Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 17:21

Hozzászólás a témához  [ 1832 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 123  Következő
 Hírek a nagyvilágból 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Hírek a nagyvilágból
Yodaragorn írta:
Ha már ekkora vita bontakozott ki, elolvastam én is a cikket. Hanyatt nem estem tőle, de szerintem nem rossz. Ez egy szubjektív véleménycikk a 2000-es évek hip-hopjáról. Objektivitás kevés van benne, az én nézőpontommal sokszor nem egyezik, de szerintem érdekes a szerzőé is. Ő azt írja, hogy "A kétezres évek hangzása Madlib és Pharrel munkássága." Szerintem pedig Scott Storch, Pharrell és Timbaland munkássága, de ha szerinte Madlib és Pharrell, felőlem legyen.

A Pharrellt meg a Neptunest és a Timbaland részt azt én is fairnek érzem meg jellemzően egy kalap alá veszem, Scott Storch-ot viszont nem. Hiába tehetséges billentyűs és olyan embernek akinek iszonyat slágerei voltak, nem beszélve hogy van egy-két videó amiben nagyon jól ráérez az újvonalas dolgokra is 2015 után amikor visszatért, messze nem az a zenész aki amiatt lett volna erős mert jellegzetes volt a maga idejében a signature hangzása amin vissza tudod követni a maradandó nyomot ami próbálnak új előadók is belecsatornázni a saját zenéikbe, és követendő példának vette volna akárki. Ő pont az a pont a 2000-es években akinek visszatekintve nagyon idejét múlt, avitt hangzása van, nem is nagyon érződik hogy próbálná bárki akár nyomokban és rekreálni vagy imitálni azt amit csinált. Hosszútávon nem volt meghatározó olyan szinten hogy azt hallanád hogy a jelenleg pörgő hip-hop előadók meg producerek nem győznék interjúkban leróni a tiszteletüket iránta.

Ezzel szemben ha csak azon gondolkozom, hogy kikre volt egyértelműen a jelenlegi nagyobb nevek között pl. Madlib, kapásból eszembe jut Roc Marciano, Knxwledge, Kaytranada, Alchemist, Daringer, Jay Versace, Conductor Williams, Tyler the Creator.

Ha azon gondolkozom, hogy Pharrell meg Timbaland, akkor meg eszembe jut Kenny Beats, Monte Brooker, Kanye, meg a redundancia kedvéért megint csak Kaytranada meg Tylerből leágaztatva akkor az egész Odd Future, Syd meg az Internet, Frank Ocean, meg akkor ha már ott vagyunk a Brockhampton.

2023.02.03. 19:04

dub7 írta:
Yodaragorn írta:
Ő azt írja, hogy "A kétezres évek hangzása Madlib és Pharrel munkássága." Szerintem pedig Scott Storch, Pharrell és Timbaland munkássága, de ha szerinte Madlib és Pharrell, felőlem legyen.

A te hármad véleményem szerint is oké, ha a fősodort nézzük, ők tényleg meghatározták az irányokat, + itt a mainstream is eléggé erős volt (ezt is nemrég fejtegettük).
Viszont a golden éra után eléggé kettévált a mainstream/underground. Itt el tudom fogadni Madlibet, nagyon meghatározó volt, bár én elé tenném J Dillát.
Pharrelt el tudom fogadni legnek, ő volt talán a legtöbb előadóval közreműködő, de a 3-as a tökéletes képe, annak az érának.
Ezeknek a producereknek a munkáiból van egy csomó maxim, amiket az utóbbi pár évben szereztem be, majd egyszer összedobok egy mixet (bár ebbe még nem vagyok túl jó).

Ja, én kimondottan a mainstreamre gondoltam, amikor ezt a három nevet írtam. Ezért is írtam, hogy elfogadom Madlibet, és nyilván J Dilla-val is igazad van, ha nem csak az abszolút fősodort nézzük. Arra próbáltam csak utalni, hogy tényleg egy szubjektív véleménycikket írt a srác: neki Pharrell mellett Madlib a 2000-es évek, nekem pedig Scott Storch és Timbaland. Nem rossz vélemény egyik se, csak mindkettő más nézőpontból szemlélődik.

