Szerző |
Üzenet |
rapguruz88
|
 Re: Shady Records
Sok érdekes sajnos nem hangzik el benne, a vége felé kezd érdekes lenni, de akkor már vége sajnos
|
2020.02.24. 15:50 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
megnéáztem, nem rossz, de nem sok új tényleg. egy csomószor mondja, hogy ezt már elmondta itt, ott... 
|
2020.02.24. 15:55 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Egyetértek, nem volt semmi extra. Persze mindig jó hallgatni, hogy két ilyen kaliberű figura beszélget a hip-hopról, de főként csak egymást szopkodták.  Engem az nyűgözött le egyedül (persze ez se újdonság), hogy Eminem mennyire durván képben van nem csak a régi cuccokkal, hanem a hip-hop aktualitásaival is. Szerintem nem sokan követik ennyire a legnagyobb sztárok közül a szcéna történéseit. Azon pl. meglepődtem, hogy minden héten a szombati napot arra szánja, hogy végighallgat minden újdonságot, ami kijött a héten.
|
2020.02.24. 21:42 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
nekem a durva az volt, hogy nem boldog. hogy sose boldog.
|
2020.02.24. 22:34 |
|
 |
nezezon
|
Gondolom 11 eve nem az, miota tiszta. 
|
2020.02.25. 08:12 |
|
 |
doggfather
|
Nagyon kíváncsian vártam ezt a cuccot, hogy mit tud még letenni a book of ryan után, ami szerintem a mesterműve volt. Ugye ez az a lemez amit tök egyedül csinált, nemcsak szövegelt, de a producere is ő volt az egész anyagnak. Korábban is csinált pár zenét, de, hogy egy egész lemezt kihozzon ez az első. Nem is rossz egyébként. Legalábbis a saját szövegeihez passzol a csávó, majd az idő eldönti, hogy másoknak tud e zenét összerakni vagy sem. A lemez egyébként nagyon jó, tényleg "gazdag ember csinálta szegény ember nézőpontjából". A szövegei okések, a közreműködők érdekesek (az egész griselda rajta van, állítólag előbb ismerte őket, mint eminem, de ezt sose fogjuk megtudni így volt e), jó volt hallani cihy the prince, illetve vince staples feat-eket, royce nagyon rajta van a fiatalokon, és teret is ad nekik. Hosszú lemez, több, mint egy órás, de nem éreztem hoszúnak, mint az új vinnie paz cuccot. Az, hogy eminem feat egy skit, mégha 2 perces is érdekes döntés, de tetszik személy szerint. Nagyon bejött amit a dope man-nel csinált, a tricked szám is jó (lehet crooked és az SH nosztalgia miatt), black savage, upside down számok is bejöttek, de azoknal a videó is fontos volt.
|
2020.02.25. 08:56 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8717 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
nezezon írta: Gondolom 11 eve nem az, miota tiszta.  Szerintem előtte se volt az, azért kellettek a szerek... Jó kérdés amúgy, hogy értette, hogy sose boldog. Lehet, hogy egyszerűen úgy, hogy sose elégedett, mindig többet akar elérni. De ha szó szerinte értette, azon se lennék meglepve, eléggé romokban hever a magánélete az embernek. Ahhoz képest amennyire tudni lehet, elég jól kezeli az utóbbi 11 évben.
|
2020.02.25. 19:10 |
|
 |
rapguruz88
|
Royce Da 5'9 La LeAkers FreeStye https://youtu.be/XXi629ypSwY
|
2020.02.25. 20:42 |
|
 |
Zoli, MP
|
Amugy sztem felhaborito ez a vendeg a hip hop-ban dolog. Hogy kene viselkednie? Will Smith hallgatnak a gettokban? Tehat a papirt mint materialt a feketek es mi is csak vendegkent hasznalhatjuk, mert a kinaiak talaltak fel? es konyvek? iras..? Vicc 
|
2020.02.26. 15:48 |
|
 |
doggfather
|
lord jamal se gondolhatja komolyan, mikor fellép, és a közönség, aki a jegyet vette, a ki fizeti őt fehér... vagy a pénzünk jó? így vág vissza a rabszolgaságért?
lehet szeretni, vagy sem eminem a 3 királyok egyike, és az is marad mindig.
és ne felejtsük el, hogy a fekák találták ki se egyértelmű. everlast vallja, és el is mondja mindig, hogy johnny cash találta fel a rappet... (szerinte)
|
2020.02.26. 15:53 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nálam semmiféleképpen nem a 3 királyok egyike, ezt már nagyon sokszor végigrágtuk. Viszont a munkásságában vannak számomra is értékelhető dolgok pl. a 8 mérföld. Nekem a flowja, a hangja alapból idegesítő, a szövegeiből a viccesek még oké, a depis, pszichó dolgok viszont nagyon nem az én világom. DE ezek ízlések és ezekről felesleges vitatkozni, az hogy ő vendég lenne a hip-hopban meg egy nem korrekt húzás Lord Jamar részéről. Ő már csak egy mérges öregember, akinek kisiklott a karrierje (jó régen), az ilyen megnyilvánulásai meg olcsó botránybulvárfröcsögések. Ha akkora véleménye van erről, akkor miért nem csinál zenéket és mutatja a hip-hop helyes útját. Nyilván azért nem, mert már jó régen kiégett, kreativitása nulla. Ezek a szenzációhajhász botrányinterjúi csak még mélyebbre ássák a megítélését. Én annó néztem egy csomó reakcióvideót, megnyugtató, hogy vannak értelmes vélemények: Buckshot to Lord Jamar: How Is Rap a Black Thing?Talib Kweli: Jamar's Points are Lost in Street TalkCharlamagne to Jamar: Hip Hop is for All Races NowKool G Rap to Jamar: Rap Is for All RacesConway Laughs at Lord Jamar Saying Eminem is a Guest in Hip Hopde vicces volt Boosie reakciója, ő pl azt se tudta ki az a Lord Jamar 
|
2020.02.26. 17:09 |
|
 |
doggfather
|
jaj ne már. nem az számít, hogy nálad mi. tények. nálam sincs benne, de sztem a top 20ba se. ettől még a rap/hiphop történetében nem nagyon van sikeresebb előadó, mint ő kb ever. ezt elvitatni botorság. ettől a 3 királyok egyike. és ezért baromság amit jamal csinált az elmúlt években.
