Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: West Coast Muzsika
Ebben mondjuk pont nem Young Noble, hanem EDI reppel, mindenesetre itt egy klip az új Outlawz lemezről Xzibittel: Outlawz - One Nation (Official Video) ft. Xzibithttps://www.youtube.com/watch?v=VjyeG_oEwhIEz pedig egy új MC Eiht feat: D Breezy - We Up To Par feat. MC Eihthttps://www.youtube.com/watch?v=Lf5EwWCR5Z0
|
2021.10.31. 13:54 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
D Breezy - How We Roll feat. Tash, E-Swift, Kokane https://www.youtube.com/watch?v=cykeYN12jP4
|
2021.10.31. 19:58 |
|
 |
Reggie
|
Ez nem kicsit jó cucc lett! 
|
2021.11.01. 00:19 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8733 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Reggie írta: Ez nem kicsit jó cucc lett!  Nekem is adja, köszi dogg-nak a linket! Nem tudom, ki ez a D Breezy, de egész jó kis lemezt rakhatott össze. 
|
2021.11.01. 14:36 |
|
 |
YoungLife
|
Yodaragorn írta: Reggie írta: Ez nem kicsit jó cucc lett!  Nekem is adja, köszi dogg-nak a linket! Nem tudom, ki ez a D Breezy, de egész jó kis lemezt rakhatott össze.  https://mega.nz/file/l2Yy3DjJ#KDucjmFdi ... lYWTYBPMKw
|
2021.11.02. 18:46 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15419 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
én is köszönöm ezt a linket!
|
2021.11.03. 10:45 |
|
 |
Yodaragorn
|
Pedig most nem is kértük ezt a linket, de YoungLife így is szállítja.  Köszi szépen!
|
2021.11.03. 16:01 |
|
 |
Yodaragorn
|
Problem - Smoke Break
Egy nagyon kellemes kis EP Problem szokásos stílusában: new west, westcoast gyökerű zene újvonalas ütemekre. A Coffee & Kush lemezek jobban tetszettek, ezen most a G-Funk/trap arány jobban eltolódik a trap irányába. Ezzel együtt is jó, érdemes meghallgatni. Viszont ez a 4 szám annyira pofátlanul kevés, hogy még EP-nek is csak jóindulattal lehet nevezni: ennél azért jó lett volna egy kicsit hosszabb anyag...
D-Breezy - What It Means
Nem tudom, ki ez a D-Breezy nevű producer, a lemezén reppelő előadók miatt hallgattam meg az anyagot, de mostantól érdemes lesz magára D-Breezy-re is odafigyelni. Nagyon igényes, klasszikus westcoast zenéket pakol a lemezen. Nincs bennük semmi forradalmi, mégse fáradt, mégis frissnek hatnak a zenék. Olyan előadók reppelnek az alapokra, mint pl. MC Eiht, Tash, E-Swift, Kokane, Bad Azz. A többiek mondjuk ismeretlenebbek, de nincs velük se baj. Aki kedveli a westcoast zenéket, annak erősen ajánlom a lemezt, élvezni fogja.
|
2021.11.09. 21:30 |
|
 |
doggfather
|
a Problem nálam is megvolt, és egyet kell értsek.
Problem - Smoke Break . A pofátlanságnak is van neve, és arca ezek után, mert EP-nek hívni egy single hosszúságot éppenhogy elérő anyagot az azért valami! Ha ezen túlvagyunk azt kell azonban mondani, hogy nem lett rossz a cucc, sőt kifejezetten élvezhető mai kaliforniai hangzás, de miért is nem lehetett hozzápakolni másik 4 számot, hogy legalább 20-30 perc lehessen, hogy mire elkezdi az ember élvezni ne legyen vége azonnal?!
|
2021.11.10. 11:50 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: a Problem nálam is megvolt, és egyet kell értsek.
Problem - Smoke Break . A pofátlanságnak is van neve, és arca ezek után, mert EP-nek hívni egy single hosszúságot éppenhogy elérő anyagot az azért valami! Ha ezen túlvagyunk azt kell azonban mondani, hogy nem lett rossz a cucc, sőt kifejezetten élvezhető mai kaliforniai hangzás, de miért is nem lehetett hozzápakolni másik 4 számot, hogy legalább 20-30 perc lehessen, hogy mire elkezdi az ember élvezni ne legyen vége azonnal?! Na, jólvan, örülök, hogy nem csak nekem szúrta a szemem az "EP" hossza.  Persze az idézőjel felesleges, hiszen elvileg mindent lehet EP-nek nevezni, ami rövidebb, mint egy LP, de ennél azért egy EP-t is hosszabbnak várna az ember.
