Yodaragorn írta:
A DubCNN fórumán szaladtam bele egy érdekes topikba. Az a játék, hogy állítsunk össze egy 21 számból álló Snoop Dogg albumot, ami hasonló klasszikus lehetne, mint a Doggystyle. Azért 21 szám, mert a Snoop szeret 21 számos albumokat csinálni. Bármelyik Snoop albumról lehet dalokat válogatni, kivéve a Doggystyle-t. Sőt, vannak akik olyan Snoop számokat is beválogattak, amelyek nem Snoop albumon találhatók: egyéni megítélés kérdése, hogy ilyet beválogat-e az ember.
A feladat szerintem lehetetlen, de érdekes.

Olyan jót szerintem nem lehet csinálni, mint a Doggystyle, de meg lehet próbálni összerakni olyanokat, amik megközelítik, és amik saját jogon is klasszikusok lennének. Én gondolkodom erősen, akinek van kedve, csatlakozzon, kíváncsi lennék a ti tracklistjeitekre.

Hétvégére megpróbálom kigondolni én is az enyémet.
Tehát 21 szám, és legyen rendesen felépítve albumként, vagyis a számok sorrendje is számíthat. Lehet rakni introt, záródalt, stb.
Nem nagyon ugrott rá más erre a játékra, amit bedobtam, de én azért "lejátszottam".

Közlöm az eredményt, hátha valakit érdekel.
Azt a 21 számos Snoop Dogg albumot próbáltam összerakni, ami a lehető legközelebb áll színvonalában a Doggystyle-hoz. Olyan jót nem sikerült összeraknom, mint a Doggystyle (nem is lehet szerintem), de azt gondolom, sikerült olyan közel jutnom hozzá, mint magának Snoop-nak nem. A Doggystyle-on kívül szerintem nincs neki klasszikus albuma, ez viszont azt gondolom, hogy az lenne. Nem akkora klasszikus, mint a Doggystyle, de azért klasszikus lenne.
Csak Snoop Dogg szólóalbumokról válogattam, és természetesen azok közül is kizártam a Doggystyle-t, de bármelyik másikról lehetett válogatni. (A Snoop Lion albumról nem, mert az más műfaj. A Wiz Khalifa-val közös albumot viszont számba vettem, igaz, az szigorúan véve nem szóló.) Nem egy greatest hits albumot próbáltam összerakni, hanem egy olyan albumot, ami önmagában megállná a helyét klasszikusként. Még azt se mondanám feltétlenül, hogy ha össze kéne válogatnom a 21 kedvenc Snoop számomat, akkor ez a 21 lenne az, de nagyon közel állna ehhez a lista.
Figyeltem arra, hogy legyen íve az albumnak. Introval indul, aztán jön egy gengszterkedős blokk (2-7), amit a Lay Low vezet át egy ilyen főnökösködős, lazulós, menőzős blokkba (8-10). Ezt a That's That Shit vezeti át egy partyzós blokkba (11-14), majd a nagy partyzás közben szerelmesek leszünk, ezért jön egy szerelmes szám (15), amit két olyan nóta követ, amelyeket lehet szerelemből kiábrándulós dalként is értelmezni (16-17). A csalódások közepette eszünkbe jutnak a politikai frusztrációink, ezért azokról is reppelünk kicsit (18-19), végül lenyugszunk, elkezdünk filozofálni a történelmünk, saját történetünk alakulásán, és hálásak leszünk, hogy így alakult (20), majd búcsúzunk (21). A legvégére pedig raktam egy bonus tracket 22.-nek, ami ugyan nem Snoop szóló albumon található, de akkora kedvencem, hogy muszáj volt hozzácsapni.

