Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: West Coast Muzsika
doggfather írta: Yodaragorn írta: Focus... Presents: The New Normal
Ez egy nagyon kellemes, igényes produceri album lett, csak ajánlani tudom mindenkinek. Focus... ugyebár Dr. Dre produceri csapatának tagja, mostanában különösen szorosan dolgoznak együtt. Ezt az anyagot mellékesen összerakta egyedül, igazi jó nyugis, lazulós, modern westcoast zenékkel van tele. Nem nevezném kimondottan raplemeznek, bár van rajta rap bőven, de a dalok többsége inkább RnB. A lemezen szereplő előadók többsége számomra ismeretlen, feltörekvő arc. Busta Rhymes, Xzibit, Marsha Ambrosious és Dem Jointz tűnnek fel a lemezen, mint ismertebb, Aftermath-hez köthető figurák. Cocoa Sarai nevét ismertem még, ő Anderson .Paak Oxnard albumán működött közre abban a számban, amiben Dr. Dre is benne volt, és több stúdiózós fotón is feltűnt a közelmúltban Dre-vel. Illetve feltűnik egy KAAN nevű rapper is, akinek a nevét Dre említette nemrég egy interjúban annak kapcsán, hogy dolgozik vele. Mindenki más ismeretlen volt számomra. Az első néhány dal annyira jól sikerült, hogy elkezdtem vakarni a fejem, mert nagyjából már kirajzolódott az idei top 10-em, és úgy éreztem, hogy ez az album bekavarhat abba a sorrendbe, ami összeállt a fejemben, de aztán ez a veszély elmúlt: bár tényleg nagyon igényes a lemez zeneileg, egy idő után nagyon hasonlóak a számok. Ez az egyproduceres lemezek veszélye + az, hogy nem alakul ki egységes karaktere az albumnak azért, mert minden számban más az előadó. Ahogy egy klasszikus előadói albumon gond lehet, ha minden számnak más a producere, egy ilyen produceri albumon is gond, hogy minden dalban más az előadó. És ezek a feltörekvő arcok, akik szerepelnek az anyagon, ugyan ügyesek, de ahhoz, hogy igazán átütő lehessen az album, több kimagalsó karakter kéne rá, aki elviszi a hátán. Úgyhogy ezek miatt a top 10 nem került veszélybe, de a top 10-ből kimaradó albumok közt ez mindenképp az erősebbek közé tartozik, tényleg egy nagyon kellemes zenei élmény. na, lement nálam is, és tényleg jó cucc. a zenék miatt nekem inkább terace martin, vagy adrian younge, semmint dr dre, szóval tényleg focus saját ízlése a cucc, semmint aftermath ezt akartam csak mondani. Igen, egyetértek. Nem ugyanazt a stílust hozza, mint amikor Dre-vel dolgozik, ez más. Valóban közelebb áll Terrace Martin-hoz.
|
2021.01.26. 16:56 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party . nem egyszerűen producerek, de zeneszerzők anyaga lett ez. jazz, funky, hiphop, blues katyvasza, minimális szöveggel, még kevesebb rap-pel, inkább énekléssel helyette. Kellemes, lazulós, olvasós zene.
|
2021.01.27. 15:02 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8736 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party . nem egyszerűen producerek, de zeneszerzők anyaga lett ez. jazz, funky, hiphop, blues katyvasza, minimális szöveggel, még kevesebb rap-pel, inkább énekléssel helyette. Kellemes, lazulós, olvasós zene. Mindenképpen hallgasd meg a Dessert változatát is! Abban már van rap is bőven, és nagyon feldobja. 
|
2021.01.27. 19:12 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15420 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
holnap az lesz az első!
|
2021.01.27. 19:24 |
|
 |
doggfather
|
doggfather írta: Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party . nem egyszerűen producerek, de zeneszerzők anyaga lett ez. jazz, funky, hiphop, blues katyvasza, minimális szöveggel, még kevesebb rap-pel, inkább énekléssel helyette. Kellemes, lazulós, olvasós zene. kvázi folytatásnak, remixlemeznek elkészítettek egy ilyet: Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party: Dessert . A zene ugyanaz, csak megkérték a haverokat, hogy rappeljenek rá. Bitang jó cucc, és nagyon igényes raplemez lett így.
|
2021.01.28. 11:18 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: doggfather írta: Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party . nem egyszerűen producerek, de zeneszerzők anyaga lett ez. jazz, funky, hiphop, blues katyvasza, minimális szöveggel, még kevesebb rap-pel, inkább énekléssel helyette. Kellemes, lazulós, olvasós zene. kvázi folytatásnak, remixlemeznek elkészítettek egy ilyet: Terrace Martin, Robert Glasper, 9th Wonder & Kamasi Washington - Dinner Party: Dessert . A zene ugyanaz, csak megkérték a haverokat, hogy rappeljenek rá. Bitang jó cucc, és nagyon igényes raplemez lett így. Na, gondoltam, hogy tetszeni fog! A 2020-as top 10-be beraknád így utólag? 
|
2021.01.28. 15:23 |
|
 |
doggfather
|
azt azért nem. nem tudom, hogy mit vennék ki.