@Sixfeet: amikor arra gondoltam, hogy kiről szólt a 2000-es évek, akkor arra gondoltam, hogy melyik producernek volt a legtöbb munkája az akkori legnagyobb mainstream hip-hop vagy hip-hop hangzású R&B/pop slágerek közt. Nyilván akik a legnagyobb arányban felelősek ezekért a slágerekért, azok határozták meg a 2000-es évek hangzásvilágát. Azt nem vettem számításba, hogy hosszabb távon kinek mekkora hatása volt a későbbi generációkra. Egyetértek, hogy Scott Storch-nak volt a legkevesebb, de ez nem változtat azon, hogy rengeteg mainstream slágert csinált a 2000-es évek első felében és közepén, ezzel rányomta a bélyegét azoknak az éveknek a hangzásvilágára. Nem csak olyan rappereknek csinált bombaslágereket, mint pl. 50 Cent, The Game, DMX, Fat Joe, hanem olyan pop/R&B előadóknak is, mint Beyoncé, Christina Aguilera, Pink, Ricky Martin, akik a könnyűzene abszolút tetején voltak akkoriban.

2023.02.04. 15:47

Máshogy fogalmazok: a producerek akiket írtam azért citálnak jobban mert van körvonalazható, kézzel fogható, megtapintható hangzásuk.

A fülbemásszó, másoknál jóval erősebb motívumok és akkordmenetek talán, bár azokat nem annyira gondolnám annak, és senki sem úgy állt hozzájuk, hogy "oké ennél már biztosra érzem hogy ez egy Scott Storch beat lesz". A receptek hol más producerek hangszerelési technikái, R&B témáknál hol R. Kelly-t, hol Timbaland-et imitálva, hol Swizz Beatz-et imitálva, még az arab hangzású beatjeinél amik pörögtek egy időben és mindenki vele társítja, még azt is már jóval előtte a Neptunes nyomta N.O.R.E.-val. Egyiknél se mondanám azt, hogy olyan hangzásokról lenne szó amiknek ő lett volna az úttörője.

2023.02.04. 20:24

Micsoda elet lett itt.

Amugy a legdurvabb h jay dee ugy inspiralta a 2000es hangzast h mondjuk h a 90es evek sztilojahoz nyultak...little brother, hitek, jazzy jeff, michael jackson...
Mert a 2000es evekben mar sokkal progresszivabb volt jay dee tobb hidegebb szinti hangot katyvaszott.
Az o palyaja ami rovid volt nagyon szepen kette lehet venni es a masodik resze erosen stone throw madlib inspiralta ami kb 2000-2002 korul indult

Pl 2001es michael jackson nota
https://youtu.be/csvNBRZfFpo

2023.02.05. 01:23

Sixfeet írta:
Máshogy fogalmazok: a producerek akiket írtam azért citálnak jobban mert van körvonalazható, kézzel fogható, megtapintható hangzásuk.

A fülbemásszó, másoknál jóval erősebb motívumok és akkordmenetek talán, bár azokat nem annyira gondolnám annak, és senki sem úgy állt hozzájuk, hogy "oké ennél már biztosra érzem hogy ez egy Scott Storch beat lesz". A receptek hol más producerek hangszerelési technikái, R&B témáknál hol R. Kelly-t, hol Timbaland-et imitálva, hol Swizz Beatz-et imitálva, még az arab hangzású beatjeinél amik pörögtek egy időben és mindenki vele társítja, még azt is már jóval előtte a Neptunes nyomta N.O.R.E.-val. Egyiknél se mondanám azt, hogy olyan hangzásokról lenne szó amiknek ő lett volna az úttörője.

Na, ezzel viszont nem értek egyet. Szerintem 1999-2006 között Scott Storch-nak ugyanolyan karakteres hangzása volt, mint Timbaland-nek vagy a Neptunes-nak, amit ezer közül is meg lehet ismerni. Eleve ő alapozta meg a korszak hangzását azzal, hogy a Chronic 2001 billentyűdallamait ő írta, és azt vitte tovább utána.

Ezek pl. mind ugyanazt a fajta jól felismerhető billenytűdallamot viszik:
Dr. Dre feat. Snoop Dogg - Still DRE
Dr. Dre & Hittman - Big Ego's
Pink - Family Portrait
WC, Snoop Dogg & Nate Dogg - The Streets
Xzibit - X
Jadakiss feat. Nate Dogg - Time's Up
The Game feat. 50 Cent - Westside Story

Utóbbi háromban a sor végi "lekerekítése" a dallamnak átvezet a következő számokhoz:
Terror Squad - Lean Back
50 Cent feat. Olivia - Candy Shop
Ice Cube - Why We Thugs

Ezek közül az utóbbi kettő hajaz arra az arabos beütésű hangzásra, ami pl. ezekben a nótákban bontakozott ki igazán:
50 Cent - Just a Lil' Bit
Ricky Martin, Amerie & Fat Joe - I Don't Care

Nyilván volt az ő hangzásának is egy evolúciója ez a 7 év alatt, de az egyes lépések szervesen következtek egymásból, ezért mindig megmaradt a jól felismerhető, karakteres hangzása.

