Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: TOP 10
Na osszeallt a listám, sose legyen nehezebb egy TOP 10-es listát osszetenni mint a tavalyi! Rövid leszek, pár mondatban foglalom csak össze a mondandomat!  10.Lil Dicky The Dave OST Zseniális OST egy zseni sorozathoz, úgy játszik a szavakkal mint kevesen 9.DoggyStyleeeeeee No Features Needed Igazán klasszikus west coast hangzás 8.Ice Cube Man Down Örülök hogy hosszú évek után újra kiadott egy egészen hosszú lemezt, amivel ugyan nem valtotta meg a világot, de úgy gondolom hogy ez a maximum amit elvarhatunk tőle manapság. 7. Yelawolf War Story Yela ha kiad bármit az kb bármelyikunk listáján a TOP-ba kerül. Yelawolf = konstans minőség. 6. Joyner Lucas Not Now I'm Busy Joyner már nem olyan mint 5-6eve.. Akkor futott be nálam, klasszikus tortenetmeselos szövegeivel.. 2-3 éve már nem az igazi, nagyon trapes, újhullámos előadó lett de még így is kB azonnal meghallgatom ha kiad egy új számot. 5.Snoop Dogg and Dr Dre Missionary (direkt írtam így az album címét! Vártam nagyon, talán túlságosan sok elvarassal is, de inkább Dre miatt. Zseniális alapok, klasszikus Dre hangzás, de a só számomra hiányzott belőle. Nincs egy olyan extra nóta amit kiemelnek róla, ez számomra a legnagyobb hibája. 4.Eminem The Death OF Slim Shady 4.hely Eminemtol nekem csalódás, de egy ilyen brutális évben ez nem is csoda. Jó számok vannak rajta, osszeall az egész album kerekke, de úgy gondolom hogy a Revival sokkal jobb lett.. (igen amit rengeteg rajongója utál, én nagyon szeretem, mai napig hallgatom) 3.Kanye West Ty Dolla Sign Vultures Kanye West a modernkori zeneipar egyik legnagyobb zsenije. 2.Ab-Soul Soul Burger Nem hittem volna első hallgatás előtt hogy Top 3lesz, de ahogy elkezdtem hallgatni, leszakadt a fejem. Utána muszáj volt meghallgatnom meg egyszer. Meg még egyszer...  2024 általam legjobbnak vélt lemeze pedig! 1. Kendrick Lamar GNX 2024 legnagyobb nyertese Kendrick. Nem csak azért mert nálam az első lett  A legnagyobb meglepetésre kiadott egy albumot, amit úgy gondolom hogy klasszikuskent fognak említeni idővel. Korántsem olyan depresszív mint a MR Morale and The Big Steppers, sőt egy felszabadult Kendricket hallhattunk (amit akkor is nagyon szerettem, de kiirta magából minden fájdalmat) Lehet ez volt az igazi ereje ennek a projektnek, hogy senki sem tudta hogy jön egy ilyen.. Vagy mégis? Ugyanis a Drake elleni beef során gondolhattuk hogy Kendrick most inspiralodik és hátha... Azt a beefet egyértelműen ő nyerte Kiadta 2024 legnagyobbat menő számát a Not Like US-t, ami egy beef himnusz lett, osszehozta a Ken and Friends koncertet is, ami meg osszehozta az egész nyugati parti rapszcenat. Varhattunk is valami hasonlót Draketol, hogy talán ő is kijon valami hasonlóval az ő támogatóival, de nem lett belőle semmi, addigra elfáradt Drizzy. Nem utolsó sorban pedig Kendrick megkapta azt a megtiszteltetést, amire minden zenei előadó vágyik, február 9-én Half Time Show a Super Bowlon! Fantasztikus év volt, egészen elkepeszto albumokkal, soha rosszabbat! (még ha tudjuk hogy ennél valószínűleg gyengébb évek lesznek majd)
|
2025.01.06. 15:11 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ez is jó kis lista ha nem is tökéletes. 
