Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.30. 16:28

Hozzászólás a témához  [ 2375 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 159  Következő
 D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips) 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
doggfather írta:
ahogy írtad van már egy tökéletes lemeze a doggystyle.

és vége is a threadnek. ;)

Jó, hát fel lehet fogni így is, valóban, csak ez elrontja a játékot. :D
Ahogy írtam is: nem az lenne a cél, hogy rakjunk össze egy olyan szintű Snoop albumot, mint a Doggystyle, mert olyat nem lehet. A cél az, hogy próbáljunk egy olyat összerakni, ami a lehető legközelebb áll a Doggystyle-hoz.
Ez ugye azért érdekes feladat, mert mindig amiatt panaszkodunk Snoop lemezei kapcsán, hogy van rajtuk néhány kimagasló szám, ugyanakkor tele vannak fillerrel. Ha viszont ez tényleg így van, az azt jelenti, hogy összeválogatva a kimagasló számokat, össze lehet állítani belőlük egy bitang jó Snoop albumot, ami akár klasszikus is lehetne - még ha nem is akkora, mint a Doggystyle. Nyilván abból a szempontból hátrányban lenne a Doggystyle-hoz képest, hogy nem lenne meg az az egységes zenei koncepció, ami ott megvolt. Sőt, még ha ettől eltekintünk, akkor is nehéz olyan jó Snoop számokat találni, mint amilyenek a Doggystyle-on voltak, de meg lehet próbálni megközelíteni azt a szintet.
Viszont egy Greatest Hits albumtól is különbözne egy ilyen lemez, hiszen nem a legnagyobb slágereket, nem a single trackeket kéne összegyűjteni, hanem olyan dalokat, amik együtt potenciálisan ki tudnának adni egy klasszikust.

2021.05.04. 14:22

bocsi. :oops:

új snoop videó: https://www.youtube.com/watch?v=uv8uB90Tl4Q

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2021.05.07. 08:05

doggfather írta:

Ugyanmár, csak egy felvetés volt. :)

Az új Snoop lemezről pedig lassan minden szám kap egy klipet, de csak a Look Aroundé volt jó. Ez se az szerintem. Azért remélem, a Talk Dat Shit to Me és a Fetty in the Bag is kapnak egyet, ha már lassan az összes ezeknél gyengébb dalhoz forgattak. :)

2021.05.07. 14:09

szerintem meg pont ez a klipp jó, de kb évek óta a legjobb snoop videó. :lol:

Kép

2021.05.07. 14:10

doggfather írta:
szerintem meg pont ez a klipp jó, de kb évek óta a legjobb snoop videó. :lol:

Tényleg? :) Ez érdekes, kíváncsi lennék, hogy mi tetszett ebben a klipben, mert nekem nem sok minden ragadta meg a figyelmem. :) Esetleg az üvegen vonagló csajok meg a füvező Madonna, de azokat nem értékelem annyira, hogy elegendők legyenek.

2021.05.08. 12:56

Először is van hossza. Nem csak 2 perces roham.
Aztán látható, hogy ktgvetése is volt. Az elozo, mikor csak a kocsijában vagy előtte rappelt egy helyszínen nagyon low budget volt. És sajnos mostanában többségében olyan videói voltak.
A csajok alulról is ötletes volt.

Na így hirtelen.

Kép

2021.05.08. 15:20

doggfather írta:
Először is van hossza. Nem csak 2 perces roham.
Aztán látható, hogy ktgvetése is volt. Az elozo, mikor csak a kocsijában vagy előtte rappelt egy helyszínen nagyon low budget volt. És sajnos mostanában többségében olyan videói voltak.
A csajok alulról is ötletes volt.

Na így hirtelen.

A hosszát azt inkább a dal hossza határozza meg. Az előző klipjei se feltétlenül azért voltak rövidek, mert rövid klipeket akart forgatni, hanem mert rövidebb számokhoz készültek a klipek.
A low budget jelleg pedig szerintem itt is ugyanúgy megvan. Itt is egy kocsiban reppel, aztán azon a bizonyos üvegpadlón, egy folyosón, illetve egy nagyobb csapattal zöld háttér előtt. Utóbbi teljesen indokolatlan, hiszen zöld háttér előtt akkor szokás forgatni, ha valami effektet vagy animált hátteret akarnak Snoop mögé rakni, de itt semmi ilyesmi nem történt. Ez így összesen négy különböző helyszín, és egyik se igényelt különösebben nagy költségvetést.