2023.02.05. 16:34

Megvolt a Grammy, és ahogy várható volt, Kendrick tarolt a rap kategóriákban.
https://www.grammy.com/news/2023-grammy ... inees-list

Best Rap Performance: Kendrick Lamar - The Heart Part 5
Best Rap Song: Kendrick Lamar - The Heart Part 5
Best Rap Album: Kendrick Lamar - Mr. Morale and the Big Steppers

Nagyon örülök, hogy ennyire díjazták a The Heart Part 5-ot annak ellenére, hogy az albumon rajta sincs! Szerintem jobb, mint az album, és a City of Gods mellett nálam is 2022 másik legnagyobb nótája.

A best rap album kategóriában a jelölteket is érdekes áttekinteni:

DJ Khaled - GOD DID
Future - I Never Liked You
Jack Harlow - Come Home The Kids Miss You
Kendrick Lamar - Mr. Morale and the Big Steppers
Pusha T - It's Almost Dry

Végülis az 5-ből 2 benne volt a top 10-embe, az nem rossz arány. :)

2023.02.06. 15:19

Yodaragorn írta:
Megvolt a Grammy, és ahogy várható volt, Kendrick tarolt a rap kategóriákban.
https://www.grammy.com/news/2023-grammy ... inees-list

Best Rap Performance: Kendrick Lamar - The Heart Part 5
Best Rap Song: Kendrick Lamar - The Heart Part 5
Best Rap Album: Kendrick Lamar - Mr. Morale and the Big Steppers

Nagyon örülök, hogy ennyire díjazták a The Heart Part 5-ot annak ellenére, hogy az albumon rajta sincs! Szerintem jobb, mint az album, és a City of Gods mellett nálam is 2022 másik legnagyobb nótája.

A best rap album kategóriában a jelölteket is érdekes áttekinteni:

DJ Khaled - GOD DID
Future - I Never Liked You
Jack Harlow - Come Home The Kids Miss You
Kendrick Lamar - Mr. Morale and the Big Steppers
Pusha T - It's Almost Dry

Végülis az 5-ből 2 benne volt a top 10-embe, az nem rossz arány. :)

:lol: kit erdekel mikor bjork 16 jelolesbol egyet sem kapott soha :lol:
mondjuk en bjorkot csipem

2023.02.06. 16:01

Ez a Koncert is elkerul minket :(

PUSHA T (US) - UK/EU Tour 2023

15.05.2023 IE - Dublin, 3Olympia Theatre
16.05.2023 UK - Manchester, O2 Ritz
17.05.2023 UK - London, Eventim Apollo
19.05.2023 UK - Bristol, O2 Academy
20.05.2023 UK - Birmingham, O2 Institute
22.05.2023 DE - Köln, Live Music Hall
24.05.2023 DK - Kopenhagen, Vega
25.05.2023 NL - Amsterdam, Paradiso
26.05.2023 NL - Amsterdam, Paradiso
28.05.2023 DE - Berlin, Huxley's
30.05.2023 DE - München, Muffathalle
31.05.2023 IT - Milano, Fabrique
01.06.2023 ES - Barcelona, Primavera Sound Festival
02.06.2023 DK - Aarhus, Northside Festival
03.06.2023 FR - Paris, We Love Green Festival
06.06.2023 CZ - Prague, SaSaZu
07.06.2023 CH - Zürich, Komplex 457
08.06.2023 ES - Madrid, Primavera Sound Festival
10.06.2023 PT - Porto, Primavera Sound Festival
28. - 30.07.2023 DE - Stuttgart, Hip Hop Open Festival

2023.02.07. 13:15

rapguruz88 írta:
Ez a Koncert is elkerul minket :(

PUSHA T (US) - UK/EU Tour 2023

15.05.2023 IE - Dublin, 3Olympia Theatre
16.05.2023 UK - Manchester, O2 Ritz
17.05.2023 UK - London, Eventim Apollo
19.05.2023 UK - Bristol, O2 Academy
20.05.2023 UK - Birmingham, O2 Institute
22.05.2023 DE - Köln, Live Music Hall
24.05.2023 DK - Kopenhagen, Vega
25.05.2023 NL - Amsterdam, Paradiso
26.05.2023 NL - Amsterdam, Paradiso
28.05.2023 DE - Berlin, Huxley's
30.05.2023 DE - München, Muffathalle
31.05.2023 IT - Milano, Fabrique
01.06.2023 ES - Barcelona, Primavera Sound Festival
02.06.2023 DK - Aarhus, Northside Festival
03.06.2023 FR - Paris, We Love Green Festival
06.06.2023 CZ - Prague, SaSaZu
07.06.2023 CH - Zürich, Komplex 457
08.06.2023 ES - Madrid, Primavera Sound Festival
10.06.2023 PT - Porto, Primavera Sound Festival
28. - 30.07.2023 DE - Stuttgart, Hip Hop Open Festival