|
2025.01.06. 22:09 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8689 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Na, erről nem hiányolom a Missionary-t, mert itt láthatóan nem az ahhoz hasonló mainstream albumok listázása volt a cél.  Bár a fene tudja... Jobban elnézve a 20. hely után elkezdenek megjelenni olyan előadók, mint pl. Kendrick Lamar, ScHoolboy Q, Vince Staples... Sőt, már előttük van Tyler the Creator, őt se mondanám UG-nek. LL Cool J és Common szellemiségben/stílusban mondhatjuk, hogy UG-k, de ismertség alapján mégis mainstream előadónak mondanám őket. Hoppá, a végén ránéztem az "honorable mention" listára, és azon rajta van a Missionary!  Mindezek miatt nehezen hívnám ezt UG listának, hiszen számba lettek véve mainstream albumok is, de a lista készítője egyértelműen UG arc. Így viszont nem tudom kifogásolni, hogy a mainstream albumok hátul vannak nála, egyszerűen ilyen az ízlése. A bajom a Hip-Hop DX listájával sem az, hogy nincs rajta a Missionary, hanem az, hogy az viszont egyértelműen egy hasonló albumokra fókuszáló, mainstream lista, amit mainstream arcok raktak össze, és így viszont benne kéne lennie a 20-ban. @rapguruz: Köszi szépen, valóban remek lista, és külön köszi az indoklásokat is! A 10-ből 9 album nálam is top 10 esélyes volt, max. abban vannak kisebb különbségek, hogy te betettél egy-két olyan lemezt, amit én is szívesen betettem volna, csak nem fért be, miközben kihagytál néhány olyat, ami nálam, befért, és jó eséllyel neked is tetszett, csak nálad meg azok nem fértek be.  Ilyen pl. Yelawolf, aki tényleg nagyon kicsin múlott, hogy nálam kimaradt. Joyner Lucas-ról is hasonlóan gondolkodunk, de ez a lemeze amúgy jobb lett, mint a közelmúltbeli single-jei alapján vártam. Nem egy ADHD, de kellemes meglepetés volt! Egy gyengébb évben be is tettem volna a top 10-be, de ennyire erős évben nekem nem nagyon kellett gondolkodnom, hogy az azért kimarad. Az pedig durva, hogy Doggystyleeee nálad top 10-es előadó!  Én is kamázom őt, frissen, energikusan hozza a klasszikus westcoastot, az idei lemeze is tök jó, de nincs saját hangja, a régieket másolja. Ez pedig így nekem kevés a top 10-hez. Nhale-el is ugyanez a bajom, sőt, ő még direktebben másolja az apját. A Vultures 2-t amúgy hová helyeznéd az 1-hez képest? Mert ha jól értem, az 1 harmadik helyen van nálad, a 2 viszont nem fért fel a listára. Nálam is majdnem lemaradt, de azért 10. helyre csak odatettem. Kíváncsi vagyok, te mennyivel érzed gyengébbnek az 1-nél, mert stílusra tök ugyanaz, de valahogy mégis kisebb hatással volt rám, és ezt azóta se tudom jól megmagyarázni magamnak.
|
2025.01.06. 22:32 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
62 lemezt hallgattam meg „idén” ami friss kiadás, ez a szám évek óta a legalacsonyabb, valahogy nem fogtak meg a 2024-es kiadványok, ugyanekkor, ami viszont bejött azok nagyon. Idén inkább felfedeztem, mélyültem Nas diszkográfiájában, valahogy ő jobban izgatott, mint sok olyan akiket egyébként szoktam hallgatni, de az idei, friss cuccaik nem mozgattak meg.
Lesz érdekesség azért a listában, majd ha odaérek, fogok írni is róla.
Először is akik lemaradtak…
Masta Ace & Marco Polo – Richmond Hill REKS x Shortfyuz – F.E.L.A. (For Everyone Love Always) Q-Unique, DJ Presto One & Jake Palumbo – Royal Blood Ghostface Killah – Set The Tone
Érdekesség, hogy mind Masta Ace, mind GFK volt már listám elején is most is erős anyagokat adtak ki, versenyben is voltak, de valahogy lecsúsztak. (Még a KILENCEDIK helyről is, mert valahogy odavalónak azért nem éreztem őket, annál „erősebb” markánsabb mind a kettő album, így itt maradtak.
Fura egy lista lett na.
10. DJ Green Lantern – Searchin… (A Jazz Mixtape)
Ez egy hatalmas meglepetés, a semmiből jött anyag ami nekem nagyon új volt, Lantern eddig egy koncert, rádió és mixtape dj volt, de itt "szerzői" anyagot rakott össze. Remixek, samplingek, mások zenéi újragondolva, frissítve! Az külön tetszett, hogy 2x van rajta a lemez, először egyben az 50 perc egy tracknek összemixelve folyamatosra, majd utána a 2-es számtól szétszedve track-ekre ugyanaz!
Írtam ezt mikor kijött, mikor meghallgattam utána frissiben, de azonnal bekerült a lehetséges topok közé is, innen se maradhatott ki, mert nagyon erős, tényleg igazi mixtape, hip hop, jazz, dj egyben!
9. Ice Cube - Man Down & all the 90s… (Redman, LL cool j, Snoop & Dr. Dre, Dogg Pound, Body Count)
Itt egy pici kitérő az évről. Nagyon tetszett, hogy sok „gyerekkorom” hőse aktivizálta magát, egyszerűen öröm volt a 90-es évek nagyjait friss anyagon hallani, ugyanakkor mindig bennem volt a kétség, hogy a nosztalgia miatt tetszenek, vagy tényleg jó e az album? Jó e magában, jó e az életműbe és mennyire illik 2024-be?!
Volt annyi megjelenés, hogy akár egy külön top 10 is összejött volna belőlük, de ahogy írtam is korábban valahogy idén nem kapott el a gépszíj, nincs kedvem őket még külön rangsorolni így az a salamoni döntésem született, hogy a 9. hely az övéké, illetve az őket jelképező Cube-é, akinek a lemeze leginkább tetszett talán közülük.