Persze ízlések és pofonok, de én nem érzek érdemi különbséget az utóbbi low budget klipjeihez képest. :) (Kivétel a Look Around, ami tényleg ötletes volt.)

2021.05.09. 12:24

Oh, hát nekem ilyennek tűnt na.

Kép

2021.05.09. 16:07

doggfather írta:
Oh, hát nekem ilyennek tűnt na.

Annál több nem kell, akkor a célt elérték. :)

2021.05.10. 13:40

Kurupt lejátszott néhány nótát az új Dogg Pound albumról, ami most éppen úgy van, hogy július végén érkezik... A címét szerencsére megváltoztatták Dogg Food 2-ről DPG 4 Life-ra.

Kurupt plays some songs from DPG4Life album
https://www.youtube.com/watch?v=PvJ0kFqO_js&t=801s

Nem nagyon hozott lázba ez az album eddig, mert mindketten nagyon a régi önmaguk szintje alatti cuccokkal hallatták magukat az utóbbi időben. Főleg Kurupt (akinek alkohol/drogproblémái is voltak), de Daz is. Ehhez képest ez az ízelítő nagyon kellemes meglepetés! Egytől egyig nagyon jó nótákat játszik le Kurupt, amik hozzák a klasszik DPG hangzást, mégse sablonosak. Különösen a Kokane-nel közös dal hangzik bombának. És úgy hallom, Snoop is aktívan kiveszi a részét a munkálatokból.
Úgyhogy most elkezdtem várni ezt az albumot. :)

2021.05.15. 16:16

Yodaragorn írta:
A DubCNN fórumán szaladtam bele egy érdekes topikba. Az a játék, hogy állítsunk össze egy 21 számból álló Snoop Dogg albumot, ami hasonló klasszikus lehetne, mint a Doggystyle. Azért 21 szám, mert a Snoop szeret 21 számos albumokat csinálni. Bármelyik Snoop albumról lehet dalokat válogatni, kivéve a Doggystyle-t. Sőt, vannak akik olyan Snoop számokat is beválogattak, amelyek nem Snoop albumon találhatók: egyéni megítélés kérdése, hogy ilyet beválogat-e az ember.

A feladat szerintem lehetetlen, de érdekes. :) Olyan jót szerintem nem lehet csinálni, mint a Doggystyle, de meg lehet próbálni összerakni olyanokat, amik megközelítik, és amik saját jogon is klasszikusok lennének. Én gondolkodom erősen, akinek van kedve, csatlakozzon, kíváncsi lennék a ti tracklistjeitekre. :) Hétvégére megpróbálom kigondolni én is az enyémet.
Tehát 21 szám, és legyen rendesen felépítve albumként, vagyis a számok sorrendje is számíthat. Lehet rakni introt, záródalt, stb.

Nem nagyon ugrott rá más erre a játékra, amit bedobtam, de én azért "lejátszottam". :) Közlöm az eredményt, hátha valakit érdekel.

Azt a 21 számos Snoop Dogg albumot próbáltam összerakni, ami a lehető legközelebb áll színvonalában a Doggystyle-hoz. Olyan jót nem sikerült összeraknom, mint a Doggystyle (nem is lehet szerintem), de azt gondolom, sikerült olyan közel jutnom hozzá, mint magának Snoop-nak nem. A Doggystyle-on kívül szerintem nincs neki klasszikus albuma, ez viszont azt gondolom, hogy az lenne. Nem akkora klasszikus, mint a Doggystyle, de azért klasszikus lenne.
Csak Snoop Dogg szólóalbumokról válogattam, és természetesen azok közül is kizártam a Doggystyle-t, de bármelyik másikról lehetett válogatni. (A Snoop Lion albumról nem, mert az más műfaj. A Wiz Khalifa-val közös albumot viszont számba vettem, igaz, az szigorúan véve nem szóló.) Nem egy greatest hits albumot próbáltam összerakni, hanem egy olyan albumot, ami önmagában megállná a helyét klasszikusként. Még azt se mondanám feltétlenül, hogy ha össze kéne válogatnom a 21 kedvenc Snoop számomat, akkor ez a 21 lenne az, de nagyon közel állna ehhez a lista.
Figyeltem arra, hogy legyen íve az albumnak. Introval indul, aztán jön egy gengszterkedős blokk (2-7), amit a Lay Low vezet át egy ilyen főnökösködős, lazulós, menőzős blokkba (8-10). Ezt a That's That Shit vezeti át egy partyzós blokkba (11-14), majd a nagy partyzás közben szerelmesek leszünk, ezért jön egy szerelmes szám (15), amit két olyan nóta követ, amelyeket lehet szerelemből kiábrándulós dalként is értelmezni (16-17). A csalódások közepette eszünkbe jutnak a politikai frusztrációink, ezért azokról is reppelünk kicsit (18-19), végül lenyugszunk, elkezdünk filozofálni a történelmünk, saját történetünk alakulásán, és hálásak leszünk, hogy így alakult (20), majd búcsúzunk (21). A legvégére pedig raktam egy bonus tracket 22.-nek, ami ugyan nem Snoop szóló albumon található, de akkora kedvencem, hogy muszáj volt hozzácsapni. :)

