Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.26. 03:43

Hozzászólás a témához  [ 187 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő
 Minden ami nem RAP 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Minden ami nem RAP
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was

Link hiányában YouTube-ról hallgattam meg az albumot. A single-ek alapján nem voltak nagy elvárásaim a lemezzel kapcsolatban (legalábbis JT nagyon magas mércéjével mérve), és kb. azt kaptam, amit vártam. Az biztos, hogy az előző Man of the Woods és ez JT két leggyengébb albuma. Előbbi nem hagyott mély nyomokat bennem, de amennyire emlékszem rá, ahhoz képest ez az új album talán valamivel jobb. A Man of the Woods főleg a Neptunes produceri munkája volt, ezen egyáltalán nincs Neptunes, és kicsit tucatpoposabb hangzása van, de erős rajta a funky vonal. A Man of the Woods-on volt egy-két kiemelkedő szám Pharrell és részben Timbaland zsenijének köszönhetően, azok jobbak voltak, mint bármi az új albumon. A többinek a country hangzása viszont nagyon nem az én stílusom volt. Az Everything I Thought It Was-on nincsenek annyira kimagaslóan jó számok, mint pl. a Filthy volt a Man of the Woods-on, viszont az általános hangzásvilága közelebb áll hozzám a sok funky elemmel, ezért helyezem előrébb. De az biztos, hogy nem a Justified, a Futuresex/Lovesounds vagy a 20/20 Experience szintje.

JT az összes eddigi lemezen alapvetően Timbalanddel és a Neptunes-al dolgozott együtt. Mint már írtam, ezen Neptunes egyáltalán nincs, és Timbaland is csak néhány számban vett részt producerként (18-ból 5). Ráadásul Timbo sajnos nem a régi a gyógyszerfüggősége óta. Néha beletalál, de ezen a lemezen nem alkotott igazán maradandót. Helyettük popproducerekkel vette körül magát, pl. Calvin Harris dolgozott több számon is. Danja is dolgozott több nótán, aki Timbaland társproducere volt a Futuresex/Lovesounds albumon is, de Timbo nélkül érezhetően nem tudja ő se hozni ugyanazt a szintet.
A zenei világgal az a fő problémám, hogy JT mércéjével mérve ez nem innovatív. Hiába igényes, jó zene, JT lemezeitől azt szoktuk meg, hogy trendet szabnak, nem trendet követnek, pláne nem kullognak mögöttük. Hiába tetszenek a funky-pop számok a lemezen, ezzel a funky-poppal 10-12 éve tarolta le a könnyűzenét a Daft Punk, ez most már nem igazán ad újat. A nem funkys számok között néhányban fel lehet fedezni JT sajátos hangzását, egyedi dallamvezetését, amiket én örömmel hallok, de tulajdonképpen ezek se mutatnak már semmi újat. És van sajnos néhány olyan szám is, ami kifejezetten sablonos tucatpopnak érződik.
Ami pozitív: egy 76:54 hosszúságú, 18 számos albumról van szó, igazi nagyszabású alkotás, tehát továbbra is igaz, hogy JT ritkán ad ki albumot, de ha kiad, azt nagyon komolyan veszi.

A három közreműködő közül mindenképp kiemelendő az NSYNC, akik egyébként pont az album egyik leggyengébb számában (Paradise) feat-elnek, de jár a respektért azért, hogy 25 éven után újra összeállt a csapat.

Legjobb számok: No Angels (a funky pop számok közül talán a legjobb), Drown (egy igazi klasszikus JT-s dallamvezetés és éneklés, nagyon pop, de igényes, ugyanakkor bármennyire jó, ez se mutat újat a régi JT-hez képest), Love & War (ez az egyetlen szám a lemezen, amiben valamennyire megcsillan Timbaland zsenije), Flame (na, ez talán a legjobb szám, igazi fülbemászó dallam, klasszikus JT-s sound, de mégis izgalmasan újragondolva, Danja is nagyot alkotott, szóval ha ilyen lenne az egész album, akkor klasszikus lenne).

Összességében tehát egy igényes, monumentális albumot sikerült összerakni, de nem tudom jobban összefoglalni, mint hogy megöregedett kicsit JT, na. Érződik, hogy nem akarja egy az egyben ugyanazt hozni, mint 2003-2013 között (ez dicséretes), valószínűleg nem is tudná, de úgy igazán újdonságot se tud kitalálni. Hiába hozza rutinból a csúcsminőséget, olyan magasra tette a lécet az első három lemezével, hogy azokhoz mérhető innovativitás már nem megy neki. Úgy is mondhatnám, hogy azt a szerves megújulást, amit korosztálya rapperei közül pl. Eminem és Jay-Z meg tudott lépni, neki egyelőre nem sikerült.

