Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.08.04. 02:54

Hozzászólás a témához  [ 3093 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 207  Következő
 West Coast Muzsika 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: West Coast Muzsika
doggfather írta:
kérdéses, hogy mennyire reunion e szerint a cikk szerint ám: https://www.rollingstone.com/music/musi ... d-1389548/

Uh, ez így tényleg gázos... :? Köszi a cikket! Nekem ebből úgy tűnik, hogy tényleg Bootie Brown engedélye nélkül csinálták meg a többiek ezt a "reuniont", nem is próbálják tagadni...
Kár érte, pedig amúgy tényleg jó szám lett.

2022.08.02. 14:26

Durva látni, hogy a cikk alapján ez tök természetes, hogy a számok úgy készülnek mint valami kaja. Recept szerű össze pakolt dolgok oszt jól van.

Írja is, hogy nem emlékszik kinek küldte, mire a verzét csak küldte oszt lesz valami majd belőle.

Ez csak szerintem szomorú?!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2022.08.02. 17:34

doggfather írta:
Durva látni, hogy a cikk alapján ez tök természetes, hogy a számok úgy készülnek mint valami kaja. Recept szerű össze pakolt dolgok oszt jól van.

Írja is, hogy nem emlékszik kinek küldte, mire a verzét csak küldte oszt lesz valami majd belőle.

Szerintem is kicsit kiábrándító. Persze tudtuk eddig is, hogy így működik a zeneipar, de rossz egy ennyire direkt megerősítéssel találkozni. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a Pharcyde egyik tagja nem tudja, hogy az a verze, amit rögzít egy Pharcyde reunion trackbe készül. Ez valószínűleg nem az ő hibája, hanem a menedzseréé, hogy nem közölte vele: ha tudott volna róla, biztos emlékezne, hogy a volt csapatának dolgozik. (Mindehhez persze tudjuk hozzá, hogy feltételezve, hogy minden, amit olvasunk a cikkben, igaz.)

Más:

MC Eiht - Revolution in Progress

Sokáig halogattam ezt az áprilisban megjelent lemezt is, és nem bántam, hogy így tettem. Semmilyen nyomot nem hagyott bennem, még azt a szintet se üti meg, mint Eiht-nek az elmúlt 5 évben megjelent albumai. Azok legalább tisztes westcoast lemezek voltak, amik ugyan nem váltották meg a világot, de a stílus kedvelőinek azért élményt jelentettek. Ez az anyag még ezt se mondhatja el magáról. Ez nem Eiht hibája (bár ő se mutat újat, de gond sincs vele), hanem a produceréé, Ferhan C-é, aki teljesen jellegtelen alapokat rakott össze. Még csak rossznak se mondanám őket, egyszerűen semmilyenek, nem mozgatnak meg. Pedig már az utóbbi néhány MC Eiht lemez munkálataiból is masszívan kivette a részét Ferhan C, és azokon szerintem jobb volt, mint most.
Két track van, amire kicsit jobban odafigyeltem: a Kurupttal közös Double That és az Oh No. Persze ezek is csak azért emelkednek ki, mert a többi szám alacsonyra tette a lécet, de ez a két nóta nem annyira semmilyen, mint a többi.
Még egy megjegyzés: az album hossza pedig biztató volt első ránézésre. Csak 9 track, nem olyan maratoni hosszúságú, mint az MC Eiht albumok lenni szoktak. Abban bíztam, hogy így kevesebb lesz a filler, és jobban érvényesülni tudnak majd az ütősebb számok, de kiderült, hogy ezen a lemezen csak fillerek vannak... :)

2022.08.03. 15:12

Ice Cube - Pocket Full of Evil (Produced by E-A Ski)
https://www.youtube.com/watch?v=maM7YmbhthM

Előkerült egy ilyen Ice Cube track. Nem biztos, hogy új, ha tippelnem, akkor Everythang's Corrupt leftover. Persze ha az, akkor nem tudom, miért maradt le róla, ugyanis nagyon jó! :) Igazi hamisítatlan Cube.