Íme az eredmény:

1. Intrology (feat. George Clinton) (Produced by DJ Battlecat)
2. Bang Out (Produced by J.R. Rotem)
3. Buck 'Em (feat. Sticky Fingaz) (Produced by Dr. Dre)
4. Bitch Please (feat. Xzibit & Nate Dogg) (Produced by Dr. Dre)
5. Super Crip (Produced by Just Blaze)
6. Round Here (Produced by Dr. Dre)
7. Vato (feat. B-Real) (Produced by The Neptunes)
8. Lay Low (feat. Nate Dogg, Butch Cassidy, Tha Eastsidaz & Master P) (Produced by Dr. Dre & Mike Elizondo)
9. Boss' Life (feat. Akon / Nate Dogg) (Produced by Dr. Dre)
10. Just Dippin' (feat. Dr. Dre & Jewell) (Produced by Dr. Dre)
11. That's That Shit (feat. R Kelly) (Produced by Nottz)
12. Hennesey n Buddah (feat. Kokane) (Produced by Dr. Dre)
13. Young, Wild & Free (feat. Wiz Khalifa & Bruno Mars) (Produced by The Smeezingtons)
14. Drop It Like It's Hot (feat. Pharrell) (Produced by The Neptunes)
15. Beautiful (feat. Pharrell & Charlie Wilson) (Produced by The Neptunes)
16. True Lies (feat. Kokane) (Produced by Dr. Dre & Mike Elizondo)
17. I Don't Need No Bitch (feat. Devin the Dude & Kobe Honeycutt) (Produced by DJ Khalil)
18. Lavender (Nightfall Remix) (feat. BadBadNotGood & Kaytranada) (Produced by BadBadNotGood & Kaytranada)
19. So Misinformed (feat. Slick Rick) (Produced by DJ Battlecat)
20. Imagine (feat. Dr. Dre & D'Angelo) (Produced by Dr. Dre & Mark Batson)
21. Y'all Gone Miss Me (feat. Kokane) (Produced by Scott Storch)
22. Game Don't Wait (Remix) (Performed by 213 feat. Xzibit) (Produced by Dr. Dre) (Bonus Track)

Természetesen volt még néhány jelöltem, de sajnos nem minden fért bele a 21 számos keretbe. Úgyhogy az alábbi számok a leftoverek:
Still a G Thang (Produced by Meech Wells & Master P)
Go Away (feat. Kokane) (Produced by Meech Wells)
Issues (Produced by Meech Wells)
Ready 2 Ryde (feat. Eve) (Produced by Scott Storch)
Press Play (feat. Kurupt) (Produced by DJ Quik)
The Way Life Used to Be (Produced by DJ Battlecat)
Revolution (feat. October London) (Produced by Just Blaze)

Érdekes csinálni egy összesítő statisztikát arról, hogy melyik Snoop albumról hány dalt válogattam be. Ez ad bizonyos képet a Snoop lemezek erősorrendjéről is. Két számot írok minden albumcím után: az első azt mutatja, hogy hány dal került be a végső 21-be a lemezről, a második pedig azt, hogy hány került a leftoverek közé.

