Videóklippek - újak, régiek, minden amit ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: Videóklippek - újak, régiek, minden amit ajánlanál.
Zoli, MP írta: https://www.youtube.com/watch?v=CxqVPcDaYFQ Hopsin - I Don't Want It
Ez a gitaros, rockos refren cucc..nem szeretem, de jo nota.
ez mi?
"I will Be back When im better
Hop..." Jajj többször is visszavonult már úgymond, ki tudja most meddig lesz távol
|
2019.07.15. 19:53 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
nem rossz szám sztem.
|
2019.07.16. 09:55 |
|
 |
Zoli, MP
|
rapguruz88 írta: Zoli, MP írta: oriasi, a feherek mennek rabolni  , ezzel nem azt mondom h csak a feketek szoktak. A legtobb klippben a rendorok is mind feherek. "uzenet" Vince Staples az elado. Ez fordítva már rasszista lenne amúgy... Ez a baj Mondjuk ez az a resze a hiphop-nak/rappnek es foleg az usanak, amiket nem erthetunk meg pontosan, mivel nem ott es ugy nottunk fel.
|
2019.07.16. 16:16 |
|
 |
Sixfeet
|
Az ilyesmiknek általában főleg az a lényege, hogy a többségi narratívát (ami főleg egy kirekesztésre irányuló narratíva), az amit kb. több mint fél évszázados múlttal mindenki tuszkolt jó ideig amíg kicsit ki nem szivárgott hogy ez amúgy célzott diszkrimináció amire bizony rájátszott a média is meg az ország intézményrendszerei, ezt fordítsák meg. Kicsit a status quo megfordítása, kicsit az is, hogy akármennyire elképzelhető vagy sem, nem törvényszerű hogy a fordított eset legyen a jellemző. Ebben a videóban még nem is mondanám hogy olyan baromira radikális módon történne ez meg mint ahogyan annak idején azt a Public Enemy vagy Paris csinálta.
Függetlenül, hogy a zene nem annyira rezonál velem, és maga a koncepció kicsit olyan sehova vezető kreatív szempontból, magát a célját meg amit el akart érni azzal nincs bajom.
Azt már kevésbé értem, hogy rap hallgatóknak 2019-ben ezt miért kell magyarázni. De már kezdek hozzászokni ahhoz hogy a dolgoknak örökké az ilyen jellegű megközelítése egy ellenkultúraként jellemezhető műfajban ezen a szinten manifesztálódni sose fog a hazai hallgatóság körében, részben azért mert amikor erre példa történt erre azt általában amúgy is szemöldök vonogatásos megjegyzések követték, másrészt azért mert a többségi magyar társadalomba internalizálva sok más dologgal kapcsolatban nem csak a rasszizmus, de az ellenkultúrákat jellemző zsigeri kényelmetlenség. Ebből jön az az egyveleg hogy ami ellenkultúrát képvisel azt a saját kontextusunkban megvetjük, más országok kontextusában meg szimplán nem adunk több létjogosultságot a szórakoztatáson túl, és nem is kívánjuk annál tovább értelmezni sokszor.
|
2019.07.16. 19:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
Nekem nem teljesen tiszta a vege annak amit irtal. Nekem ez nem meghokkento vagy nem kezdek el hozongeni, "kenyelmetlenkedni" stb.. csak ilyet en meg nem lattam, hogy egy klippben a rossz alakok feherek. Az, hogy altalaban a rendorok feherek a videoklippekben mar megszoktam es mint irtam, az igazi gyokeret ennek a dolognak nem erthetjuk meg, de sztem meg te sem, tudod 100%-ra megmondani. Bevallom nalam a public enemy es paris ugy kiesett, mint a csuda, igy nem tudom mihez viszonyitani. Attol fuggetlenul h annak idejen lehetett hallani olyan pletykakat, hogy mondjuk melyik usa rap sztar rasszista, gondoljunk csak a let's get free boritora... Szoval sok itt a katyvasz 
|
2019.07.16. 19:43 |
|
 |
Sixfeet
|
Mindig is a rendőri állomány nagy többségét a fehérek képezték Amerikában is. Nyilván vannak olyan esetek mint pl. pár régi film mint a Fekete Vidék ahol van fekete rendőr, de az ő esetükben is a legtöbbet komplexusosnak ábrázolják, olyan archetípusnak mint amilyen pl. Sam Jackson karaktere a Django-ban.