2024.04.15. 21:43

KAYTRANADA - Do 2 Me (Official Audio) ft. Anderson .Paak, SiR
https://www.youtube.com/watch?v=homLqm- ... ranadaVEVO

Nagyon jó kis AP & SiR feat az új Kaytranada albumról.

2024.06.07. 16:35

Marsha Ambrosius - Greedy (Produced by Dr. Dre, Marsha Ambrosius, Erik "Blu2th" Griggs & Focus...)
https://www.youtube.com/watch?v=dAIv9DI ... sius-Topic

A harmadik single a Casablanco albumról: talán az eddigi leggyengébb, de még ez is magasabb zenei színvonal, mint kb. bármi más, amit idén hallottam. Pedig nagyon erős évünk van...

Június 28-án jön az album!

2024.06.14. 21:23

NxWorries - WalkOnBy (feat. Earl Sweatshirt & Rae Khalil) [Official Audio]
https://www.youtube.com/watch?v=IJbgRR0 ... =NxWorries

A leírás alapján kint van a NxWorries (Anderson .Paak és Knxwledge) új albuma: ha van valakinek linkje, ne tartsa magában. :oops:

2024.06.15. 21:39

NxWorries-Why_Lawd-16BIT-WEBFLAC-2024-ESGFLAC

https://nitroflare.com/view/DBDEEDADB3F ... SGFLAC.rar

https://ddownload.com/ir015k6alc5n/NxWo ... SGFLAC.rar

https://mirrorace.org/m/7ZGc4/NxWorries ... C.rar.html

2024.06.16. 10:37

Ó, nagyon köszi! :)

2024.06.16. 20:33

Robert Glasper - Let Go

jazz, de a szallos, lagy, lassu jazz.
biztos vannak benne mas stilusokbol ,mint pl ambient.

En sose kedveltem a nagyon porgos, "hangos", szinte improvizativnak tuno jazzt, nekem az mar sok.
itt nincs ez vagy nem erzem annyira.

foleg ugy hallgattam, hogy a viharra ebredtem jo 1.5 oraval mint akartam, majd ejtozes utan komasan leultem dolgozni...
dorgott az eg, szakadt az eso, kicsit sotet volt meg...

:D

korabban mar linketelm vhova

Robert Glasper – Let Go (2024)
Kép

01. Breathing Underwater feat. Meshell Ndegeocello
02. Your Eyes
03. Let Go
04. Inner Voice
05. Round ‘Bout Sunlight
06. Going Home
07. That One Morning
08. Awakening Dawn
09. Luna’s Lullaby feat. Burniss Travis
10. Deep Down
11. Enoch’s Meditation
12. I Am
13. Truth Journey

https://mega.nz/file/CSQG0K7K#sK0z2S_Xx ... 7Y5XjbW6VM

rap blogot talaltam

2024.08.27. 13:35

Lehet, hogy meghallgatom majd, Robert Glasper nagyon jó zenéket csinált Terrace Martinnal is. Én mondjuk szeretem a "hangos", improvizatív jazzt is, sőt, azt talán még jobban. :)

És irigykedem, hogy felétek van csapadék, itt Baján több mint egy hónapja nem volt! Csak a melegrekordok... Holnap mondjuk visszatérek BP-re, ott úgy tudom, jobb volt a helyzet valamivel.

2024.08.27. 13:40

Yodaragorn írta:
Lehet, hogy meghallgatom majd, Robert Glasper nagyon jó zenéket csinált Terrace Martinnal is. Én mondjuk szeretem a "hangos", improvizatív jazzt is, sőt, azt talán még jobban. :)

És irigykedem, hogy felétek van csapadék, itt Baján több mint egy hónapja nem volt! Csak a melegrekordok... Holnap mondjuk visszatérek BP-re, ott úgy tudom, jobb volt a helyzet valamivel.

itt lofasz volt elotte. hetek ota nem esett.csoda h most volt vmi :)

2024.08.27. 14:47

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

itt lofasz volt elotte. hetek ota nem esett.csoda h most volt vmi :)

Akkor mégse irigykedem. :) Tegnap este amúgy végre volt Baján is egy szabad szemmel is látható vihar, szóval kvittek vagyunk. :)

