D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: D.P.G.C. (Dogg Pound Gangsta Crips)
doggfather írta: Kiadványon nem volt még, de a neten kinn vannak, ergó nem új, nem friss zenék. Hát, akkor ez a "szódával elmegy" kategória... Ha nem rakták még rá őket kiadványra, akkor végülis érhető, hogy erre most rátették, de nyilván nem olyan, mintha tök új számok lennének. A magyar előadók amúgy sajnos már egy ideje ezt csinálják: mindenki YouTube-ra gyártja a single-eket, aztán ha összegyűlt belőlük elég, ráteszik őket egy albumra + hozzácsapnak még 1-2 új számot, és tessék, kész a lemez. Nekem sem tetszik ez a gyakorlat, de a YouTube-streaming korszakban sajnos ez lett a tendencia, és a DPG sem tesz mást, mint ehhez illeszkedik. Talán azért meglepőbb tőlük, mert külföldön, ahol még van lemezpiac, kevesebbeknél találkoztam ezzel a gyakorlattal, mint az itthoni előadók körében.
|
2021.08.11. 14:25 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
várjá!
Ha kiad számot 1-3-4-et aztán jön a lemez azt simán elfogadom, kvázi single-k a lemez előtt.
De ne 8-9 évvel ezelőttieket keresgéljenek elő!
Vagy adják ki válogatásnak, mint a tavalyi lost treasures című onyx lemez ami bevaollatn ilyen volt.
az más, még örülni is fogok neki, hogy végre cdn is megvan ami korábban csak netes volt.
|
2021.08.12. 07:36 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8707 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: várjá!
Ha kiad számot 1-3-4-et aztán jön a lemez azt simán elfogadom, kvázi single-k a lemez előtt.
De ne 8-9 évvel ezelőttieket keresgéljenek elő!
Vagy adják ki válogatásnak, mint a tavalyi lost treasures című onyx lemez ami bevaollatn ilyen volt.
az más, még örülni is fogok neki, hogy végre cdn is megvan ami korábban csak netes volt. Igaz, a 8-9 évvel ezelőtti valóban durvább eset. Egyébként én azt látom itthon, hogy nem csak 1-3-4 számot adnak ki single-ként, hanem kiadnak pl. 10-et, ahhoz hozzácsapnak 3 újat, és kész a lemez. De nem is ez a legnagyobb baj, mert ha a 10 korábban kiadott dal egy album koncepciója szerint született volna meg, akkor még lehetne belőle egy tisztességes lemez a végén. A baj az, hogy egymástól függetlenül születnek a számok, nincs átfogó koncepció, csak egyszerűen rárakják őket egy lemezre, amikor összegyűlt elegendően sok, és ez sokat levon az album értékéből. Ezek szerint a Dogg Pound is valami ilyesmit csinált most sajnos.
|
2021.08.12. 13:58 |
|
 |
Yodaragorn
|
Na, meghallgattam én is a DPG 4 Life-ot. Hát, tényleg csalódás... Pedig azok alapján, amit hallottunk eddig belőle, én nagyon bizakodó voltam. Kurupt a közelmúltban megjelent rapjei alapján újra formába lendült, kijöttek jó single trackek a lemezről, Kurupt is lejátszott egy-két jót különféle online bejelentkezéseiben. Minden arra utalt, hogy érkezhet egy jó kis westcoast album. Ehhez képest az derült ki, hogy a már hallott single-ök ugyan tényleg jók, de azokon kívül max. egy-két jó szám akad a lemezen, a single-ök pedig azért önmagukban nem akkora durranások, hogy elvigyék a hátukon az egész anyagot. A legnagyobb baj pedig a masterrel van: az egyik szám nagyon hangos, a másik nagyon halk, folyton állítgatni kell közben a hangerőt. A keverés se valami minőségi: némelyik szám mintha nagyon enyhén recsegne. Szóval még az új Snoop albumhoz képest is nagyobb bajok vannak a hangzással. Daz és Kurupt nem reppelnek rosszul, Kurupt itt is összeszedte magát, bár a hangszíne itt is kicsit karcosabb, erőlködősebb, mint régen volt, de ez valószínűleg már így is marad. Ezzel együtt nincs baj a szövegekkel, de megfelelő színvonalú zene és hangzás hiányában kevés. A legnagyobb pozitívum a Skip Skip című nóta: az más dimenzióban mozog az album többi részéhez képest. Igazi funky banger, hatalmas üt a zene, Kokane viszi a refrént. Kár, hogy Snoop nem reppel, csak a végén belepofázik kicsit. Ezen kívül mint írtam, a single-ök jönnek be: Bottom Bitch, We Rollin, Nice & Slow. Plusz még a LaToiya Williams-el közös Baby I Want U Bac is kellemes. A többi dal semmilyen, rosszabb esetben rossz (pl. Used 2, It Ain't Nuthin'). Összességében tényleg olyan benyomása van az embernek, hogy random összedobáltak mindenféle nótát az elmúlt 10 évből, és elnevezték egy albumnak, miközben nincs semmi koherencia benne, és még arra se figyeltek, hogy a hangerejét összehangolják a különböző helyekről összeszedett daloknak. És valószínűleg sajnos ez nem csak benyomás, hanem így is történt...
