Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15432 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Új zenék - amiket feltétlen ajánlanál.
ez tipikus, hogy felvesznek számokat, és nem azon jelenik meg amire felvették.
sticky fingaz pl több számot is felvett dre-vel a 2001hez.
oszt megjelent snoop lemezén az egyik, eminem lemezén egy másik.
king t, mc ren se került rá a 2001-re végül (jó, king t igen, egy intro szerűségben, de verzéje nincs), pedig stúdióztak.
azt meg is értem, hogy lehetnek ilyenek. azt nem, hogy mire várnak velük?
|
2020.04.29. 10:31 |
|
 |
Zoli, MP
|
doggfather írta: ez tipikus, hogy felvesznek számokat, és nem azon jelenik meg amire felvették.
king t, mc ren se került rá a 2001-re végül (jó, king t igen, egy intro szerűségben, de verzéje nincs), pedig stúdióztak.
azt meg is értem, hogy lehetnek ilyenek. azt nem, hogy mire várnak velük? Vegul a koncepcioba nem illik, vagy mas dolgokon csuszik el.valtoznak a dolgok a munkafolyaman, kiadoi para, penz stb... Valahol jo pelda ghistface 3. lemeze a tracklist a cdn tok mas mint az album maga.A jogi procedurak miatt dolt minden.
|
2020.04.29. 11:00 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Yodaragorn írta: Azta!  Ilyenek még vannak? Az oké, hogy a zene új, de hogy a szöveget nem használta még fel senki, az is komoly. Kellemes nóta amúgy, bár egyértelműen érződik, hogy a második verzét más alapra reppelte fel a Biggie, mint az elsőt. ...és egyiket sem ERRE. (nyilvánvalóan) Rég hallottam ennyire "rossz" számot ilyen tekintetből. Számtalan mash-up és hasonló instru-vokál cserélgetős zenét hallottam már ami akár eredetinek is elmenne...
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2020.04.29. 15:51 |
|
 |
Zoli, MP
|
Azaia, Kyo Itachi & Venom AKA Altered Channel – Altered Channel Remixes (2020) https://brainconnection1978.bandcamp.co ... ed-channel
|
2020.04.29. 17:31 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
[n/a]k!ngp1n írta: Yodaragorn írta: Azta!  Ilyenek még vannak? Az oké, hogy a zene új, de hogy a szöveget nem használta még fel senki, az is komoly. Kellemes nóta amúgy, bár egyértelműen érződik, hogy a második verzét más alapra reppelte fel a Biggie, mint az elsőt. ...és egyiket sem ERRE. (nyilvánvalóan) Rég hallottam ennyire "rossz" számot ilyen tekintetből. Számtalan mash-up és hasonló instru-vokál cserélgetős zenét hallottam már ami akár eredetinek is elmenne... Én már szkeptikus vagyok ezekkel az "előtalált" felvételekkel kapcsolatban. Egyszer Showbiz nyilatkozta, amikor kérdezték kiadatlan felvételekkel kapcsolatban, hogy egyszerűen nem engedhették meg maguknak, amikor 100-200 $ volt a stúdió óradíj, hogy ne adjanak ki valamit amibe pénzt és munkát raktak. Meg miért ült volna ennyi időt bárki is, amikor ebből 10+ éve lehetett volna igazán nagyot kaszálni.
|
2020.04.29. 19:14 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: doggfather írta: nem is értem.
olvastam egyszer, hogy daz-nek is van unreleased pac vokálja. állítólag spice 1-nak is van, de nem is egy, hanem vagy fél tucat. Siman vannak ilyenek. Bocsi h megint magunkat hozom fel de nekunk is van olyan notank amiket elfelejtettunk.par eve egy rajongo kerdezett ra.mar nincs meg nekunk csak a studios sracnal es egy 2pac vsgy biggie ezt csinalta munkakent kb barmikor barmit felvehetett es egy csomo fiokos lett, mint a zeneknel.egy producer sem pont annyi instrut keszit amennyit hallunk egy lemezen.pl preemonal iszonyatcmennyisegu instru lehet. De ezek a verzek leginkabb az eredeti zenen lenne jo.foleg bigginel. Ellenpelda:masta ace flowja es ritmikaja kb mindig ugyanolyan igy kb barmilyen alapot kaphatna. Anmo neztem egy method man interjut 2pacrol es mondta h a borton utani elso albuman levo notak mas death row tagok cuccairol lett leszedve. A 2pac meth redman nota allitolag daz lemezen lett volna es meg inspectah is meg volt hivva Ez oké, csak ha meg nem sértelek, a Minimal Project nem 2Pac vagy Biggie népszerűség szempontjából.  Tehát az, hogy MP verzék hevernek kiadatlanul, azt könnyebben elhiszem, de 2Pac és Biggie akkora sztárok voltak, hogy irracionálisnak tűnik, hogy bárki csücsüljön a kiadatlan szövegeiken. Pénzt keresni már lehet, hogy nem tudna sokat, ha kiadná őket, de népszerűségben/kattintsásszámban nagyot tudna kaszálni velük. Szóval nem értem, miért ülnek rajtuk. Egy régi MP szám kiadásával talán nem lehetne ekkorát kaszálni, bár én azért örülnék neki.  szerk.: Most látom, hogy közben dub is felhívta ugyanerre a figyelmet rövidebben. 