|
2021.01.28. 15:35 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: azt azért nem. nem tudom, hogy mit vennék ki. Értem, lényeg, hogy tetszett.  (nálam 6. volt)
|
2021.01.29. 17:16 |
|
 |
Yodaragorn
|
Új Jayo Felony feat. Blue Raggs - Dice Game 2 ft. Jayo Felony (Official Video)https://www.youtube.com/watch?v=3uylpjL ... =emb_title
|
2021.01.30. 17:12 |
|
 |
Yodaragorn
|
Erotic D - King ShitTavalyi album, de milyen jó, hogy meghallgattam! Ez egy igazi gyöngyszem, kötelezően ajánlom mindenkinek, aki szereti a westcoast muzsikát.  Erotic D régi motoros, texasi producer, aki az 1980/90-es évek fordulóján tűnt fel a Fila Fresh Crew egyik prdoucereként (aminek korábban The D.O.C. is tagja volt). The D.O.C. Helter Skelter albumának ő volt a producere 1996-ban: az mondjuk egy szar lemez lett, de annyi haszna volt, hogy DOC rájött, hogy ezzel a hanggal már nem tud élvezhetően reppelni. Azt azért jelzi, hogy komoly nevek környékén mozgott Erotic D, MC Breed-nek is csinált zenéket. Ez a King Shit albuma a legjobb klasszikus westcoast lemez, amit az utóbbi 5 évben hallottam, de azt is megkockáztatom, hogy az utóbbi 10 évben (Ice Cube lemezeit ne számítsuk ide, mert azok már nem annyira klasszikus westcoast anyagok, mint ez). Olyan zenék vannak rajta, amik a 2000-es évek elején voltak menők, ami az én kedvencem időszakom volt a hip-hopban. De mégsem sablonos: nem olyan, mint a Kokane, a Cold187um vagy Tha Chill anyagai, amik szintén klasszikus westcoast cuccok, de már előre tudod, mit fogsz kapni. Ez hihetetlen zenei igényességgel van összerakva: ugyan végig egy stílusban mozog, de mégis változatos, és végig egyenletesen erős, egy pillanatra sem válik unalmassá. A stílus hagyományainak tisztelete ellenére van egy egyedisége: ha azt hitted, hogy már mindent hallottál, amit az ezredforduló környékén westcoast hip-hopjából hallani lehetett, akkor egy 2020-as album fog ráébreszteni, hogy nem így van.  Minden szám jó, de ezek kiemelkednek: I Am, Golden Chopper 2, Start Shootin', Celebrity, Outro. De a legeslegjobb a Streets Ain't Gold: https://www.youtube.com/watch?v=W_fDKgKE_MoEzt a számot tényleg mindenképp hallgassátok meg, a világ szégyene, hogy csak 30 megtekintése van YouTube-on. Bajban vagyok azt illetően, hogy hova tegyem ezt a lemezt. Az én szívemet elrabolta, de azt is be kell látnom, hogy teljesen kilóg 2020-ból, és olyan, mintha 2001-ből csöppent volna ide. Ezért nem biztos, hogy megváltoztatnám a 2020-as top 10-emet így utólag, de az biztos, hogy nem marad el sokkal a legjobb 10-től. Gyengébb pillanataimban még az is lehet, hogy beraknám 10. helyre Logic No Pressure albuma helyett. 
|
2021.01.30. 18:17 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Ras Kass: ChristMESS (2020 Sucked) . A 2016-os ep 2020-as újrakiadása 2 új számmal. Aki szereti Ras-t annak ez is fog tetszeni, de azért nem a legjobb kiadványa ez tény. Nekem ez annak idején kimaradt, úgyhogy új volt számomra. Egyetértek: nem mondanám rossz anyagnak, de max. átlagos tőle, sőt inkább átlag alatti. Ezek a karácsonyi témájú vagy karácsonyi sample-ekkel tarkított rapszámok egy-egy nóta erejéig, de amikor egy egész lemezt erre húz fel valaki, az nekem már sok.
|
2021.01.31. 17:12 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Yodaragorn írta: [...] Ezek a karácsonyi témájú vagy karácsonyi sample-ekkel tarkított rapszámok egy-egy nóta erejéig, de amikor egy egész lemezt erre húz fel valaki, az nekem már sok.
Mérgesen nézek a nem létező A Colt 45 Christmas pólómban.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2021.01.31. 21:04 |
|
 |
nezezon
|
|
2021.02.01. 08:51 |
|
 |
Yodaragorn
|
[n/a]k!ngp1n írta: Yodaragorn írta: [...] Ezek a karácsonyi témájú vagy karácsonyi sample-ekkel tarkított rapszámok egy-egy nóta erejéig, de amikor egy egész lemezt erre húz fel valaki, az nekem már sok.
Mérgesen nézek a nem létező A Colt 45 Christmas pólómban. Nem hallottam még arról az anyagról, úgyhogy nem tudom, hogy ezt most ironikusan írtad-e, vagy komolyan. 
|
2021.02.01. 15:03 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Természetesen no offense, itt mindenki szeret mindenkit  Afroman, kötelező, és figyelj a szövegre (érteni fogod), szórakoztatni fog!  (mint afroman általában) Jingle bells, shotgun shells!
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2021.02.01. 19:38 |
|
 |
|