2022.08.03. 17:34

Tia P. - Grenn Cadillac (feat. The Lady of Rage) (Produced by DJ Battlecat)
https://www.youtube.com/watch?v=FupeIqY ... JRatAttack

Kellemes westcoast csajrap.

2022.08.05. 15:30

doggfather írta:

Na srácok pont idevag ez a kis történet

"2PAC mentioned one time that he was called to the studio to do a verse on a Michael Jackson's song. He was excited. He told his mom & his family about it.

"When he got to the studio, Michael wasn't there. He asked, 'Where's Michael Jackson?' They replied that Michael can't come to the studio. He just wants you to lay a verse on the song.

2Pac felt dīsrespected, got up & left the studio without doing the verse. He said that if Michael can't come to the studio so they could vibe together & exchange pleasantries, then he can't do a song with him." - Napoleon of the "Outlawz"

2022.08.06. 15:14

rapguruz88 írta:
doggfather írta:

Na srácok pont idevag ez a kis történet

"2PAC mentioned one time that he was called to the studio to do a verse on a Michael Jackson's song. He was excited. He told his mom & his family about it.

"When he got to the studio, Michael wasn't there. He asked, 'Where's Michael Jackson?' They replied that Michael can't come to the studio. He just wants you to lay a verse on the song.

2Pac felt dīsrespected, got up & left the studio without doing the verse. He said that if Michael can't come to the studio so they could vibe together & exchange pleasantries, then he can't do a song with him." - Napoleon of the "Outlawz"

Ez igy mukodik, biznisz. sztem santit , hogy nem tudta. bakker csak megkerdem nem :D lehet vmi KKK zenekar akar featet csinalni aztan nezek ki a fejembol, h jajjj ne mtudtam.

ez a 2pac-es dolog szepen hangzik, de mikor method man reppelt fel cuccot 2pacnek nem volt ott pack.
https://www.youtube.com/watch?v=aAqZBNYkOm4

2022.08.06. 15:51

Függetlenül attól, hogy vajon igaz-e ez a 2Pac sztori vagy sem, joggal veti fel a kérdést, hogy vajon árt-e a dalok minőségének, ha az előadók nincsenek egy stúdióban? Jobb dalok születnek-e akkor, ha az együttműködő előadók tényleg együtt spanolnak, ráéreznek egymás gondolkodásmódjára, és együtt dolgoznak a stúdióban fizikailag is?
Ezt nyilván csak olyasvalaki tudná megválaszolni, aki próbálta élesben mindkét módszert, de az érzésem az, hogy segítenie kell annak, hogy fizikailag együtt vannak az előadók. A Chronic, de még a Chronic 2001 sikeréhez is kellett szerintem az, hogy a törzsgárda (Dre, Snoop, The DOC, Daz, Kurupt, Nate, Warren G, stb.) szinte együtt lakott hónapokig, folyamatosan együtt voltak a stúdióban, így tudott kialakulni köztük egy olyan kémia, ami nem jöhet létre akkor, ha valaki LA-ben veszi fel a verzéjét, valaki pedig NY-ban.

2022.08.07. 11:13

Hoppá

Foesum - In The Wind (Official Music Video)

