Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Shady Records
Lehet irni itt 50centrol? ram jott a hoppare es leszedte 50 cent albumait..azt kell, hogy mondjam, hogy a guess who is back es a 28 shots elegge egyben van De szedtem le g unitos cumokat is es LLoyd Banks albumai sem annyira rosszak, mint gondoltam 
|
2018.10.15. 21:00 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
50 cent slágerei marha jók, de nekem inden albumon van 5-10 töltelék nóta mellé
|
2018.10.16. 08:59 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Én 50-et nagyon sokáig nem csipáztam!! Nem jött be a zenéje meg a G-G-Unit bandája!! A zenéjük se tetszett,a rajoskodásuk,meg az hogy itthon Magyarban szinte minden fiatal rapperen G-unit cucc volt!!! Imádtam Yukmouth Game Over klipjét Már volt pár albuma kint,azokról max a featek tetszettek!!! Aztán valahogy hozzám került az "első"(?) albuma,Power Of The Dollar! Na az elsőre megtetszett!!! Egészen más stílusban nyomta azon az albumon..És ha jól tudom Ott még nem volt át lőve a szája..Mintha más hangja is lett volna akkoriban!!! Aztán egyre több újabb zenéje fogott meg!Jöttek a színészkedései..Jó filmekben szerepelt,a Power meg nagyon jó sorozat lett!!! Szóval nekem kellett tizenpár év mire megkedveltem 50-et!!!
|
2018.10.17. 21:01 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Nekem a nagy kiadós szerződtetése előtti cuccok sose jöttek be annyira. Méghozzá azért, mert 50-t minden szempontból eléggé középszerű rappernek tartom. Tehát ahhoz, hogy értékelni tudjam, egy olyan produceri munka kellett mögé, amire felkapom a fejem. És ez a Get Rich or Die Tryin'-nal érkezett meg. 2003-2006 között szerintem (és az én ízlésem szerint) a komplett hip-hop szcéna legminőségibb produceri munkái a 50 Cent albumokon voltak hallhatók. (Plusz az első Game lemezen, de ugye az is G-Unit/Aftermath kiadvány volt.) Úgyhogy az első két (nagykiadós) 50 album nekem ott van a legnagyobb kedvenceim között, de ez nem a 50 érdeme, hanem többek közt Dr. Dre, Scott Storch, Hi-Tek, Sha Money XL, Eminem, Mr. Porter és hasonlóan színvonalas producerek tehetnek róla. A harmadik és különösen a negyedik albumtól kezdve már nem tudott valamiért hasonló színvonalú produceri gárdát felsorakoztatni maga mögé, így akkortájt megindult a hanyatlás szerintem. Zoli: A G-Unit-os régi cuccokat honnan szedted? Van egy-két hiányosságom a Banks-Buck-Yayo trió szóló albumait illetően, amik vagy elvesztek, vagy nem is voltak meg soha teljes egészében. Ezeket szívesen pótolnám.  Nekik is amúgy nagyon profi albumaik voltak 2004-7 között. Sőt, a Lloyd Banks-nek még a 2010-es albuma is tök jó.
|
2018.10.17. 23:35 |
|
 |
Zoli, MP
|
Sajnalom, hogy Hi Tek ennyire hatter producer lett de hat a penz az penz, mondjuk meg is mondta a blast-ben "Stayed on my hustle concentrate to get the paper bigger" en is azert ockodtam a gggggg unittol, mert mindenki ezt tolta. repper, rever, rockos  , de nekem csak par ev kellett es kezdtem nezegetni a szolokat is..aztan x ev utan mar nem szamitott h mainstream-e vmi vagy ug. a lenyeg az volt, hogy jo-e vagy nem. Most meg frissitettem a "tudasom" Meg egy fekete reebok g unitos cipom is volt  igaz pandorfban vettem vmi bohoc aron. Yoda: https://vk.com/wall-29053403?q=G-UnitJo gorgetest 
|
2018.10.17. 23:51 |
|
 |
rapguruz88
|
Eminem exclusive performs Venom from the EMpire State Building https://youtu.be/bdCyEBdUSTE
|
2018.10.18. 08:32 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Yodaragorn írta: [...] ahhoz, hogy értékelni tudjam, egy olyan produceri munka kellett mögé, amire felkapom a fejem. [...] Ha a szívemre teszem a kezem, ez még a sokszor a számomra kedves rapperekre is igaz... Csak pár embert tudnék sorolni hirtelen, aki a flowjával elvisz egy fos zenét is.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2018.10.18. 15:30 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
[n/a]k!ngp1n írta: Yodaragorn írta: [...] ahhoz, hogy értékelni tudjam, egy olyan produceri munka kellett mögé, amire felkapom a fejem. [...] Ha a szívemre teszem a kezem, ez még a sokszor a számomra kedves rapperekre is igaz... Csak pár embert tudnék sorolni hirtelen, aki a flowjával elvisz egy fos zenét is. Teljesen igazad van, nem is gondoltam bele, hogy ezt a gondolatot még tovább lehet venni. Valóban, még egy top MC-t se hallgatok meg, ha nincs mögötte egy minőségi produceri munka. Viszont egy top MC esetén könnyebben tolerál az ember egy középszerűbb, vagy egy jó, de nem kiemelkedő produceri munkát. Ahhoz, hogy egy 50 Cent szintű MC-re olyan szinten rákattanjak, mint amennyire azt tettem régen, mindenképp kell kompenzációként egy kimagasló produceri munka. Kicsit igazságtalan amúgy, hogy egy gyengébb MC-t meghallgatok, ha jó a producer, de egy kimagasló MC-t nem hallgatok meg, ha szar a producer. De hát ez van, ez mégiscsak egy zenei műfaj... Zoli: nagyon köszi a linket, ez igazi G-Unit kincsesbánya.  És a rapguruz által linkelt Venom performanszhoz hozzászólva: ez egy eszméletlen látványos produkció lett, nem sokan reppeltek még szerintem az Emipire State Building tetején! Más kérdés, hogy nekem mégis életem egyik legrosszabb klipélménye, mert nagyon durván tériszonyos vagyok, úgyhogy alig bírtam végignézni, összeszartam magam közben... 
