Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
|
2020.03.30. 18:26 |
|
 |
Zoli, MP
|
Killer Ben x DirtyDiggs - Summer of Vince Carter https://dirtydiggs.bandcamp.com/album/s ... nce-carteringyenesen toltheto
|
2020.03.31. 16:23 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Felizgattal  gondoltam adok egy eselyt neki, mivel 1-2 klippes nota bejott nekem is. sztem 2-3 track utan kinyomtam. osszefolytak a notak, tul sok magas hang. a trap nem az en mufajom, hosszu tavon . 1-1 track ok, de egy egesz lemez, kb ugyanazzal a ritmikaval sok nekem. Nincs ezzel semmi gond.  Nekem se műfajom a trap, ezért is írtam, hogy a trapes ritmika ellenére én ezt nem szívesen nevezem trapnek, mert sokkal igényesebben ki vannak dolgozva a zenék, mint általában a trap számokban. De aki annyira se szereti, mint én, annak megértem, hogy nem jön be. "Túl sok a magas hang" - itt nem tudom, pontosan, mire gondolsz, de nekem pont az tetszik benne, hogy olyan mélységek és magasságok vannak a dallamokban, ami a hip-hop műfajban nem jellemző, pont ettől lesz többek közt nagyon egyedi az album. Meg érdekes, hogy azt írod, hogy egy egész lemez ugyanazzal a ritmikával sok. Ha belegondolsz, egy klasszikus boombap lemez is ugyanaz a ritmika végig, csak ha azt jobban szereted, akkor nem sok egy egész lemezen keresztül.  Nyilván semmi gond nincs azzal, ha valakinek sok a trap ritmika egy albumon keresztül, csak elgondolkodtam rajta, hogy milyen fura, mikortól sok az embernek valamit: ha tetszik neki, akkor nem sok, ha nem tetszik, akkor nyilván sok.  Mindenesetre köszi, hogy ezek szerint adsz annyira a véleményemre, hogy emiatt meghallgattad a lemezt! Sajnálom, hogy nem ért fel az általam keltett várakozásokhoz. Sok magas hang volt benne nekem es az is zavart Nem ertek egyet abban, hogy a boom bap-ben is hasonlo a ritmika, mivel a boombap alapvetoen lassabb utemu igy jobban lehet varialni, szabadabb ( levegovetel, rimek stb). Persze van sok olyan eloado aki a a b b sorvegi rimekkel operal, de meg sem annyira monoton, nekem. Trapnel, meg az utem nagyon beszabolyazza a ritmikat es a zenek is nagyon hasonloak. Szerintem annyi variálási lehetőség a trapben is van, mint a boombapben. Nekem legalábbis nem hatnak egyformának a Joyner lemez számai, de lehet, hogy rosszul érzem, nem értek annyira hozzá.
|
2020.03.31. 23:22 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15430 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
gyanús vagy nekem te. állítólag nem csíped dirrty diggs zenéket, mégis az oldalukat nézegeted? 
|
2020.04.01. 09:14 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15430 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Stylz & Wells “Vibes”
Ezt a lemezt lassan 10 éve várjuk. j wells (dpgc, likwit crew producer) és stilyztik jones (likwit crew mc) közös lemeze, ami olyan (állítólag) durva, hogy a jive records kiadó nem merte kiadni abban a formában ahogy ők tervezték (too short szövegei is szerepet játszottak ebben a pletykák szerint).
Na meghallgatva kellemes, volt, voltak kifejezetten jó pillanatai, de nem ér fel a felfokozott várakozásokig. Legalábbis nálam. ha nem is év végi top 1-re vártam, de top 10be azt reméltem be fog kerülni. hát remélem, mindannyiunk érdekében, hogy ez nem lesz top 10-es cucc.
|
2020.04.02. 10:09 |
|
 |
doggfather
|
Zoli, MP írta: Jadakiss – Ignatius (WEB) (2020) (320 kbps)
ez tényleg egy jó kis lemez lett. egységes, nem unalmas, jada jól hozza. a kedvencem a pusha t-s szám, a videója is jó.