Mit is írtam frissiben Cube-ról:
Érdekes módon a lemez tetszett, sőt jobban, mint az előző albuma, ami nekem ugye nagyon felejtős volt, annyira, hogy konkrétan el is felejtettem már egyszer, de erről írtam is, mikor megtörtént. Még érdekesebb, hogy tetszés ellenére, ami hiányzik, nem tetszik az hosszabb, mint az anyag méltatása kb. Ahogy írtam már gyorsabb, hogy nincs rajta WC feat nem lepett meg, hiszen legutóbb se volt, de akkor is hiányzik, és nem tudom, hogy miért nincs, hiszen a mai napig "együtt vannak" koncerteznek, turnéznak, csak éppen lemezen nincs WC. De közben Bossolo lemezeire pl ír új szövegeket, szóval néha néha azért alkot is nem csak side/hype man, meg csak turnézós. Akkor?!?! Szerencsére az egyéb közreműködések pótolnak, Busta, Killer Mike, Mike Epps, Xzibit B-real mind vagy régi haverok, vagy először meglepetés, de jó, hogy rajta vannak. A Mount Westmore leftover számnak tetszett, hogy egy leftover került a lemezre már nem annyira, hogy őszinte legyek. A produceri oldal már nem ennyire egységesen pozitív. E-A-Ski nagyon jó, de elég sok a south producer, íz, mint az i am the west óta "divat" Cube-nál. A lemez egy igazi album, egy órás, rajta jobb, kevésbé jó nóták, de fillernek egyiket se nevezném. Cube ismeri, és büszke a saját örökségére, jól áll neki a nosztalgia, a visszaemlékezés is.
8. Kendrick Lamar: GNX
Mikor kijött és írtam róla írtam, és kitárgyaltuk azt is, hogy mitől jó nekem, mitől nem egy album, hogy egyszerre zseni, és sajnos kevés is lett nekem, ahogy írtam is (mindjárt jön) bekerült a 10-be azért.
Szóval idézet magamtól:
Ez az album annyira nem jó, hogy tuti top 10-es lesz nálam. Dot mostanra annyira mesterszintű mc, hogy minden egyes szám közel tökéletes magában. Simán lehetne single, sláger azonnal. A zenék, a szövegek, az összes közreműködő minden tűpontosan a helyén van, egy érett, felnőtt profi művész és egyben zenész alkotása. Nekem azonban nem áll össze az anyag. Valahogy nem tudott berántani, és így egy hét után se találom a koherenciát. Az untitled unmastered jutott róla eszembe, hogy egymás után rakták a számokat és kiadták csak. Ezért is fog bekerülni, mert nagyon jó, igényes anyag, ebből a szempontból az év egyik csúcsa kérdés nélkül, de nekem így, hogy nem áll össze, nem tudok rá jó albumként tekinteni. (A jó album az olyan top 5-ös szint mondjuk...)
7. RBX: Hibernation Shivers
Ez a lemez rendesen „growin up on me”. Mikor kijött ezt írtam:
Egyszerre klasszikus gfunk hangzás, és modern, 2024-es rap album lett az anyag. Bármennyire is jó a flow-ja narrátornak, közreműködőnek, intro, skitekhez, igazán jó lemeze nem nagyon van, sőt. Ez a friss album minden szempontból a jobbak közé tartozik. A közreműködők bár sokan vannak, jól válogatottak, nem nyomják el őt. 2 dubcnn fórumos arc producerelte, akik tavaly már kijöttek egy Fatlip lemezzel (torpor) ez annál egy fokkal jobb, érezni, hogy fejlődnek, hogy egyre profibbak!
Azóta revideáltam, folyamatosan revideálom magam vele kapcsolatosan, mert olyan jó a soundja, olyan rendesen meg van mixelve, masterelve, hogy már a producerduó lelkesedése, beletett munkája miatt is feltettem a listámra!
6. The Game and Big Hit - Paisley Dreams
Kellemes, de rövid anyag, ami azért okozott csalódás, mert azt vártam, hogy game lemez lesz, oszt egy klasszikus felállású 2 mc 1 dj lemez lett. Hit-Boy jó producer, Game-hez passzol, és Big Hit (Hit-Boy apja) se hozza rosszul a gangsta "szerepet".
Eddig az idézetem, kis kiegészítésként, hogy kaptunk egy nagyon 24-es és egyben nagyon klasszikus gengszterrap albumot, amit mostanra tényleg senki, de senki nem vár, pláne nem az élmezőnyébe az évnek! De nekik most sikerült!
5. Killer Mike - Michael & The Mighty Midnight Revival, Songs For Sinners And Saints
Erről tényleg elég, amit akkor írtam mikor kijött:
A tavalyi háromszoros grammy díjas albumát turnéra vitte már a díjak előtt, majd talán az óta is tart. Gospel kórus kísérte, a turné neve pedig ennek az anyagnak a címe is. Olyan is. Nem koncertlemez, nem mixtape, hanem egyfajta turnékísérő, annak amolyan hangulat megídézése, lenyomata amit merch-ként árulni lehet tökéletes. Nekem annyira nem jött be a michael album, de ez nagyon! 40 perc, benne egy 10 perc hosszú monstre track, freestyle, promók, közreműködők kb akikkel összeakadt a turné állomásain, azt reklámozva rádiókban, tv-kben. Ha neki nekik lennék, tuti kiadnám külön, vagy kétlemezes turné verzióban újra a michaelt, mert emeli az eredeti lemezt mindenképpen, ha tetszett az, ha kevésbé.
4. Talib Kweli & J. Rawls – The Confidence Of Knowing
Ha van olyan mc aki évről évre jól, és egyre jobban választ magának 1 producert akkor az kweli!
Az eredeti bejegyzésem: Kezd egy olyan érzésem kialakulni, hogy kweli nem tud hibázni. Zsinórban a harmadik lemeze (Liberation 2, Gotham) ami nagyon betalált nálam, sőt ez is top 10-es lehet simán. A szövegei, a mondanivalója nem változott, J Rawls remek zenéket pakolt alá, hozott közreműködőket is ő is nem csak kweli, szóval igazi duó lemez lett, nem szimplán egyproduceres. A videók, single-k is eltaláltak, amik eddig kijöttek.