Doggnak linkeltem h a soulds if mischief kb egesz eves turnen lesznek
Marc 1 tol aprilis 9 csak eu..es pesten semmi.
https://twitter.com/RapNoir/status/1621 ... GFT0g&s=19

2023.02.07. 15:41

Zoli, MP írta:

Snoop Dogg-nak is van 17 jelölése, 0 díjjal. :)

Nyilván hip-hop körökben nem a Grammy a legrelevánsabb díj, de világszinten, minden zenei műfajt beszámítva még mindig ez a legtöbb figyelmet kapó zenei díjátadó gála. Lehet róla sok mindent gondolni, én is ezerféleképp tudnám kritizálni, de az általa vonzott figyelem mértéke miatt szerintem fontos, hogy milyen előadókat és produkciókat díjaznak, és hogy ezáltal milyen képet közvetít a gála a laikusoknak a hip-hopról.

A 2010-es évek vége felé volt egy páréves időszak, amikor kifejezetten rossz volt a tendencia a hip-hop műfajból díjazottak körét illetően, de az utóbbi 1-2 évben ez mintha fordult volna - legalább részben. Nyilván a mostani 5-ös lista is messze van a tökéletestől, de azért van rajta 2 olyan album, aminek szerintem is ott a helye. És a díj nyertesével se tudnék vitatkozni, hiába nálam csak 7. volt a top 10-ben. Ezeket én örömteli fejleményeknek tartom.

Magát a gálát még nem láttam, de meg fogom nézni, minden évben meg szoktam, mert mindig van néhány emlékezetes produkció + néhány olyan, amin felidegesítem magam... :) Tavaly pl. kellemes meglepetés volt, hogy Nas kapott lehetőséget a rapperek közül, és az övé is volt az egyik legjobb fellépés a gálán.

2023.02.07. 16:46

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Snoop Dogg-nak is van 17 jelölése, 0 díjjal. :)

Nyilván hip-hop körökben nem a Grammy a legrelevánsabb díj, de világszinten, minden zenei műfajt beszámítva még mindig ez a legtöbb figyelmet kapó zenei díjátadó gála. Lehet róla sok mindent gondolni, én is ezerféleképp tudnám kritizálni, de az általa vonzott figyelem mértéke miatt szerintem fontos, hogy milyen előadókat és produkciókat díjaznak, és hogy ezáltal milyen képet közvetít a gála a laikusoknak a hip-hopról.

A 2010-es évek vége felé volt egy páréves időszak, amikor kifejezetten rossz volt a tendencia a hip-hop műfajból díjazottak körét illetően, de az utóbbi 1-2 évben ez mintha fordult volna - legalább részben. Nyilván a mostani 5-ös lista is messze van a tökéletestől, de azért van rajta 2 olyan album, aminek szerintem is ott a helye. És a díj nyertesével se tudnék vitatkozni, hiába nálam csak 7. volt a top 10-ben. Ezeket én örömteli fejleményeknek tartom.

Magát a gálát még nem láttam, de meg fogom nézni, minden évben meg szoktam, mert mindig van néhány emlékezetes produkció + néhány olyan, amin felidegesítem magam... :) Tavaly pl. kellemes meglepetés volt, hogy Nas kapott lehetőséget a rapperek közül, és az övé is volt az egyik legjobb fellépés a gálán.

Idén meg volt egy negyed órás hip hop blokk is benne Hiphop 50 néven

2023.02.07. 18:39

rapguruz88 írta:
Idén meg volt egy negyed órás hip hop blokk is benne Hiphop 50 néven

Az első fél órát már megnéztem, és hallottam, hogy beharangozták, de odáig még nem jutottam el. Kíváncsi vagyok rá nagyon!

2023.02.08. 16:20

Billboard

Top 10 greatest rappers of all time:

1. Jay-Z
2. Kendrick Lamar
3. Nas
4. Tupac
5. Eminem
6. The Notorious B.I.G.
7. Lil Wayne
8. Drake
9. Snoop Dogg
10. Nicki Minaj

Billboard Reveals

2023.02.10. 08:43

annyira tipikus, alibi lista.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.02.10. 08:57

https://telex.hu/szorakozas/2023/02/09/ ... rraplemeze

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.02.10. 09:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1832 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 123  Következő