|
2020.04.03. 14:36 |
|
 |
rapguruz88
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Felizgattal  gondoltam adok egy eselyt neki, mivel 1-2 klippes nota bejott nekem is. sztem 2-3 track utan kinyomtam. osszefolytak a notak, tul sok magas hang. a trap nem az en mufajom, hosszu tavon . 1-1 track ok, de egy egesz lemez, kb ugyanazzal a ritmikaval sok nekem. Nincs ezzel semmi gond.  Nekem se műfajom a trap, ezért is írtam, hogy a trapes ritmika ellenére én ezt nem szívesen nevezem trapnek, mert sokkal igényesebben ki vannak dolgozva a zenék, mint általában a trap számokban. De aki annyira se szereti, mint én, annak megértem, hogy nem jön be. "Túl sok a magas hang" - itt nem tudom, pontosan, mire gondolsz, de nekem pont az tetszik benne, hogy olyan mélységek és magasságok vannak a dallamokban, ami a hip-hop műfajban nem jellemző, pont ettől lesz többek közt nagyon egyedi az album. Meg érdekes, hogy azt írod, hogy egy egész lemez ugyanazzal a ritmikával sok. Ha belegondolsz, egy klasszikus boombap lemez is ugyanaz a ritmika végig, csak ha azt jobban szereted, akkor nem sok egy egész lemezen keresztül.  Nyilván semmi gond nincs azzal, ha valakinek sok a trap ritmika egy albumon keresztül, csak elgondolkodtam rajta, hogy milyen fura, mikortól sok az embernek valamit: ha tetszik neki, akkor nem sok, ha nem tetszik, akkor nyilván sok.  Mindenesetre köszi, hogy ezek szerint adsz annyira a véleményemre, hogy emiatt meghallgattad a lemezt! Sajnálom, hogy nem ért fel az általam keltett várakozásokhoz. Sok magas hang volt benne nekem es az is zavart Nem ertek egyet abban, hogy a boom bap-ben is hasonlo a ritmika, mivel a boombap alapvetoen lassabb utemu igy jobban lehet varialni, szabadabb ( levegovetel, rimek stb). Persze van sok olyan eloado aki a a b b sorvegi rimekkel operal, de meg sem annyira monoton, nekem. Trapnel, meg az utem nagyon beszabolyazza a ritmikat es a zenek is nagyon hasonloak. Szerintem annyi variálási lehetőség a trapben is van, mint a boombapben. Nekem legalábbis nem hatnak egyformának a Joyner lemez számai, de lehet, hogy rosszul érzem, nem értek annyira hozzá. Nekem inkább az volt az érdekes, hogy ezt az utat választotta, hogy az album felét már kiadta singleok formájában...kíváncsi vagyok következő albumát is hasonlóképpen fogja e kiadni?
|
2020.04.04. 23:36 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Ja, ez nem volt a legjobb verzió, de ez van. Magyar előadók szokták ezt csinálni, mert nálunk már teljesen meghalt a lemezeladás, single-ökkel nagyobbat lehet kaszálni. Külföldi sztároknál viszont eddig nem volt jellemző, mert ők azért tudnak lemezt eladni, még ha kevesebbet is, mint régen.
|
2020.04.06. 15:52 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: gyanús vagy nekem te. állítólag nem csíped dirrty diggs zenéket, mégis az oldalukat nézegeted?  Nem nezem az oldalukat. Naponta nezem a kedvenc zenei blogjaimat es ott talaltam.tudom h van aki csipi oket igy belinkelem, mert kurva jo fej vagyok 
|
2020.04.06. 16:00 |
|
 |
doggfather
|
ez jó kis cucc! egy hus lemezt amit rza rak össze meghallgatnék!