De ennek a tudatában nem teljesen értem mi az ami nem annyira érthető. Pont valahol az lényege, hogy a társadalmi struktúrák meg a status quo alapján az az előítéletes hozzáállás van jelen hogy a feketék a társadalmi előítélet és a megbélyegzés miatt az a megszokott dolog, és te is azt érzed "normálisnak", ha úgy vannak jelen a dolgok, hogy ők a negatív karakterek, és a fehér pedig a pozitív karakter.
Én a világ faszságnak érzem azt, hogy valaki ebből rasszista vagy fehér ellenes narratívát próbál beállítani. Egy olyan dologról beszélünk amit ennyi idő után látni, hogy egyenes válasza és kritikája egy társadalmi fennállásnak (Common zenéjében meg az egész Soulquarians esetében azt várni hogy mást valljanak kb. a nevetség tárgyát képező kategória).
Hogyan vejti el ez a sulykot, vagy hogyan van egyensúlyban ez azzal hogy ilyen ábrázolást használnak úgy, hogy ehhez meg volt a nyilvánvaló tök egyenes többségi narratívában jelenlévő intézményesített szintű és egyidőben a média szintjén is túlsúlyban lévő rasszizmus amit baromi sokáig sulykoltak az emberekben? És aztán ha valaki ezt visszafordítaná meg a jelenséget próbálná kommentálni meg rámutatni hogy milyen kulturális hatásai lehettek aláásva a társadalmi integráció esélyeit, akkor abból megint a "fenyegetést" érezzük?
Hip-hophoz kapcsolódó szövegkörnyezetben ez manapság már magától értetődő a nagy többség számára, de én ebből a hozzászólás láncokból, plusz abból hogy máshol is azt látom hogy sokan, akártényleg 20 éven keresztül zenélő magyar hip-hop előadók is beleesnek ennek a csapdájába, hogy mindenbe a fenyegetést látják, úgy is hogy részt vettek a kultúrában, elvileg érdekli őket, és valahol mégis megbújnak a mélységben azok a gondolatok amik miatt megérződik hogy emberi magyarázat helyett ugyanúgy csak a faji felsőbbrendűség komplexushoz lyukadunk ki.
|
2019.07.16. 22:05 |
|
 |
Zoli, MP
|
en nem akarom akartam ennyire messzire vinni a beszelgetest ezzel a megjegyzessel.
ami teny kondicionalva vagyunk kb minden platform altal es most nem csak a fekete vs feher dologra ertem.Es emiatt mar eloitelettel allunk bizonyos dolgokhoz hozza.
Itthon ez meg hansulyosabb mert nagy atlagban az emberek nem talalkoznak mas emberekkel es egy olyan embertol is felnek akit mem lattak meg soha csak azert mert xy szine van es a tv asszonta.. itthon meg ha a zsido szot leirjuk mar huuu megjegyzesek vannak.
En szerencsere interakcioban vagyok mindenfele nemzetbeli emberrel.fekete, feher , sarga, rozsaszin es kulfoldon nem negativ ha azt hasznaljuk h black vagy jew mert azok.A fekete kollegamat is blackeztem sot kikerdeztem a kulturajukrol
Kicsi magamra is vettem a legutolso bekezdesedet.En abszolut nem "dobozolom" be az embereket szinek szerint.a 8-ban nottem fel, voltam h az irodaban rajtam kivul mindenki fekete volt.sot a fonokom meleg is volt.
Amugy minden oldalnak figyelnie kene h ne erositsek a sztereotipiakat.fekete: vagy bunozo vagy vicces es hangos.