https://youtu.be/39GBI6n9_Ak

+1 jó kis unreleased

https://youtu.be/zbO-iySvF8M

2022.08.07. 12:17

Yodaragorn írta:
Függetlenül attól, hogy vajon igaz-e ez a 2Pac sztori vagy sem, joggal veti fel a kérdést, hogy vajon árt-e a dalok minőségének, ha az előadók nincsenek egy stúdióban? Jobb dalok születnek-e akkor, ha az együttműködő előadók tényleg együtt spanolnak, ráéreznek egymás gondolkodásmódjára, és együtt dolgoznak a stúdióban fizikailag is?
Ezt nyilván csak olyasvalaki tudná megválaszolni, aki próbálta élesben mindkét módszert, de az érzésem az, hogy segítenie kell annak, hogy fizikailag együtt vannak az előadók. A Chronic, de még a Chronic 2001 sikeréhez is kellett szerintem az, hogy a törzsgárda (Dre, Snoop, The DOC, Daz, Kurupt, Nate, Warren G, stb.) szinte együtt lakott hónapokig, folyamatosan együtt voltak a stúdióban, így tudott kialakulni köztük egy olyan kémia, ami nem jöhet létre akkor, ha valaki LA-ben veszi fel a verzéjét, valaki pedig NY-ban.

nem tudom h működik, arról tudok, hogy mindenki ott van több könyben is olvastam, de feltételezem, hogy olyan is van hogy nincsenek ott.gondolom ez kiadó és pénz kérdés.
Itthon amig benne voltam azt tudom, hogy volt olyan h siska feljott deegoval a langtengerres featre kollath zsoltihoz, de az ellenkezőre is tudok példát, hogy mennire befolyasolja a végeredmény na azt nem tudom.

2022.08.07. 22:48

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

nem tudom h működik, arról tudok, hogy mindenki ott van több könyben is olvastam, de feltételezem, hogy olyan is van hogy nincsenek ott.gondolom ez kiadó és pénz kérdés.
Itthon amig benne voltam azt tudom, hogy volt olyan h siska feljott deegoval a langtengerres featre kollath zsoltihoz, de az ellenkezőre is tudok példát, hogy mennire befolyasolja a végeredmény na azt nem tudom.

Akartam kérdezni, hogy a Minimal Projecttel mik voltak a tapasztalataitok, de aztán leesett, hogy nem sokat közösködtetek ti másokkal. :) Hirtelen a Hősökkel közös track jut eszembe + a Saláta LP-s verzék, de azokban azt hiszem, te nem voltál benne. Szóval megértem, ha nincs sok alapod összehasonlítani a kétféle megoldást.

@kz funkadelic: köszi! Mindig bírom, amikor régi nótához csinál valaki klipet, ez a Foesum video is frankó lett + az unreleased track is az.

Más:

Sir Jinx - Tony the Manifesto

Sir Jinx egy régi motoros westcoast producer, aki újabban szerintem méltatlanul kevés említést kap. Az első néhány Ice Cube szólólemezen végzett produceri munkája egyértelműen klasszikus. (Dre-t és Cube-ot is ő mutatta be annak idején egymásnak.) Az utóbbi időben Jayo Felony lemezein lehetett találkozni a munkájával, most pedig egy saját albumot adott ki, amin Tony Villah néven reppel is.
Zeneileg kitűnő, nagyon igényes. Valahol félúton van a műfaja a westcoast hip-hop és a funky között, de érezhetően nem nagyon érdekelték Sir Jinxet a műfaji korlátok, annál nagyvonalúbban viszonyult a zenéléshez ezen az albumon. Bármi is legyen a műfaja, az biztos, hogy nagyrészt szórakoztató bulizene, de abból az igényes fajta.
Vannak neves közreműködők is, pl. Kurupt, Tha Chill, Battlecat, Freeway, de még Ike Turner is beszél az egyik dalban, pedig rég meghalt. Hozzáteszem, Kurupt flowjából is arra lehet következtetni, hogy régebbi szövegei kerültek a lemezre, mert még sokkal közelebb van a csúcsformájához, mint a közelmúlt Kurupt felvételein.
Abból a szempontból sem a trendeket követte Sir Jinx, hogy itt bizony a számok többsége hosszú, vannak rajta 7-8 perc körüli magnum opusok is, amelyekben többször is változik a zene. Ezeket mindenképp ki is emelném: Lost (One Life to Live), My Driveway (Just Watch). Ezeken kívül az Eyes on U-t és a Might Sound Strange-et emelném ki: mindkettő nagyon jó kis bólogatós westcoast zene. A She's at the Club pedig egy klasszikus '80-as évekbeli partyzenét mintáz kiválóan, de az Istennek nem jut eszembe az eredetinek a címe.