Íme az eredmény:
1. Intrology (feat. George Clinton) (Produced by DJ Battlecat)
2. Bang Out (Produced by J.R. Rotem)
3. Buck 'Em (feat. Sticky Fingaz) (Produced by Dr. Dre)
4. Bitch Please (feat. Xzibit & Nate Dogg) (Produced by Dr. Dre)
5. Super Crip (Produced by Just Blaze)
6. Round Here (Produced by Dr. Dre)
7. Vato (feat. B-Real) (Produced by The Neptunes)
8. Lay Low (feat. Nate Dogg, Butch Cassidy, Tha Eastsidaz & Master P) (Produced by Dr. Dre & Mike Elizondo)
9. Boss' Life (feat. Akon / Nate Dogg) (Produced by Dr. Dre)
10. Just Dippin' (feat. Dr. Dre & Jewell) (Produced by Dr. Dre)
11. That's That Shit (feat. R Kelly) (Produced by Nottz)
12. Hennesey n Buddah (feat. Kokane) (Produced by Dr. Dre)
13. Young, Wild & Free (feat. Wiz Khalifa & Bruno Mars) (Produced by The Smeezingtons)
14. Drop It Like It's Hot (feat. Pharrell) (Produced by The Neptunes)
15. Beautiful (feat. Pharrell & Charlie Wilson) (Produced by The Neptunes)
16. True Lies (feat. Kokane) (Produced by Dr. Dre & Mike Elizondo)
17. I Don't Need No Bitch (feat. Devin the Dude & Kobe Honeycutt) (Produced by DJ Khalil)
18. Lavender (Nightfall Remix) (feat. BadBadNotGood & Kaytranada) (Produced by BadBadNotGood & Kaytranada)
19. So Misinformed (feat. Slick Rick) (Produced by DJ Battlecat)
20. Imagine (feat. Dr. Dre & D'Angelo) (Produced by Dr. Dre & Mark Batson)
21. Y'all Gone Miss Me (feat. Kokane) (Produced by Scott Storch)
22. Game Don't Wait (Remix) (Performed by 213 feat. Xzibit) (Produced by Dr. Dre) (Bonus Track)
Természetesen volt még néhány jelöltem, de sajnos nem minden fért bele a 21 számos keretbe. Úgyhogy az alábbi számok a leftoverek:
Still a G Thang (Produced by Meech Wells & Master P)
Go Away (feat. Kokane) (Produced by Meech Wells)
Issues (Produced by Meech Wells)
Ready 2 Ryde (feat. Eve) (Produced by Scott Storch)
Press Play (feat. Kurupt) (Produced by DJ Quik)
The Way Life Used to Be (Produced by DJ Battlecat)
Revolution (feat. October London) (Produced by Just Blaze)
Érdekes csinálni egy összesítő statisztikát arról, hogy melyik Snoop albumról hány dalt válogattam be. Ez ad bizonyos képet a Snoop lemezek erősorrendjéről is. Két számot írok minden albumcím után: az első azt mutatja, hogy hány dal került be a végső 21-be a lemezről, a második pedig azt, hogy hány került a leftoverek közé.
1996 - Tha Doggfather: 0 + 0
1998 - Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told: 0 + 1
1999 - No Limit Top Dogg: 3 + 0
2000 - Tha Last Meal: 4 + 3
2002 - Paid tha Cost to Be da Boss: 1 + 0
2004 - R&G (Rhytm & Gangsta): Tha Masterpiece: 2 + 0
2006 - Tha Blue Carpet Treatment: 6 + 0
2008 - Ego Trippin': 0 + 1
2009 - Malice n Wonderland: 0 + 0
2011 - Doggumentary: 1 + 1
2011 - Mac and Devin Go to High School (with Wiz Khalifa): 1 + 0
2015 - Bush: 0 + 0
2016 - Coolaid: 1 + 1
2017 - Neva Left: 1 + 0
2019 - I Wanna Thank Me: 1 + 0
2021 - From tha Streets 2 tha Suites: 0 + 0
Szépen kijön, hogy a Tha Last Meal és a Tha Blue Carpet Treatment a két legjobb albuma a Doggystyle után. Érdekes, hogy előbbit jobban szeretem, mégis arról került be kevesebb a végső 21-be (4 szám a TBCT 6-jával szemben). Viszont ha hozzáadjuk a leftovereket is, akkor már 7:6 arányban a Tha Last Meal nyer. A 3 Tha Last Meal leftovert nagyon szívesen beraktam volna a végső 21-be, de egyrészt nem akartam, hogy túl nagy súlyt kapjon az az egy album, törekedtem arra, hogy lehetőleg minden korszakból kerüljön be 1-1 nóta. Másrészt vagy voltak már olyan stílusú dalok a 21-ben, mint a Tha Last Meal dalai közül kimaradt 3, vagy ha nem is voltak, nehéz lett volna beilleszteni őket az album ívébe. Harmadrészt a Tha Blue Carpet Treatment-ről szigorúan véve nem 6, csak 5 nóta került be, hiszen az egyik az intro.
Erre jutottam, szerintem érdekes gondolatkísérlet.

Még nem hallgattam meg az albumot, amit összeraktam, de tervezem, hogy meg fogom: jó kis westcoast klasszikus tűnik.
Ha valakinek esetleg meghoztam a kedvét, továbbra is szívesen olvasnám mások tracklistjét is.