Szoval utoljara leirom h nalam ezek a feher abrazolasok a USA repp klippekben olyan termeszetesek-sajnos- mint h az eg kek es a fu zold vagy mint a ki tud durvabb jarmuvel pozolni egy videoban. De ahogy irtam ez csak az usara jellemzo ez a fajta abrazolas, mivel a rabszolgasag stb melyebb nyomott hagyott bennunk mintaz angol feketekben akiket hivtak dolgozni rendes megelhetesert.
|
2019.07.17. 11:11 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ez az új Common nóta az egyik legjobb, amit idén hallottam, nekem a klip is nagyon tetszett. Most egyetértek Sixfeettel és Zolival is, szerintem nincs köztetek semmiféle ellentmondás, kicsit túl lett ez itt lihegve. Ahogy Sixfeet is írta: van egy többségi narratíva az USA-ban, ami szerint a feketék a rosszfiúk, a klip ezt a sztereotípiát állította feje tetejére nyilvánvalóan bármiféle fehérekkel szembeni rasszista indíték nélkül. És tök jól megvalósították az ötletet, van benne üzenet, tök jó, szerintem nincs miről beszélni innentől kezdve.
Az új Hopsin nótához visszatérve: az is szokás szerint zseniális. Úgy tűnik, arról van szó, hogy mentális problémákkal küzd Hopsin, ezért egy időre visszavonul, hogy összeszedje magát, aztán majd visszatér. (Bízzunk benne.) Nekem ilyenkor az furcsa, hogy ha annyira szarul van, hogy vissza kell vonulnia, akkor hogyan tud mégis ilyen magas színvonalú alkotómunkát végezni? Mert ez a szám annyira jól össze van rakva, hogy semmi sem utal arra, hogy visszavonulásra lenne szükség. Nekem is volt nehéz időszakom az életemben, de az a munkám színvonalán is egyértelműen megérződött, mint ahogy az életem minden területén. Vagy ott van pl. Eminem, aki a 2000-es évek közepén, amikor a leginkább küszködött a függőségével, árnyéka volt önmagának. Ehhez képest Hopsin számain a színvonalcsökkenés semmiféle jelét sem lehet észlelni, mégis azt mondja, hogy szarul van, amit én nehezen tudok összerakni magamban, de természetesen elhiszem neki, és kívánom, hogy minél előbb kerüljön egyenesbe saját magával!
|
2019.07.17. 15:18 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Úgy látom, még nem volt: Joyner Lucas ft. Timbaland - 10 Bandshttps://www.youtube.com/watch?v=s8SiuDhhxAoAnnyira szerintem nem jó, mint az utóbbi néhány Joyner nóta, meg Timbaland-nek se élete legjobb zenéje, de még így is elég frankó.
|
2019.07.17. 15:30 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Úgy látom, még nem volt: Joyner Lucas ft. Timbaland - 10 Bandshttps://www.youtube.com/watch?v=s8SiuDhhxAoAnnyira szerintem nem jó, mint az utóbbi néhány Joyner nóta, meg Timbaland-nek se élete legjobb zenéje, de még így is elég frankó. Linkeltem már, de nem gond persze  Nem értem Joyner taktikajat 2hetente kiad egy nótát az ADHDrol... Mire megjelenik, már kinnt lesz minden nóta
|
2019.07.17. 20:37 |
|
 |
rapguruz88
|
Na ez kemény srácok!! Glasses Malone 2Pac must Die official video https://youtu.be/5__cUS0Pj5w
|
2019.07.17. 23:08 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
nagyon jó videó egy bitang jó számhoz. de meg kell nézni a twittert, youtubeot, hogy mennyi buta nigger van ma is. a cím elég, hogy vörös lepel, és mennek neki glassesnek. meg se nézik, bele se gondolnak.