|
2020.04.08. 15:39 |
|
 |
Zoli, MP
|
|
2020.04.10. 20:05 |
|
 |
Yodaragorn
|
Jay Electronica - A Written TestimonyÚgy emlékszem, valamelyik topikban előkerült ez az album, de nem találom, melyikben, ezért jobb híján ide írok róla. Az biztos, hogy nem sok post született a lemezről. Na, szóval ez már a harmadik zseniális album az idei évből, és még csak április van! Bármekkora szívás a világnak 2020, a hip-hopban egyelőre nagyon erős évnek ígérkezik. Ugye Jay Electronica-nak ez a debütáló albuma, ami durva, mert 43 éves az ember, 2007-ben jelent meg az első mixtape-je, és 2010 óta van leszerződve a Roc Nation-höz. Ehhez képest állítólag 2019. december és 2020. február között 40 nap alatt készült ez az album, szóval nem tudom, mit csinált eddig.  Ez a 40 nap viszont eléggé produktív volt. Zeneileg egy nagyon izgalmas, korszerű, egyedi hangzásvilágot hoz az album, amiben a klasszikus hip-hop gyökerek mellett trap, jazz, blues, elektronikus és ilyen futurisztikus elemek is megjelennek. Azt hinné az ember, hogy ez már túl sok, de nem, meglepően szerves egységet alkotnak a lemezen a különböző stílusok. Nem akármilyen producerek dolgoztak rajta (pl. Swizz Beatz, Hit-Boy, No ID), de nekem mégis azok a számok tetszenek a legjobban, amiknek maga Jay Electronica a producere. A szövegvilág intelligens, technikás, adnak neki egy sajátos színezetet az utalások Jay Electronica muszlim hitére. A kiadó főnöke, Jay-Z szinte minden számban feat-el: őszintén szólva nem értem, hogy ez a lemez miért Jay Electronica szólóként jelent meg, simán ki lehetett volna adni Jay Electronica & Jay-Z közös lemezként, hiszen Jay-Z szinte ugyanannyit reppel rajta, mint Jay Electronica. Ez amúgy nem baj, sőt kifejezetten jót tesz az albumnak. Az elején azt hittem, hogy az éves top 10-em első helyéért újabb vetélytársa fog akadni Eminem-nek és Joyner Lucas-nak, mert bitang erős volt a kezdés: hatásos az intro, és a kettes szám (Ghost of Soulja Slim) a legjobb szerintem a lemezen. Aztán a végére becsúszott egy-két elvontabb szám, amik nem fogtak meg annyira, úgyhogy az év albuma cím esélyesei közül végül kiesett, de szinte biztos top 10-es anyag nálam év végén.
|
2020.04.11. 16:28 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Jay Electronica - A Written TestimonyÚgy emlékszem, valamelyik topikban előkerült ez az album, de nem találom, melyikben, ezért jobb híján ide írok róla. Az biztos, hogy nem sok post született a lemezről. Na, szóval ez már a harmadik zseniális album az idei évből, és még csak április van! Bármekkora szívás a világnak 2020, a hip-hopban egyelőre nagyon erős évnek ígérkezik. Ugye Jay Electronica-nak ez a debütáló albuma, ami durva, mert 43 éves az ember, 2007-ben jelent meg az első mixtape-je, és 2010 óta van leszerződve a Roc Nation-höz. Ehhez képest állítólag 2019. december és 2020. február között 40 nap alatt készült ez az album, szóval nem tudom, mit csinált eddig.  Ez a 40 nap viszont eléggé produktív volt. Zeneileg egy nagyon izgalmas, korszerű, egyedi hangzásvilágot hoz az album, amiben a klasszikus hip-hop gyökerek mellett trap, jazz, blues, elektronikus és ilyen futurisztikus elemek is megjelennek. Azt hinné az ember, hogy ez már túl sok, de nem, meglepően szerves egységet alkotnak a lemezen a különböző stílusok. Nem akármilyen producerek dolgoztak rajta (pl. Swizz Beatz, Hit-Boy, No ID), de nekem mégis azok a számok tetszenek a legjobban, amiknek maga Jay Electronica a producere. A szövegvilág intelligens, technikás, adnak neki egy sajátos színezetet az utalások Jay Electronica muszlim hitére. A kiadó főnöke, Jay-Z szinte minden számban feat-el: őszintén szólva nem értem, hogy ez a lemez miért Jay Electronica szólóként jelent meg, simán ki lehetett volna adni Jay Electronica & Jay-Z közös