2-3. Ab-Soul: Soul Burger & ScHoolboy Q – Blue Lips
A TDE megint megcsinálta! Kiadtak két olyan albumot is, amire senkinek egy rossz szava sem lehet, mert mindkettő modern, felnőtt, nagyon profi anyag, nem tudtam dönteni, hogy melyik tetszik jobban így kaptak egy megosztott második harmadik helyet ezekre:
Ab-Soul: Soul Burger . Kaptunk egy albumot. Tényleg, rendes albumot, nem azt a divatmarhaságot, ami 2024-re teljesen elharapódzott, hogy 5-6 számot 20-25 percekben képesek lemezként el, és kiadni! Ez volt az első, ami azonnal feltűnt nála is, és ezek az anyagok nálam rögtön előnnyel indulnak. Az utolsó Herbert lemeze is marha jó volt, ennek a promói, single-i, videói is tetszettek, szóval én is várva ültem neki az albumnak. Várakozásaimat is felülmúlta, elérte, sőt! A lemez biztos, hogy Top 10-es lesz nálam, ismét egy olyan év ahol a TDE nagyon odatette magát eddig, hiszen az év eleji Schoolboy Q (aki itt is szerepel) is nagyon jó album volt, és ez is nagyon jó! Egyszerre tradicionális, és új hangzású, a szövegek komoly, felnőtt mondanivalóval, érett gondolkodásra utalnak.
ScHoolboy Q – Blue Lips . Q folytatja az "új" TDE vonalat, amit Kendrick, ab-soul is csinált, hogy elmentek egy kísérletező, hangulatokat elkapó, megjelenítő ambient, slam poetry, hip hop mash up-ba a korábbi sokkal tisztább rap felől. Ez a lemez is ilyen, aminek egyenes következménye, hogy vannak számok, amik nincsenek 2 percesek se, vannak amikben megszólalni se szólal meg vagy fél percig, ahol csak szaval, mesél, képeket fest. Összességében egy komoly, minőségi album lett.
1. Common & Pete Rock – The Auditorium Vol. 1
És akkor mielőtt megismételném a lemezbemutatót, kritikát ismét egy kis kitérő a 9. hely felé… Ahogy a két honorable se fért bele, mert valahogy jobbak, mások voltak úgy ez az ugyanaz a recept, mint az ll & q-tip vagy snoop &dre, ugyanúgy 90-es évekbeli mind a producer, mind az mc mégis olyan erős, olyan brutális, hogy vitte az évet!
Common "side"...
A legjobbkor jött ez az album már, ugyanis hiába jó, erős az összes lemez amit Common csinált az utóbbi 10 évben Karriem Riggins-szel, mellett (Black America Again lemeztől a A Beautiful Revolution Pt. 2-ig ő volt a producere mindig...) kezdett számomra megfáradni, monotonná, fantáziátlanná válni. Nem azt jelenti, hogy ne lett volna mindegyiken 2-3-4 jó szám is, vagy, hogy a leggyengébb album se lenne erősebb, mint más mc-k komplett életműve, mégis jót tett egy friss új producer.
Pete Rock "side"...
Amolyan másodvirágzását (vagy sokadik) éli Pete Rock, ő is aktív 10 évet tudhat maga mögött, benne nagyon jól sikerült duó albumokkal (Don't Smoke Rock w Smoke DZA, Retropolitan w Skyzoo), mint ez ugye, illetve még erősebb instrumentálisokkal (PeteStrumentals 3, PeteStrumentals 4, Return of the SP1200 Vol. 2), vagyis tudjuk, hogy nem szart csinál, na. Akkor most ez lemez végre.
Nagyon durván működik a kémia a producer/mc között. Mind a ketten beérett, kiforrott profi zenészek, akik nem flancolnak, csak jól akarnak muzsikálni. Az album hosszában, stílusában, promójában is tiszta 90es évek, amit ők is tudnak, ugye videóban erre rá is mentek. Van íve, és egysége, de annyira, hogy nem tudnék kiválasztani kedvenc számot, mert ma más tetszik, mint tegnap, vagy holnap.