|
2021.11.10. 22:00 |
|
 |
doggfather
|
Jayo Felony - In the Trenches pt 2. . Szégyen, nem szégyen ezt 3 szám után kikapcsolatm. Annyira botrányos a keverése, a masteringje, a hangsávok kezeletlensége, hogy az egy sufniművész első anyagán is ciki lenne 2021-ben, nemhogy egy a biznyicben 20+ éve jelen lévő sztártól. Ennyire igénytelen a nyugati parton, vagy ennyire csórók? Idén nem ez az első lemez aminek annyira szar a végeredménye, hogy még nekem is a tök amatőrnek is báncsa a fülemet. Még szomorúbb ha ismét ideidézzük a james savage néven elkövetett anyagát két évvel korábról amit xzibit csinált neki, mert az patent, pöpec volt. De ez? Ezek? Ezekenek az első részei? b please! de tényleg. És ezekért cdn elkérnek 30-40 dolcsit, mondván, hogy magánkiadás, kis példányszámú, meg gyűjtői darabok. Hát basszák meg ezt nem fogom gyűjteni, még akkor sem ha csak ezek fognak hiányozni. (ezeet a második részeket egyébként meg se hírdették már cdn egyébként)
COLD187UM MANSA MUSA - THE RESURRECTION OF GANGSTER RAP . Csak ma a második lemez ami olyan szarul van keverve, hogy nem lehet élvezni. Egyik szám jó a másikban nem hallanai a szöveget, a harmadikban meg a zenét. agyfasz na.
Az idei év: dogg pound, jayo felony 2 lemeze, defari cucca, meg ez. így kapásból. gondolkodás nélkül. Mi a fene?! De tényleg?!
|
2021.11.11. 09:04 |
|
 |
Yodaragorn
|
Ez tényleg bosszantó, jól összefoglaltad... És nem igaz, hogy nem lehetne jobban masterelni: magyar underground rapperek számai jobban szólnak, mint a felsorolt lemezek, pedig biztos vagyok benne, hogy nekik sincs több pénzük, mint Jayo Felony-nak vagy a Dogg Pound-nak. Szóval érthetetlen a jelenség.
Számomra egyébként annyira nem volt zavaró a Jayo Felony esetében a keverés, hogy emiatt kikapcsoljam. Azt nem mondom, hogy nem zavart, de azért nem rontotta el teljesen az élvezhetőséget. A DPG 4 Life album szerintem egyértelműen gázosabb volt ebből a szempontból.
|
2021.11.11. 21:47 |
|
 |
doggfather
|
|
2021.11.13. 08:46 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi szépen, jó kis track lett!
|
2021.11.13. 20:54 |
|
 |
Yodaragorn
|
Cold187um - The Resurrection of Gangster RapA master valóban bosszantó: ingadozik a dalok hangereje, egyik jobban szól, másik gyengébben. De annyira azért nem gáz a helyzet, mint pl. a DPG 4 Life esetében. És ha a hangzástól eltekintünk, akkor azért ez egy viszonylag jó lemez lett. Ahogy a címe is ígéri, igazi klasszik westcoast gangsta rap. Semmi újat nem mutat, de a régi dolgokat korrektül, élvezhetően műveli. Magyarán olyan, mint azok a lemezek, amiket az öreg, egykori westcoast sztárok szoktak csinálni mostanában. A magunkfajták, akik szeretik ezt a műfajt, szívesen meghallgatják, és élvezik is, a többieknek nem sokat ad. Persze nálam se lesz ott az év legjobbjai közt, de örülök, hogy meghallgattam, sose rossz egy ilyen klasszik westcoast anyagot hallgatni. A Kokane feat-es számokat emelném ki: Real Mutha Fucka, Funkum. Kokane még mindig kitűnő választás, ha valakivel el akarod énekeltetni a refrént. Terrace Martin - DronesNa, ez viszont zseniális! Terrace Martin mindig is egy zenei géniusz volt, de úgy érzem, egyre jobb lesz, ahogy telik az idő. Már a tavalyi Dinner Party projektje is első osztályú volt, ez is az. Műfajilag behatárolhatatlan a lemez: van benne jazz, RnB, funk, soul, hip-hop. Egy fúziós, összművészeti, crossover lemezről van szó, aminek mégis van egy egységes hangzásvilága, amin egyértelműen érezhetők a westcoast hip-hop gyökerek. Erre persze rásegítenek a Kendrick Lamar, Snoop Dogg és YG feat-ek. De egyébként nem ők dominálják a feat-eket, hanem sokkal inkább az RnB és jazz énekesek. Már amelyik számban egyáltalán van ilyen, ugyanis akadnak instrumentális trackek is. Legjobb számok szerintem: Drones (feat. Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Ty Dolla Sign & James Fauntleroy), Griots of the Crenshaw District (feat. Hit-Boy, Kamasi Washington & Robert Glasper), Evil Eyes (feat. YG & Malaya). De mind jó. A Griots of the Crenshaw District instrumentális, és Hit-Boy kitűnően visz bele egy kis újvonalasabb csavart a funk/jazz hangzásvilágba. Garantáltan benne lesz a lemez az év végi top 10-emben. 
|
2021.11.13. 23:03 |
|
 |
|