lemezként, hiszen Jay-Z szinte ugyanannyit reppel rajta, mint Jay Electronica. Ez amúgy nem baj, sőt kifejezetten jót tesz az albumnak. Az elején azt hittem, hogy az éves top 10-em első helyéért újabb vetélytársa fog akadni Eminem-nek és Joyner Lucas-nak, mert bitang erős volt a kezdés: hatásos az intro, és a kettes szám (Ghost of Soulja Slim) a legjobb szerintem a lemezen. Aztán a végére becsúszott egy-két elvontabb szám, amik nem fogtak meg annyira, úgyhogy az év albuma cím esélyesei közül végül kiesett, de szinte biztos top 10-es anyag nálam év végén. a keresett track... topikban van, de lenyegtelen. koszi a reszletes leirast. Amugy ha kivancsi vagy a korai NOID-ra akkor itt a "szoloja" https://www.youtube.com/watch?v=y8bVgv1SfHkNo I.D. - Accept Your Own & Be Yourself (The Black Album) [full lp] https://mega.nz/#!uAcH2ARQ!ikzgKxmd3tZJ ... mZYhTWLBtc
|
2020.04.11. 18:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Jay Electronica - A Written TestimonyÚgy emlékszem, valamelyik topikban előkerült ez az album, de nem találom, melyikben, ezért jobb híján ide írok róla. Az biztos, hogy nem sok post született a lemezről. Na, szóval ez már a harmadik zseniális album az idei évből, és még csak április van! Bármekkora szívás a világnak 2020, a hip-hopban egyelőre nagyon erős évnek ígérkezik. Ugye Jay Electronica-nak ez a debütáló albuma, ami durva, mert 43 éves az ember, 2007-ben jelent meg az első mixtape-je, és 2010 óta van leszerződve a Roc Nation-höz. Ehhez képest állítólag 2019. december és 2020. február között 40 nap alatt készült ez az album, szóval nem tudom, mit csinált eddig.  Ez a 40 nap viszont eléggé produktív volt. Zeneileg egy nagyon izgalmas, korszerű, egyedi hangzásvilágot hoz az album, amiben a klasszikus hip-hop gyökerek mellett trap, jazz, blues, elektronikus és ilyen futurisztikus elemek is megjelennek. Azt hinné az ember, hogy ez már túl sok, de nem, meglepően szerves egységet alkotnak a lemezen a különböző stílusok. Nem akármilyen producerek dolgoztak rajta (pl. Swizz Beatz, Hit-Boy, No ID), de nekem mégis azok a számok tetszenek a legjobban, amiknek maga Jay Electronica a producere. A szövegvilág intelligens, technikás, adnak neki egy sajátos színezetet az utalások Jay Electronica muszlim hitére. A kiadó főnöke, Jay-Z szinte minden számban feat-el: őszintén szólva nem értem, hogy ez a lemez miért Jay Electronica szólóként jelent meg, simán ki lehetett volna adni Jay Electronica & Jay-Z közös lemezként, hiszen Jay-Z szinte ugyanannyit reppel rajta, mint Jay Electronica. Ez amúgy nem baj, sőt kifejezetten jót tesz az albumnak. Az elején azt hittem, hogy az éves top 10-em első helyéért újabb vetélytársa fog akadni Eminem-nek és Joyner Lucas-nak, mert bitang erős volt a kezdés: hatásos az intro, és a kettes szám (Ghost of Soulja Slim) a legjobb szerintem a lemezen. Aztán a végére becsúszott egy-két elvontabb szám, amik nem fogtak meg annyira, úgyhogy az év albuma cím esélyesei közül végül kiesett, de szinte biztos top 10-es anyag nálam év végén. a keresett track... topikban van, de lenyegtelen. koszi a reszletes leirast. Amugy ha kivancsi vagy a korai NOID-ra akkor itt a "szoloja" https://www.youtube.com/watch?v=y8bVgv1SfHkNo I.D. - Accept Your Own & Be Yourself (The Black Album) [full lp] https://mega.nz/#!uAcH2ARQ!ikzgKxmd3tZJ ... mZYhTWLBtc Köszi szépen, belepörgetés után nagyon jónak tűnik! De ez még egész más stílus, mint amit mostanában csinál: ez egy színvonalas klasszikus hip-hop albumnak tűnik, de még nem hallom benne azt a No ID-s hangzást, ami az ő védjegye. Én 2009-ben ismertem meg őt Jay-Z The Blueprint 3 albuma kapcsán. A Jay Electronica lemezen amúgy csak egy számnál van feltüntetve producerként, szóval nagyrészt nem hozzá kötődik az album zenei része.