Viszont van egy halvány reménysugár: állítólag gyorsan leszedték a lemezt a streaming platformokról, és most egy augusztus végi release van megadva neki. Ez arra utal, hogy valószínűleg nem a végleges verziót hallottuk: remélhetőleg a véglegesre rendbe hozzák a mixet, mastert. Más kérdés, hogy szerintem az se mentené meg az albumot, túl sok a gyenge szám. Persze vannak rajta jók is, szóval a közepes kategóriába felhúzhatja a hangzás rendberakása, de én többet vártam ettől az albumtól a közepes kategóriánál. Érdekes kérdés, hogy ha nem a végleges verziót hallottuk, akkor ez csak valami hiba folytán került nyilvánosságra, vagy tényleg ki akarták adni, csak annyi rossz vélemény érkezett a keverésről, hogy gyorsan visszavonták, és úgy döntöttek, hogy dolgoznak még rajta?
|
2021.08.14. 15:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Pénteken megjelent a DPG 4 Life most már hivatalosan is, de azt olvastam, hogy semmi különbség nincs ahhoz a változathoz képest, amit már hallottunk... Ugyanolyan szarnak mondják a mastert is. Valakinek van esetleg tapasztalata vele?
|
2021.08.22. 14:36 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Új Dogg Pound vidi..Én nem értem őket..Nem hiszem el hogy nincs pénzük leforgatni egy rendes 4K-s klipet,valami jó helyen...Ez hogy egy öltözőbe ülnek,pár csajjal,csukot szájjal,vicc  így gondolom a vágással se kellett sokat szenvedniük...Viszont a szám az jó!!! THA DOGG POUND - @DAZDILLINGER & @OFFICAL_KURUPT -- USED 2- FEAT. ERIC BELLINGER - 2021 https://youtu.be/MChavutmVbI
|
2021.08.26. 09:44 |
|
 |
Yodaragorn
|
Dogg-Pound írta: Új Dogg Pound vidi..Én nem értem őket..Nem hiszem el hogy nincs pénzük leforgatni egy rendes 4K-s klipet,valami jó helyen...Ez hogy egy öltözőbe ülnek,pár csajjal,csukot szájjal,vicc  így gondolom a vágással se kellett sokat szenvedniük...Viszont a szám az jó!!! THA DOGG POUND - @DAZDILLINGER & @OFFICAL_KURUPT -- USED 2- FEAT. ERIC BELLINGER - 2021 https://youtu.be/MChavutmVbISzerintem a szám is gyenge, nem csak a klip.  Lehet amúgy, hogy tényleg nincs pénzük komolyabbra. Rég volt már, amikor ők sztárok voltak, simán elfogyhatott a lóvé. Igaz, hogy ennél azért magyar előadók is szoktak komolyabb klipeket csinálni: annyi pénzük csak maradt azért Dazéknek is, mint a hazaiknak.  Ja, és láthatóan olyan jó csajokra sincs már pénz, mint régen. 
|
2021.08.26. 14:27 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Elvileg kiadatlan Trackek..Nekem új mindegyik,vagy lehet régen hallottam csak átsiklottam ezeken a Nate feat.-eken... Nate Dogg & Armed Robbery - Ho Card (2021) (Unreleased) (Rare) https://youtu.be/4_d6kbI0kkAMr. X-Con - Dayz Of Bedrock (Feat. Nate Dogg) https://youtu.be/LtLL1HbDdpYChag G - Long Beach (Feat. Nate Dogg) https://youtu.be/axj0YsHqqig?t=20Meg van egy ilyen is: Kurupt - Tatted (Feat. Ill Will & JKsoLA) https://youtu.be/7XuG-QVotCEHa csak nekem újak akkor sorry 
|
2021.08.28. 20:50 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Snoop Dogg - Say it Witcha Booty x G-Star Raw https://youtu.be/0TPmmqmvieo
|
2021.09.08. 22:54 |
|
 |
nezezon
|
Fasza kis reklam. 
|
2021.09.09. 08:15 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez egy kiváló reklámötlet volt valóban.  És a kivitelezés is tökéletes.
|
2021.09.09. 20:52 |
|
 |
Dogg-Pound
|
Daz-nek most nem kellett sokat foglalkoznia az alappal,leszedte,rá rappelt és kész DAZ DILLINGER - LOW RIDER https://youtu.be/Wr8UJ0sYC9Q
|
2021.09.12. 15:17 |
|
 |
Yodaragorn
|
Dogg-Pound írta: Daz-nek most nem kellett sokat foglalkoznia az alappal,leszedte,rá rappelt és kész DAZ DILLINGER - LOW RIDER https://youtu.be/Wr8UJ0sYC9QIgen, ebben így nem volt sok fantázia szerintem. Új szólóalbumot ígér 2022-re, azt harangozza be ez a nóta. A DPG 4 Life után nem tudom, hogy várjam-e, de a Dazamataz után várom, az egy frankó lemez volt.
|
2021.09.12. 21:20 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15407 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
októberben új snoop lemez elvileg!
|
2021.09.13. 08:04 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: októberben új snoop lemez elvileg! Nekem ez kicsit sok, hogy egy éven két lemezt ad ki. Gyakran megy nála a mennyiség a minőség rovására. De ha az előzőt csak egy side projectnek vagy EP-nek tekintjük, és ez lesz a rendes, minőségi album a Def Jam alatt, akkor akár még jól is elsülhet. Kurupt-nak is készül állítólag szólója Transition címmel.
|
2021.09.13. 20:11 |
|
 |
|