|
2019.07.18. 08:28 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: nagyon jó videó egy bitang jó számhoz. de meg kell nézni a twittert, youtubeot, hogy mennyi buta nigger van ma is. a cím elég, hogy vörös lepel, és mennek neki glassesnek. meg se nézik, bele se gondolnak. Kicsit hasonló mikor Joyner Lucas kijött az Im not RaCist-szel.. Rengetegen ugrottak... Végig se hallgatták a nótát... Sajnos itthon is rengeteg buta ember van.. Ugranak a focimekre
|
2019.07.18. 09:42 |
|
 |
Sixfeet
|
Még lehet kajak érdekes koncepció is lehetett volna mert a téma engem is érdekelt mindig, de rengeteg dolgon bukik. A szöveg átlagos, a csávót sose hallgattam aktívan mert abszolút nem mondanám karakteresnek a rappelési stílusát, a történet mesélése a videó nélkül az ember figyelmét egyszerűen nem ragadja meg és nem köti le, a zene önmagában egy tucat semmilyen beatre támaszkodik.
Történeti szempontból ki van hagyva az, hogy Keefe D tanúvallomása alapján szánt szándékkal mentek konkrétan célzottan annak idején emiatt Vegasba, feltehetőleg Diddy felkérésére. (eléggé köztudott dolog, nem csak hogy több doku adaptálta, de legutoljára abból voltak headline-ok hogy Eminem a Killshotban is megemlítette)
Mindennek a tetejében igazából közepes lenne így, nem szar de 2019-ben ilyen zenét összehozni lábvíz. Viszont ami miatt erről beszélünk egyáltalán az az, hogy egy polgárpukkasztó kattintásvadász címet adott egy ilyen témához. Arról nem is beszélve hogy ugyanez a csávó pár évvel ezelőtt kiadott egy #Rihanna című zenét amiben az volt a baromi kreatív odamondás hogy "beat it up, treat it like Rihanna".
Rap zene ide vagy oda, nekem ez aláássa azt hogy akármilyen módon jogosultságot nyerjen mind a perspektívája, és így nem több egy igénytelen gagyi próbálkozásnál aminek a célja nem több mint a sima clout chasing egy olyan rappertől aki 10 éve is alig volt releváns, manapság meg nem tudja a produkcióját eljuttatni másokhoz anélkül hogy ne hatásvadászkodna.
|
2019.07.18. 15:18 |
|
 |
rapguruz88
|
Sixfeet írta: Még lehet kajak érdekes koncepció is lehetett volna mert a téma engem is érdekelt mindig, de rengeteg dolgon bukik. A szöveg átlagos, a csávót sose hallgattam aktívan mert abszolút nem mondanám karakteresnek a rappelési stílusát, a történet mesélése a videó nélkül az ember figyelmét egyszerűen nem ragadja meg és nem köti le, a zene önmagában egy tucat semmilyen beatre támaszkodik.
Történeti szempontból ki van hagyva az, hogy Keefe D tanúvallomása alapján szánt szándékkal mentek konkrétan célzottan annak idején emiatt Vegasba, feltehetőleg Diddy felkérésére. (eléggé köztudott dolog, nem csak hogy több doku adaptálta, de legutoljára abból voltak headline-ok hogy Eminem a Killshotban is megemlítette)
Mindennek a tetejében igazából közepes lenne így, nem szar de 2019-ben ilyen zenét összehozni lábvíz. Viszont ami miatt erről beszélünk egyáltalán az az, hogy egy polgárpukkasztó kattintásvadász címet adott egy ilyen témához. Arról nem is beszélve hogy ugyanez a csávó pár évvel ezelőtt kiadott egy #Rihanna című zenét amiben az volt a baromi kreatív odamondás hogy "beat it up, treat it like Rihanna".
Rap zene ide vagy oda, nekem ez aláássa azt hogy akármilyen módon jogosultságot nyerjen mind a perspektívája, és így nem több egy igénytelen gagyi próbálkozásnál aminek a célja nem több mint a sima clout chasing egy olyan rappertől aki 10 éve is alig volt releváns, manapság meg nem tudja a produkcióját eljuttatni másokhoz anélkül hogy ne hatásvadászkodna. Kíváncsi lennék mit gondolsz Joyner Lucas I'm Not RaCist videojarol... Nagyon érdekelne egy kritika tőled erről! Ha szánnal rá pár percet
|
2019.07.18. 15:24 |
|
 |
|