Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Shady Records
Néhány gondolatra reagálva: Ha tényleg csak fel van fújva ez a Joe Budden sztori, akkor bocs. Nekem úgy jött át, hogy nem csak a tracklistre szólt be, hanem az album meghallgatása után is azt mondta rá, hogy trash. Ettől függetlenül lehet, hogy Zolinak van igaza, és tényleg marketingfogás az egész. Viszont ez ellen szól az, hogy a Slaughterhouse album már évek óta nem akar összejönni állítólag azért, mert vannak konfliktusok a csapaton belül, tehát akkor biztos a kiadó felé is vannak.
Azt pedig sehol se írtam, hogy Joe Budden Aftermath tag lenne, mert nem az, sose volt az. Csak azt írtam, hogy szerintem akkor nem jó, ha egy rapelőadó nyilvánosan kritizál egy másikat, ha egy kiadóban vannak, egyébként oké. Tehát alapvetően nincs bajom azzal, ha bármelyik rapper kritizálja Eminemet nyilvánosan, kivéve ha valamelyik Shady vagy Aftermath tag teszi. (Ugyanis Eminem ennek a két kiadónak a tagja.) Joe Budden természetesen a Shady tag kategóriájába esik. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy Joe Budden, mint szólóelőadó nem tagja a Shady Records-nak, de a Slaughterhouse egynegyedeként igenis tagja. És szerintem ilyen minőségében sem szerencsés, ha nyilvánosan rosszat mond arra, amit a kiadójának a főnöke csinál. Igen, az is igaz, hogy nagyon rég nem volt SH lemez, de ettől még ugyanúgy tagja a csapat a kiadónak, úgyhogy ez szerintem nem változtat semmin. D12 lemez még régebb óta nem volt, mégsem mondott soha rosszat egyik D12 tag se az Eminem dolgaira, sőt a Bizarre most is egyből bevédte. (Azt amúgy ilyen formában nem biztos, hogy kellett volna szerintem.)
Az pedig, hogy Eminem miért olyan, amilyen, azt én nem tudom, és ti se tudjátok, mert pont ugyanúgy sok ezer kilométer távolságra éltek tőle, mint én. Azt én nem fogom elhinni senkinek, hogy a pénz miatt, mert annyi pénze van, mint a nyű. Nincs rászorulva, hogy arra hajtson, ráadásul nem is pénzéhes emberként ismertük meg őt. Ha viszont nem a pénz miatt csinál ilyen zenéket, akkor nyilván azért csinálja, mert jelenleg ő ezt érzi, ez tetszik neki. Ehhez pedig szíve joga akkor is, ha szerintünk csinálhatna jobbat. A zenei világ legnagyobb zsenijeire mindig igaz volt, hogy nem akartak megragadni műfaji határok között, pont ezért tudtak legendákká válni. (Prince, Jacko, Pink Floyd, stb.) Ez innentől spekuláció, de szerintem hasonló zseniként Eminem is szeretne mindig valami újat mutatni, és ezt mostanában úgy próbálja megtenni, hogy poppal meg rockal fuzionálja a rapet. A Revival című kísérlete szerintem se volt sikeres, de nem sikerülhet mindig minden tökéletesre, követünk el hibákat, ez van. Az pedig, hogy ki csinál real hip-hopot, ki nem, az engem mindig hidegen hagyott. Engem az érdekelt, hogy ki csinál jó zenét, és ki nem. Lehet, hogy nem lehet Beyoncé-val meg Rihanna-val real hip-hopot csinálni, de jó zenét lehet, és az nekem bőven elég, nem érdekel a műfaja. Pl. a Walk on Water Beyoncé-val szerintem zseniális lett: adott egy őszinte, színvonalas szöveg, ami megérinti az embert, és eköré raktak egy olyan egyedi zenei kíséretet, amit én mástól még nem hallottam, Beyoncé hangja pedig megkoronázza az egészet. Sajnos az album többi száma szerintem se lett ilyen jó, de ez az egy szám nekem nagy zenei élmény. Ja, hogy ez nem igazi hip-hop? Oké, akkor nem az, attól még nekem tetszik.
|
2018.01.12. 15:52 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
hát szerintem rosszabb ha azt mondja, hogy jó a cucc csak mert a haverja, főnöke, mintsem, hogy bevállalja, hogy nem tetszik neki.
a tracklistet crooked szidta. budden a lemezt.
|
2018.01.12. 15:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
Az elozo hossaszolasom kollektivan erintette a "beef"-et es Eminem lemezeit?!
A real hip hop-ot nem teljesen szo zoros ertelemben ertettem.Nalam is csak jo es rossz zene van. Izlesrol meg nehez vitatkozni. En nem lepodom meg , hogy Eminem olyan dalokat csinal amilyenek es erre irtam, hogy a gepezet mogotte elegge befolyasolja.
|
2018.01.12. 16:09 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8735 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: hát szerintem rosszabb ha azt mondja, hogy jó a cucc csak mert a haverja, főnöke, mintsem, hogy bevállalja, hogy nem tetszik neki.