|
2025.01.07. 13:49 |
|
 |
Zoli, MP
|
dogg koszi a listat na ket album nalam is listan van. DJ Green Lantern – Searchin… (A Jazz Mixtape) el is felejtettem vagyis mivel jazz nem nagyon tudtam bepaszirozni a listamba. rnb konnyebb lenne. de tenyleg baromi jo mix ellenben hajlok arra , hogy egy masik DJ lemeze bekerul 
|
2025.01.07. 17:34 |
|
 |
Zoli, MP
|
Guruz, a te listadat is koszonom 
|
2025.01.07. 18:54 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8689 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
@dogg: köszi szépen az alapos és színvonalas listát, végigolvastam! Valóban nem követünk el nagy hibát, ha azt mondjuk, hogy kb. az enyém fordítva.  Illetve nálad is bekerült egy-két olyan tétel, ami nálam is erős esélyes volt, csak muszáj volt kirostálnom (The Game & Big Hit, RBX). A "9. helyedhez": én nem stresszelném ezt ennyire túl. Egy ilyen lista úgyis szubjektív lesz, bármennyire is törekszik az ember objektív szempontok figyelembe vételére. Márpedig ha úgyis szubjektív, és annyira tetszik egy album, akkor szerintem tedd rá nyugodt szívvel a listádra: végső soron az a lényeg, hogy tetszik, és nem az, hogy a nosztalgia miatt vagy valamiféle objektív minősége miatt. Az én érzésem egyébként az, hogy a nosztalgia nem tud működni színvonal nélkül. Hány idősebb westcoast előadót tudnánk felsorolni MC Eiht-től kezdve Young Noble-ön át Cold187um-ig, akiknek az aktuális anyagait hallgatva végülis lehet bennünk nosztalgia, mégsincsenek ránk nagy hatással, mert nem elég jók? A te "9. helyes" előadóid idei lemezei viszont hatással voltak ránk, lelkesedni tudtunk értük, és ennél több bizonyíték nem kell rá, hogy vannak erényeik a nosztalgia faktoron kívül is. És végül csak nem bírom ki, hogy én a Missionary-t is külön vettem volna a "9. helytől": és ezt most nem az elfogultságom miatt írom, hanem mert az egyszerűen más stílus. Az összes többi általad felsorolt '90-es évekbeli előadó (Cube, Redman, LL Cool J, DPG) hasonló stílusú lemezt csinált, mint amilyeneket a '90-es években is csináltak. Snoop és Dre viszont kifejezetten arra törekedtek, hogy ne olyan hangzású legyen a lemezük, mint amilyeneket régen csináltak. Függetlenül attól, hogy pozitívan vagy negatívan vélekedik-e az ember Missionary-ről, azt szerintem objektíven el kell ismerni, hogy Snoop és Dre szinte semennyire nem próbáltak a saját maguk iránti nosztalgiára építeni. (Egy-két jelzésértékű utaláson kívül, de azok inkább csak easter eggek a legnagyobb rajongóknak.)
|
2025.01.07. 21:47 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Na, erről nem hiányolom a Missionary-t, mert itt láthatóan nem az ahhoz hasonló mainstream albumok listázása volt a cél.  Bár a fene tudja... Jobban elnézve a 20. hely után elkezdenek megjelenni olyan előadók, mint pl. Kendrick Lamar, ScHoolboy Q, Vince Staples... Sőt, már előttük van Tyler the Creator, őt se mondanám UG-nek. LL Cool J és Common szellemiségben/stílusban mondhatjuk, hogy UG-k, de ismertség alapján mégis mainstream előadónak mondanám őket. Hoppá, a végén ránéztem az "honorable mention" listára, és azon rajta van a Missionary!  Mindezek miatt nehezen hívnám ezt UG listának, hiszen számba lettek véve mainstream albumok is, de a lista készítője egyértelműen UG arc. Így viszont nem tudom kifogásolni, hogy a mainstream albumok hátul vannak nála, egyszerűen ilyen az ízlése. A bajom a Hip-Hop DX listájával sem az, hogy nincs rajta a Missionary, hanem az, hogy az viszont egyértelműen egy hasonló albumokra fókuszáló, mainstream lista, amit mainstream arcok raktak össze, és így viszont benne kéne lennie a 20-ban. @rapguruz: Köszi szépen, valóban remek lista, és külön köszi az indoklásokat is! A 10-ből 9 album nálam is top 10 esélyes volt, max. abban vannak kisebb különbségek, hogy te betettél egy-két olyan lemezt, amit én is szívesen betettem volna, csak nem fért be, miközben kihagytál néhány olyat, ami nálam, befért, és jó eséllyel neked is tetszett, csak nálad meg azok nem fértek be.  Ilyen pl. Yelawolf, aki tényleg nagyon kicsin múlott, hogy nálam kimaradt. Joyner Lucas-ról is hasonlóan gondolkodunk, de ez a lemeze amúgy jobb lett, mint a közelmúltbeli single-jei alapján vártam. Nem egy ADHD, de kellemes meglepetés volt! Egy gyengébb évben be is tettem volna a top 10-be, de ennyire erős évben nekem nem nagyon kellett gondolkodnom, hogy az azért kimarad. Az pedig durva, hogy Doggystyleeee nálad top 10-es előadó!  Én is kamázom őt, frissen, energikusan hozza a klasszikus westcoastot, az idei lemeze is tök jó, de nincs saját hangja, a régieket másolja. Ez pedig így nekem kevés a top 10-hez. Nhale-el is ugyanez a bajom, sőt, ő még direktebben másolja az apját. A Vultures 2-t amúgy hová helyeznéd az 1-hez képest? Mert ha jól értem, az 1 harmadik helyen van nálad, a 2 viszont nem fért fel a listára. Nálam is majdnem lemaradt, de azért 10. helyre csak odatettem. Kíváncsi vagyok, te mennyivel érzed gyengébbnek az 1-nél, mert stílusra tök ugyanaz, de valahogy mégis kisebb hatással volt rám, és ezt azóta se tudom jól megmagyarázni magamnak. Nehéz kérdés a Vultures.. Hajszalnyival lett nálam jobb az 1 a 2-nel, talán egy Carnivallal! 