|
2020.04.29. 19:17 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: doggfather írta: ez tipikus, hogy felvesznek számokat, és nem azon jelenik meg amire felvették.
azt meg is értem, hogy lehetnek ilyenek. azt nem, hogy mire várnak velük? Vegul a koncepcioba nem illik, vagy mas dolgokon csuszik el.valtoznak a dolgok a munkafolyaman, kiadoi para, penz stb... Valahol jo pelda ghistface 3. lemeze a tracklist a cdn tok mas mint az album maga.A jogi procedurak miatt dolt minden. Mondjuk Dre a jó ellenpéldája annak, amit az előbb írtam. Ő legendásan tartotta vissza a kész cuccokat, sokan ezért hagyták ott a picsába. Értem én, hogy maximalista, de pl a szövegek vagy akár a zenék is már nem lesznek aktuálisak x idő elteltével. Az Above The Law beszélt erről egy interjúban. Vagy ott van King Tee cucca, ami teljesen érthetetlen, hogy miért nem jött ki a maga idejében. Sok előadó karrierjével játszott így Dre sajnos. Ilyen esetekben nyilván az van, amit Zoli ír: jogi huzavona, jogdíjakról vita stb...
|
2020.04.29. 19:27 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Zoli, MP írta: doggfather írta: ez tipikus, hogy felvesznek számokat, és nem azon jelenik meg amire felvették.
azt meg is értem, hogy lehetnek ilyenek. azt nem, hogy mire várnak velük? Vegul a koncepcioba nem illik, vagy mas dolgokon csuszik el.valtoznak a dolgok a munkafolyaman, kiadoi para, penz stb... Valahol jo pelda ghistface 3. lemeze a tracklist a cdn tok mas mint az album maga.A jogi procedurak miatt dolt minden. Mondjuk Dre a jó ellenpéldája annak, amit az előbb írtam. Ő legendásan tartotta vissza a kész cuccokat, sokan ezért hagyták ott a picsába. Értem én, hogy maximalista, de pl a szövegek vagy akár a zenék is már nem lesznek aktuálisak x idő elteltével. Az Above The Law beszélt erről egy interjúban. Vagy ott van King Tee cucca, ami teljesen érthetetlen, hogy miért nem jött ki a maga idejében. Sok előadó karrierjével játszott így Dre sajnos. Ilyen esetekben nyilván az van, amit Zoli ír: jogi huzavona, jogdíjakról vita stb... De egy showbiz nem akkora sztar mint 2pac vagy biggie, Nekik sztem rugalmasabb volt a studio ido mar akkor.nem hiszem h 10-11-ig 2pac aztan jott dr masta g 11-12-ig. Ott eltek kvazi, igy halmozodhatott fel sok minden. En hiszek ebben, mivel tapasztaltan ilyet az eletemben. Irnek meg peldat de nem akarom tultolni ezt "mi" vonalat.
|
2020.04.29. 20:18 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: De egy showbiz nem akkora sztar mint 2pac vagy biggie, Nekik sztem rugalmasabb volt a studio ido mar akkor.nem hiszem h 10-11-ig 2pac aztan jott dr masta g 11-12-ig. Ott eltek kvazi, igy halmozodhatott fel sok minden. En hiszek ebben, mivel tapasztaltan ilyet az eletemben. Irnek meg peldat de nem akarom tultolni ezt "mi" vonalat. Így van, más kaliber és ezért természetesen igaz, hogy ők többet engedhettek meg maguknak ezáltal több felvétel készült, de amit ők késznek gondoltak, azt ők ki is adták szerintem. A maradékot meg 1-2 éven belül a jogtulajdonosok ki is adták. Ez a 23 év utáni eddig ismeretlen Biggie verze nekem ezért gyanús, nem értem az indokát, hogy miért most ugrik ez ki a kalapból, amikor már az összes studio session/live/footage izé már megjelent valamilyen formában. De tegyük fel, hogy nem kamu a felvétel, akkor sem biztos, hogy ő ezt befejezettnek gondolta, ilyen zenére gondolta stb... + ami a lehető leggagyibbá teszi az az, hogy egy többször felhasznált szöveget dobtak második verzének. Nem tudom komolyan venni az ilyen trekkeket. EgyszermégegyszerSzerintem minden előadónak születtek olyan trekkjei, amiket valamilyen oknál fogva nem adott közönség elé. DE, ami vállalható az pár éven belül kikerül. Ez a legnagyobbaktól kezdve (Ice Cube, Cypress Hill, Mobb Deep...) az ug szintig így van/volt/lesz. Ami a ti cuccaitokat illeti, ha még aktívak lennétek és mondjuk ebből élnétek, akkor a jól sikerült felvételeiteket biztos, hogy kidobtátok volna valamilyen formában.