Ami sajnos sokat ront a lemez élvezhetőségén, az a keverés. Összességében ez egy minőségibb album, mint amiket a régi westcoast arcok szoktak csinálni mostanában, de keverés szempontjából sajnos nem sokkal jobb. Nem is vészesen rossz, hallottam már rosszabbakat, de az ilyen minőségű zene megérdemelné, hogy ennél jobban szóljon.
Nem tudom, hogy ezen múlik-e, de minden erénye ellenére nem érzem top 10-es szintűnek a lemezt. Ezzel együtt szinte kötelező hallgatnivaló azoknak, akik szeretik ezt a westcoast - funk vonalat.

2022.08.08. 15:24

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:

Akartam kérdezni, hogy a Minimal Projecttel mik voltak a tapasztalataitok, de aztán leesett, hogy nem sokat közösködtetek ti másokkal. :) Hirtelen a Hősökkel közös track jut eszembe + a Saláta LP-s verzék, de azokban azt hiszem, te nem voltál benne. Szóval megértem, ha nincs sok alapod összehasonlítani a kétféle megoldást.

@kz funkadelic: köszi! Mindig bírom, amikor régi nótához csinál valaki klipet, ez a Foesum video is frankó lett + az unreleased track is az.

Más:

Sir Jinx - Tony the Manifesto

Sir Jinx egy régi motoros westcoast producer, aki újabban szerintem méltatlanul kevés említést kap. Az első néhány Ice Cube szólólemezen végzett produceri munkája egyértelműen klasszikus. (Dre-t és Cube-ot is ő mutatta be annak idején egymásnak.) Az utóbbi időben Jayo Felony lemezein lehetett találkozni a munkájával, most pedig egy saját albumot adott ki, amin Tony Villah néven reppel is.
Zeneileg kitűnő, nagyon igényes. Valahol félúton van a műfaja a westcoast hip-hop és a funky között, de érezhetően nem nagyon érdekelték Sir Jinxet a műfaji korlátok, annál nagyvonalúbban viszonyult a zenéléshez ezen az albumon. Bármi is legyen a műfaja, az biztos, hogy nagyrészt szórakoztató bulizene, de abból az igényes fajta.
Vannak neves közreműködők is, pl. Kurupt, Tha Chill, Battlecat, Freeway, de még Ike Turner is beszél az egyik dalban, pedig rég meghalt. Hozzáteszem, Kurupt flowjából is arra lehet következtetni, hogy régebbi szövegei kerültek a lemezre, mert még sokkal közelebb van a csúcsformájához, mint a közelmúlt Kurupt felvételein.
Abból a szempontból sem a trendeket követte Sir Jinx, hogy itt bizony a számok többsége hosszú, vannak rajta 7-8 perc körüli magnum opusok is, amelyekben többször is változik a zene. Ezeket mindenképp ki is emelném: Lost (One Life to Live), My Driveway (Just Watch). Ezeken kívül az Eyes on U-t és a Might Sound Strange-et emelném ki: mindkettő nagyon jó kis bólogatós westcoast zene. A She's at the Club pedig egy klasszikus '80-as évekbeli partyzenét mintáz kiválóan, de az Istennek nem jut eszembe az eredetinek a címe.

Ami sajnos sokat ront a lemez élvezhetőségén, az a keverés. Összességében ez egy minőségibb album, mint amiket a régi westcoast arcok szoktak csinálni mostanában, de keverés szempontjából sajnos nem sokkal jobb. Nem is vészesen rossz, hallottam már rosszabbakat, de az ilyen minőségű zene megérdemelné, hogy ennél jobban szóljon.
Nem tudom, hogy ezen múlik-e, de minden erénye ellenére nem érzem top 10-es szintűnek a lemezt. Ezzel együtt szinte kötelező hallgatnivaló azoknak, akik szeretik ezt a westcoast - funk vonalat.