|
2025.01.07. 23:55 |
|
 |
doggfather
|
Yodaragorn írta: @dogg: köszi szépen az alapos és színvonalas listát, végigolvastam! Valóban nem követünk el nagy hibát, ha azt mondjuk, hogy kb. az enyém fordítva.  Illetve nálad is bekerült egy-két olyan tétel, ami nálam is erős esélyes volt, csak muszáj volt kirostálnom (The Game & Big Hit, RBX). A "9. helyedhez": én nem stresszelném ezt ennyire túl. Egy ilyen lista úgyis szubjektív lesz, bármennyire is törekszik az ember objektív szempontok figyelembe vételére. Márpedig ha úgyis szubjektív, és annyira tetszik egy album, akkor szerintem tedd rá nyugodt szívvel a listádra: végső soron az a lényeg, hogy tetszik, és nem az, hogy a nosztalgia miatt vagy valamiféle objektív minősége miatt. Az én érzésem egyébként az, hogy a nosztalgia nem tud működni színvonal nélkül. Hány idősebb westcoast előadót tudnánk felsorolni MC Eiht-től kezdve Young Noble-ön át Cold187um-ig, akiknek az aktuális anyagait hallgatva végülis lehet bennünk nosztalgia, mégsincsenek ránk nagy hatással, mert nem elég jók? A te "9. helyes" előadóid idei lemezei viszont hatással voltak ránk, lelkesedni tudtunk értük, és ennél több bizonyíték nem kell rá, hogy vannak erényeik a nosztalgia faktoron kívül is. És végül csak nem bírom ki, hogy én a Missionary-t is külön vettem volna a "9. helytől": és ezt most nem az elfogultságom miatt írom, hanem mert az egyszerűen más stílus. Az összes többi általad felsorolt '90-es évekbeli előadó (Cube, Redman, LL Cool J, DPG) hasonló stílusú lemezt csinált, mint amilyeneket a '90-es években is csináltak. Snoop és Dre viszont kifejezetten arra törekedtek, hogy ne olyan hangzású legyen a lemezük, mint amilyeneket régen csináltak. Függetlenül attól, hogy pozitívan vagy negatívan vélekedik-e az ember Missionary-ről, azt szerintem objektíven el kell ismerni, hogy Snoop és Dre szinte semennyire nem próbáltak a saját maguk iránti nosztalgiára építeni. (Egy-két jelzésértékű utaláson kívül, de azok inkább csak easter eggek a legnagyobb rajongóknak.) elfogadom, hogy szerinted jobb a missionary. de ezt ki is beszéltük mikor írtunk róla. nekem jobban tetszett a redman album vagy a body count. és a háromból egyik se jobban (nem is kevésbé nagyon), mint a Cube album.
|
2025.01.08. 10:21 |
|
 |
rapguruz88
|
Jó kis lista dogg, ha nem is tökéletes! 
|
2025.01.08. 17:39 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Nehéz kérdés a Vultures.. Hajszalnyival lett nálam jobb az 1 a 2-nel, talán egy Carnivallal!  Akkor miért nincs a listán a 2?  Vagy a harmadik helyedet úgy kell érteni, hogy Vultures 1-2 egyben? doggfather írta: elfogadom, hogy szerinted jobb a missionary. de ezt ki is beszéltük mikor írtunk róla.
nekem jobban tetszett a redman album vagy a body count. és a háromból egyik se jobban (nem is kevésbé nagyon), mint a Cube album. Félreértettél: nem azt próbáltam mondani, hogy a Missionary jobb. Én azzal se vitatkoznék, ha hátrébb sorolnád, mint a Cube-ot, Redmant és a többit. Valakinek ez tetszik jobban, valakinek az, ez tök oké. Én azzal vitatkoztam, hogy egy kalap alá vetted a többivel mondván, hogy "na, ezek a '90-es évekbeli előadók lemezei egyben". Lehet, hogy én értettem félre, de nekem ez azt sugallta, hogy ők mind hasonló hozzáállással csináltak lemezt, értve ezalatt azt, hogy a régi, '90-es évekbeli hangzásukat vagy egy arra erősen alapozó hangzást hoztak, amivel kedvében lehet járni a core rajongóiknak. És azt gondolom, ez így is van: Cube, Redman, a Dogg Pound, az Eastsidaz, mind ilyen lemezt adtak ki, mind biztonsági játékot játszottak. Snoop és Dre viszont nem: ők egyértelműen próbáltak valami újat, valami nagyon mást csinálni, mint a '90-es években. Ezért lógnak ki számomra azoknak az előadóknak a sorából, akikkel egy kalap alá vetted őket. Tehát ha külön vetted volna őket, de hátrébb rangsorolva, mint a többit, akkor most nem vitatkoznék. 
|
2025.01.08. 19:01 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Nehéz kérdés a Vultures.. Hajszalnyival lett nálam jobb az 1 a 2-nel, talán egy Carnivallal!  Akkor miért nincs a listán a 2?  Vagy a harmadik helyedet úgy kell érteni, hogy Vultures 1-2 egyben? doggfather írta: elfogadom, hogy szerinted jobb a missionary. de ezt ki is beszéltük mikor írtunk róla.