Ja, az szerintem se jó, ha bekamuzza, hogy tetszik neki. Szerintem ilyen esetben leginkább ne mondjon semmit nyilvánosan. Megtehette volna, mert nem kérdezte senki, magától mondta. Ha pedig mégis megkérdezik nyilvánosan, akkor is lehet kitérő, vagy diplomatikus választ adni. Pl.: Újságíró: "Mi a véleményed Eminem új lemezéről?" Joe: "Eminem egy legendája a műfajunknak, ha valaki, akkor ő megteheti, hogy olyan zenét csinál, ami neki tetszik, függetlenül az én véleményemtől, vagy bárki másétól. Ezen a lemezen más irányt vett zeneileg, mint ami hozzám közel áll, de becsülöm azért, hogy ennyi év után is releváns szereplője tud maradni a hip-hop világának." Egy ilyen diplomatikus válasz semmitmondásnak tűnhet (az is), de arra jó, hogy nem kell hazudnia, nem kell azt mondania, hogy tetszik neki, ugyanakkor megtartja a csapategységet, nem csinál negatív reklámot a főnökének. És közben szolidan azt is megmondja, hogy nem tetszik neki, csak elegánsabban, mint ha azt mondaná, hogy "It's trash."... Zoli: ezzel egyet tudok érteni, hogy a gépezet befolyásolhatja, nyilván az Interscope olyan zenét akar, ami eladható. Viszont szerintem ő már van abban a pozícióban, hogy a gépezet ne tudjon diktálni neki. Tehát biztos vagyok benne, hogy olyan zenét nem ad ki a kezei közül, ami neki magának nem tetszik az adott pillanatban. Max. annyira befolyásolhatja szerintem a gépezet, hogy olyan számokat csinál, amik tetszenek neki is és a "gépezetnek" is, így mindenki jól jár.
|
2018.01.13. 16:33 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
A mellé duma szerintem rosszabb.
Egyébként de hiányzott már ez a rendes beszélgetés a rapről.
|
2018.01.13. 17:52 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: A mellé duma szerintem rosszabb.
Na, akkor meg is találtuk, hogy hol van köztünk az alapvető véleménykülönbség.  Én azt mondom, ha egy ember bármilyen csapatnak tagja, amin belül konfliktus van, akkor a hard talk az zárt ajtók mögött menjen, kifelé meg a mellébeszélés, vagy ha megoldható, akkor semmi. (Hazugság ne.) Ha így nem sikerül megoldani, akkor először történik egy szakítás, és utána mehet nyilvánosan is akármi. De meg tudom érteni, hogy vannak olyan "ami a szívén, az a száján" típusú emberek, mint pl. ezek szerint te is, akiknek ez nem fér bele, és rögtön mondanák minden fórumon azt, ami egyből eszükbe jut. Teljesen rendben van ez így. 
|
2018.01.14. 16:29 |
|
 |
doggfather
|
|
2018.01.17. 10:27 |
|
 |
doggfather
|
|
2018.01.25. 10:20 |
|
 |
Yodaragorn
|
Valentin napra: Eminem feat. Ed Sheeran - River (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=wfWIs2gFTAM
|
2018.02.14. 21:55 |
|
 |
Yodaragorn
|
Eminem - Untouchable (Lyric Video)https://www.youtube.com/watch?v=IJvjj6FiwvwEz egy baromi ötletes lyric video lett. És szerepel benne Crooked I azok után, hogy ő is kritikus volt a Revival albummal szemben. (Bár ezzel a számmal szerintem tuti nem volt gondja.)
|
2018.02.16. 10:40 |
|
 |
nezezon
|
|
2018.03.06. 12:55 |
|
 |
Yodaragorn
|
Kijárt már egy klip ennek a nótának, talán a legjobb szám a Trial by Fire albumról. Méltó is lett hozzá!
|
2018.03.06. 19:13 |
|
 |
nezezon
|
STRUGGLE - YOUR LITTLE MAN (Ft. YELAWOLF) https://www.youtube.com/watch?v=nHzWPO4FC1EYela megint nagyot énekel.  Yelawolf Feat. Alexander King "Southern Road" https://www.youtube.com/watch?v=nHzWPO4FC1E
|
2018.03.07. 12:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
Eminem – Don’t Call Me Marshall (CD) (2003) Tracklist: 01. Don’t Call Me Marshall (intro) (01:15) 02. Say My Name (04:34) 03. Go To Sleep (04:42) 04. Nigga (ft. Notorious BIG, 50Cent) (05:03) 05. Shady Camp (interlude) (01:11) 06. Business (remix ft. Mack 10) (01:56) 07. Patiently Waiting (ft. 50 Cent) (04:46) 08. Victory (remix) (02:37) 09. Back Down Royce (ft. D12) (03:17) 10. The Sauce (03:24) 11. The Boston Bitch (interlude) (02:55) 12. Rap Game (solo mix) (01:39) 13. Nail In The Coffin (05:01) 14. Don’t Push Me (ft. 50Cent) (04:11) 15. Lose Yourself (remix) (04:12) 16. Love Me (ft. Obie Trice 50Cent) (03:37) 17. Slut Phone Call (skit) (01:03) 18. Superman (Cry Me A River remix) (04:36) 19. Renegades (ft. Jay-Z) (05:19) 20. Parking Lot Flows (interlude) (00:29) 21. 8 More Miles (ft. 50Cent) (02:53) 22. It’s Only Fair To Warn Freestyle (01:06) 23. Stimulate (bonus track) (04:44) 24. The Cross (remix) (bonus track) (02:17) https://florenfile.com/wvhor70da7du/(2003)_EM-DCMM_[320].rar.html
|
2018.03.07. 20:00 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez a két link ugyanaz.  De köszi szépen, egész jó ez a Struggle nevű figura. Érdekes látni, hogy vannak már követői Yela stílusának, de nincs könnyű dolguk, mert nagyon ötletesnek kell lenniük, ha nem akarják, hogy mindenki Yelawolf klónnak tekintse őket.
|
2018.03.08. 23:10 |
|
 |
|