|
2020.04.12. 14:21 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Jay Electronica - A Written TestimonyÚgy emlékszem, valamelyik topikban előkerült ez az album, de nem találom, melyikben, ezért jobb híján ide írok róla. Az biztos, hogy nem sok post született a lemezről. Na, szóval ez már a harmadik zseniális album az idei évből, és még csak április van! Bármekkora szívás a világnak 2020, a hip-hopban egyelőre nagyon erős évnek ígérkezik. Ugye Jay Electronica-nak ez a debütáló albuma, ami durva, mert 43 éves az ember, 2007-ben jelent meg az első mixtape-je, és 2010 óta van leszerződve a Roc Nation-höz. Ehhez képest állítólag 2019. december és 2020. február között 40 nap alatt készült ez az album, szóval nem tudom, mit csinált eddig.  Ez a 40 nap viszont eléggé produktív volt. Zeneileg egy nagyon izgalmas, korszerű, egyedi hangzásvilágot hoz az album, amiben a klasszikus hip-hop gyökerek mellett trap, jazz, blues, elektronikus és ilyen futurisztikus elemek is megjelennek. Azt hinné az ember, hogy ez már túl sok, de nem, meglepően szerves egységet alkotnak a lemezen a különböző stílusok. Nem akármilyen producerek dolgoztak rajta (pl. Swizz Beatz, Hit-Boy, No ID), de nekem mégis azok a számok tetszenek a legjobban, amiknek maga Jay Electronica a producere. A szövegvilág intelligens, technikás, adnak neki egy sajátos színezetet az utalások Jay Electronica muszlim hitére. A kiadó főnöke, Jay-Z szinte minden számban feat-el: őszintén szólva nem értem, hogy ez a lemez miért Jay Electronica szólóként jelent meg, simán ki lehetett volna adni Jay Electronica & Jay-Z közös lemezként, hiszen Jay-Z szinte ugyanannyit reppel rajta, mint Jay Electronica. Ez amúgy nem baj, sőt kifejezetten jót tesz az albumnak. Az elején azt hittem, hogy az éves top 10-em első helyéért újabb vetélytársa fog akadni Eminem-nek és Joyner Lucas-nak, mert bitang erős volt a kezdés: hatásos az intro, és a kettes szám (Ghost of Soulja Slim) a legjobb szerintem a lemezen. Aztán a végére becsúszott egy-két elvontabb szám, amik nem fogtak meg annyira, úgyhogy az év albuma cím esélyesei közül végül kiesett, de szinte biztos top 10-es anyag nálam év végén. a keresett track... topikban van, de lenyegtelen. koszi a reszletes leirast. Amugy ha kivancsi vagy a korai NOID-ra akkor itt a "szoloja" https://www.youtube.com/watch?v=y8bVgv1SfHkNo I.D. - Accept Your Own & Be Yourself (The Black Album) [full lp] https://mega.nz/#!uAcH2ARQ!ikzgKxmd3tZJ ... mZYhTWLBtc Köszi szépen, belepörgetés után nagyon jónak tűnik! De ez még egész más stílus, mint amit mostanában csinál: ez egy színvonalas klasszikus hip-hop albumnak tűnik, de még nem hallom benne azt a No ID-s hangzást, ami az ő védjegye. Én 2009-ben ismertem meg őt Jay-Z The Blueprint 3 albuma kapcsán. A Jay Electronica lemezen amúgy csak egy számnál van feltüntetve producerként, szóval nagyrészt nem hozzá kötődik az album zenei része. Igen ez a szolo a klasszikus idoket idezi azt hiszem a 90-es evek vegen jott ki.Ugye commonnal a 3. Lemez utan "szakitottak".Nekem ez a szolo common resurrection erzeset adja zeneileg.
|
2020.04.12. 14:51 |
|
 |
|