Megtisztelo a kerdesed.
Nalunk max gabo volt a feat mint eloado.o megkapta a zenet es mikor felenekelte ott voltunk.de a szkreccseknel is ott voltunk higany es dobee huzott a lemezre de a higanyos akcional meg kasko is eljott.
Artoscsab lpre fankahoz lementunk.sztem meg landi is ott volt.feltolt vmi mas featet.
A hosokkel eltoltottunk egy egesz napot es meg1et a a studioban.illetve a 2 tracknel feljottek es kb ott is egyutt voltunk
A szolomra brash velem volt de vegul lekerult a lemezrol .illetve a tobbi feat is egyutt tortent talan kivetel a szoszolok.
Az en featem phonixre kulon lett feltolva senki nem volt ott toluk.
A nyers husra tutti kulon toltak fel de a legtobb eloado is az tutti. Ezert eri meg vogatast csinalni.kikuldod az alapokat.elfofadjak es felveszik onkoltsegre.
A tobbi featet meg tudom.ertem itt ez alatt a mentha, toma notat.

Amugy nekunk mindig az alkotas resze tetszett.volt h ott irtunk at vmit es persze a hangulat.zsoltihoz pl mindig utolsonak mentunk aztan abbahagytuk amikor sikerult.persze kozben sok dumcsizas.pizzazas.
A magyar topikba irok majd egy jo peldat....
Jol osszefoglaltam?

Sztem ha a km lekuzdheto konnyen akkor egyutt veszik fel vagy ha belefer az idobe.de hany olyan van mint pl logic j cole h a turnebuszban studioznak.....

2022.08.08. 17:48

Zoli, MP írta:
Amugy nekunk mindig az alkotas resze tetszett.volt h ott irtunk at vmit es persze a hangulat.zsoltihoz pl mindig utolsonak mentunk aztan abbahagytuk amikor sikerult.persze kozben sok dumcsizas.pizzazas.
A magyar topikba irok majd egy jo peldat....
Jol osszefoglaltam?

Maximálisan, köszi szépen! :)
Tehát ti preferáltátok azt, hogy együtt legyetek fizikailag is azzal, akivel közös számot csináltatok, és nekem az jön át abból, amit írsz, hogy a közösség és a hangulat határozottan hozzátettek az alkotómunkához. Vagyis logikusan jobb minőségű számoknak kell összejönniük így, mint abban az esetben, ha csak elküld valahonnan messziről egy máshol felvett verzét a közreműködő.
Ez azért gond, mert manapság egyre több szám születik az utóbbi módon, és ezek szerint ez valószínűleg ront a végtermék minőségén, amit mi hallunk. (Nem azt mondom, hogy ne lehetne jó számokat csinálni úgy is, hogy sose találkozott egymással a két előadó élőben, de valószínűleg lehetne még jobbakat.)

2022.08.09. 17:09

Na ha minden igaz pénteken jön az új Game alBum, 30 trackkel és nincs KM a lemezen HA minden igaz.. Kíváncsian várom végre

https://hiphopdx.com/news/id.72395/titl ... t-no-skips

2022.08.10. 22:15

rapguruz88 írta:
Na ha minden igaz pénteken jön az új Game alBum, 30 trackkel és nincs KM a lemezen HA minden igaz.. Kíváncsian várom végre

https://hiphopdx.com/news/id.72395/titl ... t-no-skips

Azt nem hiszem el, hogy nincs feat: rögtön az Eazy-ben közreműködik Kanye, ezt tudjuk, de nincs feltüntetve a tracklisten. Gyanítom, hogy a többi szám esetében is egyszerűen arról van szó, hogy nem írták rá a közreműködőket a közzétett tracklistre.

2022.08.11. 13:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3093 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 207  Következő