|
2018.10.18. 21:48 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Pontosan így gondolom én is, de szerintem a túlnyomó többségre ugyanúgy igaz. Számtalanszor írta itt is több ember (én is), hogy xy új albumot "átpötyögte", mert nincs ideje és/vagy kevésbé ismert számára az előadó. Tudat alatt átpötyögéssel a producer munkájában keressük a nekünk tetsző részleteket egy albumon... Szomorú, de így tudunk shift-del-ezni 3-4 perc alatt több ember munkáját.  De fordítva is igaz, a Mellow meg L'Orange cuccok a produceri munkák miatt ezen a fórumon nőtték ki magukat számomra a totál ismeretlenből a "mindenérdekelamiatopikbabekerüléshallgatomisazonnal" kategóriába.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2018.10.19. 04:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
Ha vki tud linket Tony Yayo elso lemezehez annak orulnek Koszi elore is.
|
2018.10.22. 10:05 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Ezzel a 50 Cent/G Unit dologgal ugyanúgy voltam, mint szinte itt mindenki. Amikor agyon volt hájpolva nem igazán érdekelt, talán az első G Unit albumot vettem meg megjelenéskor. Később kezdtem el tisztelni a munkásságukat, amikor egy csomóan mentek a trendek után, ők meg ugyanazt csinálták, amivel megismerhettük őket. A legutóbbi két G Unit EP-t nagyon sokat hallgatom, de jók Lloyd Banks és Young Buck lemezei is. Sőt Young Buck ezekkel a 10-es szösszenetekkel jár egy teljesen jó utat, ami a reflektorfényből kikerült rappereknek nem mindig jön össze. Ha azt vesszük, akkor 50 Centet jobban tisztelem, mint sok olyan rappert, aki elfecsérli a karrierjét (pl. DMX). 50 a drogdealer életből teljesen átevezett a zenevilágba és nem igazán hallani, hogy hülyeségeket csinálna. Ott van pl Flavor Flav, aki a nagy pozitív üzenetekkel teli szövegek után (közben) folyamatosan drogproblémákkal küszködött, vagy Afrika Bambaataa, aki szintén a pozitív üzeneteiről volt ismert, de a pár évvel ezelőtti gyerekmolesztálós balhéi után nem igazán értelmezhető jól az akkori hip-hop tevékenysége.
|
2018.10.22. 11:55 |
|
 |
Yodaragorn
|
dub7 írta: Ha azt vesszük, akkor 50 Centet jobban tisztelem, mint sok olyan rappert, aki elfecsérli a karrierjét (pl. DMX). 50 a drogdealer életből teljesen átevezett a zenevilágba és nem igazán hallani, hogy hülyeségeket csinálna. Ott van pl Flavor Flav, aki a nagy pozitív üzenetekkel teli szövegek után (közben) folyamatosan drogproblémákkal küszködött, vagy Afrika Bambaataa, aki szintén a pozitív üzeneteiről volt ismert, de a pár évvel ezelőtti gyerekmolesztálós balhéi után nem igazán értelmezhető jól az akkori hip-hop tevékenysége. Ezzel nagy igazságot mondtál: 50 tényleg megtanulta nagyon kulturált módon intézni a dolgait. Talán ott hibázott egyet, amikor a Beats by Dre konkurenciájaként piacra dobott egy új fejhallgató márkát. Ha az nincs, lehet, hogy még most is Shady/Aftermath tag. Azok után, hogy elvesztette a Dre és az Eminem támogatását, nem tudta tartani a lépést a fejlődő zenei színvonallal, de valóban becsületére szóljon, hogy még erre is egész jól reagált: nem kezdett el erőlködni, hanem 1. csinálta tovább azt, amiben jó, és nem foglalkozott vele, hogy kisebb figyelmet kap (lásd a két G-Unit EP-t és az Animal Ambition albumot), 2. visszább vett a zenei aktivitásából és inkább a vállalkozásaival foglalkozik.
|
2018.10.22. 16:38 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Én pont ezért nem csípem. Ő egy hustler, egy vállalkozó. Nem rapper. Csinálta amíg csinálta, aztán simán abbahagyta. És amíg csinálta is maximum közepes szövegelő volt mainstream, divatos zenékre.
|
2018.10.22. 17:23 |
|
 |
Zoli, MP
|
Zoli, MP írta: Ha vki tud linket Tony Yayo elso lemezehez annak orulnek Koszi elore is. hopp https://mega.nz/#!XB9iWRCa!Swrc6PCqX7uP ... 36neEAqcx8
|
2018.10.22. 20:10 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Én pont ezért nem csípem. Ő egy hustler, egy vállalkozó. Nem rapper. Csinálta amíg csinálta, aztán simán abbahagyta. És amíg csinálta is maximum közepes szövegelő volt mainstream, divatos zenékre. Mint rapper, én is ezért nem tartom sokra. Viszont mint ember, becsülendő, hogy nem ragaszkodik görcsösen ahhoz, ami nem megy. Zoli, kösz a Yayo linket! 
|
2018.10.23. 17:51 |
|
 |
|