Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.01. 07:46

Hozzászólás a témához  [ 2438 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 163  Következő
 Shady Records 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Hozzászólás Re: Shady Records
Így van, nincs objektivitás. De ne is legyen, ez önkifejezés, művészeti ág nem matematika.
A "végigkérdezős" dolog is ott sántít, hogy honnantól rapfan valaki. Ugyanolyan releváns-e annak a véleménye aki csak 6 előadót ismer, mint aki 600-at, 6000-et és az alapján állítja fel a listáját.
Ez a 3 királyosdi volt már pár éve és ott Diddy, Jay-Z és Dre lettek megnevezve, de itt is a kereskedelmi szempontok volt a fő mérce.
Nem elvitatni akarom Eminemtől, hogy jó, annak ellenére, hogy nekem nem fekszik (pláne egy Shady topicban :) ), hiszen egy csomó ember szereti, nyilván van benne olyan érték, ami miatt ez így van, de nem jelenthetjük ki senkiről, hogy a hip-hop királya vagy 3 királya vagy 23 királya.
Jamar szarjaival is ez a baj. Tegyük fel, hogy nem a szenzációhajhászás a célja, hanem tényleg úgy gondolja. Úgy állítja be a véleményét, mintha ez lenne az egyetlen kötelezőérvényű gondolkodás. Ha meg belegondolunk a hip-hop házában ő mégcsak nem is vendég, annyira nem szereplője már, Eminem meg aktív és sokkal meghatározóbb a hip-hopban.

2020.02.26. 23:53

lehet szeretni vagy sem, vitatni nem érdemes na. ;)

Igen, ahogy dub írja a számok igen objektívak.
és abban eminem több "táblázat" szerint is vezet. igen, van ahol pl hammer lenyomja, vagy más, de sok táblában ő az első na.
.
És bármennyire is viszolyog ettől a zeneszerető, vagy a művészetért rajongó mindennek vannak mérőszámai.
.
Egy példa. festesz egy képet. be lehet vizsgáltatni, megállapítják, hogy mennyire művésziesch, kapsz egy igazolást, és lehet eladni annyiért amennyi.
Objektív szám, mellé egy papír. ismeretlen is meg fogja venni ha van papír, galéria is meg fogja venni, és tovább fogja adni. ha nincs ilyen vizsgálatod, és igazolásod lehetsz te a második dali akkor se fogja megvenni akutya se. nem biztos, hogy 10-20-100 év múlva annyit fog érni, hogy művészileg tényleg maradandó, most mégis megmérik, mert ilyen az emberi agy.

csak szeretjük (és ez is emberi) a nekünk nem tetsző dolgokat gyorsan leszubjektívezni.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.02.27. 09:39

na, más téma, új royce és crooked videó: https://dogg-n-roll.blog.hu/2020/02/27/ ... ng_crooked

Kép

2020.02.27. 13:47

Nekem ez a kép bevizsgaltatas teljesen új, nem is hallottam róla hogy van ilyen

2020.02.27. 15:44

hogy micsoda?

Kép

2020.02.27. 15:47

dub7 írta:
A "végigkérdezős" dolog is ott sántít, hogy honnantól rapfan valaki. Ugyanolyan releváns-e annak a véleménye aki csak 6 előadót ismer, mint aki 600-at, 6000-et és az alapján állítja fel a listáját.

Ezt teljesen aláírom, igazad van. Nem érdemes objektív top 3-ban gondolkodni, és kész. :)

A számok alapján történő méréssel is nekem az a problémám, hogy pl. a PSY - Gangnam Style vagy a Mr. President - Coco Jumbo biztosan hatalmas eladásokat produkáltak, YouTube-on is biztos nagyon előkelő helyen vannak a legnézettebb videók listáján, de ez semmit sem változtat azon, hogy igénytelen szarok. :) Szóval az, hogy Eminem hány albumot adott el, dicséretes teljesítmény, de a zenéjének a minőségéről szerintem nem sokat mond.

A Royce - Crooked video pedig nagyon frankó lett!

2020.02.27. 19:30

doggfather írta:
hogy micsoda?

Mármint a festmény amit írtál... Én erről nem tudtam hogy be lehet vizsgaltatni H mennyire muveszies

2020.03.01. 09:44

doggfather írta:
rapguruz88 írta:
Royce Da 5'9 The AlleGory

https://filecandy.net/rvvrjve057k4

Nagyon kíváncsian vártam ezt a cuccot, hogy mit tud még letenni a book of ryan után, ami szerintem a mesterműve volt.
Ugye ez az a lemez amit tök egyedül csinált, nemcsak szövegelt, de a producere is ő volt az egész anyagnak. Korábban is csinált pár zenét, de, hogy egy egész lemezt kihozzon ez az első. Nem is rossz egyébként. Legalábbis a saját szövegeihez passzol a csávó, majd az idő eldönti, hogy másoknak tud e zenét összerakni vagy sem.

A lemez egyébként nagyon jó, tényleg "gazdag ember csinálta szegény ember nézőpontjából". A szövegei okések, a közreműködők érdekesek (az egész griselda rajta van, állítólag előbb ismerte őket, mint eminem, de ezt sose fogjuk megtudni így volt e), jó volt hallani cihy the prince, illetve vince staples feat-eket, royce nagyon rajta van a fiatalokon, és teret is ad nekik.
Hosszú lemez, több, mint egy órás, de nem éreztem hoszúnak, mint az új vinnie paz cuccot.

Az, hogy eminem feat egy skit, mégha 2 perces is érdekes döntés, de tetszik személy szerint.

Nagyon bejött amit a dope man-nel csinált, a tricked szám is jó (lehet crooked és az SH nosztalgia miatt), black savage, upside down számok is bejöttek, de azoknal a videó is fontos volt.

Nekem nem ilyen pozitív a véleményem, mint dogg-nak, bár azért egyértelműen negatívnak se mondanám. Szerintem lényegesen gyengébb album, mint a Book of Ryan, és egy-két szám kivételével nem különösebben fogott meg.

A szövegek minőségével nyilván semmi baj nincs, Royce továbbra is top kategóriás rapper. Az album tematikájával viszont engem kevésbé fogott meg. Nyilván nem vagyok fekete, nem élek az USA-ban, nem látom át, hogy egy fekete manapság pontosan mekkora rasszizmust érzékel magával szemben Amerikában. De amennyire innen Magyarországról látszik, az alapján én nem érzem úgy, hogy a feketékkel szembeni rasszizmus manapság akkora probléma lenne az USA-ban, mint amekkorának Royce lefesti ezen az albumon. Amikor Kendrick megcsinálta a To Pimp a Butterfly-t, akkor a rendőri brutalitások miatt nagyobb aktualitása volt a témának, bár engem érintettség hiányában az se fogott meg annyira, de most még ilyen aktuális apropó sincsen. És Kendrick nem is annyira a rasszizmusra fókuszált, mint Royce, hanem inkább a feketék sorsára úgy általában. Persze ezzel együtt is szokás szerint magas színvonalú szövegeket írt Royce.

Az album zenei világa érdekesebb kérdés. Ahogy dogg is írta, ez Royce első nagyszabású produceri munkája, és nyilvánvalóan ügyes, egyáltalán nem rosszak a zenéi, de azért elérhetőek ennél egyértelműen magasabb színvonalú produceri munkák a piacon a számára is. Biztos sokat fog még fejlődni, de egyelőre ennyire futja tőle, és ez már determinálta, hogy ez az albuma nem lehet olyan jó, mint a korábbiak, amikre tapasztalt producerek csinálták a zenéket. Az pozitív, hogy máris van egyedi, jól beazonosítható hangzásvilága, de én ezt egyelőre nem érzem olyan kiforrottnak, hogy meg tudjon fogni. A zenék többsége számomra túl minimalistán, túl "üresen" hangzik, és ez szerintem nem a keverés hibája, hanem így lettek kitalálva maguk a zenék. Egyértelműen érzem az albumon a Griselda behatását: nem csak a feat-ek miatt, de a zenék hangulatán is. Félreértés ne essék: más, mint a Griselda, szó sincs koppintásról, és jobban is tetszik nekem ez az album zeneileg, mint a WWCD, de itt-ott visszaköszön az a vontatottság és az a monotonitás Royce zenéiben, amit a Griselda cuccokon Daringer zenéiben megszokhattunk. És mint tudjátok, az én ízlésemhez ez nem áll közel, ezért Royce albumán sem örültem neki.

Van azért egy-két kimagasló szám, bár azoktól se dobtam el az agyam, de azok tényleg nagyon jók. És itt nagyjából egyetértünk dogg-al, hogy melyek ezek. A Black Savage és az Upside Down a két legjobb szerintem. Előbbi zeneileg szerintem kimagaslik az albumról, az utóbbit pedig Ashley Sorrell és Benny the Butcher közreműködései nagyon feldobják. Ashley Sorrell egyébként a My People Free-nek is ad egy hasonlóan egyedi hangulatot. Ezen kívül még a Dope Man (szerintem is egész jó feldolgozás), az On the Block (Premo scratchei mindig jók) és a FUBU jöttek be.

Összességében félreértés ne essék: ez egy jó lemez, egyedi hangzásvilággal, abszolút meg tudom érteni, ha valakinek ez nagyon tetszik, de engem valahogy nem tudott megfogni, nem az én világom. Főleg azért vagyok kicsit csalódott, mert nem ezt szoktam meg a Royce lemezeitől, ezt én most gyengébbnek érzem a korábbiakhoz képest.

2020.03.01. 15:48

Hat ez a Royce da 5'9" album nekem sem nyerte el tetszesemet. Meg ez a fekete ember a kiraly, a jo, a feher ember a rossz, szerintem is tul sok: A feher ember elterjesztette a ecet Afrikaban, hogy az afro amerikaiak ne tudjanak hazaterni. Na mondom jol van akkor. :D :shock:
Engem nagyon felbaszott ez az album. :) :?

2020.03.05. 13:46

Attól még, hogy Kelet-Európából ahol a saját problémáinkat is internalizálva elbagatellizáljuk mint afféle néphagyomány, nem tűnik annyira prominensnek éppen a világsajtóban a feketék elleni brutalitás meg diszkrimináció csak azért mert éppen nincsenek olyan jellegű virális szenzációk mint egy Hollywoodi mozifilm vagy éppen egy Eric Garner vagy Trayvon Martin, attól még ez mindennaposan jelenlévő probléma ott a továbbiakban is.

Para jobban azon kezdődik hogy Royce amúgy elég vaskosan egy oltás ellenes narratívát tol, mivel az egyik gyereke autista lett. Ez amúgy baromi összetett probléma. Nyilván mivel a saját bőrén érzékeli ezt a problémáját van egy személyes kötődés a dologhoz, és itt jön be az amit pl. mi nem érzékelünk Kelet-Európai szemmel: az amerikai egészségügy alapvetően megfizethetetlenségén túl még hozzáadódik az, hogy számos kutatás készült arról hogy százalékosan kimutatható hogy egy fekete hamarabb meghalhat egy fehérnél úgy, hogy ugyanattól a betegségtől szenvednek, egyrészt a vagyoni különbségek miatt, de másrészt amiatt mert az egészségügyi dolgozók kevésbé veszik komolyan a fekete páciensek panaszait, aminek köszönhetően magasabb az aránya annak hogy akár szülési komplikációkba mennyien halnak bele a fehér lakossághoz képest is, de akár bármilyen más olyan jellegű kondíció esetén is ami amúgy teljesen jól kezelhető.

Roycenak a bizalmatlanságát eddig lehet megérteni. Van egy elég teljesen megérthető, de nem elfogadható indoka. Interjúkban is látszódik hogy teljesen eluralkodnak rajta az érzelmei amikor érvelni próbálnak, és a világot hibáztatja olyasmi jellegű dolog kapcsán is ami sajnos amúgy tényleg egy baromi nehéz tragédia: én is ismertem olyanokat akiknek fogyatékkal élő gyerekük volt, egyúttal azt hiszem pont Reef the Lost Cauze az, akinek az első szülött fia szintén autista lett, és valahogy ők mégsem próbáltak belemenni olyan jellegű összeesküvés-elméletekbe ami amúgy a bizalmatlanságot pont egy potenciálisan rendkívül káros végkimenetelbe projektálja bele (ha már úgyis koronavírus van a nyakunkon). Hiszen legalább annyi kutatás készült mind amerikai mind európai kutatók által amik igazolták hogy a védőoltásoknak semmi köze az autizmushoz.

Kicsit attól félek amúgy hogy Eminem csapdájába esik bele a Royce (bár lassan már inkább úgy érzem hogy ez tényleg az ő esetükben életkori sajátosság mert a korosztályukra túlnyomórészt jellemző az, hogy ezen dolgok kapcsán már nem hajlandóak más véleményt meghallgatni vagy beengedni akkor se ha konstruktív). Royce esetében meg volt szerintem az, hogy ez az album tartalmilag akár jó is legyen, a produceri munka amúgy úgy, hogy első producerált projekt, szerintem nagyon ambiciózus. A keverés viszont nem jó, a számok sorrendje, helyenként a dalválasztások megtörik az album kohézióját és folytonosságát, zeneileg bent maradtak fapados próbálkozások is amiket mindenképpen vissza kellett volna vinni a tervezőasztalra.

Röviden: idővel meg lett volna az, hogy picit jobban csiszolgatva ez az album akár baromi jó is legyen, de pont a témákból kiindulva, nem is feltétlenül mindig amiket megközelít, hanem ahogyan megközelíti, egyszerre látná benne az ember a haladást, miközben a visszamaradottságban gyökeret verés is érződik az esetében sajnos.

2020.03.05. 14:24

Royce Da 5'9 Explains Why T-Pain Didn't Want To Work With Him In The Past

https://www.youtube.com/watch?v=WK_NkI1ks8k

2020.03.05. 15:35

Sixfeet: nem tudom, hogy nekem is reagáltál-e, vagy csak nezezon-nak, de az esetleges félreértések elkerülése végett írom, hogy nekem semmi bajom azzal, hogy ilyen rasszizmusellenes tematikát választott Royce az albumon. Maximálisan megértem, hogy őt ez foglalkoztatja, és az is könnyen lehet, hogy nem egyszerűen túlzottnak érzékeli a problémát, hiszen tényleg a mai napig érik sérelmek a feketéket Amerikában. Én csak azt próbáltam indokolni, hogy engem miért nem fogott meg különösebben az album tematikája: azért, mert számomra ez egy nagyon távoli probléma, amit nem érzékelek innen Magyarországról akkorának, amekkorának Royce lefesti. nezezon-nak is van abban igazsága, hogy talán túl egyoldalúan közelíti meg a kérdés. De ettől még tök oké, hogy ő máshogy érzi ezt az egészet, sőt az lenne a fura, ha nem érezné máshogy.
Valószínűleg egyébként így is van benne egy túlreagálás: ahogy írtad ezt a sztorit az autista gyerekkel meg az oltásellenességgel kapcsolatban (amit nem ismertem, úgyhogy köszi), úgy a rasszizmussal kapcsolatban is érvényes lehet ugyanez. Mivel a saját bőrén érzékeli, milyen az, ha van egy autista gyereke, túlreagálja a szituációt, és oltásellenessé válik. Mivel ő maga fekete, túlreagálja a feketékkel kapcsolatos rasszista megnyilvánulásokat, és nagyobbnak állítja be a ténylegesnél ezt az egyébként nagyon is fontos és releváns problémát. Szóval szerintem is jó, hogy reppel erről, és kell is, csak talán ez is magyarázhatja, hogy engem miért nem fog meg annyira ez a tematika, mint őt.

Amit az albumról írsz, annak pedig minden szavával egyetértek. Én is gondolkodtam rajta, hogy a keveréssel van inkább baj, vagy Royce produceri munkájával, végül abban állapodtam meg, hogy mindegy, a lényeg, hogy az összhatással valami nem stimmel nekem. De ha te mint hozzáértő azt mondod, hogy a keverés a gázosabb, elhiszem. :)

2020.03.05. 19:05

hetfon erkezik :D

Eminem Godzilla Music Video Teaser

https://www.youtube.com/watch?v=8TE1bumtXe4

2020.03.08. 09:41

nezezon írta:
hetfon erkezik :D

Eminem Godzilla Music Video Teaser

https://www.youtube.com/watch?v=8TE1bumtXe4

Uh, ez talán még a Darkness-nél is jobb klip lesz, pedig az is nagyon jó volt. :)

2020.03.08. 21:33

KxnG Crooked The SiXteen Chapel EP

https://filecandy.net/rsf62ghlqszc

2020.03.09. 12:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2438 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 163  Következő