1996 - Tha Doggfather: 0 + 0
1998 - Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told: 0 + 1
1999 - No Limit Top Dogg: 3 + 0
2000 - Tha Last Meal: 4 + 3
2002 - Paid tha Cost to Be da Boss: 1 + 0
2004 - R&G (Rhytm & Gangsta): Tha Masterpiece: 2 + 0
2006 - Tha Blue Carpet Treatment: 6 + 0
2008 - Ego Trippin': 0 + 1
2009 - Malice n Wonderland: 0 + 0
2011 - Doggumentary: 1 + 1
2011 - Mac and Devin Go to High School (with Wiz Khalifa): 1 + 0
2015 - Bush: 0 + 0
2016 - Coolaid: 1 + 1
2017 - Neva Left: 1 + 0
2019 - I Wanna Thank Me: 1 + 0
2021 - From tha Streets 2 tha Suites: 0 + 0

Szépen kijön, hogy a Tha Last Meal és a Tha Blue Carpet Treatment a két legjobb albuma a Doggystyle után. Érdekes, hogy előbbit jobban szeretem, mégis arról került be kevesebb a végső 21-be (4 szám a TBCT 6-jával szemben). Viszont ha hozzáadjuk a leftovereket is, akkor már 7:6 arányban a Tha Last Meal nyer. A 3 Tha Last Meal leftovert nagyon szívesen beraktam volna a végső 21-be, de egyrészt nem akartam, hogy túl nagy súlyt kapjon az az egy album, törekedtem arra, hogy lehetőleg minden korszakból kerüljön be 1-1 nóta. Másrészt vagy voltak már olyan stílusú dalok a 21-ben, mint a Tha Last Meal dalai közül kimaradt 3, vagy ha nem is voltak, nehéz lett volna beilleszteni őket az album ívébe. Harmadrészt a Tha Blue Carpet Treatment-ről szigorúan véve nem 6, csak 5 nóta került be, hiszen az egyik az intro.

Erre jutottam, szerintem érdekes gondolatkísérlet. :) Még nem hallgattam meg az albumot, amit összeraktam, de tervezem, hogy meg fogom: jó kis westcoast klasszikus tűnik.
Ha valakinek esetleg meghoztam a kedvét, továbbra is szívesen olvasnám mások tracklistjét is. :)

2021.05.16. 17:50

Én egyszerűen nem tudnék ilyet csinálni.

Nekem a lemezek olyan egységek, hogy ha vége a számnak, akkor tudom, várom, hogy mi lesz a következő. Ha nem az jön, akkor már "csalódok".
Ezért nem is csinálok saját válogatásokat.

De a tiéd érdekes, ha csinálsz egy "lemezt" is belőle teszek vele egy próbát.

Kép

2021.05.17. 12:17

doggfather írta:
Én egyszerűen nem tudnék ilyet csinálni.

Nekem a lemezek olyan egységek, hogy ha vége a számnak, akkor tudom, várom, hogy mi lesz a következő. Ha nem az jön, akkor már "csalódok".
Ezért nem is csinálok saját válogatásokat.

De a tiéd érdekes, ha csinálsz egy "lemezt" is belőle teszek vele egy próbát.

Átérzem, amit írsz, én is azt gondolom, hogy egy album úgy alkot egy egységes egészet, ahogy van. Ezért is állok hadilábon a greatest hits lemezekkel, és ezért is volt ez egy érdekes kihívás: vajon össze tudom-e válogatni úgy a számokat, hogy valamennyire megmaradjon egy íve a sorozatuknak, tehát megállják a helyüket egy albumként is? Nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, főleg a Hennesey n Buddah lóg ki szerintem a sorból 12-es számként: nem passzol igazán se az előtte, se az utána következő nótához. Az számomra nagyon ilyen albumindító dal (mint ahogy a Tha Last Meal-en az is), csak abból már volt másik is, ezért inkább beraktam a partytrackek közé... Máshol viszont szerintem egész jól sikerült megoldanom az átvezetéseket egyik dalról a másikra.

Szóval megértem azt, aki idegenkedik ettől, de érdekes gondolatkísérlet. A DJ-k szerintem ugyanezzel a kihívással állnak szemben, amikor össze kell állítaniuk egy szettet. :)

2021.05.17. 15:14

új kurupt: https://www.youtube.com/watch?v=bfhkYn7Wonc

Kép

2021.05.19. 08:15

doggfather írta:

Köszi, jó hallani, hogy Kurupt így aktivizálódik, és ezek szerint nem csak a DPG-vel, hanem szólóban is. Ez egy nagyon jó kis nóta lett, határozottan jobb, mint amiket az utóbbi 1-2 évben hallottam tőle és Daztől. Ezután tovább erősödtek a DPG 4 Life albummal szembeni reményeim.

2021.05.19. 15:10
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2375 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 159  Következő