|
2020.02.26. 19:56 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Szerintem meg számít  Mindenkié számít. Ez adja a nagy egészet. Én komplexebb dolognak tartom a siker megítélését. Ha számokról beszélünk, akkor különböző szempontok alapján lehet listákat felállítani, de az se tükrözi azt, amit én sikernek tartok. Az meg, hogy "3 királyt" megnevezzünk (már a titulus is nevetséges) még nagyon óvatoskodva se sikerülne. Kinek a véleménye a releváns és mik azok a szempontok, amelyek alapján ezt belőnénk. Példa: MC Hammer "Please Hammer Don't Hurt 'Em" lemeze több, mint 10 millió példányban kelt el csak az USÁban, világszerte majdnem a duplája ez a szám. GZA "Liquid Swords" albuma 2015-ben érte el az 1 milliót. Ha csak a számokról beszélünk, akkor MC Hammer a "nagyobb király". Egy más olvasata a történetnek: GZA lemezét a kiadása után még 20 évvel is veszik. A véleményem szerint ez nagyobb siker. Másik megközelítés: Ki veszi meg a lemezedet? Egy nagykiadó jó reklámkampánya után minden második zenehallgató, akiknek nagy része kábé 10X fogja meghallgatni vagy az "értő közönség" gyűjteményének kötelező darabja lesz. Kereskedelmi sikerről beszélhetünk, de művészi értelemben ez nem az. És ezek csak az eladások. Ha egy nagykiadó mögé áll és a csapból is a termékké alakított előadó folyik, az sem siker szerintem. Legalábbis nem az előadóé. Egyébként Eminem is nyilatkozta, hogy ő soha nem tartotta magát a legjobbnak és úgy gondolom, hogy ez a jó hozzáállás.
|
2020.02.26. 21:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Szerintem meg számít  Mindenkié számít. Ez adja a nagy egészet. Én komplexebb dolognak tartom a siker megítélését. Ha számokról beszélünk, akkor különböző szempontok alapján lehet listákat felállítani, de az se tükrözi azt, amit én sikernek tartok. Az meg, hogy "3 királyt" megnevezzünk (már a titulus is nevetséges) még nagyon óvatoskodva se sikerülne. Kinek a véleménye a releváns és mik azok a szempontok, amelyek alapján ezt belőnénk. Példa: MC Hammer "Please Hammer Don't Hurt 'Em" lemeze több, mint 10 millió példányban kelt el csak az USÁban, világszerte majdnem a duplája ez a szám. GZA "Liquid Swords" albuma 2015-ben érte el az 1 milliót. Ha csak a számokról beszélünk, akkor MC Hammer a "nagyobb király". Egy más olvasata a történetnek: GZA lemezét a kiadása után még 20 évvel is veszik. A véleményem szerint ez nagyobb siker. Másik megközelítés: Ki veszi meg a lemezedet? Egy nagykiadó jó reklámkampánya után minden második zenehallgató, akiknek nagy része kábé 10X fogja meghallgatni vagy az "értő közönség" gyűjteményének kötelező darabja lesz. Kereskedelmi sikerről beszélhetünk, de művészi értelemben ez nem az. És ezek csak az eladások. Ha egy nagykiadó mögé áll és a csapból is a termékké alakított előadó folyik, az sem siker szerintem. Legalábbis nem az előadóé. Egyébként Eminem is nyilatkozta, hogy ő soha nem tartotta magát a legjobbnak és úgy gondolom, hogy ez a jó hozzáállás. Adom az irasod, de mindent penzben mernek igy van egy igen objektiv meroszam, sajnos.
|
2020.02.26. 22:04 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Amugy sztem felhaborito ez a vendeg a hip hop-ban dolog. Hogy kene viselkednie? Will Smith hallgatnak a gettokban? Tehat a papirt mint materialt a feketek es mi is csak vendegkent hasznalhatjuk, mert a kinaiak talaltak fel? es konyvek? iras..? Vicc  Ja, ez szerintem is gáz. Eminem is túl PC-n viszonyul saját magához, amikor azt mondja, hogy csak egy vendég. Azon meg szerintem nincs nagyon értelme vitatkozni, hogy benne van-e objektíve a top 3-ban Eminem. Senki se tudja, mi az objektív, max. a saját top 3-át tudja mindenki leírni. Az enyémben benne van, de tök oké, ha valakinél nincs benne. Max. úgy lehetne az objektivitást közelíteni, ha minden rapfantól (a legnagyobb UG fantól a legmainstreamebb rajongóig) bekérnénk a top 3-át, és összesítenénk, hogy melyik 3 előadó szerepel bennük a legtöbbször. Gyanítom, hogy Eminem így benne lenne a legjobb 3-ban, de ez is csak egy megérzés.
|
2020.02.26. 22:48 |
|
 |
|