nekem jobban tetszett a redman album vagy a body count. és a háromból egyik se jobban (nem is kevésbé nagyon), mint a Cube album. Félreértettél: nem azt próbáltam mondani, hogy a Missionary jobb. Én azzal se vitatkoznék, ha hátrébb sorolnád, mint a Cube-ot, Redmant és a többit. Valakinek ez tetszik jobban, valakinek az, ez tök oké. Én azzal vitatkoztam, hogy egy kalap alá vetted a többivel mondván, hogy "na, ezek a '90-es évekbeli előadók lemezei egyben". Lehet, hogy én értettem félre, de nekem ez azt sugallta, hogy ők mind hasonló hozzáállással csináltak lemezt, értve ezalatt azt, hogy a régi, '90-es évekbeli hangzásukat vagy egy arra erősen alapozó hangzást hoztak, amivel kedvében lehet járni a core rajongóiknak. És azt gondolom, ez így is van: Cube, Redman, a Dogg Pound, az Eastsidaz, mind ilyen lemezt adtak ki, mind biztonsági játékot játszottak. Snoop és Dre viszont nem: ők egyértelműen próbáltak valami újat, valami nagyon mást csinálni, mint a '90-es években. Ezért lógnak ki számomra azoknak az előadóknak a sorából, akikkel egy kalap alá vetted őket. Tehát ha külön vetted volna őket, de hátrébb rangsorolva, mint a többit, akkor most nem vitatkoznék.  Igen, bocsánat nem voltam egyértelmű, nekem a Vultures 1-2 egyazon helyen van! 
|
2025.01.08. 20:41 |
|
 |
doggfather
|
rapguruz88 írta: Jó kis lista dogg, ha nem is tökéletes!  Yodaragorn írta: Én azzal vitatkoztam, hogy egy kalap alá vetted a többivel mondván, hogy "na, ezek a '90-es évekbeli előadók lemezei egyben".
pedig nálam egy kalap. common, rbx nem, pedig ők is kortársak.
|
2025.01.08. 22:14 |
|
 |
Yodaragorn
|
rapguruz88 írta: Yodaragorn írta: rapguruz88 írta: Nehéz kérdés a Vultures.. Hajszalnyival lett nálam jobb az 1 a 2-nel, talán egy Carnivallal!  Akkor miért nincs a listán a 2?  Vagy a harmadik helyedet úgy kell érteni, hogy Vultures 1-2 egyben? doggfather írta: elfogadom, hogy szerinted jobb a missionary. de ezt ki is beszéltük mikor írtunk róla.
nekem jobban tetszett a redman album vagy a body count. és a háromból egyik se jobban (nem is kevésbé nagyon), mint a Cube album. Félreértettél: nem azt próbáltam mondani, hogy a Missionary jobb. Én azzal se vitatkoznék, ha hátrébb sorolnád, mint a Cube-ot, Redmant és a többit. Valakinek ez tetszik jobban, valakinek az, ez tök oké. Én azzal vitatkoztam, hogy egy kalap alá vetted a többivel mondván, hogy "na, ezek a '90-es évekbeli előadók lemezei egyben". Lehet, hogy én értettem félre, de nekem ez azt sugallta, hogy ők mind hasonló hozzáállással csináltak lemezt, értve ezalatt azt, hogy a régi, '90-es évekbeli hangzásukat vagy egy arra erősen alapozó hangzást hoztak, amivel kedvében lehet járni a core rajongóiknak. És azt gondolom, ez így is van: Cube, Redman, a Dogg Pound, az Eastsidaz, mind ilyen lemezt adtak ki, mind biztonsági játékot játszottak. Snoop és Dre viszont nem: ők egyértelműen próbáltak valami újat, valami nagyon mást csinálni, mint a '90-es években. Ezért lógnak ki számomra azoknak az előadóknak a sorából, akikkel egy kalap alá vetted őket. Tehát ha külön vetted volna őket, de hátrébb rangsorolva, mint a többit, akkor most nem vitatkoznék.  Igen, bocsánat nem voltam egyértelmű, nekem a Vultures 1-2 egyazon helyen van!  Oksa, így akkor világos.  doggfather írta: pedig nálam egy kalap.  Hát, jó, kénytelen vagyok elfogadni, hogy másképp látod.  Common és RBX sokkal inkább egy kalap szerintem a többi '90-es évekbelivel, főleg Common. És még egyszer hangsúlyozom, hogy ettől még lehet, hogy egyik jobb minőségű, másik rosszabb. Common nálam is top 10-es, a Dogg Pound viszont nálam nem top 10-es színvonal, de mégis egy kalap alá venném őket abból a szempontból, hogy '90-es évekbeli előadók csináltak új lemezt a '90-es évek hangzására alapozva. Snoop-ékat nem tudom ebbe a kalapba beletenni, mert hiába '90-es évekbeli előadók, egész más stílusban csináltak lemezt, nem a '90-es évekében.