2024.08.28. 20:48

eszembe juttot ez a nota

https://www.youtube.com/watch?v=sK_FEyVYRqI
Tettamanti tema - Kolibri

nekem egy kb 3 perces demom volt toluk.
meg terveztuk, hogy "megreppesitjuk" aztan tudjuk mi lett :D

2024.11.02. 20:11

Zoli, MP írta:
eszembe juttot ez a nota

https://www.youtube.com/watch?v=sK_FEyVYRqI
Tettamanti tema - Kolibri

nekem egy kb 3 perces demom volt toluk.
meg terveztuk, hogy "megreppesitjuk" aztan tudjuk mi lett :D

Hm, nem is tudtam, hogy ez a formáció még létezik, de örülök neki! Azóta nem hallottam róluk, hogy együtt zenéltetek. :)

2024.11.03. 15:09

Mary J. Blige - Here I Am [Official Video]
https://www.youtube.com/watch?v=BIsB0CSlERc

Van új albuma Gratitude címmel!

Itt van róla egy Jadakiss feat-es nóta is:

Mary J Blige - Need You More (feat. Jadakiss)
https://www.youtube.com/watch?v=64_gXcsRNLE

De featel Fabolous és Fat Joe is. Ha valaki lát esetleg linket hozzá, ne tartsa magában. :)

2024.11.15. 20:45

Scott Storch - On My Own (feat. Abbie Stair)
https://www.youtube.com/watch?v=Tqtxj0n4olI

Talán a legjobb Scott Storch zene az elmúlt 15 évből. (Talán csak Berner The Big Pescado albumán volt egy-két ehhez mérhető zenéje.) A 2000-es évekbeli hangzását hozza, de nem teljesen ugyanúgy. Tisztábban szól, mint az elmúlt évekbeli cuccai.
Az énekes csaj nem nagyon karakteres, de profi, jól énekel.

2024.11.26. 21:59

Mary J. Blige - Gratitude

Nagyon jó lett MJB új lemeze! Kb. hasonló szint, mint a 2,5 évvel ezelőtti albuma, a Good Morning Gorgeous, talán picit jobb is.
Egy az egyben a 2000-es évek R&B feelingjét hozza vissza a lemez, de frissen, korszerűen hat ez a zenei világ 2024-ben is. Köszönhető ez olyan producereknek, mint pl. D'Mile vagy Kaytranada, akik a fő felelősei annak, hogy napjainkban is él és virul a klasszikus R&B, modernizált módon. (Ugyebár Bruno Mars-al és Anderson .Paak-al is sokat dolgoztak együtt.) De Darkchild és S.Dot is nagyon sokat tesznek hozzá az albumhoz produceri oldalról.
MJB hangja pedig semmit sem kopott: a 2000-es évek klasszik R&B-jére jellemző dallamvezetések olyan jól állnak továbbra is a hangjának, hogy libabőrös leszek még mindig, ha meghallom.
Remekül támogatják ezt a 2000-es évek feelinget a rapper közreműködők is: Fabolous, Jadakiss, Fat Joe, ASAP Ferg (bár utóbbi már inkább 2010-es évek).
Az első két szám a legjobb. A Breathing (feat. Fabolous) Biggie Kick in the Door-ját mintázza nagyon színvonalasan: sikerült úgy feldolgozni a klasszikus alapzenét, hogy érdemben újat tegyenek hozzá. Produceri oldalról ez S.Dot érdeme. A második szám, a Need You More (feat. Jadakiss) (Prod. by Jack Lawson & Darkchild) is remekül reprezentálja az album egészét. A Can't Wait for You (Prod. by Darkchild) üteme bológatós, gitárdallama funky. A God's Child (feat. Fat Joe) pedig egy nagyívű, monumentálisabb utolsó előtti szám a lemezen, amit már csak egy partytrack követ levezetésnek.
Voltak erősebb MJB albumok, a lemez közepe táján lévő dalok kicsit összefolynak nekem, de méltó helye van ennek is a diszkográfiájában.

Mindig bajban vagyok, hogy egy R&B lemezt tegyek-e rá az éves top 10-re, hiszen ebben azért van bőven hip-hop, összevethető raplemezekkel. Lesz is R&B az idei top 10-emben, mert van, amit nem elhet kihagyni róla. Ezt talán ki lehet az erős konkurenciára tekintettel, így most a dilemmám kevésbé élesen merül fel. De abszolút megérteném, ha más rátenné a listájára.

2024.12.01. 22:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 187 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő