Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.05. 00:47

Hozzászólás a témához  [ 3094 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 207  Következő
 West Coast Muzsika 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: West Coast Muzsika
Allitolag igen, Bar nekem sosem volt 300 euro feleslegem, hogy megtudjam. :D

2020.12.16. 16:54

The Game - A.I. With The Braids ft. Lil Wayne
https://www.youtube.com/watch?v=tjcitWz ... heGameVEVO

Ennyit arról, hogy The Game visszavonult. :lol: Amúgy gyenge nóta szerintem... (Még az NBA utalások ellenére is.)

2020.12.18. 15:59

állítólag ez egy régebbi videó, és szám, csak a sample jogok nem voltak tisztázottak azért nem jöhetett eddig ki.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.12.18. 16:09

doggfather írta:
állítólag ez egy régebbi videó, és szám, csak a sample jogok nem voltak tisztázottak azért nem jöhetett eddig ki.

Ja, értem. Ettől függetlenül nagyon meg lennék lepve, ha tényleg a Born 2 Rap lett volna az utolsó Game album. :)

2020.12.19. 15:37

YO!

J. Stone - The Definition Of Pain

Idén az egyik legjobban várt nyugati parti korong ez számomra. Csalódnom így első hallásra nem kell. Real cucc, amit vártam is tőle. Idei TOP 10 gyanús!

Itt meghallgatható a full anyag az official channel-jén:
https://www.youtube.com/watch?v=YZERTa3 ... 5Y2Rf9vb-E

2020.12.23. 07:59

új ras kass videó: https://www.youtube.com/watch?v=ez6zDNm ... el=RasKass

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.12.26. 17:09

doggfather írta:
KXNG CROOKED ‘FLAG’
.
Crooked az egyik legjobb szövegelő, nem csak a nyugati parton, de a jelenlegi hiphopszintéren is, és régóta ottvan, imádja a kultúrát, nagy munkabírású, és gyors, kreatív.
DE süket vazze! Egyszerűen nem tud zenéket, beatet választani.
Ez az anyag is ellaposodik, leül egy idő után, pedig csak egy EP-ről van szó, nem nagylemezről.
Nagyon kéne neki egy producer aki fogja a tökeit, és irányba állítaná.

Egyetértek teljesen a Crooked EP-vel kapcsolatban, sajnos beigazolódtak a várakozásaim. A szövegekkel valóban semmi baj nincs, azok tök jók, sőt zeneileg is voltak már rosszabb anyagai szerintem, ez egészen hallgatható. Az is dicséretes, hogy próbálja az újabb hangzást ötvözni a klasszikusabbnak számító szövegeivel, hiszen ez a fejlődés útja. Csak ahhoz, hogy ez működjön, jobb zenék kellenének... Nem feltétlenül szarok ezek az alapok, de nincs bennük semmi, ami megfogná az embert, semmi, amire felkapnám a fejem. Pedig az egyik nótának (Hot Sauce) Eminem volt a producere, de hát nem mondanám, hogy ez lett Eminem legerősebb produceri munkája... Szóval igen, jobb producerek kellenének neki.
És az a durva, hogy közben a kollaboratív projektjei nagyon erősek: a Slaughterhouse lemezek, a Statik Selektah-val közös cucc, de az idei Joell Ortiz-al közös EP is fényévekkel jobb, mint ez. Nem tudom, hogy szólóban miért nem képes ezt a szintet megközelíteni.

2020.12.26. 17:55

Focus... Presents: The New Normal

Ez egy nagyon kellemes, igényes produceri album lett, csak ajánlani tudom mindenkinek. Focus... ugyebár Dr. Dre produceri csapatának tagja, mostanában különösen szorosan dolgoznak együtt. Ezt az anyagot mellékesen összerakta egyedül, igazi jó nyugis, lazulós, modern westcoast zenékkel van tele. Nem nevezném kimondottan raplemeznek, bár van rajta rap bőven, de a dalok többsége inkább RnB. A lemezen szereplő előadók többsége számomra ismeretlen, feltörekvő arc. Busta Rhymes, Xzibit, Marsha Ambrosious és Dem Jointz tűnnek fel a lemezen, mint ismertebb, Aftermath-hez köthető figurák. Cocoa Sarai nevét ismertem még, ő Anderson .Paak Oxnard albumán működött közre abban a számban, amiben Dr. Dre is benne volt, és több stúdiózós fotón is feltűnt a közelmúltban Dre-vel. Illetve feltűnik egy KAAN nevű rapper is, akinek a nevét Dre említette nemrég egy interjúban annak kapcsán, hogy dolgozik vele. Mindenki más ismeretlen volt számomra.
Az első néhány dal annyira jól sikerült, hogy elkezdtem vakarni a fejem, mert nagyjából már kirajzolódott az idei top 10-em, és úgy éreztem, hogy ez az album bekavarhat abba a sorrendbe, ami összeállt a fejemben, de aztán ez a veszély elmúlt: bár tényleg nagyon igényes a lemez zeneileg, egy idő után nagyon hasonlóak a számok. Ez az egyproduceres lemezek veszélye + az, hogy nem alakul ki egységes karaktere az albumnak azért, mert minden számban más az előadó. Ahogy egy klasszikus előadói albumon gond lehet, ha minden számnak más a producere, egy ilyen produceri albumon is gond, hogy minden dalban más az előadó. És ezek a feltörekvő arcok, akik szerepelnek az anyagon, ugyan ügyesek, de ahhoz, hogy igazán átütő lehessen az album, több kimagalsó karakter kéne rá, aki elviszi a hátán.
Úgyhogy ezek miatt a top 10 nem került veszélybe, de a top 10-ből kimaradó albumok közt ez mindenképp az erősebbek közé tartozik, tényleg egy nagyon kellemes zenei élmény.

2020.12.27. 12:28

doggfather írta:
Ras Kass-I'm Not Clearing Shxt
.
Úgy hírdetik, hogy "vinyl playlist", nem albumként hivatkozik rá Ras maga se, és meghallgatva tényleg amolyan stúdiómóka, demók, szöveg, és zenepróbálkozások egyvelege, ami Ras fanoknak tök jó, de egyben nem áll meg, nem tudom rá azt mondani, hogy igazi ALBUM. A tavalyi SOI2 sokkal kiforrottabb, egységesebb lemeze volt. Nem fenyegeti az év végi top 10-et, de Ras saját diszkográfiájában se kerül az elsők közé nálam.
(a cd egyébként marha jól néz ki, mintha tényleg bakelit lenne olyan a digipakk)

Teljesen egyetértek ismét. A véleményed alapján egyébként rosszabbra számítottam, vannak ezen jó kis nóták, de tényleg nem áll össze egy egységes anyaggá. Voltak neki kiadatlan számai, amikkel nem tudott mit csinálni, felpakolta őket egy lemezre, aztán kiadta. Vannak jó feat-ek, jó produceri munkák, de nagyon eltérő stílusúak, még a keverés minősége is ingadozik számok között. A zárószám (5 Mikes) kiemelkedik nálam, nagyon ütős az alapja.
Szóval nem rossz anyag ez, érdemes meghallgatni, de csodát ne várjon senki, hallottunk már jobbat Ras Kass-től.

2020.12.28. 12:21

Suga Free - Usless (Official Video)
http://www.dubcnn.com/2020/12/27/suga-f ... ial-video/

Új klip a megszokott PIMP stílusban. :) Írják, hogy új lemeze is jelent meg.

2020.12.28. 13:18

Terrace Martin nevéhez kapcsolódóan 3 anyag jelent meg idén, és valahogy mindhármat halogattam eddig, de ma átpörgettem mindhármat, és hát kár volt ennyit várni. :)
A megjelenés sorrendjében a három cucc stílusa halad a jazztől a hip-hop felé.

Terrace Martin x Gray Area - Sounds of Crenshaw & Jammcard Present: Terrace Martin's Gray Area Live at the JammJam

Ez Terrace Martin jazzegyüttesének egy élő koncertfelvétele. Színtisztán jazz, nincs sok köze a hip-hophoz. Topigényes, nagyon magas színvonalú jazz, csak ajánlani tudom. Élőben nagyon szeretek jazzkoncertekre járni, de otthon nem nagyon hallgatok jazzt, mert ha a négy fal között hallgatom, akkor valahogy nincs meg ugyanaz a varázs, mint mikor a szemed előtt születnek az improvizációk, nincs ott a közönség, hogy hozzátegyen egy kis pluszhangulatot. Most is ez volt a benyomásom: kitűnő anyag, de élőben biztos jobban lekötött volna, mint így itthon hallgatva. Szigorúan nézve valószínűleg nagyobb zenei értéket képvisel, mint bármi, amit a top 10-es listámon rajta lesz, de ez mégsem lesz rajta, mert annyira más műfaj, hogy nem lehet összehasonlítani a raplemezekkel.

Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party

Itt egy nem akármilyen produceri supergroup állt össze egy EP erejéig. Ez már közelebb van a hip-hophoz, mert itt tulajdonképpen hip-hop ütemek szólnak végig, de arra jazzes, kisebb részben funky dallamokat játszanak fel élő hangszerekkel, a westcoast feeling is megvan. Ez nem koncert-, hanem stúdiófelvétel, és ez már nagyon élvezhető itthon hallgatva is, a 2020-as év egyik legjobb anyaga zeneileg. Mégsem lesz benne ez sem a top 10-emben, mert 1 másodpercnyi rap sincs rajta, így ez sem igazán összevethető a lista többi szereplőjével. Egy Phoelix nevű énekes énekelget némelyik számban, de a hangsúly a zenén van, rap pedig egyáltalán nincs.

Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party: Dessert

Ez pedig nagyon érdekes: ugyanaz, mint az előző anyag, ugyanazok a számok vannak rajta ugyanazokkal a zenei alapokkal, csak most megkértek rappereket és énekeseket, hogy rapeljenek/énekeljenek rá a zenékre. Úgyhogy ezt már merem raplemeznek nevezni, hiszen szinte minden számban van rap. Ebből adódóan ez az anyag be is ugrott a 2020-as top 10-embe így az év utolsó napján - ráadásul elég jó helye is lesz, mint azt látni fogjátok. Eléggé egyben volt már ez az EP rapperek és énekesek nélkül is, ezért kockázatos volt behívni őket, kicsit féltem, hogy nem lesznek-e így túlzsúfoltak a számok. De nem lettek, mindenki kitűnően illeszkedik az alapokra, jól egészítik ki a zenét. Olyan közreműködők tűnnek fel, mint pl. Rapsody, Punch, Bilal, Herbie Hancock, Snoop Dogg. Snoop amellett, hogy az utolsó számban reppel, "narrálja" is a lemezt, átkötő szövegeket mond a számok között.

Úgyhogy 3 kitűnő anyag Terrace Martin-tól 2020-ban, mindet ajánlom, de ahogy haladtunk előre a megjelenésekkel, egyre jobb lemezek születtek. A Dinner Party: Dessert van leginkább egyben, az a legkomplettabb anyag, ezért azt ajánlom a leginkább. És annak a színvonala természetesen nem csak Terrace Martin érdeme, hanem a másik három produceré, valamint a közreműködőké is.

2020.12.31. 13:57

https://www.youtube.com/watch?v=WNYKiXfItXM
Murs & DJ.Fresh - "Love & Rockets, Vol. 2" (Full Project Stream | 2020)

2020.12.31. 19:45

Snoop Dogg Touts Mt. Westmore Production Featuring Dr. Dre, Ant Banks, Fredwreck, Battlecat & More
http://www.dubcnn.com/2020/12/31/66240/

Ez alapján elég komoly lesz ez az Ice Cube, Snoop Dogg, E-40, Too Short album. :o Olyan producerek dolgoznak rajta Snoop elmondása szerint, mint Dr. Dre, Ant Banks, Fredwreck, Battlecat, ProHoeZak, DJ Pooh, Rick Rock, Lil' Jon, Pharrell. Igazi westcoast klasszikus lehet belőle.

2021.01.02. 13:48

Yodaragorn írta:
Snoop Dogg Touts Mt. Westmore Production Featuring Dr. Dre, Ant Banks, Fredwreck, Battlecat & More

Ez alapján elég komoly lesz ez az Ice Cube, Snoop Dogg, E-40, Too Short album. :o Olyan producerek dolgoznak rajta Snoop elmondása szerint, mint Dr. Dre, Ant Banks, Fredwreck, Battlecat, ProHoeZak, DJ Pooh, Rick Rock, Lil' Jon, Pharrell. Igazi westcoast klasszikus lehet belőle.

Reméljük, mondjuk én nagyon vártam az E40 Too Short kollab lemezt is, és kaptam is tőle egy pofont... :(

2021.01.02. 23:22

rapguruz88 írta:
Yodaragorn írta:

Reméljük, mondjuk én nagyon vártam az E40 Too Short kollab lemezt is, és kaptam is tőle egy pofont... :(

Azt mondjuk én nem hallgattam meg, mert E40 zenéi sose jöttek be, Too Short pedig nagyon messze van a csúcsformájától szerintem. Inkább Cube és Snoop, illetve a producerek miatt várom az anyagot. :)

És amúgy bele is lehet már kóstolni! Snoop Dogg Julio G-vel beszélgetett az insta oldalán, és elejétől a végéig bejátszott egy Mt. Westmore számot. Persze ez így nem a legjobb minőség, de az hallatszik belőle, hogy eszméletlen jó kis nóta: http://www.dubcnn.com/2021/01/02/66247/
Itt pedig a producer, ProHoeZak játssza le az instrumentalt: http://www.dubcnn.com/2021/01/02/produc ... more-song/ Itt nyilván nincs rajta a szöveg, viszont valamivel jobb minőség.

Elvonatkoztatva Dre-től: ha ez megjelenik + az új Xzibit és az új Kendrick album, akkor már olyan emlékezetes éve lehet idén a westcoast-nak, mint már nagyon rég nem volt. ;)

2021.01.03. 15:15
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3094 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 207  Következő