Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Hírek a nagyvilágból
Emiatt kerültek fel az fbi listájára. A cop killer mellett az egyik legikonikusabb nóta abból a korszakbol.
|
2021.09.17. 15:43 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: Emiatt kerültek fel az fbi listájára. A cop killer mellett az egyik legikonikusabb nóta abból a korszakbol. Ezt vagom de egyetemes torire errettem. Mint pl fuggetlensegi haboru vs fuck the police.
|
2021.09.17. 17:08 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
jah, nem gondolnám, hogy ez ilyen vagylagos.
Azért nincs nekik csak 400-500 év történelmük, nem úgy, mint nekünk.
És nem nagyon tanulnka más országokról, csak a sajátjukról, szóval belefér ez is az is, nem?
|
2021.09.17. 18:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: jah, nem gondolnám, hogy ez ilyen vagylagos.
Azért nincs nekik csak 400-500 év történelmük, nem úgy, mint nekünk.
És nem nagyon tanulnka más országokról, csak a sajátjukról, szóval belefér ez is az is, nem? mondjuk ebbol a szempontbol igaz, olyan kicsi a tortenlemuk, hogy ez is beleferhet. 
|
2021.09.17. 19:32 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: doggfather írta: talán írásórán vagy hol tanítják a technikát, hogy belül is vannak rímei a sorokban, meg a végeken is, meg hosszúak a sorai is. Azt lehet is tanítani, valóban.  de pl ezt a rimelest sem a fuck da polic-szal kene. sztem nincs helye, mert alapesetben tok uszito mar maga a cim is attol fuggetlenul hogy valos serelmeken alapul. nem tudom h technikailag hogy van megirva, bar a 80 -as evekben nem volt olyan nagy technikazas egy ilyen notanak nincs helye a suliban. A technika tanítását dogg szerintem már az Eminem szövegek kapcsán írta, az már független a Fuck tha Police-tól. A Fuck tha Police-al kapcsolatban ugyanazok a problémáim, mint neked is, ezért dobtam be a vitatémát.  Ha feltétlenül meg akarjuk magyarázni, hogy miért lehet helye az iskolában, akkor én nem töri órára raknám, annyira tényleg nem nagy mérföldkő az amerikai történelemben. Irodalom órán viszont szerintem fontos megismerni, hogy művészek hogyan festik le a saját korszakuk, környezetük társadalmi problémáit. Különösen akkor, ha a mai napig van aktualitása, márpedig a rendőri erőszaknak a mai napig van aktualitása az USA-ban. Úgyhogy kritikai szemüvegen keresztül szerintem van értelme körbejárni ezt a szöveget. Türelmesen, kulturáltan, megpróbálva megérteni, hogy milyen feketékben felhalmozódott feszültségek artikulálódtak az NWA-n keresztül, és hogy értették ezt a szöveg. Ugyanakkor körbe kell járni azt is, hogy mi a baj ezzel a szöveggel. Csak azt nem tudom, hogy egy középiskolás van-e olyan érettségi szinten, hogy ennyire intelligensen körbe tudjon járni egy olyan szöveget, amiben végig káromkodnak, és a rendőröket szidják. Mi szerintem nem lettünk volna középiskolásként. Esetleg végzősként, de az is határeset.
|
2021.09.17. 20:24 |
|
 |
doggfather
|
Középiskolásknént mi is hallgattuk már ezt is, meg ilyeneket is.
Tudtuk, hogy királyok, és #acab. Lehet nem ártott volna ha valaki el is mondja miért készült, miről is szól és nem csak a káromkodás jön át.
Nem mondom, hogy kell a suliba, de olyan nagy Bajna se tartom, mint a texasiak.
|
2021.09.17. 21:03 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Középiskolásknént mi is hallgattuk már ezt is, meg ilyeneket is.
Tudtuk, hogy királyok, és #acab. Lehet nem ártott volna ha valaki el is mondja miért készült, miről is szól és nem csak a káromkodás jön át.
Nem mondom, hogy kell a suliba, de olyan nagy Bajna se tartom, mint a texasiak. Ja, persze, hogy hallgattuk mi is, és nyilván a mostaniak is hallgatják. Csak nem vagyok benne biztos, hogy propagálni is kell-e, ha úgyse elég érett hozzá a gyerek. Ha 9-10.-ben hallgattunk volna egy ilyen számot irodalomórán, mi szerintem széjjelröhögtük volna az órát, nem lehetett volna komolyan beszélgetni róla.  Aztán fene tudja, lehet, hogy lebecsülöm a 15 éves önmagunkat.
|
2021.09.18. 20:03 |
|
 |
Yodaragorn
|
Újra összeáll a Fugees néhány koncert erejéig a The Score 25 éves évfordulója kapcsán: https://variety.com/2021/music/news/fug ... 1cd2e93c11
|
2021.09.21. 21:08 |
|
 |
Dogg-Pound
|
|
2021.09.28. 10:42 |
|
 |
doggfather
|
jah, kérem nem kéne bűnözni. de semmiképpen sem felvenni.
|
2021.09.28. 10:44 |
|
 |
Zoli, MP
|
"Pepsi halftime show at SoFi Stadium in Los Angeles will feature Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, and Eminem" https://twitter.com/SInow/status/144368 ... fl-csevego
|
2021.10.01. 06:58 |
|
 |
doggfather
|
ez lehet legendás még!
|
2021.10.01. 11:08 |
|
 |
Yodaragorn
|
Teljesen fel vagyok spanolva, mióta olvastam a hírt.  Volt már jónéhány emlékezetes Superbowl performance, de ez lehet a legjobb számomra. Kíváncsi vagyok, Mary J. Blige hogy került oda. Neki egy nagyobb slágere volt csak Dre-vel, a Family Affair, de abban se reppelt Dre, "csak" a producer volt. Lehet, hogy az új lemezen lesz valami single, amiben Mary J. fogja énekelni a refrént. Készült egyébként egy rövid interjú is Dre-vel és Snoop-pal, amiben bejelentik a produkciót: https://www.youtube.com/watch?v=Sw8Kuji ... esandClipsÉs ez szerintem elég egyértelmű utalás arra, hogy tényleg jön a Dr. Dre album. Ciki lenne csak a régi számokat tolni, nem is nagyon szokott olyan előadó superbowl halftime showt csinálni, akinek nincs épp valami aktuális új anyaga. Dre is azt írta Twitteren, hogy a "next saga" kezdődik a karrierjében, ez is mi mást jelentene? Eddig novemberi megjelenésről szóltak a pletykák: remélem, nem akarják eltolni a februári Superbowlig.
|
2021.10.01. 18:58 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Mary J meg Dre neve után nekem egyből a The Message ugrott be.. Különleges éttermet nyitott Eminem: https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/eminem-etterem-nyitas-spagetti-foto/6zxhrbf
|
2021.10.01. 19:35 |
|
 |
Yodaragorn
|
Persze, nekem is beugrott a The Message.  Csak az nem sláger, ezért nem valószínű, hogy elnyomják majd. Eminem pedig nem tudom, miért van rászorulva egy étterem nyitására, ráadásul azt se tudom, miért neveznek különlegesnek egy olasz gyorséttermet, de a Mom's Spaghetti elnevezés ötletes. 
|
2021.10.02. 20:43 |
|
 |
|