|
2020.04.29. 21:06 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Zoli, MP írta: De egy showbiz nem akkora sztar mint 2pac vagy biggie, Nekik sztem rugalmasabb volt a studio ido mar akkor.nem hiszem h 10-11-ig 2pac aztan jott dr masta g 11-12-ig. Ott eltek kvazi, igy halmozodhatott fel sok minden. En hiszek ebben, mivel tapasztaltan ilyet az eletemben. Irnek meg peldat de nem akarom tultolni ezt "mi" vonalat. Így van, más kaliber és ezért természetesen igaz, hogy ők többet engedhettek meg maguknak ezáltal több felvétel készült, de amit ők késznek gondoltak, azt ők ki is adták szerintem. A maradékot meg 1-2 éven belül a jogtulajdonosok ki is adták. Ez a 23 év utáni eddig ismeretlen Biggie verze nekem ezért gyanús, nem értem az indokát, hogy miért most ugrik ez ki a kalapból, amikor már az összes studio session/live/footage izé már megjelent valamilyen formában. De tegyük fel, hogy nem kamu a felvétel, akkor sem biztos, hogy ő ezt befejezettnek gondolta, ilyen zenére gondolta stb... + ami a lehető leggagyibbá teszi az az, hogy egy többször felhasznált szöveget dobtak második verzének. Nem tudom komolyan venni az ilyen trekkeket. EgyszermégegyszerSzerintem minden előadónak születtek olyan trekkjei, amiket valamilyen oknál fogva nem adott közönség elé. DE, ami vállalható az pár éven belül kikerül. Ez a legnagyobbaktól kezdve (Ice Cube, Cypress Hill, Mobb Deep...) az ug szintig így van/volt/lesz. Ami a ti cuccaitokat illeti, ha még aktívak lennétek és mondjuk ebből élnétek, akkor a jól sikerült felvételeiteket biztos, hogy kidobtátok volna valamilyen formában. Teny, ez a 2x ev gyanus, foleg h csak ugy szoveget nem vesz fel az ember zene nelkul ergo azzal egyetertek h ha igaz ha nem ez igy gagyin hat.a flowbol is lehet hallani.szoval "hitlesebb" lenne az egesz ha az igazi zene lenne alatta. Kerdes: faith evans lemezen levo nem hallott szovegek is kamuk szerintetek? Amugy dub velunk kapcsokatban soha semmi nem volt biztos
|
2020.04.29. 21:39 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: king t, mc ren se került rá a 2001-re végül (jó, king t igen, egy intro szerűségben, de verzéje nincs), pedig stúdióztak.
Bocs, ezt most vettem észre, és nem bírom ki, hogy ne szóljak bele.  MC Ren a Some L.A. Niggaz című nótába belepofázik a 2001-en, King T-nek pedig emlékeim szerint van is benne egy verzéje.
|
2020.04.30. 14:19 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15432 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
akkor rosszul emlékszem.
de valakiket tuti kivágtak róla.
|
2020.04.30. 16:12 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Zoli, MP írta: Kerdes: faith evans lemezen levo nem hallott szovegek is kamuk szerintetek? A The King & I albumra gondolsz? Azon volt addig nem hallott szöveg?
|
2020.05.01. 11:10 |
|
 |
Zoli, MP
|
dub7 írta: Zoli, MP írta: Kerdes: faith evans lemezen levo nem hallott szovegek is kamuk szerintetek? A The King & I albumra gondolsz? Azon volt addig nem hallott szöveg? elvileg https://hypebeast.com/2017/2/notorious- ... the-king-i" a Jadakiss-assisted cut that follows the classic blueprint of NYC’s golden age of rap. For The Notorious B.I.G.’s bars, “a selection of rare and unheard rhymes” from his “vault” were mined to create new songs.."
|
2020.05.01. 12:59 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
Nem hallgattam sokat azt a lemezt pont azért, mert amiket hallottam róla azt már előtte hallottam. Tényleg kíváncsi lennék melyik trekkben van "szűz" verze. Ami a cikknek a végén van 2 zene eredetije: Biggie Smalls - Mumbling and Whispering (1993)The Notorious B.I.G - Going Back To CaliSzétdarabolva persze... Hullagyalázás az a lemez is.
|
2020.05.01. 13:51 |
|
 |
|