Symba x DJ Drama - Results Take TimeAz egyik legizgalmasabb új előadó szerintem Symba, és egy nagyon jó kis lemezt rakott össze DJ Drama "hostolásával". Szerencsére nem ordibálja Drama szanaszéjjel, úgyhogy élvezhetőbb, mint a tipikus DJ tages mixtape-ek.
Symba-ban érzem a potenciált, hogy sztárrá váljon. Van egy karakteres flowja, feltörekvőként is már kellően határozottan és kiforrottan reppel. Intelligensek a szövegei, de annyira azért nem mélyek, hogy az eladhatóságot veszélyeztessék. A produceri munka még lehetne jobb alatta, de azért ezen a lemezen is van néhány kimagasló produceri munka: ezek a számok bizonyítják, hogy Symba a legjobb zenéken is meg tudja állni a helyét. Szerintem nagyon jól illeszkedne az Aftermath-be, kíváncsi vagyok, hogy Dre le fogja-e szerződtetni. Az biztos, hogy figyeli, hiszen dolgoztak már együtt, ezen a lemezen is van közös munkájuk. Ez a Results Take Time szerintem kb. az a szint, mint Kendrick-nek az Overly Dedicated című anyaga volt. Már elég jó, de még hiányzik egy lépcső. Kendrick-nél ez a lépcső a Section 80 lett, ami után megkapta az Aftermath szerződést. Remélem, hogy Symba is meg tudja tenni még ezt az egy lépcsőfokot.
Azért vagyok ennyire lelkes Symba miatt, mert abba az irányba megy, amerre szerintem a hip-hopnak mennie kell. A műfaj alapjaira épít, hű a gyökereihez, de egyedi módon újraértelmezi, és ezzel előreviszi. Tehát nem úgy próbál korszerű lenni, hogy felül a trap divathullámra, hanem a klasszikus hip-hopot próbálja továbbvinni. (Persze őt is befolyásolja a trap néhány számban, de azért ez nem egy traplemez.) Hogy pontosan mi lesz az ő saját hangja, az még teljesen nem forrott ki, de vannak olyan számok a lemezen, amik szerintem kijelölik számára az irányt, és ha követi, akkor még sokra viheti.
Elsősorban az első 3 szám jelöli ki ezt a bizonyos irányt. Annyira erős volt a kezdés, hogy 3 szám után úgy éreztem, hogy ha ez így megy tovább, top 10-es lesz a lemez. Az Overnight rögtön egy baromi jó nyitószám: ütős, bólogatós, mégis modern, nem tudom semmihez hasonlítani. A Never Change is hasonlóan modern, de kicsit közelebb áll a traphez. A Never End Up Broke Pt. 2 pedig a lemez húzószáma Pusha T közreműködésével, Dr. Dre & Dem Joint produceri munkájával. Ez bizonyítja, hogy akkor is megállja a helyét Symba, ha a legnagyobbakkal kell együtt dolgoznia.
A gond az, hogy a 4-13. számok viszont nem tudják tartani ezt a magas színvonalat. Nem rosszak azok se, többségében modernebb fajta, nyugis westcoast számokról van szó, de közel sem olyan fantáziadúsak, mint az első 3 nóta, azokhoz képest semmilyennek hatnak.
Viszont a zárás megint nagyon jóra sikerült a 14-16. számokkal (Blessings, Better Days, Pendant), ezek újra az első 3 szám színvonalát hozzák. Symba tudta, hogy a lemez elejére és a végére kell a legjobb dalokat tenni, mert ezeket jegyzi meg legjobban a hallgató.

Úgyhogy van azért 6 kimagasló nóta a lemezen, amelyek alapján top 10-es lehetne, de van 10 olyan is, ami nem ennyire kimagasló. Ez így sajnos kevés a top 10-re, de még így is a 2022-es év legígéretesebb feltörekvőjének tartom Symbát, és ha így folytatja, lesz még neki top 10-es albuma. Ha sikerül egyenletesen hoznia az első 3 és az utolsó 3 szám színvonalát, és még meglépi azt a lépcsőt, amit Kendrick meglépett az Overly Dedicated és a Section 80 között, akkor elvileg jönnie kéne a nagykiadós szerződésnek. Érdemes lesz figyelni rá.