albumot rangsorolni. Az első harmat fogom csak es a 10-et meghatarozni. Iden sem volt olyan album ami all time mondjuk top 50 listában bekerülve. 10. Joey Badass - 2000 Pro era, a karrierje elején raw volt utána hígult es ez a lemeze kicsit visszanyúlik a boombaphez, de vannak benne populáris beatek, referenek is. Statik selektah irt par zenet es sokat fejlődött. Komplexebb lett. https://www.youtube.com/watch?v=9mUsCjNLEL0Joey Bada$$ - Cruise Control (Official Audio) Amugy big pooh es diamond d lemezei vetekedtek a 10. helyett. Big Rebz - irritable vowel syndrome Anglia , boom bap es nincs kellemetlen kiejtése. Van 1-2 trendi zene amik azért kicsit kiesnek az album ivebol. https://www.youtube.com/watch?v=wvZJLUk0K8UBig Rebz feat Blaq Poet | Finger to the System PAUL WALL & TERMANOLOGY - START 2 FINISH Klasszik laza rap. Nagyon csipetm hogy Paul Wall boom bap reppen született ujja a dirty southos gyökerei ellenére. Producerek pete rock, statik….. https://www.youtube.com/watch?v=tBC0NucTX9kPaul Wall, Termanology - Recognize My Car prod by pete rock Black Soprano Family – Long Live DJ Shay Szokasos. Kemeny repp. https://www.youtube.com/watch?v=jqT1v0nQFUsBlack Soprano Family – We Here Ft. Benny The Butcher, ElCamino,Rick Hyde,Heem (Official Music Video) Ill Conscious x Mute Won – Acres Of Diamonds Reg óta követem ILL conscious cuccait. Baltimore klasszik rap. jo szovegekkel. https://www.youtube.com/watch?v=ScKsZgqes5gILL Conscious x Mute Won - Paradox of Value Bambu De Asiatic - Reclamation Atlanta, de nem trap. Nem derült ki nekem h collective efforts tag lett volna-e.lenyeg, hogy kiadta második lemezét. Nem egy flow mester, szovegtechnikailag sem egy method man, de helyen van benne minden es néhol érdekesebb zenekkel operal. Kulon pacsi h supastitionnel kollaborál mar megint aki csinált anno zenet a kulonvelemennyel is. https://www.youtube.com/watch?v=hE4rp0gL3igTokyo Driftin' (Official Video) A.G. – Andre The Giant Szokasosan jo flow https://www.youtube.com/watch?v=FGXQnP4243sAG - Never Ready 3. Collective efforts - the long way home Tobb, mint 10 ev után jelent meg lemezük. Az egyik kedvenc csapatom.A korábbi lemezeiken a nagyon jo zenek leginkabb gyorsabbak voltak nagyon jo énekes refrénekkel. Most nincsenek uptempos zenek az egész album lassabb. A keverés egy Ido után nekem kicsit sok hogy az összes tracken van egy egységes effekt ami mar “bántja a fülem” Ben Hameen meg all time fav előadóm. Ytubeon 1 nota elérhető csak szóval.. szoval itt egy reakcios video https://www.youtube.com/watch?v=yqJAGyXojC82. Benny The Butcher – Tana Talk 4 Benny-t a tana talk 3-kor ismertem meg, azóta nagyon berobbant. Minimal utemekre rappel es azt kedvelem benne, hogy olyan, mintha minden szövege freestyle lenne. Kb aki bemegy es rappel csak azt ami jön. Alchemist zenek nagyon ülnek neki. O is mar sokadviragzasat eli https://www.youtube.com/watch?v=WHv9gFiuxBcBenny The Butcher - Super Plug (Official Video) 1. Mattic & Parental Down In The Rabbit Hole Azért tettem meg elsőnek, mert anno a januári pangásban bukkantam erre ra es hallgatás közben mondtam mar magamnak, hogy nagyon szépen vannak osszepakolva a zenek. A dobok, a minták nagyon szép szolnak együtt, tehát a hangzása fogott meg leginkabb. AMugy semmit nem tudok róluk.Parental francia producer Mattic meg a The Others tagja akik azt sem tudom kik. A flow nagyon tetszik, konnyed es az ilyet csipem , mint pl grand agent vagy supastition. https://www.youtube.com/watch?v=48Jzb0yYAVUMattic & Parental - Satellite Recording Sajna a triple darkness album lemaradt.
|
2023.01.10. 20:01 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
hinnye, egyiket se hallottam! 
|
2023.01.10. 23:45 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: hinnye, egyiket se hallottam!  Hazi feladat a hetvegere 
|
2023.01.10. 23:49 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Na, meghallgatom majd Zoliét én is, köszi az ajánló linkeket is  Bocsi, hogy belerondítok a diskurzusba a saját hülyeségemmel, de tegnap esett le, miért tetszett annyira (szinte ismerősen) az a Jungle Brothers szám... Hát 2Pac Holler if ya hear me... BWAAAA
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2023.01.11. 06:01 |
|
 |
YoungLife
|
Zoliéval egy közös korong már biztos van. Reggae zenét ér rakni a 10-be? Gondolom nem, mert valaki Yelát se rakta bele pont a rock vonal miatt. Szal még lehet nálam is újratervezés lesz. Nem egyszerű a dolgom, de nincs lehetetlen! Idő hiányában, csak hétvégén tudom hozni az összefoglalómat, de annyit elárulhatok a többsége nem volt egyikőtök listáján sem. 
|
2023.01.11. 10:57 |
|
 |
doggfather
|
én simán raktam bele yelát idén, korábban body countot is. szóval sztem nyugodtan. én legalábbi tuti sose "top 10 raplemezt", hanem "10 kedvenc lemezemet az évrőlt" csinálok.
|
2023.01.11. 11:08 |
|
 |
Zoli, MP
|
YoungLife írta: Zoliéval egy közös korong már biztos van. Reggae zenét ér rakni a 10-be? Gondolom nem, mert valaki Yelát se rakta bele pont a rock vonal miatt. Szal még lehet nálam is újratervezés lesz. Nem egyszerű a dolgom, de nincs lehetetlen! Idő hiányában, csak hétvégén tudom hozni az összefoglalómat, de annyit elárulhatok a többsége nem volt egyikőtök listáján sem.  Igen a te listad is egyedi azt tudom..es meg varok vkit a forumrol aki nem szokott listat irni csak 1-1 albumot de azok bombak
|
2023.01.11. 14:30 |
|
 |
doggfather
|
még dub is hátravan, nem? mondjuk ő február előtt nem szokott. 
|
2023.01.11. 14:52 |
|
 |
|