|
2025.01.09. 22:37 |
|
 |
Zoli, MP
|
Ha erős év nem, de jó év volt, jobb , mint az elmúlt évek. 10 : Frank-N-Dank & DJ Mitsu The Beats - W.F.N.D RADIO Detroit a hazban japan producerrel.a szokasos FND hangulat.DILLA hagyomanyok https://www.youtube.com/watch?v=4DkXyNu4Yo4Wait feat illa j 09:Joell Ortiz & The Heatmakerz - W.A.R. (With All Respect) Joell-t birom az alapakolt zenek tetszettek. amint lement egyszer ujrameghallgattam. https://youtu.be/hhCEUwz6su8?si=Bc7LqMif7wjQsg5xOFFICIAL VIDEO - so lost 08: Slum Village - F.U.N. se tobb se kevesebb, mint amit a cime mutat. klassz SV feeling. igaz messze van mar a dillas evektol https://youtu.be/hhCEUwz6su8?si=Bc7LqMif7wjQsg5xfactor 07: Big Hit, Hit-Boy & The Alchemist-Black & White A Game-es túl WC nekem. Ez meg az en izlesem. kemenyebb utemekre jo repp es extra ad, hogy hit boy apja az MC aki bortonben volt. Hit boy meg korunk meno producere https://www.youtube.com/watch?v=TrW4F9_qDUAOFFICIAL VIDEO - drug tzar 06: Mista Sinista-ReBorn (2024) atlagos jo boombap zenek, vhol atlagos reppekkel pár kiemelkedo feattel, igaz a nevuk kiemelkedo csak. Akkor miert van itt? MERT 2024-ben kijott egy DJ lemez. Mikor a hip hopbol tunik el a szkreccs a dj, akkor itt van ez amiben fasza jo szkreccsek vannak.instrukra osszerakott szkreccsek vagy refrenkent. KELL az ILYEN, regi szep idok https://youtu.be/FjxyfMLED2s?si=mPdwh4gXiuxpytwFseptember(remember) 05: Talib Kweli & J. Rawls - The Confidence Of Knowing Kweli kedvenc, top 5 vagy top 3, van olyan cucca ami nem jon be annyira. ezt nem raknam a top albumai koze, de van osszhang, jok a zenek o meg hozza a szokasost https://youtu.be/iS2d5Xy3fC0?si=nbMg5UtFtcbGD82gsing into the sky 04: Common & Pete Rock - The Auditorium Vol. 1 CSAK itt? common vegre energikus ujra, Pete Rock zenei ujra tetszenek. Legendas producer legendas mc-vel aki top 3 nalam. Common az egyik legsokoldalubb discoval rendelkezik. igazi 90-es evek 2024-es izzel.elvileg jon a 2. https://youtu.be/f_v0mS8GV94?si=1ItSubH5DcQWkRb7now and then 03:Essa & Pitch 92 - Resonance. Nem USA ezt a blogjaimon szorfoze talaltam meg. klippet linkeltek, megneztem. baromira bejott. zenek jok, dilla, boombap. Essa-nal van jobb MC, szovegileg is verik boven, de vhogy a dallamossaga ami meg nem POP nagyon magaval ragadott https://www.youtube.com/watch?v=66TQpAirV2YOFFICIAL VIDEO - right now https://www.youtube.com/watch?v=2VNKBF20WGsOFFICIAL VIDEO - resonance 02 Project Logic - Synthetic Halos honapokig ez volt a top 1 nalam. Erre is egy blogon talaltam ra es talan a borito miatt hallgattam meg, mert olyan furcsan volt jo is meg nem is. Semmi infot nem talaltam errol a cumorol.RAP, de vhogy zeneileg adott nekem extrat https://www.youtube.com/watch?v=lQVWHrtBvR0OFFICIAL VIDEO - soon come https://www.youtube.com/watch?v=McA3y39ZM_Qjiggz freestyle 01: Kofi Stone - A Man After God's Own Heart Es mar megint nem USA az elso nalam Blogos kalandozas es mar nem tudom, hogy a cim a borito vagy egy klipp talalt meg, de raneztem es milyen jol tettem ezt a lemezt nem fogom elfelejtett top1-nek elkonyvelni. velem marad sokaig. Jazzes nyugis hip hop, de van nyomulasabb nota is raja Itt a szoveggel olyan zene parosul, ami megrezegetet. sok amcsinal vagy a szoveg nem paszol nalam a zenere vagy forditva, a szoveg nem olyan mely. itt ez kivalo. meg ugyis azt mondom, hogy sokat van emlegetve "GOD" es a flow sem egetrengeto. De mar az elso nota hangulatba rak. az elso lemezet csak ezutan hallgattam meg, na az meg jobban tetszik.szinte klasszikus mar. https://www.youtube.com/watch?v=s4xYBTNhCmQOFFICIAL VIDEO - black joy https://www.youtube.com/watch?v=MKR2HHjGbYQI owe it all akik versenyben voltak meg: CJ Fly & NasteeLuvzYou - the PhaRaOh’S return 2- NUBIA (2024 eros eselyes volt a top 10-hez, lehet kesobb megbanom h kimaradt. https://www.youtube.com/watch?v=zPsu1ZzyUGwOFFICIAL VIDEO - thorough The Silhouettes Project - The Silhouettes Project, Vol. 2 (2024) ez meg tobb, mint hiphop rap, igy nem volt versenyzo. mondjuk ez pont repp https://www.youtube.com/watch?v=eMVoVXAR4RsOFFICIAL VIDEO - be mydelf Dookie Bros - Happy Dook Year (2024) Marco Polo , Masta Ace richmond hill Declaime AKA Dudley Perkins - Declaime ''The Bottom Line'' (2024) Da Flyy Hooligan x The Beat Junkies-There's Hooli And There's Everyone Else (2024) Benny The Butcher - Everybody Can't Go (2024) Chuck Strangers - A Forsaken Lover's Plea (2024) 320 L.I.F.E.LONG & S Eyes Finest - Still Relevant (2024) Marv Won - I'm Fine, Thanks For Asking. (2024)MSJ Verb T x Malek Winter-Restoration (2024)
|
2025.01.12. 18:14 |
|
 |
|